Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2009
(12)
- ► Φεβρουαρίου (8)
- ► Ιανουαρίου (3)
-
▼
2008
(85)
- ► Δεκεμβρίου (2)
- ► Σεπτεμβρίου (12)
-
▼
Ιουλίου
(18)
- Θα είμαστε εδώ;
- Η γλώσσα των Σκοπίων
- Ο χώρος του "aspic"
- Μειονότητες, Κάρατζιτς, Κύπρος
- Μην το χάσετε
- Κατηγορητήριο κενό περιεχομένου για την υπόθεση ΕΡ...
- Ο χώρος του "aspic" (16/07/08)
- Ταξίδια στο διάστημα, Άρης, ζωή σε άλλους πλανήτες
- Ο χώρος του aspic
- Ερωτήσεις για την εκπομπή
- Η εκπομπή της Τετάρτης 9 Ιουλίου 2008
- Σχέδιο ανατροπής Ερντογάν
- Ο χώρος του "aspic"
- Για την αποψινή εκπομπή
- ΚΑΓΚΑΝ- Με πολέμους συντηρείς την ειρήνη...
- Τα σχόλιά σας για το ΦΑΛΟΥΝ ΝΤΑΦΑ
- Από τα σχόλιά σας ξεχωρίσαμε...
- Η εκπομπή της Τετάρτης 2 Ιουλίου 2008
25 σχόλια:
Όταν λέει ο κ. Κωσταντακάτος πως "Η Αμερική είναι το μόνο κράτος με Παγκόσμιο Σχέδιο", καλό θα ήταν να εξηγήσει και ΠΟΙΟ πιστεύει πως είναι αυτό;
Σε σχέση με την α-πολικότητα, είχα κάνει την εξής παρατήρηση που είναι συνάμα και ερώτηση ως προς τον χαρακτηρισμό της εποχής ως α-πολική.
...Πρόκειται σίγουρα για μια ενδιαφέρουσα άποψη, ωραία ανεπτυγμένη και καλά τεκμηριωμένη. Παρατηρώ, ωστόσο το εξής: ο όρος α-πολικότητα είναι ορθός αναφορικά με τα κράτη και το ρόλο που διαδραματίζουν στο παγκόσμιο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό πλέγμα. Δεν μπορούμε, όμως, να χαρακτηρίσουμε την εποχή α-πολική. Και αυτό γιατί πίσω από τα κράτη υπάρχουν οι θεμελιώδεις αρχές στις οποίες αυτά δομούνται και στη σύγχρονη εποχή δεν υπάρχει αμφιβολία πως η βασική ενεργός δύναμη στο σύνολο των κοινωνιών είναι το χρήμα και η επίτευξη υπεραξίας, κέρδους. Άρα, η εποχή μας είναι εκ βάθρων πολική γύρω από το κέρδος και όλες οι υπόλοιπες δράσεις στην κοινωνία στηρίζονται στα αποτελέσματα που αυτό παράγει.
Συμπερασματικά, σωστά εισδύουμε σε εποχή α-πολικότητας ως προς τα κράτη, αλλά εφόσον η δομή των κοινωνιών διατηρεί τα ίδια βασικά στοιχεία που είχε, δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά για εποχή α-πολικότητας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που το χρήμα και το κέρδος βρίσκονται συνήθως πάνω από το εθνικό και το κρατικό στοιχείο.
Θα ήθελα να αναλυσετε τον τροπο με τον οποίο η Αμερική σκοπεύει να αντιμετωπίσει την Κίνα.
Θα μπορέσει να κινηθεί στρατιωτικά εναντίον της Κίνας λαμβάνοντας υπόψιν οτι έχει προβεί σε εκτενές outsourcing και ακόμα εκτενέστερες επενδύσεις στο Κινεζικό έδαφος?
Αν δεν κινηθεί στρατιωτικά, τότε πως θα μπορούσε να απαντήσει σε μια πρόκληση της Κίνας όπως για παράδειγμα η προσάρτηση της Ταϊβάν στο κινεζικό κράτος?
Η ανάγκη των Η.Π.Α. να καθορίζονται οι τιμές του πετρελαίου σε δολάρια, είναι βασική προϋπόθεση για την επιβίωση της οικονομίας της. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει σπάσει τον κανόνα του χρυσού, που ισχύει έστω και σε μικρό βαθμό στις οικονομίες της Ε.Ε. Αν ξαφνικά το πετρέλαιο άρχιζε να πωλείτε σε άλλο νόμισμα το δολάριο θα έχανε την αξία του και θα γινόταν σκέτο χαρτί. Η σημασία να υπάρχει στρατιωτική βάση εκεί που υπάρχει αγωγός πετρελαίου εξασφαλίζει την ασφάλεια του. Είτε είναι σε λειτουργία ή κλείνει η στρόφιγγα. Η ταύτιση των πολυεθνικών αμερικάνικών κολοσσών με την κυβέρνηση (Τσέινι) τους εξασφαλίζει την νομιμότητα ενεργειών που θα διασφαλίσουν πρώτα τα εταιρικά συμφέροντα και μετά τα εθνικά. Η επιλογή της παραεγνατίας αντί της εγνατίας, οφείλεται στο ότι εκεί που οι Η.Π.Α. δεν μπορούν να προωθήσουν άμεσα τα συμφέροντα τους προτιμούν την εύκολη λύση, η οποία ποτέ δεν συμβαδίζει με το συμφέρον του αντιπάλου. Για παράδειγμα στον εξοπλιστικό τομέα πάντα θα έκαναν ότι περνά από το χέρι τους για να μην πάρουμε όπλα από τη Ρωσία, (στο βαθμό που θα ανέτρεπε την ισορροπία εξοπλισμών). Αντίθετα στην περίπτωση του αγωγού πετρελαίου ή φυσικού αερίου, δεν έχουν δικό τους ώστε να μας πιέσουν να επιλέξουμε, ενώ η Ε.Ε. έχει επιλέξει την Ρωσία να την τροφοδοτεί. Η κατασκευή των αγωγών που προωθούν οι Η.Π.Α. έχει σαν σκοπό, τη μελλοντική σύγκρουση με την Ρωσία (γι’ αυτό και η στρατιωτικήπαρουσία), και την άσκηση πιέσεως στη Ε.Ε.
Loipon, oso gia thn vevilwsh tou evraikou nekrotafeiou, na ypenthumisoume oti to metro pernaei sei apostash anapnohs apo to polutexneio (Vlepe 6 orofo kthrio) pou auksanei thn epikundinothta tou ergou, enw akrivws sth alh pleura tou dromou yparxei enas AXANHS kenos xoros pou legetai ekthesh, kai den protimithike gia tis ergasies tou metro enoxlontas me th fasaria twn ergotaskiwn to anagnwsthrio tou apth kai prokalwntas ROGMES sthn kataskeuh. To na ksethavoun tous tafous ellhnwn sthn mikra asia gia na kanoun metro pws tha sas fainotan? A, kai den eimai evraios, se periptwsh pou amfivalete... Den einai oi Amrikanoi voithoi twn evraiwn, kapoios sevasmos sthn istoria kai sta kokkala athown einai aftonohtos ston anaptygmeno kosmo!
Αφήστε τους ομιλητές να ολοκληρώνουν και μην παρεμβαίνετε όταν συνομιλούν άνθρωποι με γνώσεις όπως ο Μάζης και ο Κωνσταντακόπουλος.
Η εκπομπή χρειάζεται καλύτερο συντονισμό.
ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΑΓΕΝΗΣ Ο ΝΤΕΜ ΑΛΛΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ.
ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ 8 ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΕΝΤΡΑΡΕΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
Η ΚΙΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ...
ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΕΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ (ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΛΕΞΗ) ΜΕ ΤΟ
-ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΗΚΟΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ?
Κύριε Kakofonix γιατί βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα; Ποιός δεν σέβεται τη μνήμη νεκρών; Η απορία που εκφράσαμε ήταν για το ότι οι αμερικανοί έχουν ειδικό πρέσβη για το ολοκαύτωμα. Αυτό μας φαίνεται παράξενο. Τώρα για τον υψηλό βαθμό εξάρτησης της αμερικανικής πολιτικής απο το Ισραήλ είμαστε πλέον απολύτως πεπεισμένοι.
Αυτό, όμως, είναι μια πολιτική άποψη. Εμείς έχουμε αυτήν εσείς κάποια άλλη, ο καθένας έχει τα επιχειρήματά του.
Την ασέβεια στους νεκρούς που την είδατε; Εκτός αν θέλουμε να βγάλουμε αναγκαστικά κάποιον ασεβή σε αρχέγονες ανθρώπινες αξίες για να απομειώσουμε την πολιτική του άποψη.
Π.Σαβ
Αγαπητέ dem είδες να διακόπτεται κανείς; Έτσι όπως ήταν η όλη συζήτηση ο Φούσκας δεν είχε μιλήσει για ώρα (οπότε κάποιος έπρεπε να διακόψει τους Μάζη και Κωνσταντακόπουλο για να μιλήσει και αυτός). Εσύ δηλαδή τι θα έκανες; Θα αδιαφορούσες για τον τρίτο προσκεκλημένο σου; Αν είναι αγένεια το να διακόψεις έναν που μιλάει 10 λεπτά, δεν είναι μεγαλύτερη αγένεια το να μη δώσεις τον λόγο σε κάποιον που έχει να μιλήσει μισή ώρα;
Λοιπόν, ωραία ήταν η εκπομπή, αλλά φυσικά δε χωρέσανε τα ζητήματα. Θα χρειαζόταν τουλάχιστον τρεις ώρες για να πάμε από την απολικότητα και τους αγωγούς της παραεγνατίας μέχρι την Κίνα και τις διώξεις.
Το Φάλουν Γκονγκ (παρότι τιμήθηκα με την ανάγνωση του σχολίου μου) δεν κόλλησε στο τέλος.
Όταν έχεις πληθωρικούς προσκεκλημένους, με γνώσεις και διάθεση να μιλήσουν και να αναπτύξουν τις σκέψεις τους, τα πολλά θέματα τελικά δεν ενδείκνυνται. Ένα-δύο θεματάκια, και πολλά είναι. Οι σημερινοί προσκεκλημένοι μου έδωσαν την εντύπωση ότι ήταν ικανοί να συνεχίσουν να μιλάνε μέχρι το πρωί και να βάζουν στοιχήματα για κάθε διαφωνία τους.
Με ολιγόλογους προσκεκλημένους μάλλον θα χρειάζεσαι πολλά θέματα, για να μη φτάσεις στα μέσα της εκπομπής και πεις "αυτάααααα, άλλο; τι λέει;"
Εγώ γέλασα στο σημείο της παρεμβολής. Κάποιος γρατζουνούσε το μικρόφωνό του και ελέχθη το φοβερό "ποιος το κάνει αυτό;".
Αγαπητέ Παντελή, αν και παρακολουθώ χρόνια την εκπομπή σου, χτες μόλις συνειδητοποίησα κάτι που θα ήθελα να το συμμεριστώ μαζί σας μέσω αυτού του blog: Με τον ίδιο τρόπο που συνηθίζουμε τη κακή ποιότητα πολλών εκπομπών της τηλεόρασης - χωρίς να διαμαρτυρόμαστε γι' αυτές - με τον ίδιο τρόπο συνηθίζουμε να θεωρούμε δεδομένη και την καλή ποιότητα, άλλων εκπομπών, όπως η δική σου, έτσι ώστε να "τσιγκουνευόμαστε" ένα καλό και ενθαρρυντικό λόγο, για τους παραγωγούς τους. Εύχομαι λοιπόν να μην έρθει ποτέ η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε (δια της ελλείψεώς της...) τι κενά καλύπτει και πόσο ουσιαστική, είναι η εκπομπή σου. Κατά τα άλλα θα επιθυμούσα, μια και ενδιαφέρεσαι για τις Φυσικές επιστήμες (Φυσική και Χημεία) και τις Βιοεπιστήμες (Βιολογία και κλάδοι της,) να έκανες μια εκπομπή σχετικά με τις διαφορές τους σε κάθε επίπεδο (επιστημολογικό, μεθοδολογίας κ.α.).
Ένας παλιός γνώριμος από το κυλικείο της Φυσικομαθηματικής...
www.biology4u.gr
http://hfrs.wordpress.com
Ακριβώς επειδή έχω απαιτήσεις από τη συγκεκριμένη εκπομπή το έγραψα. Δε θα έμπαινα καν στον κόπο για τοκ σόου στυλ Πρετεντέρη και Χατζηνικολάου.
Στην εκπομπή του κ.Σαββίδη βγαίνουν άνθρωποι και συζητιούνται θέματα που δεν βγαίνουν πουθενά αλλού.
Άρα όταν αναλύεται ένα θέμα γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται εξαιρετικό μέτρο ώστε να "ξεζουμίζονται" οι καλεσμένοι κι ο παρουσιαστης να κάνει τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις.
Π.χ. χθες δε μάθαμε ποτέ γιατί ο κ.Μάζης διαφωνούσε με τον κ.Χαρίτο για το επίπεδο των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας και με τον κ.Κωνσταντακόπουλο για τις προοπτικές μιας συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ.
dem έχεις δίκιο, αλλά καταλαβαίνω και τον Σαββίδη. Δε μπορεί να πει στον Φούσκα "καλά, κάτσε εσύ στην άκρη, και αν βαρεθούμε να μιλάμε θα σου δώσω το λόγο".
Σε μια φάση έπρεπε να μιλήσει και αυτός. Δεν ξέρω αν τον είδες. Έτρωγε τα χείλια του, έπαιζε με τα δάχτυλά του, κατάπινε, χαμογελούσε... μόνο πασιέτζα δεν έβγαλε να παίξει για να περάσει η ώρα.
Και ο άνθρωπος δεν έλεγε μπούρδες. Είχε να πει κι αυτός μερικά αξιόλογα πράγματα. Τζάμπα πήγε στην εκπομπή;
________
και μια και θυμήθηκα τον Φούσκα: Είπε σε μια φάση "ο Τσίνι", άλλοι λένε "Τσένι", άλλοι "Τσέινι". Ποιο είναι το σωστό;
Δέν υπάρχει σωστό ερμάριον.
Είναι θέμα προφοράς.
Αλλοι έχουν της οξφόρδης,άλλοι του χάρλεμ,και άλλοι της...
.. καλαμπάκα σίτυ.
Νομιζω οτι στην πολιτικη "ουδεν"
ειναι τυχαιο.Αρα η ονοματολογια
εχει πολυ ενδιαφερον.
Τι αραγε θελει να πει ο "καλλιτε-
χνης " με το ονομα της Συονιστικης ασκησης η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ.( σε καμια περιπτωση
ελληνοισραηλινης στην καλυτερη ισραηλινης.)
1. Σε ποιους απευθυνεται το ονομα ?
2. Τι μυνημα περιεχει ?
3. Γιατι αφηνουν να διαρευσει
η μυστικη ασκηση?
και δηλωνουν και τον αριθμο
των επιτηθεμενων αεροπλανων?
4. Γυμναστικη επιδειξη κανουν ?
5. Τι απανταμε στο παραπανω μυνημα?
περιμενω τυχον απαντησεις.
ευχαριστω
ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΚΑΝ
ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ " ΦΑΛΟΥΝ".
ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ " ΘΡΗΣΚΕΙΑ "-
"ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ " Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑ
ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ "ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ " ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙ ΡΙΖΕΣ , ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΦΑΛΟΥΝ".
ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ (Η ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ) ΤΗΝ
ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ
ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΦΑΛΛΟΥ.
ΤΟ " ΝΤΑΦΑ " ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΙΑ ΤΟΥ.
ΟΣΟ ΓΑΙ ΤΗΝ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΡΟΠΗ, ( ΔΕΞΙΑ -ΑΡΙΣΤΕΡΑ), ΤΟ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.
ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΠΡΑΓΜΤΑ
ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
MAIRA ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΑΓΝΟΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΩ ΒΡΗΚΕΣ ΠΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΧΟΥΤΟΥΤΟΥΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ-ΜΑΙΡΑ
ΕΛΕΟΣ ΤΟΣΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΙΑ ?!?!?
προς ATHENA
Εχεις απολυτο δικιο.
Δεν γνωριζω τιποτα απο τα
μπλοκς. Μονο στοιχειωδη πραγματα
περι υπολογιστων.
Για τα μπλοκς αυτο που γνωριζα ειναι οτι ηταν χωροι σηζητησεως στο διαδυκτιο και τιποτα περισσοτερο.
οντως δημειουργησα ενα νεο μλποκ με το ονομα ανιχνευσις
νομιζοντας οτι κανω αλλο πραγμα.
οταν το καταλαβα ηταν αργα.
δεν γνωριζω τον τροπο να το διαγραψω. Σε παρακαλω βοηθησε
με να το διαγραψω. Δεν με ενδιαφερει η υπαρξη του.Σε καμια περιπτωση δεν θελησα να εκμεταλευτω το ονομα " ανιχνευσεις".
ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ
ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ;-))
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΝΟΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΛΟ,
ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΜΑΙΗΛ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΕΔΩ:))
Γεια σας παιδιά, ήταν λογικό έτσι όπως πήγε η εκπομπή να μην υπάρχει πολύς χρόνος για την 3η ενότητα (Κίνα) αλλά από την άλλη, όντως θέλεις (όπως είπε και η φίλη Αθηνά) τουλάχιστον μια εκπομπή γεμάτη μόνο για την Κίνα. Μια που είμαι ασκούμενος στο Φάλουν Γκονγκ θα ήθελα να φωτίσω λίγο εν τάχει ορισμένα πράγματα. «Φα» στα κινέζικα είναι ο Νόμος και «λουν» ο τροχός. «Φάλουν» σημαίνει ο «τροχός του Νόμου» εξ ου και το σύμβολο με τις σβάστικες (έχει και 4 μικρές περιμετρικά και τα 4 γιν-γιανγκ). Γκονγκ είναι γενικά η καλλιέργεια σώματος και πνεύματος. «Ντα» είναι ο Μεγάλος, επομένως Ντάφα είναι ο Μεγάλος Νόμος. Επομένως Φάλουν Γκονγκ ή Φάλουν Ντάφα σημαίνει καλλιέργεια σώματος και πνεύματος με βάση τον Μεγάλο Νόμο. Ποιος είναι ο Μεγάλος Νόμος; Είναι η Αλήθεια, η Καλοσύνη και η Ανεκτικότητα. Με βάση αυτές τις αρχές καλλιεργεί κάποιος τον εαυτό του στο ΦΓ. Η σβάστικα είναι τόσο αρχαίο σύμβολο που πραγματικά χάνεται η καταγωγή του. Έχει περάσει από πάρα πολλούς πολιτισμούς περιλαμβανομένης και της αρχαίας Ελλάδας. Μπορείτε να δείτε: http://www.falundafa.gr/falun.htm και
http://www.swastika-info.com/index.html .
Τέλος για το κατά πόσο υποκινείται όλο αυτό (το ΦΓ) από τους αμερικάνους για να αποσταθεροποιηθεί η Κίνα ένα θα ήθελα να σας πω και παρακαλώ σκεφτείτε το λογικά. Αυτή τη στιγμή με τις επενδύσεις που έχει κάνει το αμερικάνικο κεφάλαιο στην Κίνα οι αμερικάνοι είναι οι τελευταίοι που θα ήθελαν αποσταθεροποίηση. Εδώ βρήκαν την χ(Κ)ήνα με τα χρυσά αυγά. Με σχεδόν μηδενικό κόστος πουλάνε τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο με τεράστια κέρδη. Οι κινέζοι σκλάβοι δουλεύουν γι’ αυτούς, το βάρβαρο καθεστώς διατηρεί τη σκλαβιά γι’ αυτούς κι εσείς πιστεύετε ότι θέλουν να υπονομεύσουν την Κίνα; Πέστε μου έναν λόγο. Έναν λόγο που να το κάνουν. Έναν λόγο που να στέκει σε αυτές τις συνθήκες. Μήπως νοιάζονται για ανθρώπινα δικαιώματα; Ακούω το γέλιο σας μέχρι εδώ. Και σκεφτείτε και το άλλο: 20 από τα 60 εκατομμύρια των μελών του ΚΚΚ έκανε ΦΓ. Αυτοί τι ήταν δηλαδή, 20 εκατομ. πράκτορες των αμερικάνων; Την πιο ορθή προσέγγιση την έκανε ο κ. Κωνσταντακόπουλος: πολλοί άνθρωποι από αυτούς τους λαούς απογοητευμένοι από την πορεία των πραγμάτων επέστρεψαν σε παραδοσιακές αξίες που για χρόνια είχαν διωχθεί αλλά όχι ξεχαστεί. Σε ελεγχόμενες «ποσότητες» αυτό μπορεί να είναι ανεκτό αλλά σε «ποσότητες» εκατό εκατομμυρίων ανθρώπων όχι. Και βέβαια είπε και ο κ. Σαββίδης το ωραίο: «ε εάν οι αμερικάνοι κατάφεραν να ελέγχουν 100 εκατομ. μέσα στην Κίνα τότε τους βγάζω το καπέλο». Δεν χρειάζεται όμως γιατί απλά δεν τους ελέγχουν.
Να είστε όλοι καλά
Κώστας
Τώρα ρε αγαπητέ κώστας για καλό μας την έκανες την μετάφραση;
Τώρα είναι που μας βάζεις σε υποψίες μεγαλύτερες.Ακόμη και η αθηνά που είναι αγαθιάρα να δείς που θα ξυνίσει κάπως.
Οι λέξεις πάντως δείχνουν άλλα από αυτά που μας λές.
Φα,νόμος,εξουσία και υποταγή δηλαδή,και μάλιστα ντα,δηλαδή Μεγάλος Νόμος,όπως γράφεις με τα αρχικά κεφαλαία.
Μετά είναι το γκόγκ που σημαίνει καλλιέργεια, δηλαδή καθοδήγηση χειραγώγηση.Ευτυχώς που δέν είναι μεγάλη και αυτή γιατί θα ήταν κίνγκ γκόγκ και θα κινδυνεύαμε να μας πετάξει κανένα ελικόπτερο στο κεφάλι ο γορίλλας.
Αλλά και αυτό το λούν που σημαίνει τροχός,κάτι σάν εργαλείο βασανιστηρίων μας ακούγεται (άν λάβουμε υπόψην και τον οδοντιατρικό τροχό βέβαια).Και μάλιστα φαλούν που σημαίνει ο τροχός του νόμου όπως μας λές,πάει το μυαλό μας σε άγριες αμερικάνικες ταινίες του στύλ ο υπερασπιστής του νόμου και τέτοια,όπου ο καλός εξολοθρεύει με μπαζούκας ότι κινείται στο διάβα του.Εκτός άν το παίρνεις με την ψυχαγωγική του διάσταση,κάτι σάν τηλεπαιχνίδι,οπότε άσε προτιμάμε κάτι σε τροχό της τύχης καλύτερα που μοιράζει και περισσότερα δώρα.
Βασικά φίλε κώστα,όλες αυτές οι βαρύγδουπες λέξεις αποκαλύπτουν μάλλον άσχημα πράγματα.
Και άν κολλήσουμε και την σβάστικα δίπλα,γάμησέ τα.
Και ο χίτλερ για αναβάθμιση του ανθρώπου σύμφωνα με τον μεγάλο νόμο μίλαγε,τι νόμιζες;
Και είχε και την φωτογραφία του παντού σταμπαρισμένη να τ ην βλέπουν οι οπαδοί του να χαίρονται όπως και εσείς.
Για αυτό σου λέω κώστα,εσένα σε κόβω καλό παιδί αλλά και αφελή βέβαια,για αυτό παράτατα όλα αυτά που νερουλιάζουν το μυαλό και βάζουν τον άνθρωπο σε καλούπια και γύρνα μαζί μας με μάς τους καλούς και ταπεινούς σου συνανθρώπους.
Καλύτερα μικρός και ελεύθερος,παρά υπεράνθρωπος και σκλαβωμένος.
Και για την κίνα,διαφωνώ με αυτά που λές για την οικονομική της σχέση με την αμερική.
Οι επενδύσεις που λές στην κίνα,είναι ιδιωτικών πολυεθνικών ή μή, που δέν έχουν και μεγάλη σχέση με το αμερικάνικο κράτος.
Και βέβαια η αμερικη χρωστάει στην κίνα,και όχι η κίνα στην αμερική.
Και ακόμη,έχει ειπωθεί,ότι έχει τόσα δολλάρια η κίνα στα χρηματοκιβώτιά της,που άν τα ρίξει στην αγορά μπορεί και να καταστρέψει την αμερικανική οικονομία.
Εξάλλου,τον ρόλο της αυτοκρατορίας δέν τον παίρνει η αμερική από την οικονομία της βέβαια,αλλα΄από άλλα πράγματα που έχουν κατα καιρούς ειπωθεί και στου σαββίδη την εκπομπή.
Για το πώς μπορεί τώρα να ελέγχει η αμερική και να κατευθύνει διάφορες αιρέσεις και οργανώσεις,είναι περίπλοκα τα πράγματα και δύσκολα μπορούμε να έχουμε γνώση εμείς.Θα μας τα λεγε καλύτερα ο πράκτορας εδώ, ο σκοτεινοκαλντεριμίδης.
Πάντως η άποψή μου περί του φαινομένου (που κατά την γνώμη μου δέν αριθμεί τόσα εκατομύρια που λέτε),είναι ότι ο κοσμάκης απογοητευμένος από το κράτος καταφεύγει σε διάφορες τέτοιες αιρέσεις και οργανώσεις να βρεί προστασία.
Κάτι ανάλογο συνέβη και εδώ στην ελλάδα με την στροφή του κόσμου στην ορθοδοξία όταν υποχώρησε το προνοιακό κράτος με την πτώση του κομμουνισμού.
Μιά ανάγκη,ένας μύθος και ένα κοπάδι που θα τσιμπήσει δηλαδή είναι η ιστορία,που πέφτει στα δόντια του τροχού και καλλιεργείται δεόντως κατά τις ορέξεις του ΜΕΓΑΛΟΥ νόμου.
Να θυμίσω ότι η Αμερική ψιλοαπείλησε ότι δε θα στείλει αθλητές στην Ολυμπιάδα της Κίνας.
Αν αυτό δε σας θυμίζει ψυχρό πόλεμο, τότε τι σας θυμίζει;
:-)))))) Να ’σαι καλά φίλε aspic, με έκανες να γελάσω με την καρδιά μου. Έχεις πολύ ωραίο χιούμορ μπράβο!!!... και δεν το λέω για να σε προσβάλλω, γέλασα ειλικρινά. Με τις επεξηγήσεις δεν ήθελα να σε κάνω να αγριευτείς :-))), αλλά νομίζω πως έπρεπε να τα πω γιατί κάποια φίλη έγραψε για φαλλούς και κάτι τέτοια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Νομίζω πως καταλαβαίνω το στυλ που σκέφτεσαι και το σέβομαι. Απλά, πάντα υπάρχουν πράγματα και κατανοήσεις έξω από το πεδίο αντίληψής μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτά είναι ανύπαρκτα ή λάθος. Επίσης κάποιοι άνθρωποι μπορεί να κατανοούν τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν άδικο, ή ότι είναι αγαθιάρηδες (εδώ γέλασα πολύ με τη λέξη γιατί ξέρω ότι το λες με καλή καρδιά!). Απλά βλέπουν τα πράγματα από άλλη γωνία. Θα έπρεπε όλοι να τα βλέπουμε από την ίδια γωνία; Τότε δεν θα ήμασταν ο ένας πίσω από τον άλλον σε μια γραμμή σαν τα προβατάκια; Τέλος πάντων, σύμφωνα με το ΦΓ ο Μεγάλος Νόμος είναι η Αλήθεια, η Καλοσύνη και η Ανεκτικότητα. Αυτά είναι η βαθύτερη φύση μας. Δεν σου έχει συμβεί για παράδειγμα όταν λες την αλήθεια να νοιώσεις πιο ξαλαφρωμένος κι ότι ένα βάρος έφυγε από πάνω σου; Είναι γιατί η αλήθεια είναι μέσα στη φύση μας κι όχι το ψέμα. Αν κάποιος με το ψέμα νοιώθει ωραία τότε κλάφτον, έχει αλλοτριωθεί τόσο που δεν ξεχωρίζει τίποτα. Τώρα βέβαια μπορεί να πεις ότι πολλές φορές που είπες την αλήθεια το μετάνοιωσες αλλά και πάλι θα με κάνεις να γελάω γιατί ξέρω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ και το γυρνάς στην πλάκα. Για τον τροχό του Νόμου: είναι κάτι ανάλογο με τα τσάκρας στην ινδική φιλοσοφία. Τώρα θα μου πεις τι λέω, ε αυτοί που έχουν ασχοληθεί καταλαβαίνουν. Κι εσύ για παράδειγμα αν είσαι πυρηνικός επιστήμονας και αρχίσεις και μου μιλάς για σπιν και για στροφορμές σε υποατομικό επίπεδο δεν θα καταλάβω γρι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λες βλακείες. Απλά αυτά είναι πέρα από το πεδίο αντίληψής μου, αυτό που λέγαμε πιο πάνω.
Για τη σβάστικα: Λοιπόν ένα κόλλημα με τη σβάστικα το έχεις. Συγνώμη που στο λέω έτσι αλλά αυτό καταλαβαίνω. Αν πας στα λινκς που άφησα πιο πάνω θα δεις ότι είναι αρχαίο σύμβολο. Μπορείς επίσης να πας στο http://www.ancient-symbols.com/greek_symbols.html και δες για το solar cross. Σε σχέση με αυτό δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, είναι δικό σου ζήτημα να το δεις.
Γράφεις: «Οι επενδύσεις που λες στην κίνα, είναι ιδιωτικών πολυεθνικών ή μη, που δεν έχουν και μεγάλη σχέση με το αμερικάνικο κράτος.». Πες μου ειλικρινά το πιστεύεις αυτό το πράγμα; Δηλαδή τι είναι το αμερικάνικο κράτος ένας ανεξάρτητος οργανισμός; Αύριο-μεθαύριο θα βγει νέος πρόεδρος, πιστεύεις ότι είναι αυτοδύναμος, ανεξάρτητος και αδέσμευτος; Τα δισεκατομμύρια δολάρια που ξοδεύτηκαν για να βγει που τα βρήκε; Τα κέρδισε στον «τροχό της τύχης»; (που λες και συ). Από μόνος του το έκανε; Αυτο-στηρίχτηκε; Προφανώς έχει πίσω του ένα τεράστιο σύμπλεγμα συμφερόντων (βλέπε πολυεθνικό και άλλο κεφάλαιο) το οποίο είναι δεσμευμένος να εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο. Και αυτό θα κάνει. Αυτό είναι το αμερικάνικο κράτος, και κάθε κράτος βέβαια. Άρα λοιπόν θα αποσιωπήσει τα όσα γίνονται για να μην διαταραχθούν οι υπάρχουσες συνθήκες.
Ακόμα: «έχει τόσα δολάρια η κίνα στα χρηματοκιβώτιά της, που αν τα ρίξει στην αγορά μπορεί και να καταστρέψει την αμερικανική οικονομία». Όχι ακριβώς. Οι αποθήκες της είναι γεμάτες αλλά όχι με δολάρια, είναι γεμάτες με αδιάθετα προϊόντα. Τα προϊόντα αυτά δεν μπορούν να διατεθούν ούτε στο εξωτερικό διότι 1. είναι ήδη πλημμυρισμένη η αγορά από δαύτα και 2. αν διατεθούν θα πέσουν κι άλλο οι ήδη εξευτελιστικές τιμές στα ανώνυμα και οι τιμές στα επώνυμα (οπότε δεν συμφέρει κανέναν), αλλά ούτε στο εσωτερικό γιατί απλά δεν υπάρχει η ανάλογη αγοραστική δύναμη στην Κίνα, δηλαδή ο κόσμος εκεί δεν έχει λεφτά για να τα αγοράσει. Και τι γίνεται με αυτά; Αποθηκεύονται και έτσι συντηρείται ο μύθος της «μεγάλης αγοράς» της Κίνας, και δώστου οι επενδύσεις. Όπως γίνεται φανερό όλο αυτό το «θαύμα» είναι ένα στρεβλό απάνθρωπο κατασκεύασμα το οποίο αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει. Το ποιους θα συμπαρασύρει δεν το ξέρω. Είναι αντικείμενο για σκέψη και συζήτηση. Πάντως αυτή είναι με απλά λόγια η κατάσταση. Φίλε aspic δεν σημαίνει ότι όποιος έχει διαφορετική άποψη για τον κόσμο, τον άνθρωπο κλπ. από σένα είναι πρόβατο, αγαθιάρης και παρασυρμένος. Και στο λέω ειλικρινά με συμπάθεια. Σέβομαι τον τρόπο που σκέφτεσαι αλλά δεν μπορώ να τον υιοθετήσω γιατί σε πολλά είναι αντίθετος με την εμπειρία μου. Δεν έχει σημασία, μπράβο που είσαι ειλικρινής και …αγαπησιάρης. :-))) να είσαι καλά
Φίλε/η ερμάριον ο λαός λέει: «με τα λόγια χτίζουμε ανώγεια και κατώγεια». Πρέπει να τηρηθούν κάποιες ισορροπίες. Να δούμε τι θα γίνει στην πράξη. Φυσικά καλό είναι, ακόμα κι αυτό, αλλά απέχει πολύ από την ανοιχτή καταγγελία ή τα πιο δραστικά μέτρα.
Ευχαριστώ
Κώστας
Φίλε κώστα χαίρομαι που δέν παρεξηγήθηκες αφου και βέβαια όπως είπες,ότι γράφω είναι με καλοσυνάτη καρδιά (αλλά με κακιασμένο μυαλό ίσως).
Σε αυτή σου την απάντηση έθεσες ένα θέμα,αυτό της αλήθειας και του ψέμματος,που εκεί πραγματικά νομίζω ότι βρίσκεται και όλη η διαφορά μεταξύ μας, στο πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας δηλαδή.
Και έτσι λοιπόν εσύ αναζητάς την αλήθεια,που εγώ την χαρακτηρίζω ψεύτικη αλήθεια,ενώ εγώ αναζητώ το ψέμα, που εσύ το χαρακτηρίζεις αληθινό ψέμα.
Οι ενστάσεις μου για την αλήθεια είναι ότι είναι πολύ σκληρή για τον άνθρωπο,σε σχέση με το ψέμμα που πολλές φορές είναι πιο ανακουφιστικό και αγαπησιάρικο για αυτόν.
Πολλές φορές είναι καλύτερο να πούμε στον άλλο ενα θετικό ψέμα παρά μιά αρνητική για αυτόν αλήθεια,διότι και ομορφότερο τον κάνουμε,αλλά και γιατί τελικά τίποτα δέν αποκλείει ότι αυτό το ψέμα μπορεί να μήν γίνει στο μέλλον η αληθεια του.
Εκεί δέν βασίζεται εξάλλου και η πίστη που διδάσκουν διάφορες θρησκείες;
Έτσι λοιπόν,νομίζω πώς η αλήθεια είναι η βάση της δικαιοσύνης,ενώ το ψέμα η βάση της αγάπης.
Βέβαια θα μου πείς και θα χεις δίκιο,πώς η δικαιοσύνη είναι η αγάπη των πάντων,όπως λένε εκεί στην ανατολή,και συνεπώς είναι πολύ ανώτερη έννοια από την αγάπη.
Έτσι θα ήταν,άν αναφερόμασταν όμως σε ένα τέλειο ολοκληρωμένο κόσμο,και όχι σε έναν ατελή και ελλειματικό που είναι ο κόσμος μας και για τον οποίο το ψέμα και η αγάπη είναι πολυ πιο κατάλληλες αξίες αφού καλυπτουν τα χάσματά του για να μήν καταρεύσει.
Ελπίζω να με πιάνεις τι εννοώ.
Εξάλλου κάνεις μεγάλο λάθος,κατά την γνώμη μου πάντα,να λές πώς η βαθύτερη φύση του ανθρώπου,η βάση του δηλαδή,είναι μιά αλήθεια (της καλοσύνης της ανεκτικότητας και λοιπά που λές).
Όχι ρε κώστα,αυτά τα ευγενή αισθήματα δέν είναι η φύση και η βάση του ανθρώπου.
Αυτά είναι επιστρωματικά και επίκτητα.Η βαθύτερη φύ΄ση του ανθρώπου,το αρχέγονο εγκεφαλικό του σασί,είναι εντελώς ζωώδες και ενστικτώδικο.Οι ευγενικές αλήθειες που λές,εδράζονται στον εγκεφαλικό του φλοιό,είναι μεταγενέστερες και κυρίως είναι πολιτισμικής προέλευσης και όχι βιολογικής.Πράγμα που σημαίνει ότι αυτές είναι ψέμα.Και αυτό αποδεικνύεται άν αφήσουμε ένα νήπιο στο βουνό,έξω από κοινωνικές παρεμβάσεις και λοιπά.Αυτό δέν θα γίνει πιο καλοσυνάτο όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τα λεγόμενά σου,αλλά απλώς θα γίνει ζώο.Πράγμα που σημαίνει ότι όλα αυτά είναι επίκτητες και αρκετά πλαστές ιδιότητες,που υπάρχουν όσο υπάρχουν οι οργανωμένες κοινωνίες να τις υποστηρίζουν.
Όπως κατάλαβες όμως δέν διαφωνούμε.Και οι δύο πιστεύουμε στην καλοσύνη και στην ανεκτικότητα και εκεί που διαφοροποιούμαστε είναι ότι εσύ αυτά τα ονομάζεις αλήθεια ενώ εγώ ψέμα.
Και θα μου πείς βέβαια και τι σημασία έχει πώς το ονομάζουμε ο καθένας μας;
Έχει σημασία,διότι μιά αλήθεια αναφέρεται σε ένα τέλειο κόσμο,όπως είπαμε και πρίν,πράγμα που την κάνει βαρειά και δυσκίνητη να πέφτει επώδυνα στους ώμους του απλού ταπεινού και ελλειματικού ανθρώπου,και για αυτό να μήν τον ανακουφίζει,να μήν του προσφέρει παραμυθία,αλλά και για αυτό να μήν τον εξελλίσει τελικά για να γίνει κάποτε η αλήθεια του.
Σωστά πάλι θα μου πείς,μά πώς είναι δυνατόν να γίνει η αλήθεια του,όταν εκ των προτέρων του πούμε πώς αυτό ήταν το ψέμμα του;
Δηλαδή,μου λές,ότι και εσύ το ξέρεις ότι είναι ψέμμα,αλλά λές ψέμματα ότι είναι αλήθεια,γιατί άμα πείς αλήθεια ότι είναι ψέμματα,τότε κανείς δέν θα την πιστέψει σάν αλήθεια.
Και αυτό είναι λάθος όμως,γιατί ο τρόπος σου να εγκαθιδρύσεις μιά τεράστια απόλυτη μεγάλη αλήθεια,άθελά σου έστω,βιάζει τον άνθρωπο,τον κάνει ενοχικό και τελικά ο άνθρωπος θα γίνει το ψέμα της αλήθειας σου,σε αντίθεση με την αλήθεια του ψέματός σου που θα γινόταν άν έπαιρνες τον άλλο δρόμο του ψέμματος που είπαμε πρίν.
Και έτσι θα αναγκαστούμε υιοθετώντας τις θέσεις σου για τέτοιες βαριές και μεγάλες αλήθειες,να εξαναγκάσουμε σχεδόν φασιστικά τον άνθρωπο να πάρει πορεία πρός υπεράνθρωπες διαστάσεις,θα αναγκαστούμε να μιλάμε για καθαρότητες υλικές και πνευματικές (γιατί η αλήθεια ανέχεται μόνο την καθαρότητα και τίποτα άλλο) και εντέλει θα δημιουργήσουμε, εμείς οι καλοί, μίσος στον κόσμο,όπου οι μεν από καλοσύνη και ανεκτικότητα θα κυνηγούν τους άλλους (με τον τρόπο τους βέβαια) που δέν θα είναι αρκούντως καλοί και ανεκτικοί.
Και άν βάλουμε και την σβάστικα που λές,(σύμβολο της καθαρότητας και αυτό,και δέν είναι καθόλου τυχαίο που την διάλεξε ο χίτλερ) ξαναφτειάχνουμε ένα φασιστικό σετάκι έτοιμο να αιματοκυλίσει και πάλι τον κόσμο.
Για αυτό σου λέω φίλε κώστα,μακριά από καθαρά μεγάλα πράγματα γιατί είναι επικίνδυνα.
Μακριά από Αλήθειες.
Να ψάχνεις τα μικρά και βρώμικα ψέματα.
Είναι πολυ πιο στοργικά με τον άνθρωπο και του ανακουφίζουν τους πόνους στην πορεία του για την θέωση ή την καταστροφή του.
Και βέβαια πιστεύω ότι οι πολυεθνικές επιχειρήσεις,ακόμη και οι μονοεθνικές,δέν έχουν καμμιά σχέση ούτε με το αμερικανικό κράτος ούτε και με κανένα άλλο.
Δέν διάβασες και το άρθρο του σαββίδη στο προηγούμενο θέμα,πώς τα κράτη δέν μπορούν να ελέγξουν και να παρέμβ ουν πιά στις επιχειρήσεις;
Και βέβαια διαφωνώ και για την κίνα,μιάς και πολλοί οικονομικοί αναλυτές τα λένε,πώς η κίνα έχει μαζέψει πολύ δολλάριο και κρατάει στο χέρι (οικονομικά πάντα) την αμερική.
Βέβαια μόνο εκφοβιστικά χρησιμοποιεί αυτό το μέσο η κινα,αφού η αμερική είναι η πανίσχυρη αμερική (για άλλους λόγους) και δέν την παίρνει ακόμη να κάνει διεθνείς μαγκιές (την κίνα).
Τώρα όμως δέν την παίρνει και κανείς δέν ξέρει τι θα την παίρνει και τι όχι να κάνει στο μέλλον.
Για αυτό και η αμερική έχει ανοίξει ένα,άν όχι ψυχρό μέτωπο που λεει το ερμάριον,ψιλοδροσερό όμως σίγουρα, με την κίνα.
Αυτά.
Πολλά έγραψα και σήμερα,πολλά έγραψα.
ΒΓ Και ρε κώστα,το ξέρω ότι η σβάστικα ήταν σύμβολο και στην αρχαία ελλάδα και στον χριστιανισμό και σε πολλούς άλλους ακόμη πολιτισμους.
Η ένστασή μου δέν είναι εκεί.Είναι στο ότι αυτό το σύμβολο έχει πιά μιά συγκεκριμένη σημειολογία στην δύση η οποία υπερισχύει οποιασδήποτε ιστορικής του τέτοιας.
Πώς να το κάνουμε;
Όπως εγώ για παράδειγμα, θα σεβαστώ τους ινδούς όταν είμαι στην χώρα τους και δέν θα φάω αγελάδα έτσι πρέπει και οι κινέζοι να σέβονται εμάς και να μήν τρώνε σκυλιά όταν είναι στην δική μας χώρα.
Και δέν είναι το θέμα τώρα,πότε ιστορικά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η αγελαδοφαγία ή η σκυλοφαγία,γιατι΄καμμιά σχέση δέν έχει με το σημερινό πρόβλημα.
Αλλά πιο πολυ στα λέω αυτά για την σβάστικα,γιατί ειμαι σχεδόν σίγουρος ότι άμα σας λέγαμε να εγκαταλείψετε την σβάστικά σας όσο βρίσκεστε στην ελλάδα,τότε καμμιά ανεκτικότητα και καλοσύνη δέν θα δείχνατε να το κάνετε αυτό για μας ευχαριστήσετε, ικανοποιώντας την έστω αυτή παραξενιά μας,παρά θα αρνιόσασταν πεισματικά,επικαλού΄μενοι τα δημοκρατικά σας δικαιώματα και τέτοια.
Και αυτό στο λεω,απλώς για να σου δείξω ότι και εσείς που λέτε ότι βασίζεστε σε κάποιες θρησκευτικές αξίες σας,δέν μπορείτε όμως να μήν είστε και οι τυπικοί δυτικοί άνθρωποι,με ότι αυτό συνεπάγεται πολιτικά και πολιτιστικά.
Γιατί μπορεί να πιστεύετε στο τροχό των τσάκρας που λές,αλλά αυτό δέν σημαίνει ότι δέν ασπάζεστε παράλληλα και σύγχρονες δυτικές θρησκείες όπως το διαδίκτυο.
Έτσι δέν είναι;
ΒΓ2 Και ακριβώς αυτή η σύγχυση,κοινωνική πολιτική και πολιτιστική των ημερών μας,είναι που οδηγεί τους ανθρώπους να αναζητούν και πάλι την επικίνδυνη καθαρότητα,μέσα από θρησκείες του παρελθόντος.Δεδομένης και της επιστήμης η οποία μέσα από γονίδια και λοιπά,φλερτάρει τον φασισμό,τα πράγματα δέν είναι καθόλου καθησυχαστικά ότι ένας νέος χίτλερ δέν κλαψουρίζει αυτήν την ώρα που μιλάμε στην κούνια του,ανυπομονώντας να μεγαλώσει να βάλει μπρός και πάλι τα εργοστάσια σαπωνοποιίας στον κόσμο.
Διότι,είπαμε καθαρότητα,που σημαίνει δέν είναι καθόλου τυχαίο που ο χίτλερ έφτειαχνε τους ανθρώπους σαπούνια για να τους καθαρίσει μιά και καλή.
mΕφόσον το αλβανικό στοιχείο είναι σεβαστό γύρω στο 30-35% και με τάση να αυξηθεί λόγω υπέρ γεννητικότητας , γιατί δεν προτείνουμε ένα όνομα που να εμπεριέχει και σαφή δήλωση της Αλβανικής συνιστώσας; Έτσι θα βάλουμε και τους αλβανόφωνους στο παιχνίδι οι οποίοι πιστεύω θα αρπάξουν την ευκαιρία και θα πιέζουν και αυτοί. Έτσι θα ξεφύγουμε από την μονοπωλήσει της Μακεδονικής εθνότητας
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΒΑΣΕΙ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Η ΓΑΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΓΑΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Δημοσίευση σχολίου