20/11/08

Ο χώρος του "aspic"

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας για την εκπομπή της Τετάρτης 19/11/08 "Η φιλοσοφία και η σημασία της για μας σήμερα".

27 σχόλια:

system failure due to insufficient evolution? είπε...

Πιστεύω ότι οι καλεσμένοι μίλησαν όσο πιο απλά μπορούσαν πάνω σε ένα τέτοιο θέμα.

Το γνωρίζουμε όλοι ότι μια εκπομπή που διαρκεί μία, μιάσμιση ώρα είναι πολύ λίγη για να το καλύψει.

Θα ήθελα να προτείνω Παντελή να γίνουν περισσότερες εκπομπές και στο μέλλον σχετικά με την φιλοσοφία.

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από την γέννηση της Φιλοσοφίας, τις πρώτες φιλοσοφικές σχολές στην αρχαία Ελλάδα και να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα φιλοσοφικά ρεύματα που διαμορφώθηκαν από εκείνη την εποχή έως σήμερα.

Θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε και στην ανατολική φιλοσοφία και ποιες είναι οι διαφορές και ομοιότητές της με την δυτική, ή σε ποιο βαθμό επηρέασε (αν επηρέασε) η μία την άλλη.

Τέλος θα μπορούσαμε να αναφερθούμε εκτενέστερα για την επίδραση της φιλοσοφίας στην επιστήμη (και το αντίστροφο) κατά την πορεία τους στο χρόνο, ή και πως μεταλλάχθηκαν, ποιοι ιστορικοί παράγοντες συνέβαλλαν σ'αυτό.

Πιστεύω πως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και θα μαθαίναμε πολλά πράγματα.

Άλλωστε, το είπαμε, μέχρι το 2013, καλά να μαστε όλοι, προλαβαίνουμε!

aspic είπε...

Τι να προλάβουμε σύστεμ μέχρι το δυό χιλιάδες δεκατρία;
Άν δέν το φιλοσοφήσουμε όπως μας είπαν οι καθηγητές,το συνέδριο το βλέπω να γίνεται στον άλλο κόσμο.

Το λοιπόν,ωραία και απλά μας τα είπαν οι δόκτορες,και κυρίως επί της ουσίας.
Ανέλυσαν σωστά τι είναι η φιλοσοφία και ποιός είναι ο ρόλος της σήμερα,επισήμαναν το μεγάλο κενό που έχουν οι κοινωνίες χωρίς αυτήν,τόνισαν την ανάγκη γεφύρωσης του χάσματος λαικής και τεχνικής φιλοσοφίας και στο τέλος μας έδωσαν και μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς και εμείς οι λαικοί πρέπει να καταφύγουμε στην φιλοσοφία για να σώσουμε τον εαυτό μας και κυρίως τον πλανήτη.
Είναι από τις λίγες συζητήσεις του σαββίδη που δέν έχω να διαφωνήσω σε τίποτα,εκτός από ένα που είπε ο αντωνίου που επειδή το βρίσκω βασικό θα το αναλύσω παρακάτω.
Είπε λοιπόν για την πολυπλοκοτητα των δομών της φύσης ,η οποία προστατεύει τα κυκλώματά της από την ολική καταστροφή,καθώς και μιά και δυό και τρείς συνδέσεις άν βγούν εκτός,υπάρχουν εναλλακτικές συνδέσεις για να σώσουν τα πράγματα.
Αυτό λοιπόν το θεωρώ εντελώς λάθος.
Δέν είναι η πολυπλοκότητα της φύσης που το πετυχαίνει αυτό,αλλά η πολλαπλότητα.
Εξάλλου όλοι μας ξέρουμε από την καθημερινότητά μας,πόσο ευπαθείς είναι οι πολύπλοκες κατασκευές σε βλάβες και αστοχίες σε σχέση με τις απλές.
Αλλά και πόσο εύκολα επισκεύασιμες είναι πάλι οι απλές σε σχέση με τις πολυπλοκες.
Μήν σας πώ παραδείγματα τώρα,όλοι ξέρουμε πόσο αξιόπιστα ήταν τα παλιά απλά αθάνατα μηχανήματα σε σχέση με τα πολύπλοκα ευαίσθητα σημερινά.
Και η φύση το ίδιο,δέν είναι καθόλου πολύπλοκη.
Πολύπλοκη την βλέπουμε εμείς.
Πάνω σε δυό τρείς αρχές στηρίζεται και σε επαναλαμβανόμενες απλές δομές.
Δημιουργεί πολλαπλές δομές σάν αντίγραφα,έτσι που όταν η μία καεί να δουλέψουν οι άλλες.
Απορώ γιατί το είπε αυτό περί πολυπλοκότητας ο κατά άλλα σωστός αντωνίου,πράγμα που είχε σάν συνέπεια να καταλήξει μετά ότι για να καλυφθεί το κενό φιλοσοφίας -επιστήμης θα πρέπει να δημιουργηθουν διακλαδικά κλιμάκια επιστημόνων που συμφώνησε μαζί του και ο τάσσιος.
Αυτό είναι εντελώς λάθος,δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα,κατακερματίζει ακόμη πιο πολύ τον λόγο,δημιουργεί περαιτέρω εξειδικεύσεις,ανεβάζει το τεχνολογικό κόστος σε σχέση με την απόδοση,εξαναγκάζει και παλι την οικονομία σε ανάπτυξη και παραπάνω ανάπτυξη,φθάνει σε αδιέξοδο ο καπιταλισμός,και να και πάλι σάν και τώρα κρίση οικονομική και κλάμα ο κόσμος ξανά.
Και προφανώς αυτο το είπε ο αντωνίου ξεκινώντας από την εσφαλμένη διαπίστωση,καθότι φυσικός,ότι ο επιστημονικός κόσμος τον δέκατο ενατο αιώνα αδυνατώντας να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις στα ζητήματα που έθετε,έφθασε στην διαπίστωση πώς η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πολύπλοκη από ότι νόμιζε.
Μα καλά,δέν το έχει ακούσει πουθενά το τετριμένο ότι ο κόσμος είναι τόσο πολύπλοκος όσο είναι και απλός,πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος στην φύση του είναι απλός,αλλά πολύπλοκη είναι η ματιά μας που τον εξετάζει;

Πάντως γενικώς η συζήτηση ήταν πολύ καλή και έγινε ακόμη καλύτερη με την θετική στάση των επιστημόνων και ιδιαιτέρως του τάσσιου που ξεχώρισε με την ταπεινότητά του και την ευγένειά του (άν τον πρόσεχαν και οι τεχνικοί της εκπομπής να του φορέσουν ένα σκουρόχρωμο πουκάμισο για να καταλαβαίναμε ότι αυτή η σκιά σάν λεκές πάνω του ήταν τελικά το μουσάκι του θα ήταν ακόμη καλύτερος).
Να τον πάρουμε παράδειγμα εμείς τα ζώα εδω μέσα που σκυλοβριζόμαστε όλη την ώρα.
Τον είδατε ρε χαμένοι πώς αποχαιρέτησε την εκπομπή κάνοντας μιά υπόκλιση με σκυμένο κεφάλι;
Και πάντα είχε ένα καλό λόγο να πεί για τους άλλους,όχι σάν και εμάς εδώ...ζώα έ ζώα!!


ΥΓ Και ο παντελής βέβαια κατεύθυνε σωστά την συζήτηση με εύστοχες ερωτήσεις,μολονότι κάποιες από αυτές δέν γίναν κατανοητές στους καλεσμένους.
Που σε μιά περίπτωση,αυτήν με την παράλληλη εξέλιξη επιστήμης και φιλοσοφίας,φταίει και ο ίδιος γιατί δέν έδωσε με α κρίβεια να καταλάβουν τι εννοούσε.
Ά,και γιατί είπε ο παντελής στο τέλος ότι στο μπλόγκ θέλαμε να μιλησουν για τα ρεύματα και τις σχολές της φιλοσοφίας;
Ζήτησε κανείς απο μάς κάτι τέτοιο;











































Πάντως για επομενη εκπομπή, σάν συνέχεια, θα έβρισκα κατάλληλη μιά συζήτηση για κινήματα,επαναστάσεις και γενικώς κοινωνικούς τζερτζελέδες που έγιναν ή θα γίνουν και ποιός είναι ο ρόλος και αυτών,σάν και την φιλοσοφία, στην σημερινή κοινωνία.

system failure due to insufficient evolution? είπε...

Εγώ είχα γράψει στο portal πριν από την εκπομπή ότι θα ήθελα προσωπικά η εκπομπή να επικεντρωθεί στα σύγχρονα φιλοσοφικά ρεύματα.

Τι γίνεται με το πρόβλημα που είχες; εξακολουθείς να μην μπορείς να γράψεις στο portal;

Μήπως έχεις να μου δώσεις κάποιο link για να διαβάσω εκείνο το post για το οποίο τελικά έγινε μια ψιλοφασαρία, γιατί δεν βλέπω να το βάζει πάλι ο Παντελής.

aspic είπε...

Ναι εντάξει σύστεμ το πε για το πόρταλ,αλλά στο τέλος το είπε και για το μπλόγκ ότι ζητάγαμε να συζητήσουν για τις σχολές.
Εκτός και άν μάντεψε ότι θα το ζητήσεις σήμερα και στο μπλόγκ και έσπευσε να σε προλάβει.


























Εντάξει μπαινω τώρα στο πόρταλ,και βρήκα και ευκαιρία να στην πώ επειδή την είπες στον κύκλο που την είπε στον βασίλη που την είπε σε όλους μας και να δουμε πώς θα την πουμε στον παντελή με το όραμα του ρήγα που μας έβαλε.

ΒΓ Φώναξε και εσύ στους ανιχνευτές να το ξαναβάλουν το τόπικ.
Δέν είναι σωστό που το έβγαλαν.
Και πραγματικά θα βρείς εκεί όλες τις σχολές και τα ρεύματα που ζητάς.

Αλλά για βάλε στον θείο γκούγκλη πεδρο κωστα ντα μία,ντα δύο,ρε πώς τον έλεγαν,κάπως έτσι τέλος πάντων,μήπως στο βγάλει.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Τάσσιος ο πιο ουσιαστικός, να τον ξανακαλέσεις Παντελή. Με έπιασε μια μελαγχολία, μιλούσαν για τον κατακερματισμό των επιστημών και ο ένας ήταν ειδικός στην πολυπλοκότητα ο άλλος στην φιλοσοία της επιστήμης, κλπ. Κατακερματισμός και στην φιλοσοφία. Δεν μαζεύονται οι φιλόσοφοι πρώτα να γνωριστούν μεταξύ τους;

Aspic ενδιαφέρον ο προβληματισμός σου. Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά της πολυπλοκότητας της Φϋσης από την "πολυπλοκότητα" της Τεχνικής που αναφέρεις είναι στο ότι η πρώτη έχει δημιουργηθεί ΙΣΤΟΡΙΚΑ και χωρίς ΣΧΕΔΙΟ ενώ οι ανθρώπινες κατασκευές είναι ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ πολυπλοκότητες γι αυτό και θέλουν συνέχεια συντήρηη και καταρέουν εύκολα. Δεν είναι ζωντανές, δηλαδή δεν αυτο-οργανώνονται και δεν αυτο-επιδιορθώνονται, επιζητούν επομένως τακτική παρακολούθηση και συντήρηση .... Αναφέρεσαι σε διαφορετικού τύπου πολυπλοκότητες. Η πολυπλοκότητα μιας μηχανικής σχεδίασης - κατασκευής είναι βατή και στατική. Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι λιγότεροι και πολύ περισσότερο προβλέψιμοι και σχετικά ελεγχόμενοι αν και αυτών η πολυπλκότητά τους αυξάνει συνεχώς. Ένα παλιό σαραβαλάκι είναι λιγότερο πολύπλοκο απο ένα σημερινό αυτοκίνητο. Αλλά και πάλι οι μηχανικοί μπορούν να το βάλουν σε έναν "εγκέφαλο" και να εντοπίσουν μια βλάβη.

Ο όρος πολυπλοκότητα σωστά νομίζω μεταφράζεται απο το Complexity και ουσιαστικά αναφέρεται στην ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ πολυπλοκότητα ΣΧΕΣΕΩΝ. Η πολλαπλότητα υπάρχει και αυτή αλλά δεν αναφέρεται σε συνδυασμούς, αλλά σε απλές μεμονωμένες εμφανίσεις όπως τουλάχιστον το καταλαβαίνω.

Πράγματι μπορεί να έχεις στην βάση του ζωικού οικοδομήματος ας πούμε 10 απλές και βασικές χημικές ενώσεις, αλλά καθώς δημιουργούνται σταθεροί συνδυασμοί στο 2ο επίπεδο, οι συνδυασμοί των συνδυασμών στο τρίτο επίπεδο είναι περισσότεροι και αυτό αυξάνει εκθετικά ... καθώς φτιάχνονται πρωτείνες, DNA, κύτταρα, μέλισσες, μελισσοφωλιές ....

Το αποτέλεσμα είναι ότι για να αναπαραστήσει αναλυτκά κάποιος μια τέτοια δομή χρειάζεται πάρα πολλές μεταβλητές και όταν πάει "να τρέξει" ένα μοντέλλο εξομείωσης στον Η/Υ της εξέλιξης του φυσικού συστήματος πολύ γρήγορα καταλήγει στο χάος και στην αδυναμία πρόβλεψης. Τέτοια πολύπλοκα, χαοτικά συστήματα είναι ας πούμε τα μετεωρολογικά.

Αυτό που λέει ο Αντωνίου και νομίζω ότι έχει δίκιο, είναι πως εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης και των σύγρονων τεχνολογικών μέσων, έχουν αυξηθεί οι δυνατότητες δημιουργίας πολύ περισσότερων σχέσεων απο ότι στο παρελθόν, υπάρχουν πολύ περισσότερες μεταβλητές, επίσης η ταχύτητα της δημιουργία και καταστροφής σχέσεων έχει αυξηθεί, επομένως πράγματι ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και πιο χαοτικός (πολύπλοκος).

Επίσης μέσα από την πολυπλοκότητα των φυσικών δομών παρατηρούμε ότι ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ αυθόρμητα και ΑΠΟΤΟΜΑ νέες ΣΤΑΘΕΡΕΣ δομές περισσότερο ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ και με ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ιδιότητες όταν το συνεχώς μεταβαλόμενο περιβάλλον το επιτρέψει ... Αυτό το ονομάζουμε Emergence Και αναφέρθηκα ήδη στην φιλοσοφική "σχολή" της ανάδυσης.

Σήμερα το πέρασμα ενός πολύπλοκου (χαοιτκό σύστημα) κόσμου σε μια δυναμική κατάσταση αποσταθεροποιήσης, το αντιλαμβανόμαστε ως αποδόμηση .... χάνουμε την σιγουριά που μας έδιναν μερικές γνωστές και σταθερές δομές. Αυτή η "ζωντάνια", η θέρμανση ενδεχομένως να οδηγήσει σε κάτι καινοτόμο. Πάντως αυτό που θα μπορούσε επίσης να αναφερθεί για την εποχή μας είναι η αύξηση της τεχνο-ποικιλότητας και η μείωση της βιο-ποικιλότητας .... Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις συνέπειες αυτού του ύπουλου και "αόρατου" πολέμου, αλλά είναι μέρος της αποδόμησης που βιώνουμε ...

Ανιχνεύσεις είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσες οι επισημάνσεις του Mirage.

anetos είπε...

Ο Αντωνίου μιλώντας για πολυπλοκότητα αποδίδει τον όρο Complexity (φυσική η τεχνική ) τις οποίες είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει ,από πρώτο χέρι, και λόγω ειδικότητας .Επίσης γνωρίζει και την διαφορά της από την πολλαπλότητα (plurality) και την σχέση της με τον πλεονασμό (redundancy) ιδιαίτερα στα τεχνικά συστήματα .

aspic είπε...

Μιράζ μιράζ,λογικά και σωστά αυτά που λές,αλλά επιτρέπεται εσύ οικολόγος άνθρωπος να είσαι υπέρ της πολυπλοκότητας,όταν είσαι μάλιστα και φίλος του ινδιάνικου πολιτισμού;
Τι είναι η πολυπλοκότητα;
Δέν είναι η γραμμική αντίληψη που έχουμε για τα πράγματα που μας αναγκάζει να προχωράμε και να προχωράμε,δημιουργώντας σταυροδρόμια και γραμμικες διακλαδώσεις που θα πρέπει να πάρουμε την κάθε μιά από την αρχή και να την πρ οχωράμε και να την προχωράμε και παλι καινούργιες διακλαδώσεις και πάλι να τις προχωράμε και να τις προχωράμε και τελειωμό δέν έχει;
Έτσι δέν συμβαίνει με την α ντίληψή μας για τον μακρόκοσμο,έτσι δέν συμβαίνει για τον μικρόκοσμο;
Και τελικά αυτή η γραμμική μας αντίληψη δέν είναι που ευθύνεται για την όλο και περισσότερη ανάπτυξη,την υπερκμετάλευση των φυσικών πόρων,την εξάντληση του πλανήτη,αλλά και το βαρύ ελλειματικό ανθρώπινο φορτίο του πόνου που κουβαλάμε όλοι μας ;
Πώς τα λές λοιπόν αυτά καθότι και οικολόγος;

Δηλαδή πώς το λέμε ότι ο κόσμος είναι πολύπλοκος;
Δέν βλέπουμε πόσο μοιάζει ο μεγάκοσμος με τον μικρόκοσμο;
Ο εσωτερικός κοσμος με τον εξωτερικό;
Δέν βλέπουμε όλο και περισσότερο,πώς όπως λειτουργεί ένα ελάχιστο μέρος του κόσμου λειτουργεί και όλος ο κόσμος στο σύνολό του;
Εσύ σάν οικολόγος δέν πρέπει να έχεις πιο ολιστική αντίληψη του κόσμου;
Τι κάθεσαι και κολλάς απλώς στις συνέπειες,στο άν τρώμε τα ζώα άν μολύνουμε τον πλανήτη,αλλα στην αιτία όλων αυτών κοιτάς αλλού και σφυρίζεις αδιάφορα;
Και στο κάτω κάτω που είδες την γραμμικότητα και την πολυπλοκότητα στην φύση;
Ο ήλιος έχει πολύπλοκη διαδρομή,απομακρύνεται γραμμικά,ή κύκλους κάνει γύρω μας;
Και η γή γύρω γύρω δέν έρχεται,το ίδιο και τα ηλεκτρόνια,βλέπεις πουθενά τίποτα πολύπλοκο τίποτα γραμμικό;
Μιά δυό αρχές δέν ισχύουν σε όλο τον κόσμο,οι οποίες λειτουργουν πληθωριστικά;,Που βλέπετε δηλαδή εσείς την πολυπλοκότητα;
Ακριβώς αυτή η απότομη ανάδυση αυθορμήτως νέων σταθερών δομών περισσότερο πολύπλοκων και καινοτόμων,μέσα από τις ήδη υπάρχουσες πολύπλοκες δομές των σταθερών συνδυασμών δευτέρου και τρίτου και λοιπά επιπέδου ,σάν ανάγκη προσαρμογής στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που λές,δέν σημαίνει πώς κάτι άλλο,πολύ πιο απλό συμβαίνει στον κόσμο;
Εκτός άν το περιβάλλον για κάποιους λόγους συγχρονίζεται με τις σχέσεις των δομών και επηρεάζει την πολυπλοκότητά τους,πράγμα που μας οδηγεί σε μιά μεταφυσική της πολυπλοκότητας. Και αυτην την "συνομιλια" περιβάλλοντος και δομών με ποιές πολύπλοκες σχέσεις θα την δείξουμε άραγε;
Βασικά δηλαδή,βάλαμε αυθαίρετα μιά σχεδόν μεταφυσική σταθερά (περιβάλλον) για να αποδεικνύουμε τις πολύπλοκες δομές,ή βάλαμε ένα σύστημα εξίσου αυθαίρετο και μεταφυσικό σταθερών πολύπλοκων δομών για να αποδεικνύουμε το μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
Και τελικά τι αποδεικνύουμε άραγε πέρα του ότι τα χουμε κάνει μιά σούπα όλα και κυνηγάμε την ουρά μας;
Δέν είναι εμφανές ότι δομές και περιβάλλον είναι το ίδιο και το αυτό πράγμα που υπάρχει με ένα ασύλληπτα ακατανόητο (προφανώς και απλό) για μάς τρόπο;


Και τέλος πάντων η πολύπλοκη λειτουργία δέν έχει εναλλακτικές λύσεις.Άμα την σταματήσεις κάπου ματαιώθηκε.Πώς δηλαδή λέτε ότι έναν πολύπλοκο μηχανισμό άμα του κόψουμε μερικές συνδέσεις σε κάποια κυκλωματα θα λειτουργεί με άλλες (συνδέσεις).Αυτό ισχύει στην πολλαπλότητα όχι στην πολυπλοκότητα.
Άν κάτι πολυπλοκο του βγάλεις ένα εξάρτημα και λειτουργήσει,επειδή η ανάγκη το έκανε να αναδύσει ένα νέο καινοτόμο εξάρτημα και να καλύψει την ζημιά,ε τότε κάτι άλλο συμβαίνει.
Άμα δέν το πάρουμε και τώρα χαμπάρι,όντως παραείμαστε εξωφρενικά "πολύπλοκοι" τελικά.

Απλώς να σου πώ τι γίνεται και θέλουμε να είμαστε πολύπλοκοι.Επειδή δέν μπορούμε λοιπόν ακόμη να δώσουμε καθαρές εξηγήσεις,διαπερνάμε το όλον γραμμικά,μεταθέτοντας έτσι την ερμηνεία του στο μέλλον (γραμμικός χρόνος),που ποτέ δέν έρχεται βέβαια αυτή η ερμηνεία γιατί και πάλι καινούργια μετα΄θεση θα κάνουμε και τελικά γεμίσαμε τον κόσμο γραμμές να τον τρυπάνε και τον κάναμε σουρωτήρι.
Και κανείς δέν ξέρει πλέον τι κυνηγάμε.Προφανώς τα φαντάσματα της λογικής μας.

Αυτή ακριβώς την δομημένη γραμμική αντίληψη δέν έρχεται να καταδείξει ο ντεριντά και οι άλλοι με την αποδόμηση;
Έφθασε το πράγμα σε αδιέξοδο,πώς να το κάνουμε;
Βέβαια,εσύ θα μου πείς πώς παίρνει μερικές διακλαδώσεις (μερικές στρώσεις,μερικά επίπεδα αναδυόμενα) ακόμη το πράγμα.
Μέχρι ποσο ακόμη όμως;
Πόσο μπορούμε ακόμη να τεμαχίζουμε την ύλη,να επεκτει΄νουμε το διάστημα και τελικά να ξεχειλώνουμε τον λόγο μας;
Θα φουσκώσουμε θα φουσκώσουμε και θα σκάσουμε τελικά με ένα μπάμ,ή θα συρρικνωθούμε θα συρικνωθουμε και θα εξαφανιστούμε με ένα πίφ.
Και αυτό είναι όλο το πρόβλημα της επιστήμης τελικά έτσι που το πάει,στο άν δηλαδή εξαφανιστούμε και αναδυθούμε στους ουρανούς, με ένα μπάμ ή με ένα πιφ.
Το βρίσκεις σοβαρό πρόβλημα τώρα εσύ αυτό να καθόμαστε να το συζητάμε;

Συνεπώς η αποδόμηση δέν πρέπει να κατευθύνεται στην επαναδόμηση σάν α λλαγή των ίδιων των δομών,καινοτόμα ανάδυση ή δέν ξέρω τι άλλο,αλλα σάν απελευθέρωση από τις ήδη υπάρχουσες δομές.
Να απαλλαγούμε δηλαδή από αυτές,που είναι η φυλακή της λογικής μας.
Να ανοίξει το μυαλό μας,να απελευθερωθούμε,να ανοίξουν οι ουρανοί να σχιστεί η γή να κατέβουν οι εξωγήινοι και να ανέβουν οι εσωγήινοι που λέει ο λόγος,να ανοιχτούμε σε καινούργιες πραγματικότητες μαγικές,εκεί σε ωραία καταπράσινα λιβαδάκια να ρεμπελεύουμε χ ωρίς να χρειάζεται να δουλεύουμε και να σκοτώνουμε,ανθρώπους και ζώα γύρω μας για να εξασφαλίσουμε ενέργεια όπως στην ελλειματική αυτή πραγματικότητά μας.Και τα ζωάκια θα γυρνούν χαρούμενα ανάμεσά μας,χωρίς να φοβούνται μήν τα κάνουμε μπριζολάκια,θα χαίρονται και οι φίλες σου οι χορτοφάγες και δέν θα είναι στριμμένες και όλοι θα μαστε αυτάρκεις,για αυτό χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.
Τι λέτε τώρα!!
Άν πράγματι αλλάζει ο κόσμος,οι αλλαγές του λογικά θα πρέπει να είναι θεαματικές,να μιλάμε για καινούργιο ενσαρκωμένο λόγο,για άλλον χόμο που θα πάρει την θέση του σάπιενς που σάπισε.Αγγελάκια και δαιμονάκια θα μας υποδεχτούν και θα μας αγκαλιάσουν στον καινούργιο κόσμο και εμάς τα ανθρωπάκια,τα χαμένα αδελφάκια τους που είχαν πέσει μέσα στα σκοτάδια τόσο καιρό.
Να,αφού σου τα λέω τώρα και έχω β ουρκώσει από συγκίνηση.
Και μήν μου πείς ότι τα βγάζω από το μυαλό μου και τα λέω όλα αυτά.
Ποιός είμαι,ο μάιρας;
Μου τα λένε κάτι φιλαράκια εξωγήινοι που έρχονται που και που κανά βράδυ και χτυπάμε κανά τσίπουρο με φρέσκια λακέρδα.
Μου λένε τα βάσανά τους και αυτοί,τους λέω και εγώ τα δικά μου και μου εμπιστεύονται και κανένα κουτσομπολιό για το πού πάει ο κόσμος.
Έτσι που λέτε αδέρφια, μας περιμένουν μεγαλεία μπροστά μας.Φτάνει να μήν γίνει κανένα μπάμ και δέν προλάβουμε.
Για αυτό φιλοσοφήστε το και εσείς το πράγμα,πέστε και στους άλλους να το φιλοσοφήσουν,μεταδώστε τα χαρμόσυνα νέα στον κόσμο....ΑΛΗΛΟΥΙΑ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ΑΛΗΛΟΥΙΑ....να δώσουμε όλοι μαζί ένα χεράκι να βγάλουμε τον πλανήτη α πό τα σκατά που είναι βουτηγμένος και να τον πα΄με στα ουράνια.......




































....ή να τον αποτελειώσουμε και να τον ρίξουμε στα έ γκατα μιά ώρα αρχύτερα.

Σημ. Μιράζ και όσο άλλοι άτυχοι διάβασαν αυτο το πόστ,ελπίζω να μήν με παρεξηγήσετε που ξέφυγα λίγο.
Είπα να δώσω μιά αισιόδοξη νότα στα πράγματα,αλλα΄το παράκανα μου φαίνεται και δέν μπόρεσα να συγκρατήσω τον εαυτό μου.
Και μήν μου πείτε ότι έχω πιεί μπύρες και τα γράφω αυτά.Με ένα καφέ και ένα κουλουράκι κανέλλας είμαι απο το πρωί.
Να φταίει η κανέλλα άραγε;

aspic είπε...

Και τελικά μιάς και είπε και ο άνετος για τα κομπλέξιτι και τα πλουραλιτι και τα ρινταντανσι που κάνουν τον αντωνίου ειδικο και αυθεντία στον τομέα του,να συμπληρώσω πώς εντάξει,οι επιστήμονες μας τα είπαν,το ίδιο και οι φιλόσοφοι,μήπως πρέπει να κάνει προσεχώς μιά εκπομπή περί τέχνης για να μας τα πουν και οι καλλιτέχνες;
Καθότι η αφαιρετικότητα που υποστηρίζει η τέχνη,νομίζω έχει κατι να προσφέρει και αυτή στον διάλογο με τα πλεονασμαστικά και τα πολύπλοκα των άλλων.
























Έτσι δέν είναι;
Άμα είναι να πιάνουμε ένα θέμα,να το εξαντλούμε και να τους φέρνουμε όλους να μας λένε τις θέσεις τους.
Μήν κάνουμε μισερά πράγματα.

anetos είπε...

Ναιαιαιαι !! ωραία να μιλήσουμε για την τέχνη ..και αν οι κμητες (οπαδοι της κρίσιμης μάζας ) θέλουν το πράγμα ποιο "βαθύ" να μιλήσουμε και για αισθητική και προτείνω τον ADORNO για συνομιλητή (η μήπως έχει πεθάνει ? )

MAIRA666 είπε...

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ

ΠΕΙΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ……..ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.


ΚΥΡΙΕ «Ο ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ» ΕΙΠΕΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ « ΦΛΥΑΡΗΣΕΣ». ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΜΕ «ΗΡΩΙΚΗ» "ΕΞΟΔΟ" ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ
ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΠΗΡΕΣ ΤΟ
«ΧΑΜΕΝΟ» ΣΚΗΠΤΡΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ. ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ , ΑΡΑ ΤΟ «ΤΙΠΟΤΑ» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΗ_Δ _ΕΝ.

«ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ « ΤΙΠΟΤΑ» ΚΑΙ ΤΟ «ΜΗΔΕΝ»
ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ «ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΣ»

(ΝΕΩΠΛΑΤΩΝΙΚΕ ΜΗΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ ΠΟΝΗΡΑ)

ΜΠΡΑΒΟ !!!!! ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ.

ΜΠΡΑΒΟ !!!! ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.
ΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΤΑ « ΔΑΚΡΥΑ» ΠΟΥ ΕΧΥΝΕΣ
ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ. ΤΟΣΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ , ΤΟΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ, ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ
ΕΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ» ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ, ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΦΕΛΕΙΑ Η ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ «ΚΑΚΑ» ΠΑΙΔΙΑ.

ΟΧΙ !!! Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΜΟΝΟ ΔΑΚΡΥΑ ΔΕΝ ΧΥΝΕΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ
ΟΦΕΙΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΩ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ
ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ «ΞΕΧΑΣΑ»
ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ ,ΟΣΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.


ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ΔΩΣΩ ΕΞΗΓΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ « ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ
ΔΑΚΡΥΑ» ΜΕ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ» , ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.


ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΤΟΥ ΤΑΣΣΙΟΥ . ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ
ΣΤΟΝ ΤΑΣΣΙΟ. ( ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ) . ΗΤΑΝ ΤΟ «ΒΙΝΤΕΟ» ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.


ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ «Ο ανιχνευσεις» ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΟΛΜΕΡΤ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΚΡΟΝΟΥ) ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ
(ΓΙΑ ΧΟΜΟΕΙΔΗ ) ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ( ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΟΝ ΤΑΣΣΙΟ) ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΕΙΩΝ .

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑΣ 150.000 ΠΑΡΑ
ΕΝΑΝ Η ΠΑΡΑ 100, ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΚΑΤΡΕΙΣ.
( ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΥΜΝΟΥ Κ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ?)

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ
ΕΚΑΝΕΣ , ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ . ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΣΠΙΚΙΟΝ
ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑΝ « ΚΑΨΑΛΙΣΜΕΝΟ ΚΩΛΟ» ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ «ΚΩΛΟ» ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ «ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ . ΤΟ CERN ΚΥΡΙΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ. ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ? ΕΙΔΩΜΕΝ ! ΠΡΟΤΑΣΗ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ CERN.
NOMIZETAI OTI AYTO ΠΕΡΙ CERN EINAI ΑΣΧΕΤΟ. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ
ΣΤΟΙΧΕΙΟΔΩΣ « ΦΙΛΟΣΟΦΕΙ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΝ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΟΤΑΤΟΝ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΦΥΣΗΝ
« ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ» ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ
ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ , ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. ( ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ)

ΑΣΠΙΚΙΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ "ΚΛΕΒΩ» ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΟΥ.


ΤΙ ΣΑΥΡΟΜΟΥΡΕΣ
ΤΙ ΦΙΔΟΜΟΥΡΕΣ
ΦΕΡΕ ΠΑΠΑ ΤΙΣ ΑΓΙΑΣΤΟΥΡΕΣ.

ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΕΓΙΝΕ ΑΡΑΓΕ Ο ΑΠΑΡΙΤΗΤΟΣ ΚΑΘΑΡΜΟΣ ?

ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΛΗΤΕΣ» ΠΟΥ ΕΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥΤΟ ΧΩΜΑ. ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΑΛΗΤΕΣ» ? ( ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ «ΚΑΛΥΤΕΡΗ» ΕΚΦΡΑΣΗ.)
ΠΑΝΤΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΣΠΙΚΙΟΝ ΑΛΗΤΕΣ = ΣΑΥΡΟΜΟΥΡΕΣ Η ΚΑΙ ΦΙΔΟΜΟΥΡΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.


ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΥΡΙΕ "ΑΣΤΕΡΑ» ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ.
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ ( ΟΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ) ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ « ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ».

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ( ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ) ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΟΥ,
ΣΟΥ ΑΠΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΣΑΙΟΥ ΘΥΜΙΚΟΥ). ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ «ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΜΟ»
ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ, ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΡΙΖΥΣΤΙΚΑ, (ΑΝΤΙ) ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΟΣΕΩΝ) , (ΑΝΤΙ)ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΑ ( ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ) ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ , « ΑΝΡΘΩΠΙΣΤΙΚΑ», ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΑ, « ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ» , ΑΘΕΙΚΑ,
ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΑ( ΝΤΙΡΙΝΤΑΝ –ΝΤΙΡΙΝΤΟΥΝ) ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ( ΑΠΟ ΔΡΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕΧΡΙ « ΕΛΕΥΘΕΡΗ» ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ) ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΑΣΤΙΚΑ ,( ΠΑΡΑ) ΙΑΤΡΙΚΑ , ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ , ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΗΘΟΣ ( ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ Ο ΤΑΣΣΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΜΑΡΞ)

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ « ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ» ΤΕΛΙΚΑ. ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ.
ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΟΥΣΙΑΣ BIG-BANG ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

«ΦΙΛΕ» ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΠΟΡΟΣ ( ΠΥΡ) ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ,
ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟ
ΜΟΝΟ ΤΟΥ. ΑΝ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΒΡΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΔΑΦΟΣ (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) ΘΑ ΒΛΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΧΥΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΔΑΦΟΣ ( ΒΛΕΠΕ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ (ΤΟΥΡΑΝ) ΝΟΗΤΙΚΗΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ).

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ» ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ , ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΙΤΙΟ ΤΟΥ «ΣΚΟΤΟΥΣ» ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ Η Η ΕΙΝΑΙ « ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ», ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΒΑΙΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ.

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 2013 ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΧΡΟΝΟΝ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ. ΒΕΒΑΙΟΝ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ Η ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ Π.Χ. ΓΙΑΝΑΡΑ Η ΓΡΙΒΑ Η ΖΟΥΡΑΡΗ. ΒΕΒΑΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ (ΥΠΟΨΙΑΝ ΕΧΩ) ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. "ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ» ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ» "ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ» Η «ΦΟΛΟΛΟΓΟΙ»

ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΕ ΜΫ ( ΟΧΙ ΜΗ ) ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΣ.

ΥΓ ΠΡΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗ.

ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΣ Ο / Η ΜΑΙΡΑ.
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟΝ «Ο»
Π.Χ “ Ο” ΑΣΠΙΚ Η “Ο “ SYSTEM .

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΡΑ666 ΑΛΛΑ
ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ « Ο / Η».
(ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΣΕ ΕΚΦΩΝΩ ΩΣ « Ο ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ» )

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΡΘΡΟ? Η ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ Η ΜΠΑΡΑ ΟΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΚΑΙ
ΤΟ «Ο» ΚΑΙ ΤΟ «Η» .

ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΟΤΙ
1. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ Η ΘΗΛΥΚΟΣ
2. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.


ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ.
ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ ΝΑΙ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ « ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΣ» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. ΚΑΙ ΠΡΙΝ Ο ΑΣΠΙΚΙΟΣ
Η ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΧΛΕΥΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ
ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ Η ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ .

ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ Η ΤΗΛΟ.


ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΕ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΗΧΗΡΑ. ( ΠΛΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ).


ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΘΥΜΟΝ,


ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΥΝΗΜΑ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΜΑΖΕΥΩ.

Ανιχνεύσεις είπε...

maira, ο μεταφραστής μου πήρε άδεια. Μόλις επιστρέψει θα σου απαντήσω.

MAIRA666 είπε...

ΛΟΓΙΚΟΝ

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ( ΜΑΛΛΟΝ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ) ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ( ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΗ ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΗ).

ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΟΓΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΤΙΣ «ΑΠΟΨΕΙΣ» ΤΟΥ MIRAGE.
ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ . KAI ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ
ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ MIRAGE, ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ
ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

“Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά της πολυπλοκότητας της Φϋσης από την "πολυπλοκότητα" της Τεχνικής που αναφέρεις είναι στο ότι η πρώτη έχει δημιουργηθεί ΙΣΤΟΡΙΚΑ και χωρίς ΣΧΕΔΙΟ ενώ οι ανθρώπινες κατασκευές είναι ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ πολυπλοκότητες γι αυτό και θέλουν συνέχεια συντήρηη και καταρέουν εύκολα. Δεν είναι ζωντανές, δηλαδή δεν αυτο-οργανώνονται και δεν αυτο-επιδιορθώνονται, επιζητούν επομένως τακτική παρακολούθηση και συντήρηση ....”

AN ΚΥΡΙΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΣΕ ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ , ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΛΟΓΚΕΡΑΔΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΤΟ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΚΗ , ΤΟΤΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΑΩ ΝΑ ΑΥΤΟΕΓΚΛΕΙΣΤΩ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ , ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ
ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.



ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΑΛΛΑ ΜΗΝ
ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ "ΟΛΜΕΡΤ" ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑ ΜΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ»
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΣ ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΝΤΡΟΠΗ !!! ΟΙ «ΑΦΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΤΙΜΩΡΙΑ. ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ 72 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟπινακα.


ΜΠΛΟΚΕΡΑΔΕΣ ΤΑ ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ? ΣΕ «ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΡΙΚΗ» ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ
ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΕΛΙΑΣ ,ΚΙΣΣΟΥ, Η ΜΥΡΣΙΝΗ Η ΔΟΞΑΣΤΙΚΗ.

ΥΓ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΔΙΚΙΑ ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ Δ Ι Κ Α Ι Ο Σ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ.


ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΣΑΣ , ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 150.000 ΘΥΜΑΤΑ.

ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΘΥΜΟ.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Aspic είσαι λίγο μπερδεμένος λόγω άγνοιας της θεωρείας του Χάους. Γιατί δεν πας στο http://en.wikipedia.org/wiki/Complexity να ενημερωθείς;

Maira666 μην διαβάσεις παρακάτω, δεν θέλω να το έχω βάρος στην συνείδησή μου .... :)

Η πολυπλοκότητα είναι το αντίθετο της γραμμικότητας, τα χαοτικά συστήματα περιγράφονται απο μη γραμμικές εξισώσεις. Η ολιστική θεώρηση των πραγμάτων εμπεριέχει την πολυπλοκότητα, η πολυπλοκότητα εμπεριέχει και την απλότητα (ιδιδαίτερα τα οργανωμένα πολύπλοκα που βασίζονται στην επανάληψη απλών δομών που αναφέρεις) και την σταθερότητα και την πολλαπλότητα. Τα χαοτικά συστήματα ελκύονται σε σταθερές καταστάσεις απο "παράξενους" ελκυστές όπου εκεί μπορεί να διατηρούνται για αιώνες. Κάποια στιγμή μια μικρή αστάθεια μπορεί να τα κάνει ασταθεί και είτε μπορεί να μείνουν έτσι για κάποιο διάστημα, να διαλυθούν ή να οδηγηθούν σε μια νέα κατάσταση σταθερότητας όταν βρεθεί ο κάταλληλος "ελκυστής". To ουσιαστικό είναι πως τίποτε απο όλα αυτά στα πολύπλοκα συστήματα δεν είναι προβλέψιμο, να ο Ντεριντά σου όρθιος και καμαρωτός ...

Επίσης το φυσικό μας περιβάλλον είναι όχι μόνο οργανωμένα πολύπλοκο, ισοροπεί μακριά απο την "αναμενώμενη" χημική ισοροπία, είναι δηλαδή ζωντανό! Διάβασε το άρθρο μου για την Θεωρεία της ζωντανής Γης

Πράγματι οι αλλαγές είναι θεαματικές όταν πλησιάζουμε τα σημεία καμπής, όταν έχουμε πράγματι ΑΝΑΔΥΣΗ. Δεν συμβαίνει πάντοτε, ίσως η εποχή μας να είναι πρόδρομος για μια ανάδυση, ίσως και όχι. Ο φιλελευθερισμός που συνέπεσε με την ανακάλυψη του πετρελαίου, των επιστημών και της αστικής τάξης, ήταν μια ανάδυση ... Έχουμε ανάλογα σημάδια και στην σημερινή εποχή. Έχω ήδη σπεκουλάρει στον CYBORG ... αλλά είμαι υπέρ του Οικο-ανθρώπου.

Maira666 υπάρχει μια κάπως πιο αισιόδοξη άποψη του "σκότους". Ενδεχομένως το σκότος να είναι της τωρινής και μέχρι τώρα Φύσις μας, αλλά επειδή η Φύσις είναι πολύπλοκη και ζωντανή (πυρ) η αληθινή Φύσις ΜΑΣ είναι ο προορισμός (εδώ ακουμπάμε Πλάτωνα αλλά χωρίς την κυριολεκτική ύπαρξη των ιδεών), απλά δεν φτάσαμε και ενδεχομένως να μην φθάσουμε και ποτέ. Κανείς δεν γνωρίζει, γι αυτό το σύμπαν είναι "ελεύθερο" και σίγουρα τα "πάντα ρει" ... ;)

MAIRA666 είπε...

ΑΣΠΙΚΙΕ ΑΝΤΙΦΙΛΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ .
ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΤΗΣ 21/11/2008 στις 11.48

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΙΟΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΟΥ « ΑΥΤΟ» ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΙΑΣΠΙΚΙΟ = ΣΑΒΒΙΔΗ = ΣΑΒΡΙΔΗ= ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΑΜΕ Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΥΡΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΙΠΕΣ «ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ»
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ «ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ» ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙ «ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» ΚΑΙ ΠΕΡΙ «ΝΕΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ» ΚΑΙ ΠΕΡΙ « ΝΕΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ» ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ.
ΠΡΟΣΟΧΗ
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΕΚΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ.
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ , ΚΑΙ ΔΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ MIRAGE.
ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ? ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΤΑΤΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ . ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ
Σ Κ Ο Υ Φ Α Κ Ι Α. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΩ
ΑΠΟ 150.000 ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.


ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ
ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ . ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΩΣ «ΛΑΟΣ» = ΛΙΘΟΣ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ. ΤΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ !!!
ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΟΨΕΙ ( ΠΑΡΕΜΒΑΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΟΧΙ ΝΕΚΡΩΣΕΙ ) ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΜΕ ΤΟΝ Ν Ο Υ ΚΑΙ ΤΗΝ Λ Ο Γ Ι Κ Η.

ΣΕ ΤΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ? ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ
ΕΓΩ ΤΑ ΚΑΤΑΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ Ν Ο Ω,
ΕΝΩ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ / ΕΣΩΓΗΙΝΟΙ .

ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΙΠΟΤΑ» ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΤΟΝ ΑΣΧΕΔΙΑΣΤΟ ΚΑΤΑ MIRAGE , ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.


ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟΝ ΛΟΓO ΜΟΥ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ (« ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΗΘΩΝ» ) , ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ , ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΕΤΑΞΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΑΒΡΙΔΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ
ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΘΥΜΟΕΙΔΕΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ « ΒΑΘΕΙΑ» ΣΕ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ , ΣΧΕΔΟΝ «ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΑ»

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΙΑ Γ Ν Ω Σ Τ Ο Σ ΔΕΝ ΣΕ «ΦΟΒΑΜΑΙ.»

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ , ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΑΝΙΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΞΑΠΤΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ
ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΛΕΣ

«Αγγελάκια και δαιμονάκια θα μας υποδεχτούν και θα μας αγκαλιάσουν στον καινούργιο κόσμο»

ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ « ΔΑΙΜΟΝΑΚΙΑ» ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΕ «ΑΓΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ ?


ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΑΣΠΙΚΙΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ , ΠΑΡΤΕ
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΤΟ ΣΥΣΤΡΑΝΣ . ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ.


ΥΓ ΠΡΟΣ MIRAGE.

TO ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ,ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ , ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ "ΑΥΤΟ" ΣΟΥ,
ΜΠΟΡΕΙΣ.

ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΘΥΜΟ

ΦΑΝΤΙ είπε...

Οι αντικατοπτρισμοί δεν ελέγχονται ... όπως και η Φύσις, σου πετάγονται μπροστά στην μούρη εκεί που δεν το περιμένεις ... ;) Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στρέψεις το βλέμμα σου αλλού και να συνεχίσεις να βλέπεις μέχρι εκεί που φθάνει ο οπτικός σου ορίζοντας...

Τα δαιμονάκια (μάλλον δυστυχώς για εσένα) υπάρχουν όσο λειτουργεί το αίμμα που ρέει στον εγκέφαλό σου. Μην φοβάσαι, δεν μπορούν να σου κάνουν "κακό", το κακό (όπως και το καλό) κυριολεκτικά δεν υπάρχει, είναι δημιούργημα του ανθρώπινου ΝΟΥ. Δημιούργημα ενός κατεξοχήν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ, αδύναμου αλλά σκεπτόμενου ζώου ...

aspic είπε...

Μιράζ,μιάς και είμαστε μιά παρέα πιά εδώ μέσα δικαιολογείται να εκφραζόμαστε ε λεύθερα,οπότε ξεπερνάω το ότι έγινες λίγο ψιλοπροσβλητικός μαζί μου λέγοντάς μου ότι έχω μαύρα μεσάνυχτα για το θέμα και δέν σου λέω κανένα μπινελίκι (προφανώς θα την πληρώσει ο μάιρας που θα ξεσπάσω πάνω του και δέν θα φταίει και το παιδί,που λέει ο λόγος).
Κατ αρχήν δέν μίλησα για γραμμικές εξισώσεις που περιγράφουν την πολυπλοκότητα,αλλά για γραμμική αντίληψη.
Διότι,τι είναι άραγε μιά γραμμική εξίσωση άν όχι ένα σύνολο γραμμικών εξισώσεων, με τους παράγοντές της να αναλύονται επιμέρους,υψωμένοι κάθε φορά σε παραπάνω δύναμη; Και που η επίλυση αυτής (της μη γραμμικής εξίσωσης) δέν είναι τίποτα άλλο,από μιά γραμμική επαναλαμβανόμενη διαδικασία κάθε δύναμης (κάθε επιμέρους γραμμικής εξίσωσης δηλαδή) αποτελώντας έτσι ένα σύνολο γραμμικών λύσεων.
Όλα αυτά λοιπόν δέν παραπέμπουν σε γραμμική αντίληψη του ανθρώπου,ακόμη και άν καταπιάνεται με μή γραμμικές εξισώσεις;
Ουσιαστικά δέν είναι επαναλαμβανόμενες απλότητες βασισμένες πάνω στην ίδια αρχή όπως είχα γράψει;

Δηλαδή σε ένα σύστημα πολύπλοκο όπως το λέτε,τα επιμέρους απλά εξαρτηματά του λειτουργούν γραμμικά,η σύνθεσή τους ( το απαύγασμά τους κοινή συνισταμένη και πώς αλλοιώς να την πούμε) δίνει ένα μη γραμμικό αποτέλεσμα,το οποίο εξαιτίας της α δυναμίας μας να το αντιληφθουμε σάν τέτοιο (μη γραμμικό),του κολλάμε το περιβάλλον σάν επαναλαμβανόμενη διαδικασία επίλυσης, για να το ξαναευθυγραμμίσουμε.
Που βλέπεις λοιπόν εσύ κάτι άλλο εκτός από γραμμική αντίληψη σε όλα αυτά;

Μόνο που για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχει το περιβάλλον εξωσυστηματικό χαρακτήρα.Να συνομιλήσει δηλαδή το περιβάλλον με το πολύπλοκο σύστημα που αναφερόμαστε,έτσι που τελικά το περιβάλλον να είναι η μεταφυσική σταθερά της πολύπλοκης δομής που πάντα θα την ακολουθεί.
Έχουμε τον υπολογιστή άς πούμε,ο οποίος μέσα από πολύπλοκες διακλαδώσεις μπλοκάρει ή απελευθερώνει γραμμικά σχήματα, αναδύοντας έτσι μή γραμμικότητα,η οποία όμως χρειάζεται τον άνθρωπο που θα τον χειριστεί (τον υπολογιστή) για να τον ξαναγυρίσει στην γραμμικότητα.
Ο χειριστής δηλαδή του υπολογιστή,εγώ,εσύ,ομάιρας,είναι η μεταφυσική αναφορά αυτού του πολύπλοκου συστηματος του υπολογιστη,όπως και ο θεός είναι η δική μας μεταφυσική αναφορά των ανθρώπων.
Και αυτός είναι ο λόγος που βγήκαν τέτοιες μεταφυσικές θεωρίες που ασπάζεσαι και εσύ,περί ζωντανών γαιών που σκέπτονται και ενεργούν,ή περί αυτών που μιλάνε για ευφυές σύμπαν και τέτοια.
Διότι χωρίς το μεταφυσικό,δέν μπορεί η επιστήμη να σταθεροποιήσει τέτοια μοντέλα.
Αυτά λοιπόν τα λές επιστημονικά πράγματα εσύ;
Τι άλλο δηλαδή είναι το πολύπλοκο σύστημα που λέτε,εκτός την επανεφεύρεση ενός θεού που η μη γραμμική πίστη μας σε αυτόν (στοχαστικότητα κατά τους πολυπλοκιστές) θα έρθει και παλι να ευθυγραμμιστεί σε ένα καινούργιο γραμμικό σύστημα,εμείς,η πίστη ο θεός,περιμένοντας να αναδύσει από μέσα του αναδυόμενες καινοτόμες λύσεις (θαύματα);
Έχεις ακούσει τι λένε οι θεολόγοι; Άν, λένε,δεχόμασταν ότι δέν έκανε θαύματα ο χριστός,ή δέν αναστήθηκε,τότε καταρρέει όλο το χριστιανικό δόγμα.
Αυτό ακριβώς δηλαδή που παθαίνει και η πολύπλοκη δομή,άν της αφαιρέσουμε όλες αυτές τις αναδυόμενες καινοτόμες λύσεις.
Και ουσιαστικά η επιστημη αφού έκανε έναν γύρο ξανακατέληξε στα ίδια θρησκευτικά πράγματα και ουσιαστικά φέρνει τον άνθρωπο να κυνηγάει την ουρά του.
Στην πραγματικότητα,και πάλι οι μάγοι της φυλής μας κουνάνε χάντρες και καθρεφτάκια μπροστά στα μάτια για να μας θαμπώσουν.
Νομίζεις ότι όλες οι πολύπλοκες θεωρίες,διαφέρουν πολύ από αυτά;

Όμως δέν είναι τα παραπάνω και η γραμμικότητα ή μη γραμμικότητα που με κάνει να διαφωνώ μαζί σας.
Με αυτό που διαφωνώ είναι ότι τα πολύπλοκα συστήματα σας για να παραμένουν πολύπλοκα και να μήν απλοποιούνται, χρειάζονται συνεχή τροφοδότηση με ύλη και ενέργεια.Και όσο αναδύει καινούργιες πολύπλοκες δομές το σύστημα,τόσο θα πεινάει για περισσότερη ύλη και ενέργεια καταλήγοντας έτσι σε μιά συνεχή ανάπτυξη,υπερπαραγωγή δομών και υπερκατανάλωση φυσικών πόρων.
Και τι έγινε θα μου πείς;
Κάποτε,θα μου πείς πάλι,θα έλθει η πολύπλοκη δομή στο κρίσιμο σημείο,θα περάσει σε αλλαγή φάσης,και θα αναδυθούν καινούργιες λύσεις από μέσα τους,όταν βέβαια εξαναγκαστούν από το περιβάλλον.
Ναι μιράζ μπορεί να γίνει και έτσι,αλλά αυτό ακριβώς είναι η δημιουργική καταστροφή που λέει ο ανδριανόπουλος.Το πολύπλοκο σύστημα του καπιταλισμού,θα αναδύει από μόνο του τις λύσεις,τις αλλαγές φάσεις,όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Αλλά για να συμβαίνει αυτό θα χρειάζεται ένα κράτος το οποίο θα το υποστηρίζει σε αυτή την αλλαγή΄,θα του παρέχει δηλαδή στις κρίσιμες φάσεις,ύλη και ενέργεια (χρήμα),γιατί αλλοιώς από μόνο του θα καταρεύσει,θα περάσει στην απλότητα δηλαδή (που και αυτή η απλότητα κατά ανδριανόπουλο πάλι μπορεί να το αναδομήσει σε πολύπλοκα σχήματα,αλλα΄τότε δέν θα είμαστε εμείς ζωντανοί να τα δούμε και να τα καμαρώσουμε,αλλά ο θάνατος θα μας έχει υπεραπλουστεύσει πέραν του υπάρχοντος δυνατού).
Το οποίο όμως θα είναι αυτό το κράτος,που θα υπάρχει μόνο σε αυτή την κρίσιμη φάση,γιατί καθόλην την προηγούμενη και επόμενη λειτουργία του δέν θα πρέπει να υπάρχει,αλλοιώς καταρρέουν οι πολύπλοκες δομές του καπιταλισμού.
Συνεπώς το κράτος,θα υπάρχει σάν ένα ζωντανό αυτοσκεπτόμενο κράτος,που επιλέγει ποτε θα παρέμβει και πότε όχι προβλέποντας ώς εκ φαύματος την κρίση των πολύπλοκων δομών,σάν υπάρχον δηλαδή αλλά και μη υπάρχον και θα είναι και αυτό το κράτος,μια μεταφυσική σταθερά του καπιταλισμού,όπως το περιβάλλον είναι της πολύπλοκης φυσικής δομής,όπως ο θεός είναι του κόσμου μαζί και των ανθρώπων που δημιούργησε.
Περιττό λοιπόν να σου πώ,πώς με την πολύπλοκη λογική που ασπάζεσαι,γίνεσαι υποστηρικτής του νεοφιλελευθερισμού που σε άλλες περιπτώσεις καταδίκαζες,γυρίζεις τούμπα τα πράγματα και στρέφεσαι τώρα εναντίον της οικολογίας που επίσης πρίν από λίγο υποστήριζες.
Για αυτήν την αντίφαση σε ρώτησα λοιπόν στα προηγούμενα και εσύ μου απάντησες πώς βάσει της πολυπλοκότητας θα προκύψουν αυθορμήτως καινοτόμες αναδυθείσες λύσεις επειδή λίγο πολύ η γαία είναι ζωντανή και σκέφτεται σοφά.
Ωραία,άμα είναι έτσι άς κατέβει ο ένας ζωντανός σοφός από πα΄νω ο θεός,άς έλθει και η άλλη ζωντανή από κάτω,η γαία,και άς βάλουν κάτω την σοφία τους να φτειάξουν τις υπερδομές που χρειάζεται και να σώσουν τον κόσμο.
Εμάς τι μας χρειάζονται και μας μπερδεύουν ανάμεσά τους;
Άς πάμε καλύτερα στην άκρη εμείς,να περιμένουμε πότε θα γυρίσει ο μεταφραστής του σαββίδη να μας εξηγήσει τι λένε και τι κάνουν οι σοφοί και οι ζωντανοί τούτου του κόσμου.



ΥΓ Και πάλι όμως μιράζ,για όσα γράφω δέν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το δίκιο το εχω εγώ και δέν το χεις εσύ,ή δέν είναι κάπου αλλού.
Άν φαίνεται ότι μιλάω απόλυτα,είναι επειδή έτσι μας παρασύρει η συζήτηση,κυ΄ριως όταν γίνεται στο διαδίκτυο.
Υποθέτω ότι και εσύ θα έχεις κα΄ποιες αμφιβολίες για αυτά που γράφεις και δέν θα είσαι απόλυτος.
Νομίζω ότι τα αυτά τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για να χει κάποιος την πολυτέλεια να είναι σίγουρος και απόλυτος για τις απόψεις του.
Ενδεχομένως όντως να έχω άγνοια κάποιων πραγμάτων που λές,αυτό όμως δέν σημαίνει ότι μέχρι να τα μάθω δέν θα κάνω την κριτική μου όπως ξέρω και μπορώ.
Και εξάλλου μήπως νομίζεις ότι έχουν κατανοήσει πλήρως τι θέλουν να πούν και οι αυθεντίες όταν μιλούν για θεωρίες του χάους και τέτοια;
Ακόμη και αυτοί οι ίδιοι που πρωτοσυνέλαβαν τέτοιες θεωρίες,δέν έχουν πολυκαταλάβει τον εαυτό τους τι ήθελε να πεί.
Για αυτό μήν τσιμπάς,από μεγάλα λόγια.
Όλα είναι υπό αμφισβήτηση.

ΥΓ2 Ο ντεριντά,δέν έλεγε τόσο για μη προβλέψιμες δομές,όσο για τις δομές που βρίσκονται στα περιθώρεια των δομών,σάν κύριες δομές και αυτές και οι οποίες αλλοιώνουν την ερμηνεία πρόβλεψη του συστήματος.
Η κύρια διαφορά με τους πολυπλοκιστές,είναι ότι αυτές ο περιθωρειακές δομές δέν αναδύονται,αλλα υπάρχουν εξ αρχής με τις κανονικές δομές,χωρίς όμως τελικά να διαφοροποείται σε κάτι σημαντικό (ο ντεριντά από τους πολυπλόκαμους)αφού χρειάζεται επίσης και αυτός μιά αναγκαστική μεταφυσική σταθερά για να λειτουργήσουν,αφού κάποιος πρέπει να τις έβαλε εκεί στο περιθώρειο ερήμην των κυρίως δομών,γιατί άν το ξεραν οι κύριες θα τις έπαιρναν μαζί τους να τους κάνουν παρέα.
Βασικά δηλαδή πάμε σε υπερδομές,που όπως κάθε "υπερ...." είναι ύποπτο και καλό είναι να α ποφεύγεται.




























Μάιρα,εγώ κατασκευάζω εξωγηινους για να μιλάω μαζί τους,επειδή δέν είμαι ο ίδιος εξωγήινος τελικά όπως είσαι εσύ.
Και μήν είσαι μάπας και δέν βλέπεις ότι την πάω τη δουλειά πρός τον θείο πλάτωνα,για αυτό πάρε και τον νεοπλατωνικό και έλα να υποστηρίξεις.
Αλλά τι να υποστηρίξεις.Με τις μαλακίες που λες θα τα κάνεις χειρότερα.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Η διαφορά της πολυπλοκότητας με τον θεό, είναι στο ότι η πολυπλοκότητα είναι ενσωματωμένη στην Φύση και μάλιστα θα λέγμαε μια από τις εκδηλώσεις της. Η πολυπλοκότητα δεν αναφέρεται στο αίτιο δημιουργίας του Κόσμου και δεν είναι εκτός Κόσμου, δημιουργήθηκε ΜΑΖΙ με τον κόσμο (εαν ο τελευταίος δημιουργήθηκε και δεν υπάρχει πάντοτε όπως εκτιμώ).

Κάθε έννοια είναι μετα-φυσική, η ίδια η νόηση, η συνείδηση είναι μετα-φυσικές. Είναι απλό να το κατανοήσουμε, αρκεί να ρωτήσουμε, ποιά είναι η θέση της νόησης; που "κάθεται";; Προφανώς η νόηση δεν έχει υλική (φυσική) υφή, παράγεται απο τους νερώνες αλλά είναι μετα-νευρωνική, δηλαδή μετα-φυσική.

Την ίδια αντιστοιχία παρατηρούμε και στις έννοιες του Βικενστάιν για το σημενόμενο (αυτό εκεί έξω) και το σημαίνον (την πρόταση του λόγου εδω μέσα). Οι αφηγήσεις μας είναι εκ φύσεως όλες μετα-φυσικές. Μόνο όταν φυσικο-ποιηθούν, γίνουν τέχνη, αυτοκίνητα, γραπτά κείμεντα, προφορικός λόγος αποκτούν φυσική υπόσταση.

Όλες οι συνεισφορές μου αφορούν πάντοτε την αφήγηση και όχι τον αφηγητή ... ο τελευταίος κρίνει και αποφασίζει εαν η συνεισφορά που έτυχε να βρεθεί μπροστά του αξίζει να την λάβει υπόψην του και να δράσει όπως εκείνος νομίζει καλύτερα ... είπαμε το σύμπαν είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ελεύθερο ;)

Οι μη γραμμικές εξισώσεις προσπαθούν να αποτυπώσουν φαινόμενα τα οποία δεν μπορούν να περιγράψουν οι γραμμικές. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Η μη γραμμικότητα επαναλαμβάνω έχει
να κάνει με ΣΧΕΣΕΙΣ πολλών μεταβλητών που σχετίζονται με πολλαπλούς τρόπους μεταξύ τους στον ΧΡΟΝΟ, κάνοντας έτσι την πρόβλεψη της εξέλιξής τους από δύσκολη εως αδύνατη.

Δεν υπάρχει κάτι το μεταφυσικό σε αυτό πέρα βέβαια απο την περιγραφή μας ;) Εδω μάλον λέμε τα ίδια, οι επιστήμες ως περιγραφές είναι εξίσου μεταφυσικές με τις θρησκείες ... απλά οι πρώτες είναι πιο ακριβής γιατί είναι μέσα στον Κόσμο (επαληθεύσιμες) ενω οι άλλες είναι εκτός Κόσμου (μη επαληθεύσιμες)

Τώρα ξέρω, είχα αλλάξει που είχα αλλάξει τα φώτα στις καθιερωμένες έννοιες άλλαξα τα φώτα της επιστήμης και της φιλοσοφίας ... και ποιός αντέχει να ακούει τον Maira666 μέσα απο το Δαφνί :)

Πάντως μην αγχώνεστε με αυτά που λέω, δεν είναι τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο απο μια ... περιγραφή ... αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω και ήδη ήταν ένας τεράστιος άθλος της Φύσις εδω που φθάσαμε, αν αναλογισθεί κανείς τι υπήρχε πάνω στον πλανήτη πριν απο 4 δις χρόνια ...

aspic είπε...

Εν συντομία μιράζ,για την γραμμική αντίληψη που δέν κατάλαβες τι εννοούσα,απλως έγραψα πώς οι μη γραμμικές εξισώσεις στην βάση τους από γραμμικές αποτελούνται και σε γραμμικές καταλήγουν.
Για το μεταφυσικό,δέν ταύτισα την πολυπλοκότητα με τον θεό ούτε με την αρχή της δημιουργίας,απλώς είπα ότι και αυτή χρειάζεται έναν μεταφυσικό ρυθμιστή-θεμελιωτή-εγγυητή για να μήν καταρεύσει,συνήθως αυθαίρετο σάν τον θεό σάν την ζωντανή σκεπτόμενη γαία που πιστεύεις.
Και άν όπως σωστά λές ο αφηγητής είναι έξω από την αφήγηση και επιλέγει κάθε φορά τι να διαλέξει κρίνοντας τι αξίζει να λάβει υπόψην του,τότε τι αξία έχει η πολυπλοκότητα από μόνη της,η πολλαπλότητα ή η απλότητα;
Και γιατί λοιπόν εσύ σάν αφηγητής διαλέγεις την πολυπλοκότητα που σχετίζεται με τον καταστροφικο υποτίθεται φιλελεύθερο καπιταλισμό;
Διάλεξε κάτι άλλο που κάνει λιγότερη ζημιά στον πλανήτη ρε αδελφέ.
Τι σόι οικολόγος είσαι δηλαδή;































Μάιρα καλά σου λέει ο μιράζ,γιατί αγχώνεσαι;

aspic είπε...

(Περιπλοκότητας και περιπλοκαμότητας συνέχεια.Και μήν διαμαρτύρεστε γιατί ούτε κάν πενήντα ποστ δέν έφθασε το θέμα).

Όσοι τυχόν έχετε διαβάσει τα προηγουμενα ποστ,μάλλον θα έχετε σκεφτεί οτι ει΄ναι πολύ οπισθοδρομικός ο άσπικ,εκατό χρόνια πίσω βρίσκεται ο δόλιος και θα γελάτε μαζί του.
Γελάτε όμως,και όταν δείτε ένα πρωί ξαφνικά το πουλί του ελέφαντα να σας κυνηγάει,να δουμε ποιός θα γελάσει τελευταίος.
Καθότι κάποιες υποτίθεται πρωτοπόρες αλλά και φαινομενικά αθώες θεωρίες φαίνεται να μας κλείνουν το μάτι ύποπτα κρυμμένες πίσω από το μέλλον,δυστυχώς και πίσω απο το παρελθόν.
Γιατί το αδιευκρίνιστο,το ασαφές,το απροσδιοριστο και το υποκειμενικό όπως σωστά μας βγαίνει τώρα στη σκηνή,πήρε και το επίθετο-μάσκα του πολύπλοκου;

Από την γεωκεντρικη θεωρία του ενός σταθερού κέντρου που φιλοσοφικά έξω απο αυτό βρίσκεται ο τελειος κόσμος,από την θεωρία του "αυτό ή το άλλο" δηλαδή,περνάμε στην ηλιοκεντρική θεωρία,την θεωρία της κίνησης όπου ο κόσμος είναι γεμάτος κέντρα σε τροχιά γύρω από άλλα κέντρα,που και αυτά είναι σε τροχιά γύρω από άλλα,και που συνεπώς φιλοσοφικά ο τέλειος κόσμος ταυτίζεται ή ενυπάρχει στον ατελή,έτσι που να την λέμε και θεωρία του "και αυτό και το άλλο".
Και οι δυό θεωρίες ήταν καθαρά ντετερμινιστικές που ήθελαν τον άνθρωπο να υπακουει σε μιά τα΄ξη,εσώτερη ή εξώτερη,αλλά παρόλαυτά να είναι ο κεντρικός ήρωας της παράστασης.Ο κόσμος δηλαδή,τέλειος ή α τελής, είχε γίνει για τον άνθρωπο.

Σήμερα με τις νέες ωραίες ανακαλύψεις,ο κόσμος εγκαταλείπει τα κέντρα και "επικεντρώνεται" μόνο στην κίνηση.Γίνεται "τροχιοκεντρική" η θεωρία του δηλαδή,σάν θεωρία του "ούτε αυτό ούτε το άλλο".
Τα μικροσωματίδια κινούνται χωρίς κανένα σταθερό σημείο,γύρω από το τίποτα.
Ο κόσμος δηλαδή είναι μόνο το περίβλημά του,σάν σταφίδα χωρίς κουκούτσι.
Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι καλά και σωστά.Το πρόβλημα δημιουργείται όταν θα πρέπει να δώσουμε στο μοντέλο την θέση που θα πρέπει να κατέχει ο άνθρωπος.
Για να δώσουμε όμως οποιαδήποτε θέση στον άνθρωπο θα πρέπει να βρούμε μιά ταξη για να τον βάλουμε,μιά καρέκλα γερή και σταθερή να κάτσει να ξεκουραστεί δηλαδή,και αφου κανένα κέντρο δέν υπάρχει η αφού αποφασίζουμε να μήν πάρουμε τον ίδιο σάν κέντρο,τάξη (κακώς βέβαια),αφού υποτίθεται πώς και αυτός υπόκειται στις ίδιες κινησιακές αρχές του κόσμου,τότε την τάξη θα την φτειάξουμε από την κίνηση.
Από την πολυπλοκότητά της δηλαδή.
Έτσι ο άνθρωπος θα είναι το αποτέλεσμα μιάς πολυπλοκότητας της δομής του,και η όποια συνείδηση και αυτοσυνείδησή του θα εκπηγάζει αποκλειστικά από αυξημένη πολυπλοκότητα και μόνο που χωρίς αυτήν θα είναι ανέφικτη (η συνείδηση).Αλλά ομοίως και στο περιβάλλον,κοινωνικό και φυσικό,και ο άνθρωπος θα αποτελεί μέρος μιάς πολυπλοκότητας,που άν πιάνει την βάση θα έχει και συνείδηση (όλοι οι άνθρωποι θα φτειάχνουμε έναν άνθρωπο,μιά συνείδηση,μιά κοινή λειτουργία σάν τα μυρμήγκια),αλλά και ο φυσικός κόσμος θα αποκτά και αυτός συνείδηση άν είναι μέσα στα όρια της κινητικής πολυπλοκότητας που πρέπει (βλέπε ζωντανή σκεπτόμενη γή κατά μιράζ).
Και έτσι πλέον,όχι μόνο τώρα μιλάμε και πα΄λι για ντετερμινισμό και μάλιστα ακραίο μερικές φορές,αλλά και εν αντιθέσει με τις δύο προηγούμενες θεωρίες,που ήθελαν τον κο΄σμο να υπάρχει για τον άνθρωπο,τώρα ο άνθρωπος θα υπάρχει για τον κόσμο (σάν άτομο για την κοινωνία και το είδος,και σάν κοινωνία και είδος για τον κόσμο).
Ο άνθρωπος δηλαδή χάνει τις ποιότητές του και γίνεται ποσότητα,μάζα,(στην καλύτερη περίπτωση κρίσιμη μάζα που είπε και ο παντελής),που κυνηγάει εναγωνίως να πιάσει ψηλό βαθμό πολυπλοκότητας για να αποκτήσει και συνείδηση,και να ξέρει ότι είναι πολύπλοκος.
Ουσιαστικά δηλαδή,μιλάμε για συνείδηση της πολυπλοκότητας,για αυτοπολυπλοκότητα.

Οπότε καταλαβαίνετε τώρα άν πάνε έτσι τα πράγματα για το καλό της κοινωνίας και του φυσικού κόσμου και της τα΄ξης του σύμπαντος,με ποσα πλοκάμια θα μας αρπάξει από τον λαιμο και θα μας πνίξει ο πολυπλόκαμος και πολυπλοκινητικός καπιταλισμός.
Για αυτό σας λέω,μετά τις θεωρίες των "ή αυτό ή το άλλο","και αυτό και το άλλο","ούτε αυτό ούτε το άλλο",εμείς πρέπει να προλάβουμε να ξεφύγουμε και να φωνάξουμε κοροιδευτικά δείχνοντας τα αρχίδια μας, "ΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ".






























Στην αρχή οι ναυαγοί κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι προφανώς από την περιπέτεια του ναυαγίου τους,κοιτάξαν να βρούν ότι μέσα μπορουσαν για να επιβιώσουν,τουλάχιστον τις πρώτες μέρες.
Μετά,κάποιοι από αυτούς φτειάξαν ομάδες,μοίρασαν εξουσίες ανάμεσά τους και άρχισαν να οργανώνουν τους υπόλοιπους ναυαγούς.
Η μικρή οργανωμένη κοινωνία που δημιουργήθηκε παρέμεινε,λογω φόβου περισσότερο,περιορισμένη σε μιά μικρή περιοχή.Την επέκτασή της στο νησί απέτρεψαν οι αρχηγοί πειθοντας τους άλλους πώς έξω από την περιοχή τους υπάρχουν άγρια και επικίνδυνα ζώα,ενώ δέν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που μίλησαν και για αλλόκοτα φαινόμενα που μπορεί να συνέβαιναν σε αυτό το ερημικό και παράξενο νησί.
Εξάλλου το τόνισαν ρητά κατηγορηματικά.Όποιος περάσει τα σύνορα του οικισμού τους,δέν πρόκειται να ξαναγίνει δεκτός σε αυτόν.
Έτσι οι ναυγοί παρέμειναν σε ένα μικρό μέρος του νησιού,τα περιορισμε΄να φρούτα και καρποί έφεραν πείνα και παρόλη την οργάνωσή τους δέν κατάφεραν να αποφύγουν τις αιματηρές διαμάχες μεταξύ τους,ακόμη και τους κανιβαλισμούς.
Το νησί ήταν χωρισμένο σε,"αυτό ή το άλλο".



Αλλα τα πράγματα φτάσαν στο απροχώρητο και κα΄ποιοι ξεσηκώθηκαν και αποφάσισαν να βγούν από τον περιορισμό.
Μπήκαν στο ανεξερεύνητο νησί και γρήγορα γύρισαν με φρουτα και καρπούς.
Οι άλλοι ναυαγοί φάγαν και φχαριστήθηκαν,πήραν την εξουσία από τους παλιούς αρχηγούς και την έδωσαν στους γενναίους εξερευνητές.
Και αυτοί,οι γενναίοι εξερευνητές,οι ράμπο της ζούγκλας,τους υποσχέθηκαν να τους φέρνουν πάντα φρούτα και καρπούς,φτάνει να μήν τους ακολουθήσουν οι άλλοι ναυγοί ποτέ στη ζούγκλα.
Διότι θα πρέπει,για άγνωστους λο΄γους,να διατηρηθεί ο καταυλισμός ώς έχει.
Το νησί τώρα ήταν χωρισμένο σε "και αυτό και το άλλο".



Οι γενναίοι εξερευνητές με τον καιρό γίναν αλλαζόνες,αφού όλοι τους είχαν ανάγκη και περίμεναν από αυτούς.Έννοιωθαν μιά βαθειά περιφρόνηση για τους άλλους,ουτε λίγο ούτε πολύ τους θεωρούσαν τεμπέληδες και ανόητους,κατώτερους,και για αυτό άρχιζαν να κρατάνε τα καλύτερα φρούτα και αγαθά για πάρτη τους.
Συνέχιζαν όμως να δίνουν και στους άλλους,αφού ήξεραν πώς υπήρχε κίνδυνος να ξεσηκωθούν άν τους τα στερούσαν,άν και σιγά σιγά τα φρούτα στην διπλανή ζούγκλα τέλειωναν.

Ώσπου μιά μέρα,αυτοι οι ράμπο της ζούγκλας γύρισαν πισω με μιά παράξενη διάθεση και κυρίως με άδεια χέρια.
Το βλεπες στο βλέμμα τους,κάτι τους είχε συμβεί.
Άλλοι από αυτούς πήγαν και βρήκαν τους παλιούς αρχηγούς και άρχισαν να συζητάνε περί των αλλόκοτων φαινομένων που ισχυρίζονταν παλιά οι τελευταίοι ότι υπάρχουν,ενώ άλλοι πήγαν στο πλήθος των ναυαγών και τους καλούσαν να συζητήσουν για τον έξω κόσμο,διότι είχαν φτάσει σε ένα βουνό και είχαν πρόβλημα να το διαπεράσουν.

Και όταν τους ρώτησαν οι ναυαγοί άν πρέπει να έλθουν και αυτοί να βοηθήσουν στην ζούγκλα, τους είπαν όχι.Αλλά και όταν τους ρώτησαν παλι, άν πρέπει τότε να γυρίσουν οι εξερευνητές πίσω στον καταυλισμό και να οργανωθούν όπως παλιά,πάλι όχι τους είπαν.
Το νησί είναι χωρισμένο τώρα σε,"ούτε αυτό ούτε το άλλο".



Μα τι τους έχει συμβεί; Αυτοί οι γενναίοι και έμπειροι εξερευνητές να έχουν πρόβλημα ναπεράσουν ένα βουνό; Και γιατί να θέλουν τώρα να συζητήσουν με τους άλλους τι να κάνουν, και να μοιραστούν και τις τόσο καλά φυλαγμένες γνώσεις τους του έξω κόσμου; Σίγουρα κάτι είδαν εκεί έξω και τους τρόμαξε.
Μα τι είδαν επιτέλους;
Τον εαυτό τους να τους κοιτάει από απέναντι;

Και σας ρωτάω τώρα συνάδελφοι ναυαγοί,έως πότε θα κάτσουμε ακόμη στο καταυλισμο να περιμένουμε μιά απο τους αρχηγούς και μιάς απο τους ράμπο-εξευρευνητές-επιστήμονες;
Μήπως ήλθε η ώρα να αφήσουμε το βόλεμα και τις συζητήσεις και να βγουμε και εμείς στη ζούγκλα να δουμε τι γίνεται εκεί έξω;
Γιατι σας το λέω, θα συμμαχήσουν μεταξύ τους,και θα μας πουν επειδή δέν μπορούμε να πάμε εμείς στην ζούγκλα πιά,θα φέρουμε την ζουγκλα σε εσάς.
Και το νησί θα είναι χωρισμένο τότε σε,"ζούγκλα και αυτό,ζούγκλα και το άλλο".

ΦΑΝΤΙ είπε...

Τα της ζούγκλας δεν τα κατάλαβα. Για τα άλλα καλά το πήγες, μια δυο πινελιές θέλει. Η ΓΗ δεν έχει συνείδηση, ούτε σκέπτεται, τουλάχιστον δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον ΔΕΝ ΕΙΠΑ εγω κάτι τέτοιο ... δεν τα διαβάζεις τα πόστ μου ... τελικά μόνο ο Maira666 τα διαβάζει και ας μου τα σούρνει μετά.


Τα μόνα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, δείχνουν να ΜΟΙΑΖΕΙ με έναν ενιαίο ζωντανό οργανισμό. Αυτό που μπορούμε ενδεχομένως να πούμε για τα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ που περιγράφεις είναι ότι μάλλον διαθέτουν μια ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ. Ακόμη και ένας βράχος διαθέτει ένα είδος ιδιότυπης συνεκτικότητας και αυτή η ιδιομορφία λέμε ότι παράγει μια εσωτερικότητα ... Τώρα ναι ο άνθρωπος σε μια σκάλα πολυπλοκότητας ΜΟΙΑΖΕΙ να βρίσκεται στην κορυφή με αυτοσυνειδησία και νόηση (ποιοτικά ανώτερη εσωτερικότητα).

Αυτό πως συμπεραίνεις ότι δείχνει ντετερμινισμό; Πρόσεξε άλλο ντετερμινισμός και άλλο αιτιότητα ... Η ελευθεριότητα του ανθρώπου και των άλλων υποκειμένων δεν περιορίζεται απο την αιτιότητα αλλά απο τον ντετερμινισμό. Όπως εξηγήσαμε η πολυπλοκότητα εμπεριέχει αιτιότητα αλλά όχι ντετερμινισμό. Το αντίθετο φλερτάρει με τα χαοτικά, δηλαδή τα μη ντετερμινιστικά συστήματα ...

MAIRA666 είπε...

ΤΙΤΛΟΣ Ο ΑΣΠΙΚΙΟΣ ΜΑΓΟΣ.


Οπως ήδη εχω πει ο ασπικιος εχει ΜΑΓΙΚΕΣ ικανοτητες.

Ειναι ομως μικρος «μαγος» γιατι εχει την ικανοτητα
να εξαφανηζει μικρα πραγματα οπως κουνελια και να εμφανηζει ΝΑΥΑΓΟΥΣ . ο Μεγαλος ομως ο αντιασπικιος εχει
ικνοτητες μεγαλυτερες του χουντινι . Εξαφανηζει την ΚΥΠΡΟ ωσαν να ηταν ενα φυτο σε μια γλαστρα και εμφανηζει ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ πανω σε ιδια και απαραλαχτα μεταλαγμενα φυτα .( κλωνους η υβρυδια)


Eξηγουμε.

Ωραια η αναλυση για παιδακια ( εστω και σωματικα μεγαλα) οπως ο mirage αλλα χωρις ΟΥΣΙΑ αφου ολα γυριζουν γυρω απο ενα «τιποτα» . Τετοια παραμυθακια εξιστορεις και συγκινούνται τα πληθη = λαος = λιθος = πετρα = μηλα= ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ εκ φυσεως η πλανημενα.

Οι Ναυαγοι ειμαστε « εμεις».
Οι Αρχηγοι είναι οι πολιτικοι - ιερατεια πασης φυσεως περικλειομενα και εκεινα που μιλουν για αθεια.
Οι Εξευρενητες είναι οι « επιστημονες» = τεχνολογοι = χρηματιστες

Ας ξεκηνησουμε με αυτους που ονομαζεις αρχηγους . Είναι κυριολεκτικα ΑΡΧΗΓΟΙ ή είναι μονο «φαινεσθαι» «αρχηγοι»?
Ολοφανερο το δευτερο.

Οι εξευρενητες είναι και αυτοι μονο «φαινεσθε» και όχι πραγματικοι και κυριολεκτικως επιστημονες. Δεν είναι
Επιστημονες γιατι δεν ασχολουνται ουτε με την επιστημη τους
Ουτε βεβαια για το ΚΑΛΟ ( ανυπαρκτο κατά mirage αλλα υπαρκτο για σενα) του ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ που πρεπει να είναι
Ο απωτατος σκοπος τους.


Το ιδιο μπορουμε να πουμε και για τους «Αρχηγους» γιατι και αυτοι ποτε δεν ενδιαφερθηκαν πραγματικα για τους υπολοιπους αλλα μονο για την θεση της εξουσιας που τους
προσφερε Προνομια. Καλοπεραση και εξυπηρετηση αποκλειστικα των προσωπικών τους αναγκων.


Αρα λοιπον μεχρι εδώ δεν μιλας κυριολεκτικως , αλλα μονο
για αυτους που το « παιζουν» και όχι για αυτους που πραγματικα είναι , ειτε πολιτικοι ειτε επιστημονες Αρα όλα είναι μια πλασματικη εικονα η οποια εχει κεντρο το « τιποτα».
Αν ηταν πραγματικη θα ειχε κεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Προσοχη Ν .1 το πληρωμα δεν είναι ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ είναι ΕΤΕΡΟΓΕΝΕΣ και για αυτό φτανει μεχρι τον κανιβαλισμο.
(Το ομοιο η ετερο … γεννες εχει να κανει με τον ΓΟΝΟ.)

ΠΡΟΣΟΧΗ τωρα Ν 2. Μεσα στο ναυαγους δεν υπαρχει το ΚΕΝΤΡΟ , δηλαδη ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ , Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΤΟ
ΠΡΟΤΥΠΟΝ γιατι κατά τον ασπικιον και τον πιθανον πατρωνα τουτης της « χαριτωμενης» αφηγησεως εχει χαθει η εχει πνιγει η εν τελει τον εξαφανησε ο ΜΑΓΟΣ ως περιττον , ανωφελον ισως και επικυνδινον.

Φανταστειτε ότι αν υπηρχε Καπετανιος τιποτα από τα παραπανω δεν θα ειχε συμβει για τον απλουστατο λογο
οτι την διακυβερνηση θα την εδιναν αυτοβουλως ολοι οι ναυαγοι στον Καπετανιο ( αληθινον) γιατι θα διαισθανοταν
οτι μονο αυτος μπορει να τους οδηγησει πισω στην ΠΑΤΡΙΔΑ και όχι μονο να επιβιωσουν στην ξενιτια. οπως μας λει ο
αντιφιλος ασπικιος.

Και αν κανουμε την υποθεση ότι ο Καπετανιος Αληθινως πνηγηκε και τον πηρε μαζι του ο κυριαρχος του ΩΚΕΑΝΟΥ
Ποσειδων, τοτε πρεπει να σου (σας) θυμισω ότι ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΔΙΑΣ παντα αφηνει λιγο ΣΠΕΡΜΑ να σωθει ετσι ώστε να συνεχισθει και εξελιχθει η ΑΝΡΘΩΠΙΝΗ( και όχι ανθρωπομορφη) ζωη (ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ πλατωνος )

Αρα κυριοι ψαξτε μεσα στους ναυαγους , γιατι ΣΙΓΟΥΡΑ υπαρχει ο επομενος ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ , ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ , απλα , είτε δεν το ξερει είτε «φοβαται» να εμφανιστει , γαιτι το φορτιο της εξουσιας το θεωρει μεγαλο και βαρυ.

Σημειωση…….1 ολοι οι ναυαγοι δεν είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ εχουν μονο φαινοτυπον ανθρωπινον ( φαινεσθαι).


Δυο ακομη σοβαρες επισημανσεις.

1. αν προσέξετε θα παρατηρήσετε ότι αυτό που φοβηθηκαν οι εξευρενητες είναι ο ΕΑΥΤΟΣ τους. Αυτό δείχνει ότι
καποια στιγμη καταλαβαν το τι ακριβως κανουν , αλλα επειδη ηταν ΣΥΝΗΘΗΣΜΕΝΟΙ ( εθισμενοι από τα ΗΘΗ και ΕΘΙΜΑ ) δεν αντεδρασαν αλλα φοβηθηκαν και ξαναγυρισαν να κανουν αυτό που τους ειχαν ΜΑΘΕΙ.( δηλαδη αυτα που ειχαν διδαχθει απο το συστημα)
Αυτους μπορουμε να τους καταταξουμε στα ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ τα πεπλανημενα και πιθανα καποια απο αυτα ιασιμα ( γιατρεψιμα)


2. Οσον αφορα τους Αρχηγους , αυτοι πουθενα δεν «φοβηθηκαν» ουτε ειχαν αναστολες για αυτό που κανουν.
Ετσι είναι αυτοι «ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ» , ΓΗΙΝΟΙ ( χωματινοι) ΑΨΥΧΟΙ , χωρις ΗΘΟΣ , με τελικον σκοπον την εκπληρωση ΟΛΩΝ των αναγκων τους χωρις ιχνος ΕΝΤΡΟΠΗΣ [ ( εντροπια ) διαστολη η συστολη ? )].

Παρακαλούνται οι μπλοκεραδες να ταυτοποιησουν τα ΑΤΟΜΑ και όχι ΠΡΟΣΩΠΑ που αφορα τους λεγομενους
«Αρχηγους». Παρακαλω αν υπαρχουν και ατομα αναμεσα μας που μπορουν να ανηκουν σε αυτή την κατηγορια μην φοβειθειτε να το πειτε. Π.Χ μπορειτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ ( και όχι σχετικα ελευθερα όπως ο mirage ) να φωνάξετε

ΜΑΙΡΑ666 εισαι ΑΨΥΧΟΣ αρκει να το δικαιολογήσετε
επαρκως.

Και για να τελειώνουμε , αν η περιοβοητη «ζουγκλα» δεν είναι εκεινη του τριανταφυλοπουλου που περιεχει πιθηκους ,
Αλλα το ΑΙΘΕΡΙΚΟ πεδιο οπου αντικρυσαν από ΜΑΚΡΩΘΕΝ οι επιστημονες τον ΕΑΥΑΤΟ ΤΟΥΣ ( την πηγη εκπορευσεως των ΨΥΧΩΝ τους ) και οι Αρχηγοι δεν το αντικρυσαν γαιτι δεν ειχαν από αυτό τιποτα , τοτε ναι , καλως να βγουνε (βγουμε) στην «ζουγκλα» γιατι η « ενωση»
(Μηπως η ενωση τουτη εχει το ονομα Ε.Ε. )
Αρχηγων και Επιστημονων όχι μονο πιθανη είναι αλλα σιγουρη. Και οσο νωριτερα το καταλαβουμε τοσο το καλύτερο.!!!

Ενωση = Ευρωπαικη ενωση
Αρηγοι Μερκελ, Σαρκοζι, Μπαροζο, Ρον κλπ.
Επιστημονες CERN.


Παντως όταν αλλαζει ενδυμα και γινεται ΕΠΙΣΗΜΟΝ η Ευρωπαικη ενωση ονομαζεται ΜΕΣΟΓΙΑΚΗ.

Πονηρουληδες μην χασκογελατε !!!!


Καλοπροαιρετα και με θυμο.



ΥΓ Δεν εχω καταλαβει ακομα που το πανε με τον ΡΗΓΑ.
ΥΠΟΜΟΝΗ......Θα καταλαβω.


ΚΑΙ

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ.

aspic είπε...

Κακώς πιστεύεις μιράζ ότι δέν σε διαβάζω προσεκτικά,χωρίς να σημαίνει βέβαια πώς δέν συμφωνώ μαζί σου ότι ο μάιρας τελικά είναι ο πιο συνεπής αναγνώστης εδώ μέσα.
Όντως δέν είπες σκεπτόμενη γή,αλλά ζωντανή.
Το σκεπτόμενη το συμπλήρωσα εγώ επειδή το λέει η θεωρία της ζωντανής γής,που και να μήν το λέει αυτή η θεωρία, το λέει σίγουρα εμμέσως η θεωρία της πολυπλοκότητας.
Η οποία πολυπλόκα αυτή θεωρία θέλει την συνείδηση να αναπτύσεται όταν ένα σύστημα φθάσει σε ένα ικανό βαθμό πολυπλοκότητας,τον οποίο οι επιστήμονες πολυπλοκιστές ψάχνουν να βρουν.
Την πιάνεις πώς την λενε την δουλειά;
Έχουμε ένα άδειο δοχείο για παράδειγμα,τις δομές,το οποίο θα το γεμίσουμε με το πολύπλοκον υγρό.
Μόνο όταν αυτό το υγρό φτάσει σε μιά συγκεκριμένη στάθμη,θα αρχίσει να αναπτύσεται η συνείδηση.
Εδώ έχουμε καθαρά αίτιο και αποτέλεσμα,στην βάση ενός σταθερού σημείου που είναι η συγκεκριμένη οριακή στάθμη.
Ξεκάθαρος ντετερμινισμός δηλαδή.
Εξάλλου το λένε και πολλοί ειδικοί που υποστηρίζουν αυτή την θεωρία ότι είναι ντετερμινιστική.
Και βέβαια οποιοδήποτε σύστημα ξεπεράσει αυτή την οριακή στάθμη πολυπλοκότητας στις δομές του θα αποκτήσει συνείδηση.
Για αυτό και η θεωρία της ζωντανής πολύπλοκης γής,την θέλει να έχει και συνείδηση (την γή).
Τώρα άν η συνείδησή μας προυποθέτει μιά μίνιμουμ στάθμη πολυπλοκότητας,αλλα΄και άν πιο πολύπλοκες δομές από μάς ενδεχομένως να έχουν και ανώτερη συνείδηση,καταλαβαίνεις που πάει μετά η ελευθερία του ανθρώπου.
Και σου ξανακάνω την ερώτηση,γιατί το αδιευκρίνηστο να είναι και πολύπλοκο;

Άν δηλαδή η παρατήρηση επηρεάζει το μικροσωματίδιο και του καθορίζει μιά θέση στον χώρο,γιατί θα πρέπει η πολυπλοκότητα να γεννάει συνείδηση και όχι η συνείδηση πολυπλοκότητα;
Γιατί να γυρνάει δηλαδή η συνείδηση γύρω από το σωματίδιο και όχι το αντίθετο;


Παρόλαυτά μεταξύ μας τώρα,κάτσε να διώξω τον μάιρα γιατί ποιός τον ακούει μετά (μάιρα μήν διαβάζεις εσύ τα παρακάτω,είναι προσωπική συζήτηση εμένα και του μιράζ),δέν είμαι και τόσο κατά της πολυπλοκότητας όπως φαίνεται να ειμαι.
Απο παλιά για άλλο θέμα έχω γράψει πώς όλα στον κόσμο είναι χώρος και ποσότητες.Ο χρόνος και οι ποιότητες είναι μονάχα τα μέτρα που μετράμε τα παραπάνω.
Και η πολυπλοκότητα δέν είναι τίποτα άλλο από ποσότητα βέβαια.
Ο λόγος που δέν την πάω όμως,είναι γιατί δέν μου αρέσει για τους λόγους που είπα στην αρχή.Θα με ρωτήσεις βέβαια και δικαιολογημένα,αυτά που μας αρέσουν πρέπει να ακολουθούμε ή αυτά που είναι σωστά;
Κοίτα όμως που είναι το πρόβλημα.Όσο το μικροσωμάτιο αλλάζει θέσεις και δέν κάθεται κάπου λειτουργεί πολύπλοκα.Όταν πάρει μιά συγκεκριμένη θέση από την μέτρηση του υποκειμένου-επιστήμονα τότε απλουστεύεται.
Η θέση δηλαδή του σωματιδίου,δέν είναι η σωστή γιατί σωστη δέν υπάρχει,αλλά αυτή που "αρέσει" κάθε φορά στην συνείδηση του επιστήμονα.Άν δέν υπήρχε η συνείδηση να ορίζει θέσεις,να ξεδιαλύνει την πολυπλοκότητα,άν δηλαδή το σωμάτιο από μόνο του είχε μιά συγκεκριμένη θέση τότε θα μιλάγαμε για αντικειμενική απλότητα βέβαια και η θεωρία της πολυπλοκότητας θα κατέρρεε.
Άν λοιπόν επιλέγω τώρα εγώ αυθαίρετα με γνώμονα τι μου αρέσει,ο κόσμος να είναι απλός,του δίνω ένα σταθερό σημειο και ευθυγραμμίζομαι με την θεωρία της αντικειμενικής πολυπλοκότητας,ενώ άν ισχυριζόμουν το σωστό ότι ο κόσμος είναι πολύπλοκος,τότε αυτό θα σήμαινε πώς θα ήμουν ενάντιος με την πολυπλοκότητα,αφού αυτός,ο κόσμος,θα απλουστευόταν σέ κάποια θέση απο μόνος του.
Όσο δηλαδή μιλάμε υπέρ της πολυπλοκότητας αποδεικνύουμε την απλότητα και όσο μιλάμε υπέρ της απλότητας αποδεικνύουμε την πολυπλοκότητα.
Δέν είναι πρόβλημα μεγάλο αυτό;
Και όλο αυτό το παραπάνω λογικο σχήμα τι πιστεύεις πώς είναι;
Απλό ή πολύπλοκο;
Κατάλαβες πώς πάει η δουλειά και γιατι τίποτα από τα δύο δέν πρέπει να ισχύει,ή και τα δύο μαζί;
Βασικά νομίζω ότι για αυτή την αντίφαση (άν είναι αντίφαση),φταίει το φαινόμενο που περιγράφουν οι επιστήμονες,στο οποιο όσο μειώνεται η τιμή της θέσης του σωματιδίου τόσο αυξάνει η ταχύτητά του και όσο αυξάνει η ταχύτητά του τόσο μειώνεται η τιμή της θέσης του.
Δηλαδή,όσο πιο σταθερό πάει να γίνει,τόσο πιο φευγάτο είναι.
Με αυτά και με αυτά λοιπόν,η λογική μας δέν είναι ένα αποκομένο νησί από κάθε πραγματικότητα;


ΥΓ Για την ζούγκλα που λές πώς δέν κατάλαβες,απλώς εννοουσα πώς ο λαός πρέπει να βγεί μπροστα,να διεκδικήσει την γνώση,να βρεί πρόσβαση στα επιστημονικά πράγματα.
Η επιστημονική γλώσσα όπως και η φιλοσοφική και λοιπά, πρέπει να γίνει ζωντανή άμεση και καθημερινή και να βγεί απο αυτή την εσκεμένη και δήθεν "πολυπλοκότητά " της που έχει για διάφορους λόγους.
Όπως και η μόρφωση να απαγκιστρωθεί από τον επαγγελματισμό όπως έλεγες παλιά και εσύ και λοιπά και λοιπά.
Εκτός από την άμεση δημοκρατία δηλαδή,ο λαός πρέπει να α ποκτήσει και άμεση γνώση και όχι όπως είπε ο αντωνίου να δημιουργηθουν περαιτέρω κλιμάκια,ιερατεία δηλαδη,επιστημόνων.




ΥΓ 2 Σκέψου την γή σάν ένα δομικό σύστημα που περιλαμβάνει όλα τα επιμέρους συστήματα,γεωλογικά,μετεωρολογικά και λοιπά μαζί χλωρίδα και πανίδα συμπεριλαμβανομένου και του ανθρωπινου είδους βέβαια,πόσο μεγάλη στάθμη πολυπλοκότητας θα έχει σάν σύνολο όλων των πολύπλοκων συστημάτων της.
Η συνείδηση που θα έχει δέν θα είναι το άθροισμα της συνειδητότητας των διασυνδεδεμένων δομικών συστημάτων της,άρα θα είναι πολύ μεγαλύτερη απο του ανθρώπου σάν άτομο και σάν είδος;
Και άν τώρα πάρουμε το ηλιακό σύστημα για παράδειγμα,που συμπεριλαμβάνει την γή σάν δομικό του επιμέρους σύστημα,μαζί και τους άλλους πλανήτες,δέν θα έχει αυτό το ηλιακό σύστημα μεγαλύτερη συνειδητότητα από την γή;
Και μετά με τον ίδιο τρόπο θα πάρουμε τον γαλαξία που θα έχει μεγαλύτερη συνειδητότητα από το ηλιακό μας σύστημα,μετά ένα σμήνος γαλαξιών,μετά το σύμπαν μας,μετά ξέρω γω τι άλλο,μέχρι που τελικά δέν θα φθάσουμε στο υπέρτατο δομικό σύστημα που περιλαμβάνει όλα τα άλλα σάν διασυνδέσεις του;
Αυτό λοιπόν το τελευταίο σύστημα δέν θα είναι και πάλι ο θεός ο οποιος θα βάζει μπροστά για μιά ακόμη φορά το μηχανικό του δημιούργημα;
Βλέπεις πόσο ντετερμινιστική είναι η πολυπλοκότητα;
Αλλά και πόσο ένθεη;
Κάθε μηχανιστικό σχήμα,τελικά είναι το ίδιο ένθεο ή και περισσότερο και από τα ιδεαλιστικά.































Μάιρα,εσύ μιλάς τώρα για ιδεατούς και ιδανικούς κόσμους.
Στον κόσμο ομως που ζούμε έτσι είναι η εξουσία έτσι οι επιστήμονες και ο καπετάνιος που λές δέν έχει εμφανιστεί ακόμη.
Τέλος πάντων δέν σε βλέπω να διαφωνείς.
Και μου φαίνεται μάλιστα ότι έχεις μπερδευτεί κιόλας,καθότι όσο μας είχες βάλει εμένα και τον μιράζ να έχουμε κάνει συμμαχία έχει καλώς.Τώρα όμως που διαφωνούμε και μεταξύ μας δέν ξέρεις τι να κάνεις.
Να τα δείς αυτά,που τα νομίζεις όλα καλά και κακά,μαύρα και άσπρα.

ΒΓ Να υποθέσουμε τώρα ότι τον ρόλο του καπετάνιου,ή του απογόνου του που γεννήθηκε απο το σπέρμα του δία,τον κρατάς για τον εαυτό σου;

ΦΑΝΤΙ είπε...

Μάλλον και τα δυο συμβαίνουν. Άλλωστε αν με την συνείδηση αναφερόμαστε τον ΝΟΥ ο οποίος ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑ το "εκεί έξω" η πολυπκότητα του "εκεί έξω" θα μετατραπεί σε πολυπλοκότητα στον ΝΟΥ, δηλαδή σε αναπαραστάσεις της έξωθεν πολυπλοκότητας. Η φυσική πολυπλκότητα ΜΠΟΡΕΙ να οδηγήσει σε συνείδηση, πράγματι. Απόδειξη αποτελεί το αφεντο-είδος μας...

Ντετερμινισμός θα ήταν εαν ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να δημιουργήσει συνείδηση. Και εαν εξαφανισθεί η ανθρώποτητα τι μας διασφαλίζει ότι θα υπάρχει κάποια άλλη μορφή ζωής στο σύμπαν με νοημοσύνη;; Το να θεωρούμε ότι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ η πολυπλοκότητα οδηγεί στην αφεντοσύνη μας, αναιρούμε την ελευθεριότητα της φύσις ... επίσης τινάζουμε με κομψό τρόπο απο πάνω μας την ευθύνη για προστασία του ευατούλη μας όχι τόσο για εμάς, όσο για το σύμπαν ;)

Επίσης η πολυπλοκότητα δημιουργεί απλότητες ή νέες μάλλον αναγνωρίσιμες/ προσδιορίσιμες σταθερότητες σε ένα "ανώτερο" επίπεδο. Αυτό συμβαίνει στα σημεία "ανάδυσης". Παράδειγμα η απλότητα ενός κυττάρου απο την στιγμή που ενώθηκαν κάποια βακτήρια σε μια ΜΟΝΙΜΗ νέα πολυπλοκότηερη δομή. ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ η νέα δομή είναι απλή. ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ είναι πολύπλοκη. Πάρε παράδειγμα τον άθρωπο με τα τρισ βακτήρια που όλα μαζί λειτουργούν ως ένα εννιαίο ΣΥΝΟΛΟ .... αλλά εσωτερικά η ανάλυση της πολυπλοκότητας απαιτεί έναν τεράστιο κλάδο της επιστήμης (χημεία, βιοχημεία, ανθρωπολογία, κλπ)

Για το γνωσιακό και αξιακό περιεχόμενο των "ναυαγών" πως θα μπορούσα να διαφωνίσω;; Απο την εποχή του Ηράκλειτου και του Πλάτωνα μέχρι σήμερα αυτό παραμένει το πρόβλημα, η αποκοπή της ανθρώπινης "μάζας" απο ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης και τα 2 στοιχεία που αναφέρεις.

Για να έχει η γη συνείδηση, απ΄ όσα γνωρίζουμε για την συνείδηση, θα πρέπει να διαθέτει το ισοδύναμο του ανθρώπινου εγκεφάλου (που αναπαριστά) και το ισοδύναμο του νευρικού συστήματος που να διασυνδέει ολόκληρο το "σώμα" της γης με τον κεντρικό εγκέφαλο.

Δεν γνωρίζει να διαθέτει η γη κάτι τέτοιο .... :) Πόσο μάλλον ολόκληρο το σύμπαν...

MAIRA666 είπε...

ΑΣΠΙΚΙΕ ΑΝΤΙΦΙΛΕ ΧΑΙΡΕ !!!


Σε παρακαλω ορισε σε τι ακριβως διαφωνείτε με τον Συναδελφο σου τον Mirage.

Προσπαθησε να γινεις σαφης , λιγολογος και περιεκτικος.

Ορισε την θεση την δικη σου η την δικη του και πες
Εδώ διαφωνω ( η διαφωνει) για αυτόν τον λογο.


Μερικες γραμμες αρκουν , γιατι με τουτα τα πολυσελιδα ,
εχω την αμυδρα εντυπωση ότι μλποκεραδες μαλλον εχουν χτυπησει κοκκινο.


Σε παρακαλω ορισε τις παρακατω ΕΝ_ΝΟΙΕΣ.
ΝΟΥΣ
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ



ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ

Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ( ΠΡΟΤΥΠΟ ) είναι ΕΔΩ.
Οι Καπετανιοι είναι ΕΔΩ.
Οι καπετανιοι είναι ΕΔΩ

( προσοχη στον τροπο γραφης)


Αλλα δεδομενου ότι μονο τα ΟΜΟΙΑ μπορουν να «ανταμωθουν» μεταξυ τους , καταλαβαινω ( ΝΟΩ) ότι είναι
Α_ΔΥΝΑΤΟΝ να τους εν_τοπισεις ( εν+ τοπο= να βρεθειτε στον αυτό ΤΟΠΟ = συνευρεθείτε )


ΕΓΩ ειμαι μονο ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ των προτελευταιων η και των τελευταιων.

Επισης είναι προτιμοτερον ο ναυαγοι = λαος= ΤΟΥΒΛΑ
να μην βγουν στην «ζουγλκα» της ΓΝΩΣΗΣ γιατι δεν εχουν ΤΟ ΕΦΟΔΙΟ. Σκεψου ότι δινεις σε «μαυρους»
Αφρικανους η και Αφροαμερικανους ( που δεν ξερουν τι Εστι ΤΟΞΟΝ και ΔΟΡΥ και ΑΣΠΙΔΑ ) το γαλλικον
Mirage το γλυκουλι ΜΑΧΗΤΙΚΟΝ αεροπλανακι. ( συγγνώμη για την συνωνυμία).

Νομιζεις ότι υπαρχει
Ελπιδα να μην σκοτωθουν ? Εγω καμια ελπιδα δεν δινω αν θελω να ειμαι ΛΟΓΙΚΟΣ ( ο τον Λογον φερων) .





Περι του λεγομενου «ντετερμινισμου»

ΣΚΕΨΟΥ όμως ένα πραγμα. Αν δεν ΟΡΙΣΟΥΜΕ ( συγγνωμη που δεν το γραφω εις την «νεοελληνικη» ντεντερμενισουμε) είναι ΔΥΝΑΤΗΝ ( βαζω Δυναμη) η ΥΠ_ ΑΡΞΗΝ ( υπο ΑΡΧΗΣ) του οποιδηποτε πραγματος ειτε ΝΟΗΤΟΝ και αυλον ειτε «πραγματικον» και ΣΩΜΑΤΟΕΙΔΕΣ.



Για να σε (σας ) διευκολυνω το ΟΡΙΝΩ = διεγειρω !!!!




Και κατι τελευταιο. Ικετης !!!!!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΤΙΠΟΤΑ»

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΤΕ τους μλποκεραδες.


ΥΓ. αφου εισαστε αριστοι γνωστες η "γνωστη" Α.Ε. της πολυπλοκοτητας και των γραμμιικων και απλων καταστασεων τοτε μπορειτε να
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ «πιθανον» εκ των εσω πως γινεται ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΗ από ΑΠΛΗ και ΓΡΑΜΜΙΚΗ η δραστηριοτητα των ΑΤΟΜΩΝ που φερουν ΣΚΟΥΦΑΚΙ. !!!!!!!!!!

ΔΕΝ νομιζεις λοιπον ότι όπως ηδη εχω πει , η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ και η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ είναι ένα μικρο μερος ( αλλα με ιδιαιτερη βαρυτητα) της πολυπλοκαμης εν γενει δραστηριοτητας.

ΞΑΝΑΛΕΩ.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ (ΕΦΟΔΙΟΝ) ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ . ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΤΙΠΟΤΑ» ΠΟΥ « ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ» ΑΡΓΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΩΣ ΚΑΛΟΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ( μαρξιστικων , Λενιστικων , Μηδενιστικων, (αντι) χριστιανικων (ολων των αποχρωσεων) ,(αντι) ισλαμικων, τεχνολογικων (επιστημονικων) , ( αντι)καπιταλιστικων , κουμουνιστικων , καλλιτεχνικων ( π.χ μοντερνα ζωγραφικη) ,(αντιεξουσιαστικων , «οικολογικων» , παραιατρικων , αθειστικων κλπ . αντιληψεων ) ΤΟΥΡΑΝΙΚΟΝ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΡΑΝΙΚΟΝ ) «ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ» ΤΟΥΣ.

Αν τα , σε παρενθεση (αντι) τα αφαιρέσετε ,δηλαδη το (αντι) χριστανικο το κανετε «χριστιανικο» και προσθεσεται τα αντι εκει που δεν υπαρχουν π.χ το μαρξιστικον το κανετε αντιμαρξιστικον τοτε εχετε μερος της λεγομενης ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΗΣ παραμυθολογιας ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ Ο ΑΦΕΛΗΣ.


ΤΟΥΡΑΝ = σκοτεινος ,ομιχλωδες μαυρος , ΤΙΠΟΤΕ__ΝΙΟΣ

ΙΡΑΝ = ΦΩΤΕΙΝΟΣ( όπως ΕΓΩ )

ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ Η ΤΑ ΦΑΣΚΕΛΛΑ. ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΠΑ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.


ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΘΥΜΟΝ

aspic είπε...

Μα ακριβώς μιράζ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ είναι να δημιουργηθεί συνείδηση όταν η πολυπλοκότητα πιάσει το όριο που χρειάζεται.Η θεωρία της πολυπλοκότητας και ειδικοί επιστήμονες το λένε αυτό,όχι εγώ.Για αυτό και ισχυρίζονται ότι και στο ζήτημα τεχνητής ευφυίας είναι θέμα πολυπλοκότητας μιά μηχανή να αποκτήσει αυτοσυνείδηση και έτσι ελπίζουν στο μέλλον πώς θα την κατασκευάσουν.
Όσο για την γή που μου λές ότι δέν έχει νευρικό σύστημα και εγκέφαλο,μα αυτά είναι ποιοτικά χαρακτηριστικά.Η πολυπλοκότητα αναφέρεται μόνο σε ποσοτικά.Για αυτήν δέν χρειάζονται νευρικά συστήματα,παρά όπως είπαμε μόνο ικανός βαθμός πολυπλοκότητας.Υποτίθεται ότι ο εγκέφαλος είναι το ανώτερο πολυπλόκο σύστημα στην φύση για αυτό και έχει συνείδηση,και όχι επειδή είναι ο "εγκέφαλος".
Και βέβαια η γή στην οποία αναφέρονται και διασυνδέονται όλα τα συστήματα,μαζί και ο άνθρωπος μαζί και ο εγκέφαλός του,δέν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι α ποτελεί στο σύνολό της το σύστημα με την μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.Λογικά λοιπον σύμφωνα με την θεωρία,πρέπει να έχει συνείδηση ή τουλάχιστον ενός τύπου συνείδηση που δέν την αντιλαμβανόμαστε εμείς.
Είδες λοιπόν ποσο μηχανιστική είναι η θεωρία και πώς πάνε περίπατο οι ελευθερίες μας.
Η θεωρία τα λέει δέν τα λέω εγώ σου επαναλαμβάνω.
Για αυτο πονηρέψου και σκέψου τα καλύτερα τα πράγματα,γιατι ενθουσιάζεσαι με την πολυπλοκοθεωρία και δέν βλέπεις την παγίδα που κρύβει.





























Μαιρα αντιχαιρε και σε σένα.
Λιτα και περιεκτικά,σου λέω πώς με τον μιράζ διαφωνούμε που με ρωτάς, στο ότι α υτός υποστηρίζει την θεωρία της πολυπλοκότητας ενώ εγώ είμαι ενάντιος σε αυτήν (χωρίς όμως να είμαι και σίγουρος ότι είμαι ενάντιος τελικά).

Για τον λαό που λές ότι είναι επικίνδυνο να βγεί στην ζούγκλα της γνώσης,παρότι τα ίδια λίγο πολυ του λένε και οι αρχηγοί,παραταύτα μπορεί να είναι και έτσι όπως το λές.
Ίσως όμως και να χουν ωριμάσει τα πράγματα σήμερα,ή ίσως καλό να είναι να περιμένει τον καπετάνιο που και εγώ συμφωνώ ότι θα πρέπει να φανεί κάποτε.
Εσύ βέβαια καπετάνιο θα εννοείς κανένα τουρανο,εγώ εννοώ τον νέο λόγο.

Τέλος χαίρομαι που είσαι από το ιραν όπως μας είπες και συμμετέχεις σε ένα ελληνικο μπλόγκ.Σε είχα καταλάβει από τον τρόπο που μπέρδευες την σύνταξη ότι είσαι από την αλλοδαπή.
Πώς σου φαίνεται η ελλάδα; Οι έλληνες;
Εκεί στο ιράν τι χαμπάρια,πώς τα περνάτε εσείς;
Βρέχει απο κεί,γιατί εμείς εδώ θα κορακιάσουμε όπως φαίνεται.

ΒΓ Πάντως ελ μάιρα από το ιράν,είναι από τις λίγες φορές όλους αυτούς τους μήνες που είσαι εδώ που εγραψες και μερικά λογικά πράγματα.
Τι έγινε σου άλλαξε θεραπεία ο γιατρός;
Να την συνεχίσεις,φαίνεται ότι σου πάει.

MAIRA666 είπε...

ΑΣΠΙΚΙΕ

1. Ακριβως το ιδιο πραγμα ειχα καταλαβει και εγω.
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ αλλα ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ.

Σε ευχαριστω που το ξεδιάλυνες. Αυτό το κολπακι
Με τις ΤΙΠΟΤΕΝΙΕΣ ( εκ του τιποτα) διαφωνίες θα σου
πω τι μου θυμιζει.

Αν Π.Χ. εσυ θελεις να πουλησεις το αχρηστο εμπορευμα σου σε εμενα σε υψηλη τιμη [ ( πχ Αυτά τα καταραμενα τοξικα η (από)δομημενα ομολογα ( για να μην ξεχναμε και τον
Ντιρινταν -Ντιριντουν)] διαφωνεις ΜΠΡΟΣΤΑ μου με τον Mirage Η τον Αντιασπικιον για την αξιολογοτητα του ( π.χ αποδοση υπερμεγεθη, εγγυση τυπου FED ) προκειμενου να με
προσελκύσετε και να μου πουλησετε φουμαρα = ΦΟΥΣΚΕΣ .

Στρατηγικη παλια , αλλα βλεπεις σε ……… πιάνει .


2. κειμενο ασπικιου.

« Εσύ βέβαια καπετάνιο θα εννοείς κανένα τουρανο,εγώ εννοώ τον νέο λόγο.»


Εισαι απιθανος στην διαστρεβλωση των ορων.Οχι όμως
λογω ηληθιοτητας η αγραμματοσυνης αλλα λογω φιλαργυρίας. ( και όχι μονο εσυ ).
Αφου ειμαι ΙΡΑΝΟΣ , μονο καπετανιο ΙΡΑΝΟ περιμενω.

(όχι εσσομενο ( ερχομενο) αλλα ηδη ευρισκομενο επι της γης και όχι εις την γη )

Ο δικος σου ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΣ = ελληνικα ( new deal ) obama = αρχαια ελληνικα ( ΝΕΑ ΤΑΞΗ ) θατσερ είναι αυτος που με «τρομαζει».


Οσον αφορα τις εντυπωσεις μου από την ΕΛΛΑΔΑ, μεχρι τωρα , να σου πω ότι συναντησα πολλους ελληνες, λιγους Ελληνες αλλα βρε παιδι μου ετουτη η ΧΩΡΑ εχει προβλημα ΧΩΡΟΥ. Πολλοι ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ εχουν κανουν καταληψη και εχουν πιασει ποστα , τυπου ΝΕΤ, ΕΡΤ, ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ , ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Εφραιμια = ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ , ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ κλπ και ως αναγωγοι , αλητες , ΑΠΛΗΣΤΟΙ , κοντοφθλμοι και πιθανον ηληθιοι , κυβερνουν την χωρα σαν τα «μουτρα» τους , όχι όμως την ΕΛΛΑΔΑ. Την ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ γιατι η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ όπως η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ανηκει στον ΧΡΙΣΤΟ ( και στους ανακαλυψαντα τουτον) και όπως η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ανηκει στους ακοθοριστους ΑΒΡΑΑΜ ΕΒΕΡ ΣΗΜ, κλπ.

Εγω ως ιρανος ανηκω ταπεινα στο ΙΡΑΝ.

Και εσυ βρε παιδι μου ασπικιε κανε καμμια εκληση στον ΝΕΦΟΣΥΛΕΚΤΗ ΔΙΑ που κρατα τον ΚΕΡΑΥΝΟ μπας και βρεξει.

Ο θεραπεια παει καλα. Ο ιατρος μου μου ειπε
να κανω λιγο διαιτα και να ξεκουραστω λιγο.
Η συμβουλη του ακριβως ηταν.
ΠΡΩΙΝΟ = 1 ασπικιος + 1 κουταλια σουπας από Μιραγε.

Μεσημεριανο = 6 ασπικιους + 6 αντιασπικιους + 6 mirage

Βραδυνο = 1 γριβας η 1 ζουραρης η 1 γιανναρα.

Και πολλα ποτηρια νερο (ΥΔΩΡ) γιατι θα το εχεις καταλαβει ότι το προβλημα μου είναιοι καουρες (ΠΥΡ)

Τουλαχιστον , σιγουρα αν δεν «μουτρωσες» , θα εχεις σκασει ένα γελιο οπου το ακουω μεχρι εδώ.

καλοπροαιρετα με θυμο

Συνεργάτες