2/7/08

Από τα σχόλιά σας ξεχωρίσαμε...

Ο aspic είπε...


Άν ο κόσμος γίνεται απολικός, τότε μεταξύ ποίων πόλων-δυνάμεων θα πρέπει να αναζητήσουμε τις ισορροπίες.
Καλά κάνεις και καταπιάνεσαι με θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος και μας βγάζεις από την μονοτονία των ζητημάτων του τόπου μας, όμως δε μπορώ να καταλάβω όταν ο κόσμος βρίσκεται σε οριακό σημείο, όταν οι πόροι εξαντλούνται, οι πάγοι λειώνουν, η θερμοκρασία ανεβαίνει, σεισμοί λιμοί και καταποντισμοί μας προειδοποιούν για την κρίσιμη φάση που μπαίνει ο πλανήτης, όταν στα λέει και ο Γρίβας ότι πρέπει επιτέλους η ανάπτυξη να φρενάρει γιατί δεν έχουμε πολλά χρονικά περιθώρια μπροστά μας, εσύ σχεδόν με σνομπισμό να αδιαφορείς. Δηλαδή σε έναν κόσμο ο οποίος καταρρέει, ποια η σημασία να αναζητήσουμε τις νέες ισορροπίες δυνάμεων (που θα τον κάνουν να καταρρεύσει μια ώρα γρηγορότερα μάλιστα) ;


Για το Φάλουν από τον aspic

Δε λέω βέβαια ότι είναι προϊόντα όλα αυτά της αμερικανικής προπαγάνδας όπως λέει το ερμάριον, αλλά από την άλλη δε μπορώ να καταλάβω και εγώ, γιατί τους κυνηγάνε και πρός τι όλος αυτός ο σαματάς τελικά.
Υποθέτω ότι άλλος πολιτισμός ο κινέζικος, άλλα ήθη και έθιμα θα έχει και η εξουσία τους.
Και νομίζω ότι σωστό είναι να τους αφήσουμε να τα βρούνε μόνοι τους και εμάς δε μας πέφτει καμιά δουλειά.
Δε μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα, όταν μάλιστα εκφράζονται οι διωκόμενοι, σφαγμένοι και βασανισμένοι, με τόσο καλά και αγαπησιάρικα λόγια (όπως οι φαλούν, όπως και ο Δαλάι Λάμα) για την εξουσία που τους κάνει αυτά τα πράγματα.
Αλλά το βασικό που μου δημιούργησε αρνητικό συναίσθημα για τους φαλούν, είναι η σβάστικα που είδα στα σύμβολά τους και φαντάζομαι πώς θα την έχει και η ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Δε με νοιάζει ποια είναι η ιστορία της στην Κίνα και άν την λέγαν έτσι ή αλλοιώς, αυτό που ξέρω είναι ότι η σβάστικα είναι ένα συγκεκριμένο σύμβολο στην Ελλάδα (όπως και σε όλη την Ευρώπη βέβαια),φορτωμένο με την δική της αρνητική ιστορία, και ώς εκ τούτου, οποιαδήποτε αναφορά και χρησιμοποίησή της απο οποιαδήποτε ομάδα είναι ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου θα ήταν να παραμερίσετε την απολικότητα και να εστιάσετε στο πόσο απάνθρωπος είναι ο σημερινός κόσμος, σε δημοκρατικές και μη δημοκρατικές χώρες.
Στην Κίνα, αυτά, στις ΗΠΑ το Γκουαντανάμο. Στη Ρωσία ποιος ξέρει τι, στην Αγγλία όλο και κάτι θα έχουν, στην Αφρική όσοι δεν πεθαίνουν από την πείνα αλληλοσφάζονται κλπ.
Μια ενδιαφέρουσα εκπομπή θα εστιάζει στην υποκρισία ανά τον κόσμο, ο οποίος ενώ έχει ψυχολόγο για το κατοικίδιο ζωάκι του, αδιαφορεί, ή επικροτεί, ή μπορεί και να προκαλεί, απερίγραπτα δεινά σε συνανθρώπους του.
Στην προσπάθειά σας να προσεγγίσετε υπό ένα ανθρωπιστικό πρίσμα τα βασανιστήρια, μπορεί να ακουστούν μελό απόψεις, που είναι χειρότερες και από την αδιαφορία.

Για το Φάλουν από Ερμάριον
Άσπικ, δεν είπα ότι πρόκειται για αμερικάνικη προπαγάνδα, αλλά ότι ακολουθεί την τακτική της αμερικάνικης προπαγάνδας.

ATHENA είπε...

ΑΣΠΙΚ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ
ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ?
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ;-)

BloggerΟ/Η aspic είπε...

Αθηνά, η σβάστικα είναι η συγκεκριμένη σβάστικα για εμάς, και το ότι είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε χιλιάδες χρόνια πριν από τους κινέζους που λές, δέν σημαίνει ότι αλλάζει σε τίποτα την συγκεκριμένη σβάστικα των δυτικών και αυτό που συμβολίζει εδώ.
Που εδώ;
Στην δύση.
Ένα σύμβολο σηματοδοτεί τα πράγματα όχι μόνο βάσει του εαυτού του αλλά και βάσει του χώρου που βρίσκεται.

ΒΓ Ερμάριον,δηλαδή λές ότι οι φαλούνς, σχεδίασαν μιά προπαγάνδα εναντίον των κινέζων;
Πιστεύεις ότι αυτά τα βασανιστήρια δέν γίνονται;
Πάντως και εμένα αρχίζει να με προβληματίζει, γιατί η κίνα να θέλει να βγάλει ένα τέτοιο πρόσωπο στην διεθνή κοινότητα και κατά πόσο την συμφέρει;
Μήπως έχει αρχίσει ένας ψυχρός πόλεμος μεταξύ αμερικανών και κίνας,για αυτό και η ψηλή τιμή του πετρελαίου για να πιεστεί η οικονομία της κίνας και λοιπά και λοιπά;

BloggerΟ/Η satel444 είπε...

Θα έλεγα ότι το θέμα της εκπομπή σας έχει άμεση σχέση με το κλίμα και τις ανθρώπινες καταχρήσεις μιας και τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α είναι κατά τη γνώμη αυτή που κρίνει όλες τις κινήσεις. Είναι η χώρα που έχει τη δυνατότητα μέσα από τα ερευνητικά της ιδρύματα να αλλάξει και το ενεργειακό ζήτημα. Είναι επίσης η χώρα που ο εγωισμός της στην εξωτερική πολιτική είναι ικανός καταστρέψει όλες τις προσπάθειες των άλλων χωρών για έναν πιο πράσινο κόσμο. Επομένως, μια απορία μου είναι πως μπορεί αυτή η αλαζονική στάση των Η.Π.Α να αλλάξει; Από την αλλαγή της κυβέρνησης(που δε νομίζω να φτάνει μόνο αυτό) ή από την αλλαγή της στάσης των υπόλοιπων χωρών;(ίσως μέσα από μια ισχυρή ενωμένη Ευρώπη;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνεργάτες