2/11/08

Επόμενη εκπομπή: Αμερικανικές εκλογές (05/11/08)

Οι αμερικανικές εκλογές θα είναι το θέμα της επόμενης εκπομπής. Και επειδή μέχρι να αρχίσουμε να μεταδιδόμαστε όλα τα κανάλια θα έχουν πει και δείξει πολλά για την επικαιρότητα, προβληματιζόμαστε τι να κάνουμε για να έχει ενδιαφέρον η εκπομπή μας.
Μπορείτε να μας βοηθήσετε;

27 σχόλια:

ΦΑΝΤΙ είπε...

Γιατί να κάνεις μια εκομπή για κάτι που θα μας "φλομώσουν" όλοι οι άλλοι; Γιατί να μην κάνεις κάτι πρωτότυπο, ας πούμε "Τα καλά της χορτοφαγίας" ... ; Θα κάνεις μεγάλο καλό στους νεοέλληνες ! Έφερα μια χορτόπιτα απο την Ήπειρο (την πατρίδα των κτηνοτρόφων ...) άπεχτη !

Για να πω την γνώμη μου για τα 2 προηγούμενα θέματα

1. Χορτοφαγία: Κάνει πολύ καλό! Κάνει καλό στον άνθρωπο (στην υγεία του), κάνει καλό στην κλιματική αλλαγή. Τα ζώα πονάνε γιατί έχουν νευρικό σύστημα και εγκέφαλο, τα φυτά δεν διαθέτουν κάτι ανάλογο, εαν έχουν οποιαδήποτε αίσθηση "πόνου" δεν συγκρίνεται με εκείνη των ζώων

2. Κατά την γνώμη μου το portal είναι το ανάλογο Εφημερίδας. Επομένως εαν θέλεις Παντελή να κρατήσεις και τα δύο, το portal MONO για προβολή θεμάτων (κλείσε τα σχόλια), το blog ΜΟΝΟ για σχόλια και ανταλλαγή απόψεων. Σας έλυσα τον γόρδιο δεσμό;; :) :)

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Το ότι κάποιο ζώο ζει στο σκοτάδι δε σημαίνει ότι δε βλέπει κι όλας (με άλλα μέσα) βλ. νυχτερίδα.
Έτσι, και το ότι ένα φυτό δεν έχει νευρικό σύστημα δε σημαίνει ότι δεν αισθάνεται πόνο.

Γενικώς, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους χορτοφάγους, όσο δε με βγάζουν δολοφόνο που κατακρεουργεί αθώα πλάσματα.
Έχετε δει δέντρο να πέφτει από κόψιμο; Εκεί κι αν πιάνεται η καρδιά σου... Ωστόσο, πάω και στοίχημα, τα γραφεία σας είναι ξύλινα -όπως και το δικό μου.

Έτσι είναι η φύση παιδιά. Τρώμε ο ένας τον άλλο. Και ο λύκος είναι σαρκοφάγος -κι ωστόσο τον προστατεύουμε και καλά κάνουμε, γιατί αυτή είναι η φύση του- κι εμείς παμφάγοι.
Η δε χορτοφαγία, είναι ένδειξη πολυτελούς τρόπου ζωής, και όχι στέρησης.

cyclos είπε...

Απ' ότι φαίνεται νηστικοί θα τη δούμε την εκπομπή.
προς Π.Σ.
Γιατί δεν μας λες, αν ξέρεις, τί δυνάμεις υπάρχουν στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να στηρίξουν μια αντικαπιταλιστική προοπτική στην οικονομία, ή έστω στήριξη τοποθέτησης κεφαλαίων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κατασκευές και αυτοκίνητα νέου τύπου και άλλα τέτοια?

MonteXristo είπε...

Επιχείρησε να κάνεις μιά διπλωματική εκπομπή οριοθετώντας την εξ αρχής στις ακόλουθες στατιστικές αλήθειες:
α) οι Δημοκρατικοί έχουν ανοίξει τα περισσότερα ένοπλα μέτωπα έξω από τα σύνορα των ΗΠΑ.
β) οι Ρεπουπλικανοί έχουν διαχειρισθεί με τον πιό αποτυχημένο τρόπο τα ένοπλα μέτωπα εκτός και εντός ΗΠΑ.
γ) οι διάδοχες αμερικανικές κυβερνήσεις δεν αλλάζουν την εξωτερική πολιτική. Την τροποποιούν κατά τα α και β.

aspic είπε...

Πώς να σε βοηθήσουμε ρε παντελή;
Όλα θα ειπωθουν από τα κανάλια και τις εφημερίδες,από κάθε γωνιά και πλευρά του θέματος.
Έτσι νομίζω πώς το μόνο που μπορείς να κάνεις για να διαφοροποιηθείς από το μπούγιο και να έχει ενδιαφέρον η εκπομπή σου,είναι η ποιότητα των καλεσμένων σου και ο λόγος που θα αρθρώσουν, όπως και η κατεύθυνση με τις ερωτήσεις που θα δώσεις στη συζήτηση.
Για μένα πάντως θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πώς λειτουργεί το εκλογικό σύστημα της αμερικής και πώς αναπτύσονται και σχετίζονται γενικά μεταξύ τους οι εξουσίες εκεί.
Ακόμη ενδιαφέρον θα ήταν να γίνει μιά σύνδεση των εκλογών στην αμερική με την οικονομική κρίση του νεοφιλελευθερισμύ,αλλά και με την κρίση των εθνών και του μηδενισμού έτσι όπως τα ανέλυσε και ο ζιάκας.
Λένε ότι η οικονομική κρίση μπορεί να είναι μιά μπανανόφλουδα που βάζουν στους δημοκρατικούς και στον ομπάμα,ανάλογη με του κένεντυ στην κρίση με την κούβα.
Δέν το πολυπιστεύω, διότι άμα ήταν έτσι, η τεχνητή υποτίθεται κρίση θα ξέσπαγε μετά την εκλογή του ομπάμα.
Από την άλλη μάλιστα,λέγεται ότι η οικονομική κρίση ωφείλεται στους δημοκρατικούς που με την μεγάλη τους επιρροή στο κογκρέσο είχαν ανοίξει τις κάνουλες για στεγαστικά δάνεια στον κοσμάκη,στα πλαίσια της φιλολαικής τους υποτίθεται πολιτικής.
Άν είναι έτσι, μήπως έχουμε μιά τεχνητή οικονομική κρίση που σε συνδυασμό με την εκλογή των δημοκρατικών και την επιστροφή του παρεμβατικού κράτους, αφήνει υπόννοιες για μιά αντανακλαστική ή εσκεμένη αντίδραση των εθνών μπροστά στην απειλή της κατάρευσής τους;
Μήπως κάποιες δυνάμεις (πραγματικές ή αφηρημένες) βρίσκονται σε έναν κρυφό παρασκηνιακό πόλεμο,που θα επηρεάσει όλο τον πλανήτη;
Όλα μπορεί να συμβαίνουν.
Δέν "ακούτε" και εσείς ώρες ώρες μιά ύποπτη ησυχία γύρω σας;
























Καλά σου λεει το ερμάριον ρε μιράζ.
Που ξέρουμε άν και πώς αισθάνονται τον πόνο τα φυτά;
Αλλά και στα ζώα να μείνουμε,γιατί δηλαδή να λυπόμαστε τα πρωτεύοντα και τα δευτερεύοντα τριτεύοντα ζώα να τα παρατάμε στην τύχη τους;
Τα χέρια μας με σαπούνι να πλύνουμε, θα κάψουμε δεκάδες μικρά πλασματάκια που έχουμε πάνω μας.
Αυτά γιατί δέν τα λυπόμαστε;
Γιατί λυπόμαστε τα ζώα που μας μοιάζουν;
Μήπως το κάνουμε για τον εαυτό μας τελικά και όχι για αυτά τα ίδια;
Τέλος πάντων δέν διαφωνώ με την χορτοφαγία και μακάρι στο μέλλον ο πόνος που υπάρχει στον πλανήτη να εξαλειφθεί μιά για πάντα.
Νομίζω όμως πώς αυτό είναι άκαιρο ακομη,και οι οικολόγοι που υποστηρίζουν τέτοια πράγματα ζουν εκτός πραγματικότητας,με συνέπεια να χάνουν την αξιοπιστία τους και να γίνονται και γραφικοί μερικές φορές.
Θα πρέπει τα αιτήματά τους σε αυτό τον τομέα να είναι πιο πραγματικά και συγκεκριμένα και να στοχεύουν σε αυτά που γίνονται άμεσα και όχι σε σχεδόν θεωρητικά, ανέφικτα προς ώρας,πράγματα.
Οι συνθήκες άς πούμε διαβίωσης των ζώων μέσα στους στάβλους και ο τρόπος που θανατώνονται,είναι ένα τέτοιο πραγματικό αίτημα που θα πρέπει να χουμε σήμερα.
Από κει και πέρα όμως.....

MAIRA666 είπε...

Ασπικιε μπραβο !!!!!

ΣΕ παρακαλω αναλυσε τωρα στους φιλους μπλοκεραδες αυτα που λες.

κειμενο ασπικιου

" Άν είναι έτσι, μήπως έχουμε μιά τεχνητή οικονομική κρίση που σε συνδυασμό με την εκλογή των δημοκρατικών και την επιστροφή του παρεμβατικού κράτους, αφήνει υπόννοιες για μιά αντανακλαστική ή εσκεμένη αντίδραση των εθνών μπροστά στην απειλή της κατάρευσής τους;
Μήπως κάποιες δυνάμεις (πραγματικές ή αφηρημένες) βρίσκονται σε έναν κρυφό παρασκηνιακό πόλεμο,που θα επηρεάσει όλο τον πλανήτη;
Όλα μπορεί να συμβαίνουν.
Δέν "ακούτε" και εσείς ώρες ώρες μιά ύποπτη ησυχία γύρω σας;


Αναλυσε αυτα που λες για δυναμεις πραγματικες η αφηρημενες.
Βεβαια (το πιθανοτερο) , δεν περιμενω να συμφωνησω με την αναλυση , αλλα ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ την, τοτε θα εχουμε πλησιασει την ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΥΓ Εγω δεν "ακουω " ΗΣΥΧΙΑ αλλα ακουω ΟΜΦΗ και μαλιστα
ΔΥΝΑΤΑ.


ΥΓ.1 ξεκινα την αναλυση με το
συμβολο των Δημοκρατικων.
Το ρεμπουμλικανικο προς το
παρων αμελησε το.

ΥΓ.2 ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕ οτι τα εθνη
στα οποια θα ανφερθεις
αν ειναι πλαστα η
πραγματικα και αν ειναι
δυνατον ονοματισε τα.

ΥΓ.3 ΤΙ γινεται οταν
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ?

ΥΓ.$ ΕΣΥ Που ξερεις απο
οικοπεδα και μετροιτα
αναλυσε το.!!!!!!

ΦΑΝΤΙ είπε...

Ήμουν πολύ σύντομος και προσεκτικός στις διατυπώσεις μου.

Εαν ξέρατε τι τρώτε(με) τότε θα αλλάζατε γνώμη για την χορτοφαγία. Εκτός απο την φούσκα της οικονομίας, ο Καπιταλισμός μας έχει προσφέρει και την Διατροφική Φούσκα!

ΠΑΝΤΕΛΗ δεν κάνεις μια εκπομπή για την ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ;;

Εδω υπάρχει το καλύτερο άρθρο που μπορείτε να βρείτε στα ελληνικά:

http://live-sustainably.blogspot.com/2006/10/larry-spencer-httpwww.html

Δεν είναι κακό να προσέχει κανείς τον εαυτό του, ιδιαίτερα εαν αυτό συμβαδίζει με το να κάνει καλό και στο ευτύτερο περιβάλλον! Εδω εξηγείται γιατί η χορτοφαγία πετυχαίνει και σε αυτό :

http://live-sustainably.blogspot.com/2007/06/veganism.html

Για το ζήτημα του πόνου θα πρέπει να διαβάσετε μερικά καλά βιβλία φυσιολογίας και φιλοσοφίας. Συμφωνώ πάντως μαζί σας ότι οι Οικολόγοι το έχουν παρακάνει με τον πόνο των ζώων και στιγμές - στιγμές γίνονται γραφικοί. ΟΜΩΣ πρέπει να συμφωνίσουμε στα βασικά. Εαν τα ζώα νιώθουν πόνο (και δεν διαφωνεί κανείς) τότε έχουν δικαιώματα και ο "ηθικός" άνθρωπος υποχρεώσεις, όπως το να μην βασανίζονται σε ιατρικά πειράματα, να ζουν σε φυσικές συνθήκες, να μην εξολοθρεύεται το είδος τους (γεννοκτονία) να μην θανατώνονται για να γίνονται γούνες!

Μπορεί να υπάρχει "ησυχία" γιατί οι ειδήσεις αφορούν κυρίως τις Αμερικανικές εκλογές και το οικ. κράχ, αλλά η δουλειά συνεχίζεται. Η Ρωσσία έχει δώσει όπλα στην Βενεζουέλα, ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο με Κούβα και άλλες Ν. Αμερικανικές χώρες, έσπασε την συνοχή του Συμ. Ασφαλείας κατά του Ιράν, βοηθά το Ιράν με το πυρηνικό του πρόγραμμα (αναμένεται 03/2009) και το Ιράν όχι μόνο απέρυψε πρόσφατα το τελευταίο σχέδιο των Δυτικών για αγορά πυρ. καυσίμου, αλλά ανακοίνωσε τα σχέδιά του να πουλήσει δικό του καύσιμο μελλοντικά σε άλλα κράτη!! Ο Ελ Μπαραντέι λέει πως δεν έχουν δυνατότητα για π. όπλα, αλλά οι Ισδραηλινοί προφανώς θα απαντούσαν πως κάνει ο,τι μπορεί για να αποφύγει τον πόλεμο, αλλά τα ίδια έλεγε και για το Ιράκ και ο πόλεμος δεν απετράπει ...

Εδω αναλυτικά τι γίνεται με το Ιραν -> http://www.nti.org/e_research/profiles/Iran/Nuclear/chronology_2008.html

Ησυχία είπες ;)

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Για το θέμα της εκπομπής:

Συμφωνώ απολύτως με τους προγράψαντες και επαυξάνω. Αν είναι δυνατόν πάντως θα άξιζε να ξέρουμε τους μελλοντικούς συμβούλους του Ομπάμα (γιατί αυτός θα κερδίσει, έτσι δεν είναι;) και να ξέρουμε ποιοι από αυτούς είναι δηλωμένοι μισέλληνες και ποιοι όχι.

Για το θέμα της χορτοφαγίας, όταν πρόκειται για επιλογή λόγω γούστου, ή λόγω υγείας, πάω πάσο.
Όταν όμως βλέπω να οφείλεται στο ότι ο άλλος αηδιάζει το κρέας (λες και είναι κανένας λόρδος!) τότε είναι αντίθετος.

Όσον αφορά το θέμα της συμπόνιας για τα ζώα, θα τη δεχόμουν από ορισμένους μόνο ανθρώπους, που θα έβλεπα να έχουν την ανάλογη ευαισθησία και απέναντι στους ανθρώπους.
Δε μπορεί για παράδειγμα, ο άλλος να μας βρίζει με αναίδεια από τη μια, και από την άλλη να συμπονάει τα ζώα.
Τούτο το πράγμα δείχνει ότι ο άλλος φοβάται τον πόνο, και ότι υπερβάλλει σε συναίσθημα.

Μερικοί φτάνουν στο σημείο να λένε ότι είναι αφύσικο πράμα το να φας μια μπριζόλα. Γιατί; Γιατί πονάνε τα ζώα.
Τότε και η αλεπού είναι αφύσικη όταν τρώει τις κότες.

anetos είπε...

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συζητηθεί στην εκπομπή σου Παντελή
Έτσι που να κάνει την διάφορα με τους άλλους .συμφωνώ όμως με τον
Ορθολογιστή aspic ότι μια παράμετρος πάντα είναι η ποιότητα των καλεσμένων .
Σήμερα διάβασα ένα πολύ καλό άρθρο του Σταύρου Λυγερού σε εφημερίδα με τον τίτλο
«Πίσω από τους μονομάχους « με λίγα λόγια παίζεται το μέλλον της Αμερικής
‘...η ΗΠΑ είναι ένας πληγωμένος γίγας.... .η ηγεμονία της βρίσκεται σε κρίση ...και αυτό το ξέρουν όλοι....» . Κάτι επίσης που ίσως έχει ενδιαφέρον , τι θα κανουν είναι όλοι αυτοί Που είχαν επενδύσει στην (λύκο)φιλία της Κοντολιζας δηλ. την «νέα Ευρώπη» με την δουλική και γλοιώδη συμπεριφορά τους ζούσαν σε υπέρτατη ευτυχία και ασφάλεια κάτω από προστάτη Μπους ? είναι σίγουρο ότι η νέα κυβέρνηση οποία και να είναι θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την «παλαιά» Ευρώπη .
Τι θα κάνουν όλα αυτά τα «ορφανά» του κομμουνισμού τώρα που το χρήμα δεν θα ρέει όπως πριν ? Η επόμενη «πρόεδρος» της Ε.Ε , Τσεχία έβαλε και ραντάρ για τους ρώσους με αντάλλαγμα την βίζα για την γη Της επαγγελίας ! είναι βέβαια κατανοητό το μίσος για τους πρώην δυνάστες τους αλλά το δις εξαμαρτείν ... ιδιαίτερα όταν άλλος γα..αει (ΗΠΑ) και άλλος πληρώνει (Ε.Ε) για τους «νέους»...

Όσον αφορά την χορτοφαγία μήπως όλοι οι πιστοί θέλουν να μας πουν
Κάτι προφητικό ? ότι δηλαδή με την πείνα που έρχεται καλό θα είναι να την συνηθίζουμε σιγά σιγά

Ρε Aspic που την «ακούς» την ησυχία ? εγώ άκουω μια βοή , όπως όταν
Βράζουν τα «χόρτα» στην κατσαρόλα , απλά είναι ακόμα το καπάκι από πάνω...

macedonian είπε...

Αδιαφορώ πλήρως για το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών,κατά τον ίδιο και αυτό τρόπο που οι Αμερικανοί αδιαφορούν για τις δικές μας εκλογές (όποιος και να βγει εδώ θα τους γλύφει και αντιστρόφως όποιος και να βγεί εκεί θα τον γλύφουμε).Είναι άλλωστε γνωστό πως η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α. δεν αλλάζει ανάλογα με τις ευχές μας ή τους (σε αντίθεση με μας όπου η πολιτική αλλάζει αντιστρόφως ανάλογα με τις επιθυμίες του λαού).Θεωρώ μάλιστα πως η υπερβολική συζήτηση για το θέμα δείχνει δουλοπρέπεια και αναξιοπρέπεια.Εύχομαι Κύριε Παντελή να επιστρέψετε σύντομα στα ουσιώδη θέματα που αφορούν τους Έλληνες και τη ζωή μας.
ΥΓ Δυστυχώς πάλι δε θα τη δω την εκπομπή λόγω εργασίας.Να μου πείτε τί έγινε!

anetos είπε...

Δικιο εχεις Macedonian ενα σχολιο που διαβασα απο μια συνεντευξη το Τσομσκι
ενισχυει αυτα που λες ....Εχει πλακα και ο Ομπαμα μια απο τα ιδια..

οτι "Σχολιάζοντας τις αμερικανικές εκλογές, ο Τσόμσκι κάνει λόγο για μάρκετινγκ που έχει ως στόχο να δημιουργήσει απαίδευτους καταναλωτές, που επιδίδονται σε παράλογες επιλογές, υπονομεύοντας τους σκεπτόμενους πολίτες που κάνουν ορθολογικές επιλογές. Σαφέστατα απορρίπτει και τους δύο προεδρικούς υποψηφίους τους οποίους θεωρεί ως εντολοδόχους δύο επιχειρηματικών συμφερόντων τα οποία κατευθύνουν τόσο το Ρεπουμπλικανικό, όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Στη συνέντευξη, ο Αμερικανός διανοούμενος μιλά για την παγκόσμια φτώχεια και μαστιγώνει ανελέητα την αντιφατική και καταστροφική εξωτερική πολιτική, για την καταδίκη της οποίας ίσως χρειαστεί κάποτε ένα νέο δικαστήριο τύπου Νυρεμβέργης μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο… "

....Εχει πλακα και ο Ομπαμα μια απο τα ιδια..!(?)

cyclos είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ακριβώς εννοείται το ότι ο ομπάμα θα είναι μια από τα ίδια. Αμερικάνος είναι. Όσο αφορά την περιοχή μας είναι ένας αμερικάνος πρόεδρος που πρέπει να εμποδίσει την εξάπλωση της ρώσικης επιρροής στα βαλκάνια, που έχει πολλούς σλάβους, άρα δυνάμει επηρεαζόμενους από τη ρώσικη πολιτική. Για να ανασχέσει τη ρωσική επιρροή ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσει εμάς, ή τους αλβανούς, τους φύρομ και τους κοσοβάρους, που τους έχει ήδη στην τσέπη. Πώς θα συμβιβάσει τα αντιτιθέμενα εθνικά συμφέροντα των μεν και των δεν, είναι ακανθώδες θέμα.
Τώρα αν οι δημοκρατικοί χρηματοδοτούνται από άλλα οικονομικά συμφέροντα (και όχι αυτά που χρηματοδοτούσαν τους προηγούμενους) ίσως ακολουθήσει λιγότερο άτσαλη πολιτική.
Αυτά το αφεντικό τα παίζει στα δάχτυλα, σαν ειδικός επί των βαλκανικών και θα χαρούμε ν' ακούσουμε την άποψή του, βεβαίως.
Πάντως εμένα περισσότερο θα μ' ενδιέφερε να ξέρω τις δυνάμεις και τον συσχετισμό τους. Ίσως οι πιό αξιόπιστες αντιαμερικανικές δυνάμεις να βρίσκονται στο έδαφος των ΗΠΑ (Τσόμσκι, Βάλλερστάιν, ακόμα και ο Μουρ και άλλοι.)

ellinaspatriotis είπε...

Κύριε Σαββίδη,
νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να διερευνήσετε ποιοί βρίσκονται πίσω από τους δύο υποψηφίους.
Οι περισσότεροι θέλουμε τον Ομπάμα για να αλλάξει κάτι διεθνώς, όμως ξεχνούμε ότι και αυτόν τον χρηματοδοτούν οι ίδιοι κύκλοι, οι οποίοι έτσι και αλλιώς χρηματοδοτούν και τους δύο υποψηφίους για να έχουν σίγουρο το παιχνίδι (όποιος και να βγεί, αυτοί θα τον ελέγχουν).
Επομένως πρέπει να δούμε πίσω από τον Ομπάμα (ο οποίος από ότι φαίνεται θα έχει μια άνετη νίκη).
Και πίσω από τον Ομπάμα είναι 1ον οι χρηματοδότες του και 2ον το πολιτικό επιτελείο το οποίο ουσιαστικά θα ασκήσει την πολιτική.
Υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι οι οποίοι θα ασκήσουν συγκεκριμένες πολιτικές σε όλα τα θέματα (μεσανατολικό, βαλκάνια, Ρωσία, κλπ).
Για παράδειγμα, από την στιγμή που ένας χρηματοδότης του Ομπάμα είναι ο Σόρος, τι περιμένουμε σχετικά με το Σκοπιανό? Καλύτερη αντιμετώπιση, δεν νομίζω.
Θα πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν.

anetos είπε...

Κυκλος δεν το εννοουμε προφανως (!) οτι ο Ομπαμα ειναι μια απο τα ιδια απλα αναφερα (απορωντας) αυτα που ειπε καποιος "σοφος" αμερικανος , ο Τσομσκι,για τον οποιο , ολοι τρεχουνε απο πισω να μαζεψουν τι θα πει .Εγω εξακολουθω να πιστευω οτι και τιποτα να μην ειναι, η τιποτα να μην κανει και μονο οτι οι αμερικανοι τον ψηφισαν ,ειναι σπουδαιο για ολους .....

cyclos είπε...

Πράγματι είναι σπουδαίο το γεγονός ότι οι αμερικανοι ψήφισαν για να μην έχουν μια απ' τα ίδια.
Όπως θα μας πει και ο ΠΣ, το συντριπτικό ποσοστό των νέων ψήφισαν για την αλλαγή. Πολλοί απ' αυτούς θεωρούν την αλλαγή μετα-υλιστικά, άρα αντικαπιταλιστικά (η εκδοχή του καπιταλισμού που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια χρεοκόπησε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτικά.)

Άραγε ο κόσμος μπορεί πλέον να συμβιβαστεί με μια απ' τα ίδια?
Άραγε είναι δυνατόν να επαναληφθεί μια απ' τα ίδια? (Το μια απ' τα ίδια είναι η επιδίωξη της αναπτυξης με όρους οικονομικής μεγέθυνσης αποκλειστικά. Η επιδίωξη αυτή θα φέρει τον πόλεμο σε νέους τόπους, την καταστροφή όσου περιβάλλοντος έχει απομείνει και θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε πλήρη καταστροφή.)

Τί θα κάνει ο Ομπάμα? Δεν υπολογίζω στο πρόσωπό του, (ούτε τον ξέρω, ούτε τους μηχανισμούς της χώρας του ξέρω, ούτε τους σπόνσορές του ξέρω) αλλά υπολογίζω στη συμβολική ψήφο αυτών των ανθρώπων.

Εκτός από τους αμερικάνους όμως είναι και ο υπόλοιπος κόσμος που ελπίζει.


Ίσως είναι η αρχή της δράσης για κάτι καλύτερο στη γη.

cyclos είπε...

Ρε μιράζ, το χορτοφαγικό μπλογκ που μας παραπέμπεις, λέει ότι παλιά οι άνθρωποι ζούσαν 900 χρόνια επειδή τρώγανε χόρτα!!! Και ακόμη παλιότερα ότι δεν τρώγανε καθόλου κι αν κανένας τολμούσε να πάρει τροφή τον περιφρονούσαν!!!

Πες τους να μην μπερδεύουν την επιστήμη με τους συμβολισμούς των θρησκειών, προς θεού!
Και μετά, τί κακό είν' αυτό με τη μακροβιότητα? Τόση που έχουμε φτάνει και περισσεύει, σε λίγο θα τρωγόμαστε και μεταξύ μας, εννιάμισυ δις θα είμαστε σε λίγα χρόνια.
Το θέμα δεν είναι να ζήσουμε πολλά χρόνια. Το θέμα είναι τί κάνει ο καθένας στη ζωή, όση έχει.
Το τί κάνει αφορά κυρίως τους επόμενους ανθρώπους.
Κάθε δέντρο που φυτεύεις,(στο λέω επειδή μάλλον φυτεύεις, και το θεωρώ πραγματικά σοβαρό έργο) αφορά αυτούς.
Κάθε καταστροφή που τυχόν διαπράττεις, πάλι αυτούς.
Καλύτερα να πράττουμε σκεφτόμενοι αυτούς που θα μας διαδεχτούν σε μερικές δεκαετίες παρά τα προσωπικά μας γηρατειά στα 900.

Η διατροφική φούσκα είναι υπαρκτή και προήλθε από συγκεκριμένες επιλογές ανθρώπινων συστημάτων, όχι από την κρεοφαγία αυτή καθ' αυτή.

cyclos είπε...

Πάντως είναι κρίμα να χαλάμε τόσα ωραία ποστ για τα χόρτα, ανακατεύοντας άλλα πράγματα, όπως οι αμερικάνικες εκλογές, οι νεοέλληνες κ.λπ.
Καλύτερα να ζητήσουμε από τον ΠΣ να βάλει μια ξεχωριστή ανάρτηση στο μπλογκ για τα χόρτα ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις με την ησυχία μας, να συμμετέχουν και τα κορίτσια, νάχουμε να τσακωνόμαστε.

aspic είπε...

Εγώ λέω κύκλε μιάς και δέν παλουκωνόμαστε σε ένα θέμα και στριφογυρίζουμε από τόπικ σε τόπικ και από πόρταλ σε μπλόγκ,να μας φτειάξει ο παντελής ένα φόρουμ,να μπορούμε να συζητάμε διάφορα θέματα ξεχωριστά.

Βγήκε πρόεδρος ο άραψ τελικά.Θα μου πείτε βέβαια,γιατί ρε άσπικ λές τον άνθρωπο αράπη,ρατσιστής είσαι;
Και πω΄ς να τον πώ ρε παιδιά; Έγχρωμο;Τηλεόραση είναι;
Μάθαμε τώρα,να κρυβόμαστε πίσω απο τις λέξεις.
Και τους ερυθρόδερμους,τους κίτρινους,τους λευκούς,γιατί τους λέμε όλους με το χρώμα τους και μόνο τους μαύρους τους λέμε έγχρωμους;
Αυτό δέν είναι ρατσισμός;
Και όχι τίποτα άλλο,χαλάνε και το ωραίο λογοπαίγνιο που κυκλοφορεί: "ένας έγχρωμος θα μας φέρει άσπρη μέρα" ή το άλλο,"ο έγχρωμος μπήκε στον λευκό οίκο".Ρε πέστε τον ένας μαύρος θα μας φέρει άσπρη μερα και ένας μαύρος μπαίνει στον λευκό οίκο,να ταιριάξει ωραία η δουλειά.Γιατί ο έγχρωμος ασπρόμαυρη θα στην φέρει την μέρα τελικά.

Το λοιπόν,συμφωνωδιαφωνώ με όλους σας και απο την μεριά μου θα πώ πώς πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι δέν υπάρχει χειρότερος εχθρός από τον δικό σου άνθρωπο.
Ή αλλοιώς,το πρόβατο που θα βάλει ο τσοπάνης να φυλάξει τα άλλα πρόβατα,θα αποδειχθεί σκυλότερον του σκύλου.Διότι θα θέλει να αποδείξει ότι είναι σκύλος,διότι θα θέλει να αποδείξει ότι δέν είναι πρόβατο.Γιατί είμαστε αυτό που δείχνουμε και ποτέ δέν δείχνουμε αυτό που είμαστε.
Για αυτό νομίζω πώς είναι αφέλεια να πιστεύουν κάποιοι ότι ο ομπάμα θα συντρέξει τους μαύρους,τις μειονότητες,τους αδικημένους και τους ταλαίπωρους του κόσμου τούτου.
Η εξουσία είναι εξουσία ότι χρώμα και άν έχει,για αυτό δέν τσιμπάμε με τέτοια κόλπα.
Έτσι δέν είναι;
Και ούτε τσιμπα΄με και με τα σημειολογικά και τα συμβολικά του πράγματος που ισχυρίζονται πολλοί.
Αυτά είναι ιδεολογικές φούσκες ανάλογες των χρηματικών.
Οι καιροί μας είναι αποδομητικοί,γκρεμίζουν τα σύμβολα και αυτά δέν περνάνε πιά.

Βασικά πιστεύω ότι η αμερικάνικη αυτοκρατορία προσπαθεί να βγάλει ένα ήπιο και δημοκρατικο πρόσωπο,κάτι θέλει να ενοχοποιήσει κάτι να απενοχοποιήσει,φόρεσε μιά μάσκα (ομπάμα) και ετοιμάζει να παίξει και πάλι την τυφλόμυγα.
Ότι και άν λέτε,επιμένω πώς ακούω μιά ύποπτη ησυχία.
Κάποιοι είναι κάτω κλειδαμπαρωμένοι στα υπόγεια και στα έγκατα και δουλεύουν α διάκοπα.
Περισσότερη ανάλυση ελ μάιρα που μου ζητάς,μόνο άν γίνεις μπλογκεράς σωστός και μετρημένος.

ΥΓ Παρόλαυτά συμφωνώ με τους περισσότερους που λένε πώς είναι εκπληκτικό πώς ένας μαύρος βγήκε πρόεδρος της αμερικής.
Αυτό πρίν μερικά χρόνια ούτε κάν θα το φανταζόμασταν.
Και τελικά οντως,όλες οι μεγάλες αλλαγές ξεκινουν απο την αμερική.


ΥΓ2 Διαφωνώ τα μάλλα με τον μακεδόνα που λέει ότι είναι αναξιοπρεπές και δουλοπρεπές να μας απασχολούν οι εκλογές της αμερικής.
Κανένα οικοσύστημα (για να το πω΄και οικολογικά) δέν λειτουργεί ανεξάρτητα στον πλανήτη.Όταν μάλιστα το αμερικανικό οικοσύστημα είναι το κυρίαρχο,και όλα τα υπόλοιπα σάν και το δικό μας το ελληνικό είναι απλώς περιφερειακά και άμεσα ή έμμεσα εξαρτώμενα,αυτό σημαίνει ότι περισσότερο πρέπει να μας ενδιαφέρουν οι εκλογές στην αμερική παρά στην ελλάδα.
Μήν πώ δηλαδή ότι κανονικά θα έπρεπε να είχαν δικαίωμα ψήφου για την εκλογή αμερικανού προέδρου όλοι ο κάτοικοι του πλανήτη.
Διότι ουσιαστικά,όλοι πολίτες (ή σκλάβοι) της αμερικανικής αυτοκρατορίας είμαστε.
Και να μήν μας πιάνει το παράπονο για αυτό,γιατί τουλάχιστον εμείς που είμαστε μακριά από το κέντρο της αυτοκρατορίας καθότι ξεχασμε΄νοι την βγάζουμε απλώς με γρατζουνιές.Για σκεφτείτε και τους αμερικάνους πολίτες τι τραβάνε.
Όχι μόνο τους έχουν βρεί ένα σωρό συμφορές,αλλα κανείς δέν τους συμπονεί όπως άλλους βασανισμένους λαούς,και τους βρίζουν και από πάνω.
Μιά χαρά είμαστε εμείς εδώ.




























Το λοιπόν μιράζ,δέν διαφωνώ ότι η χορτοφαγία και η ωμοφαγία έχουν όλα αυτά τα ωφέλη που μας λένε τα κείμενα που μας παρέθεσες.Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά ένα αιώνα τ΄ωρα,ακόμη και εδώ στην ελλάδα τα χει γράψει και τα χει ε φαρμόσει ο γιατρός πέτρου άν δέν κάνω λάθος το ονομά του,πρίν εξήντα χ ρόνια με μεγάλη επιτυχία (σχεδόν λατρευόταν από πολλούς).Και βέβαια μήν αναφερθούμε και στους αρχαίους που έδιναν μεγάλη βάση στην θεραπευτική διατροφή όπως και στην μουσική και λοιπά.
Διαφωνώ όμως με τον τρόπο που κάποιοι φτειάχνουν μιά σχεδόν θρησκευτική ιδεολογία με αυτά τα πράγματα,τοξικότερη κατά πολύ της κρεοφαγίας που καταδικάζουν.
Ήδη επισήμανε ο κύκλος κάποιες μεταφυσικές σαχλαμάρες που επικαλούνται,όπως αυτή της μακροβιότητας των εννιακοσίων ετών,ή ότι μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει χωρίς καθόλου τροφή,αντλώντας ενέργεια από τον εαυτό του.
Δεδομένης της μονομανίας αυτών των χορτοιδεολογημάτων που θέλουν τον άνθρωπο ουσιαστικά να είναι αποκλειστικά ένα τεράστιο έντερο προσβάλοντάς του κάθε ψυχική,πνευματική και διανοητική ελευθερία,δέν είναι δύσκολο να δείς πόσο θέλουν να γίνουν επιστήμη στην θέση της επιστήμης,οπως η τελευταία έγινε θρησκεία στην θέση της θρησκείας.
Και νομίζω είναι κρίμα τώρα που επιτέλους υποχωρεί κάπως η επιστήμη και πα΄με να ανασάνουμε,να βάλουμε άλλον δερβέναγα στο κεφάλι μας.
Ο άνθρωπος δέν αρρωσταίνει μόνο απο τους δαίμονες που ήθελε η θρησκεία ή μόνο από τα μικρόβια που θέλει η επιστήμη,ή μόνο από τα ένζυμα που θέλει η χορτοφαγία,ή μόνο από τον ανάδρομο ερμή που θέλει η αστρολογία και λοιπά.Αρρωσταίνει και από αυτά,αλλά κυρίως αρρωσταίνει επειδή είναι άνθρωπος.
Και τέτοιες υποσχέσεις που έδωσε η θρησκεία,που έδωσε η επιστήμη και που δίνει και η χορτοφαγία-φυσιοθεραπεία περί θέωσης του ανθρώπου,είναι εκ του πονηρού.
Ο άνθρωπος είναι μιά υλοψυχοπνευματική οντότητα,πολύ πιο περίπλοκη πολύ πιο απλή από την λειτουργία του εντέρου.
Και να σαι σίγουρος ότι άν αυτή η ιδεολογία που μας λές εγκαθιδρυόταν στον κόσμο,παλι ο κοσμάκης θα πέθαινε όπως πεθαίνει τώρα,πάλι καρκίνους θα χαμε,πάλι καρδιοπάθειες έστω και άν έτρωγε ραδίκια όλη τη μέρα.
Καθότι η αρρώστεια είναι μιά οντότητα και αυτή στον κόσμο,αδελφή του πολέμου και ξαδέλφη του λοιμού,όλα παιδιά καλά και αγαπημένα του θανάτου,και άν τους κλείσουμε ένα δρόμο θα ανοίξουν έναν άλλο να ρθουν να μας βρούν γιατί φαίνεται πώς μας αγαπάνε και δέν κάνουν χωρίς εμάς.
Μόνο άν θεραπευθεί ο πλανήτης στο σύνολό του (σάν ύλη και σάν πνεύμα) θα θεραπευθούν και οι άνθρωποι σάν φυσική συνέπεια.Για αυτό η οικολογία πρέπει να έχει πιο ολιστικό,συνάμα και ενωτικό χαρακτήρα.

ΒΓ Ρε συ μιράζ τι είναι αυτές οι φίλες σου οι οικολόγες;
Πολύ στριμένα άντερα ρε αδερφάκι μου και είναι και χορτοφάγες!!
Μου θυμίζουν την άλλη την φίλη σου που είχα έρθει και εγώ στο μπλόγκ της,την ανέτα.
Θυμάσαι τον καημένο τον επιστήμονα τι είχε ακούσει;
Τον καταλυπηθηκα τον ταλαίπωρο.
Πωπωπω!!Ευτυχώς που δέν έμπλεξα ποτέ με οικολόγα στη ζωή μου,γιατί θα ήμουν στο θιβέτ τώρα να διαλογίζομαι κοψίδια.

MAIRA666 είπε...

Κειμενο ασπικιου


“Ότι και άν λέτε,επιμένω πώς ακούω μιά ύποπτη ησυχία.
Κάποιοι είναι κάτω κλειδαμπαρωμένοι στα υπόγεια και στα έγκατα και δουλεύουν α διάκοπα.
Περισσότερη ανάλυση ελ μάιρα που μου ζητάς,μόνο άν γίνεις μπλογκεράς σωστός και μετρημένος.”

1.
ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ

Παρακαλω ορισε τι εστι "σωστος"
Παρακαλω ορισε τι εστι "μετρημενος"

Και αφου ορισεις τις παραπανω εννοιες πες μου αν
Ο σωστος είναι ΔΙΚΑΙΟΣ ?
Ο μετρημενος αν είναι κατι διαφορετικο είναι ΔΙΚΑΙΟΣ ?

2.
Γνωριζα , εβλεπα το « ειδος» της αντιδρασης. Αν προσεξες στην τελευταια αναρτηση εγραψα « ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΩ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ.» Ένα από τα μελλουμενα είναι και αυτό.

3.
οι περισσοτεροι δεν καταλαβαν ουτε θα καταλαβουν γιατι
επιμενεις ότι « ακους ησυχια» αλλα θα τους βοηθησω για να καταλαβουν ποσο «αμετρος» και "μη σωστος" ειμαι.

«Ακους ησυχια» γιατι αυτοι που κανουν τοσο θορυβο είναι ( καθως γραφεις) Κλειδωμενοι και αμπαραμωνοι στα Υπογεια και στα Εγκατα και είναι τοσο απομακρυσμενοι από εμας που αδυνατουμε να τους ακουσουμε. Σε παρακαλω αναλυσε το, στους φιλους μλοκεραδες και παρατα την απιθανη παραμυθολογια που ΣΚΟΠΗΜΑ απστελνεις με τα συνήθη βλακωδη και πληρη αντιθεσεων «ρητα» σου.
Εγω δεν εχω ΑΝΑΓΚΗ αναλυσης ειδικα από εσενα. ΟΙ άλλοι όμως περιμενουν να σε ακουσουν πως και πως, οποτε μην «αδικεις» ουτε τα νυν ουτε τα μελλουμενα προβατα.

Ονοματησε σε παρακαλω και σε προκαλω τους «υπογειους». Μηπως δεν εχουν ονομα ?
Η αληθεια είναι ότι ουτε εγω ακουω «τους ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ και στα ΕΓΚΑΤΑ» εργαζομενους γιατι και από εμενα είναι απομακρυσμενοι. Θυμησου όμως τι ειπα.
Εγω ειπα ότι ακουω Ο Μ Φ Η γιατι μονο αυτό μπορω
Να ακουσω. Εσυ το καταλαβες και για αυτό αναφερθηκες μονο στους «ΥΠΟΗΧΟΥΣ» και όχι στους «ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ». Μερικοι θα πουν με τι μαλ………ιες λενε και ασχολουνται . ΕΞΗΓΗΣΕ τους ότι δεν καταλαβαινουν και δωστους τα φωτα σου ΣΩΣΤΕ (οι) και ΜΕΤΡΗΜΕΝΕ(οι) ( ανθελληνα κατά δηλωση σου) .


Αν εχεις παρατηρησει ποτε μεχρι τωρα δεν εχω δωσει ένα στοιχείο για μενα. Σημερα σου δινω ένα στοιχείο
Ειμαι υπερ της χορτοφαγιας και ειμαι χορτοφαγος , η καλυτερα μη κρεατοφαγος, προσοχη δεν ημουν αλλα ειμαι. Δεν αναγκαζω όμως κανεναν να το αποδεχτει .
Αυτά τα πραγματα τα ΕΝΝΟΕΙΣ (και όχι καταλαβαινεις ) με το καιρο αν εισαι τυχερος η «επιμελης» .

Δεν χρειάζεται να αναζητείται και να καυγαδιζεται για πραγματα που εχουν επιλυθεί τουλαχιστον 14.000 χρονια πριν. «Οι πρωτογονοι» ( αραγε ποιοι ?) θα μας περασουν για προ_πρωτογονους( αραγε ποιοι ? ) και μαλλον ειμαστε.

«Πολιτεια του Πλατωνα» ανοιχτε και θα βρειτε τα λεγομενα Περι χορτοφαγιας η μη .!!!!!!!!!!
μην σπαταλάτε χρονο και «χρημα» σε διαφορους πιθηκους. ( πιθηκος = αυτος που μιμειται και προσπαθει να αποδειξει οτι κανει το καλο)


ΥΓ. Ειδικα από εσενα περιμενω τον ορισμο του ΕΛΛΗΝΑ η νεοελληνα αφου εχεις δηλώσει ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ. Αρα ξερεις τι εστι το πρωτο αφου μπορεις και δηλωνεις το αντιθετο του.


ΥΓ 1. το φορουμ και όχι μπλογκ το επιασα .
ΣΟΥ ειπα ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΩ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ.

και για να καταλαβεις οτι το ειχα δει το θεμα ευκολα μπορεις να βρεις και να διαβασεις απο τις πρωτες αναρτησεις ( μηνες πριν) που εγραψα ( και κατηγορηθηκα απο εσενα οτι μου απανταει ο παντελης ). Αλλα τωρα ειναι αργα. Οχι οταν και οπως μας συμφερει, πονηρουληδες.



ΥΓ 2. "σωστε" και "μετρημενε"
σε παρακαλω γραψε εστω και μια φορα ΣΩΣΤΑ και με ΜΕΤΡΟ το ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.

ουτως η αλλως εχεις αποδεχθει οτι ειναι κατι το
θετικο.


καλοποαιρετα με λιγο θυμο

MAIRA666 είπε...

μερος απο αρθρο της σημερινης Ναυτεμπορικης.


"Αμερικανοί ψηφοφόροι απέρριψαν σε δύο πολιτείες (Νότια Ντακότα, Κολοράντο) προτάσεις για τον περιορισμό του δικαιώματος στην άμβλωση σήμερα σε δημοψηφίσματα που διεξήχθηκαν παράλληλα με την εκλογή προέδρου.

Ωστόσο τα αποτελέσματα για τουλάχιστον 150 πολιτειακά νομοσχέδια σε όλη τη χώρα έδειξαν έναν πιο σύνθετο πολιτιστικό χάρτη από όσο δείχνει η σχετικά εύκολη εκλογή του Δημοκρατικού Μπάρακ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Οι ψηφοφόροι της Φλόριντα και της Αριζόνα τάχθηκαν κατά των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και οι ψηφοφόροι της πολιτείας του Αρκανσο υπερψήφισαν μέτρο που απαγορεύει σε ομοφυλόφιλους να υιοθετούν παιδιά, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Η έγκριση της τροπολογίας αυτής είναι ένα φωτεινό αστέρι σε μια κατά τα άλλα ζοφερή νύχτα, στην οποία η Αμερική εξέλεξε τον πιο φ ι λ ε λ ε ύ θ ε ρ ο πρόεδρο στην ιστορία της», δήλωσε ο Ματ Στάιβερ, ιδρυτής του Κέντρου Ελευθερίας για το Δίκαιο και την Πολιτική, σε ανακοίνωσή του μετά την ψήφιση του μέτρου στην Φλόριντα. Στην Πολιτεία της Φλόριντα επικράτησε ο Μπάρακ Ομπάμα. "


Σας παρακαλω μην ξανακουσω οτι
οι κατοικοι τουλαχιστον της
φλοριντα ειναι "αμερικανακια"
γιατι πρεπει να ψαχτειται μηπως ειναι αμερικανακια οι της ΤΗΛΟΥ η παρεα.

μην μου πειτε οτι δεν τα λει ολα ο κυριος ΣΤΑΙΒΕΡ.
ακομα και η φρασεολογια ασπικιε ειναι ενδεικτικη δεν
νομιζεις ?

ΦΑΝΤΙ είπε...

Όλοι οι εκπρόσωποι εξουσίας κάτι προσδοκούν απο τον Ομπάμα ... θα συνεργαστούν με την νέα κυβέρνηση. Επομένως δεν "δικαιούνται" να είναι απαισιόδοξοι, ή μάλλον ρεαλιστικά επιφυλακτικοί κάτι που μπορεί και έκανε η αντιπολίτευση.

Aspic είπαμε να κάνουμε άλλο πόστ γιατί με βάζεις να απαντάω τώρα. Συμφωνώ με αυτά που λέτε για τις υπερβολές περί χορτοφαγίας. Και εμένα η στάση των Vegan μου φαίνεται δύσκολη και υπερβολική. Και συμφωνώ φυσικά με τον Κύκλο ότι δεν πρέπει να το κάνει κανείς
για την μακροβιότητα. Ιδιαίτερα με το ότι "Το τί κάνει αφορά κυρίως τους επόμενους ανθρώπους" - αυτό είναι η γνήσια Οικολογική στάση!

Απο την άλλη μεριά δεν πρέπει να παρσύρεσται απο τις στιγμές υπερβολής που μπορεί να έχει ένα κίνημα αλλαγής. Υπάρχουν χρήσιμα πράγματα στο site που σας ανέφερα.

Εαν σας ενεύρισαν οι έλληνες οικολόγοι bloggers διαβάστε αυτό εδω

http://www.hundredyearlie.com/

και αυτό εδω

http://video.google.com/videoplay?docid=-1432315846377280008

και αυτό

http://icarusfilms.com/new2006/odb.html

Επίσης είναι χρήσιμο να γνωρίζετε γιατί γίνεται αυτός ο "πόλεμος" απο τους Οικολόγους που πολλές φορές ξεφεύγει στην υπερβολή για να προωθήσει κάποιες απόψεις. Προσπαθούν να ακουστούν. Διότι όταν έρχονται οι εταιρείες με τα ιατρικά τους προϊόντα και ο "πολιτισμός" και μας πουλάει το παραμύθι ότι ΧΑΡΙΣ σε αυτούς (τα φάρμακά του, τα νοσοκομεία του, τα τρόφιμά του, κλπ) ζει ο άνθρωπος περισσότερο ΣΗΜΕΡΑ και αποσιωπεί την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ που προκαλεί στην υγεία ο τρόπος της βιομηχανικής καλιέργειας, παραγωγής συσκευασίας και διανομής των τροφίμων, κάποιοι πρέεπει να μιλήσουν. Να μιλήσουν και να πουν την αλήθεια, ότι δηλαδή απο την μια μας καταστρέφουν με τεχνητά τρόφημα την υγεία και απο την άλλη πάλι με τεχνητά μέσα μας την επισκευάζουν (υποτίθεται). Στην προσπάθειά τους αυτή οι οικολόγοι μπορεί να ξεφεύγουν, να υπερβάλουν και να αυτο-απομονώνονται - το χειρότερο έτσι δεν καταφέρνουν να ενημερώσουν για πράγματα σημαντικά που έχουν ανακαλύψει και πρέπει να διαδοθούν.

Κρατήστε τα χρήσιμα, και κυρίως ας εγκαταλείψουμε όλοι (αμφότεροι) τους χαρακτηρισμούς, διότι μας εμποδίζουν μα δούμε την ουσία των θεμάτων. Άλλωστε θέλουμε δεν θέλουμε θα γίνουμε όλοι οικο-λόγοι τον 21 αιώνα ...

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Mirage έχεις δίκιο σ' αυτά που λες, και κανένας μας δεν έχει πρόβλημα με την οικολογία νομίζω.
Όλοι μας επιθυμούμε έναν πιο υγιή για το σώμα και την ψυχή μας τρόπο ζωής, και όλοι θέλουμε να μην τρώμε χημικά.

Το κακό ωστόσο δεν είναι στην οικολογία, αλλά στις οικολογικές οργανώσεις που άλλοτε με γελοία μέσα, και άλλοτε με δικτατορική νοοτροπία παλεύουν (;) για τα αιτήματά τους.

Αυτά που μας έσυραν ο Αρμόνιος και η Ελένη, μου τα έχουν σύρει και άλλοι οικολόγοι κατά καιρούς, γραμμένοι σε οργανώσεις, φανατισμένοι μέχρι το κόκκαλο, και όλα αυτά επειδή τρώω κρέας (κάτι που θεωρώ απολύτως οικολογικό γιατί στη φύση ο άνθρωπος κατατάσσεται στα παμφάγα).

Αυτή η φανατισμένη και αφοριστική στάση αρκετών οικολόγων είναι που με έκανε να μην ασχοληθώ με το κίνημα και να μην το πάρω στα σοβαρά.
Και δεν είμαι από τους λίγους. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι συμφωνούν με την οικολογία και με το να έχουμε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής, απαλλαγμένο από περιττά αγαθά, από επιβλαβή υλικά που ζημιώνουν εμάς και όλους τους άλλους.
Και πολλοί κάνουν, στο μέτρο που μπορούν, ό,τι περνάει από το χέρι τους. Άλλος κάνει ανακύκλωση, άλλος φυτεύει ένα γλαστράκι στο μπαλκόνι του, άλλος χρησιμοποιεί τα σπασμένα καρυδότσουφλα για λίπασμα. Άλλος με το να μη σπαταλάει το νερό. Άλλος... άλλος... Και όσοι έχουν μια καλή πρόθεση, και βρίσκουν την ευκαιρία, την αξιοποιούν.

Εκείνοι ωστόσο που συγχέουν την οικολογία με την χορτοφαγία έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε λογική.
Θεωρούν τους εαυτούς τους γνήσιους συμπονετικούς οικολόγους, ενώ η οικολογία από τη φύση της δεν έχει σχέση με τη συμπόνια. Για παράδειγμα, πρέπει να αφήσεις το λιοντάρι να κατασπαράξει την αντιλόπη αν θέλεις να υπάρξει λιοντάρι. Πρέπει να αφήσεις τον αετό να τσακίσει το φίδι αν θέλεις να υπάρξει αετός.

Τα δε μέσα που χρησιμοποιούν, είναι γελοία. Για παράδειγμα αυτοί που περιφέρονται ντυμένοι ζώα, ξεφτιλίζουν τους εαυτούς τους και κατά συνέπεια τα αιτήματά τους. Ή οι άλλοι που περιφέρονται γυμνοί (τάχα ενάντια στις γούνες) περισσότερο φαίνονται να ηδονίζονται, παρά να μάχονται για κάποιο αίτημα.

Θα πουν "κάνουμε βλακείες να μας προσέξουν". Το θέμα δεν είναι μόνο να σε προσέξουν, το θέμα είναι και να σε πάρουν στα σοβαρά.

Η δε αφοριστική στάση πάλι δεν έχει κανένα αντίκρυσμα. Για παράδειγμα, εκείνο το καταθλιπτικό διαφημιστικό της green peace με το αλητάκι που έλεγε "θα μεγαλώσω και θα σας σκίσω", ήταν μια δυσφήμηση για την οικολογία.
Και το κακό δεν είναι ότι έχουμε μόνο αποτυχημένες διαφημίσεις, έχουμε και δικτάτορες οικολόγους που μισούν όλον τον κόσμο με το πρόσχημα ότι τον αγαπάνε.

Γενικώς, πρέπει να φροντίσουν οι οργανώσεις αυτές να διώξουν τα ανισόρροπα μέλη τους, αν θέλουν να πετύχουν κάτι.
Επιπλέον, πρέπει να διαχωρίσουν την οικολογία με τη χορτοφαγία, τις πολιτικές ιδεολογίες, το γυμνισμό κλπ, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την οικολογία, και απωθούν όλους όσους δε συμφωνούν μ' αυτά τα πρόσθετα.

macedonian είπε...

aspic,
"κανονικά θα έπρεπε να είχαν δικαίωμα ψήφου για την εκλογή αμερικανού προέδρου όλοι ο κάτοικοι του πλανήτη"
εκτός δηλαδή,της οικονομικής φούσκας να δημιουργήσουμε και μία πολιτική? Όχι ότι δεν την έχουμε δημιουργήσει ήδη με το να ασχολούμαστε όλο και περισσότερο με τα κοινά άλλων λαών.
Τί επιτυγχάνουμε όμως έτσι?
Αποφεύγουμε απλά να ασχοληθούμε με τα πραγματικά δικά μας προβλήματα,ταίζοντας "κουτόχορτο" τους συμπολίτες μας.Αντί να δούμε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ασχολούμαστε με τα μπινελίκια της Κλίντον στον Ομπάμα,αντί να φρίξουμε με το σκάνδαλο των υποκλοπών ασχολούμαστε με τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στη Βενεζουέλα και τέλος αντί να σπάσουμε τα μούτρα των εγχώριων τραπεζιτών χαιρόμαστε που ο Ομπάμα είναι μαύρος και που έληξε ο Αμερικάνικος εμφύλιος.
Άσε φίλε aspic,δε θα πάρω...

ΦΑΝΤΙ είπε...

Ερμάριο ευχαριστώ για τα πολύ εποικοδομητικά σου σχόλια. Θα τα μεταφέρω εκεί που πρέπει - ελπίζω να πιάσουν τόπο. Η Οικολογία είναι πολύ φρέσκο πολιτικό κίνημα και ακόμη φυσικά δεν έχει βρεί τον βηματισμό της.

aspic είπε...

Το πρόβλημα μιράζ είναι ότι και η οικολογία σήμερα βιομηχανοποιείται,συσκευάζεται και διανέμεται,από τους ίδιους πιά μηχανισμούς που καταγγέλει.Γίνεται και αυτή ένα σύστημα δηλαδή.
Πάρε παράδειγμα τις βιοκαλλιέργειες.Αυτοί οι λίγοι που την ξεκινησαν στην ελλάδα πρίν είκοσι τριάντα χρόνια,είχαν κατά νού πρωτίστως την προστασία του περιβάλλοντος,περιορίζοντας την σημασία του τελικού παραγόμενου προιόντος,και μετά ξέφευγαν από τα στενά πλαίσια της αγροτικής παραγωγής έχοντας συνειδητά επιλέξει μέσα απο τις βιολογικές καλλιέργειες να προτείνουν μιά οικονομικοπολιτική μεταρύθμιση,ανάλογη με ένα ωραίο άρθρο που διάβασα στο πόρταλ για ενός τύπου συναιτεριστικό κίνημα.
Το πράγμα εκφυλίστηκε όμως,και τι είναι σήμερα οι βιοκαλλιέργειες;
Μιά μαλακία και μισή.
Παράγεται με τους ίδιους οικονομικούς όρους της συμβατικής καλλιέργειας,οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες συμμετέχουν με διάφορα βιολογικά σκευάσματα,και η διανομή και η διάθεση γίνεται πλεον και από τα σούπερ μάρκετ.
Και το μόνο που ενδιαφέρει τον βιοπαραγωγό είναι άν θα τα τσεπώσει γερά από το ραπάνι που θα πουλήσει και το μόνο που ενδιαφέρει τον καταναλωτή είναι άν είναι καλό και καθαρό το ραπάνι.
Έχει καμμιά σχέση αυτό με την πραγματική οικολογία;
Δέν βλέπεις ότι το ραπάνι είναι το αντίστοιχο χάπι που θα σου δώσει ο γιατρός;
Δέν ξαναβγαίνουν οι μάγοι να μας κουνάνε χρωματιστές χάντρες μπροστά στα μάτια μας για να μας εντυπωσιάσουν πάλι;
Τι θα πεί,λυπόμαστε τα ζώα για αυτό δέν τα τρώμε.
Με αυτή την λογική,υπάρχει κάτι που δέν πρέπει να λυπόμαστε;
Ή θα πάρουμε να απαριθμούμε ένα ένα αυτά που λυπόμαστε,κατακερματίζοντας πάλι την αλήθεια σε επιμέρους μικρές αλήθειεςγια να χαθούμε για μιά ακόμη φορά στο τίποτα καταλήγοντας έτσι σε ανόητες προλήψεις και δεισιδαιμονίες που ήδη αναφέρθηκαν στην κουβέντα,αλλά άντε μήν πώ πάλι τίποτα για τις φίλες σου;
Και στο κάτω κάτω,ακόμη και για το άν κάνει καλό στην υγεία η χορτοφαγία,αρχίζω να αμφιβάλλω πιά.

































Κοίτα τον ελ μάιρα που δηλώνει χορτοφάγος πώς έχει κάψει τον εγκέφαλο με αυτά που λέει.


ΒΓ Μακεδόνα,νομίζω πώς όλα σχετίζονται μεταξύ τους.Ακόμη και το σκάνδαλο του βατοπεδίου και λοιπα εγχώρια θέματα που λές,έχουν σχέση με το πού κατευθύνεται η αμερική.
Γιατί η αμερική δείχνει εμείς ακολουθούμε.

ΒΓ2 Ελ μάιρα,τώρα εσύ θέλεις να σου πώ για τα νεφελίμ που λέει ο λιακό,αλλά δέν στο κάνω το χατήρι.
Τα έγκατα και τα υπόγεια βρίσκονται και μέσα μας και όχι μόνο στη γή.
Και πάψε πιά να μου λές τόσο καιρό ότι δήλωσα ότι δέν είμαι έλληνας.
Μου τα πρήξες πιά.
Γιατί το λές αυτό; Τις γράφω σπαστές τις λέξεις και δέν το χω καταλάβει;

ΦΑΝΤΙ είπε...

Ήμουν πολύ προσεκτικός στην διατύπωση, είπαμε, λυπόμαστε ολόκληρο το φυσικό περιβάλλον γι αυτό δεν τρώμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ κρέας και ιδιαίτερα αυτό απο ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ βιομηχανικά απο τον πολιτισμό μας.

Η λελογισμένη χορτοφαγία, όχι οποιαδήποτε (η οργανική μόνο), κάνει καλό στην υγεία, αυτό είναι βέβαιο, τώρα τι έχετε πάθει και θέλετε να κάνετε το άσπρο-μαύρο ... θα φταίνει οι φιλενάδες μου ... βούρδουλα θέλουνε που σας πληγώσανε ... τα παλιοκόριτσα ... :)

Πολύ σωστά τα λες για τα βιολογικά προϊόντα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ εξελίσσονται σε βιομηχανία. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις ... διάβασε το ΟΙΚΟ της Σαββατιάτικης Καθημερινής.

Έρχονται μάλιστα και τα μεταλλαγμένα - εκεί να δεις SUPER ΧΑΠΙ!! Και την επισιτιστική κρίση θα σώσουν ΚΑΙ Οικολογικά θα μας τα αποκαλέσουν/ σερβίρουν!

Thanassis είπε...

Ενώ οι εκλογές στις Η.Π.Α. είναι πάντοτε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, η πολιτική γραμμή της χώρας απέντι στα διεθνή θέματα παραμένειη ίδια: σκληρή επιδίωξη των αμερικανικών συμφερόντων, πόλεμοι και άλλα πολλά. Αυτό που προσωπικά με ενδιαφέρει σε σχέση με τη χώρα αυτή και πιστεύω ότι θα ενδιέφερε πολλούς είναι το σύστημα διακυβέρνησης των Η.Π.Α. Πολλοί λένε ότι η παρουσία ουσιαστικά δύο Σωμάτων, της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων ( ή της Άνω και Κάτω Βουλής στη Γερμανία) εξομαλύνει τις αντιθέσεις στην κατανομή κρατικής εξουσίας και προσφέρει μεγαλύτερη αμεσότητα της λαϊκής βούλησης στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική. Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλουθήσω στην εκπομπή σας απόψεις έγκριτων συνταγματολόγων και πολιτειολόγων (δόξα τω Θεώ δεν στερούμεθα) υπό το πρίσμα της εξέτασης της δυνατότητας ίδρυσης και λειτουργίας ενός επί πλέον θεσμού που να μεσολαβεί (ή ακόμα και να εμπλέκεται σε επίπεδο απόφασης) με την Βουλή σε θέματα δημοσιονομικών (πχ φορολογίας, εξοπλισμών) παιδείας, λειτουργίας του τύπου και ΜΜΕ κλπ. με μέλη άμεσα εκλεγμενα από το λαό και ανεξάρτητα από τα κόμματα. Προσωπικά νομίζω ότι αποκλειστική εξουσιοδότηση του λαού στο κάθε πλειοψηφούν κόμμα να αποφασίζει εν λευκώ για κάθε τι, έχει πλέον εξαντλήσει την βιωσιμότητά του καθώς αναπαράγει μόνο τα συμφέροντα της καθεστηκυίας τάξης θέτοντας στο οικονομικό περιθώριο ολόκληρα τμήματα της ελλαδικής κοινωνίας. Μια τέτοια συζήτηση θα άξιζε τον κόπο να τη δούμε και γι' αυτό θα ήθελα να δεχθείτε να την πραγματοποιήσετε. Ευχαριστώ.

Συνεργάτες