3/7/08

Ο χώρος του "aspic"

Χώρος του "aspic" είναι ο χώρος όπου μπορείτε να κάνετε την κριτική σας για την εκπομπή της προηγούμενης ημέρας. Περιμένουμε, λοιπόν.
Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας. (Αν και αυτό θεωρείται δεδομένο και δεν χρειάζεται να σας παροτρύνουμε εμείς). Δεν μας ενοχλεί και η πιο ακραία κριτική. Απλώς, όταν νοιώθουμε πως τα πράγματα είναι διαφορετικά, απαντούμε.
Υπάρχουν και συνάδελφοι bloggers που παρεμβαίνουν με θετικά τους σχόλια. Τους ευχαριστούμε.
Φαντάζομαι δεν επηρεάζουν ανασταλτικά τη διατύπωση αντίθετης, αρνητικής άποψης.
Καλόν είναι, γενικώς, να γίνεται ένας διάλογος για όλους και για όλα.

Π.Σαβ.

15 σχόλια:

anetos είπε...

Παντελή πολλά χρόνια παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις εκπομπές σου , ιδιαίτερα
Όταν αυτές αφορούν θέματα διπλωματίας και γεωπολιτικής .Έχεις έναν αυθεντικό και ανεπιτήδευτο τρόπο να συντονίζεις το θέμα και συνήθως οι καλεσμένοι σου έχουν γνώσεις και πολιτισμό στις συζητήσεις τους (δεν είναι βαλκανέζοι) . Η χθεσινή ήταν μια από τις καλύτερες , εκτός από το τελευταίο με την Κίνα που το βρήκα λίγο «ελαφρύ» ....

ATHENA είπε...

ANETE, ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΛΑΦΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΑΛΟΥΝ ΝΤΑΦΑ Η ΦΑΛΟΥΝ ΓΚΟΝΓΚ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ: Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ,
ΤΟ "ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΘΑΥΜΑ" ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΣΚΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΖΗΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ,
ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΚΙΝΑΣ ΔΥΣΗΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΩΣΚΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩς ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΕ ΔΟΛΛΑΡΙΑ Η ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥ '29.

ΟΥΤΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΛΑΦΡΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΦΡΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ...

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Είναι αλήθεια ότι χθες παρουσιάστηκε στα γρήγορα. Καλύτερα να τελείωνε η εκπομπή με ό,τι άλλο είχαν να πουν οι προσκεκλημένοι (φαινόταν να έχουν να πουν και άλλα) και αυτό να έμενε για άλλη εκπομπή.

Αλλά εμάς οι εκπομπή σας μας αρέσει. Λέγοντας "εμάς" εννοώ ανθρώπους που ασχολούμαστε με τέτοια ζητήματα.

Αρνητικά σχόλια για τη γενική εικόνα της εκπομπής θα σας πουν αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα.
Μάλλον αυτοί είναι και περισσότεροι, κι επομένως ανεβάζουν και τη θεαματικότητά σας στις μετρήσεις.
Είναι γνωστό πώς ανεβαίνει η θεαματικότητα: αν φωνάξετε κανέναν που θα βρίσει τους άλλους, ή κανένα μοντέλο με ανοιχτό ντεκολτέ κλπ.
Αλλά, είτε αρέσει, είτε όχι, η πρωτιά στις μετρήσεις, από ένα σημείο και πέρα, σημαίνει εκμηδενισμό της αξιοπρέπειάς σας. Και αυτό αφορά όλους όσους εργάζονται εκεί: από τον Σαββίδη μέχρι και τον τελευταίο εικονολήπτη.

Και μια ερώτηση: γιατί στην εκπομπή σας βάζουν "επιθυμητή η γονική συναίνεση;". Δηλαδή ποιος ηλίθιος θα απαγόρευε στο παιδί του να δει τις ανιχνεύσεις;

aspic είπε...

Τι έγινε αθηνά;
Γράφτηκες κιόλας στην φαλουνοργάνωση;
Πολύ φανατισμένη σε βρίσκω με τους κινέζους.
ΞΥΠΝΑ ΑΘΗΝΑΑΑΑ!!!
Τόσα δικαιώματα καταπατούνται σε όλο τον κοσμο και τόσοι άνθρωποι υποφέρουν για να βρείς να φωνάξεις.Άστους τους κινέζους να χαρούν την ολυμπιάδα τους το καλοκαίρι και τους την λέμε μετά.
Ά,και για τα άρθρα της διεθνούς αμνηστίας που μου απάντησες στο άλλο τόπικ,όσα από αυτά αφορούν τα βασανιστήρια των φαλούν είναι αναδημοσιεύσεις επί των φαλουνοδημοσιευμάτων.Έτσι λένε,και δέν παίρνω θέση βέβαια γιατί ιδέα δέν έχω.

Και τώρα η κριτική στον παντελή.
Και ελπίζω να θυμώσει αυτή την φορά και να τα παρατήσει να πάει για κανένα μπάνιο,γιατί άλλη εκπομπή με αγωγούς και γεωπολιτικά συμφέροντα δέν θα την αντέξουμε αυτό το καλοκαίρι.
Θα δούμε και εμείς το γεωτηλεοπτικό μας συμφέρον και θα σπάσουμε την τιβι.

Το λοιπόν,επειδή εγώ μάλλον θα είμαι ο στριμμένος της ωραίας μας συντροφιάς εδώ μέσα,δέν βρήκα καλή την εκπομπή όπως την βρήκατε οι περισσότεροι.
Άν και ξεκίνησε μέ μιά πολύ ωραία εισαγωγή ο παντελής για τον πολιτικό χρόνο που επιταχύνει τις εξελίξεις (σε αντίθεση με τον τηλεοπτικό που τις επιβραδύνει,άν κρίνουμε από την καθυστέρηση που είχε η εκπομπή του),με το καλησπέρα κιόλας ό΄μως στους καλεσμένους του εισέπραξε και πάλι την απόριψη του θέματός του,που απλώς το χαρακτήρισαν μπαρούφα.
Και πραγματικά αρχίζω να τον λυπάμαι τον παντελή,γιατί όλα τα μεγαλεπήβολα και προχωρημένα θέματα που βάζει,σχεδόν έχουν την ίδια κατάληξη να σπάσουν τα μούτρα τους στην ακαμψία των καλεσμένων του (αυτός ο μάζης ρε παιδιά πολύ θυμωμένος ήταν.Μάλλον δέν θα έχει καταφέρει ακόμη να πάρει την φερράρι του και θα του την έχει δώσει τελείως).
Γιατί ρε παντελή συμβαίνει αυτό;
Πάντως συνέχισε ώς έχεις,οι μπλογκεράδες είμαστε μαζί σου.

Από κεί και πέρα η κουβέντα περιεστράφη γύρω από τα γνωστά θέματα αγωγών,συμμαχιών και γεωπολιτικών συμφερόντων.
Διότι αφού τέτοιους κάλεσε αποκλειστικά ο παντελής,αυτά θα συζητάγαν.
Δέν μας ακούει και μάς που του λέμε να εμπλουτίσει λίγο την συζήτηση,να ανοίξει και άλλες οπτικές στα θέματα που βάζει.
Γιατί αν καλέσεις φουρνάρηδες θα μιλησουν για το ψωμί,και άν καλέσεις χασάπηδες θα σου πούν για το κρέας.
Ότι ζητάς θα ακούσεις, που λέει και ο λόγος δηλαδή.
Έτσι λοιπόν επί δυό ώρες σχεδόν ακούγαμε ένα ψυχρό λόγο,για τον τάδε αγωγό που περνάει κάτω από έναν αλλο και ανάμεσα από έναν τρίτο που πάει παράλληλα με τον τέταρτο αλλά στρίβει πρίν συναντήσει ένα πέμπτο που καταλήγει να ακουμπάει τον έκτο σταθεροποιώντας έτσι την συμμαχία αμερικάνων και βόσνιων,προκαλώντας την αντίδραση των τουρκων που είναι φίλοι με τους ισραηλινούς που τα χουν πάρει στο κρανίο με τους ιρανούς,οι οποίοι όμως επειδή συμπαθουν τους ιορδανούς που είναι φίλοι με τους τούρκους τελικά και οι τούρκοι αγαπούν τους αμερικάνους αλλά δέν το ξέρουν ούτε αυτοί ούτε οι αμερικάνοι και για αυτό τα βάζουν με τους έλληνες επειδή δέν τους το πανε γιατί είχαν το μυαλό τους στους ρώσους οι οποίοι κοιτάγαν με λοξό μάτι τους βόσνιους,μέχρι που παρενέβη και η γκρήν πίς και συνέστησε ψυχραιμία και αποπυρηνικοποίηση της περιοχής και τότε όλοι σύμμαχοι και εχθροί ξεκαρδίζονται στα γέλια,γελάνε μαζί τους και οι ειδικοί αγωγιολόγοι και γεωπολιτικοσυμφεροντολόγοι,και αρχίζουν πάλι από την αρχή να ξεδιπλώνουν τους αγωγούς και δέν έχει τέλος αυτό το πανηγύρι χειροκροτήστε και άλλη μιά ευχαριστώ και άλλη μιά ευχαριστώ.
Παρακαλώ.

Αυτές τις αναλύσεις τις θυμάμαι ήδη από την δεκαετία του ογδόντα που ήταν μπορούμε να πούμε της μόδας τότε στην τηλεόραση,και ποτέ δέν επαληθεύθηκαν στο παραμικρό,παρά όλα τα έλεγαν και τίποτα δέν έλεγαν,σάν τους φιλαθλοκαφενόβιους που κατεβάζουν χίλια δυό πλάνα πώς θα μπεί το γκόλ στο κυριακάτικο μάτς της ομάδας τους και τελικά το γκόλ μπαίνει μόνο με τον τροπο που αυτοί δέν είχαν πεί.
Μοιάζουν σάν τους ζωγράφους που βάζουν πινελιές τεστάροντας τα χρώματα στο τελλάρο τους,αλλά ποτέ δέν ζωγραφίζουν τίποτα.
Και τέλος πάντων,τέτοιος κατακερματισμένος λόγος,όπου συσωσευρόνται διαρκώς στοιχεία,καταμετρώνται,αρχειοθετούνται,επανακαταμετρώνται επί της αρχειοθέτησης και επαναρχειοθετούνται επί της καταμέτρησης, επιβεβαιώνονται και επανασυσωρεύονται επαναρχειοθετούνται και πάμε πάλι από την αρχή της επανακαταμέτρησης επί της επανασυσσωρευμένης επιβεβαιωμένης επαναρχειοθέτησης και ούτω καθεξής,αυτός δέν είναι λόγος,αυτός είναι ο προθάλαμος για το δαφνί μήν πώ και τίποτα χειρότερο άς πούμε και πάρει η μπάλλα και τον παντελή που δέν φταίει σε τίποτα τελικά.

Και έτσι λοιπόν,αφού το ψητό που περιμέναμε μας βγήκε κολοκύθι νερόβραστο,μπήκε από πάνω και η μουστάρδα των φαλούν που δέν ήξερε πού να την χωρέσει ο παντελής και ήλθε και έδεσε το φαγητό.
Τέλος πάντων,η εκπομπή ήταν μιά δαιδαλώδης φλυαρία,με λίγα βιαστικά φαλουνοπασαλειματάκια για νοστιμιά.
Εγώ πάντωςδέν κατάλαβα τίποτα.


ΥΓ Και το ίδιο φαινόμενο του τεμαχισμου και της θεματοδιάσπασης το βλέπουμε και εδώ στο μπλόγκ από τον παντελή.Βάζει ένα θέμα,και αναρτά ένα σωρό ψιλοσχετικά ψιλοάσχετα τόπικ,άλλοι μιλάνε από δώ άλλοι από κεί,μας μπερδεύει και ο κύριος τσόλης μιά τα χέρια πάνω μιά τα χέρια κάτω,στο τέλος τα παίρνουν τα μαγειρεύουν απο την αρχή και βγάζουν εκ νέου άλλα τόσα τόπικ,και άντε να τα ξεμπλέξεις μετά.
Και τελικά ρε παντελή,ενοποιητικά πρέπει να τα βλέπουμε τα θέματα και όχι διασπαστικά.Γιατί όπως λέει και ο ποιητής,εμείς ήλθαμε για να ενώσουμε τον κόσμο και όχι για να τον χωρίσουμε.

ΥΓ2 Όσο για τους φαλούν,δέν μπορώ να καταλάβω την λογική του παντελή που είπε πώς "ήλθαν και μας βρήκαν κάτι πολιτες και μας είπαν να βάλουνε μέσα στην εκπομπή κάτι που έχουνε και αυτοί για την κίνα".
Είναι που δέν χαλάει χατήρι ο παντελής.
Πρόσεχε όμως μήν έρθουν και τίποτα κινέζοι αύριο και σου πούν να βάλουνε τίποτα άλλο μέσα στην εκπομπή και αυτοί.


ΥΓ3 Και αυτό που σου είπε ο κακοφωνίξ παντελή για τους ισραηλινούς να το κοιτάξεις λίγο.Διότι τελικά όντως δέν καταλάβαμε,πώς μιά αυτοκρατορία σάν την αμερική,ακολουθεί ένα μικρό κρατίδιο σάν το ισραήλ;
Πώς γίνεται αυτό;
Μήπως τους κατηγορούμε άδικα τους ανθρώπους,επηρεασμένοι από μιά συνωμοσιωλογία προσφιλή στους έλληνες;
Και τελικά,οι εβραίοι είναι καθήκια,οι κινέζοι το ίδιο,το αυτό επίσης και οι αμερικάνοι,οι τούρκοι, οι γερμανοί οι άγγλοι,οι γάλλοι και οι πορτογάλοι.
Και οι καλοί και οι αθώοι ποιοί είναι σε αυτόν τον κόσμο;
Μόνο εμείς οι έλληνες;
























(και για να μήν ξεχνιόμαστε βέβαια)
ΞΥΠΝΑ ΑΘΗΝΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Ίσως να έχεις δίκιο άσπικ. Αλλά μπαρούφα δεν ήταν η εκπομπή. Όντως πολλά ελέχθησαν για τους αγωγούς και για το Ιράν, χωρίς αποτέλεσμα. Αλλά πιστεύεις ότι θα βρίσκαμε την εστία της διαφωνίας Μάζη-Κωνσταντακόπουλου όπως λέει ο dem;
Στην αρχή νόμιζα ότι θα καταλήξουν κάπου, αλλά μετά φάνηκε ότι κανένας δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Ο Μάζης ήταν βέβαιος ότι δε θα γίνει πόλεμος, και ο Κωνσταντακόπουλος ότι θα γίνει.
Και δώστου επιχειρήματα από τη μια μεριά και δώστου και από την άλλη, και διασκορπίστηκε μεν το θέμα, μάθαμε δε μερικά καινούρια πράγματα.
________

Όσον αφορά τους Εβραίους δεν ελέχθη και τίποτε κακό (εκτός και αν ελέχθη τίποτα άλλο στα δύο λεπτάκια μετά τις πρώτες διαφημήσεις που είχα πάει να φάω κάτι, οπότε και τα έχασα αυτά).

Το ότι το εβραϊκό λόμπι είναι παντοδύναμο το ξέρουμε. Μας έχουν πρήξει με το ολοκαύτωμά τους τόσα χρόνια και μας έχουν πρήξει και με τις απαγορεύσεις τους, στο να μη δέχεται κάποιος το ολοκαύτωμα.
Δεν ξέρω αν κανένα άλλο έθνος έχει επιβληθεί με τέτοιον τρόπο στη νομοθεσία άλλων κρατών.

Τώρα, το αν εμείς είμαστε καλύτεροι, απαντώ: ναι, είμαστε, αλλά γιατί δεν έχουμε την ισχύ να μην είμαστε κι όχι επειδή είμαστε καλοί χαρακτήρες.
Το να βομβαρδίζεις μια άλλη χώρα, έτσι για χαβαλέ μια ωραία πρωΐα χωρίς να σου πούνε τίποτα σοβαρό (εκτός από κάποιες ανούσιες εκκλήσεις) είναι προνόμιο που δεν έχουν όλες οι χώρες.

Οι Ισραηλινοί το κάνανε στο Λίβανο και ο πάπας είπε ότι θα πάει να προσευχηθεί, ο Μπους είπε "όχι ρε παιδιά, δεν πρέπει", και ο ΟΗΕ έκανε ένα από αυτά τα άχρηστα διαβήματά του.
Εμείς αν κάναμε κάτι τέτοιο πχ στα Σκόπια, ή στην Αλβανία θα μας λιώνανε.

Vicky είπε...

Καλησπέρα. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια είδα και πάλι εκπομπή λόγου στην ελληνική tv. Κατά κανόνα λείπω λόγω σπουδών κι όταν έρχομαι ένα γρήγορο ζαπινγκ συνήθως μ' οδηγεί στο off. Εδώ και μια βδομάδα βρίσκομαι στις Σέρρες με ανεμοβλογιά (ω, ναι, κι όμως) και περιορισμένη πρόσβαση στο internet. Προσπάθησα να δω ειδήσεις και (με εξαίρεση ένα συγκεκριμένο δελτίο) αγανάκτησα. Τι ντροπή να αφιερώνει κανείς 47 λεπτά σε δύο θέματα (Θεόφιλος, Siemens) και 50sec σε όσα συμβαίνουν για παράδειγμα στη Zimbabwe αυτές τις μέρες (αναφέρομαι σε δελτίο ειδήσεων της Κυριακής -ημέρα εκλογών). Τέλος πάντων ίσως και να είμαι υπερβολική. Χθες λοιπόν εντελώς τυχαία έπεσα πάνω στην εκπομπή σας η οποία και μ' ενθουσίασε. Δεν έχω να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο απλά να τολμήσω μια άλλη άποψη. Πριν τρεις βδομάδες έπινα τσάι με δυο φίλους μου; έναν Αφγανό κι έναν Αμερικάνο. Ως προς τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ο Αμερικάνος μιλούσε για ήττα της χώρας του ενώ αντίθετα ο Αφγανός αναφερόταν σε στρατηγικό πλεονέκτημα. Πιο αναλυτικά, θέλουν στ' αλήθεια να φύγουν οι Αμερικάνοι από τη περιοχή; Γιατί; Γεωπολιτικά είναι μια άριστη τοποθεσία για τα αμερικανικά στρατεύματα. Το Αφγανιστάν συνορεύει με Κίνα, Ιράν, Πακιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν. Είναι επίσης μια προικισμένη γη με αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου ανάμεσα σε πολλά. Χωρίς να υιοθετώ τη θέση του φίλου Αφγανού, παραδέχομαι πως "he has a point". Αυτά για σήμερα. Και πάλι ευχαριστώ για τη διάψευση. Τελικά το ζάπινγκ καμιά φορά οδηγεί στο +volume.
*Αν μου επιτρέπετε, ένα τελευταίο και άσχετο σχόλιο (ελπίζω να μην ακουστεί με την αρνητική έννοια της διαφήμισης). Με αφορμή τη Κίνα.. είμαι στη μέση ενός καταπληκτικού εώς τώρα μυθιστορήματος (βασισμένο σε γεγονότα), το οποίο και αγόρασα έχοντας στο μυαλό ένα review στους FT. Για όσους δεν έχουν βρει ακόμη κάτι για τις διακοπές, Beijing Coma!
Rendez-vous τη Τετάρτη!

aspic είπε...

Ωραία ρε ερμάριον,ο μάζης ήταν βέβαιος ότι δέν θα γίνει πόλεμος,και ο κωνσταντακόπουλος ότι θα γίνει.Και υποθέτω ότι ο φούσκας ήταν φίφτυ φίφτυ.
Δέν μου λές όμως σε μιά κρίση,υπάρχει καμμιά άλλη πιθανότητα,εκτός από το είτε να γίνει είτε να μήν γίνει σύγκρουση;
Οπότε τι μας είπαν;
Και δέν μου λές,ποιά είναι τα καινούργια πράγματα που λές ότι μάθαμε;
Ορίστε σου βάζω τέστ τώρα.

Και για τους εβραίους που λές,όχι δέν ξέρουμε τίποτα και τίποτα δέν είναι αυτονόητο.
Να μας εξηγήσουν πώς γίνεται να εξουσιάζει το μικρό τους κράτος την αμερική και όχι η πανίσχυρη α μερική το ισραήλ.
Γιατί άμα δεχθούμε την υπόθεση ότι οι εβραίοι έχουν εισχωρήσει στην αμερική,έχουν καταλάβει τις θέσεις κλειδιά και την κάνουν ότι θέλουν,τότε ποιά η αξία να καθόμαστε να μιλάμε για συμμαχίες,αγωγούς και γεωπολιτικά συμφέροντα,αφού όλα τα κατευθύνουν τα συμφέροντα των εβραίων;
Και ποιός απολικός κόσμος,αφού υπάρχουν οι εβραίοι απο την μιά και οι υπόλοιποι από όλη την άλλη;
Να επαναστατήσουμε εναντίον τους,και να τους μαζέψουμε όλους να τους κάψουμε.
Και επ ευκαιρία να γραφτούμε και στους φαλούν,για να σταμπάρουμε και την σβάστικα στο μπράτσο μας και να μαστε και τυπικώς οκέυ με την ιστορία.
Άμα είναι να κάνουμε κάτι,να το κάνουμε οργανωμένα.
Όχι με μισόλογα και φλυαρίες.


ΥΓ Εντάξει η συζήτηση των ειδικών δέν ήταν μπαρούφα,όμως άσε να υπερβάλλουμε και εμείς λίγο από την μεριά μας να πάρουμε την ρεβάνς για τον παντελή που του είπαν μπαρούφα το θέμα της απολικότητας που έθεσε για συζήτηση.
Ή μήπως είχες πάει να τσιμπήσεις κάτι και το χασες και αυτό;
Κατ αρχήν να μήν τρώς όταν βλέπεις σαββίδη,και δεύτερον να μήν τρώς γενικώς το βράδυ,γιατί τοξικώνεις τον ευατό σου.
Για πρόσεχέ τα αυτά.

Και άντε κωλόφαρδε,ήρθε έτσι το πράγμα αυτή την φορά που είπε και το νίκ σου ο παντελής στην εκπομπή.
Ουρά θα κάνουν τώρα οι γκόμενες στο μπλόγκ σου.





















Αει στο διαλο,αυτά κάνει ο παντελής και θα μας πάρει τα πιο καλά κορίτσια ο ερμάριος.

ATHENA είπε...

ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟ ΛΟΜΠΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΟ;-)


ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΧΑΡΙΤΟΥ, ΜΑΖΗ, ΚΩΣΝΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΙΡΑΝ-ΑΜΕΡΙΚΗ
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ!

ΟΤΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΑΣΠΙΚ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ "ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ" ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ. *ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ*

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΒΙΚΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ :)

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Να σου πω τι έμαθα:
Έμαθα περισσότερα για τον αγωγό της παραεγνατίας. Δεν ήξερα ότι οικονομικά είναι ασύμφορος, δεδομένο απ' το οποίο αυτόματα εξάγονται χίλια δυο συμπεράσματα.
Έμαθα επίσης περισσότερα για την άσκηση με το Ισραήλ και δεν είχα σκεφτεί ότι οι Ισραηλινοί ουσιαστικά μας "άδειασαν" με το να την δημοσιοποιήσουν. Και αυτό με έκανε να σκεφτώ μήπως η άσκηση ήταν μούφα (όπως οι περισσότερες στρατιωτικές ασκήσεις), αλλά είχε σκοπό την επίδειξη, από μέρους του Ισραήλ, των συμμάχων του.
Και επίσης, μήπως πέσαμε σε διπλωματική παγίδα, αφού για μια ανούσια άσκηση, εκτεθήκαμε στον αραβικό κόσμο.

Όσον αφορά τους Εβραίους, ας αποσαφηνίσω κάτι για να μην παρεξηγούμαι: δεν έχω πρόβλημα με τον λαό. Κατά καιρούς είχα και φίλους Εβραίους, τους οποίους ξεχώρισα μεταξύ όλων των αλλοδαπών φίλων μου για τη σοβαρότητά τους και τις ενδιαφέρουσες θέσεις τους. Ούτε καραγκιόζηδες είναι, ούτε βλακείες κάνουν, κι έχουν πολλά πράγματα να πουν.

Από εκεί και πέρα, απορώ πώς έχουν καταφέρει ώστε νομοθεσίες άλλων κρατών να υπερασπίζονται την ιστορικότητα του ολοκαυτώματός τους.

Ή επίσης το άλλο: από μικρός απορούσα πώς το Ισραήλ, ενώ ανήκει στην Ασία, συμμετέχει στην Eurovision.

Υπάρχουν οφθαλμοφανή πράγματα που δείχνουν την ισχύ του Ισραήλ.

Δεν ξέρω πώς λειτουργεί ένα λόμπι, και δεν ξέρω με ποια μέσα επιτυγχάνει τους στόχους του. Και αν ήταν κάτι τόσο απλό, που να το ξέρω, τότε δε θα ήταν αποτελεσματικό.

__________

Για τις σβάστικες έχεις δίκιο και στη συζήτηση με την Αθηνά συμφωνώ μαζί σου (Αθηνά σόρυ, αλλά ο Άσπικ έχει δίκιο, τα σύμβολα σημαίνουν για εμάς κάτι, και αυτό δεν αλλάζει εύκολα).

__________

Στο blog μου δεν έχω μετρητή, και υποθέτω ότι οι γκόμενες δε νοιάζονται για το linux.

Άσε που όλο αυτό το στυλ των bloggers που προωθούν συνέχεια το blog τους στην τηλεόραση και όπου αλλού βρουν, δε μου αρέσει. Γι' αυτό και δεν έχω κατά νου την διαφήμησή του.

__________

Γιατί να μην τσιμπήσω κάτι από το ψυγείο; Αν δεν είναι κάτι κριτσανιστό που κάνει θόρυβο και με αποσπά, κάνει την τηλεθέαση πιο ευχάριστη.

anetos είπε...

Με τον όρο «ελαφρύ» εννοώ προφανώς ότι η εκπομπή ασχολήθηκε ελάχιστα και στο τέλος και όχι ότι το θέμα από μόνο του είναι ελαφρύ δηλαδή χωρίς σημασία ,ανούσιο.
Προφανώς ο κινεζικός καπιταλο-κομουνισμός μπορεί να εξελιχθεί ίσως στο ποιο επικίνδυνο καθεστώς που έχει μέχρι τώρα εμφανισθεί επί της γης (κάτι σαν εθνικοσοσιαλισμός αλλά εκατό φορές χειρότερο )
Απλά ακόμα είναι στην βρεφική του ηλικία ... σκέψου την Αμερική του Μπους χωρίς καμία δυνατότητα εναλλαγής στην κυβέρνηση κάτω από την κυριαρχία των «μουλάδων» ευαγγελιστών των σιωνιστικών λόμπι και των πολεμικών βιομηχανιών σε ένα λαό Που μεγάλο του μέρος δεν έχει επαφή με τον έξω κόσμο .....

aspic είπε...

Κατ αρχήν αθηνά ο παντελής είναι ευγενικός άνθρωπος και ποτέ δέν θα με χαρακτήριζε με αυτό το επίθετο που λές.
Και για τις υπόλοιπες αδιαμφισβήτες βεβαιότητές σου,μάλλον θα πρέπει να σαι της ευκλείδιας γεωμετρίας και τα βλέπεις όλα γραμμές και γωνίες.
Δέν λέω,σωστά και λογικά είναι από πρώτη ματιά,να έχεις κατά νού όμως πώς τα σχήματα που φτειάχνουμε ή φανταζόμαστε, συνήθως είναι αυτά που έχουμε φυλακιστεί μέσα τους.


Ερμάριον,αυτά που λές ότι έμαθες,σε λίγο καιρό θα τα χεις ξεχάσει και ά λλα θα χεις βάλει στην θέση τους,που θα τα ξεχάσεις και αυτά για να βάλεις άλλα και ούτω καθεξής.
Βέβαια,μπορείς να τα διασώζεις να τα αρχειοθετείς και να τα έχεις έτσι πάντα διαθέσιμα όποτε τα χρειαστείς.
Μα και πάλι είναι αμφίβολο σε ένα τέτοιο όγκο πληροφοριών που θα χεις μαζέψει,άν κάποτε βρείς την όρεξη να γυρίσεις να τα ξαναψάξεις ένα ένα.
Αλλά και να πούμε ότι θα το κάνεις,θα είναι τόσες πολλές οι πληροφορίες που περισσότερο την αγνωσία θα σου προσφέρουν παρά την γνώση.
Είχα δεί παλιά μιά ταινία με δυό αντιμαχόμενα δικηγορικά γ ραφεία,όπου το ένα διαμαρτυρήθηκε στους δικαστές,ότι το άλλο γραφείο εσκεμένα αποκρύπτει κάποια κρίσιμα στοιχεία της υπόθεσης που έχει στο αρχείο του.
Και ξέρεις τι έκανε το δεύτερο γραφείο για να είναι τυπικό και με τον νόμο,αλλά και για να μήν αποκαλύψει τις πληροφορίες του;
Έδωσε όλο το αρχείο με ένα σωρό στοιχεία από διάφορες υποθέσεις,έτσι που να ήταν αδύνατον να εντοπιστούν τα στοιχεία κλειδιά άν κάποιος δέν τα ήξερε ήδη από πρίν.
Κατάλαβες τι γίνεται και εδώ με τέτοιες συζητήσεις;Σε φορτώνουν με ένα σωρό δευτερεύουσες πληροφορίες,που στο τέλος έχεις ξεχάσει και ποιό είναι το θέμα της συζήτησης τελικά.
Γιατί ωραία ο παντελής το έθεσε το θέμα της απολικότητας ή πολυπολικότητας,συνεχίζοντας την περασμε΄νη ε κπομπή περί ψηφιακής επανάστασης και λοιπά,όμως η συζήτηση τελικά περιεστράφη στα ίδια πολυκαιρισμένα και φθαρμένα πράγματα.
Και τελικά δέν υπάρχουν στην ελλάδα μερικοί άνθρωποι να μας πούν για τα νέα πράγματα,ή υπάρχουν και δέν μπορεί να τους βρεί ο σαββίδης;


ΥΓ Λόμπυ δέν έχουν μόνο οι εβραίοι,αλλά και οι έλληνες και οι τούρκοι και λοιπά.
Τι σημαίνει λοιπόν αυτό;
Και γιατί να βλέπουμε πώς το ισραήλ ελέγχει την αμερική παρασύροντάς την σε συγκρούσεις στην μέση ανατολή,και όχι η αμερική έ χει βρεί μιά βάση στην μέση ανατολή (ισραήλ) για τις συγκρούσεις της;
Οι βρεττανοί που ουσιαστικά έφτειαξαν το κράτος του ισραήλ,το έκαναν παρασυρμένοι από τυχόν εβραίους που υπήρχαν στις κυβερνήσεις τους,ή το πιο απλό και προφανές,ότι έτσι θα βόλευαν καλύτερα τα συμφέροντά τους;
Αλλά το επαναλαμβάνω,και να δεχθούμε εντέλει ότι οι εβραίοι ελέγχουν τον κόσμο,τότε πρός τι όλες α υτές οι αναλύσεις περί αγωγών και συμμαχιών,αφού δέν παίζουν κανένα ρόλο τελικά.
Και τέλος πάντων,για τα στραβά και τα ανάποδά μας,δέν βλέπετε ότι προκειμένου να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας,το πιο εύκολο και α νώδυνο είναι να εφευρίσκουμε κακούς συνωμότες που φταίνε για όλα;

ΥΓ2 Υποψιάζομαι ερμάριον,ότι όλοι οι αγωγοί σε λίγο καιρό δέν θα χουν σταλα πετρέλαιο και όλη η φασαρία γίνεται απλώς για τον εκφοβισμό και εκβιασμό της μιάς πλευράς στην άλλη.
Όταν δέν υπάρχει πετρέλαιο να παζαρεύουν οι άνθρωποι,παζαρεύουν τα άδεια μπετόνια τους.








































Εγώ πάντως όταν μασουλάω κάτι κριτσανιστό,δέν μπορώ να ακούσω τίποτα από τον θόρυβο που κάνουν τα δόντια μου.
Εκτός άν είναι ...σούπα η συζήτηση και δέν χρειάζεται να την ακούμε.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Άσπικ, η Αθηνά έχει δίκιο. Εσύ είσαι ο #1 σχολιαστής της εκπομπής, και γι' αυτό αρκεί να αναλογιστείς ότι έχεις τον δικό σου χώρο μέσα στον blog.

Για τους Εβραίους τώρα, με τίποτα δε συμμερίζομαι τις τρομάρες των συνωμοσιολόγων! Ούτε να σηκώσουμε τα χέρια, ούτε να μπούμε σε έναν στείρο, κακομοίρικο διάλογο που να βρίζουμε το Εβραϊκό κράτος.
Ισχύει όμως και το αντίστροφο. Και οι Εβραίοι πιστεύουν ότι όλος ο κόσμος τους μισεί. Έχουν και τα δίκια τους, αλλά βάζουν και αυτοί την σάλτσα της συνωμοσίας.

Οι Εβραίοι έχουν ένα φοβερό καλό: είναι δουλευταράδες. Εμείς αντιθέτως είμαστε σε μεγάλο βαθμό τεμπέληδες.

Όταν πέφτω σε τίποτα συζητήσεις με συνωμοσιολόγους, τους προτείνω να δουλεύουν μια ώρα παραπάνω την ημέρα για να δουν τη χώρα τους να βελτιώνεται.
Αλλά φυσικά, οι τεμπέληδες σου λένε "ε, εγώ από μόνος μου θα αλλάξω την Ελλάδα";

Ε, δεν πάει έτσι. Δε γίνεται και τεμπέληδες να είμαστε και χαΐρι να δούμε.

Το δε ελληνικό λόμπυ μας, έχω την υποψία ότι είναι τρομερά αδύναμο γιατί οι Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς στην Αμερική έχουν γίνει αμερικανάκια (παρά τις φωνές μερικών ότι είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες).
Οι Εβραίοι αντιθέτως παραμένουν Εβραίοι.

Συμπέρασμα όλων αυτών: είναι πιο δουλευταράδες και έχουν μεγαλύτερη συνοχή στο εξωτερικό. Ο δε πολιτισμός τους έχει το καλό ότι επικρατεί και αντέχει περισσότερο από τον δικό μας σε συνθήκες ειρήνης (εμείς, ενώ αντέχουμε στα δύσκολα 500 χρόνια της τουρκοκρατίας, δεν αντέχουμε στα 50 χρόνια μιας εύκολης αμερικάνικης ζωής).

Εμείς τι να κάνουμε: να δουλέψουμε περισσότερο.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

ΥΓ. Όσον αφορά το αρχείο, δεν το κρατώ με τη λογική της πρωτοκόλλησης και της αρχειοθέτησης, αλλά με τη λογική της συνοχής και της συνάφειας.

Πχ η κίνηση των Εβραίων μου θύμισε μια εντολή που έχουν στο δευτερονόμιο της παλαιάς διαθήκης: να μην κάνουν συμμαχία με κανένα άλλο έθνος.
Αυτό που κάναν με εμάς δεν ήταν συμμαχία. Μας δώσαν την εντύπωση ότι γίνονται σύμμαχοι, χαρήκαμε εμείς που θα έχουμε στο πλευρό μας τους ισχυρούς Εβραίους, και ύστερα φύγανε. Πήγανε στους Ιρανούς και τους είπαν "Είδατε οι φίλοι σας οι Έλληνες; Και αυτοί σαν όλους τους άλλους είναι."

Μας την έφεραν πολύ έξυπνα!

aspic είπε...

Και όχι μονο πιο δουλευταράδες οι εβραίοι ερμάριον,αλλά έχουν βγάλει και ένα σωρό μεγάλους διανοοούμενους και καλλιτέχνες.
Αυτό όμως κατα μερικούς,ωφείλεται στο ότι η βάση του δυτικού πολιτισμού είναι δική τους δημιουργία μέσα από τον εβραιοιουδαισμό (αλλοιώς και χριστιανισμό),με συνέπεια το μυαλό τους και ο ψυχισμός τους να είναι καλύτερα προσαρμοσμένος και συνεπώς να αποδίδει καλύτερα.
Και ίσως για αυτό να είμαστε τεμπέληδες οι έλληνες,τουλάχιστον όσοι είμαστε εντός ελλάδος,επειδή δέν μας πάει αυτός ο κόσμος στην ιδιοσυγκρασία μας.


Και δέν μπορώ να καταλάβω που ειναι το κακό για την ελλάδα ότι έκανε άσκηση με τους ισραηλινούς και γιατί είναι κιόλας υποτιμητικό που μας πληρωσαν.
Ίσα ίσα το αντίθετο,που όταν σε πληρώνουν για να πάρουν κάτι από την στρατιωτική τεχνογνωσία σου και μεθοδολογία σου,σου δίνουν κύρος και υπόληψη διεθνώς.
Σκέψου να τους πληρώναμε εμείς πόσο πιο άσχημα θα ήταν.
Εμείς λοιπόν πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα ή αυτοί;
Και γιατί σημαίνει ότι εχθρευόμαστε τώρα τους ιρανούς και εν γένει τους άραβες;
Μιά προπόνηση κάναμε στα δικά μας εδάφη με τους εβραίους.
Δέν τους εξαπολύσαμε και κανένα πύραυλο πια.
Και στον σημερινό κόσμο,όλοι προπονούνται με όλους,και τίποτα δέν σημαίνει αυτό.
Διότι αλλοιώς παίζουν οι ομάδες στις προπονήσεις και αλλοιώς στον κυρίως αγώνα.
Να μαστε και λογικοί πιά.


ΒΓ Όχι είμαι ο νούμερο ένα σχολιαστής ερμάριον,αλλά σχεδόν είμαι ο μοναδικός σχολιαστής με την έννοια του ότι κάνω και αρνητική κριτική στις εκπομπές.
Να τα χώνετε και εσείς στον σαββίδη λοιπόν,να σας δώσει και εσάς δικό σας χώρο.
Γιατί ο σαββίδης είναι δημοκράτης και δίνει βήμα στις αντίθετες απόψεις.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Βρε Άσπικ! Την άσκηση λες να την κάνανε για να μάθουν να πετάνε οι πιλότοι τους τόσο καλά όσο κι εμείς; Δε θυμάσαι τι μπαρούφες είναι όλες αυτές οι ασκήσεις στο στρατό;

Δεν έχουν οι Ισραηλινοί ανάγκη από ασκήσεις, αφού είχαν ένα σωρό πολέμους, που είναι η καλύτερη άσκηση.

Πολιτικά μας την έφεραν, σε εμάς που παριστάναμε τον ξάδερφο στους άραβες και τον κολλητό στους Εβραίους.
Η άσκηση εξάλλου λεγόταν Σπάρτα (εννοώντας ότι, όπως ο Λεωνίδας πολέμησε τους Πέρσες, έτσι και εμείς θα πολεμήσουμε τους Ιρανούς).

Είμαστε να μουντζώνουμε τον εαυτό μας. Μας την έφεραν. Μπράβο τους. Χαζομάρα μας.

Οι Εβραίοι είναι σοβαρός και ικανότατος λαός.
Τα μόνα κακά τους είναι ότι παραείναι περήφανοι για τον Ιουδαϊσμό τους και ορισμένοι από αυτούς παραείναι κλειστοί (από φόβο μήπως τους πάρεις και τους πας στο Άουσβιτς).

Για παράδειγμα, έχω μια φίλη Εβραία της οποίας ο αγαπημένος σκηνοθέτης είναι ο Μπενίνι, ο αγαπημένος της τραγουδιστής ο Bob Dylan και το αγαπημένο της βιβλίο πάλι ένός Εβραίου.
Άσε που όποτε συναντιόμαστε ξέρω ότι θα πρέπει να ακούσω (για μυριοστή φορά) τα άπαντα του Dylan, των Simon and Garfunkel, του Leonard Cohen, και από πάνω, μου έχει πρήξει και το συκώτι με το ολοκαύτωμα.

Έτσι που με έπρηξε με τον Dylan, άρχισα κι εγώ να την πρήζω με τον Cat Stevens για αντίδραση.

Συνεργάτες