6/11/08

Ο χώρος του "aspic"

Πως είδατε την εκπομπή για τις αμερικανικές εκλογές;

ΥΓ. Και για τις εκλογές να μην γράψετε, γράψτε για τη διατροφή. Έχει ενδιαφέρον.
Θυμίζει το μεθυσμένο (με το συμπάθιο) που έψαχνε το κέρμα που έχασε κάτω απο το φώς μιας κολόνας της ΔΕΗ, επειδή εκεί έβλεπε, ενω το κέρμα το έχασε στο σκοτάδι.
Πάντως, την ερχόμενη Τετάρτη, λέμε να ασχοληθούμε με τον Ντεριντά. Αναζήτηση ταυτότητας με προβολές στο μέλλον. Δηλαδή, βλέπουμε το μέλλον και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ταυτότητα με βάση αυτό που πιστεύουμε πως θα είναι.
Εδώ, τεχνητό άνθρωπο επιχειρούμε να φτιάξουμε, "μελλοντική" ταυτότητα δεν θα φτιάξουμε; Μεταπτυχιακό για το είδος της διαμόρφωσης ταυτότητας στα Σκόπια, για όποιον ενδιαφέρεται.
Και μια και μ' 'επιασε η φλυαρία- όπως λέει και ο Μάιρα καμιά φορά, γράφω πάνω απο δύο γραμμές-η συζήτηση για την εκπομπή της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου για το "τί είναι ο νεοέλληνας" προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. Ανεξαρτήτως της κριτικής που δεχθήκαμε. Αυτό δείχνει κάτι, με πιθανότητα σημαντικού στατιστικού λάθους, αφού οι χρήστες του internet είναι μιας κατηγορίας πολίτες και μικρός αριθμός στο σύνολο του πληθυσμού: Ότι η ταυτότητα αποτελεί αναγκαίο στοιχείο για τη ζωή του ανθρώπου. Και αν αυτό ισχύει για ανθρώπους σαν και αυτούς που έχουν πρόσβαση στο internet αντιλαμβάνεσθε την ανάγκη ταυτότητας για τον καθημερινό κόσμο που δεν έχει την πολυτέλεια να πολυσκέπτεται.
Αυτά, για να μην με κατηγορήσει ο maira για φλυαρία και για ...κατάχρηση εξουσίας.

Π.Σ.

15 σχόλια:

anetos είπε...

Κύριε Παντελή η χθεσινή εκπομπή όπως πάντα ενδιαφέρουσα ( πως θα μπορούσε να
Μην είναι? ) . Όμως Το τέλος της ήταν όχι απλά απότομο, αλλά σαν να έκλεισε την πόρτα Ο αέρας ... ούτε καληνύχτα δεν πρόλαβαν να πουν οι άνθρωποι .

Ο καλεσμένος αριστερά (τον έχω δει και άλλες φορές στις εκπομπές σου)
Έξυπνος και πολλές φορές τεκμηριωμένος αλλά ...κάπως μου φέρνει
λίγο καβαλημένος

. ο Καθηγητής Σταύρου καλός αλλά θυμωμένος , γιατί ? ίσως γιατι διαπίστωσε αυτό που Όλοι λεμε , ότι τι να σου κάνει Ομπαμα η οι καλές συγκυρίες όταν η ελληνική διπλωματία χαζογελάει και περί άλλα τυρβάζει.....

. Το άρθρο σου στο πόρταλ περιεκτικό και σωστά τοποθετημένο κάλυψε τα «καινά» της εκπομπής, όπως και το βίντεο της Κάλλης , έπρεπε όμως να το είχες αναρτήσει έγκαιρα .
Αναφέρεις κάπου «Αντιθέτως, η Τουρκία, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, διαμορφώνει μελλοντική πολιτική. Για τους αναλυτές της περιοχής, η Τουρκία ακολουθεί σταθερή και επίμονη πολιτική με τις μειονότητές της προς τα δυτικά της σύνορα ώστε αν και όταν τεθεί κάποιο θέμα προς τα νοτιοανατολικά της σύνορα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί να ζητήσει αλλού ανταλλάγματα ή να διαμορφώσει πιεστικές καταστάσεις. » δεν συμφωνώ, δεν πιστεύω ότι μπορεί να πάρει κάτι η Τουρκία ,ιδιαίτερα από μια χώρα της ΕΕ (Ελλάδα ,Βουλγαρία) αλλά και εξοπλισμένη όπως η Ελλάδα ,δεν είναι αφελείς οι τούρκοι , ψαρεύουν μόνο σε ασφαλή νερά , απλά παρενοχλούν , διατηρώντας το φοβικό σύνδρομο στην Ελλάδα (ξέρουν πολύ καλά το πρόβλημα μας ,εξ ‘ου και η στενή συνεργασία τους τους Skopians ) ....

cyclos είπε...

Γι αυτό γράφουμε για τη διατροφή. Ξέραμε ότι η χθεσινή εκπομπή δεν θα φώτιζε τα πράγματα.

Ελπίζω τα κορίσια να το ξανασκεφτούν, να δουν ότι δεν είμαστε κακοπροαίρετοι και μας γράψουν κομιά συνταγή, να κάνουμε κι εμείς τις διορθώσεις και τις πιθανές προσθήκες, να αναζητήσουμε τους σωστούς χρόνους ψησίματος και να διαμορφώσουμε τις πιθανές γεύσεις που θα προκύψουν.
(Δηλώνω απερίφραστα ότι προτιμώ το λεμόνι και όχι το ξύδι όπως ο άσπικ και οι λαοί της βόρειας ευρώπης.)

Η μελλοντική ταυτότητα μου αρέσει σαν θέμα. Να την ψάξουμε άραγε εκεί που φέγγει ή στα σκοτεινά?

Θα κοιτάξω εκεί που φέγγει. Θα βάλω "ντεριντά" στο google, θα διαβάσω και θα επανέλθω. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να γράφω μπούρδες αφού κατετάγην σε σκεπτόμενη μειοψηφία.

Ωραίο το άρθρο για τον βάλλερστάιν στο κυριακάτικο βήμα. Τί ασφαλείς που είναι αλήθεια οι παγκόσμιες θεωρίες!
Ο άνθρωπος λέει ότι δεν ξέρει τί θα γίνει, ότι όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον είναι ανοιχτά, αλλά έτσι όπως τα λέει αισθάνεται ο αναγνώστης μια σιγουριά, ότι το εννοεί ο άνθρωπος αυτό που λέει.

Πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τον ντεριντά?

system failure due to insufficient evolution? είπε...

Αφού δεν μπορώ να γράψω στο portal..

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Ενισχύεται το Ισραηλινό λόμπι;

Άρχισε η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση Ομπάμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θεωρείται σχεδόν σίγουρη η επιλογή του Ραμ Εμάνιουελ για την θέση του γενικού γραμματέα του Λευκού Οίκου.

Οι Ισραηλινοί τρίβουν τα χέρια τους αφού φαίνεται να ενισχύεται η επιρροή τους, καθώς ο πατέρας του Εμάνιουελ είναι Ισραηλινός και συμμετείχε στο παρελθόν σε ακραία εθνικιστική οργάνωση. Ο ίδιος έχει υπηρετήσει ως εθελοντής στον Ισραηλινό στρατό, λίγο πριν τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου το 1991. Υπήρξε επίσης βασικός σύμβουλος του Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας.

http://www.express.gr/news/world/94324oz_2008110694324.php3

http://en.wikipedia.org/wiki/Rahm_Emanuel

Σήμερα, ανταποκρίτρια του BBC στην Ουάσινγκτον ανέφερε ότι ο Ομπάμα δεν φάνηκε πολύ ευχαριστημένος καθώς ο ίδιος φαίνεται να επιθυμεί την παρουσία καινούργιων προσώπων στον Λευκό Οίκο. Η δημοσιογράφος άφησε λοιπόν να εννοηθεί ότι η επιλογή του Εμάνιουελ στην ουσία του επιβλήθηκε!

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Ο Μεντβέντεφ ανακοίνωσε την εγκατάσταση πυραύλων στο Καλίνιγκραντ στη Βαλτική ως απάντηση στη συμφωνία για εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων σε Τσεχία-Πολωνία.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_06/11/2008_291056

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/7712392.stm

Η Ρωσία φαίνεται επίσης να προωθεί την δημιουργία ενός “λομπίστικου” οργανισμού χωρών-παραγωγών φυσικού αερίου αντίστοιχου του ΟΠΕΚ, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Καντάφι στη Μόσχα. Επίσης δείχνει να μεθοδεύει την επάνοδο του Πούτιν στην εξουσία, προωθώντας μάλιστα ορισμένες συνταγματικές αλλαγές που θα του εξασφαλίσουν μεγαλύτερης διάρκειας θητεία.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/7702488.stm

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_04/11/2008_290737

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/11/2008_255055

Πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ με πρόεδρο τον Ομπάμα στις πρώτες αυτές κινήσεις της Ρωσίας;

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Η εκπομπή εχθές είχε τα θετικά και τα αρνητικά της. Περισσότερα ήταν όμως τα θετικά.

Ας ξεκινήσουμε με τα αρνητικά.
Πρώτ' απ' όλα ακούστηκε γύρω στις 5 φορές η έκφραση ότι ο Ομπάμα βγήκε χάρη στην οικονομική κρίση. Σχεδόν όλοι οι καλεσμένοι αυτό είπαν.
Δεύτερον, ο καθηγητής του ΠαΜακ (τον οποίο θυμάμαι και από άλλες εκπομπές) είναι υπερβολικά φιλοαμερικάνος, σε βαθμό τέτοιο που λέει ανυπόστατα πράγματα υπέρ της Αμερικής.
Αρνητικό ήταν επίσης το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίσαμε τι θα κάνει ο Ομπάμα, με εξαίρεση ότι δεν περιμένουμε και πολλά.
Ο Ρώσσος διπλωμάτης ήταν κι αυτός λίγο άκυρος. Φαινόταν να ακολουθεί μια γραμμή "ας μη χαλάσουμε τις καρδιές μας" ξεχνώντας για παράδειγμα το καλοκαιρινό σκηνικό με τη Γεωργία καθώς και μερικές δηλώσεις του Μπους.
Γενικώς, από πολιτικούς είναι λίγο δύσκολο να πάρεις ουσιώδεις δηλώσεις, αφού αυτά που λένε τα περνούν οι άλλοι από μικροσκόπιο και μια μπούρδα που θα πεις για το προφανές, αν είσαι πολιτικός, θεωρείται πολιτική πρακτική.

Θετικά τώρα, ήταν ότι μάθαμε πώς λειτουργεί το σύστημα στην Αμερική και για ποιον λόγο τα προβλήματά μας έχουν αραχνιάσει, παρ' όλες τις δικές μας κορώνες.
Όταν σε έχουν γραμμένο, είναι σημαντικό να ξέρεις τον λόγο.
Θετικό ήταν ο Σταύρου. Ο Σταύρου μου άρεσε. Μου άρεσαν και αυτά που έλεγε. Και παρά το γεγονός ότι ζει χρόνια στην Αμερική (αυτό το συμπέρανα από το πώς μιλούσε) δεν έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από την αμερικανική νοοτροπία.
Είπε ότι η Ρωσία ήταν ξέφραγο αμπέλι επί Γέλτσιν, είπε και άλλα πολλά, αληθινά πράγματα, γεγονός που έδειξε ότι δεν φοβάται να είναι ειλικρινής.
Ο Άλεκ, με τα σπαστά ελληνικά του τα πήγε μια χαρά.

Σε γενικές γραμμές, μάθαμε άλλα πράγματα από αυτά που περιμέναμε, γεγονός που δεν πειράζει, αφού το θέμα είναι να μαθαίνεις, και ας μην είναι αυτό η απάντηση στην απορία σου.

MAIRA666 είπε...

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Κειμενο σαββιδη

«Αυτά, για να μην με κατηγορήσει ο maira για φλυαρία και για ...κατάχρηση εξουσίας.»

1.
κυριε ποτε δεν σας κατηγορησα για φλυαρια αλλα αντιθετα για ολικη ελλειψη αναρτησεων στο μπλογκ από εσας .

2.
κυριε δεν σας κατηγορησα ποτε, για καταχρηση εξουσιας , αλλα για ολοκληρωτικη ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ εξουσιας αφου το μπλογκ είναι θεωρητικα δικο σας και εσεις το έχετε παραδωσει στον
αντικαταστατη σας τον Ασπικιο και το mirage .

Ελπιζω ότι μιλω ΕΛΛΗΝΙΚΑ και όχι ΑΓΓΛΙΚΑ.
Παρακαλειστε λοιπον να μην διαστρεβλώνεται τα λεγομενα μου.

Για να αστειευτουμε είναι σαν να ψηφισα ομπαμα και αυτος να πηγε μονιμα διακοπες στην χαβαη και αφησε στο ποδι του
Τον μακκαιν ως προεδρο με την δικαιολογια ότι πρεπει να
Χρονιασει η συχωρεμενη η γιαγια του και δεν προλαβαινει να εξασκει την προεδρια ( εξουσια)

ΕΞΟΥΣΙΑ = ΕΞ + ΟΥΣΙΑ = αυτό που προερχεται από την ΟΥΣΙΑ. ( παρακαλειστε να προσπαθησετε να εννοησεται την «ουσια»)


Ας προχωρησουμε όμως λιγο , σε κατι περισσοτερο Σοβαρό
γιατι πιθανον μεχρι εδώ θα πείτε ότι το θεμα ηταν προσωπικό και δεν εχει ενδιαφερον.

ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ. !!!! ΝΙΚΗΣΑ !!!!!

Δεν θα σας αντιγραψω το κειμενο το δικο του , αλλα προς το παρων το κειμενο το δικο μου , αναρτημενο στις 02/11/2008
Δηλαδη 4 μερες πριν

«Πρωκαταβολικα ελπιζω τα αρνητικα να ηταν πολλα γιατι αυτό
σημαινει ότι υπαρχουν πολλοι που σκεφτονται διαφορετικα και όχι
σαν τον κυριο Σαββιδη.»
Διαβαστε προσεκτικα την αναρτηση του κυριου Σαββιδη.

Παραδεχεται ότι τα μυνηματα τα ηλεκρονικα που ηταν ΠΛΗΘΩΡΑ και όχι λιγα ,( ισως και τα τηλεφωνικα) , ηταν αντιδραστικα σε αυτό που εβγαλε η προσπαθησε να βγαλει η εκπομπη και πιθανον να ηταν και από Κυκλους η ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ΚΥΡΟΣ τους οποιους δεν μπορει να Περιφρονησει. ( σε αυτους δεν περιλαμβανονται οι «φιλοσοφοι» και «πολιτιολογοι» )

Αρα αποφασιζει ότι πρεπει να ξαναγινει η εκπομπη γιατι Κυνδυνευει η διακυνδινευει καποια πραγματα που δεν πρεπει .
Οποτε νασου η επαναληψη της εκπομπης.!!!!

ΔΕΝ θα σχολιασω προς το παρων το θεμα της λεγομενης «ταυτοτητας» γαιτι αν και κατι θελει να πει σχετικα με την
«Ταυτοτητα του μελλοντος» δεν ειμαι σιγουρος αν κινειται στην
σωστη κατευθυνση. ΕΙΔΩΜΕΝ.
Αν παντως κινηθει σας διαβεβαιω ότι θα πλεξω ολοκληρο ΕΓΚΩΜΙΟ στον κυριο Σαββιδη αν και πιθανον , να μην το αξιζει.

ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ δεν ειμαι .


Επισης δεν θα σχολιασω αν οι χρηστες ΙΝΤΕΡΝΕΤ είναι περισσοτερο εξυνποι από του υπολοιπους η είναι πιο πλουσιοι και εχουν τον χρονο και την « πολυτελεια να πολυσκεφτονται»


ΥΓ 1 Εισαι σιγουρος ότι εχασε το κερμα που αναζητουσε ?
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ.

ΥΓ 2 ο Ντεριντας τι είναι (ηταν) ? ρε παιδια . ΔΕΝ ξερω.
Ομολογώ την ΑΓΝΟΙΑ μου.

ΥΓ 3. μακεδονα τι στο καλο είναι αυτος ο « βαλερσταιν»


ΥΓ 4 Από συνηθεια, αυτό το υστερογραφο ηταν για να «πειραξω» τον Ασπικιο, αλλα ο καημενος δεν εκανε τιποτα αφου δεν εγραψε τιποτα. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ.!!!


ΥΓ 5. περι ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ εμανιουελ. . Η καλη μερα από το πρωι φαινεται !!!!!!!!!!!!

ΥΓ 6. δεν ξερω αν ότι γραφω κανει « καλο» αλλα σιγουρα
Γραφω



Καλοπροαιρετα με θυμο.

macedonian είπε...

maira,
Ο Κος Βαλερσταιν-μετά από μία πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο- φαίνεται να είναι αντιπαγκοσμιοποιητής και απέκτησε φήμη στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας μετά από μία συνέντευξη -αν δεν κάνω λάθος-στο περιοδικό Άρδην,όπου και προέβλεψε το τέλος του καπιταλισμού στη σημερινή του μορφή (η Παπαρήγα όμως το είχε πει νωρίτερα).Ανέφερε και κάποιους άλλους κυρίους τα ονόματα των οποίων στη βαρβαρική είναι δυσκολο να προφέρω και ως εκ τούτου εγκαταλείπω την προσπάθεια.Δεν αναφέρει Τσόμσκι όμως ,τον οποίο εμείς (οι εντεύθεν του Ατλαντικού) τιμούμε αλλά οι συμπατριώτες του (οι πέραν του Ατλαντικού) έχουν στο ζααααρτ,και αυτό με βάζει σε σκέψεις.


Απάντησα καλά?

cyclos είπε...

Ο Βάλλερστάιν είναι αμερικανός κοινωνιολόγος. Στη δεκαετία του 60 είχε αποκτήσει φήμη ως θεωρητικός που βοήθησε στο κίνημα των αδεσμεύτων και στη θεμελίωση των γνωστών θεωριών περί καπιταλιστικού κέντρου που αναπτύσσεται απομυζώντας τους πόρους της περιφέρειας, κ.λπ.. Είχε εξηγήσει επίσης τους πολέμους σαν αποτέλεσμα των ανισοτήτων στους ρυθμούς ανάπτυξης και των κρίσεων ηγεμονίας.

Αν και αντικαπιταλιστής που πίστευε στην αναγκαιότητα της επικράτησης ενός σοσιαλιστικού μοντέλου διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων, δεν ήταν καθόλου οπαδός της σοβιετικής ένωσης.

Οι παγκόσμιες θεωρίες δεν ήταν καθόλου της μόδας τις τελευταίες δεκαετίες γιατί πρόσφεραν συνολικές εξηγήσεις και πρόβαλλαν το "δέον γενέσθαι" για καλύτερες κοινωνίες.
Στη μόδα βρισκόταν θεωρίες που λίγο ως πολύ θεωρούσαν ότι δεν υπάρχει "δέον" και η έννοια της καλύτερης κοινωνίας δεν είναι καθολική, αλλά ο καθένας τη βλέπει διαφορετικά, ανάλογα με τα βιώματα, το πολιτισμικό του υπόβαθρο και άλλα τέτοια. Κάποιοι υποστήριξαν ότι τα πάντα είναι κοινωνικές κατασκευές, (τα έθνη, η ιστορία, οι ταυτότητες, ακόμα και η επιστήμη) κάποιοι προχώρησαν περισσότερο και είπαν ότι δεν υπάρχει καν αντικειμενική πραγματικότητα έξω από μας.
Οι θεωρίες αυτές βέβαια ήταν χρήσιμες και φαινόταν σωστότερες, ακόμη και οι πιό ακραία υποκειμενιστικές, όσο ο παγκόσμιος καπιταλισμός προχωρούσε ανέφελα προς την παγκοσμιοποίηση και τα εικονικά χρηματομπιτς γεννοβολούσαν κέρδη και δημιουργούσαν "πραγματικότητες".
Τώρα τα πράγματα στράβωσαν λίγο, και ο γέρο βαλλερστάιν με τις βεβαιότητες του στην περιγραφή του παγκόσμιου καπιταλισμού και τα δέοντά του για μια αντικειμενικά καλύτερη πραγματικότητα, φαντάζει πολύ καλύτερος.

Το κυριακάτικο βήμα είχε μια συνέντευξη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

aspic είπε...

Την εκπομπή δυστυχώς δέν την είδα γιατί με πήρε ο ύπνος νωρίς,οπότε δέν έχω τίποτα να σχολιάσω
Αλλά και να την είχα δεί,πάλι δέν θα είχα τίποτα να σχολιάσω,μιάς και τα πράγματα όπως λέει ο κυκλος είναι ασαφή και κανείς δέν είπε τίποτα με βεβαιότητα (κρίμα ρε κύκλε και συμφωνουσαμε σε όλα,να δηλωνεις και εσύ υπερ του λεμονιού.Τελικα μέ τόσους λεμονοφάγους εδώ στην ελλάδα,είναι να μας πάρουν με τις λεμονόκουπες).
Για το καινούργιο θέμα έγραψα μερικές μαρεσούρες στο πόρταλ,εδώ μόνο θα σχολιάσω τον αριστουργηματικό τρόπο που συνέδεσε ο σαββίδης το παλιό θέμα με το νέο,την χορτοφαγία με τον ομπάμα και την αναζήτηση ταυτότητας.Με ένα σμπάρο κατέβασε δυό τρυγόνια δηλαδή,μαζί τρείς πάπιες και έναν αγρότη που τίναζε τις ελιές πάνω στο δέντρο.
Τα βλέπεις μάιρα; Είναι να μήν το πιάσει το τουφέκι ο σαββίδης.
Σαββίδη μήν τον παρεξηγείς τον μάιρα για αυτά που σου λέει,είναι μέσα στην θεραπευτική αγωγή που του συνέστησε ο γιατρός του,να εκτονώνει τα ψυχικά του φορτία.
Το λοιπόν,τι έλεγα;
Το ξέχασα.



























Ά,το θυμήθηκα.Που λέτε το ανέκδοτο με τον μεθυσμένο ήταν πρώτο για αυτά που ήθελε να μας πεί ο σαββίδης αλλά κυρίως για αυτά που δέν μας είπε.
Ότι δηλαδή ο μεθυσμένος χάνει το κέρμα στα σκοτεινά για να χει δικαιολογία να το ψάξει στα φωτεινά,γιατί άμα το χανε στα φωτεινά θα το βρισκε και θα ήταν πάλι με μιά τρύπια πεντάρα στην τσέπη του,όπως και πρίν την χάσει.
Δηλαδή,κρύβουμε την ανυπαρξία μας στα σκοτάδια,και όσο δέν μας βρίσκουμε στο φώς τόσο ελπίζουμε ότι μπορεί να υπάρχουμε,γιατί άμα μας βρούμε θα διαπιστώσουμε ότι είμαστε ψεύτικοι.
Έτσι που το ερώτημα είναι,τι είναι το σωστό να κάνουμε,να μήν μας βρούμε ή να μήν μας χάσουμε;
Τι χάσαμε για να βρουμε;
Τι βρήκαμε για να χάσουμε;
Ξύδι λεμόνι,λεμόνι ξύδι.

ΒΓ Ορίστε,δέν ξέρει ποιός είναι ο ντεριντά και θέλει να μας γράφει και ιστορίες ο ελ μάιρας εδώ μέσα (βρέιι,δέν το ξ΄ρεις που δέν το ξέρεις,είναι ανάγκη να το λές κιόλας και να μας περάσει ο σαββίδης για αμόρφωτους; Να πεί μετά ότι είμαστε τίποτα λιεμέδες και ότι δέν είμαστε αντιπροσωπευτικο στατιστικό δείγμα της πραγματικής κοινωνίας εδω μέσα; ).
Παραδοσιακός οργανοπαίχτης είναι σάν και σένα (μιάς και το παίζεις και εσύ το όργανο όπως καταλάβαμε),που πήρε το παρατσούκλι ντεριντάς,από το κλασσικό αποδομητικό ασμάτιο που συνέθεσε, ντεριντάχτα ντερι ντερι ντάχτα,ντεριντάχτα ντερι ντερι ντα, για να επισημάνει τους μουσικούς φθόγγους που υπάρχουν στα περιθώρεια της παρτιτούρας και διαστρωματώνουν αλλεπάλληλες μελωδίές πάνω στον ίδιο μουσικό δρόμο.
Ποιό δρόμο;
Τον δρόμο που χάσαμε το κέρμα.

ΒΓ2 Πάντως όντως ο κόσμος του διαδικτύου δέν είναι αντιπροσωπευτικός της κοινωνίας.
Λείπουν πολλά επίπεδα (ανώτερα ή κατώτερα) και ταξεις (ανώτερες ή κατώτερες) της πραγματικής κοινωνίας στο διαδίκτυο.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Καλά όλα αυτά αλλά ΑΠΟ τι έχει μεθύσει και ΓΙΑΤΙ να καταφύγει σε αυτό (το ΜΕΘΥΣΙ);;; ... in the first place που λένε και οι Εγγλέζοι ...

MAIRA666 είπε...

Ευχαριστω Μακεδονα και Κυκλο.



Για τον ασπικιο θα ενεργοποιησω το ΥΓ .4 , αλλα αργοτερα. Διαβασα και το "γραμμα" στον "χαριτο" για να μην νομιζεις οτι δεν ειμαι ΟΦΙΣ.

"μαρεσουρες" λογοπλαστη μου εσυ !!!! αλλα επειδη μου αρεσει το παιχνιδι ας διασκεδασουμε.
Αν του μαρε ---> μ(ου)ρ(η)
και το σουρες ---> σ(α)υρες

τοτε εχουμε ΣΑΥΡΟΜΟΥΡΕΣ !!!

ελπιζω να σας κανω να χαμογελασετε.

aspic είπε...

Μάλιστα,
ΣΑΥΡΟΜΟΥΡΕΣ
ΦΙΔΟΜΟΥΡΕΣ
ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΝΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΣΑΒΒΟΥΡΕΣ
ΦΕΡΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΤΟΥΡΕΣ


Ρέιιιι,τι θα γίνει με σένα;
Απο τότε που ήλθες εδώ όλο και χειροτερεύεις.
Όλοι θα γίνουμε καλά και θα βγούμε από την κλινική του σαββίδη,και θα μείνεις μόνος σου.
Τι θα κάνεις μόνος σου;
Θα τρελλαθείς.
Θα τρελλαθεί ο τρελλός
να βρεί το φώς ο γνωστικός.

Το μαρεσούρες δέν το γραψα για σενα ρε,που δέν σε αφήνει η τρέλλα σου να ησυχάσεις.
Μαρεσούρες θα πεί κουταμάρες στα αρβανίτικα.
Θα μου πείς βέβαια,αφού θα πεί κουταμάρες,τότε με σένα θα χει σχέση.
Τι να σου κάνω,δέν σε πάει και η τύχη σου ρε ταλαίπωρε.


















Τώρα τι ερωτήσεις είναι αυτές ρε μιράζ για το που κολλάει ο μεθυσμε΄νος;
Ο απόηχος της δημιουργίας,αυτό το ζζζζζζζζζ της ζωής που ζαλίζει και μεθάει τα πλάσματα της.
Με τον ελ μάιρα εδώ μέσα,είναι να τα ρωτάς αυτά;

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Ας πω και κάτι πρόσθετο για τον Ομπάμα.
Επειδή στην τηλεόραση βλέπω τους πάντες ενθουσιασμένους, και στον κόσμο εκτός τηλεόρασης βλέπω μόνο αδιαφορία, έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι για ποιο λόγο στην τηλεόραση ακούγονται συνέχεια ενθουσιώδη εγκώμια.

Δηλαδή κι αν είναι ο πρώτος μαύρος που μπήκε στο λευκό οίκο, τι έγινε;
Θα είναι ο πρώτος μαύρος που θα βομβαρδίσει μια χώρα που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, ο πρώτος μαύρος που θα παρακαλούμε να ασχοληθεί μαζί μας και θα μας έχει γραμμένους, η πρώτη μαύρη μαριονέτα που θα αποφασίζει για χώρες για τις οποίες δε θα έχει ιδέα.

Το μόνο καλό είναι ότι θα συνεισφέρει στη μείωση του ρατσισμού, αφού θα δείξει ότι οι μαύροι και λευκοί είναι το ίδιο άχρηστοι όταν γίνονται πρόεδροι του λευκού οίκου.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Χορτοφαγίας το ανάγνωσμα Η χορτοφαγία δεν είναι πανάκια (ούτε το πολύ ζζζζζ - τώρα μόλις σε διάβασα για δες παρακάτω να μου ξαναπείς για το ζζζζζζζ, μήπως είναι τελικά ΖΖΖΖΖΖΖχρχρχρ;;;;).

Ιδιαίτερα όταν είσαι ανάμεσα στο 1 δις που κινδυνεύουν με λιμοκτονία απο την επισιτιστική "κρίση" και προσπαθούν οι σκεπτόμενοι και "φιλάνθρωποι" δυτικοί να σε "σώσουν" με ..... πατάτες! ... και μάλιστα όχι όποιες και όποιες, μιλάμε για τις Super Potatoes ...!

Ξεκινάει όμορφα όπως όλες οι προσεγμένες μάρκετινκ καμπάνιες

About IYP

Αφού έχεις πεισθεί σου δείχνει το "Roadmap"

Roadmap

Βέβαια υπάρχουν κάποια hints αλλά είναι τόσο καλά διατυπωμένα που μπορεί να ξεφύγουν ακόμη και στο πιο εκπαιδευμένο και καχύποπτο μάτι ... "enhance lasting international partnership ... among public, non-governmental and private stakeholders in the potato commodity chain" .... "private sector can influence most factors important to potato development, especially with regard to improving the efficient use of production inputs and processing methods"

Ποιοί είναι αυτοί οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα;;

Κάπου πιο μέσα ανάμεσα με άλλες πληροφορίες

Biotechnology

Το ζητούμενο περιγράφεται ως "...expanded the possibility of genetic transformation of the potato using recombinant DNA technologies. Transgenic varieties with resistance to Colorado Potato Beetle and viral diseases were released for commercial production in the early 1990s in Canada and the USA, and more commercial releases can be expected in the future"

Ίσως να μην καταλάβατε ακόμη για τι πράγμα μιλάμε ... μα φυσικά για τα περίφημα GMOs!

http://www.icis.com/Articles/2007/02/12/4500638/environmental-ethics-at-the-front-of-europes-genetically-modified-gm-food.html

Δεν πουλάνε στην Ευρώπη, αλλά στις αναπτυσσόμενες χώρες θα κάνουν θραύση!

http://www.iht.com/articles/2007/11/07/bloomberg/bxbasf.php?page=1

Πρόκεται για μια παγκόσμια αγορά αξίας ... "20 billion $"

H BASF έχει ήδη επενδύσει μέσα σε μια δεκαετία σχεδόν 1 billion $ !

Σύμφωνα με την BASF, υποψήφιο Ευρωπαίο "leader" μαζί με τους

http://www.certisusa.com/
http://www.dowagro.com/homepage/
http://www.emeraldbio.com/
http://www.ma-industries.com/
http://www.performanceplants.com/
http://www.pioneer.com/web/site/portal/
http://www.syngenta.com/en/index.html
http://www.bayercropscience.com/
και φυσικά την
http://www.monsanto.com/

Αλλά και η Ευρώπη τελικά θα λυγίσει, διότι


http://www.iht.com/articles/2007/11/07/bloomberg/bxbasf.php?page=2

"Kast (ο CEO τους) said attitudes in Europe toward genetically altered crops would change as more consumers became aware they were "no longer living in extreme abundance." .....

λοιπόν ;;;

ε, λοιπόν let's ΖΖΖΖΖΖΧίκΧίκ

MAIRA666 είπε...

Ευχαριστω που μου δίνεται ΧΩΡΟ η καλυτερα ΤΟΠΟ προκειμενου να σταθω και να γραψω αυτά που θελω
Χωρις ενοχληση και ανοητες υστερικες κραυγες.

ΝΑΙ εμεινα μονος ο τρελλος να γραφω .!!!!!

ΣΑΒΒΙΔΗ ευτυχως που «εισαι» μονο αυτό που πολλοι
Προσδιοριζουν ως «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ» γιατι αν ησουν ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ η λεμονοκουπα του ασπικιου
Θα ηταν το ευτυχεστερο γεγονος που θα παθενες.
Τωρα που εισαι παραγων ελληνοκενρικης εκπομπης τι πρεπει να παθεις ? κανε ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ αν γινεται με τον «ΕΥΑΤΟ» σου και όχι «ΑΥΤΟ» σου .

Εξηγουμε αμεσως γιατι εχω γινει εξαλλος.

ΔΙΑΒΑΣΑ την «αναλυση» περι ΟΜΠΑΜΑ .

Δεν θα σταθω σε ένα σωρο πραγματα που μπορει καποιος
Να διαφωνησει και να αντιστρεψει αλλα σε κατι μοναδικο
Και ανεπαναληπτο .

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΩΣΑΝ Η ΝΗΣΟΣ ΝΑ
ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Κυριοι , ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΟΚ. Ο καπτεν σαββιδης ενώ εχει αφιερωσει εκπομπες περι του κυπριακου προβληματος ξαφνικα tην εχασε από τα «ματια» του λες και ο «ΧΟΥΝΤΙΝΙ» εκανε τα μαγικα του και το νησι , εχαθη αρα «εχαθη» και το προβλημα.

ΚΥΡΙΕ πηγαίνετε μια βολτουλα με τον «φιλοσοφο» κ. ΓΙΑΝΝΑΡΑ αγκαζε , που ως γνωστον αποκαλεσε αυτους ΒΛΑΧΑΝΤΕΡΑ , στην παραλιακη της θεσσαλονικης για να σας
Θαυμασουν οι συμπολιτες σας.(μας).


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ φανταζομαι, ότι ηδη έχετε δεχθει , από τους γνωστους αγνωστους. Αλλο ένα και από εμενα δεν βλαπτει.

ΜΛΠΟΚΕΡΑΔΕΣ αν εχεται γνωστους στη κυπρο ειδοποιηστε τους ότι μαλλον πρεπει να να ετοιμαστουν για μεγαλο νταβαντουρι.
ΟΥΡΑΝΙΑ το Δικ(αιο) _ανο !!!! στα οπλα !!!!!


Και μην νομιζεται ότι υπερβαλω. Διαβαστε προσεκτικα το κειμενο του σαββιδη , το ΛΕΕΙ ξεκαθαρα , εκει που μιλαει
Για τα τουρκικα ( οθωμανικα) παζαρια για την επιλυση του κουρδικου. !!!!!!


Οσο για τον Ομπαμα μεταφερω την πληροφορια που επηρα από αλλου ( από άλλο φορουμ) οσον αφορα το τι εστι ομπαμα
Και αυτό αποτελει μια πρωτη απαντηση στην λεγομενη ΟΜΠΑΜΟΛΟΓΙΑ και πως ένας «φτωχος» αφρικανος ανεβηκε
Στο θρονο αξιοκρατικα με την μαυριλα του ( μπαρδον , σπαθι του ). Αυτά είναι για τα « αμερικανακια» απανταχου στον κοσμο , τους σιτισμενους με χοτ-ντογκ γεμιστα με κρεας απο παραγωγα πετρελαιου και πατατακια από εκεινα που λει ο Mirage

2 δις δολλαρια φτανουν για να γινω ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ η ΠΑΠΑΣ Η ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟΣ Η και ΠΡΟΦΗΤΗΣ αρκει να εχεις τον καταλληλο γονο. O δρομος και τα ντολαρς θα βρεθουν.

«Η μητέρα του Stanley Ann Dunham Soetoro ( Nοέμβριος 29, 1942 – Nοέμβριος 7, 1995), ήταν δεύτερη εξαδέλφη του νυν αντιπροέδρου των Η.Π.Α Ντικ Τσένευ, ο δε παππούς του από την πλευρά της μητέρας του Stanley Armour Dunham ( Mάρτιος 23, 1918 – Φεβρουάριος 8, 1992 ) ήταν τέταρτος εξάδελφος με τον δύο φορές εκλεγέντα Πρόεδρο των Η.Π.Α Χάρρυ Τρούμαν και έβδομος εξάδελφος με τον Ντικ Τσένευ. Όπως αντιλαμβάνεσθε ο επίδοξος πλανητάρχης αν και Αφρικανός Αμερικάνος ( African American ) δεν είναι ασήμαντης οικογενειακής καταβολής. Τα συμπεράσματα δικά σας…
ΚΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ»


Εξαλλου σας το εχω πει προ πολλου . ΟΠΟΙΟΣ καταλαβει το «φιλι» θα καταλαβει πολλα. !!!!


Ειχα κανει μια αναλυση περι ψυχης και εθνους αλλα τελικα αποφασισα να μην δημοσιευθει, . Σε μη « μυημενους» δεν είναι σωστη η επίδειξη ΔΥΝΑΜΕΩΣ.

Θα περιοριστω μονο στα υστερογραφα που ειχα γραψει.


ΥΓ . ο ασπικιος οπως και ο Mirage εχουν δηλωσει
ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ . Ασπικιε «φιλε» μου δεν το λεω και το ξαναλεω για σενα. Κανεις λαθος αν πιστευεις κατι
τετοιο . Το λεω για να γνωρισουν και οι ΝΕΟΙ μπλογκεραδες ( τα προβατα κοινως ) τι εστι Ασπικιος και mirage και για να μην ξεχνουν οι παλαιοτεροι.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Όλα αυτά σε ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΙΚΗ εκπομπη ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ. , Φαντασου αν δεν ηταν κιολας !!!!!




ΥΓ. 1 ασπικιε όταν εγραψα περι ΣΑΥΡΟΜΟΥΡΕΣ ειχα διαθεση ΠΕΙΡΑΧΤΕΙΚΗ και για αυτό εγραψα
«Ελπιζω να χαμογελάσετε». Αν νομιζεις όμως ότι κανω το κουνελι η την αλεπου τοτε πρεπει να σου πω ότι οντως δεν γνωριζω ουτε αρβανητικα ουτε αλβανικα ουτε καν ΑΓΓΛΙΚΑ. Γνωριζω αυτά τα
«σπασμενα» ελληνικα που μοιαζουν (όπως τα αραβικα με τα σημερινα ελληνικα ) με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.


ΥΓ 2 Μακεδονα εγραψες φιλε μου, με την απαντηση στο πορταλ περι ταυτοτητας.

και για να τους "πειραξω"
λιγουλακι αυτα τα περι αποδομησης μαλλον περι σοδομησμου της Ορθο- ΛΟΓΙΚΗΣ
τα καταλαβαινω.

καλοπροαιρετα με ΘΥΜΟ κυρε Σαββιδη.


συγγνώμη για τυχον ορθογραφικα αλλα να ειναι καλα οι ραλληδες, μπαμπηνιωτηδες και λοιπες εφιαλτικες δυναμεις.

aspic είπε...

Τελικά έγραψες έγραψες και τίποτα δέν έγραψες.
Δέν προετοιμάστηκες αρκετά μάιρα το σαββατοκύριακο και βλέπω να υστερείς.
Για ξαναπιάστο το θέμα από την αρχή.
























Ή και από το τέλος.

Συνεργάτες