25/9/08

Ο χώρος του aspic

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε τη χθεσινή εκπομπή για το Άγιο Όρος

42 σχόλια:

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Λοιπόν... Έχουμε και λέμε.

Κατ' αρχήν η χθεσινή εκπομπή ήταν πολύ ωραία, παρότι ο Ζουράρις κάπου μου φάνηκε ότι κοιμήθηκε λιγάκι.

(Η απορία που έχω πάντοτε όταν γράφω την λέξη Ζουράρις, ή Χατζιδάκις: τι ψώνιο είναι αυτό να γράφουν τα επίθετά τους με "ιότα" στο τέλος";)

Όλα ξεκίνησαν ήπια και ήρεμα. Οι καλεσμένοι, με εξαίρεση τον Ζουράρι, ήταν ήπιοι και ακολουθούσαν το μοτίβο: δε θα κρίνω τον πλησίον μου.
Αυτό το μοτίβο πάντα κρατάει πολύ λίγο. Όλοι έχουμε πάντοτε ένα φτυάρι, που το κρύβουμε, παριστάνοντας τους υπεράνω, αλλά σε μια φάση πάντοτε λέμε "δε βαριέσαι! Θα τα χώσω τώρα" και αρχίζουμε το θάψιμο.

Οι καλεσμένοι χειρήστηκαν σωστά το θέμα, τόσο σωστά που ο Σαββίδης δε χρειαζόταν να τους το υπενθυμίζει. Δε βγαίναν εκτός θέματος, δε λέγανε τα δικά τους και βάζαν τα πράγματα στη θέση τους.
Ο Σαββίδης, έκανε την έκπληξη να πει τη δική του γνώμη, αλλά αμέσως την πήρε πίσω λέγοντας το "ε... βέβαια εμένα η δική μου γνώμη δεν μετράει..." αλλά απ' ότι φαίνεται δεν επηρέασε κανέναν λέγοντάς την, αφού όλοι συμφωνούσαν.
Τέλος πάντων, σε μια φάση ο Γιανναράς είπε και το "μας ήρθε όλο το βλαχαδερό από την Κύπρο", φράση λίγο αλαζονική, αλλά (μπορεί) και δίκαια.

Έλλειπε κάποιος που θα υποστήριζε τον Εφραίμ. Αλλά από το βιντεάκι που υπήρχε από τον ίδιο, δε νομίζω να ακούγαμε τίποτα το αξιόλογο. Πιθανότατα να είχαμε έναν ενοχλητικό καλεσμένο, που θα επαναλάμβανε τα όσα είπε ο Εφραίμ, και που θα μιλούσε με αοριστολογίες και γενικότητες περί πνευματικού έργου.
Η δε ερμηνεία που δώθηκε, περί κυπριακής νοοτροπίας, νομίζω ότι είναι η μόνη που μπορώ να δεχθώ κι εγώ ως αληθινή.
Οι δε Κύπριοι είναι καλοί, χρυσοί, αλλά και αγύριστα κεφάλια, και γι' αυτό πιστεύω ότι ο Εφραίμ θα επιμείνει, θεωρώντας ότι η δικαίωση από το δικαστήριο θα αποτελέσει δικαίωση και για τον ίδιο. Πράγμα που είναι εντελώς άσχετο με το θέμα.
Η δε λύση, να φύγει ο Εφραίμ, είναι λίγο ακραία, αλλά νομίζω ότι είναι και σωστή.
Πάντως παιδιά, μη νομίζετε ότι και αν φύγει ο Εφραίμ, το Βατοπέδι θα αλλάξει την νοοτροπία του. Θα μείνει το ίδιο.

Τον Γιανναρά τον πάω πολύ, και τον διαβάζω καιρό και διαβάζω και τα βιβλία του και δεν με εξέπληξε επί των απόψεών του. Είναι ωραίος τύπος, έχει αυθεντική σκέψη, δική του σκέψη, γουστάρω πολύ το πώς τα χώνει και στους λούληδες που παριστάνουν τον φιλακόλουθο ευνουχίζοντας ό,τι καλό πέσει στα χέρια τους.

Με συνάρπασε ωστόσο το γεγονός ότι έπιασε αυτό που είχα πει κι εγώ: πας να βρεις απαντήσεις και δεν βρίσκεις. Και πάει στην τελική ένας έφηβος, και ρωτάει έναν δήθεν ασκητή, να του πει ποιο το νόημα της ζωής, και σαν απάντηση παίρνει ένα απόσπασμα από το "Προς την νίκην".

Εγώ προσωπικά την ευχαριστήθηκα τη χθεσινή εκπομπή. Μου άρεσε η γραμμικότητα με την οποία εξελίχθηκε το θάψιμο. Που από το "δεν κρίνω" φτάσαμε στο σημείο να κρίνουμε και να τα χώσουμε, όπως μάλλον έπρεπε να γίνει.


Κύριε Σαββίδη, σε εσάς δε μπορώ να πω τη γνώμη μου, γιατί πρέπει τώρα να πάρω το βιβλιαράκι μου και να πάω να διαβάσω στο δωματιάκι μου ήσυχα-ήσυχα...

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Υ.Γ. Σας το ξαναλέω: δείτε την ταινία "το νησί". Είναι πολύ μέσα στο πνεύμα της εκπομπής.
Την είδα πρόσφατα κι έπαθα την πλάκα μου.

Ανιχνεύσεις είπε...

Ερμάριο την ταινία εμείς την έχουμε δει. Μας τη συνέστησε ο παπα-Αναστάσης ο οποίος μιλούσε και στο πρώτο βίντεο και την "κατεβάσαμε" απο το internet.
Ευχαριστούμε, όμως, για την πληροφορία. Πράγματι έχει στενή σχέση με το θέμα.

Π.Σ.

y=αx+β είπε...

Να εκφράσω κι εγώ την αντίρρησή μου για την αναγνώριση των βυζαντινών χρυσοβούλων: Σίγουρα οι περιουσίες προέρχονται από κάπου και σύμφωνα με το νόμο πρέπει να αναγνωρίζονται. Όμως από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει αιώνες και μπορεί να έχουν γίνει διάφορες αγοροπωλησίες στο μεταξύ. Συνεπώς δεν μπορεί να είναι αξιόπιστα αυτά τα παλαιά συμβόλαια.

Κάτι άσχετο: Γιατί να έχουμε τρεις διαφορετικούς χώρους για να σχολιάζουμε την ίδια εκπομπή; Ένας δεν είναι καλύτερα;

Ανώνυμος είπε...

κ.Σαββίδη θερμά,θερμότατα συγχαρητήρια για την εκπομπή σας,τη θεματολογία και τον τρόπο διαχείρισης της.
Χτές και εσείς και οι καλεσμένοι σας «σφάζατε» με το βαμβάκι,καλλιτεχνικώ τω τρόπω.
Επί του θέματος:
Το καρκίνωμα της εκκοσμίκευσης θα καταβροχθίσει,οσονούπω, τα πάντα στο Αγιονόρος και μεις οι παλιοί προσκυνητές του θα μείνουμε με τις ιερές,νοσταλγικές και ανεπίστροφες αναμνήσεις μας.
Οι νεότεροι,δυστυχώς,θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ,τύπου νεοβατοπεδινών,«άσκηση» μέσα στα Porsche Cayenne και τα ελικόπτερα.
Άλλη μια «χαμένη» πατρίδα που η απώλεια της πονάει πολύ...

Θα ήθελα δυο πληροφορίες:
1.ποιος ήταν ο ασπρομάλλης κύριος που μίλησε με πολύ αγάπη και πόνο για τον Άθωνα που χάνεται παρουσιάζοντας μερικές πανέμορφες παλιές φωτογραφίες .

2.αν υπάρχουν καπου στο διαδίκτυο οι εκπομπές σας,αποθηκευμένες ως βίντεο (πχ video.google,youtube κλπ)

ευχαριστώ

altpolitik είπε...

Αγαπητέ κ.Σαββίδη

Μηπως θα μπορουσατε να
βάλετε στο site την χθεσινή
εκπομπή για όσους δεν μπόρεσαν
να την παρακολουθήσουν ζωντανά;;;
Ευχαριστώ

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

y=αx+β, ο λόγος για τον οποίο γράφονται τα σχόλια σε δυο μέρη είναι ότι εμείς συνηθίσαμε το blog και ο Σαββίδης μας έκανε τη χάρη να μη μας μεταφέρει με το στανιό.
Άλλη η χάρη του blog εδώ που τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι, ο πυρήνας του προβλήματος, ξέφυγε από την εκπομπή, οι δε κ.κ. Ζουράρις και Γιανναράς, τον έκαναν γαργάρα. Προτίμησαν να αναδείξουν την ούτω πώς "φιλοσοφική" πλευρά του θέματος, η οποία δεν προσθέτει τίποτα, με την έννοια πώς δεν μπορεί να παράγει προβλματισμό που να οδηγήση το δράμα σε κάθαρση.

Είχα γράψη την γνώμη μου σε χρόνο ανύποπτο (18/9/2008) σε σχέση με την εκπομπή, σε γνωστό forum.

Διάβαστε την και αν θέλετε σχολιάστε την :

"Κάθε τι, απαραιτήτως μη καθοδηγούμενο, λειτουργεί, σε τόπο και χρόνο, διαλεκτικά με το περιβάλλον του, παράγοντας ούτω πώς πολιτική, με την ευρεία έννοια.
Μόνον έτσι, μπορεί να λειτουργήση ορθά ΚΑΙ ο γεωγραφικός χώρος, εν προκειμένω ο Άθως. Λέγοντας ορθά, υπολαμβάνω την λειτουργία εκείνη σύμφωνα με την οποία παράγεται ανθρωποκεντρικός πολιτισμός.
Μέχρι πρόσφατα έτσι ήταν. Αν αφαιρέσουμε απο το πλάνο μας την εκκοσμικευμένη Εκκλησία, το ορθόδοξο δόγμα καθ' εαυτό, μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήση ΚΑΙ ως κοινωνικό σύστημα, σε αντίθεση με το αντίστοιχο καθολικό, ακριβώς γιατί δεν απαρνείται την ανθρώπινη φύση καταφεύγοντας όταν χρειάζεται στο περίφημο "κατ' οικονομίαν Κυρίου".
Ο γέρων Εφραίμ, μαζί με τους επίσης Κυπρίους μοναχούς του, όντας δυτικότροποι ως Κύπριοι, χρησιμοποιούν συν τοις άλλοις την ορθοδοξία τους ως εργαλείο εδραίωσης της εκκοσμικευμένης τους νοοτροπίας, βάσει της οποίας η πνευματική επιρροή ισχυροποιείται, μόνο αν υποστηριχθή με τις ισχύουσες κοσμικές πρακτικές οι οποίες τρεχόντως αποκαλούνται νόμοι της αγοράς.
Με αυτόν τον τρόπο, κατά τη γνώμη μου, παύει η αυτοτελής παράσταση του Άθω στον τόπο και χρόνο αναμειγνυόμενος με την κοσμική κοινωνία και, επομένως αποσυντίθεται η διαλεκτική σχέση του πρός αυτήν. Συνεπώς αυτοαναιρείται και, η ύπαρξή του λειτουργικά αχρηστεύεται.
Νομίζω ότι, όλα όσα διαδραματίζονται είναι το μακροχρόνιο αποτέλεσμα όλων όσων προανέφερα.".

Εν τέλει θεωρώ πώς αυτό είναι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και ότι αξίζει να συζητηθή σε αυτήν την βάση.

y=αx+β είπε...

Λέγοντας "τρεις χώρους" εννοώ τα τρία posts στο blog. Δηλαδή, ένα ποστ πριν την εκπομπή, ένα κατά τη διάρκεια της εκπομπής και και ένα μετά την εκπομπή.

cyclos είπε...

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι οι προσκεκλημένοι αποσύνδεσαν τον μοναχισμό από την αναζήτηση του Θείου και επικέντρωσαν στην αναζήτηση της προσωπικής ελευθερίας μέσω του μετέχειν σ’ έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.
Χωρίς να διαφωνώ σκέφτομαι ότι
υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να είναι κανείς ελεύθερος. Θυμάμαι τον Καζαντζάκη, που ήταν ελεύθερος επειδή δεν πίστευε σε τίποτα, δεν ήλπιζε σε τίποτα (χωρίς να είναι απελπισμένος) και δεν φοβόταν τίποτα. Έτσι όριζε αυτός την ελευθερία. Το καλό μ' αυτόν ήταν ότι δεν τη χρέωνε σε κανέναν, ούτε αναζητούσε χρηματοδότες.

Το δρομολόγιο ΚΝΕ – ΖΕΝ – ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙ που ανέφερε ως παράδειγμα ο κ. Γιανναράς θα μπορούσε ίσως να ερμηνευτεί και ως αγωνιώδης προσπάθεια να αναθέσει κάποιος την ευθύνη της ζωής του σε μια ανώτερη δύναμη, ξεκινώντας από την προφανέστερη (το κράτος).

Εκτιμώ βαθύτατα τον κ. Γιανναρά, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος, αν κρίνουμε από τον μαθητή του (κατά δήλωσή του) τον κ. Σιάσο, τον οποίο μου φάνηκε πώς άκουσα να λέει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τη διαφθορά στο όρος γιατί όταν τελειώσουν τα λεφτά, τα λαμόγια θα φύγουν και όλα θα είναι όπως παλιά.

Ανιχνεύσεις είπε...

1.-Οι τρείς χώροι για τα σχόλια είναι νομίζω απαραίτητοι. Πριν την εκπομπή συζητούμε για το θέμα αυτό καθεαυτό. Μετά την εκπομπή συζητούμε και για το πως πραγματευθήκαμε το θέμα. Και κατά τη διάρκειά της μας βοηθάτε με ερωτήσεις σας να την κατευθύνουμε εκεί που και εσείς θέλετε.
2.- Ο ασπρομάλλης κύριος λέγεται Στέλιος Παπαθανασίου είναι φιλόλογος και μάλιστα διδάκτορας και έχει μεγάλη εξειδίκευση στον Παπαδιαμάντη.
Τις εκπομπές κάνουμε προσπάθεια να τις ανεβάσουμε στο portal των "ανιχνεύσεων".

Unknown είπε...

Κύκλε μήπως κάνεις το λάθος να μπερδεύεις την αναρχία με την ελευθερία; Και μήπως πιστεύεις ότι είναι δυνατή η αναρχία; Ξέρω ότι φαίνομαι λίγο φιλολογίστικος, αλλά δε μπορώ να μιλήσω αλλιώς:
Όταν μιλάμε για αναρχία, πάλι τοποθετούμε την πεποίθησή μας σε μια πίστη. Ακόμη και ο αγνωστικισμός, πάλι, θέλοντας και μη, στην πράξη τουλάχιστον, βάζει κάπου μια αρχή και ξεκινάει.
Δε μπορείς να γλυτώσεις από τα αξιώματα, αν αυτός είναι ο σκοπός σου. Αυτό, για το γεγονός ότι δεν πιστεύω ότι το ρηθέν του Καζαντζάκη είναι αληθινό. Είναι εντυπωσιακό, αλλά στην τελική, πεθαίνεις. Οπότε κι αν δεν πιστεύεις σε τίποτα, ή αν πιστεύεις σ' ότι θέλεις, ποιος δίνει δεκάρα; Και ποια ελευθερία περισσότερη σου δίνει από το να πιστεύεις;
(Το δεύτερο πρόσωπο δεν αφορά εσένα, αλλά όλους μας γενικώς)

Και στο κάτω κάτω, η ύπαρξη αξιωμάτων, δεν στερεί την ελευθερία σου να τα αλλάξεις όποια στιγμή σ' αρέσει.

Χρουσαίε, το ίδιο που λες για τους Κυπρίους είπαν και οι προσκεκλημένοι. Απλώς το εξειδίκευσαν στην περίπτωση του κυπριακού μοναστηριού.
Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζουν την επιρροή της Δύσης στην Κύπρο, αλλά σε μια ωρίτσα δεν προλαβαίναν να δώσουν και αυτήν την ανάλυση. Τότε μάλλον θα ξέφευγαν από το θέμα.

MAIRA666 είπε...

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ !!!!!!!

Ειμαστε Σκλαβ__ωμενοι macedonia. .


ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ , ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΠΗΘΩ
ΚΑΝΕΝΑΝ ( εκτος αν μπορεσει να φτασει στον ΒΩΜΟ).

Ότι και να πω για την τελευταια εκπομπή είναι λιγο !!!

Ακουα τοσα για τον ΖΟΥΡΑΡΗ καλα και αλλα τοσα κακα.
( δεν ειχα ασχοληθει και μαλλον καλα εκανα)
ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ . Μεσα σε δυο συνεχεις εκμπομπες αυτοαποκαλυφηκε ) ΑΣΚΙΚΙΕ μπορεις να πανηγυρίζεις , εισαι καλυτερος
από τον ΖΟΥΡΑΡΗ.
Ξαναδειτε τα βιντεο του ζουραρη και δειτε ότι σε δυο εκπομπές αντιφασκει για τα ιδια πραγματα.

Και ο Σαββιδης πηγε να μαζεψει τα ασημαζευτα . ΑΥΤΑ παθαινεις όταν
καλεις τους βασιλικοτερους από τον ιδιο τον Βασιλια.
ΡΕ παιδια τους ειπε μην το παρακανουμε θα μας παρει χαμπαρι και η κουτση μαρια. Με νοημα εκλεισαν το ματι και ειπαν , σε κουτορνηθια απευθυνομαστε δεν είναι δυνατον να συμβει . Αλλα και αν συμβει τι τις εχουμε τις Γνωριμιες. Αστα πανω μας.

Η Εκκλησία του Δημου και η Απέλλα είναι κοινοβια χριστιανικα. !!!!
Και μετα επιασαν στο στομα τους και τον ΣΩΚΡΑΤΗ τον SUPER STAR.

Συγχαρητηρια !!!!! Συμφωνησαν ολοι !!!!! οι καλεσμενοι.

ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ δεν EKANA λαθος. !!!!!

Κειμενο δικο μου
Στις 23/09/2008

«Τωρα κυριε Σαββιδη μπορεις να αφιερωσεις την εκμπομπη και
να περιοριστεις σε απλη ηθηκοπλασια . Να πεις ότι οι ιερεις ξεφυγαν
από το εργο τους , να καταδικασεις την ορθοδοξια κατά επεκταση και το χριστιανισμο και πασα θρησκεια και χωρις να το λες και την την
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ( θρησκεια) , ισοπεδονωντας τα παντα. Ξερω και Ξερεις ότι δεν είναι αναγκη να τα λεμε αλλα είναι καλυτερα και
αποτελεσματικοτερα όταν τα εννουμε. Τουλαχιστον αυτό το «αρωμα»
Πηρα από το σχολιο. Μακαρι να κανω λαθος.!!!!»


Σ κ ε φ τε ι τ ε ( οποιοι μπορουν ) τι ειπωθηκε στην εκμπομπη.

Σ υ γ κ ρ ι ν ε τ ε τους δυο τιτλους

1. η αποδομηση του αγιου ορους ( αρχικος τιτλος)

2. ο πνευματικος χαρακτηρας του αγιου ορους σημερα

ο οποιος αναρτηθηκε οντως 10 λεπτα πριν την εναρξη της συζητησης. ( προσοχη στις 24/09/09 και όχι στις 22/09/08
όπως φερεται να είναι αναρτημενο ) Ξερω , ξερω λαθος είναι !!
μην φωναζετε τοσο δυνατα , σας ακουσα είναι ΛΑΘΟΣ.

Πονηρουληδες !!!!


αφου λοιπον σκεφτειτε και συγκρινετε και εννοήσετε , τοτε
ξαναδειτε τι γραφω . ( εχουν ενδιαφερον και οι ημερομηνιες )


Κυριε Σαββιδη την επομενη φορα που θα εχεις προσκεκλημενο, είναι καλυτερα , στο τηλεφωνο , να καλεσεις καποιο ροζ νουμερο
γιατι αν μη τι άλλο Θα ΣΗΚΩΣΕΙΣ την προσοχη μου.

Τον Λορδο αυτόν της ΝΟΜΙΚΗΣ προτεινω να τον κλεισει από τωρα ο ΣΟΡΡΟΣ στην ομαδα των νομικων που προκειται να κατεβασει στο γηπεδο. Τετοια λαυρακια δεν πρεπει να χαθουν.
Ο « ανθρωπος « ξερει τον ΓΡΑΠΤΟ νομο ( μικροτερα γραματα δεν υπαρχουν για να τα χρησιμοποιησω για την λεξη νομο ) Τελεια.

ΤΟΝ ΑΓΡΑΦΟ ΝΟΜΟ , ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ?

Γιατι σαββιδη ο βουλγαρακης που ολοι κατακριναμε , πρεπει
από σημερα να τον δοξαζουμε συμφωνα με τον καθηγητη του
Πανεπηστημιου που φωτιζει τα παιδια μας. Εκανε τιποτα το παρανομο ο βουλγαρακης . όχι .Εκανε τιποτα ο εφαιμ παρανομο .
Όχι . ΣΕ παραλαλω μην ξανακουσω ότι υπαρχει προβλημα .ουτε
με τον βουλγαρακη ,ουτε με τον εφραιμ ουτε με τον ασπικιο
Ουτε εν τελει με κανεναν νομιμο Απατεωνα, ουτε με την πνευματικη πορεια του αγιου ορους αφου κάθε νομιμον είναι ηθικον
Και κάθε ηθικον είναι παρανομον !!!!!! ΕΛΕΟΣ!! Ειμαι
Ικετης . Σεβαστείτε και εμενα και τον Macedonia .

Γιαναρας ………. Οι κυπριοι είναι βλαχαντερα !!!! Δεν ξερουν να χτιζουν πυργους !!!! Μετα σου λεει ποιος Σ π ε ρ ν ε ι την διχόνοια . « Διανοητης» είναι οποτε πρεπει να τον σεβομαστε οσο ακριβως και τον εφραιμ ( άλλος διανοητης , που κατά τον καθηγητη είναι καθαρος και ασπιλος ) που κατεβασε οπαδους κυπριους ( βλαχαντερα ) για συμπαρασταση.
ΚΑΜΙΑ αντιδραση από ΚΑΝΕΝΑΝ !!!!!!!

ΜΗΝ ΞΑΣΝΑΚΟΥΣΩ ΣΑΒΒΙΔΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΞΑΝΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ και ότι τους ΑΓΑΠΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ( δηλαδη ο ΑΣΠΙΚΙΟΣ)
ΠΡΟΤΕΙΝΩ να σταλει η δηλωση ΓΙΑΝΑΡΑ και ολη η εκπομπη
Στην ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ και στους γονεις
Του Η Ρ Ω Α Σωλομου( και όχι μονο ) αν τον θυμοσαστε για να ξερουν τους φιλους τους . ΑΝΑΝΔΡΟΙ , ΓΕΛΙΟΙ , ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ οπου σας συμφερει ,δεν είναι ολοι ιδιοι και όταν σας βολευει ,ολους τους βάζετε σε ένα τσουβαλι .

Οσο περναει ο χρονος τοσο σας καταλαβαινω , κυριοι σας ευχαριστω !! Μα είναι δυνατον ρε ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΕ Σαββιδη να θετεις
ερωτηματα τυπου αποδομησης του «ΕΓΩ» αφου ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ. Καλα να παθουν. Η μαλλον επαθαν αυτό τους αξιζε , αφου δεν εκκλησιάστηκαν ενεργητικως αλλα χριστιανικως και κοινοβιακως και ΠΑΘΗΤΙΚΩΣ ( ελπιζω όχι εν σωματι .) !!!!!!!

γελακια βλεπω !!! ……….. …………. ΕΓΩ ΚΛΑΙΩ !!!!


Κατι περιεργες συμπτωσεις που εχει παντα η εκπομπή του κυριου Σαββιδη ( η και ΣΑΒΡΙΔΗ για να γελασουμε και λιγο ) ολο οι αριστεροι ( ο θεος να δωσει τι εστι αριστερα ) είναι οι καλοι και οι δεξιοι ολο κατι σαν ρουφιανοι είναι , ρατσιστες , μοχθηροι , ΚΑΚΟΙ
κλπ κλπ. Ενδεικτικά αναφερω το παραδειγμα με τον στρατιωτη που τον υποχρεωσαν να γινει ρουφιανος και τον ΣΒΟΡΩΝΟ τον αριστερο. Κριτικη στα βιντεο αργοτερα ( εκει να δεις !!!!!)



ΑΛΛΑ ξερετε ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πολεμησε με το ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΟΥ ελλας-εαμ. Καταλαβες ασπικιε γιατι δεν εμφανηστηκε το φιδι ?


Καταλαβες Macedonia σε ποιους ειμαστε ΣΚΛΑΒΩΝΕΝΟΙ ?

Γιατι δεν είναι ότι υπαρχουν μονο οι …… ,υπαρχουν και αυτοι
Που τους καλουν και τους διαφημηζουν και φαίνονται καλοι .
Αλλα και ο διαβολος ( χριστιανικα - πειρασμος ) καλος φαινεται
Αλλα είναι ?


Ασπικιε πανυγυριζε ! ο Σαββιδης είναι εκει , δεν εφυγε.

Ποτε δεν υποθεσα τον Σαββιδη ως προβατο για να μην παραξηγηθω ο φωτοστεφανομενος , ο φωτολαμπαδοτης, ο φωτοσκιασμενος κλπ κλπ ….. ( για να μην ξεχναμε και τον ασπικιο)


Καλοπροαιρετα με θυμο μεγιστον !!!!!!

macedonian είπε...

Εγώ κατάλαβα maira, αλλά προφανώς λίγη σημασία έχει.Το θέμα είναι αν κατάλαβε ο Κος Πιτσάκης (ο τυπολάγνος νομικός) το πόσο έχει αποξενωθεί από το κοινό περί δικαίου αίσθημα.Επίσης απογοητεύτηκα γιατί κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν του είπε "μα τι λες βρε τρόμπα?".
Δεν πειράζει,άλλωστε το είχα ψυλλιαστεί εδώ και καιρό πως τα δικαστήρια και οι νομικοί μας -εδώ και καιρό- δεν αποδίδουν ΔΙΚΑΙΟ αλλά ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ,και αυτό θεωρείται φυσιολογικό από κάποιους.Προτείνω τη δημιουργία ενός νέου θεσμού όπου θα απευθυνόμαστε όταν θέλουμε να βρούμε το δίκιο μας-στα δικαστήρια να πηγαίνουμε μόνο όταν θα θέλουμε να τα κάνουμε "πλακάκια" με κάποιον.

aspic είπε...

Ρε μάιρα φωτοχτυπημένε,γιατί τα βάζεις πάλι μαζί μου που δέν έχω πεί και τίποτα για το θέμα;
Εγώ τα είπα αυτά που γράφεις;
Οι καλεσμένοι στην εκπομπή τα είπαν.Εγώ τι φταίω;
Κύριε παντελή,ο συμμαθητής μάιρα με ενοχλεί,με βρίζει και μου πετάει σαίτες,αποσπώντας μου την προσοχή για να μήν μπορώ να παρακολουθήσω την παράδοση του μαθήματος από τους δασκάλους που φέρνετε.
Παρακαλώ να του κάνετε αυστηρές συστάσεις.
Κάτσε τώρα μάιρα φεγγαροσαλεμένε,και θα σε κανονίσει σε λίγο ο σαββίδης.

Είδα τον σαββίδη που λέτε μέχρι εκεί που ο μακεδονικός έκανε την ωραία ερώτηση και του απάντησε ο πιτσάκης, για αυτό δέν μπορώ να έχω γνώμη εν γένει για την εκπομπή πέρα του ότι δυστυχώς επανήλθαν τα παράθυρα.
Η απάντηση όμως του δόκτορα πιτσάκη στον μακεδονικό ήταν όντως απογοητευτική,όπως σωστά την χαρακτήρισε και ο τελευταίος (δίκιο έχει και ο μάιρας σε αυτό το σημείο,αλλά να μήν είναι προπέτης όταν μιλάει και προσβάλει τους άξιους και σπουδαίους καθηγητές που μας φέρνει ο σαββίδης).
Ο μακεδονικός τον ρώτησε κάτι συγκεκριμένο,αλλά ο καθηγητής απάντησε κάτι άλλο.
Δέν τον ρώτησε άν είναι νόμιμοι η παράνομοι αυτοί που έχουν χρυσόβουλα και φιρμάνια,αλλά πώς είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να δέχεται ακόμη τα χρυσόβουλα και τα φιρμάνια.

Πώς είναι δυνατόν δηλαδή,εκατόν ογδόντα χρόνια χρόνια μετά την ίδρυση της αγαπημένης μας πατρίδας (έ μάιρα,σου άρεσε αυτό; αγαπημένη πατρίδα την είπα) να μήν έχουν προσκομιστεί αυτά τα χρυσόβουλα και τα φιρμάνια ενώπιον των αρμοδίων αρχών,να έχουν ελεγχθεί,πιστοποιηθεί και όπου πρέπει να έχουν αντικατασταθεί με νομικά έγκυρους τιτλους ιδιοκτησίας του ελληνικού επίσημου κράτους;
Αυτό δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει,ή ότι τα χρυσόβουλα και τα φιρμάνια δέν αποτελούν πιά αξιόπιστα έγγραφα,ή το ε λληνικό κράτος δέν έχει ιδρυθεί ακόμη,οπότε ήταν πολύ εύστοχη η ειρωνική απάντηση του μακεδονικού από το μπλόγκ,ότι θα βγεί στην επανάσταση.
Άμα είναι έτσι,να πάω να πελεκήσω και εγώ μιά πέτρα με σφηνογράμματα,να την πάω στο υποθηκοφυλακείο να τους πώ:ορίστε κύριοι,γκύζη και αμπελόκηποι ήταν ιδιοκτησία στην παλαιολιθική εποχή των προπαπούδων μου που είχαν εκεί τις σπηλιές τους και μου τα αφησαν στην διαθήκη τους που ευθύς αμέσως σας την καταθέτω,ΜΠΟΥΠ!
Καλά δέν λέω ρε μάιρα φωτοτυπωμένε;


Και για τα υπόλοιπα θέματα,θα συμφωνήσω σε όλα σχεδόν με τον κύκλο,και ιδιαιτέρως σε αυτά που είπε για τα λεφτά,και επιφυλλάσομαι να πώ την γνώμη μου όταν φέρει ο παντελής το καινούργιο θέμα της επόμενης εκπομπής που ανάρτησε ήδη στο πόρταλ,μιάς και πιστεύω ότι η εκκοσμίκευση του αγίου όρους,έχει άμεση σχέση με την οικονομική ανάπτυξη και τελικά κρίση που αρχίζει να διαφαίνεται τώρα.
Περισσότερο δηλαδή για το άγιο όρος φταίει ο ηγουμενος φρήντμαν παρά ο ηγούμενος ευφραίμ.
Αυτά.





































Μάιρα φωταψία,θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι κοινοβιακές σχέσεις που πήγε να περιπλέξει ο ζουράρις μεταξύ αρχαίας αθήνας και αγίου όρους,περισσότερο υψηλή μαγειρική θύμιζαν,παρά υψηλή διανόηση.
Αυτό όμως δέν σημαίνει πώς τον χριστιανισμό θα πρέπει να τον βάλουμε ενάντιο στην αρχαία ελληνική σκέψη,όπως περίπου λές.
Ο χριστιανισμός,με αντικειμενική μελέτη πέρα από τα θρησκευτικομεταφυσικά δόγματα,είναι μιά μιξη διάφορων αρχαιολληνικών φιλοσοφικών σχολών (ακόμη και της ελληνικής μυθολογίας) με τον αρχαίο ιουδαισμό,έχει πολλά πλατωνικά στοιχεία,και για αυτό αναφέρεται τελικά σάν ελληνοιουδαική σχολή που την έφτειαξε ο φίλωνας άν τον λέω σωστά (ο οποίος θεωρητικά είναι και ο πραγματικός χριστός).
Εξάλλου ήδη απο την περιπατητική σχολή,οι εκπρόσωποί της,περιπατητές επίσης,περιπατούσαν στους δρόμους και στα στενά αθηνών και περιχώρων, μαυροφορεμένοι και κουρελήδες,πετώντας κατάρες δεξιά και αριστερά για το τέλος του κόσμου που έρχεται επειδή οι σύγχρονοί τους κοίταζαν τις ηδονές και την καλοπέραση.
Η παρακμή της φιλοσοφίας δηλαδή,είχε ήδη επέλθει στην αθήνα και δέν φταίει ο χριστιανισμός για αυτό.Ίσα ίσα που ο τελευταίος πήρε την μισοτελειωμένη ελληνική σκέψη,της έδωσε καινούργια δύναμη,διαφοροποιώντας την κάπως βέβαια,αλλά οδηγώντας την σε καινούργια ένδοξα μονοπάτια.
Και έτσι εμείς τώρα σάν έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι είμαστε διπλά δοξασμένοι,μιά από τους αρχαίους και μιά από τους χριστιανούς.
Τόση πολύ δόξα ρε παναγία μου,γεμίσαμε τα κεφάλια μας και πάλι περισσεύει.
Που να την βάλουμε την υπόλοιπη;
(θα το πεί ο μιράζ,δέν μπορεί να μήν το πεί που να την βάλουμε).

ΦΑΝΤΙ είπε...

Παρακαλώ με καλέσατε;

Aspikie ξέχασες την ολοκλήρωση της δόξας μας. Κοίτα πόσο καλά και γρήγορα έχουμε αφομιώσει πλέον τις αξίες του Διαφωτισμού: ΑΤΟΜΙΚΗ επίτευξη, ρουσφέτι, εργαλειακός λόγος, αποξένωση, υλισμός-εξωτερικότητα, κοσμικότητα, καπιταλισμός.

Υπόδειγμα και παράδειγμα της τρισιπόστατης δόξης η Μονή Βατοπεδίου, κάθε δημόσιος λειτουργός που σέβεται το αξίωμά του και φυσικά ο Λιακό ο οποίος αποτελεί την γραφική κορωνίδα της ένδοξης συνταγής αρχαιοπληξία-χριστιανισμός-πωλήσεις(& marketing). Αναμασώντας τα πνευματικά μας κουρέλια, καμία πρόοδος, καμία πνευματική καινοτομία.

Μέχρι την εκπομπή δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι το τελευταίο μέρος όπου ένας φτωχός μπορούσε να είναι και να αισθάνεται πλούσιος ... μας τελείωσε. Τώρα ακόμη και εκεί ένας φτωχός αισθάνεται και είναι πλέον αληθινά πτωχός ;)

Όπως απελπιστικά φτωχοί καταντήσαμε όλοι εμείς ... φτωχοί όχι στην τσέπη ... αλλά έρχεται και αυτό, η φτώχια του πνεύματος φέρνει την φτώχια .... γενικώς!

Διαβάστε το Tο ανόημα των εορτών έχει ριζοσπατικές ιδέες χρήσιμες για το επόμενο θέμα ...

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Ωπ! Σόρυ, να σας συστήστω τη γυναίκα μου, Κυριακή.
Είχε κάνει login από τον υπολογιστή μου και μετά μπήκα να γράψω εγώ και έγραψα με το όνομά της.

Το "kyriaki" είναι δικό μου...

cyclos είπε...

Όμως ερμάριον, εγώ δεν μίλησα για πίστη ή αγνωστικισμό, όπως δεν μίλησαν ούτε οι καλεσμένοι. Πρόσεξες ότι δεν έβγαλαν κιχ για τέτοια που θα περίμενε κανείς ν' ακουσει? Είπαν για ελευθερία. Εγώ, συλλογιζόμενος φωναχτά θυμήθηκα τον Καζαντζάκη όχι σαν άθεο ή αναρχικό, αλλά σαν έναν που μίλησε επίσης για ελευθερία και σύγκρινα τα κόστη. Στο δρόμο που ακολούθησε ο καζαντζάκης, χωρίς να τον προτείνει σε άλλους, το κόστος για τους υπόλοιπους ήταν μηδενικό. Επιπλέον, μπορούσε ο καθένας να τον ακολουθήσει χωρίς να βουλιάξει η χώρα.
Στον άλλο δρόμο του μετέχειν στον εναλλακτικό τρόπο ζωής του όρους, υπάρχει κόστος, το οποίο επωμίζονται όσοι δεν μετέχουν. Επιπλέον δεν γίνεται να μετέχουν όλοι γιατί κάποιος πρέπει να τους ταίζει. Θα μου πεις δεν έχουν ανάγκη κανέναν, ταίζονται μόνοι τους διαχειριζόμενοι τις περιουσίες που τους κληροδοτούν τα χρυσόβουλα και τα φιρμάνια που ανακαλύπτονται κάθε τόσο στις βιβλιοθήκες τους, κι εγώ, αν μου το πεις, δεν θα σου απαντήσω, αφού το θέμα το θεωρώ εξαντλημένο από τους άλλους, όπως την εξίσωση και τον ασπικ.
Το πρόβλημα για μένα δεν είναι ούτε η ελευθερία, αν και το ανέφερα στο πρώτο ποστ. Το πρόβλημα είναι αν αυτοί οι καλόγεροι θεωρούνται φύλακες ή διαχειριστές των βιβλιοθηκών και των κειμηλίων που βρίσκονται στα μοναστήρια τους. Αν θεωρούνται φύλακες, τότε καλώς. Οι βιβλιοθήκες και οι κειμηλιοθήκες θα πρέπει να καταγραφούν λεπτομερώς, να περαστούν από ακτίνες (για σκεφτείτε, ίσως κάποιες άλλες σελίδες από το παλίμψηστον του Αρχιμήδη να είναι ξυσμένες και γραμμένες με ψαλμούς) και βέβαια να είναι προσβάσιμες στους ερευνητές.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Απλώς ανέφερες αυτό το καζαντζακικό ρητό που δεν πάω μία.

Όσον αφορά τις περγαμηνές, συμφωνώ. Και νομίζω πως όλες οι περγαμηνές θα έπρεπε να σκαναριστούν και να υπάρχουν στο internet.
Όχι όμως να έχει δικαίωμα ο κάθε ερευνητής να τις πιάνει και να τις διαβάζει γιατί αυτό θα τις έφθειρε.


Αυτό θα ήταν καλό να συμβεί με όλες τις βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο που έχουν αρχαία ή μεσαιωνικά βιβλία, ώστε να μπορούν να τα αναγνώσουν όλοι όσοι τα μελετούν.

MAIRA666 είπε...

1.
Macedonia μπραβο !!! πολύ δυνατο αυτό για ΔΙΚΗ και ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ !!! ( παζαρι). Λιγοι μπορουν να το καταλαβουν.
ΥΠΟΚΛΙΣΗ !!!!!!!
2.
Εκωφαντικός ηχος ΣΙΓΗΣ για το θεμα της ΚΥΠΡΟΥ.
ΚΥΡΙΟΙ προειδοποιω θα ειστε υπευθυνοι και εσεις και ολα
τα μεσα ΜΜΕ και όχι μονο , για το σπερμα της διχονοιας
που προσπαθειτε να σπείρετε . ΟΙ εξελιξεις στην Κυπρο και στην
ΚΟ Ν ΤΙ Ν Η Π Ε ΡΙ Ο ΧΗ είναι γρηγορες . Το εδαφος χρειαζεται προετοιμασια οποτε κάποιοι πρεπει να στειλουν τα «πλοκαμια» τους και να
Εκτοξευσουν τα δηλητηριωδη βελη τις διχονοιας. Αραγε είναι η πρωτη φορα?

Αποσπασμα από δικο μου κειμενο παλαιοτερο

«Και τελος παντων ας υποθεσω ότι κανω σε όλα τουτα τα σεναρια λαθος, τι στο καλο γινεται στην πραγματικοτητα?
Μια το Μ α κ ε δ ο ν ι κ ο ν - θρακικον μια το Κ Ρ Η Τ Ι Κ Ο Ν μια το ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ Το καλο μας θελουν ?»

ΠΡΟΣΟΧΗ στους ανιπερισπασμους. Το πρωτο δειχνει το δευτετερο . Το δευτερο δειχνει το τριτο και ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ»

Αν τωρα ψαχνεται για το δευτερο , δηλαδη την ΚΡΗΤΗ σας
Παραμπεμπω στην χθεσινη «καταγγελια» του ΑΛ(α)ΒΑΝΟΥ ( μην σας μπερδευει το «α» ) περι νεων φιρμανιων και σκανδαλων στην
ΚΡΗΤΗ μας, και μαλιστα σε παλαιοτερους χρονους.

Δημοσιευω μερος της ειδησης μονο για οικονομια χωρου


«Κρητικό Βατοπέδιο» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος την υπόθεση της Μονής Τοπλού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επιρρίπτοντας ευθύνες στο κυβερνών κόμμα αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ
Συγκεκριμένα, ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε πως ότι το Δημόσιο παραιτήθηκε από 15.000 στρέμματα σε σύνολο 30.000 στρεμμάτων, που διεκδικούσε στην Κρήτη στη Μονή Τοπλού.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως η περιπέτεια ξεκίνησε το 1991 επί κυβερνήσεων του Κώστα Μητσοτάκη, ο οποίος αναγνώρισε ένα σουλτανικό φιρμάνι που επικαλέστηκε η Μονή, συνεχίστηκε επί κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη και ολοκληρώνεται τώρα.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 15:33»

Επειδη καποτε πρεπει να μαθουμε να διαβαζουμε ειδησεις !!! Ειδατε από ποσο παλια προσπαθουν ? Αληθεια ποιος ενδιαφερεται να διεκδηκησει στην ΚΡΗΤΗ και στο ονομα ποιου?
ΖΗΤΩ Η Τσαμουρια , ΖΗΤΩ η μακεδονια , ΖΗΤΩ και οι ΑΛΛΟΙ αυτά φωναζουν οι ειδησεις.Σε λιγο η ελλαδα με τα τουρκικα φιρμανια θα κατέχεται από τους Τσαμηδες και τους σκοπιανους. ΔΕΝ είναι βεβαια ευκολο ακομα γιατι και οι δυο-τρεις κατηγοριες ( στην ΟΥΣΙΑ μια και μοναδικη) είναι σκουληκια και αποβρασματα και καταδοτες που εχουν με την βουλα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ απελαθουν και δημευτουν οι περιουσιες που ειχαν καταχραστει . ΤΑ ΠΡΩΤΑ παραθυρα ( και τι παραθυρα ) όμως τα ανοιγουμε.
Σας το εχω ξαναπει
«Παντα θα υπαρχουν ανοητοι και φαταουλες που θα παιζουν τον ρολο του εφιαλτη.
( τι σας θυμιζει αυτό ?) και θα νομιζουν ότι έπιασαν την καλη, ενώ στην πραγματηκοτητα θα είναι τα πιονια του Α Λ Λ Ο Υ ( για να θυμομαστε και τον Ασπικιο )»


3
προς ασπικιον

αγαπητε αντιφιλε ξαναδιαβασα την αναρτηση μου και εκτος από ένα σημειο που αναφερω τον λογο της μη παρουσιας του φιδιου
ολο το υπολοιπο κειμενο κρινει και κατακρινει τους « καθηγητες» (όπως του αποκαλεις) η και Κ Α Θ Ο Δ Η Γ Η Τ Ε Σ.
Δεδομενου όμως ότι συμφωνεις σε όλα !!! και με εμενα και με το Macedonia δεν καταλαβα προς τι το παραπονο?


4.


Σιγη Ι Χ Θ Υ Ο Σ με τα ΛΑΘΗ ( Ληθη) για τις μπερδεμενες ημερομηνιες και την αλλαγη , της ΟΥΣΙΑΣ , της εκπομπής την τελευταια στιγμη.
Αυτος είναι και ο λογος που δεν θα γραψω τίποτε για το νέο θεμα
Μεχρι να διευκρινιστει ακριβως το θεμα, γαιτι βλεπετε μεχρι και
το τελευταιο δευτερολεπτο ο Σαβ(ρ)ιδης ( χαριτολογω η όχι ?) μπορει
να σκοραρει και να αλαξει θεμα, οποτε κάθε γκολ που θα εχω βαλει θα το βγαλει με τεχντητο οφσαιντ , Ακυρον. !!!!!
Αρωμα για το που θα κινηθει το θεμα ( αν είναι αυτό ) το ελαβα.
Εχω μυτη εγω !!!! και όχι «αγκύλη μυτη» όπως μερικοι αλλοι .
Εχω μυτη σαν του καραγκιοζη ,εξαλλου σας το ειχω πει ειμαι
Ο καραγκιοζης για να σας ΨΥΧΑΓΩΓΩ και για να δινω σφαλιαρες στους ΝΙΟΝΗΔΕΣ .


Προταση …. οι καλεσμενοι μπορουν να είναι
Α θεση ο ασπικιος ( γνωριζει τα παντα περι ρευστου )
Β θεση ο εφραιμ με αντικαταστατη των πρωην ιεροσολυμων ( ειδικος στα ρεαλ εστειτ ) και όχι μονο .
Γ. θεση ΔΟΥΚΑΣ η ΕΒΕΡΤ η ΣΙΜΗΤΗΣ η ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ Η
Και ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ Το ιδιο είναι ειδικοι στον τραπεζικο Τομεα. Παντως σε αυτόν τον τομεα εχουμε εκατονταδες Εναλλακτικές λυσεις.

5.
Ασπικιε το κεντρισμα περι χιστιανισμου το πηρα. Εσυ που δεν εισαι ουτε καν ελληνας ( κατά δηλωση σου ) αλλα και χριστιανος το
παιζεις τελευταια , προσεχε γιατι δεν μου απαντησες αν ελαβες το δεμα , για να σου πω τον ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ. Αυτά τα ωραια , αν εισαι στην Αθήνα , ( που μαλλον εισαι ) πήγαινε στην πλατεια την γνωστη και ταισε τα προβατα σου, αλλα σε παρακαλω όταν γραφεις σε αυτό το blog θυμησου ότι σε ΒΛΕΠΩ για να θυμηθουμε το κουνελι και το λιονταρι και τον «θεοπουστα και παλιοπουστα» κλπ
που γραφεις. Καταλαβερδουγκος ? αγορακι !!!

6
MIarge ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ συναδελφε του Ασπικιου, σου ειπα Προσεξε την δικαιολογια. Δεν με ακουσες αλλα απαντησες ότι
κανεις αστειάκια ( πλακα) . ΑΝΤΡΕΙΚΙΟ θα ηταν να το παραδεχοσουν και να ελεγες , ναι ειπα ψέματα ! ειμαι Δημοσιογραφος , αλλα εσυ λουφαξες . ΨΕΥΤΑΡΕ ! και ανανδρε ! στο ειπα εχεις μονο « αυτό» και όχι «ευατο» και με Αποδειξη και αυτό, πια !!!!!
περι οικολογιας και πρασινα αλογα όταν ερθει η ωρα !!!!!!

Επιτελους αποφασιστε . Ο μεν ασπικιος λεγει ότι ο χριστιανισμος είναι ο καλος ενώ εσυ « Δημοσιογραφε της πλακας»
μας λες ότι ο χριστανισμος είναι το κακο παιδι. Συσκεφτείτε στην
στρογγυλη τραπεζα των ιπποτων και όταν το βρειτε , μας το λετε.

προς κυριον Σαββιδη . Προτεινω να πάτε μια επισκεψη στην Κερκυρα εκει που στεγάζεται το σημερινο μουσειο ανατολικης τεχνης και πρωην «Αγγλικο» Διοικητήριο Ιονιων νησων οπου θα δειτε και την στρογγυλη τραπεζα και τον αριθμο των θεσεων στην τραπεζα (και όχι τραπεζι και όχι BANK)και τους καθρεπτες.. Ενδιαφερον εχουν και οι πινακες που βρισκονται στην διπλανη αιθουσα της υποδοχης !!!!! ο κυκλος κυριε Σαββιδη Αντιπολεμικε , ξερετε τι δηλωνει ? εχει σχεση με τον πολεμο η και τον αθλητισμο ? και όχι μονο . Και ο Αρθουρος αν θυμαμαι καλα Πολεμικος ηταν (είναι ?)



προς κυκλον .
Συμφωνα με τον ασπικιο ο χριστιανισμος είναι ανωτερος από τον ελληνισμο ( άλλο τωρα , αν κατακρινει τα περι αγιου ορους) . Δεδομενου λοιπον ότι ο χριστιανισμος είναι ανωτερος , δεν μπορει να συμβαινει αυτό που λες. Ότι δηλαδη , κατω από ψαλμους υπαρχουν αρχαια ΕΛΛΗΝΙΚΑ κειμενα αφου η ανωτεροτητα τους ( των ΓΝΗΣΙΩΝ χριστιανων ) δεν τους επιτρεπει να ενεργουν με αυτόν τον βαρβαρικο τροπο. Προσεχε λοιπον γιατι βλεπω τον ασπικιο ως αντιπροσωπο των απανταχου ΓΝΗΣΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ , να ερχεται με ασχημες διαθεσεις. Μην τον προκαλεις γιατι βλεπω να στελνει τον φιλωνα να σε καταραστει. ( τον πραγματικο χριστο).
Εχεις ιδεα τι εστι καταρα φιλωνα ? ο Αδης τρεμει που το ακουει και ο ασπικιος γλείφεται από την «χαρα» του. Είναι αυτό που λεμε ότι θα δεις τον χριστο ( φιλωνα ) φανταρο !!!! Φιλικα και προσεχε !!!
Καλοπροαιρετα με θυμο

ΥΓ Παρακαλούντναι ολοι οι δημοσιογραφοι που μετεχουν Στην απεργια να την κρατησουν σωστα και να μην γινουν Απεργοσπαστες , γιατι θα καταγγελθούν στα επισημα οργανα τους,ως προδοτες και ρουφιανοι. Ετσι απαγορευονται οι αναρτησεις στα blog η σε οπιδηποτε εντυπο η ηλεκρονικο μεσον ,από αρχης μεχρι ληξεως της απεργιας.
Δεν θα κανετε απεργια όπως και όταν θελετε , θα την κάνετε Σωστα.
Ειδικα προς ασπικιον και mirage απαγορευονται και οι ομιλίες (κηρύγματα ) στις πλατειες . Η απεργια είναι απεργια.!!!!! Εκτος αν Εργοδοτης ( οποτε και εξτρα ασφαλιση ) είναι διαφορετικος και δεν υπόκειται σε απεργια . ( ΑΜ ΠΩΣ !!!!)

ΥΓ Παρακαλω θερμα ολους τους « ειρηνηστες» να μην πολεμουν με οποιοδηποτε τροπο , γιατι τοτε αντιστρατεύονται την ειρηνη.!!!!!!!!!!

Nativist είπε...

Κύριε Σαββίδη,

Κι εγώ, όπως και ο altpolitik και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι, δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω την συζήτηση της 24ης τρεχοντος. Μήπως μπορούμε να την βρούμε σε βίντεο; Θα ήταν μια καλή ιδέα να ανέβαιναν οι εκπομπές σε βίντεο στην ιστοσελίδα (δεν ξέρω αν αυτό είναι πολύ δύσκολο).

Ευχαριστώ

Unknown είπε...

Κύριε Σαββίδη,
η εκπομπή για την "αποδόμηση του Αγίου Όρους" έθεσε με τρόπο αποκαλυπτικό τις αληθινές διαστάσεις του πνευματικού προβλήματος του Άθω. Σας ευχαριστούμε πολύ για την επιλογή θέματος και συνομιλητών!
Θα ήταν ευχής έργον αν καταφέρετε να αναρτήσετε το video της συζήτησης στην ιστοσελίδα σας, καθώς είναι πολλοί αυτοί που το αναζητούν για να το δουν για πρώτη φορά ή να το ξαναδούν...

Ανιχνεύσεις είπε...

Μου έχουν πει απο την αρμόδια υπηρεσία της ΕΡΤ3 πως ανέβασαν την εκπομπή αλλά θα εμφανισθεί αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί. Περιμένουμε να δούμε. Θα προσπαθήσουμε να ανρτούμε όλες τις εκπομπές απο τώρα και στο εξής.

Π.Σ.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Ρε παιδιά ποιά αιτήματα έχει αυτή η απεργία;

Kenppe@gmail.com είπε...

H εκπομπή για το ¨Αγιον ¨Ορος είναι εδώ:
http://antifono.com/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=587&Itemid=95

Ανιχνεύσεις είπε...

Ερμάριον, οι δημοσιογράφοι, ίσως και άλλοι κλάδοι, απεργούν επειδή αντιτίθενται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και η 1η Οκτωβρίου είναι η ημέρα ΄΄εναρξης τυπικής εφαρμογής του.

Π.Σ.

aspic είπε...

Και ορίστε ο μιράζ τελικά,το είπε χωρίς το πεί και δέν το είπε λέγοντάς το, με τον έξοχα αποκαλυπτικό παραλληλισμό που έκανε, για την αναδυομένη από τα βάθη της ιστορίας τριαδική ελληνική μας υπόσταση,και τους σύγχρονους προφήτες (βλέπε λιακό,φωτομάιρα,κλπ) που την οδηγούν στο άγιο πεπρωμένο της.
Το πόστ του μιράζ μαζί με τα σχόλια του κύκλου για τον καζαντζάκη,είναι μιά εκπομπή από μόνα τους.
Τι κάνει ο σαββίδης,γιατί δέν τα διαβάζει αυτά;


Και βέβαια όλα αυτά συμπυκνώνονται με τον καλύτερο τρόπο στην ωραία φράση από το πόστ που μας παραθέτει ο μιράζ στο μπλόγκ του και την οποία σας παραθέτω εδώ και εγώ με την σειρά μου: "δέν υπάρχει χειρότερη δυσοσμία,από εκείνη που βγάζει η καλοσύνη όταν σαπίζει".
Και όχι μόνο η καλοσύνη βέβαια,αλλά και η ηθική,η δικαιοσύνη,η αγάπη και λοιπά (και πόσο μάλλον ο καπιταλισμός,για να μαστε και μέσα στην επικαιρότητα)..
Και για να θεωρητικολογήσω λίγο,απέναντι από το καλό και το ωραίο δέν είναι το κακό και το άσχημο(όπως γελιέται ο φωτομάιρας),αλλά αυτο το ίδιο το καλό και το ωραίο που σάπισαν όπως σωστά λέει ο μιράζ.Δηλαδή ερμάριον (θα καταλάβεις παρακάτω γιατί απευθύνομαι σε σένα),τελικα ούτε τα αντίθετα του ηράκλειτου και εν γένει των αρχαίων υπάρχουν,που σημαίνει πολύ περισσότερο ότι δέν υπάρχει ύλη και ενέργεια,είναι και γίγνεσθαι και τελικά σώμα και ψυχή,δηλαδή ανάγκη και ελευθερία.Παρά όλα είναι ένα πράγμα και μόνο,που είτε υπάρχει είτε δέν υπάρχει,είτε μοσχοβολάει είτε βρωμάει.
Και έτσι λοιπόν,μπορείς να κάνεις την ελευθερία ανάγκη,πιστη δηλαδή,εξαναγκασμένη ελευθερία της υπόσχεσης της ανταμοιβής και της αδιαλλαξίας (βλέπε εκκλησία),μπορείς όμως και αντιθέτως να κάνεις και την ανάγκη ελευθερία,έκφραση δηλαδή,απενοχοποιημένη ανάγκη,ανάγκη του βιώματος, της ανιδιοτέλειας,και του διαλόγου (βλέπε καζαντζάκη που σου λεει ο κύκλος).
Και τα δύο (ελευθερία και ανάγκη) το ίδιο πράγμα είναι.Στο μόνο που διαφέρουν είναι η κίνηση που έχουμε απέναντί τους,ή ο τρόπος και η γωνία που τα κοιτάμε..
Η λίγο πιο διαφορετικά,στο άν πάμε εμείς σε αυτά,ή έρχονται αυτά σε μάς.
Ο ευφραίμ άς πούμε περιμένει ή καλεί αυτός τον θεό.Αντιθέτως ο καζαντζάκης πάει αυτός ο ίδιος σε αυτόν.
Και νομίζω εύκολο είναι να υποθέσεις ποια είναι η πιο ολοκληρωμένη κίνηση απο τις δύο.




































Μάιρα φωτομάιρα,για ένα ακόμη ποστ λές και πάλι μαλακίες και απογοητεύεις το κοινό σου.
Το πρόβλημά σου,σύμφωνα και με τα παραπάνω,είναι ότι χωρίζεις την ιστορία,τους ανθρώπους και εν γένει τα πράγματα σε παρατάξεις,αδυνατώντας όμως να κατανοήσεις την όποια ουσία του διαλόγου,γιατί κύριο μέλημά σου είναι να πάρεις στο κυνήγι τους "εχθρούς σου".Έτσι όμως καθώς προσπαθείς να κατανοήσεις ποιός είναι ποιός (εχθρός ή φίλος) και ποιό είναι τι (καλό ή κακό),μπουρδουκλώνεσαι και στο τέλος παίρνεις στο κυνήγι τον ίδιο σου τον εαυτό.
Για προσεξέ το αυτό.
Δέν είναι σώφρων για σένα με την καθάρια αρχαιοελληνική σκέψη να παίρνεις στο κατόπι την ουρά σου.Τι θα σκεφτεί για σένα ο αισχύλος που σε βλέπει από ψηλά;

Και βέβαια κουταμάρες είπες ότι είμαι υπέρμαχος του χριστιανισμού.
Που το είδες να το γραψα αυτό;
Απλώς είπα ότι συνέχισε κατά ένα τρόπο την ελληνική σκέψη.
Εξάλλου πώς μπορεί να το παίζω καλός χριστιανός,όταν λέω ότι ο θεωρητικός χριστός είναι ο φίλωνας;
Βασικά δέν παίρνω κανενός το μέρος,απλώς κοιτάω τα πράγματα και λέω κάποιες παπαριές.Από αυτή την άποψη δηλαδή,ότι δέν παίρνω θέση,όντως θα μπορούσες να με πείς δημοσιογράφο.

ΒΓ Προφανώς για την κύπρο που λές σε σχέση με την περασμένη εκπομπή,άλλη είναι η κρίση μας σε επίπεδο κράτους και άλλη σε επίπεδο πολιτών αυτού του κράτους.
Το ότι η κύπρος είναι αδικημένη,δέν σημαίνει ότι κάθε κύπριος σε διάφορες εκδηλώσεις της καθημερινότητάς του θα είναι απαραιτήτως αδικημένος και αυτός.

ΒΓ2 Καταρρέει ο καπιταλισμός,επιτέλους καταρέει ο καπιταλισμός!!!
Ξυπνάτε βρεεεειιιιιι,καταρρέει ο καπιταλισμός σας λέω,τι καθόσταστε.
Βγείτε έξω,βαράτε κόρνες,φωνάχτε με ντουντούκες,χτυπάτε ταμπούρλα,σκάστε μπαλόνια,ρίξτε φωτοβολίδες,ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ!!
Που είναι τώρα κάτι τύποι σάν τον ανδριανόπουλο,που έλεγε πώς το κράτος εμποδίζει και πρέπει να πάρει ποδι από την οικονομία.
Τώρα που πέσαν στη λούμπα όμως,γιατί το φωνάζουν πίσω να τους βοηθήσει;
Απατεώνες έ απατεώνες.
Έχουν από το ογδόντα που τρώνε τρώνε τρώνε προφασιζόμενοι μιά πρωτόγονη ιδεολογία του κερατά,και τώρα που τα ξεκοκάλισαν όλα,μαζεύτηκαν σάν βρεγμένες γάτες και ζητάνε βοήθεια.
Τι βοήθεια;
Όταν ήταν για τους ταλαίπωρους,λέγαν να τους αφήσει το κράτος να ψοφολογήσουν γιατί έτσι θα αναπτυχθεί το υγιές οικονομικο μοντέλο του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Άστους τώρα να πλένουν τζάμια στα φανάρια,να ανταγωνίζονται μεταξύ τους ελεύθερα,ποιός θα πλύνει τα περισσότερα.
(Αυτοί,ποιοι αυτοί βέβαια.Απλώς σχήμα λόγου για να προσωποποιήσω αυτά τα ανόητα ιδεολογήματα).
Βέβαια και άν η κατάρευση όντως επίκειται,στο τέλος τα κράτη σίγουρα θα παρέμβουν να τους βοηθήσουν,η οικονομική θεωρία θα φέρει τούμπα για μιά ακόμη φορά και θα μας λέει τώρα ότι το υγιές είναι η παρεμβατικότητα του κράτους που σημαίνει ότι θα μας στείλει (το κράτος),να πλένουμε εμείς τα παρμπρίζ στα φανάρια για λόγου τους.
Σήκωσε τα μανίκια φωτομάιρα,γιατί έχεις πολυ τζάμι να πλύνεις στο μέλλον.
Ίσως σε βοηθήσει όμως,μπάς και ερμηνεύσεις καλύτερα τον αριστοτέλη.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Δεν ξέρω πώς εκλαμβάνεις την ταφόπλακα του Καζαντζάκη. Ειδικά το "δεν ελπίζω τίποτα" είναι η πιο μίζερη φράση που μπορεί να πει κάποιος, και απορώ με σένα άσπικ που σου αρέσει, ενώ προτιμάς -γενικώς- την ευτυχία στη ζωή.
Εδώ δεν τίθεται ζήτημα θρησκειών, ή πίστης, ή πόσο καλός ήταν ο Καζαντζάκης ως συγγραφέας, ή ποια η ζωή του, ή ποιος είναι υπέρμαχος του χριστιανισμού ή οτιδήποτε. Τίθεται θέμα ελπίδας.

Πρόσεξε: δε μιλώ για παραίσθηση, δε λέω να το παίζεις χαρούμενος όταν ο κόσμος χάνεται. Ούτε να κρύβεις την αλήθεια από τη ζωή σου.

Όσον αφορά το "δεν πιστεύω τίποτα", έχω να κάνω μια ερώτηση: ο Καζαντζάκης πίστευε σε αυτό που έλεγε;
Γιατί αν δεν πίστευε, τότε ασχολούμαστε μ' ένα ψέμα.
Αν πίστευε σε αυτό που έλεγε, τότε ασχολούμαστε με μια αντίφαση.

Αυτό είναι που λέω στον κύκλο περί της μη ύπαρξης αξιωμάτων στη ζωή.
Δεν τα γλυτώνεις, χωρίς να λέω ότι πρέπει κάποιος να φτάσει στο άλλο άκρο παριστάνοντας τον Σπινόζα.

Και γενικώς, όλη αυτή η φράση έχει κάτι που δε μου αρέσει. Έχει μια αλαζονεία κι ένα στυλ "σας έχω γραμμένους" με την κακή έννοια.
Αυτό είναι που δε μ' αρέσει.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Bravo Ερμάριο, φιλοσοφικός και πολύ σωστός ο συλλογισμός σου ... Προφανώς αυτό που εννοεί κάποιος (γιατί δεν είμαι βέβαιος ότι είπε κάτι τέτοιο ο Καζαντζάκης) με αυτήν την φράση είναι "δεν ελπίζω σε τίποτε προδιαγεγραμμένο" ή δεν "ελπίζω στην μεταθάνατο ζωή αλλά στην εδωδανά". Το σκέτο "τίποτα" είναι αφόρητα μηδενιστικό και παράλογο!

Προσωπικά προτιμώ να ελπίζω στο ανέλπιστο ... δεν είναι καλύτερα έτσι; ;)

cyclos είπε...

Εγώ ο φτωχός είχα γράψει στο αρχικό σχόλιο ότι δεν έλπιζε σε τίποτα, χωρίς όμως να είναι απελπισμένος.
Απλώς ήξερε ότι δεν μπορούσε να ελπίζει σε κανέναν.
Αν συνδέσουμε την απουσία ελπίδας (ότι κάποιοι άλλοι, θεοί ή άνθρωποι, θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο)
με την ανάγκη (όπου Ανάγκη η προσωπική ευθύνη που μπορούν να νιώθουν λιγοστοί σπάνιοι άνθρωποι για ό,τι κακό υπάρχει στον κόσμο) βρισκόμαστε όχι μπροστά στη μιζέρια αλλά μπροστά σε αυτό που μοσχοβολάει.


Άραγε θα γίνει η εκπομπή για την οικονομία την επόμενη Τετάρτη?
Θα έχει και νεοφιλελεύθερους?

aspic είπε...

Μπράβο κύκλε,εκεί που πήγες να μας μοσχοβολησεις με το ωραίο σου πόστ,έκανες αναφορά στους νεοφιλελεύθερους και ξαναβρωμίσαμε πάλι.
Τι τους ήθελες;

Το λοιπόν,ο καθένας από την μεριά του δίκιο έχει.Δίκιο έχει ο κύκλος,δίκιο και το ερμάριον,δίκιο έχει ο μιράζ,δίκιο έχω και γώ,και μόνο οι νεοφιλελεύθεροι που λεει ο λόγος έχουν άδικο.
Το θέμα είναι τι παίρνει σάν σημείο αφετηρίας ο καθένας.

Κατ αρχήν ερμάριον,καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς με το ότι και το να μήν πιστεύει πουθενά κανείς μιά πίστη είναι και αυτή,όμως τουλάχιστον για τους αγνωστικιστές δέν ισχύει κάτι τέτοιο.
Αυτοί λένε,δέν ξέρουμε άν υπάρχει θεός δέν ξέρουμε και άν δέν υπάρχει (να και άν υπάρχει να και άν δέν υπάρχει δηλαδή),και άν αποδειχτεί κάτι από τα δύο με χαρά να το πιστέψουμε και εμείς.
Δέν πιστεύουν όντως τίποτα δηλαδή,ουτε και το να μήν πιστεύουν,πιστεύουν.

Όμως ούτως ή άλλως το θέμα του καζαντζάκη που ανοίξαμε κουβέντα,νομίζω ότι δέν έχει και μεγάλη σχέση με τα παραπάνω.
Βασικά ο καζαντζάκης αναφέρεται στην παραμυθία-παρηγορία που δίνει στον άνθρωπο
η πίστη και η ελπίδα,καθότι αυτός (ο άνθρωπος) είναι ελλειματικός μή αυτάρκης,και συνεπώς έχει ανάγκες.
Αυτή η παραμυθία της πίστης ανακουφίζει και θεραπεύει μέν τον άνθρωπο,δυστυχώς ή ευτυχώς όμως τον κάνει ανελεύθερο δε.
Κάνει ο καζαντζάκης την τραγική και επώδυνη διαπίστωση δηλαδή,ότι ο ελεύθερος άνθρωπος είναι δυστυχισμένος άνθρωπος και ουσιαστικά η ελευθερία είναι δυσβάσταχτη για αυτόν τον άνθρωπο που δέν μπορεί να την αντέξει.
Σίγουρα συμφωνώ μαζί σου ερμάριον,ότι αυτή η φράση του κατατζάκη είναι αρκετά μεγαλόστομη,και μπορεί να την είπε αλλά σίγουρα δέν την ακολούθησε.
Όμως αυτό δέν μας αφορά εμάς,γιατί εμείς κρίνουμε την ίδια την φράση και όχι αυτόν τον καζαντζάκη (που κατά την γνώμη μου είναι και αυτός υπερεκτιμημένος,καθότι και σάν λογοτέχνης δέν ήταν δα και τόσο σπουδαίος,αλλά και οι ιδέες του ήταν μιά μίξη ανατολικών θρησκειών και φιλοσοφίας).
Έτσι λοιπόν σε αυτό που καταλήγω με τις λίγες γνώσεις μου,τόσο από την φράση του καζαντζάκη όσο και από εν γένει το εργο και τις ιδέες του και τις ιδέες άλλων,είναι ότι ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως ανελεύθερος λόγω των φυσικών του πνευματικών συναισθηματικών και λοιπά,αναγκών και ελλειμάτων.
Τείνει όμως πρός την ελευθερία,καθώς αγωνίζεται να εξαλείψει αυτές τις ανάγκες του (αυτή δέν είναι η πορεία του ανθρώπινου είδους μέσα στον χρόνο; ).
Οι τρόποι για να το πετύχει αυτό είναι δύο.
Με την ικανοποίηση των αναγκών ο ένας,και με την κατάργηση των αναγκών,ο άλλος.
Ο ευφραίμ άς πούμε όπως έγραψα στο προηγούμενο,φέρνει τον θεό σε αυτόν,δηλαδή προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του με πλούτη και λεφτά.
Ότι προσπαθούμε όλοι μας δηλαδή.
Ο καζαντζάκης προτείνει τον δεύτερο τρόπο,βαθύτατα χριστιανικό,της κατάργησης των αναγκών με την εγκράτεια (πάει ο ίδιος στον θεό),όπως κάνουν οι ασκητές δηλαδή στο άγιο όρος στο θιβέτ και λοιπά (κατ εμέ ο δεύτερος τρόπος είναι πιο ολοκληρωμένος,αλλά αυτό δέν σημαίνει ότι θα τον ακολουθούσα και εγώ ερμάριον,οπότε μήν μου λές ότι δέν είμαι συνεπής με αυτά που έχω γράψει παλιότερα.Καθότι είπαμε,το καλόν ορώ και επικροτώ,πράττω δε το χείριστον).
Όπως και χει πάντως,σημασία έχει πώς η πραγματική ελευθερία πάει κόντρα στην πραγματική ευτυχία.Για αυτό και οι μεγάλοι σοφοί που κατάφεραν και είδαν μέρη της αλήθειας,έγιναν τόσο ελεύθεροι που έντρομοι στην συνέχεια προσπάθησαν να βρούν τρόπους να απαλλαγούν από την σοφία τους,να ξεμάθουν αυτά που έμαθαν δηλαδή.
Για αυτό και με τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα (ποιοι είμαστε από που ήλθαμε και πού πάμε) που όλους μας απασχολούν,το πρόβλημα δέν είναι ότι είναι δυσεπιλυτα ή ακατόρθωτο να απαντηθούν όπως νομίζουμε,αλλά ότι είναι τόσο οδυνηρά που έχουμε αποφασίσει να τα κρύψουμε πολύ βαθειά μέσα μας,ή πολύ μακριά έξω μας ή δέν ξέρω πού.
Μπορούμε νομίζετε να αντέξουμε την αλήθεια,χωρίς να καταρεύσουμε όπως καλή ώρα ελπίζουμε να καταρεύσει από ώρα σε ώρα ο νεοπρωτογονισμός του σημερινού καπιταλισμού;
Οπότε,συμφωνώ μαζί σου ερμάριον ότι πουλούσε μαγκιά ο καζαντζάκης όταν τα έλεγε αυτά,αλλά δυστυχώς συμφωνώ και με τον κύκλο,ότι είχε δίκιο τελικά.
Βασικά δηλαδή,ο άνθρωπος έγινε ανελεύθερος περιορίζοντας τις αισθήσεις του για να μήν μπορεί να αντιλαμβάνεται την τερατώδη πραγματικότητα μέσα στην οποία βρίσκεται.
































Τι μας συμβαίνει πιά ρε παιδιά;
Τι βρίσκεται γύρω μας και δέν το βλέπουμε;
(βγήκε λίγο θρίλερ η ιστορία,αλλά περιμένετε και όπου να ναι θα μπουκάρει ο φωτομάιρας ο ένδοξος μαχητής να διώξει τα τέρατα και να μας ελευθερώσει).

MAIRA666 είπε...

Ο Ενδοξος μαχητης ηρθε !!!!!
Τα τερατα είναι πολλα,
Η μαχη δυσκολη, αλλα με την βοηθεια του Αισχυλου που
με κοιταει και με προσταευει από ψηλα ( και όχι από κατω)
Όλα θα πανε καλα !!!!


Ασπικιε εισαι απεργοσπαστης , θα σε καταγγειλλω ! στους
Πατρωνες σου !!!! Δεν κανεις σωστα την απεργια.. δηλαδη
Θα γραφεις στα blog θα κανεις κηρύγματα στις πλατειες και θα λες Ότι κανεις απεργια. !!!! Δηλαδη ακομα μια φορα ψευτης.

Συγγνωμη που δεν θα αναλυσω τα τελευταια μπουρδελογηματα
που γραφεις στην τελευταια αναρτηση. Εχω καλυτερα πραγματα να κανω.


Mirage καλο μου παιδακι , παρε ένα πατατακι , βαλτο στο στοματακι και παψε να μιλας.
Οσο συνεχιζεις τοσο θα αυτοτιμωρείσαι !


Κειμενο mirage N 1

“Όμως η δική μου η αρχή είναι η αρμονία, το “Παν Μέτρον Άριστον”, η χρυσή τομή, το μέτρο”

Κειμενο από Mirage. N 2.

“Αυτό άλλωστε μας είχε διδάξει ο πρώτος Έλληνας φιλόσοφος, ο Ηράκλειτος. Βλέπετε όταν το έλεγε αυτό ο μέγας φιλόσοφος μάλλον είχε κατά νου ένα υπαρκτό ανέλπιστο που ήταν τόσο αληθινό ώστε να φαίνεται εντελώς ανέλπιστο!”

κειμενο από Mirage Ν 3.
«Δεν πρέπει επομένως να είμαστε και τόσο περήφανοι που δώσαμε τα "φώτα" μας στην Δύση ... ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ποτέ δεν ήταν πραγματικά παν-ανθρώπινος. Η απάντηση στην κρεατομηχανή της χρηματοοικονομικής αυτοκρατίας που πολτοποιεί τους παλιούς πολιτισμούς δεν είναι ο εθνικισμός, οι εθνικές μειονότητες η ιστορική επιστροφή και ο "πατριωτισμός" ...»


θαυμαστε !!!!! επιπεδο «ανθρωπου» που προσπαθει να φιλοσοφησει. Τωρα καταλαβα ματακια μου γιατι εχεις την
φωτογραφια μικρου παιδιου στα προσωπικά σου χαρακτηριστικά. ΣΩΜΑ «ανθρωπου» 40 ετων και μυαλο ΝΗΠΙΟΥ .
Θαυμαζεις βλεπω καΙ μελετας και τον Πλατωνα και τον Ηρακλειτο ( αν και ο δευτερος δεν γνωριζω αν εχει πει κατι τέτοιο) και από την άλλη δεν εισαι περηφανος και θελεις να τους ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ οποτε εφαρμοζεις και την τεχνη της αφαιρετικης γιατι Φιλοσοφια είναι η τεχνη της Αφαιρετικης!!!!!! ( όταν σκοτωνω αφαιρω )
Αυτό μαλλον από τον κυριον Γιανναρα το πηρες (η το αντιστροφο ? ) γιατι ο κυριος αυτος που υπογράφει ως φιλοσοφος ΑΦΑΙΡΕΣΕ την αρετη της Εξυπναδας από τους Κυπριους αφου είναι Βλαχαντερα!!!!!
Το ακουσα και τούτο !!!! φιλοσοφια είναι η αφαιρετική τεχνη όπως η ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Μικρουλη ΣΑΡΚΟΖΙΚΟ αεροπλανακι υπαρχει και η τεχνη tης προσθετικης φιλοσοφιας. ( ασπικιος -ζουραρης αντιππρωπευτικοι τυποι αυτου του ειδους της φιλοσοφιας)
Ο μεν πρωτος και ξακουστος ασπικιος προσθεσε στον
Ελληνισμο τον ιουδαισμο και εβγαλε αντι ΚΟΥΝΕΛΙ τον Ζουραρη ενώ ο δευτερος συνεχιζοντας το εργο του πρωτου προσθεσε
Την Απελλα και την Εκκλησια του Δημου και εβγαλε το χριστιανικο κοινόβιο ( μονη βατοπε(αι)διου ) . ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΜΑΚΑΚΕΣ ψάχνετε ? ΔΕΝ ΝΤΕΠΕΣΤΕ ? Καθρεπτες
Υπαρχουν , μουτρα δεν υπαρχουν !


ΕΡΜΑΡΙΟΝ μην δινεις Καμια ΣΗΜΑΣΙΑ στις αρλουμπολογιες και στις βαθυστοχαστες σκεψεις τους
Γαιτι χανεις τον καιρο σου. Οι «ανθρωποι» δεν αξιζουν ουτε να τους φτυσεις γιατι αν ακουσες στην εδρα του Α λ(α)βανου στο Ηρακλειο Κρητης το φτυσιμο Κοστιζει 100 ευρο. Φαίνεται ότι εχουμε στο συγκεκριμενο τοπο Προβλημα . ΠΟΙΟΙ φτηνουν ΠΟΙΟΥΣ όμως ?



Οσο για την «ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ» αποψη

"δέν υπάρχει χειρότερη δυσοσμία,από εκείνη που βγάζει η καλοσύνη όταν σαπίζει".

Τι να πουμε ? Αν «σαπισμενη καλοσυνη = κακια ( η όπως αλλιώς θελεις ονομασε το ) τοτε Σαπισπενη κακια = Καλοσυνη που Μοσχοβολαει !!!!!


Γιατι Μιση προταση δεν είναι ΠΡΟΤΑΣΗ. Ενώ τωρα είναι ΠΡΟΤΑΣΗ , γιατι είναι ολοκληρομενη.

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ Ασπικιουλη ? πονηρουλη !!! Θα σου τραβηξω το αυτι ! η καλυτερα το σκουλαρικι που κρεμεται στο αυτι !!!
Μπας και συνελθεις.

( προσοχη δεν λεω ότι συμφωνώ με την παραπανω αποψη !!!!! )


κειμενο Ασπικιου Ν 1

«τελικα ούτε τα αντίθετα του ηράκλειτου και εν γένει των αρχαίων υπάρχουν, «

Mirage και ασπικιε σας παρακαλω πρωτα συμφωνείστε μεταξυ σας , τι στο καλο είναι ο Ηραλειτος μαλ…… ς ή εξυπνος γιατι μας μπερδεύεται .

Συγκρινεται κειμενο Ασπικιου Ν 1 και Mirage N 2.


Παρατηρηση Προς Mirage

Πολυπλόκαμο και πολυδικτυωμένο σε βλεπω. Σφυριζεις από εδώ , σφυριζεις από εκει , ολο και καποιος μα…… ς θα κατσει . Φαντασου ο ασπικιος τι δίκτυον Διαθετει για να σαλαγαει τα προβατα !!!!!!


Ασπικιε για αυτά που λες μετα τον Ηρακλειτο ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ. Ειλικρινα το διαβασα 3 φορες , το εκτυπωσα , το ξαναδιαβασα , κοιμήθηκα , το ξαναδιαβασα , αποτελεσμα ΤΙΠΟΤΑ. Οποτε Παρακαλω να επισκεφτεις τον φιλαρακο σου τον ΨΥΧΙΑΤΡΟ ( τον γνωστο) όχι για θεραπεια αλλα για κατευθειαν έγκλιση .( Δαφνι η Δρομοκαίτιο , ελευθερη επιλογη , γαιτι ετσι δεν θελω να σας δημιουργησω προβλημα με την αναγκαστικη ελευθερια)


Οσον αφορα στο μερος εκεινο που αναφέρεσαι σε εμενα Για να μη κατεβασω « σεντονι « , μιας και μιλάμε για φιλοσοφια και με δεδομενο το Λακωνιζειν εστι φιλοσοφια σου απανταω με τα ιδια σου τα λογια

Κεμενο ασπικιου Ν 2

«………… κοιτάω τα πράγματα και λέω κάποιες παπαριές.»

τα σχόλια δικα σας !!!!

κειμενο Ασπικιου Ν 3


«Από αυτή την άποψη δηλαδή,ότι δέν παίρνω θέση,όντως θα μπορούσες να με πείς δημοσιογράφο.»

Ποσες θεσεις νομιζεις οτι εχεις παρει μεχρι σημερα ? θελεις να σου Απαριθμήσω ? Βιβλιο ολοκληρο φτιάχνω , αληταμπουρα
Δημοσιογραφε οπου κατά δηλωση σου μονο «παπαριες» και
Ψεμματα λες. ( για να μην ξεχνιομαστε)


Θεμα Κυπρου. Καλυτερα μην ασχολείσαι !!!!
Γιατι οι «παπαρες» που λες θα σε οδηγησουν και εσενα ( όπως και καποιον αλλον !!) στον Καμπουρακη και στον Οικονομεα προκειμενου να λαβεις Συγχωρεση. Αλλα πληροφοριακά η ΚΑΘΑΡΣΗ με Αλλον τροπο γινεται ( αυτό αναφερεται για τον , η τους , « φιλοσοφους» )

Και για κατι φαντασιοπληκτους σαν και εμενα ( Σαβ(ρ)ιδη
Ας θυμηθουμε τα επισοδεια με τους «οπαδους» του ολυμπιακου με την κυπριακη ομαδα που ηρθε να παιξει
στο γηπεδο του πρωτου . Ας θυμηθουμε τι δηλωσαν οι κυπριοι παιχτες . « ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ειχαμε καλυτερη ΥΠΟΔΟΧΗ»
Όλα αυτά δεν εγιναν 1000 χρονια πριν , αλλα 1-2 μηνες πριν . ΤΟΣΟ ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ !!!!!

Η θεα ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ δεν ΣΑΠΙΖΕΙ .!!!!!!!!!!!
Ο εγκεφαλος σας μονο σαπιζει και βρωμαει !!!!
( Διευκρινιστικα ,Ο εγκεφαλος , όχι μυαλο )



Ασπικιε με εκλπησεις .!!!!!!!!!!

Εσυ κατά του Ανδριανοπουλου και αντικαπιταλιστης ?

Φιλε μου μαλλον κανεις λαθος. SOS , πηγαινε στον
Φιλο σου τον ΨΥΧΙΑΤΡΟ. Πιθανον αυτή η παθηση να διορθώνεται με το γνωστο « ΜΑΝΝΑ»
(Για την παρασκευη του «αιδεσματος» τουτου ρωτησε αυτους που το εφαγαν. Αυτοι Ξερουν !!! )
ο Ανδιανοπουλος ο ελληναρας , όπως και εσυ βεβαια , είναι φ ι λ ο ς σ ο υ. Αν δεν το ξερεις ρωτα , τούς ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ σου. Αυτοι Ξερουν.!!!!!


Μονο για ασπικιο

Η Συγκεντρωση τελειωσε ? μαλλον όχι . Αρα εχουμε φαι
Ακομα !!!! Άλλο αν επεσε « φτιαχτά» το αριστερο μερος. Ο « θεος» εδωσε και το δεξι χερι. !!!
Ο Κρονος τεντωσε το αριστερο χερι και με το δεξι
κρατώντας το Δρεπανι εκοψε τα «αιδοία» του Πατερα του Ουρανου. ( Λιγος Ησιοδος καπου καπου κανει καλο ). Αρα πιθανον βλεπω τον Ανδριανοπουλο ΤΟΝ
Ε Λ Λ Η Ν Α Ρ Α σε λιγο καιρο παλι να μας τα πρηζει.

Αν όμως κανω λαθος τοτε θα πανηγιριζω ΕΓΩ ΚΑΙ
ΟΧΙ ΕΣΥ ΑΣΠΙΚΙΕ. Περισσοτερα άλλη ωρα. !!!!!!


ΥΓ Ναι !!!! Αριστοτελη εγω διαβαζω

Τωρα θα σου αποδειξω ότι και εσυ διαβαζεις αλλα όχι
Για να μαθεις , αλλα για να διαστρεβλωνεις.


Κειμενο ασπικιου

«Η λίγο πιο διαφορετικά,στο άν πάμε εμείς σε αυτά,ή έρχονται αυτά σε μάς.»


Ηθικα Νικομαχεια
Μεταφρασμενο κειμενο

«Δια τουτο δικαιως και ο Πλατων εξεφρασεν αυτην την αποριαν, και διηρωτατο ποια από τις δυο είναι η ορθη μεθοδος , εκεινη η οποια εκκινεί από τας βασικας αρχας ή η κατευθυνομενη προς τας βασικας αρχας, καθως ακριβως εις στο σταδιον ποια πρεπει να είναι η διαδρομη, από τους κριτες των αγωνων προς το τερμα ή αντιθετως από το τερμα προς τους κριτες»


Ξερεις ποσα τετοια εχω δει μεχρι τωρα !!!
Αλλα αν δεν διαβαζεις απευθειας την αρχαια ελληνικη γραμματεία να εισαι σιγουρος ότι το κανουν οι Καθοδηγητες σου από τον κρασαταδε και τον mirage μεχρι τον Πολιτειολόγο , τον ψυχιατρο , και τον φιλόσοφο.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Mirage θα το διαβάσω. Αλλά πριν το διαβάσω, θέλω να πω κάτι (και πες με κολλημένο) η ελπίδα δεν είναι σε κάτι που θεωρείται ανέλπιστο. Αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα.

Αλλά ας μη συνεχίσω με τέτοιους βαρείς συνειρμούς γιατί μετά δύσκολο να ξεκολλήσω.

Άσπικ τελικά μας μπερδεύεις. Εσύ τελικά στη ζωή σου ποια στάση πρεσβεύεις;

Πάντως παιδιά, μια και πιάσαμε τα υπαρξιακά, εγώ συνεχίζω να λέω ότι ελπίζω πως υπάρχουν καλά πράγματα που δεν τα ξέρουμε μετά από αυτόν τον κόσμο, όπως υπάρχουν καλά πράγματα που ανακαλύπτουμε μεγαλώνοντας, παρότι παλιά νομίζαμε ότι όσο μεγαλώνουμε όλα είναι άσχημα.
Όπως δηλαδή είναι κακό το να απελπιστεί ένας πιτσιρικάς στην ηλικία των 16 γιατί του λένε ότι όταν μεγαλώσει θα γίνει μαμούχαλος, έτσι
νομίζω ότι υπάρχουν και ωραία πράγματα στα γηρατειά, και μετά από αυτά.

Αποφεύγω να αγγίξω το θέμα περισσότερο απ' όσο η εμπειρία μου μου επιτρέπει. Από αυτά που βλέπω: λέω.

Όσον αφορά τους αγνωστικιστές, είναι άνθρωποι που περιμένουν την απόδειξη, με λήμματα, πορίσματα και θεωρήματα μέχρι που πετάν ένα "ά! μα πια βαρέθηκα!" και διαλέγουν ή το ένα ή το άλλο.
Όσοι -λίγοι- δεν το λένε, προσπαθούν να στηρίζουν τη λογική στον αέρα και γι' αυτό θα επιμένουν μια ζωή χωρίς αποτέλεσμα.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

ΥΓ. Κύκλε, ο Καζαντζάκης δεν είπε "δεν πιστεύω σε κανέναν" αλλά "δεν πιστεύω τίποτε".
Δεν έχω πάει στην Κρήτη, οπότε δεν είδα και τον τάφο του.

Αλλά οκ, μη χολοσκάς και αν διαφωνώ μαζί σου. Ούτε στη γωνία σε έβαλα, ούτε παθιάζομαι. Απλώς διαφωνω...

cyclos είπε...

Δεν με πειράζει καθόλου ερμάριον.
Σε καλώ όμως να προσέξεις το ότι μπορούν κάποιοι να μην ελπίζουν
"χωρίς να είναι απελπισμένοι".
Όλη η "διαφωνία" μας μου φαίνεται ότι εστιάζεται στο τί σημαίνει έλλειψη ελπίδας.
Η ελπίδα πέρα από τον παρηγορητικό χαρακτήρα που έχει (είδες που ελπίζεις ότι στα γεράματα θα υπάρχουν καλά πράγματα για να ζήσεις?)δεν σε κινητοποιεί να κάνεις κάτι (να διασφαλίσεις για παράδειγμα το λέω, ποιότητα ζωής για τους ηλικιωμένους.)
Αν όμως δεν ελπίζεις, θα πρέπει να κάνεις κάτι ο ίδιος. Αφού βλέπεις μακρύτερα από το εδώ και τώρα, έχεις δύο επιλογές: Είτε να ελπίζεις στο αύριο είτε να κινητοποιείσαι ο ίδιος, σαν μόνος υπεύθυνος. Αυτό ακριβώς είναι η Ανάγκη. Το πώς θα διαχειριστείς την Ανάγκη, αν την συνειδητοποιήσεις, είναι μια μορφή ελευθερίας.

Επιπλέον η ευθύνη σου δεν αφορά το άτομο ή την οικογένειά σου, αλλά όλους.

Θα μου πεις, πώς μπορώ να νιώσω υπεύθυνος για την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, των παιδιών, για το περιβάλλον, για την αλλαγή του κλίματος, για τον καπιταλισμό κ.λπ.? Είμαι μικρός. Και θα σου απαντήσω πως σε καταλαβαίνω. Κι εγώ μικρός αισθάνομαι ότι είμαι.

Απλώς θέτω το ερώτημα: είμαστε άραγε πράγματι τόοσο μικροί ώστε να καταδικαστούμε μόνιμα στην ελπίδα?



Μάιρα, θα έχουμε το νου μας σχετικά με την κύπρο που λες και ξαναλες.
Για να δούμε λοιπόν αν θα προγραμματιστούν επεισόδια στη ρεβάνς με τον παναθηναϊκό, τί είδους, τί έκταση θα πάρουν στα μέσα κ.λπ. Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι μπορεί και οι κληρώσεις και τα παιχνίδια να ήταν στημένα με σκοπό να υπάρξει ένταση η οποία θα βοηθούσε ώστε να αδιαφορήσουμε για κάποια λύση τύπου Ανάν που τυχόν προωθείται κλπ.?
Και να πούμε "βρε δε παν στο διάολο κι αυτοί που είναι κλεφταράδες και μας νικούν και στην μπάλα?"
Σχετικά με τον εφραίμ πάντως μας είναι αδιάφορο αν το χωριό του είναι στη θεσσαλία ή στην κύπρο. Το ότι είναι στην κύπρο δεν θα μας κάνει να τον συμπαθήσουμε. Απλώς θα μπορούσαμε να υποψιαστούμε ότι επελέγη το σκάνδαλο αυτής της μονής και όχι κάποιας άλλης με ηγούμενο ελλαδίτη, επειδή εξυπηρετεί πολλαπλές σκοπιμότητες. Αυτό, ναι. Να το υποψιαστούμε.

aspic είπε...

Έεεε φωτομάιρα,άμα το διάβασες τρείς φορές το σχόλιό μου περί ηράκλειτου και δέν το κατάλαβες,τότε τι συζήτηση να κάνουμε;
Εντάξει,κατανοητή η φιλότιμη και καλοπροαίρετη διάθεσή σου να δώσεις μιά ένταση και μιά πόλωση στην συζήτηση για να υπάρχει μιά κίνηση στο μπλόγκ του παντελή και να μήν ερημώσει,όμως όπως είπαμε απαραίτητο είναι να καταλαβαίνεις και τι κουβεντιάζουμε.
Όχι τίποτα άλλο,για να χει μιά αληθοφάνεια η παράσταση ρε αδελφέ.


Προφανώς,αυτό που φταίει είναι ότι καταλαβαίνεις αυτά που ήδη ξέρεις,ενώ για όσα δέν ξέρεις δέν κάνεις καμμιά προσπάθεια να τα καταλάβεις,διότι απλούστατα τα θεωρείς ώς ανύπαρκτα αφού δέν τα ξέρεις,μιάς και πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα,χωρίς όμως να ξέρεις ότι δέν τα χεις καταλάβει,επειδή ακριβώς δέν έχεις καταλάβει ότι δέν τα ξέρεις.
Κατάλαβες;
Το ξέρεις ότι ξέρω τι κατάλαβες;
Κατάλαβες,τι δέν κατάλαβες ότι ξέρω;


Για αυτό λοιπόν μου βάζεις πάτρονες στην σκέψη μου,λέγοντας πώς αντιγράφω λεγόμενα του πλάτωνα,μήν μπορώντας να καταλάβεις και πάλι,ότι άν κοιτά κανείς ελεύθερα τα πράγματα γύρω του,επόμενο είναι να πεί αυτά που είπε και ο πλάτωνας,ή να λέει ο πλάτωνας αυτά που είπε και αυτός.
Που σημαίνει αυτό ερμάριον,πώς ο κύκλος λίγο πολύ με αυτά που σου λέει θέλει να καταλήξει στην άλλη φράση του καζαντζάκη,πώς αυτός που σκέφτεται ελεύθερα,σωστά σκέπτεται.
Η πίστη,η ελπίδα και λοιπά δηλαδή,επηρεάζουν την σκέψη μας και δέν μας α φήνουν να σκεφτόμαστε ελεύθερα και κατα συνέπεια σωστά.
Χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι η ελεύθερη σωστή σκέψη,θα είναι και ευχάριστη σκέψη όπως ξανάπαμε.



























Φωτομάιρα τα παραπάνω να τα διαβάσεις τρείς φορές,γιατί θα σου βάλω τέστ αύριο.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Δεν ξέρω για ποιον λόγο έχει παρεξηγηθεί τόσο πολύ η ελπίδα. Η ελπίδα κατ' αρχήν δεν είναι κάτι αβάσιμο. Είναι βάσιμο, ελπίζεις σε κάτι για κάποιον λόγο.
Το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο, και ο κόπος όλος μπορεί να είναι άκαρπος.

Δε μπορώ να καταλάβω σε τι περιορίζει την ελευθερία σου η ελπίδα. Το να μη σταματάς.

MAIRA666 είπε...

Διευκρινήσεις προς κυκλον

1. Δεν γνωριζω και δεν παρακολουθω τιποτε από ποδοσφαιρο.
Αν καποιες φορες δινω παρομοιώσεις ποδοσφαιρικου τυπου το κανω μονο για τους αναγνωστες μηπως και κατανοησουν καποια πραγματα.

2. Δεν εχω ιδεα αν οι κληρωσεις είναι στημενες ( δεν αποκλείεται όμως)
αλλα το μονο σιγουρο είναι ότι , γενικως , σε κάθε ευκαιρια δοθέντος οι Π Α Τ Ρ Ω Ν Ο Ι ( μαζι με τους ΠΑΤΡΩΝΟΥΣ τους ) του ποδοσφαιρου δημιουργουν καταστασεις τετοιες που επηρεαζουν αρνητικα την ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ζωη.


3. Μολις σημερα αντιληφθηκα ( μετα την δικη σου παρατηρηση ) την
ήττα του ΠΑΟ από την Κυπριακη Ανορθωση.
Δεν γνωριζω αν οντως υπαρχει σχεδιαση προβοκατσιας. Παντως πρεπει
να σε πληροφορησω ότι ο ΠΑΟ δεν είναι το ιδιο με τον ΟΣΦΠ
Ο μεν δευτερος εχει έναν προεδρο τον ΚΟΚΚΑΛΗ ενώ ο πρωτος
Εχει δυο προεδρους τους ά )Οικογένεια Βαρδινογγιανη
΄β) Βγενοπουλο - Μ Ι Γ__αδες


Οτι οντως είναι παρα πολύ πιθανον να εχουμε ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ δημιουργίας επεισοδίων κατά των Κυπριων ,αλλα ταυτοχρονα
θα εχουμε και προσπαθεια ματαιωσεως αυτης της προβοκατσιας είναι σχεδον σιγουρο. Προσπαθησε να καταλαβεις ποιος θα
προσπαθησει τι . Το παιχνιδι είναι φαινομενικα μονο εσωτερικο.
Ισως και η ήττα ( γαιτι όχι? ) να είναι μερος του παιχνιδιου
Γιατι ακουσα ότι οι επενδυσεις «ζωικου κεφαλαιου» στην ομαδα δεν απέδωσαν τα αναμενομενα (κοινώς μεταγραφές) .

sos -sos
Τελος πρεπει να γνωριζεις ότι ποτε μια κινηση δεν είναι μονοσημαντη ,
δηλαδη ότι κατευθυνεται αποκλειστικα και μονο σε ένα ζητημα , αλλα παντα
κάθε κινηση θιγει πολλα ταυτοχρονα θεματα διαφορετικου συνηθως
επιπεδου σημαντικότητας.

Αυτά ( προς ωρας ) οσον αφορα τα περι Κυπρου και ποδοσφαιρου.

Η παρακατω ειδηση είναι από την Ναυτεμπορικη 25/05/2007
Το αρθρον είναι λιγο «πετσοκομμένο» μονο για λογους οικονομιας χωρου
( ασπικικου για να μην ξεχνιομαστε ) και χρονου ( « ανυπαρκτου» ασπικικου για να μην ξεχνιομαστε ) χωρις όμως να χανει την ουσια του.

Και επειδη εισαι εξυπνος συνδιασε και την αυξηση κεφαλαιου της ΜΙΓ που ανακοινωσε μολις 2 μερες πριν ( μαμουθ και κατω από δυσκολες συνθηκες ) με όλα αν είναι δυνατον και τα προηγουμενα και τα επομενα . Ιδιαιτερη προσοχη και στον ρολο της Κυπριακης εκκλησίας σε σχεση με το ρολο του τραπεζικου συστηματος στην «επιλυση» του Κυπριακου


25/5/2007
08:26



Η υψηλή ρητορική στην περίπτωση της επίθεσης στην Marfin PB κατά της Πειραιώς κατέληξε σ’ ένα τριετές μορατόριουμ μη επίθεσης. Η σφοδρή επίθεση της Marfin PB κατά της Τράπεζας Κύπρου φαίνεται να καταλήγει σ΄ ένα μορατόριουμ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, υπαγορευμένο αυτή τη φορά από τη σθεναρή αντίσταση των μετόχων.

Όποιος προσπαθήσει να αναγνώσει διαφορετικά τις χτεσινές εξελίξεις, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει προσεκτικά τα όσα έχουν κατά καιρούς ειπωθεί, τόσο για την Εκκλησία της Κύπρου όσο και για τη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου. Και θα πρέπει ταυτόχρονα να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της κυπριακής πραγματικότητας. Η Εκκλησία έχει έναν πολύ σοβαρό λόγο στα δρώμενα. Τόσο γενικότερα, όσο και ειδικότερα σ’ αυτά της Τράπεζας Κύπρου. Θα ήταν αφελές να πιστέψει κανείς ότι η Εκκλησία της Κύπρου θα ήθελε τη συγχώνευση της Κύπρου με την MPB και ότι τότε θα υποχωρούσε η Marfin. Άλλωστε, οι δηλώσεις στήριξης της Αρχιεπισκοπής προς τη διοίκηση της Τράπεζας είναι πολλές, επαναλαμβανόμενες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν τυχαίες.

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα της Τράπεζας Κύπρου είχαμε επισημάνει ότι η τράπεζα αυτή έχει μία σημαντική ιδιαιτερότητα σε σχέση με μία οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στον κόσμο. Δεν είναι απλά και μόνο ένα τραπεζικό κερδοσκοπικό ίδρυμα, αλλά ένα σύμβολο για έναν λαό. Αρκεί να θυμίσουμε μία ιστορική αλήθεια: Μετά την τουρκική εισβολή η Τράπεζα Κύπρου ήταν εκείνη που κράτησε τα καταστήματά της ανοικτά στο ελεύθερο κομμάτι της Μεγαλονήσου και βοήθησε τα μέγιστα στην ανασυγκρότηση της κυπριακής Οικονομίας.
24/09/2008
14:11




Την Κυπριακή Δημοκρατία στο έδαφος της οποίας έχει το εγγεγραμμένο γραφείο της επιλέγει ως κράτος μέλος καταγωγής της η Τράπεζα Κύπρου


«Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 19:32

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε τις Τράπεζες Κύπρου και Ελληνική να διατηρήσουν το υφιστάμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς τους όσο το Κυπριακό παραμένει άλυτο.

«Η Εκκλησία θα κάνει κάποιες επενδύσεις και στις δύο Τράπεζες, ούτως ώστε να υποβοηθήσει να μην αλωθούν από ξένους, όποιοι και αν είναι αυτοί οι ξένοι», ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος.»

Προς ασπικιον ………

Καταλαβα , αυτό που δεν εχεις καταλαβει ,γιατι αν το ειχες καταλαβει δεν θα χρειαζοταν να το καταλαβεις , καταλαβες? Ακαταλαβηστηκε !!!! που τιποτα δεν καταλαβαινεις γιατι το καταλαβαινω και το μη καταλαβαινω για εσενα είναι το ιδιο αφου δεν καταλαβαινεις ουτε θα καταλαβεις τιποτα Αν θελεις να παιξουμε τετοιο παιχνιδακι ειμαι ετοιμος και μπορω να συνεχισω μεχρι αυριο το πρωι !!!!!! εξυπνακια !!! φιλοσοφε !!!!!

Παρατηρηση.
Μην σπαταλησετε την ωρα σας να καταλαβετε. Δεν λεω τιποτα χρησιμο , μονο ο ασπικ μπορει να βρει χρησιμότητα σε αναλογα πραγματα που λει. Η ειδοποίηση ολοφανερα είναι για ολους εκτος Ασπίκιου.



Ασπικιε πηγαινε μαζι με τον συναδελφουλη σου (το μικρο αεροπλανακι )
να κοιταχτειτε στον καθρεπτη. Αν καταλάβετε τι βλέπετε τοτε ΦΤΥΣΤΕ ΤΟ γιατι , βρωμαει. !!!! Τελος συζητησης αρλουμποφιλοσοφιας. Αν εχεις
Κατι σοβαρο να πεις / να προτείνεις θα ειμαι εδώ , αλλα σε παρακαλω
σταματησε τις αηδιες που απευθύνονται σε νηπια ασπικιανά , εκτος αν όντως το μεγιστο που φθανεις είναι μεχρι εκει. Να απαντας σε αυτά που σε ρωτάω και όχι σε αυτά που ουτε καν ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΑΙ να συζητήσω.
Στο ειπα τα προβατα εγιναν / γινονται αγρια. !!!!! μην προσπαθεις να τα ξαναφερεις πισω στο μαντρι. Η Ελευθερια είναι μεγαλυτερο αγαθο απο την
ειρηνη , «αντιπολεμικε», οπαδε του « φιλειρηνικού» Γριβα !!
Προτειμω να ειμαι με τον ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ και όχι με τον ΓΡΙΒΑ.
Δεν σε ειδα να σχολιαζεις τιποτε από εκεινα που σου γραφω , αλλα κανεις το κουνελι.!!! Και αν θελεις ας ξεκηνησουμε να μας πεις για το ΜΑΝΝΑ η τα ΟΡΤΥΚΙΑ που τρως ( και δεν αρνηθηκες ) οποτε θα γινουμε και λιγο σοφοτεροι!!! Εξηγησε τι ακριβως είναι !!! γιατι τοτε ΟΛΟΙ θα καταλαβουν ,Αυτά που........ Βαρεθηκα !!!!!!!!!!!!!!!
Και αν δεν μπορεις αυτό ας δουμε την σχεση του ΥΠΟΤΗΘΕΜΕΝΟΥ
Αντιπαλου σου του ανρδιανοπουλου , γιατι αν αποδειξουμε ότι αυτά που ασπάζεσαι με αυτά που λεει ο ανδιανοπουλος εχουν τον ΙΔΙΟ χρηματοδοτη
τοτε θα καταλαβουν τι μα…….ες λες. Το νηπιαγωγιο τελειωσε . Οι μαθητες αλλα και μη _θυτες πανε πια πρωτη Δημοτικου.

ΥΓ Τεστ μονο στα δικα σου προβατα, οσα εμειναν στο μαντρι βεβαια !

Αυτά ας τα «ακουει» και ο antiaspic= Σαβ(ρ)ιδης !!!!!!
Mirage μην κλαις !!! πατατακι θα σου δωσω άλλο , αφου στο πηρε Ο πονηρος και α κ ο ρ ε σ τ ο ς ασπικιος !!!!!!!


Καλοπροαίρετα και φιλικά.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Maria666 εγω γιατί να κλαίω; Εσυ θα έπρεπε να κλαίς που έχεις κάνει τα κόκαλα του Αισχύλου να τρίζουν με το ύφος και το περιεχόμενα της πρόζας σου.

Ήταν αναμενόμεο να τον έχεις βάλει εκεί .... ΨΗΛΑ. Αλλά είναι πάρα, πάρα, πάρα πολύ ψηλά ... ο Αισχύλος ... τόσο ψηλά που αληθινά θα ντρέπονταν να γνώριζε πως τέτοια "προφίλ", βρίσκονται ΤΟΣΟΟΟΟ χαμηλά. Προφίλ που νομίζουν ότι αποτελούν τους σημερινούς απογόνους τους, δήθεν τους πιο "γνήσιους" που τάχα "μιλούν την δική τους γλώσσα" ... Θα τρίζουν τα κόκκαλα και οι μασέλες.

Όταν καταφέρεις να φέρεις τον Αισχύλο να περπατάει δίπλα σου (που δεν το νομίζω) τα ξαναλέμε ;)

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Ρε παιδιά τι τρώγεστε για βλακείες;

MAIRA666 είπε...

Αισχυλος από μεταφραση

«Αυτό εδώ το μνημα της ΣΙΤΑΡΟΦΟΡΑΣ΅ Γελας κρυβει μεσα του τον γιο του Ευφοριωνος , Αισχυλο .Για την καλοφημη Δυναμη του μπορουν να μιλησουν το αλσος του Μαραθωνα και οι μακρυμάλληδες Μηδοι που τον γνωρισαν.»

Η επιγραφη είναι στο μνημα του Αισχυλου και την εγραψε ο ιδιος πριν
Φυγει.


Σοβαροτερο λοιπον για αυτόν δεν ηταν να γραφει τραγωδίες αλλα ο Μαραθωνας και τα κεφαλια των Μηδων.

Απλα ΣΚΕΨΟΥ………………….γιατι το τι με κατηγορεις , και τι σου
απανταει ο Αισχυλος . Ο Κολοκοτρώνης το ειπε λιγο διαφορετικα.
Καταλαβαινεις τωρα γιατι ο γριβας με αφηνει παντελως αδιαφορο και
Οι αντιπολεμικες «ρουκετες» μαλλον ασφαιρες είναι.

Όπως λοιπον βλεπεις , εχω ακομη δρομο για να ομιλω και να πραττω όπως ο Αισχυλος . Ο Μαραθωνας αραγε ποσο μακριά είναι ?

Σας παρακαλω μην προσπαθησετε να πειτε ότι Αισχυλος είναι κεφαλοκυνηγός γιατι θα γελασουν μεχρι και οι κρασσαταδε. !!!!!

Ο Αισχυλος είναι παρα πολύ ψηλα και εγω οντως πολύ χαμηλα όχι
Όμως για αυτά που λες. Τα κοκαλα του Αισχυλου τριζουν για αλλα πραγματα. ( μαλλον για αυτά που λετε εσυ , και καποιοι αλλοι ) εξάλλου ο Αισχυλος εχει κοκαλα , ενώ εσενα και μερικους αλλους σας βλεπω χωρις κόκαλα .( αυτό αν δεν το καταλαβεις που αναφερομαι , θα στο εξηγησω αλλη φορα.) Δεν ειμαι ( αν και θα το επιθυμούσα) από το γενος του Αισχυλου αλλα ελπιζω καποτε να τον συναντησω εκει ψηλα , γιατι δεν γνωριζω αν πρεπει να κατεβει ο Αισχυλος αλλα Γνωριζω ότι πρεπει να ανεβω εγω.


Ανεβασα την αναρτηση εδώ για να μην χαλασω το παρτυ στην επομενη
Θεματολογια . Παντως ΟΛΟΚΑΡΔΟ ευχαριστω γαιτι εγραψες σωστα το ονομα μου , αν και από λαθος εγραψες ΜΑΡΙΑ 666 ( το Μαρία εχει αμεση σχεση με το Μαίρα και δεν αλλαζει το νοημα , αν και αλλα σας εχουν μαθει για την προελευση του ΜΑΡΙΑ) .

Καλοπροαιρετα και λιγο θυμο. ( θυμος όχι μανία )

aspic είπε...

Ερμάριον,σκέψου να έχεις την ελπίδα να πάρεις κάποτε στο μέλλον μια πόρσε για παράδειγμα,ενώ τώρα έχεις ένα φιατάκι.
Αυτή η ελπίδα για το αύριο σου καθορίζει μιά τέτοια θέση στον κόσμο (πίστη),που σήμερα ούτε τα όποια καλά τυχόν έχει το φιατάκι που οδηγείς μπορείς να απολαύσεις,αλλά και γενικώς η φιλοσοφία σου,ο τρόπος σκέψης σου επηρεάζεται καθοριστικά.
Καλή η ελπίδα,αλλά τι να την κάνεις χωρίς ελευθερία;
Τι να τα κάνεις τα λεφτά δηλαδή άμα δέν έχεις μία,που λέει και ο σοφός λαός;


























Φωτομάιρα (η φωτομαρία αναλόγως τα γούστα σου τελευταία που μας λές) ότι πείς.
Σου χαλάμε χατήρι εμείς;
Ότι λές,ναι θα σου λέμε.
Μόνο φρόντισε να ακολουθείς σωστά την αγωγή του γιατρού,και να μήν ξεχνάς να παίρνεις τα χάπια σου.
Πάνω από όλα η θεραπεία σου και μετά τα βρίσκουμε τα θεωρητικά.
Γιατί και ο θείος αισχύλος τι νομίζεις;Πρώτα από όλα θέλει και αυτός από κεί ψηλά να σε δεί καλά,με υγεία και χαρά.
Μήν τον στενοχωρείς και εσύ....

Συνεργάτες