28/5/08

Εκπομπή:Παιδεία, έρευνα, τεχνολογία

2 σχόλια:

zapata είπε...

Ο κ. Τσουκαλας υποσχεθηκε αυξηση στους υποτροφους υπ. Διδακτορες του Εθνικου Κεντρου Ερευνας Φυσικων Επιστημων "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" απο 600 μικτα ευρο σε 980 μικτα και ακομα δεν εχει γινει τιποτα. Πολλοι απο εμας τους υποτροφους κανουμε και βασικη και εφαρμοσμενη ερευνα. Με 600 ευρο το μηνα ας ρωτησουμε τον κ. Τσουκαλα πως μπορουμε να εχουμε οραμα και ιδεες για νεα ερευνα.

MoonSet είπε...

Γιώργος - Φοιτητής Πολ.Μηχ. Α.Π.Θ.

Ερώτηση - Προβληματισμός.

Βλέπω με προσοχή την εκπομπή σας και ακούω και τους καλεσμένους σας. Με λύπη αλλά όχι έκπληξη διαπιστώνω οτι για άλλη μία φορά το πρόβλημα των παν/μίων (όπως & όλα στην Ελλάδα)είναι πρόβλημα χρηματοδότησης.

Γιατί κανένας από τους προσκεκλημένους, παρ'όλο το υψηλό τους επίπεδο (και δεν ειρωνεύομαι..) δεν ομιλεί για τα πραγματικά προβλήματα καθημερινότητας του Πανεπιστημίου? Γιατί κανένας στην Ελλάδα δεν ομιλεί περί ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ πάντα στα πλαίσια του Δημόσιου χαρακτήρα? Ίσως κάποτε κάποιοι να πρέπει σε αυτόν τον τόπο να κάνουν την αρχή και τα παν/μια μπορούν να προβάλλουν ένα πρότυπο, και να πουν οτι δεν θα αλλάξει πρώτα η κοινωνία "των αρπακτικών" και έπειτα το πανεπιστήμιο, άλλα πρώτα το Πανεπιστήμιο, υψώνοντας αυτή τη φορά τη σημαία των νέων ιδανικών: Αξιοκρατία, Αλληλοεκτίμηση , Επικοινωνία, Αλληλοκατανόηση, Ευγενής Άμιλλα και άλλα παρόμοια όμορφα χαρακτηριστικά.
Γιατί οι προσκεκλημένοι σας δεν ομιλούν για την αυτοκάθαρση των Παν/μίων?, που όλα τα κομματικά φιλαράκια ή οι συγγενείς αποκτούν και από μία έδρα και μία υψηλότερη βαθμίδα? Γιαυτό φεύγουν έξω οι καλοί επιστήμονες, όχι επειδή δεν τους φτάνουν τα ΛΕΦΤΑ... !Είναι κριτήριο το να σταματήσει κάποιος να διδάσκει όταν βγεί στην σύνταξη?
Δεν θα κριθεί ποτέ έπειτα από την πρόσληψή του?
Αυτό τέλος που φταίει και κατάντησε έτσι πλέον το ελληνικό παν/μιο, είναι το ίδιο με αυτό που κατάντησε έτσι και ολόκληρη την ελληνική πραγματικότητα. Φίλησε η πλειοψηφία σε κάποιους τις κατουρημένες τους ποδιές και τώρα απλά, πολύ απλά, ΧΡΩΣΤΑΕΙ. ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ και δεν μπορεί να πει κουβέντα.

Ζητώ συγνώμη για τις απρέπειες, αλλά δεν αντέχω άλλο το κρυφτό πίσω από την ευπρέπεια και τον καθωσπρεπισμό. Οι κύριοι αυτοί, όπως και όλοι μας, πρέπει να αρχίσουμε από μέσα προς τα έξω, τα χρήματα δεν είναι το ζητούμενο. Ευθέως κάποιος αναρωτιέται γιατί άραγε να πληρώνει το παν/μιο, τα δημοτικά τέλη, το φ.π.α, Τι ακριβώς μας ανταποδίδουν? Μας ανταποδίδουν κυρίως σκάνδαλα οικονομικά στις τηλεοράσεις. Και εμείς απλώς τα κοιτάμε και κουνάμε το κεφάλι μας, γιατί από την κούραση είναι το μόνο που μπορούμε.Γιατί να δώσουμε περισσότερα χρήματα? Δεν θα χορτάσουν ποτέ έτσι κι αλλιώς οι διάφοροι αχόρταγοι.Σε ένα κράτος που πλήττεται διαρκώς από Ζαχόπουλους, Ηλιέλαια, Χρηματηστήρια, Siemens, και αυτά μόνο για φέτος, το μόνο που δεν χρειάζεται είναι Χρήματα. Όχι άλλα χρήματα... όχι άλλα χρήματα. (οι βουλευτές πλέον συνταξιοδοτούνται με 4 χρόνια εμείς θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε....)

Λυπάμαι, λυπάμαι πολύ !


Με εκτίμηση & πολύ σεβασμό για τη δουλειά σας κ. Σαββίδη, επιτρέψτε μου να υπογράψω απλά ως Γιώργος.

Συνεργάτες