12/6/08

Ο χώρος του aspic

"Ο χώρος του aspic" είναι ο χώρος όπου γίνονται κριτική και σχόλια για την εκπομπή της Τετάρτης. Υπενθυμίζουμε πως το θέμα της ήταν η Ενέργεια.

8 σχόλια:

ATHENA είπε...

ΠΟΥ ΄ΣΑΙ ΡΕ ΑΣΠΙΚ, ΣΕ ΠΗΡΕ Ο ΥΠΝΟΣ ΠΑΛΙ...

ΕΧΑΣΕΣ, Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΗΜΑ ΛΙΓΟ ΕΔΩ ΛΙΓΟ ΕΚΕΙ.

ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΖΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ!

aspic είπε...

(αθηνά με πρόλαβες.Κάτσε να γράψω καμμιά κακία στον παντελή να έλθω στα ίσια μου,και τα λέμε πιο κάτω.Μήν φύγεις).

Μπά,και άλλος χώρος του άσπικ;
Και προβληματιζόμουν που θα χώραγαν όλοι αυτοί οι σχολιαστές που περιμέναν στην ουρά, από τον προηγούμενο ήδη χώρο του άσπικ
Το λοιπόν,έχω φέρει φτειάρι και τσαπίνα,και αρχίζω να πετάω λάσπη.Να δείτε που στο μέλλον ο παντελής θα το ονομάζει "ο χώρος του λάσπικ",όπου θα μας υπενθυμίζει,ότι εδώ μπορούμε να θάβουμε και να σταυρώνουμε τον παρουσιαστή και τους καλεσμένους του.
Αρχίζω.
Κάντε πέρα μήν λερωθείτε.
Βάζω και το μαντήλι της οικοδομής...φτού φτού ....έφτυσα και τις παλάμες και σχράαασσσ σχράααααςςςς.....η χθεσινή εκπομπή όντως ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες. Είχε γερό σκελετό να στηρίζεται αυτή την φορά (η συζήτηση),και δέν έκανε κοιλιές,δέν επαναλαμβανόταν, ουτε ξεχείλωνε μιά από δώ και μιά από κεί,όπως συνέβαινε σε κάποιες εκπομπές παλιότερα.
Οι ερωτήσεις του παντελή ήταν καλές και εύστοχες και πράγματι ανταποκρινόντουσαν και στις δικές μας απορίες που είχαμε κατά την διάρκεια της συζήτησης.
Η μόνη αρνητική παρατήρηση που θα έκανα για τον παρουσιαστή,είναι ότι μερικές φορές κατά την διάρκεια της συζήτησης φαίνεται σάν να βαριέται αφόρητα αυτά που λένε οι καλεσμένοι του.Εκεί που ανέλυε ο μάζης όλη την γεωπολιτική πραγματικότητα της ανατολής,σάν να άκουσα τον παντελή να σκέφτεται "ώ τον πούστη εδώ που τον φώναξα,τελειωμό δέν έχει και είναι έντεκα η ώρα ακόμη.Μήν ξεχάσω να πάρω χάπι για το στομάχι στις διαφημήσεις γιατί το νοιώθω να πρήζεται".
Βέβαια μπορεί να είναι και ιδέα μου,αλλά και να μήν είναι,δέν ξέρω τελικά άν είναι όντως αρνητικό αυτό,ή μήπως είναι κάτι που κάνει πιο άμεση και ζωντανή την εκπομπή του.Οπότε δέν θα του συνιστούσα να αλλάξει αυτό το ύφος που έχει μερικές φορές.

Όσον αφορά την ίδια την συζήτηση τώρα και τους καλεσμένους του,όντως οι τελευταίοι έλεγαν ενδιαφέροντα πράγματα,η γλώσσα τους ήταν σωστή και κατανοητή (γιατί έχουν τύχει και άλλοι παλιότερα που δέν καταλαβαίνουμε γρι τι θέλουν να πούν και που να καταλήξουν), ήταν όμως προφανής η ιδεολογική τους κατεύθυνση και οι πεποιθήσεις τους και δέν περιμέναμε τελικά ναπούν τίποτα άλλο από αυτά που είπαν,αφήνοντας έτσι πολλά σκοτεινά και ασαφή σημεία στο θέμα,στην προσπάθειά τους να τα σκεπάσουν,να τα υποτιμήσουν,ή γενικώς να τα "πηδήξουν".
Δηλαδή για μιά ακόμη φορά διαπιστώσαμε ότι ο σαββίδης δέν φρόντισε να έχει και άλλες απόψεις,κάνοντας έτσι πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη την εκπομπή του.
Διαλέγει πάντα δηλαδή κουκιά από το ίδιο τσουβάλι και νομίζω ότι θα πρέπει να το προσέξει αυτό.

Νομίζω λοιπόν ότι οι ειδικοί ήταν συντηριτικοί στις απόψεις τους και καταφανώς "πετρελαιόφιλοι" ή ταγμένοι υπέρ των επιθετικών μορφών ενέργειας όπως η πυρηνική,αποσιωπώντας ή απαντώντας "εκ του πονηρού" σε διάφορα ζητήματα περί των καθαρών μορφών ενέργειας,αποθαρύνοντας έτσι το κοινό και κατευθύνοντάς το εντέχνως.
Το ότι οι καθαρές μορφές ενέργειας δέν απεικονίζονται παγκοσμίως διαγραμματικά,όπως είπε ο κύριος στρομπόλης (πώς τον λέγαν,τον ξέχασα),αυτό δέν ακυρώνει άξιες μελέτες διεθνώς,που λένε πώς χώρες σάν την ελλάδα θα μπορούσαν να καλύψουν,άν όχι πλήρως,στο μεγαλύτερο ποσοστό τις ανάγκες τους σε ενέργεια,βασιζόμενες αποκλειστικά σε ανανεώσιμες πηγές.
Ούτε αναφέρθηκαν στο ότι τα πυρηνικά εργοστάσια που υποστηρίζουν την κατασκευή τους,απαιτούν τεράστιες ποσότητες σε νερό,πράγμα που οδηγεί την ισπανία λόγω ξηρασίας,όχι μόνο να μήν φτειάξει άλλα,αλλά να κλείσει σε λίγο καιρό και αυτά που έχει.
Και ούτε είναι λογική βέβαια αυτή που α νέπτυξαν περί πυρηνικής,ότι α φού έχουν και οι ά λλοι δίπλα άς κάνουμε και εμείς τέτοια εργοστάσια.
Και τι σημαίνει αυτό;
Δίπλα μπορεί να μαστιγώνουν τα παιδιά και να κλειδώνουν τις γυναίκες στα σπίτια,μήπως πρέπει να τα κάνουμε και εμείς αυτά;
Τέλος πάντων ήταν απογοητευτικοί οι καλεσμένοι (μά που πάς και τους βρίσκεις όλους έτσι ευθυγραμισμε΄νους ρε παντελή),δέν κάναν καμμιά κριτική στο ελληνικό κράτος και το μόνο που σχολίασαν αρνητικά σε αυτό,ήταν ότι οι κυβερνήσεις δέν διπλαρώνουν τις αραβικές χώρες μήπως εξασφαλίσουν κανένα βαρέλι πετρέλαιο ή καμμιά φεράρρι για τον ντόκτορ μάζης που δέν ξέρει τι να κανει το πετρέλαιό του για να χαριτολογήσουμε και εμείς λίγο εδώ στο μπλόγκ....χι χι χι ,γελάσαμε τρομάρα μας παλι με τα ευφυολογήματα που πάμε και βρίσκουμε.
Μας πρότειναν δηλαδή να γίνουμε ζήτουλες αντί μπιτονίου βενζίνης.

Και τελικά αυτό που κατάλαβα από όλη αυτή την γεωπολιτική μπερδεψοδουλειά,είναι ότι η ελλάδα επέλεξε τελικά αγωγούς πετρέλαια και φυσικά αέρια και ενδεχομένως φοβούμενη μήν και δέν ανταποκριθεί στην ζήτηση και στενοχωρήσει την ρωσία,έχει παγώσει όλες τις άλλες προσπάθειες για ανάπτυξη των άλλων μορφών ενέργειας.
Και εκτός του ότι με τόσα δίκτυα αγωγών που τυλίγονται γύρω μας όπως μας έδειξε στους χάρτες ο παντελής,κινδυνεύουμε να γίνει κανένα μπάμ και το αιγαίο με το ιόνιο να γίνουν μιά θάλλασα και εμείς να το ρίξουμε στο υποβρύχιο ψάρεμα στις κορυφές της πίνδου,υποψιάζομαι τελικά,μήπως μετά από μερικά χρόνια σταματήσει η τροφοδοσία από την ρωσία για διάφορους λόγους και εμείς βάζουμε το κεφάλι μας στο στόμιο αυτων των περίφημων αγωγών και φωνάζουμε "ρε ρώσοι,στείλτε καμμιά σταγόνα φυσικό αέριο και από δώ να βγάλουμε τον χειμώνα".
Και ξέρετε τι θα κάνουν οι ρώσοι μετά έ;
Θα μαζεύονται στην σειρά ο ένας πίσω από τον ά λλο,στην άλλη άκρη του αγωγού,στην χώρα τους και.....
































..... ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ...."φυσικό αέριο δέν θέλετε; Πάρτε να χετε" και θα μας κλάνουν κανονικά.

Αυτά.
Είπα πολλά;
Δέν πειράζει,έτσι και αλλοιώς δέν πρόκειται να γράψει και κανένας άλλος εδώ.


ΒΓ Που σαι και σύ ρε αθηνά και νόμιζα ότι είχες θυμώσει για το σχόλιο που έγραψα στο μπλόγκ σου.
Είπα και εγώ,να ενοχληθεί η αθηνά που είναι προοδευτικός και ανοιχτόμυαλος άνθρωπος!!!
Δέν συμφωνώ μαζί σου με τα γεωπολιτικά και τα πετρέλαια όταν μάλιστα δέν έγινε καμμιά αναφορά και στο περιβαντολλογικό κόστος παρά μόνο στο πολιτικό,αλλά τέλος πάντων,μήν τσακωθούμε τώρα και οι μπλογκεράδες μεταξύ μας.
Περίμενα πάντως να σε δώ στην οθόνη με τα κεφαλαία γράμματα.
Που ήσουν,γιατί δέν έκανες καμμιά ερώτηση;
Εγώ πάντως είμαι κατά των ερωτήσεων,γιατί μου μοιάζει η δουλειά σάν να βλέπουμε μιά παράσταση και να πετάγονται οι θεατές να ρωτάνε τους ηθοποιούς τι εννοούν με τα λεγόμενά τους και γιατί έκαναν αυτό και όχι το άλλο.
Κάτσε όμως μήν φύγεις ακόμη,να ρίξω μερικά βυθόγραφα που χω πρόχειρα ,γιατί έχω και μιά πρόταση στο τέλος.
Και κοίτα όχι να διαβάζεις διαγωνίως το πόστ,γιατί από την επόμενη φορά θα βάζω και τέστ.
Εντάξει;


ΒΓ 2 Τελικά διαπιστώνουμε,ότι οι ισπανοί εκτός από άριστοι μπαλαδόροι,είναι και άριστοι οικολόγοι με καινοτόμες ιδέες και νομοθετήματα.
Όπως και μεγάλοι ανθρωπιστές βέβαια,μιάς και αυτοί δέν είναι που έχουν νομοθεσία κατά την οποία κάθε ισπανός πολίτης θα δίνει τα όργανά του για μεταμόσχευση όταν πεθαίνει,εκτός άν έχει δηλώσει εγγράφως όσο ζεί,ότι δέν επιθυμεί κάτι τέτοιο; Με μιά απλή αντιστροφή δηλαδή θέσης και άρνησης,και χωρίς να βλάπτουν σε τίποτα την ελεύθερη βούληση και τα δικαιώματα των πολιτών,κατάφεραν να γεμίζουν τα ψυγεία τους με όργανα (να δείτε που θα έχουν τοσα πολλά στο μέλλον που θα τα κάνουν και κονσέρβες για σκύλους που λέει ο λόγος)
Είναι να μήν τους πείς μπράβο μετά; Είναι και να μήν τους υποστηρίξεις να πάρουν και την κούπα στο πανευρωπαικό; Παίζουν επιθετικά,προσφέρουν θέαμα,διευκολύνουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού και βγάζουν και γκόλ άμα λάχει.Όχι σάν και μάς που μιά ζωή είμαστε καθυστερήσεις και παιχνίδια σκοπιμότητας.

ΒΓ3 Μια ακόμη καλή και αποδοτική καθαρή μορφή ενέργειας που δέν αναφερθήκαμε είναι και η σεισμική.
Λειτουργεί με σεισμογεννήτριες.
Μετά από κάθε σεισμική δόνηση,ανεξαρτήτως ρίχτερ,τοποθετούμε σε παράλληλη παράταξη σειρές αναγνωρισμένων σεισμολόγων,παρεμβάλλοντας αναμέσα τους "πανέλες" από ηχητικές μεμβράνες υψηλής απόδοσης καλά τεντωμένες που τις καλωδιώνουμε με μετασχηματιστές υψηλής τάσης.
Απαραιτήτως,θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσά τους και μιά σειρά δημοσιογράφων,οι οποίοι θα διατηρούν την πολικότητα ανάμεσα στα άκρα.
Βέβαια,υπάρχει και μιά αρνητική επιπτωση στο ότι οι φωνές των σεισμολόγων θα τρομάζουν τα πουλιά,αλλά από το να μας τρομάζουν εμάς στις τηλεοράσεις και να μήν κερδίζουμε και τίποτα είναι προτιμότερο.

ΒΓ 4 Το λοιπόν,όπως ο σαββίδης είναι σε μιά εκπομπή και κόλλησε και ένα μπλόγκ δίπλα,σκέφτομαι και εμείς που είμαστε σε ένα μπλόγκ να κολλήσουμε μιά εκπομπή.
Να πε ράσουμε στην α ντεπίθεση δηλαδή,να πάρουμε την ρεβάνς από το πραγματικό.
Το λοιπόν,βάζω θέμα συζήτησης "τι μας είπαν τώρα οι ενεργειολόγοι ρε παιδιά; " και καλώ να συζητήσουμε,την αθηνά,τον-την μβσξνμπζ,τον δορυφόρο και τον μιραζ (δέν ξέρω και άλλους από δώ μέσα να καλέσω) να κάνουμε μιά ωραία συζήτηση.
Εγώ θα ρωτάω και θα σας κοιτάω περίεργα,εσείς θα απαντάτε άλλα άντ αλλων.
Άντε μαζευτείτε....
Αργότερα θα φτειάξουμε και τον "χώρο του padelis",όπου θα γίνονται οι κριτικές και τα σχόλια.

ΒΓ 5 Πολλά έγραψα πάλι ρε παιδιά,πολλά έ γραψα.
Άραγε πόση ενέργεια καίει ένα μεγάλο πόστ.
Γιατί άν υποψιαστώ ότι επιβαρύνω το σύστημα,θα πάω να αγοράσω αυτόν τον κομπιούτορα που λένε ότι δουλεύει με μανιβέλα.

spyros1000 είπε...

Το περασμένο Σάββατο 07 Ιουνίου 2008, βραδινή ώρα, γύρω στις 22:00, ένας ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε, τραυμάτισε σοβαρότατα και εγκατέλειψε στο δρόμο την Κατερίνα Τσιγαρίδα, καθώς εκείνη διέσχιζε την διάβαση της στάσης Μετρό «Μεγάρου Μουσικής» επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ρεύμα καθόδου με κατεύθυνση το «Hilton».
Παρακαλώ θερμά την προώθηση του μηνύματος προς πάσα δυνατή κατεύθυνση για τον εντοπισμού του οδηγού.
Αν οποιοσδήποτε γνωρίζει ο,τιδήποτε, παρακαλώ να επικοινωνήσει με την Δ/νση Τροχαίας Καισαριανής ή στα τηλέφωνα 6944 469 667 και 6949 076 887.

spyros1000 είπε...

"Ρε μπλογκερς που ήσασταν σήμερα; Γιατί πήγα στο Σύνταγμα και δεν βρήκα και πολύ κόσμο... Μόνο 7-8 άτομα ήμασταν! Οι υπόλοιποι; Ναι το ξέρω ότι δεν υπήρχε οργάνωση αλλά και πάλι, ψαχτείτε λίγο... Πώς βρεθήκαμε εμείς οι λίγοι; Πού ήσουν ρε Πρέζα; Που ήσουν ρε πρεςς; Που ήσασταν ρε μπλουπερς; Που ήσασταν όλοι εσείς;;; Χαμένοι στο Σύνταγμα;;;
Θέλαμε και ξένα ΜΜΕ να καλύψουν το γεγονός... Μόνο ένας δημοσιογράφος απ' τον ΣΚΑΙ ήταν, αλλά κι αυτός για λίγο μιας και δεν βρήκε πολύ κόσμο... Θέλουμε να πάμε κόντρα και στη κυβέρνηση, τρομάρα μας... Τέλος πάντων... Το πάθημα, μάθημα, για το μέλλον... Γιατί έτσι ανοργάνωτοι, είμαστε βούτυρο στο ψωμί τους... Ας ελπίσουμε να διαψευσθώ. "
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΒΛΑΧΟ...

http://humanotherapy.blogspot.com/



http://spyros1000.blogspot.com/

ATHENA είπε...

ΑΠΑΝΤΩ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΣΠΥΡΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΩ)

ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ,
ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

ΚΡΑΤΑ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΠΟΣΤ ΕΝΑΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΠΑΝΕΡ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΣΤΟ SIDE BAR ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ;-)


ΑΣΠΙΚ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ Ο ΜΑΖΗΣ ΕΙΠΕ "ΜΩΡΕ ΧΑΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΤΕΣΤΑΡΟΣΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΩ ΕΓΩ ΒΕΝΖΙΝΗ."

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΙΟ ΕΥΡΕΙΕΣ ΕΓΩ ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΕΥΡΕΩΣ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΕ;-)


ΙΣΩΣ ΒΡΗΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ: ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ Ο ΘΕΑΤΗΣ ΝΑ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ, ΣΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ;-)

ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ.

ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.

ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΩΡΑΝΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΙΠΩΘΕΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΕΛΕΤΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΡΟΗ, ΤΟ ΕΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΠΗΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ;-)


ΚΟΛΛΗΣΑ ΑΣΠΙΚΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΕΝΤΟΝΙΑΖΩ ΚΙ ΕΓΩ...

aspic είπε...

Βρε αθηνά,το μόνο που δέν είπες ακόμη του παντελή,είναι να φύγει αυτός και να πάμε εμείς οι μπλογκεράδες να παρουσιάζουμε την εκπομπή του.
Για λογικέψου.
Μήν ζητάς ότι θέλεις και εσύ.

Το ότι θέλεις επικεντρωμένες εκπομπές με ευρεία ανάλυση επί του θέματος όπως λές,σημαίνει ότι έχεις πιο μεθοδικό και επιστημονικό τρόπο σκέψης,αλλά και πιο κατακερματισμένο βέβαια, εν αντιθέσει με τον εποπτικό και τον μεταφυσικό τρόπο σκέψης ,αλλά και πιο αφηρημένο βέβαια πάλι,που θα ήθελε πιο ευρείες εκπομπές με επικεντρωμένη ανάλυση (εμβάθυνση δηλαδή) ,όπως προτιμώ και εγώ.
Πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο δέν συμφωνούμε όπως νομίζεις,αλλά είμαστε ακριβώς αντίθετοι (να γνωριστούμε,γιατί θα κάνουμε ωραίο σέξ έτσι αντίθετοι που είμαστε).

Ουσιαστικά δηλαδή διαφωνούμε στο ότι εσύ πιστεύεις ότι η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται στα ίδια καθεαυτά τα πράγματα (μέσα τους δηλαδή),ενώ εγώ πιστεύω ότι η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται στην σχέση που τα διέπει (έξω από αυτά).
Έτσι λοιπόν εσύ θα προσπαθείς να εντοπίσεις μιά αλήθεια,εμβαθύνοντας σε μιά φράση του μάζη για παράδειγμα,αυτήν για την φερράρι άς πούμε ,ενώ εγώ θα ψάξω την αλήθεια,συγκρίνοντας την παραπάνω φράση του μάζη με τον τρόπο που έπαιζε τον στυλό στα χέρια του ο σαββίδης και με την κόρνα του φίατ που ακούστηκε ενδεχομένως αυτή την στιγμή έξω από το σπίτι μου.

Έτσι λοιπόν θα προσπαθήσω τώρα να επιχειρηματολογήσω υπέρ του δικού μου τρόπου σκέψης, γιατι ο σαββίδης θα πρέπει να συνεχίσει ώς έχει την εκπομπή του δηλαδή, και περιμένω με ενδιαφέρον να επιχειρηματολογήσεις και εσύ υπέρ του δικού σου τρόπου, όχι σάν μιά ανόητη κόντρα μεταξύ μας βέβαια,αλλά σάν μιά παράσταση για μένα που θα δικαιώνει τον τρόπο μου και σάν μιά παράταξη στοιχείων για σένα που θα δικαιώνει τον δικό σου τρόπο.
Γιατί κάθε διάλογος μεταξύ των ανθρώπων,πρωτίστως θα πρέπει να καταλήγει στην νομιμοποίηση και δικαίωσή τους, και κάθε συζητητής,νομίζω,θα πρέπει να φροντίζει όχι μόνο να ισχυροποιεί τις δικές του θέσεις μόνον,αλλά και τις θέσεις του άλλου έστω και άν είναι αντίθετες.Αλλοιώς θα είναι α νάπηρος ο λόγος και των δύο.
Και κυρίως βέβαια,για να τα πρήξουμε του παντελή και να τα μαζέψει να φύγει από την μπλογκόσφαιρα,πράγμα που του το συνέστησα από την πρώτη στιγμή,καθότι έχει και ο σαββίδης με τις εκπομπές του τον δικό του μύθο τόσα χρόνια στην τηλεόραση,και δέν θα τον βάλουμε τώρα ε δώ μέσα στον πάγκο του χασάπη να τον τεμαχίζουμε.

Το λοιπόν και κατ εμέ πάντα,κάθε παράσταση θα πρέπει να είναι μιά παράσταση,και τα όποια σχόλια ερωτήσεις και επεξηγήσεις,θα πρέπει να γίνονται πρίν ή μετά.
Δηλαδή,η εκπομπή του σαββίδη θα είναι ένας ανεξάρτητος κόσμος με δικούς του νόμους και αλήθειες και εμείς,θα είμαστε το κοινό, οι θεατές, οι θαμώνες, το πιστό και καλό ποίμνιο,οι οπαδοί, ένας ανεξάρτητος κόσμος και εμείς με τους δικούς μας νόμους και τις αλήθειες μας.
Και η οποιαδήποτε διαλεκτική σχέση μεταξύ αυτών των δύο κόσμων,δέν θα είναι δυνατόν να υπάρξει παρά μόνον μέσα από έναν τρίτο κόσμο,που θα εμπεριέχει τους άλλους δύο,ανεξάρτητο και αυτόν και με τις δικές του αλήθειες.


Δηλαδή,άσε το θέατρο που σου πα στο προηγούμενο παράδειγμα και πάρε μιά εκκλησία,όπου ο παπάς βγαίνει από το ιερό έτοιμος για την θεία λειτουργία.
Το να πεταχτεί ένας πιστός (με τον επιστημονικό τρόπο σκέψης σου) και να ζητήσει να πλαισιώνουν και δυό χορεύτριες δεξιά και αριστερά τον παπά για να είναι έτσι πιο μοντέρνο ή πιο θεαματικό,αποτελεσματικό και ευχάριστο το θρησκευτικό σώου,τότε σπάει την ανεξαρτησία της τελετής,χαλάει την αλήθεια της και την μεταβάλει σε κάτι άλλο,μεταβάλλοντας ταυτόχρονα και τον εαυτό του σε κάτι άλλο ,έτσι που άν υποθέσουμε ότι παντού θα συμβαίνει αυτό (οι θεατές να νομιμοποιούνται να ζητούν κάτι άλλο και αυτό να γίνεται),τότε τελικά θα καταλήξουμε σε ένα θεατή ο οποίος θα βλέπει σάν παράσταση τον ίδιο τον εαυτό του να ζητάει κάτι άλλο,σάν την κατάρευση κάθε συστήματος ελέγχου πλέον και σάν τον θάνατο της αφήγησης τελικά.
Βλέπουμε δηλαδή,ότι οι αλήθειες της παράστασης,και οι αλήθειες των θεατών,υπάρχουν σάν τέτοιες μόνο άν υπακούουν σε μιά τρίτη υπερβατική για αυτές αλήθεια,την αλήθεια της σχέσης μεταξύ τους.
Ο παπάς μπορεί να απευθυνθεί στους πιστούς και οι πιστοί στον παπά,μόνο μέσω του συστήματος του θεού (κάτι βέβαια που θα σε κάνει να οργίζεσαι,αφού ο επιστημονικός λόγος αυτό που θέλει είναι να ακυρώσει κάθε διαμεσολαβητή στις διαλεκτικοσχέσεις).
Αλλά και ατομικά να την παρουμε την δουλειά,κανείς δέν μπορεί να απευθυνθεί σε κανέναν απευθείας,(ακόμη και ο μαθητής που λές,χρειάζεται ένα σύστημα ελέγχου πάνω από αυτόν και τον καθηγητή του)χωρίς να προκαλέσει κατάρευση.Μοιάζουμε σάν να στεκόμαστε όλοι στις όχθες μιάς λίμνης,σε τέτοια θέση και τρόπο,που η μόνη δυνατότητα να δούμε τους άλλους είναι μέσα από τα νερά που καθρεφτίζονται (και ένα κρίσιμο ερώτημα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος είναι: είμαστε πολλοί οι άνθρωποι ή ένας με πολλά είδωλα; ).
Για αυτό σου λέω,άσε τους κόσμους στην ανεξαρτησία τους και μήν πάς να τους μπλέξεις γιατί θα μείνεις μόνη σου όταν ανακαλύψεις ότι οι άλλοι είσαι εσύ ή ακόμη τραγικότερα ότι εσύ είσαι οι άλλοι.
Μήν σε μπερδεύει το διαδίκτυο,που σε αυτό υποστηρίζουν οι μπλογκεράδες ότι απευθύνονται απευθείας ο ένας στον άλλο,ψευδώς βέβαια,γιατί αυτό που βλέπουν είναι ο δημοσιογράφος του σκάι που δέν τους βλέπει γιατί τον είδανε ,όπως μας λέει ο σπύρος.























Σπύρος,ο δημοσιογράφος του σκάι έφυγε επειδή δέν είδε πολλούς μπλογκεράδες,ή οι μπλογκεράδες δέν πήγανε επειδή δέν είδαν πολλούς δημοσιογράφους;Και εσένα τι σε στενοχώρησε πιο πολύ τελικά; ότι δέν πήγαν πολλοί μπλογκεράδες ή ότι δέν πήγαν πολλοί δημοσιογράφοι να σας πάρουν συνέντευξη; Πάντως άλλη φορά να τσεκάρεις άν κάτι γράφεται και στης αθηνάς το μπλόγκ που είναι έγκυρο (και έγκαιρο), και μετά να το παίρνεις σοβαρά.

ATHENA είπε...

ΩΧ! ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!

ΕΛΠΙΖΩ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ. (ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ ;Ρ ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ "ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΣΠΙΚ")

ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΣΠΙΚΟΥΛΙΝΕ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΟΥΕΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΥΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΣΟΥ.
ΑΡΚΟΥΜΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ
ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. ΑΠΛΩΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ - ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ- "ΕΥΡΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΔΗΛΑΔΗ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΜΙΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΠΑΣΑΛΕΙΜΑ ΟΠΣΩ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ. ΑΥΤΟ ΔΝΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΟΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΝΡΤΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΚΟΜΜΕΝΗ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ ;-)

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΦΡΑΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ, ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ, ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΝ, ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΕΝΑΩΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ
Ουσιαστικά δηλαδή διαφωνούμε στο ότι εσύ πιστεύεις ότι η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται στα ίδια καθεαυτά τα πράγματα (μέσα τους δηλαδή),ενώ εγώ πιστεύω ότι η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται στην σχέση που τα διέπει (έξω από αυτά).

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Σ ΑΥΤΑ ΚΑΘΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ-ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΠΡΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ...

ΟΥΦ!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΜΕ... ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΣΑ ΤΗ ΣΟΡΒΟΝΝΗ ΠΡΙΝ ΠΑΘΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ZHMIA ;))

aspic είπε...

ΟΥΦ και από μένα,διότι με μπερδεύεις αθηνά.
Στην αρχή λές ότι δέν είσαι της επιστημονικής σκέψης,αλλά παρόλαυτά στο τέλος καταληγεις υπέρ της άποψης ότι η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται μέσα τους (υπέρ της επιστημονικής σκέψης δηλαδή).
Εμπάσει περιπτώσει ή εν πάση περιπτώσει,παραιτούμαι.Οι γυναίκες είναι μυστήρια όντα για να ξέρεις τι είναι.

Για τα υπόλοιπα που λές έχει δίκιο.Πράγματι θα είναι πασαλειματάκια όπως λές,να συμπεριλάβει μιά εκπομπή όλα τα σχετικά θέματα.Οπωσδήποτε λίγοι καλεσμένοι που επικεντρώνονται όπως λές σε ένα θέμα,είναι το καλύτερο.Και ξανασυμφωνώ μαζί σου,ότι ο σαββίδης θα πρέπει να πιάνει το σφυγμό των θεατών του,έστω μέσα από το μπλόγκ και να επιλέγει με ποιό θέμα θα ασχοληθεί περισσότερο κατευθύνοντας ανάλογα την συζήτηση.
Θα μου πείς βέβαια,ότι ρε ά σπικ άλλα έ λεγες στο περασμένο μύνημα.
Εντάξει,άλλα έλεγα χθές,τώρα τα αλλάζω και λέω άλλα.
Τι θέλεις δηλαδή,υπογράψαμε κανένα συμβόλαιο εδώ μέσα να λέμε κάθε μέρα τα ίδια;
Εξάλλου έχω τόσα πράγματα,και αντίθετα πολλές φορές, που στριφογυρίζουν στο κεφάλι μου,που έχω αποφασίσει να τα οργανώσω και άλλα να αφήνω να κυκλοφορουν στις μονές μέρες και άλλα στις ζυγές.Για να μήν προκληθεί μποτιλιάρισμα της κυκλοφορίας στο μυαλο μου και πάθω κανένα εγκεφαλικό δηλαδή.
Απλώς επιμένω,ότι κατ εμέ πάντα,ακόμη και μιά εκπομπή πρέπει να έχει αφηγηματική κίνηση.
Να έχει τα βασικά,πρόλογο κυρίως θέμα και επιλογο δηλαδή,έτσι που όταν πέφτουν οι τίτλοι τέλους της εκπομπής,έστω και στιγμιαία να σκέφτεται ο θεατής: "ρε κοίτα τι λέγαν στην αρχή,και πώς ήλθαν τούμπα τα πράγματα τελικά",έστω και άν αυτή η τούμπα συνέβη μόνο στο μυαλό του θεατή ή να λέει: "ρε κοίτα πώς ήταν στραβά όλα στην αρχή και ήλθαν και ίσιωσαν στο τέλος",έστω και άν το ίσιωμα συνέβη πάλι μόνο στο μυαλό του θεατή.
Τέλος πάντων,συμφωνούμε διαφωνώντας και διαφωνούμε συμφωνώντας.
Συμφωνείς ή......








































...διαφωνείς;

Συνεργάτες