1/7/08

Η εκπομπή της Τετάρτης 2 Ιουλίου 2008

Αναρτήσαμε διάφορα κείμενα που τα χρησιμοποιούμε παραλλήλως και ως υλικό προβληματισμού για την αυριανή εκπομπή αλλά θα αναρωτηθήκατε ποιό τελικά θα είναι το θέμα της εκπομπής.
Κατ αρχάς θα εξετάσουμε τη συμπεριφορά της Αμερικής στην εξωτερική της πολιτική. Υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι αλλάζει, ότι η αλαζονεία της υπερδύναμης περιορίζεται;
Ο αμερικανός γεωπολιτικός Ζπίγκνιου Μπρεζίνσκι έχει γράψει και έχει εκδόσει ένα βιβλίο το οποίο επιγράφεται "η δεύτερη ευκαιρία".
Αφού περιγράφει τη θητεία τριών προέδρων, του πατρός Μπούς, του Μπίλ Κλίντον και του Μπούς του νεότερου, καταλήγει πως η Αμερική έχασε την πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μπλόκ να διευθετήσει διεθνή προβλήματα και να ηγηθεί της παγκόσμιας κοινότητας κατά τρόπο αποδεκτό και πως της παρέχεται ακόμη μια ευκαιρία να το πράξει. Τρίτη ευκαιρία μάλλον δεν θα υπάρξει. Θα αναφερθούμε επίσης στο άρθρο του Ρίτσαρντ Χάας στο Foreign Affairs για την αντικατάσταση του μονοπολικού κόσμου απο έναν απολικό και όχι πολιπολικό κόσμο.
Θα δούμε στη συνέχεια το θέμα του Ιράν και πόσο πιθανή είναι μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του. Θα δούμε επίσης τι επιπτώσεις θα έχει η επιχείρηση αυτή αν πραγματοποιηθεί και στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσουμε και το θέμα της κοινής άσκησης Ελλάδας-Ισραήλ που προκάλεσε πολλά σχόλια.
Μια τρίτη ενότητα που θα μας απασχολήσει είναι η Κίνα, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Την προσέγγιση που θα κάνουμε για την Κίνα μπορείτε να την αντιληφθείτε απο τις επισημάνσεις που έχουμε παρακάτω στο blog.
Περιληπτικά, λοιπόν, Αμερική, Ιράν, Ελληνοισραηλινή άσκηση, Κίνα, ίσως και λίγ0ο απο την κρίση στην Ευρώπη, μετά την απόρριψη της Ευρωπαϊκής συνθήκξης θα είναι η θεματολογία μας.

Γράψτε εδώ τις ερωτήσεις σας για να τις κωδικοποιήσουμε και να τις παρουσιάσουμε αύριο σαν μικρά κειμενάκια. Να κάνουμε ένα αισθητικό και τεχνολογικό βήμα προς τα μπρός.
Τον πρώτο λόγο σ αυτά έχει η Κάλη αλλά θα της προτείνω κάτι ανάλογο με αυτό που κάνει το CNN, όταν βάζει απόψεις τηλεθεατών του.

Π.Σαβ

14 σχόλια:

aspic είπε...

(Αυστηρή προειδοποίηση:Ακολουθεί μακροσκελέστατο σεντόνι και συνιστάται σε όσους έχουν καταπονηθεί ιδιαίτερα σήμερα,έχουν φάει βαρειά το μεσημέρι,είναι καρδιοπαθείς ή νευρασθενείς να ΜΗΝ το απλώσουν).

Βρε ανιχνευτές,πολλά τόπικ απλώσατε και μας μπερδέψατε.
Που και πώς να εκθέσουμε τώρα και εμείς την παπαρολογία μας με τάξη και σειρά;
Τέλος πάντων,αντί να κάθομαι να μπαινοβγαίνω σε κάθε τόπικ,απαντάω από δώ για όλα τα θέματα που θέσατε και άν βγεί μεγάλο το σεντόνι,διαβάστε μέχρι εκεί που αντέχετε και το άλλο διπλώστε να το χετε να το διαβάσετε στις παραλίες όταν πάτε διακοπές.


Τελικα με την απολικότητα θα ασχοληθείτε στην εκπομπή,με την ισσοροπία δυνάμεων,ή με τους φαλουνντάφηδες;
Τι σχέση έχουν οι τελευταίοι με τα δύο πρώτα θέματα;
Αλλά και τα δύο πρώτα θέματα μεταξύ τους,δέν αντιφάσκουν να βρίσκονται στην ίδια συζήτηση;
Άν ο κόσμος γίνεται απολικός,τότε μεταξύ ποίων πόλων-δυνάμεων θα πρέπει να αναζητήσουμε τις ισσοροπίες,αφού υποτίθεται ότι δέν θα υπάρχουν τέτοιες πολωμένες δυνάμεις να εξισσοροπούν μεταξύ τους,εξ ου και το απολικόν του πράγματος;
Αλλοιώς,τι και πώς;

Και εσύ ρε παντελή (θα μου επιτρέψεις,παρότι σε εκτιμώ και σε σέβομαι,να στα χώσω λίγο),καλά κάνεις και καταπιάνεσαι με θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος και μας βγάζεις απο την μονοτονία των ζητημάτων του τόπου μας,όμως δέν μπορώ να καταλάβω όταν ο κόσμος βρίσκεται σε οριακά σημεία,όταν οι πόροι εξαντλούνται,οι πάγοι λειώνουν,η θερμοκρασία ανεβαίνει,σεισμοί λιμοί και καταποντισμοί μας προειδοποιούν για την κρίσιμη φάση που μπαίνει ο πλανήτης,όταν στα λέει και ο γρίβας ότι πρέπει επιτέλους η ανάπτυξη να φρενάρει γιατί δέν έχουμε πολλά χρονικά περιθώρια μπροστά μας,εσύ σχεδόν με σνομπισμό να αδιαφορείς (όπως έδειξε και η απάντησή σου στον γρίβα) και να συνεχίζεις να ασχολείσαι επιμόνως με γεωοικονομικοπολιτικές ισσοροπίες,όχι μόνο εμφανώς δευτερεύοντα ζητήματα,αλλά και αυτά τα οποία τελικά ευθύνονται κατά ένα μεγάλο μέρος για το αδιέξοδο που μπαίνει η ανθρωπότητα.
Δηλαδή σε έναν κόσμο ο οποίος καταρέει,ποιά η σημασία να αναζητήσουμε τις νέες ισοροπίες δυνάμεων (που θα τον κάνουν να καταρεύσει μιά ώρα γρηγορότερα μάλιστα) ;
Και νέες ισσοροπίες ώς προς τι τελικά;
Είναι σάν για τον χαμό που γίνεται τα σαββατοκύριακα στις εθνικές,να μας απασχολεί άν θα έχουν παρθεί τα μέτρα απο την πολιτεία για αμεση πρόσβαση των νεκροφόρων για να μαζέψουν τους νεκρούς από την άσφαλτο.
Τι τρέχει πιά με τις κοινωνίες μας;
Τι πρέπει ακόμη να συμβεί πιά για να αρχίσουμε να ασχολούμαστε σοβαρά με αυτά τα θέματα;
Να κατέβει ο θεός να μας πιάσει από το αυτί ή ο διάβολος απο το κώλο;
Για πρόσεξέ το αυτό παντελή και τουλάχιστον απο΄την καινούργια σαιζόν κοίτα να το πάρεις σοβαρά.
Γιατί εδώ που τα λέμε και εσάς των δημοσιογράφων (και πόσο μάλλον των τηλεοπτικών) είναι μεγάλη η ευθύνη για το πού κατευθύνεται και πώς διαμορφώνεται η κοινή γνώμη.
Άν αντιστραφεί ή δέν αντιστραφεί τελικά η τραγική κατάσταση του πλανήτη,εξαρτάται σε κάποιο ποσοστό και από το άν ο σαββίδης (και ο κάθε σαββίδης κάθε χώρας) έκανε ή δέν έκανε τις ανάλογες εκπομπές.
Έ,καλά δέν του λέω ρε παιδιά;
Είναι μεγάλες οι ευθύνες του.


ΥΓ Ά και παντελή,άν θέλεις μπορείς να συνεχίσεις όλο τον ιουλιο και τον αύγουστο ακόμη τις εκπομπές.Μήν σε απασχολούν οι διακοπές του άσπικ που λές σε άλλο τόπικ.Φορητή τηλεόραση,λάπτοπ και δορυφορική σύνδεση θα πάρω με ότι οικονομίες μου έχουν μείνει προκειμένου να βλέπω τις εκπομπές και άς την περάσω με σκέτο ψωμί το καλοκαίρι.
Σαββίδης και ξερό ψωμί δηλαδή.

(και να το προσέξεις το μπλόγκ παντελή,γιατί χαλάει τους ανθρώπους και τους κάνει είρωνες και κοροιδιάρηδες.Στο λέω εκ προσωπικής πείρας αυτό).


(και μέχρι το επόμενο θέμα,θα πάρουμε μιά ανάσα με μερικές διαφημήσεις, κοινωνικού μάλιστα περιεχομένου παρακαλώ).




&&&*%$%$#^&^*$%$#

ΖΩΑΑΑΑ ΟΣΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΕΞΩ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ.
ΜΗΝ ΑΝΑΒΕΤΕ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΨΗΣΕΤΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΗΝ ΜΑΡΣΑΡΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΟΡΟΠΗΔΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΙΖΕΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΑΠΟ ΣΑΣ.
ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΖΩΑ Ε ΖΩΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΒΟΣΚΑΤΕ ΑΥΡΙΟ

&&&*%$%$#^&^*$%$#







(και συνεχίζουμε με το επόμενο θέμα)

Και για το άλλο θέμα με τους φαλούν,να πώ ότι συμμερίζομαι και εγώ το σκεπτικό του ερμάριου και έχω τις ίδιες επιφυλάξεις.
Δέν λέω βέβαια ότι είναι προιόντα όλα αυτά της αμερικανικής προπαγάνδας όπως λέει το ερμάριον,αλλά από την άλλη δέν μπορώ να καταλάβω και εγώ,γιατί τους κυνηγάνε και πρός τι όλος αυτός ο σαματάς τελικά.
Βέβαια,από τα βίντεο που είδα και τις ιστοσελίδες τους (και την ελληνική) τους έκοψα λίγο ψιλοηλίθιους (όσον αφορά τις διδασκαλίες τους και τις εσωτερικές τεχνικές τους),να φέρνουν μάλιστα κάπως και στην ηλιθιότητα του δαλάι λάμα (πολλοί πιστεύουν ότι είναι ένας εξαιρετικά σοφός άνθρωπος,εγώ πιστεύω ότι είναι ένας εξαιρετικά ηλίθιος και για αυτό βγάζει την εντύπωση του σοφού.Καθότι ο σοφός και ο ηλιθιος δυσκολα διακρίνονται μεταξύ τους).
Από την άλλη πάλι ωφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι πάντα οι ηλίθιοι που ζούσαν σε καθεστώτα υπέφεραν φρικτά από αυτά,επειδή τους εκμεταλεύονταν όμως και όχι επειδή τους εξεδίωκαν με όλα αυτά τα βασανιστήρια και τους σκοτωμούς.
Τέλος πάντων,υποθέτω ότι άλλος πολιτισμός ο κινέζικος,άλλα ήθη και έθιμα θα έχει και η εξουσία τους.
Και νομίζω ότι σωστό είναι να τους αφήσουμε να τα βρούνε μόνοι τους και εμάς δέν μας πέφτει καμμιά δουλειά.
Δέν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα,όταν μάλιστα εκφράζονται οι διωκώμενοι,σφαγμένοι και βασανισμένοι,με τόσο καλά και αγαπησιάρικα λόγια (όπως οι φαλούν,όπως και ο δαλάι λαμα) για την εξουσία που τους κάνει αυτά τα πράγματα.
Μπορεί να έχουν διάφορα βίτσια οι άνθρωποι εκει στην ανατολή,τι μας νοιάζει εμάς να ανακατευτούμε,λές και δέν έχουμε και εμείς τα δικά μας στην δύση;
Αλλά το βασικό που μου δημιούργησε αρνητικό συναίσθημα για τους φαλούν,είναι η σβάστικα που είδα στα σύμβολά τους και φαντάζομαι πώς θα την έχει και η ομάδα της θεσσαλονίκης.
Δέν με νοιάζει ποια είναι η ιστορία της στην κίνα και άν την λέγαν έτσι ή αλλοιώς,αυτό που ξέρω είναι ότι η σβάστικα είναι ένα συγκεκριμένο σύμβολο στην ελλάδα (όπως και σε όλη την ευρώπη βέβαια),φορτωμένο με την δική της αρνητική ιστορία,και ώς εκ τούτου,οποιαδήποτε αναφορά και χρησιμοποίησή της απο οποιαδήποτε ομάδα είναι ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.
Και όπως εμείς πρέπει να σεβόμαστε τα διαφορετικά σύμβολα (μαζί με τις διαφοροποιημένες ερμηνείες τους) τα ήθη και τα έθιμα της χώρας που βρισκόμαστε,έτσι και οι άλλοι πρέπει να σέβονται τα δικά μας.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.

Εκτός άν είναι το επαναλαμβάνω όλα αυτά εκ του πονηρού,και εμμέσως πλαγίως και υπογείως περνούν άλλες διδασκαλιες που για αυτό ίσως τους κοπανάνε και οι κινέζοι.


Και τέλος πάντων,τι να κάνουμε τώρα εμείς ατομικά για όλους αυτούς;
Ο ανθρωπισμός δέν εκφράζεται με υπογραφές,μέ λόγια απο το ιντερνετ, με καρδούλες και αγαπούλες.
Ο ανθρωπισμός είναι χειροπιαστός,είναι πράξεις και έργα και αφορά τους διπλανούς μας και φθάνει μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσουν τα χέρια μας και μπορεί να δεί η ματιά μας.
Τι να το γαμήσω άμα αρχίσουμε να γράφουμε ένα σωρό λογάκια συμπαράστασης στους ταλαίπωρους φαλούν,όταν τον κινέζο και τον όποιο μετανάστη της διπλανής μας πόρτας τον σταυρώνουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ;
Εκτός άν μας βολεύει να εκφράζουμε τον ανθρωπισμό μας στα μακρινά που δέν έχει κανένα κόστος για εμάς,και στα κοντινά μας που κοστίζει να κάνουμε την πάπια.

ΒΓ Και νομίζω ότι αντιφάσκει το ζήτημα των φαλουν με το θέμα της απολικότητας.
Που είναι η υποχώρηση του κράτους από την εξουσία του,όταν η κίνα κάνει αυτά που κάνει;

(και μιά σύντομη πάλι διακοπή)


&&&*%$%$#^&^*$%$#

ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΑ ΖΩΑ Ε ΖΩΑ ΠΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.
ΜΗΝ ΚΑΤΟΥΡΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ ΜΗΝ Τ ΡΑΓΟΥΔΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΡΑΚΕΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΙΖΕΤΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ.
ΖΩΑ Ε ΖΩΑ
ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΧΑΝΟΙ.

&&&*%$%$#^&^*$%$#


(καλά δέν τους τα λέω ρε σαββίδη; Όχι σάν και σένα που όλο τους γλύφεις τους μπλογκεράδες και δέν τους λές τίποτα).




Και τέλος καθαρώς για την απολικότητα,που το βρίσκω το πιο ενδιαφέρον θέμα,να πώ δυό τρείς μαρεσούρες πάλι,γενικεύοντας όμως το θέμα από το μέρος στο όλον και από το όλον στο μέρος.
Τουτέστιν,την απολικότητα σε επίπεδο πολιτικής ισχύος των κρατών,θα μπορούσαμε άνετα να την συσχετίσουμε και με την απολιτικότητα σε επίπεδο πολιτών και κομμάτων μιάς χώρας.Ακόμη,δέν θα ήταν εντελώς αυθαίρετο να την συσχετίσουμε και με τον άφυλο άνθρωπο που φαίνεται ήδη αχνά να μας περιμένει στο μέλλον,όπως και με αυτή την ομογενοποίηση ανθρώπινων χαρακτηριστικων,συνηθειών και συμπεριφορών,πολιτιστικών φαινοτύπων και γονοτύπων (μιμιδίων).
Από την άλλη θα ήταν συναρπαστικό νομίζω να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα ΑΑΑΑΑΠΠΠ και να βρεθουμε σε επίπεδο πλανήτη πλέον,συσχετίζοντας όλα τα προηγούμενα με την ολοένα και μειούμενη μαγνητική ένταση στους πόλους της γής,το ίδιο και στο ηλιακό μας σύστημα μεταξύ ήλιου και πλανητών του,υποθέτω πώς κάτι ανάλογο θα συμβαίνει και στον γαλαξία και σε όλον γενικώς τον μακρόκοσμο.
Μικροκοσμικά δε,το ίδιο υποψιάζομαι ότι θα ισχύει,αλλα δέν έχω τις γνώσεις και τα στοιχεία να πώ τίποτα,οπότε ξαναγυρίζω και πάλι στην ανθρώπινη κλίμακα για να πώ πώς όλα τα ώς άνω και παραπάνω ομογενοποιητικά απολικά πράγματα,αφήνουν την αίσθηση ότι ο πλανήτης χάνει τα διαφορετικά μάτια και εγκεφάλους που κοίταζαν ο ένας τον άλλο πάνω του,και αποκτά πλέον μόνο δύο μάτια και έναν εγκέφαλο,λές και σάν αυτός ο πλανήτης να γίνεται ένας ολοζώντανος και αυτόνομος βιολογικός οργανισμός.
Και το ευνόητο ερώτημα είναι, μα γιατί γίνεται αυτό και που κοιτάει ο πλανήτης τώρα που έβγαλε δικά του μάτια;
Γίνεται ο ίδιος ένας πολος αναζητώντας κάπου εκεί έξω ένα δεύτερο;

Νομίζω εδώ μιά βοηθεια μας την δίνει η βιολογία,άν ανατρέξουμε στους πρώτους μονοκύταρους οργανισμούς και στον τρόπο που ενώνονταν για να συνθέσουν πολυπλοκότερους στην συνέχεια τέτοιους οργανισμούς.
Κατ αρχήν από αυτό διαπιστώνουμε ότι τάση της πλάσης όλης είναι να ομογενοποιείται να ενώνεται και να συνθέτει αενάως,αλλά και ότι κάθε καινούργιος πολυπλοκότερος οργανισμός αποκτούσε την δυνατότητα να αντιληφθεί πλέον και ένα ανώτερο και πολυπλοκότερο εξωτερικό περιβάλλον που μέχρι τώρα,σάν μέρος,δέν μπορούσε να αντιληφθεί.
Υποδυέστερη αντίληψη ενός εξωτερικού περιβάλλοντος δηλαδή έχει η αμοιβάδα,από ένα σκουλήκι που έγινε αργότερα,από μιά σκνίπα στην συνέχεια,από έναν άνθρωπο που έχει την καλύτερη αντίληψη και από αυτό που ενδέχεται να γίνει αύριο αυτός.
Οπότε το κρίσιμο ερώτημα είναι:
Όλη αυτή η απολικότητα ομογενοποίηση του κόσμου,θα ανοίξει στα μάτια μας ένα καινούργιο περιβάλλον,μιά καινούργια πραγματικότητα που λόγω της περιορισμένης μας αντιληπτικής ικανότητας σήμερα ούτε κάν υποψιαζόμαστε ότι υπάρχει γύρω μας;
Μιλάμε για μιά καινούργια πλέον συνείδηση;
Ανοίγει η πέμπτη διάσταση;
Μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος θα βγεί στην αναζήτηση ενσωμάτωσης ενός νέου νοήματος στην καλύτερη,ή στην χειρότερη ενός νοήματος που αναζητά να ενσωματώσει έναν νέο άνθρωπο;
Και πιο απλά,να βάλουμε τα καλά μας για να υποδεχθούμε τους εξωγήινους φίλους μας,που τραγικώς βέβαια θα είμαστε ε μείς οι ίδιοι,τουτέστιν να υποδεχθουμε τους εξωγήινους ευατούς μας;

Ανιχνεύσεις είπε...

Αγαπητέ aspic
Αλήθεια είναι πως το μικρό χρονικό διάστημα ενασχόλησής μας με το blog δεν μας επέτρεψε ακόμη να αντιληφθούμε την ψυχολογία τω ν ανθρώπων που γράφουν σ αυτό.
Αλήθεια είναι ακόμη πως περιμέναμε μεγαλύτερη επιθετικότητα καλυπτόμενη πίσω απο την ανωνυμία.
Γενικώς πάντως η έκπληξή μας απο το blog είναι θετική.
Αλήθεια είναι ακόμη πως στο αρχικό αυτό στάδιο είμαστε προσεκτικοί στο γράψιμο- κάτι που δεν αποτελεί γλύψιμο στους glogεράδες (κατά aspic).
Μια φορά πήγαμε να κάνουμε μια πλάκα και ο aspic μας εγκάλεσε στην τάξη με τα περι ειρωνείας που ανέφερε. Η ελεύθερη έκφραση μπορεί να άποτελεί και την ανάγκη αναζήτησης κάποιας μεγαλύτερης οικειότητας. Για ειρωνεία, ούτε λόγος να γίνεται.
Για το μεγάλο θέμα της κλιματικής μεταβολής: Έχει δίκαιο ο aspic. Αλλά τέτοιες εκπομπές κάναμε και βεβαίως θα κάνουμε.
Ξέρετε, για να γίνει μια εκπομπή πρέπει να συντρέξουν κάποιες προϋποθέσεις. Κατ αρχάς, κάτι να έχεις να πείς. Δεύτερον να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους να το αρθρώσουν. Τρίτον, να έχεις το κατάλληλο οπτικό υλικό. Τέταρτον, μπορεί πλέον η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της να έχουν προσλάβει ένα διαρκώς μόνιμο και κατά συνέπεια επίκαιρο χαρακτήρα,αλλά χρειάζεται και κάποιος ιδιαίτερος λόγος να αναφερθείς στο θέμα.
Πέμπτον, πράγματι οι γεωπολιτικές εξελίξεις αποτελούν προνομιακό πεδίο ενασχόλησής μας αλλά όπως και ο aspic ομολογεί απο αυτές εξαρτάται και το μέλλον του πλανήτη. Άρα είναι η γενεσιουργός αιτία της κλιματικής μεταβολής και των συνεπειών της.

Αυτή και η επόμενη εκπομπή είναι οι δύο τελευταίες αυτής της τηλεοπτικής περιόδου και είναι αλήθεια πως μπλέκουμε διαφορετικά εκ πρώτης όψεως θέματα. Θα τα συνδυάσουμε, όμως, και πιστεύω να το πετύχουμε αποτελεσματικά.

Π.Σαβ

aspic είπε...

Τώρα γιατί μου βάζεις τύψεις και με στενοχωρείς ρε παντελή,όταν μου λές ότι σας εγκάλεσα στην τάξη;
Ψιλοπλάκα έκανα και εγω έστω και άν ήταν άστοχη κάπως (θέλοντας να πώ τελικά,ότι το κοινό μόνο δικαιουται να κοροιδεύει ή να αποθεώνει τους πρωταγωνιστές στην σκηνή,και όχι το αντίθετο).
Και εννοείται πώς και ειρωνία σου επιτρέπουμε και οικειότητα βέβαια επίσης,πράγματα τα οποία μας τιμούν βεβαίως αλλά και μας εκπλήσουν και κατά κάποιο τρόπο απο το μικρό χρονικό διάστημα που έχουμε επικοινωνία μαζί σου και εμείς,αφού διαπιστωνουμε τελικά πώς κατεβαίνεις ισότιμα με τους άλλους στο μπλόγκ,χωρίς βεντετισμούς,σοβαροφάνειες και ανάλογες δηθενιές άλλων επωνύμων,μήν λέμε τώρα ονόματα και λοιπά και λοιπά.
Και τελικά παιδιά (απευθύνομαι στους μπλογκεράδες τώρα),ένα απο τα προτερήματα του παντελή στις εκπομπές του,είναι και αυτή η καλή προαίρεση που έχει πρός την συζήτηση αλλά και πρός τους συζητητές,που τον κάνει τελικά και απέναντί τους αλλά και απέναντί μας στους θεατές,δίκαιο.
Τον παντελή δηλαδή τον απασχολεί να είναι πάνω από όλα δίκαιος,για αυτό και ψάχνει να βρεί τρόπους πώς να χωρέσει το μπλόγκ στην εκπομπή,φοβουμενος μήν μας αδικήσει.
Αλλά για αυτό και τον βλέπετε και κάνει συχνά εκπομπές με ισσοροπίες δυνάμεων.Πιστεύει τελικά ότι ο κόσμος δέν βλάπτεται από την αστοχία των υλικών του,ούτε από την ελλειματικότητά τους,αλλά μόνο από την ανισσοροπία τους;
Έτσι δέν είναι παντελή;
Μα τι ζώδιο είσαι τελικά,ζυγός;
Άν και μου φαίνεται ότι ο κριός έχει αναπτυγμένο το αίσθημα του δικαίου.

Για τα άλλα που λές,περί ψυχολογίας των ανθρώπων που γράφουν στα μπλόγκς,για να την καταλάβεις θα πρέπει να φτειάξεις και εσύ ένα νίκ και να περιηγηθείς ανωνύμως στην μπλογκόσφαιρα.
Πάντως διαφορετικό πράγμα είναι ο ανώνυμος χρήστης, (ο οποίος μπορεί και να χρησιμοποιεί την ανωνυμία του για διάφορους σκοπούς) και άλλο είναι το νίκ.
Το τελευταίο κατά κάποιο τρόπο δέν δηλώνει ανωνυμία,και πολλές φορές τα νίκ έχουν αποδειχθεί ανθρωπινότερα και εντιμότερα ακόμη και των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν .
Βέβαια όλα αυτά ίσχυαν περισσότερο για τα καλά φόρα των περασμένων χρόνων,μιάς και τώρα με τα μπλόγκ,κάπως γίναν αυτιστικά και εγωκεντρικά τα πράγματα για τον καθένα μας.
Και όσο βέβαια για το γλύψιμο στους μπλογκεράδες που ψιλοπειράχτηκες,ήθελα να πώ πώς χώστα και εσύ μιά φορά που όλο με το καλό μας παίρνεις και όλο αγαπητούς και αγαπητότατους μας αποκαλείς.

Τέλος, καλά κάνεις και μας λές πόσες προυποθέσεις και δουλειά χρειάζεται για να γίνει μιά εκπομπή,γιατί εμείς νομίζουμε ότι απλώς μαζεύονται έτσι χύμα τέσσερεις πέντε σε ένα στούντιο και συζητάνε και αυτό είναι όλο.
Βέβαια εδώ ο καχύποπτος μπλογκεράς θα ρωτούσε,και γιατι΄ο παντελής ικανοποιεί πάντα και τις πέντε προυποθέσεις όταν φτειάχνει εκπομπές για τις ισσοροπίες δυνάμεων και το νέο πρόσωπο του καπιταλισμού,και δέν μπορεί να τις ικανοποιήσει και για άλλα θέματα όπως τα οικολογικα΄και λοιπά για να τα ανεβάσει και αυτά στην σκηνή;
Αλλά μήν του δίνεις σημασία.Καχύποπτος είναι όπως είπαμε για αυτό θα τα λέει αυτά.



























Και ποιοί θα είναι οι καλεσμένοι αύριο τελικά;
Διεθνολόγοι,πρέσβηδες και πολιτικοστριατιωτικοί αναλυτές;
Πάλι κανένας μάζης να ζητάει φεράρι δηλαδή;
Και γιατί δέν καλείς και κάποιον όχι τόσο εξειδικεύμενο,άσχετο αλλα και σχετικό με το θέμα;
Μιάς και αυτοί που είναι απέξω,πολλές φορές μπορούν να έχουν μιά πιο πρωτότυπη αλλά και πιο πανοραμική άποψη για το θέμα.
Γιατί δέν φωνάζεις και κανέναν φιλόσοφο να είναι στο πάνελ,ή κανέναν συγγραφέα,ακόμη και κανέναν παπά,μήν σου πώ δηλαδή και αστρολόγο ακομη;
Αφού οι ειδικοί δέν δώσαν α παντήσεις στα προβλήματα τόσα χρόνια,μήπως πρέπει τώρα να ανοίξει περαιτέρω ο διάλογος στις κοινωνίες;

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Θα μπορέσετε να προσπεράσετε δύο σοβαρές παγίδες στη συζήτησή σας;

1η παγίδα: προκειμένου να συσχετίσετε την απολικότητα με τα βασανιστήρια στην Κίνα θα πρέπει να δείτε τα δεύτερα σαν το επιμέρους ζήτημα μιας παγκόσμιας σκακιέρας, οπότε θα δείξετε κυνικοί και απαθείς απέναντι σε αυτά. Πώς θα μπορέσετε να συσχετίσετε τα δύο αυτά θέματα;

(Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου θα ήταν να παραμερίσετε την απολικότητα και να εστιάσετε στο πόσο απάνθρωπος είναι ο σημερινός κόσμος, σε δημοκρατικές και μη δημοκρατικές χώρες.

Στην Κίνα, αυτά, στις ΗΠΑ το Γκουαντανάμο. Στη Ρωσία ποιος ξέρει τι, στην Αγγλία όλο και κάτι θα έχουν, στην Αφρική όσοι δεν πεθαίνουν από την πείνα αλληλοσφάζονται κλπ.

Και έτσι να γίνει μια ενδιαφέρουσα εκπομπή που θα εστιάζει στην υποκρισία ανά τον κόσμο, ο οποίος ενώ έχει ψυχολόγο για το κατοικίδιο ζωάκι του, αδιαφορεί, ή επικροτεί, ή μπορεί και να προκαλεί, απερίγραπτα δεινά σε συνανθρώπους του.

Μια πρόταση έκανα, με όλο το σεβασμό.

Κλείνω την παρένθεση)

2η παγίδα: στην προσπάθειά σας να προσεγγίσετε υπό ένα ανθρωπιστικό πρίσμα τα βασανιστήρια, μπορεί να ακουστούν μελό απόψεις, που είναι χειρότερες και από την αδιαφορία.

________

Άσπικ, δεν είπα ότι πρόκειται για αμερικάνικη προπαγάνδα, αλλά ότι ακολουθεί την τακτική της αμερικάνικης προπαγάνδας.

________

Είδα και το σημείο στο οποίο αναφέρθηκε το post-άκι μου. Ο Γρίβας είχε δίκιο, αυτό όμως ήταν και το μοναδικό καλό του Μάη.

________


Το ψευδώνυμό μου καλύτερα που δεν αναφέρθηκε. Τι να έλεγε δηλαδή; "ο blogger ερμάριον;" Ακούγεται κάπως ανόητο.
(Όχι, δεν επιθυμώ την δημοσιότητα ούτε του blog μου, ούτε την δική μου)

________

Μπράβο και ευχαριστώ πολύ που μπήκαν τα βιντεάκια.

ATHENA είπε...

ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΣΠΙΚ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΠΑΜΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟς ΚΙ ΕΓΩ.*ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΕΝΤΟΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ*

@ΑΣΠΙΚ
ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΡΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΙΚ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ "ΑΝΩΝΥΜΑ"

ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΕΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΗ )
ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ Γ.Τ. ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΓΟ...
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΕΡΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ.

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ -Η ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ, ΔΝΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? (ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ)

ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟςΥ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΡΩΤΟΠΡΟΛΑΒΩ, ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ!

ATHENA είπε...

ΥΓ ΡΕ ΑΣΠΙΚ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ
ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΓΙΑ ΜΑΙ 20ΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΡΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ?

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ;-)

aspic είπε...

Ρε αθηνά,άντε μήν σου πώ κανένα μπινελίκι στην ιντερνετογλώσσα μου να δώ πώς θα το μεταφράσεις μετά.
Η σβάστικα είναι η συγκεκριμένη σβάστικα για εμάς,και το ότι είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε χιλιάδες χρόνια πρίν από τους κινέζους που λές,δέν σημαίνει ότι αλλάζει σε τίποτα την συγκεκριμένη σβάστικα των δυτικών και αυτό που συμβολίζει εδώ.
Που εδώ;
Στην δύση.
Ένα σύμβολο σηματοδοτεί τα πράγματα όχι μόνο βάσει του εαυτού του αλλά και βάσει του χώρου που βρίσκεται.
Έτσι λοιπόν εδώ στην ελλάδα η σβάστικα είναι μία και δέν μπορεί να συμβολίζει τίποτα άλλο εκτός από αυτό που ξέρουμε ότι συμβολίζει, γιατί εδώ είναι ελλάδα.
Αυτό που συμβολίζει η σβάστικα των κινέζων,το συμβολίζει όσο βρίσκεται εντός της κίνας.
Απλά είναι τα πράγματα και άμα αρχίσουμε να τα μπερδεύουμε τότε δέν θα ξέρουμε τι συμβολίζει τι μετά.
Και όποιος μπαίνει σε ένα σύστημα συμβόλων,ποτέ δέν επιβάλλει τα δικά του σύμβολα που κουβαλάει αλλά υπακούει σε αυτά που βρίσκει γύρω του.
Άς πούμε για παράδειγμα,ένας διαβητικός ποτέ δέν μπορεί να μπεί σε ένα ζαχαροπλαστείο και να πεί στον ζαχαροπλάστη να καταστρέψει όλες τις τούρτες του επειδή έχει ζάχαρο.Αλλά και το ίδιο ένας ζαχαροπλάστης ποτέ δέν μπορεί να επισκεφθεί έναν διαβητικό στην γιορτή του και να του πάει δώρο μιά τούρτα.
Διότι μπορεί η τούρτα να είναι μία,αλλά αυτή συμβολίζει δυό διαφορετικά πράγματα,αναλόγως σε ποιό χώρο βρίσκεται.
Και εδώ δέν υπεισέρχονται αμφιβολίες του στύλ ιστορικότητας και τέτοια που μου λές, δηλαδή άν ο ζαχαροπλάστης έφτειαξε πρώτος το ζαχαροπλαστείο τότε ο διαβητικός θα πρέπει να φάει την τούρτα με το ζόρι,η άν στην αντίθετη ο διαβητικός νόσησε πρώτος και μετά έφτειαξε ο ζαχαροπλάστης το μαγαζί,τότε θα πρέπει να του το καταστρέψει.
Κατάλαβες αθηνά,ή να σου πετάξω μιά τούρτα να το καταλάβεις καλύτερα;
Το εν λόγω σωματείο λοιπόν,υποχρεούται αφού μπαίνει στην ελλάδα να αφήσει απ έξω την σβάστικά του.Αυτό λένε οι καλοί τρόποι,η ανεκτικότητα και η αγάπη που πρεσβεύει εξάλλου.
Έτσι δέν είναι;
Άλλα να σου πώ και το άλλο,άν αύριο αρχίζει ο καθένας φασίστας να μας μοστράρει μια σβάστικα,δέν θα έχουμε δικαίωμα να τον κρίνουμε δηλαδή,επειδή θα μας λέει ότι αυτή έχει ιστορία χιλιετιών στην κίνα;

Και μήν βρίσκεις δικαιολογίες του στύλ ήταν ψυχοπαθής ο χίτλερ.
Γιατί ήταν αυτός ψυχοπαθής και όχι ένας ολόκληρος λαός που τον ακολούθησε και όλοι οι άλλοι λαοί που δέν έκαναν τίποτα εγκαίρως για να αποτρέψουν την συμφορά;

Για αυτό σου λέω,όπου βλέπεις ανθρώπους με σημαίες και σύμβολα να σαι καχύποπτη όσο καλοί και να σου φαίνονται εκ πρώτης όψεως.
Να για δοκίμασε να πείς στου φαλουν ευγενικά,"ρε παιδιά όσο είστε εδώ δέν αφήνετε έξω την σβάστικα γιατί κάπου μας ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις και όταν φύγετε να πάτε στη κίνα την ξαναπαίρνετε μαζί σας",και άμα δέν χυμήξουν να σε φάνε να μήν με λένε άσπικ εμένα.






















Ούφ,τα νεύρα μου με πιασανε πάλι.
Τελικά άλλους τους χαλαρώνει το φαλούν και άλλους τους κάνει τα νεύρα τσατάλια.


ΒΓ Ερμάριον,δηλαδή λές ότι οι φαλούνς,σχεδίασαν μιά προπαγάνδα εναντίον των κινέζων;
Πιστεύεις ότι αυτά τα βασανιστήρια δέν γίνονται;
Πάντως και εμένα αρχίζει να με προβληματίζει,γιατί η κίνα να θέλει να βγάλει ένα τέτοιο πρόσωπο στην διεθνή κοινότητα και κατά πόσο την συμφέρει;
Μήπως έχει αρχίσει ένας ψυχρός πόλεμος μεταξύ αμερικανών και κίνας,για αυτό και η ψηλή τιμή του πετρελαίου για να πιεστεί η οικονομία της κίνας και λοιπά και λοιπά;
Και μετά μας λέει ο παντελής για απολικό κόσμο;
Βέβαια μπορεί όντως οι κινέζοι να κάνουν φρικιαστικά εγκλήματα σε αυτούς τους ανθρώπους,αλλά τι να πούμε και εμείς και που να το ξέρουμε;
Καλύτερα καχύποπτος,παρά από όλους ύποπτος και να περιπατείς σφυρίζοντας ανύποπτος.

ATHENA είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΑΣΠΙΚ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ...

ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΠΑΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΡΙΣΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.






ΥΓ.
ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ;-)

aspic είπε...

Αφού δέν θα έλεγες όχι σε μιά τούρτα αθηνά,και αφού δέν κατάλαβες ή κάνεις ότι δέν κατάλαβες και παραποιείς το παράδειγμα που έδωσα.....





























ΣΠΛΛΑΑΑΑΑΑΑΦΦΦΦΦΦΣΣΣΣΣΣ!!!!
(σοκολατίνα και ελπίζω να την απολαύσεις).


Και μήν παίρνεις το αντίστροφο του παραδείγματος που θα ίσχυε άν εμείς πηγαίναμε στην κίνα και απαιτούσαμε να κρύψουν την σβάστικα να μήν την βλέπουμε.
Αυτό που ισχύει στην περίπτωσή μας που έρχονται αυτοί με την σβάστικα,είναι ο ζαχαροπλάστης που πάει μιά τούρτα στον διαβητικό.
Και μήν μου πείς ότι δικαίωμά του είναι να μήν την φάει ο διαβητικός.
Εννοείτε πώς δέν θα την φάει,αυτό όμως δέν σημαίνει ότι θα του ρίξει και ένα καλό μπινελίκωμα.

ATHENA είπε...

ΜΙΑΜ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΣΠΙΚΟΥΛΙΝΕ!
ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ:
ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΝΑ ΦΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΝΕ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ YOU TUBE NA ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TAI CHI TO CHI KONG ΚΛΠ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΑΛΗΝΕΜΑΤΟΣ

AndreasVr είπε...

Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας. Είναι ευχάριστο ότι στην blogοσφαιρα υπάρχουν αρκετά σχόλια που αφορούν το περιβάλλον.
Θα έλεγα ότι το θέμα της εκπομπή σας έχει άμεση σχέση με το κλίμα και τις ανθρώπινες καταχρήσεις μιας και τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α είναι κατά τη γνώμη αυτή που κρίνει όλες τις κινήσεις. Είναι η χώρα που έχει τη δυνατότητα μέσα από τα ερευνητικά της ιδρύματα να αλλάξει και το ενεργειακό ζήτημα. Είναι επίσης η χώρα που ο εγωισμός της στην εξωτερική πολιτική είναι ικανός καταστρέψει όλες τις προσπάθειες των άλλων χωρών για έναν πιο πράσινο κόσμο. Επομένως, μια απορία μου είναι πως μπορεί αυτή η αλαζονική στάση των Η.Π.Α να αλλάξει; Από την αλλαγή της κυβέρνησης(που δε νομίζω να φτάνει μόνο αυτό) ή από την αλλαγή της στάσης των υπόλοιπων χωρών;(ίσως μέσα από μια ισχυρή ενωμένη Ευρώπη;)

aspic είπε...

Που σαι ρε παντελή;
Σε πασαλείβουν με μακιγιάζ γιατί θα βγείς όπου ναναι στην εκπομπή;
Το λοιπόν δέν ξέρω άν διάβασες τίποτα από ένα μικρό φιλικό καυγαδάκι που ειχαμε πιο κάτω,αλλά μου φαίνεται πώς τελικά ο τρόπος που διασυνδέεται το θέμα των φαλούν με την απολικότητα,είναι ότι καθώς τα κράτη υποχωρούν από την εξουσία τους,σάν ρυθμιστές και διαχειριστές των βασικών αγαθών και υπηρεσιών του ατόμου,οι πολίτες πλέον καταφεύγουν σε ανεξάρτητες οργανώσεις,σάν τους φαλουν,προσπαθώντας να υποκαταστήσουν μέσα από αυτές ένα ισχυρό κράτος που θα τους προστατεύσει και θα τους φροντίσει.
Για κοίτα τη και αυτή την οπτική.
Α και παντελή,άν γίνεται να μου κάνεις μιά χάρη που μαστε φίλοι τόσο καιρό εδώ μέσα και σε εκτιμάμε και σε αγαπάμε,άν γίνεται λοιπόν εσύ που δείχνεις κάθε τόσο το μπλόγκ στην οθόνη,να δείξεις και αυτό που θα βάλω παρακάτω με κεφαλαία γράμματα σε παρακαλώ, μπάς και βοηθήσουμε κάπως την αθηνά να συνέλθει....





















ΞΥΠΝΑΑΑ ΑΘΗΝΑΑΑΑΑΑΑ!!!

(ελπίζω να το κεντράρετε καλά έ; ).

kostas.tsolis είπε...

Τα συγχαρητήρια και από μένα για αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια. Η άποψή μου τώρα περί υπόγειου πολέμου ΗΠΑ-Κίνας κλπ. είναι ότι απλά δεν υπάρχει. Ίσα ίσα που ενώ στην επιφάνεια και στα λόγια φαίνονται κάποιες αντιπαραθέσεις στην ουσία οι δυο τους συνεργάζονται μια χαρά κάτω απ’ το τραπέζι. Για να μην ξαναγράφω τα ίδια και εδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω επικόλληση κάποιες σκέψεις και κάποια ερωτήματα που εξέφρασα νωρίτερα. Το ίδιο θα κάνω και για το ζήτημα της σβάστικας μια που ο φίλος μας aspic είναι τόσο ευαίσθητος πάνω σε αυτό. Δεν το λέω ειρωνικά, καταλαβαίνω τι εννοεί και νοιώθει, αλλά φίλε aspic θα πρέπει να δούμε την αλήθεια συνολικά.
Συγνώμη για το μακροσκελές του πράγματος:

“ …Σε σχέση με τη «διαμάχη» ΗΠΑ – Κίνας προσωπικά είμαι σίγουρος ότι είναι καθαρά στα λόγια. Θα πρέπει να φαίνεται στην επιφάνεια μια αντιπαλότητα για να γίνεται η δουλειά ανενόχλητα. Τα πράγματα μού φαίνονται ολοκάθαρα. Οι μεγάλες αμερικάνικες εταιρίες επενδύουν τεράστια ποσά στην Κίνα. Το κινέζικο καθεστώς κάνει ότι μπορεί για να τις «ικανοποιήσει» διαθέτοντας ένα μεγάλο μέρος από τα κέρδη της «φιλοξενίας» για την πάταξη οποιωνδήποτε εσωτερικών αντιδράσεων, τη διατήρηση του τρόμου, τη διατήρηση του καθεστώτος σκλαβιάς των κινέζων εργατών και επομένως τη διατήρηση των υψηλών κερδών τους. Από την άλλη οι αμερικάνοι κάνουν ότι μπορούν για να απομακρύνουν τα βλέμματα της κοινής γνώμης στη χώρα τους και αλλού από την Κίνα για να μην έχουν προβλήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στα οποία είναι ακόμα ευαίσθητες οι δυτικές κοινωνίες. Που και που της κάνουν και κάποια σύσταση να προσέξει λίγο το ζήτημα αυτό. Στην ουσία είναι δύο εταίροι με τον ίδιο σκοπό, τη διατήρηση της εξουσίας από τη μία και των κερδών από την άλλη ενώ η διαφορά είναι μόνο στο παζάρι μεταξύ τους, στη μοιρασιά. Ποιος θα κερδίσει περισσότερα από τη συνεργασία. Ερώτηση: Πότε οι αμερικάνοι μπλόκαραν σε κάποιο οργανισμό κίνηση των κινέζων; Ρωτώ πραγματικά γιατί μπορεί να μου διαφεύγει. Όμως δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο ποτέ, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Οι συνομιλίες πάλι που γίνονται μεταξύ ΕΕ και Κίνας πραγματοποιούνται κεκλισμένων των θυρών με άγνωστα συμπεράσματα. Απλά λέγονται για να ακούγονται για τον κατευνασμό της κοινής γνώμης. Ξέρει κανείς συγκεκριμένα κάποια δεσμευτική απόφαση ή κάποια συμφωνία; Άρα λοιπόν αναρωτιέμαι που μπορεί να δει κάποιος την αντιπαλότητα στην ουσία; Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Εγώ ειλικρινά βλέπω δύο συνεταίρους (Δύση, δηλ. δυτικό κεφάλαιο και Κίνα δηλ. κινέζικο καθεστώς) να κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους για τη συνέχιση της κατάστασης. Και βέβαια μία από τις κορυφαίες στιγμές της συνεργασίας ήταν η ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από τους οποίους –ωσάν μια άλλη κολυμπήθρα του Σιλωάμ– και οι δύο πλευρές ελπίζουν την αναβάπτιση και τον καθαρμό του φασιστικού κινέζικου καθεστώτος στα μάτια του κόσμου. Οι προβολείς θα λάμπουν στο στάδιο «φωλιά» ενώ λίγα χιλιόμετρα παραπέρα σε κάποιο υπόγειο νοσοκομείου θα βασανίζουν ανθρώπους ή θα τους ανοίγουν για να τους πάρουν τα όργανα. Και η Δύση, αμερικάνοι, ευρωπαίοι και λοιποί «εχθροί» θα έχουν κάνει «τα πάντα» για να τους «αποτρέψουν».…”

“…Αυτό που θέλουμε είναι να μάθει ο κόσμος τι γίνεται εκεί πέρα (εννοεί τις διώξεις στην Κίνα). Να μάθει την αλήθεια. Κι αν δεν πιστεύει να ψάξει να ρωτήσει να προβληματιστεί. Το αν θα αντιδράσει, το πώς και πόσο είναι δική του υπόθεση. Δυστυχώς το κινέζικο κομμουνιστικό καθεστώς είναι πολύ ισχυρό και απίστευτα έμπειρο στο να κατευθύνει τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Διεθνείς παρατηρητές και εμπειρογνώμονες θεωρούν θαύμα το πώς μετά από τόσες και τέτοιας έκτασης διώξεις και εκκαθαρίσεις όλα αυτά τα χρόνια από το 1949 μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι ακόμα στην εξουσία. Σήμερα βέβαια δεν είναι τόσο απομονωμένο όπως παλιότερα, οι συναλλαγές με τη Δύση είναι κανόνας γι’ αυτό και η κατάσταση εκεί αφορά πλέον όλο τον κόσμο. Και θα γίνω πιο σαφής. Τα κινέζικα προϊόντα είτε με τη μάρκα κάποιας μεγάλης πολυεθνικής είτε ανώνυμα έχουν πλημμυρίσει τον κόσμο. Οι περισσότερες, για να μην πούμε σχεδόν όλες, μεγάλες πολυεθνικές έχουν εργοστάσια στην Κίνα. Ο λόγος; Τα «άπειρα» και φτηνά έως δωρεάν εργατικά χέρια. Τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταναγκαστικής εργασίας. Άνθρωποι χωρίς δικαιώματα που κρατιούνται μόνο και μόνο στη ζωή για να δουλεύουν. Η Κίνα στην κυριολεξία είναι ένα απέραντο σκλαβοπάζαρο, μια απέραντη φυλακή. Τα κέρδη είναι τεράστια και για τις πολυεθνικές και για το καθεστώς που τις φιλοξενεί. Η απληστία είναι απίστευτη και από τις δύο πλευρές, σκεφτείτε μόνο τις εγκληματικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον. Το ερώτημα είναι: Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν να συναινέσουν αυτοί υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα; Τότε οι επενδύσεις τους δεν πάνε χαμένες; Όμως, αυτές οι τεράστιες πολυεθνικές δεν είναι που ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις; Που χρηματοδοτούν τους εκάστοτε υποψηφίους; Είναι επομένως δυνατόν αυτές οι κυβερνήσεις να πάνε κόντρα στο χέρι που τις στηρίζει; «και τις ταίζει»; Αυτές οι διάφορες κυβερνήσεις δεν είναι που στέλνουν τους αντιπροσώπους τους στους διάφορους διεθνείς οργανισμούς, όπως ΕΕ, ΟΗΕ κλπ.; Είναι δυνατόν αυτοί οι αντιπρόσωποι να λειτουργήσουν αυτόνομα, να κάνουν του κεφαλιού τους; Από την άλλη αυτές οι κυβερνήσεις δεν θα προτιμούσαν να μην έχουν εσωτερικές αντιδράσεις από τους πολίτες των χωρών τους με ζητήματα όπως ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά. ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να εξασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο αυτή η «ομαλότητα» και η «ροή» στη δουλειά; Στα πλαίσια αυτά δεν θα τους βόλευε η ενασχόληση των ανθρώπων με διάφορα «ανώδυνα» πράγματα και η αποκοίμησή τους; Άρα λοιπόν δεν αφορά όλους μας αυτό; Αντίθετα στα «υψηλά» κλιμάκια –ενώ γνωρίζουν– επικρατεί μία «παγκόσμια συνομωσία» σιωπής αφού όλοι βολεύονται έτσι. Όλοι κερδίζουν. Είναι όμως πολύ καίριο κατά τη γνώμη μου να καταλάβουμε ότι αποδεχόμενοι σιωπηλά αυτή την κατάσταση –και μιλώ για τον καθένα μας ξεχωριστά ως άτομο– βυθιζόμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε ακόμα περισσότερο στη χαλάρωση και στον ύπνο και τέλος στη διαφθορά και τον εκφυλισμό αφού εκεί μας οδηγούν, ή μάλλον επιτρέπουμε να μας οδηγούν. Η συνείδησή μας πέφτει ακόμα πιο κάτω. Το κριτήριο κατεβαίνει. Αυτό που χτες έμοιαζε απόλυτα απαράδεκτο, αποτρόπαιο και καταδικαστέο σήμερα μας φαίνεται «ψιλο-φυσιολογικό» και ορισμένοι λένε πως αφού συμβαίνει ε, τότε είναι φυσιολογικό. Δεν είναι όλα φυσιολογικά, έτσι νομίζω. Υπάρχουν κάποια όρια και ισορροπίες. «Στη στεριά δε ζει το ψάρι, ούτε ανθός στην αμμουδιά» έτσι δεν λέμε; πώς να το κάνουμε. Απλά είναι το κριτήριό μας που έχει κάνει βουτιά και έχουμε φτάσει να θεωρούμε το άσχημο ωραίο, το βρώμικο καθαρό και το ανόητο ευφυές. …”

“ …Τέλος, η σβάστικα ή σριβάτσα είναι πανάρχαιο σύμβολο και έχει περάσει σχεδόν από όλους τους πολιτισμούς και βέβαια και από την Ελλάδα. Δείτε εδώ: http://www.falundafa.gr/falun.htm (στη μέση της σελίδας). Επίσης στον τάφο του Χριστού, πριν μπεις στο ιερό, στον προθάλαμο δεξιά και αριστερά πάνω έχει σβάστικες. Έχω τραβήξει φωτογραφίες, (αν μου στείλετε email θα σας τις στείλω, το δικό μου είναι kostas.tsolis@freemail.gr) Κατά την κατανόησή μου αντιπροσωπεύει το σύμπαν, την κίνηση του σύμπαντος και τις ανώτερες ποιότητές του. Λέγεται πως είναι θεϊκό σύμβολο. …”
“ …Για τη σβάστικα τι άλλο να σας πω. Το σύμβολο αυτό είναι πανάρχαιο. Οι Ναζί το έκλεψαν και το οικειοποιηθήκαν. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε τώρα; Να αλλάξουμε την ιστορία; Κάντε ένα παραλληλισμό με τον «ήλιο της Βεργίνας» για παράδειγμα. Όση σχέση έχουν οι Σκοπιανοί με τον «ήλιο της Βεργίνας» άλλη τόση έχουν και οι Ναζί με τη σβάστικα. Τι να κάνουμε να αποποιηθούμε τον «ήλιο της Βεργίνας»;» …”

Να είστε όλοι καλά
Καλή εκπομπή!!!
Κώστας

kostas.tsolis είπε...

Παιδιά, το Φάλουν Γκονγκ ονομάζεται και Φάλουν Ντάφα.

Συνεργάτες