14/2/09

Θρησκεία και πολιτική στην εβραϊκή κοινωνία


Τι είναι ο ιουδαϊσμός, τι είναι ο εβραϊσμός, τι είναι ο σιωνισμός και πως και γιατί η θρησκεία των Εβραίων επηρεάζει καθοριστικά την ψυχοσύνθεσή τους, θα είναι το θέμα της επόμενης εκπομπής, αν η επικαιρότητα δεν αναδείξει μείζον άλλο θέμα το οποίο δεν θα μπορούμε να παρακάμψουμε.
Θα δούμε επίσης τι σχέση έχουν οι επιταγές της εβραϊκής θρησκείας με την πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά αυτού του λαού και πως μπορούμε να προβλέψουμε σε βάθος μελλοντικού χρόνου πως θα κινηθεί, καθώς, όπως φαίνεται επηρεάζει σημαντικά κέντρα λήψεως παγκοσμίων αποφάσεων.
Για προβληματισμό, δημοσιεύουμε παρακάτω ένα κεφάλαιο απο το βιβλίο του Σλαβόι Ζίζεκ: Το υψηλό αντικείμενο της ιδεολογίας. Το κεφάλαιο επιγράφεται: Ο Εβραίος και η Αντιγόνη:
Ο Εβραίος και η Αντιγόνη

"Αυτό το “Che vuoi?” το συναντάμε παντού στο πολιτικό πεδίο, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού προεκλογικού αγώνα του 1988, όταν μετά τις πρώτες επιτυχίες του Τζέσε Τζάκσον, ο τύπος άρχισε να θέτει το ερώτημα: «Το θέλει πραγματικά ο Τζέσε Τζάκσον;»
Εύκολα μπορούσε κανείς να διαγνώσει ένα είδος ρατσισμού στο ερώτημα τούτο, αφού ουδέποτε διατυπωνόταν για άλλους υποψήφιους.
Το συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με ρατσισμό επιβεβαιώνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι αυτό το «Che vuoi», ανακύπτει με τον πλέον βίαιο τρόπο, στην καθαρότερη, ούτως ειπείν αποσταγμένη μορφή ρατσισμού, στον αντισημτισμό: στην αντισημιτική προοπτική, ο Εβραίος είναι ακριβώς κάποιος για τον οποίο ουδέποτε αποσαφηνίζεται «τι πραγματικά θέλει»- δηλαδή οι πράξεις του εγείρουν πάντοτε την υποψία ότι καθοδηγούνται από κάποια κρυφά κίνητρα (την εβραϊκή συνομωσία, την παγκόσμια κυριαρχία, την ηθική διαφθορά των εθνικών και τα συναφή).
Η περίπτωση του αντισημιτισμού δείχνει τέλεια γιατί ο Λακάν τοποθέτησε τη φόρμουλα της φαντασίωσης στο τέλος της καμπύλης που απεικονίζει το ερώτημα “Che vuoi?”: η φαντασίωση είναι μια απάντηση σε τούτο το “Che vuoi?”, συνιστά μια προσπάθεια να συμπληρωθεί το χάσμα του ερωτήματος με μια απάντηση. Στην περίπτωση του αντισημιτισμού η απάντηση στο ερώτημα «τι θέλει ο Εβραίος», είναι μια φαντασίωση «εβραϊκής συνομωσίας», σύμφωνα με την οποία οι Εβραίοι διαθέτουν μια μυστηριώδη δύναμη να χειραγωγούν τα συμβάντα, να κινούν τα νήματα πίσω από τη σκηνή.
Σε θεωρητικό επίπεδο, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε το κρίσιμο σημείο ότι η φαντασίωση λειτουργεί ως κατασκευή, ως φαντασιακό σενάριο πουν συμπληρώνει το κενό, το άνοιγμα της επιθυμίας του Άλλου: δίνοντάς μας μια οριστική απάντηση στο ερώτημα: «Τι θέλει ο Άλλος;», μας καθιστά ικανούς να ξεφύγουμε από το αβάσταχτο αδιέξοδο όπου ο Άλλος θέλει κάτι από εμάς, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνουμε να μεταφράσουμε την επιθυμία του Άλλου σε μια θετική έγκλιση, σε μια εντολή με την οποία μπορούμε να ταυτιστούμε.
Μπορούμε τώρα να κατανοήσουμε γιατί οι Εβραίοι επιλέχθηκαν ως το κατεξοχήν αντικείμενο ρατσισμού: δεν είναι άραγε ο Θεός των Εβραίων η καθαρότερη ενσάρκωση του “Che vuoi?”, της επιθυμίας του Άλλου στην τρομακτική άβυσσό της, με την τυπική απαγόρευση «ου ποιήσεις σεαυτόν είδωλον»- να μη γεμίσεις το κενό της επιθυμίας του Άλλου με ένα θετικό φαντασιωτικό σενάριο; Ακόμη και όταν, όπως στην περίπτωση του Αβραάμ, ο Θεός προσφέρει ένα συγκεκριμένο αίτημα (διατάζοντάς τον να σφάξει τον ίδιο του το γιό), παραμένει ανοικτό το ερώτημα γιατί πραγματικά το θέλει: αν υποστηρίξουμε ότι με τούτη την τρομερή πράξη ο Αβραάμ οφείλει να πιστοποιήσει την άπειρη πίστη και αφοσίωσή του στο Θεό, τότε κάνουμε μια απαράδεκτη απλούστευση. Η βασική θέση ενός Εβραίου πιστού είναι, λοιπόν, αυτή του Ιώβ: όχι τόσο π θρήνος όσο η ακατανοησία, η αμηχανία, ακόμη και η φρίκη ενώπιον εκείνου που θέλει ο Άλλος (ο Θεός) με την αλληλουχία συμφορών που του προκαλεί.
Αυτή η γεμάτη φρίκη αμηχανία σηματοδοτεί την εναρκτήρια, ιδρυτική σχέση του εβραίου πιστού με το Θεό, τη συμφωνία που ο Θεός σύναψε με τον εβραϊκό λαό.
Το γεγονός ότι οι Εβραίοι αντιλαμβάνονται τον εαυτός τους ως «περιούσιο λαό» ουδεμία σχέση έχει με μια πίστη στην ανωτερότητά τους. Δεν διαθέτουν ξεχωριστές ιδιότητες. Πριν από τη συμφωνία με το Θεό, ήταν ένας λαός σαν όλους τους άλλους, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο διεφθαρμένος, που ζούσε μια συνηθισμένη ζωή- όταν αίφνης σαν σε τραυματική κεραυνοβόληση, έμαθαν (μέσω του Μωϋσή) ότι ο Άλλος τους είχε επιλέξει.
Έτσι, η επιλογή δεν έλαβε χώρα στις απαρχές, δεν καθόρισε τον «πρωταρχικό» χαρακτήρα των Εβραίων- για να χρησιμοποιήσουμε και πάλι την ορολογία του Κρίπκε, δεν σχετίζεται με τα περιγραφικά γνωρίσματά τους. Γιατί επιλέχθηκαν, γιατί βρέθηκαν ξαφνικά να καταλαμβάνουν τη θέση ενός οφειλέτη απέναντι στο Θεό; Το θέλει πραγματικά ο Θεός από αυτούς; Η απάντηση- για να επαναλάβουμε τη παράδοξη φόρμουλα της απαγόρευσης της αιμομιξίας- είναι ταυτοχρόνως αδύνατη και απαγορευμένη.
Με άλλα λόγια, η εβραϊκή θέση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια θέση του Θεού πέραν –ή προ- του Αγίου, σε αντίθεση προς την παγανιστική κατάφαση του Αγίου ως πρότερου των θεών. Ο παράξενος αυτός θεός που φράζει τη διάσταση του Αγίου δεν είναι «ο θεός των φιλοσόφων», ο ορθολογικός διαχειριστής του σύμπαντος που καθιστά αδύνατη την ιερή έκσταση ως μέσο επικοινωνίας μαζί του: είναι απλούστατα το αβάστακτο σημείο της επιθυμίας του Άλλου, του χάσματος, του κενού στον Άλλον που συγκαλύπτεται από τη συναρπαστική παρουσία του Αγίου. Οι Εβραίοι εμμένουν σε τούτο το αίνιγμα της επιθυμίας του Άλλου, σε τούτο το τραυματικό σημείο του καθαρού “Che vuoi?”, το οποίο προκαλεί ανυπόφορο άγχος εφόσον δεν μπορεί να συμβολοποιηθεί, να «εξευγενιστεί», μέσω της θυσίας ή της γεμάτης αγάπη αφοσίωσης.
Ακριβώς σ αυτό το επίπεδο μπορούμε να εντοπίσουμε τη ρήξη ανάμεσα στο χριστιανισμό και την εβραϊκή θρησκεία- στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με την εβραϊκή θρησκεία του άγχους, ο Χριστιανισμός αποτελεί θρησκεία της αγάπης.
Τον όρο «αγάπη» θα πρέπει να τον εννοήσουμε εδώ έτσι όπως αρθρώνεται στη λακανική θεωρία- δηλαδή με μια διάσταση θεμελιώδους απογοήτευσης: προσπαθούμε να γεμίσουμε το ανυπόφορο χάσμα του “Che vuoi?”, το άνοιγμα της επιθυμίας του Άλλου, προσφέροντάς του τον εαυτό μας, ως αντικείμενο της επιθυμίας του. Υπο την έννοια αυτή, η αγάπη είναι, όπως επισήμανε ο Λακάν, μια ερμηνεία της επιθυμίας του Άλλου: η απάντηση της αγάπης είναι «Είμαι αυτό που σου λείπει. Με την αφοσίωσή μου σ εσένα, με τη θυσία μου για σένα, θα σε γεμίσω, θα σε ολοκληρώσω». Συνεπώς, η κίνηση της αγάπης είναι διπλή: το υποκείμενο συμπληρώνει τη δική του έλλειψη, προσφέροντας τον εαυτό του στον άλλον ως αντικείμενο που γεμίζει την έλλειψη στον Άλλον- η εξαπάτηση που ενέχει η αγάπη συνίσταται στην ιδέα ότι αυτή η αλληλοεπικάλυψη δύο ελλείψεων ακυρώνει την έλλειψη ως τέτοια σε μιαν αμοιβαία πλήρωση.
Θα πρέπει, ως εκ τούτου να συλλάβουμε το Χριστιανισμό ως μια πρoσπάθεια εξευγενισμού του εβραϊκού “Che vuoi?” μέσω της πράξης της αγάπης και της θυσίας. Η μεγαλύτερη δυνατή θυσία, η Σταύρωση, ο θάνατος του υιού του Θεού, συνιστά ακριβώς την τελική απόδειξη ότι ο Θεός- Πατέρας μας αγαπά με μιαν απέραντη αγάπη των πάντων, λυτρώνοντάς μας έτσι από το άγχος του “Che vuoi?”.
Τα Πάθη του Χριστού, αυτή η συναρπαστική εικόνα η οποία ακυρώνει όλες τις άλλες εικόνες, αυτό το φαντασιωτικό σενάριο που συμπυκνώνει όλη τη λιμπιντική οικονομία της χριστιανικής θρησκείας, αποκτά το νόημά του μόνο στο υπόβαθρο του αβάστακτου αινίγματος της επιθυμίας του Άλλου (του Θεού).
Διόλου βέβαια δεν υπαινισσόμαστε ότι ο Χριστιανισμός συνεπάγεται ένα είδος επιστροφής στην παγανιστική σχέση ανθρώπου και θεού: απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι, αντίθετα με ό,τι φαίνεται εκ πρώτης όψεως, ο Χριστιανισμός ακολουθεί την εβραϊκή θρησκεία, φράζοντας τη διάσταση του Αγίου [Holy]. Στον Χριστιανισμό απαντά κάτι διαφορετικής τάξης: η ιδέα του αγίου [Saint], που είναι το ακριβές αντίθετο του ιερέα [priest] στην υπηρεσία του Αγίου [Holy]. Ο ιερέας είναι «λειτουργός του Αγίου». Δεν υπάρχει Άγιο δίχως τους αξιωματούχους του, δίχως το γραφειοκρατικό μηχανισμό ο οποίος το στηρίζει, οργανώνοντας την τελετουργία του, από την επίσημη ανθρωποθυσία των Αζτέκων μέχρι το νεωτερικό ιερό κράτος ή τις στρατιωτικές τελετουργίες. Ο άγιος, αντιθέτως καταλαμβάνει την θέση του objet petit a, του καθαρά αντικειμένου, κάποιου που υποβάλλεται σε ριζική υποκειμενική καθαίρεση. Δεν τελεί καμιά λειτουργία, δεν εξορκίζει τίποτα, απλώς εμμένει στην αδρανή παρουσία του.
Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο Λακάν διέκρινε στην Αντιγόνη έναν πρόδρομο της θυσίας του Χριστού: στην εμμονή της η Αντιγόνη είναι μια αγία και σαφώς όχι μια ιέρεια. Γι αυτό θα πρέπει να αντιταχθούμε σε κάθε απόπειρα να την εξημερώσουμε, να τη δαμάσουμε συγκαλύπτοντας έτσι την τρομακτική ξενικότητά της, την «απανθρωπιά» της, την α-παθή μορφή της, και μετατρέποντάς τη σε μιαν ευγενική προστάτιδα της οικογένειας και του οίκου που προκαλεί τη συμπόνιά μας και προσφέρεται ως σημείο ταύτισης.
Στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, η μορφή με την οποία μπορούμε να ταυτιστούμε είναι η αδελφή της Ισμήνη- ευγενική, αβρή, ευαίσθητη, έτοιμη να υποχωρήσει και να συμβιβαστεί, συγκινητικά «ανθρώπινη», αντίθετα με την Αντιγόνη, η οποία φτάνει στα άκρα, δεν «υποχωρεί σε σχέση με την επιθυμία της» (Λακάν) και έτσι, εμμένοντας στην «ορμή θανάτου», στο είναι- προς- θάνατο, γίνεται τρομακτικά ανηλεής, εξαιρείται από τον κύκλο των καθημερινών συναισθημάτων και φροντίδων, των παθών και φόβων. Με άλλα λόγια, είναι η ίδια η Αντιγόνη εκείνη η οποία προκαλεί, σ εμάς τα συμπονετικά, συνηθισμένα πλάσματα, το ερώτημα «Τι θέλει πραγματικά;», ερώτημα που εμποδίζει οποιαδήποτε ταύτιση μαζί της.
Στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία το ζεύγος Αντιγόνη-Ισμήνη επαναλαμβάνεται στο έργο του Σάντ, με τη μορφή του ζεύγους Ιουλιέττα- Ιουστίνη: η Ιουστίνη αποτελεί επίσης ένα παθητικό θύμα, το αντίθετο της Ιουλιέττας, αυτής της α-παθούς άσωτης η οποία επίσης «δεν υποχωρεί σε σχέση με την επιθυμία της». Τέλος, γιατί να μην εντοπίσουμε μια Τρίτη εκδοχή του ζεύγους Αντιγόνης- Ισμήνης, στην ταινία της Μαργαρέττε φον Τρόττα Τα μολυβένια χρόνια στο ζεύγος της τρομοκράτισσας της RAF (Φράξια Κόκκινος Στρατός) (που βασίζεται στο μοντέλο της Γκούντρουν Ένσλιν) και της συμπονετικής αδελφής της που «προσπαθεί να την καταλάβει» και από τη σκοπιά της οποίας γίνεται η αφήγηση της ιστορίας; (Το επεισόδιο του Σλέντορφ στη σπονδυλωτή ταινία Η Γερμανία το Φθινόπωρο βασίστηκε επίσης σε έναν παραλληλισμό μεταξύ Αντιγόνης και Γκούντρουν Ένσλιν.)
Πρόκειται για τρείς εκ πρώτης όψεως εντελώς διαφορετικές μορφές: η αξιοπρεπής Αντιγόνη που θυσιάζεται για τη μνήμη του αδελφού της. Η ασύδοτη Ιουλιέττα που παραδίδεται στην απόλαυση πέραν κάθε ορίου (δηλαδή ακριβώς πέραν του ορίου όπου η απόλαυση εξακολουθεί να προσφέρει ηδονή). Η φανατική- ασκητική Γκούντρουν η οποία, με τις τρομακτικές της πράξεις, θέλει να αφυπνίσει τον κόσμο από τις καθημερινές ηδονές του και την ρουτίνα του.
Ο Λακάν μας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε και στις τρείς την ίδια ηθική θέση, που συνίσταται στο να «μην υποχωρούμε από την επιθυμία μας». Γι αυτό, όλες προκαλούν το ίδιο “Che vuoi?”, το ίδιο «Μα τι θέλουν πραγματικά;»: η Αντιγόνη με την πείσμονα εμμονή της, η Ιουλιέττα με την α-παθή ασυδοσία της, η Γκούντρουν με τις «άνευ νοήματος» τρομοκρατικές πράξεις της. Και οι τρείς αμφισβητούν το αγαθό που ενσαρκώνεται στο κράτος και στην κοινή ηθική. "

18 σχόλια:

MAIRA666 είπε...

Καλή επιτυχία Μιραζ στην ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ! Όταν βρεις τι εστί ΦΥΣΗ σφύρα κλέφτικα.!!
Τώρα αφού πιστεύεις ότι το ΧΩΜΑ είναι ΖΩΝΤΑΝΟ εγώ θα σου αλλάξω ΓΝΩΣΗ ? !!!


Δύστυχε ! καλό δρόμο .!! ο ΑΙΘΕΡΙΟΣ ΔΙΑΣ έχει δώσει την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ( όχι σε όλους , μόνο σε αυτούς που θα μπορούσαν να έχουν την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ) της ΕΠΑΝΟΔΟΥ , δηλαδή της ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗΣ προκείμενου να ΝΟΗΣΕΙΣ λίγο καλύτερα. Όποτε έχεις Χρόνο. Φοβάμαι όμως ότι και τούτο το ΔΩΡΟ το έχεις πετάξει εις τον Εβραϊκό κάλαθο των « φιλοσοφικών» αποποιημάτων αφού έχεις δηλώσει ΑΘΕΟΣ.

Ως τελευταία ΣΥΜΒΟΥΛΗ προς τούτο και δεν θα επανέλθω γιατί πιθανόν να είσαι από εκείνους που δεν έχουν την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ,
Είναι να σκεφτείς ότι τα στοιχεία είναι ΠΕΝΤΕ.

ΠΥΡ , ΑΙΘΗΡ ,ΑΗΡ , ΥΔΩΡ , ΓΑΙΑ. Στην ουσία ο αντικατροπτισμος της ΓΑΙΑΣ στην ΧΘΟΝΑ είναι το ΧΩΜΑ. ΠΡΟΣΕΞΕ ότι καμία από τις τρεις έννοιες δεν περιέχει το γράμμα «Ρ».
Συνεπώς δεν έχει ΡΟΗ. Άρα δεν έχει αυτό που λες (χωρίς να γνωρίζεις ακριβώς τι λες ) «ΖΩΗ». Δεν νομίζεις ότι κάθε Ζωντανό έχει ΚΙΝΗΣΗ και το αντίστροφο ( ενημερωτικά λέω καμία σχέση με τις ΑΝΟΗΣΙΕΣ και τα ΑΛΟΓΑ και τα ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ κλπ «περί κίνησης» του Ασπικιου όπου μιλάει περί «ηλιθιότητας» του θεού στο Πορταλ , δεν ΝΟΕΙ ΟΤΙ Η ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΗ η οποία έχει σχέση « ΟΜΟΙΟΤΗΤΑΣ» με την «στάση» στην Χθόνα και καμία σχέση με την στάση του λεωφορείου.!!! Μέχρι εκεί πάει , δεν φταίω εγώ!. ).

Πρόσεξε επίσης ότι ΟΛΑ ΤΑ άλλα στοιχεία έχουν το «Ρ» δηλαδή ΡΟΗ δηλαδή ΖΩΗ.
Συνεπώς το ΧΩΜΑ είναι το χωροχρονικο σημείο της Γαίας εις την Χθόνα με παντελή ( εξ ολόκληρου ) έλλειψη ΡΟΗΣ άρα και «ζωής» .!!!

Ζ Ω Η με κεφαλαία είναι ο ΖΕΥΣ και

ζ ω η με μικρά είναι ο αντικατροπτισμος της ΖΩΗΣ σε χθόνιο επίπεδο αυτό που ονομάζουμε συγκαταβατικά «Φύση» , εκτός τον ΑΝΘΡΩΠΟ αλλά εντός του ορισμού οι καθαρά σωματικές λειτουργίες του

Ζ ω η είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ εκτός της σωματικές του λειτουργίες ( προειδοποιώ πρόσεξε τι εστί ΑΝΘΡΩΠΟΣ )

Όταν και αν ΝΟΗΣΕΙΣ αυτά , προχώρα στο ΕΘΝΟΣ ………….

Και κάτι τελευταίο για να τελειώνουμε ΧΩΜΑ = ΗΟΜΟ = «άνθρωπος» .
Ποιος άραγε « άνθρωπος» είναι ΗΟΜΟ ? Όλοι οι άνθρωποι είναι ΗΟΜΟ ?
Ποιοι δεν είναι , αν δεν είναι ΟΛΟΙ. Τι σχέση εχει ο ΠΗΛΟΣ της ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ των ΕΒΡΑΙΩΝ με το χώμα ?
και τι σχέση έχουν οι σύγχρονοι ΦΥΤΟΛΟΓΟΙ όπου ασχολούνται με το χώμα και το άλλο το μαγαζάκι τους «ΚΥΝΗΓΟΥΣ» με τον ΣΥΡΡΙΖΑ και τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ ? Πάντως ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ δήλωσε ότι Τα «Πράσινα Άλογα» των ΦΥΤΩΝ ( βλυτα ) είναι συνεργάσιμα με αυτούς.!!! Ρε ΦΥΤΟΛΟΓΟΙ γιατί δεν πάτε με το ΚΚΕ?. Δηλαδή αυτοί δεν είναι οικολόγοι , επειδή σιχαίνονται τα ΒΛΥΤΑ ?

Νομίζεις ΦΥΤΟΛΟΓΕ ότι η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ είναι άσχετη με το ΧΩΜΑ ? ( χώρος αεροπορικών «Αθλοπαιδιών» ………..οπως ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ? έτσι ΣΑΒΒΙΔΗ !)

Κάποτε σας ρώταγα για το ΟΝΟΜΑ ? καμία απάντηση δεν Πήρα. ΣΙΓΑ -σιγά όλα θα φανερώνονται με την Σ Ε Ι Ρ Α ,με την βοήθεια του Μ Α Ι Ρ Α 6 6 6 .!!!!!!

ΥΓ ………προς ΣΑΒΒΙΔΗ

ΤΩΡΑ…… ΣΤΕΚΟΜΑΙ ( ΣΤΑΣΗ ) και

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΟΥ. !!!!!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΜΑΧΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ .!!!!!

Αυτό αποτελεί και απάντηση στο ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΠΙΚΟΥ « ΥΓ4 Καλά πώς σου ήλθε τώρα ρε παντελή να κάνεις εκπομπή για τους εβραίους;»
........
………..
…………….
………………….
………………………
………………………….
………………………………
………………………………….
ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΝΕΑ ΜΑΧΗ ……..όπου κορυφώνετε στο τέλος της ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ .


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΑ ΕΧΩ ?


Καλά ξέρω γράφεις εις την ΑΓΓΛΙΚΗ και δεν καταλαβαίνεις
ΕΛΛΗΝΙΚΑ .
Για αυτό ως νέος «ΡΑΜΦΟΣ» ΒΑΦΤΙΖΩ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Αγγγλικην και σε ρωτώ, ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΑ ΕΧΩ ?

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕΡΩΠΑ , και ακου τον ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΤΖΕΡΥ και τον ΑΓΑΘΟ ΦΟΥΡΝΤΑΤΖΗ.
Πάντως αν καταλάβουν το τι ακριβώς συμβαίνει σε βλέπω τρεχάτο στην Δ. ΚΙΝΑ


ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ Η ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΣ ?



Γιατι στις anixneuseis on February 13th, 2009 at 3:34 pm λες

«Ξαναδιάβασε το κείμενο του Σλαβόι Ζίζεκ macedonian να δεις που σταματά ο εβραϊσμός και που αρχίζει ο Χριστιανισμός.»

και μετά τρεις ώρες !! στις anixneuseis on February 13th, 2009 at 6:13 pm , λες

«-Το δεύτερο που δεν έχω συνειδητοποιήσει είναι αν υπάρχει ένα σημείο και ποιό είναι αυτό στον ιουδαϊσμό πέραν του οποίου αρχίζει ο χριστιανισμός ή ο χριστιανισμός ενσωμάτωσε ολόκληρο τον ιουδαϊσμό και προχώρησε. Ο ιουδαϊσμός σταμάτησε σε εκείνο το σημείο ή μετά προχώρησε ανεξάρτητα από το χριστιανισμό;»
ΜΠΛΟΚΕΡΑΔΕΣ μην γελάτε με τα χάλια μας. Αυτή είναι η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ που μας αξίζει .!!!! ΕΓΩ ΚΛΑΙΩ !!!

Αν τούτος ο Θεωρούμενος ΛΟΓΙΚΟΣ και ΣΕΒΑΣΤΟΣ λέει αυτά τα βλακώδη τι να περιμένω από άλλους ?


ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ , ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
Συνεπώς ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ Απαντάς και ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ σκέφτεσαι.!!!

Το ΠΟΡΤΑΛ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΨΕΙ. !!!!
Αλλά με πραγματικά ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.!!!!!

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ τους ΑΣΣΟΥΣ να στους ρίξω. Άντε κανένα ΕΞΑΡΙ που είναι και το αγαπημένο μου.!!!!


ΑΥΤΗ η ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ? κύριε ΣΑΒΒΙΔΗ .

ΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΤΟ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ.!!!
( όχι ότι συμβαίνει πρώτη φορά .!!!!) ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ . ΓΚΕΚΕ ?
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕΣ ποτέ σε τέτοιο ΛΑΘΟΣ εσύ , αν το είχες καταλάβει το Κείμενο, αλλά όχι μόνο δεν ΞΕΡΕΙΣ τι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ για τους ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ , αλλά ούτε ξέρεις τι αρλουμπολογιες λέει ο ΣΛΑΒΟΙ ΖΙΖΕΚ ,προκείμενου ως ( σαν ) ΠΙΘΗΚΟΣ , δηλαδή ΔΑΡΒΙΝΟΣ ( μια και γιορτάζει το Πιθηκάκι τούτο ) , να προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ας πούμε ……… «ΛΥΚΟΣ».

Το επίπεδο ήταν αρκετά «ψηλό»…………για το ΤΕΣΤ.!!!!! Αλλα ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΗΤΟ ΑΛΟΓΟ και ΕΒΡΑΪΚΟ


ΕΡΩΤΗΣΗ χρησιμοποιείς τις λέξεις ΕΒΡΑΙΟΣ και ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ
Ιουδαίος και Ιουδαϊσμός , Σιωνιστής και Σιωνισμός , ( κατά εμέ ΣΥΟΝΙΣΜΟΣ ) δεν μας τις αναλύεις με η χωρίς την βοήθεια του Εβραίου όπου « λαλιά φέρει ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ» δηλαδη του προσκεκλημενου που προκειται να φερεις και ΕΠΙΣΗΜΑ στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ. Και για να σε πειράξω , Κάτι μεταξύ ΣΟΒΑΡΟΥ και ΑΣΤΕΙΟΥ και για να πω και την «Κακία» μου , τον ΑΥΤΟ σου σκεφτόσουνα όταν το έλεγες ?


ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. Έπαψα ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .
Το μόνο που προσπαθώ είναι να ΕΝΝΟΗΣΟΥΝ οι άλλοι κάποια πράγματα , τόσο για εσένα όσο και για τους ΑΛΛΟΥΣ. ( είδες τι ωραία παίζω και εγώ με τους ΑΛΛΟΥΣ ?)

Παρακολούθησε πιο κάτω κύριε Σαββιδη …….. σου υπόσχομαι ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .!!!!!


ΥΓ
Προς Λευκό - μπλε .

Πριν μερικές μέρες σου είχα γράψει για την ΣΑΞΟΝΙΑ. Εκεί ανάφερα τα περί Ολλανδίας = HOLLAND = ΑΓΙΑ γη.
Μάλιστα ρώταγα γιατί ΑΓΙΑ γη ? Μια πρώτη απάντηση σε τούτο το ερώτημα είναι να πας να διαβάσεις στο Πορταλ το άρθρο του Εβραίου ή ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΟΥ ( δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο από τον Σαββίδη) με τίτλο « Εβραίος και Αντιγόνη» . Είναι το Εισαγωγικό κείμενο. Να πας εκεί που λέει περί ΑΓΙΟΥ ( HOLY) . Προσπάθησε να καταλάβεις τις Έννοιες που είναι πίσω από τις λέξεις PRIEST , SAINT.
Και τι μας λέει για όλα τούτα . Προς βοήθεια σκέψου ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Έμφαση στην λέξη Φ Ρ Α Ζ Ω , στις ΣΧΕΣΕΙΣ μεταξύ των άνωθεν τριών λέξεων , ( HOLY , SAINT , PRIEST) και στο…… «π α ρ ά δ ο ξ η φόρμουλα της α π α γ ό ρ ε υ σ η ς της α ι μ ο μ ι ξ ί ας.

Εδώ ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ σε επίπεδο ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ.



ΟΙ ΑΗΔΙΕΣ , τα ΑΠΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ «ΕΙΝΑΙ»
Και « ΣΚΕΠΤΕΣΘΑΙ» μπορείς να τα θαυμάσεις σχεδόν σε όλο το κείμενο.!!! Και ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ο Ελληνοκεντρικός μου φέρνει ΑΛΟΓΑ προκείμενου να ασχολούμαι με ΣΚΥΒΑΛΑ , αναλύοντας έναν ακόμη εβραίο. !

ΑΙΣΧΟΣ !!!!

Φίλε μου κάνε ένα τεστ. Δώσε σε ένα ΝΟΗΜΟΝΑ να διαβάσει το κείμενο τούτο . Θα δεις ότι θα το πετάξει από την πρώτη σελίδα
Ως ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ή ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. ΕΝΩ όλα είναι στα Ελληνικά δεν υπάρχει ΣΥΝΟΧΗ αρα δεν μπορει να καταλαβει τιποτα. ΑΥΤΟ είναι το ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ……..Αυτό θέλουν να ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΟΥΝ .!!!! ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ .!!!!

«ΕΛΛΑΔΑ» ΘΕΛΩ , Δηλαδη ΛΟΓΙΚΗ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΣΑΒΒΙΔΗ !!!!.

Αυτό το ΘΕΛΩ , αυτό το ΠΡΕΠΕΙ μου έβαλε ο ΘΕΟΣ και ΛΥΤΡΩΤΗΣ μου.!


Τα περί ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ( γιατί περί ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ δεν ξέρω , αν και Ντρέπομαι που δεν έχω προλάβει να διαβάσω ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΣΑΙΞΠΗΡ )
Είναι ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ………… άκου εκεί ! « Και οι τρείς αμφισβητούν το αγαθό που ενσαρκώνεται στο κράτος και στην κοινή ηθική.»

ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ σας προκαλώ χαρακτηρίστε εσείς έναν ο οποίος προβοκάρει , προπαγανδίζει ΗΛΙΘΙΟΥΣ.


Λευκό μπλε , Μακεδόνα κλπ δεν ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι ο ΡΑΜΦΟΣ είναι
Του αυτού επιπέδου με τούτον ΕΒΡΑΙΟ. Η διάφορα είναι στην Γλώσσα. Ο μεν Ντόπιος διαστρεβλώνει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ο δε άλλος μετασχηματίζει την Λατινική διάμεσου της Αγγλικής, αλλά ξεχνά ότι και η ΛΑΤΙΝΙΚΗ έχει την ΑΡΧΗ της, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ δηλαδή την Φ Ρ Α Ζ Ε Ι .


ΥΓ
προς Ασπικιο και ΣΑΒΒΙΔΗ αλλα ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΚΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΑΛΑΔΕΣ.!!!!!


Όταν Ασπικιε έγραφες για τον «ΑΛΛΟΝ και τον άλλον» στα περί ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ( αρκετούς μήνες πριν ) κάτι έλεγα . Είδες Σύμπτωση που και τούτος ο Εβραίος περί του « ΑΛΛΟΥ και άλλου» μιλάει.


Ρε παιδιά για τον ΜΑΙΡΑ666 θα μιλήσει επιτέλους κάποιος ?
όχι ο ΑΛΛΟΣ ούτε ο άλλος ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΑΝΤΕΛΗ .

Άντε Πορταλαδες Γράψτε κάτι αξιόλογο !!!.

Μόνο ο ΑΣΠΙΚΟΣ γραφει κάτι πράγματα ΟΛΟΣΩΣΤΑ ΠΕΡΙ ΧΙΤΛΕΡ. !!! ΜΠΡΑΒΟ ΑΣΠΙΚΙΕ ! και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.
Κάποτε σε είχα ρωτήσει , αν ΘΥΜΑΣΑΙ , για τα ΣΑΠΟΥΝΙΑ , τώρα την απάντηση την ΕΔΩΣΕΣ ΜΟΝΟ ΣΟΥ.!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.!!!! Σου είπα ΜΠΡΑΒΟ ναι - ναι - ναι , ακόμα ένα ΜΠΡΑΒΟ

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ όταν ΟΛΑ βγαίνουν , ένα - ένα και με την Σ ε ι ρ ά στην φόρα.

Πρόσεξε όμως , «φίλε» Ασπικιε γιατί το ΔΙΑΒΑΣΑΝ και άλλοι . Πάντα υπάρχει κίνδυνος μόλις κατεβαίνεις τα σκαλιά της εξόδου στο γραφείο σου
Να ΓΛΙΣΤΡΗΣΕΙΣ τυχαία .!!!! όποτε ΤΟ Καλλιντεριδικον ρητό «καλή τύχη» είναι όντως ΕΥΧΗ μου .!!!!!

Γιατί αυτά που γράφει μόνο ως Προειδοποίηση προς ΕΣΕΝΑ ήταν ή ακόμα και σε ΕΜΕΝΑ ή και σε άλλους.!!!!


Αλλά εγώ έχω ΔΗΛΩΣΕΙ καλύτερα ΝΕΚΡΟΣ και ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ παρά ΖΟΜΠΙ. Οποτε …….


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΟΙ !!!!!

ακολουθεί η «Εξομολόγηση» του ΣΑΒΒΙΔΗ ή καλύτερα η ΟΜΟΛΟΓΙΑ για το τι ακριβώς ΕΙΝΑΙ και το τι ακριβώς ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.




Και επειδή την πέταξες την σπόντα στον ΣΑΒΒΙΔΗ και την προσπέρασε αλλά Δ . Κινέζικα σκέψου αν εσύ ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ της ΠΛΑΚΑΣ έχεις την Δυνατότητα να μιλήσεις με τους ΕΞΕΙΣ κάτωθι ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ.
Πάντως εγώ Ο ΜΑΙΡΑ666 δεν ΜΠΟΡΩ τόσο για ιδεολογικούς , όσο και για επαγγελματικούς - πρακτικούς λόγους.


ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΑΒΒΙΔΗΣ


Κειμενο ΣΑΒΒΙΔΗ

anixneuseis on February 11th, 2009 at 2:01 pm

Αυτά που λέει ο aspic περί συστήματος, υπηρεσίας και υπηρετών του για να αποκοιμίσουν το λαό, στο οποίο εμμέσως κατατάσσει και τις ταπεινότητές μας τα προσπερνάμε, για να μην αποκαλύψουμε τα πολλά τηλεφωνήματα που είχαμε τις τελευταίες ημέρες με τον Πρόεδρο του Νταβός, τον Πρόεδρο της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, τον πρόεδρο της trilateral και άλλων μυστικών και φανερών οργανώσεων.


ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ, ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ( οικουμενη ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥΤΟΥΣ. ( ΝΤΑΒΟΣ, ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ και ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ) και άλλων ΜΥΣΤΙΚΩΝ και ΦΑΝΕΡΩΝ οργανώσεων. !!!


Και Όχι μόνο μια φορά αλλά πολλές !!!!!!!

ΑΡΑ ΚΥΡΙΕ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ .!!!!! για να μπορείτε να επικοινωνείτε και έχετε ΕΙΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ, αφού είναι ποιο ΕΥΚΟΛΟ για κάποιον ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ παρά αυτούς. Και για να έχετε και με τους τρεις τότε αναγκαστικά και οι τρεις μεταξύ τους , έχουν στενούς δεσμούς Συγγένειας. ( όχι ότι δεν το ξέραμε)


ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ ……….. ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ.


ΑΝ τούτο δεν λέει τίποτα στους ΑΛΛΟΥΣ σε εμένα τα ΛΕΕΙ ΟΛΑ.


ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ.!!!!!!!


ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Και επί την Ευκαιρία ξέρετε πως ονομάζει την ΕΛΛΑΔΑ , Βασίλειο της ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ , αυτό ονειρεύεται ή κατι ξερει .!!!!!!

«κάτι δεν πάει καλά στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.» όπως γράφει λίγο πιο κάτω , στο ίδιο κείμενο !!!!


Αλήθεια εξήγησε στον ΛΑΟ σου !!! ( 150.000 παρά μερικούς) γιατί της ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ και όχι π.χ της ΓΕΡΜΑΝΙΚΙΑΣ ή της ΑΓΓΛΙΚΙΑΣ ή και της ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Σε παρακαλώ εξήγησε ποιοι είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ και συνεπώς και της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Νομίζεις ότι ήταν τυχαίο όταν έγραφα λίγες μέρες πριν …..


«Μάλλον παπάς είναι αφού το παίζει εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο παπάς ή ο Πάπας ?»

ΜΑΙΡΑ666
ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ με ΘΥΜΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΤ.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Αχ μωρέ Maria που φαίνεται έχεις "λαλήσει" από την κακία σου. Αδυνατείς να ξεχωρίσεις πότε κάποιος αστειεύεται (ειρωνικά) όπως ο Σαβίδης για τα δήθεν τηλεφωνήματα και πότε μιλά σοβαρά.

Επιπλέον διαπιστώνω ότι χάνεις "λάδια" αφού κάνεις λάθη ακόμη και στο πεδίο που είσαι "θεός" :)

Που το διάβασες ότι μόνο η Γαία ήταν ακίνητη (ανεπίδεκτη αλλαγής) στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία; Ο αιθέρας, το αέριο που ανέπνεαν οι θεοί ήταν το ακίνητο (μη επιδεκτικό σε αλλαγή, νεκρό) 5ο στοιχείο του κόσμου που εισήγαγαν Πλάτωνας και Αριστοτέλης στην φιλοσοφία του Εμπεδοκλή.

Τέσσερα ήταν τα βασικά στοιχεία του κόσμου με βάση τους προσωκρατικούς (και φυσικούς φιλοσόσφους), το νερό (Θαλής), ο αέρας (Αναξιμένης), το πυρ (Ηράκλειτος) και το χώμα (Εμπεδοκλής που ένωσε και τα 4 μαζί). Σύμφωνα με τον Εμπεδοκλή από τις 4 αυτές ουσίες αποτελούνται όλα τα πράγματα του φυσικού κόσμου. Η Γαία θα λέγαμε αποτελείται και από τα 4 αυτά στοιχεία και βρίσκεται σε συνεχή αλλαγή. Η αλλαγή (γέννηση & φθορά) που παρατηρούμε πάνω στην γη έλεγαν οι πρόγονοί μας (ειδικά ο Εμπεδοκλής) οφείλεται στην αλλαγή της σύνθεσης των 4 αυτών στοιχείων που προκαλούν η φιλία και ο νείκος. H χθόνα που αναφέρεις είναι πράγματι το μέρος του χώματος πολύ κάτω απο την επιφάνεια, εκεί όπου εξαφανίζεται σιγά-σιγά η ζωή (αν και σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χημιο-βακτήρια τα οποία ζουν σε εξωτικές συνθήκες και βάθη χιλιάδων μέτρων). Οι αρχαίοι γνώριζαν ότι το πάνω μέρος του εδάφους είναι ζωντανό, άλλωστε έβλεπαν τα φυτά που είχαν τις ρίζες τους για να τρέφονται και πόσους άλλους οργανισμούς διέθετε το χώμα). Διάβασε κανένα βιβλίο βοτανικής να δεις γιατί τα 10 πάνω μέτρα χώματος είναι η μήτρα της ζωής και γιατί και πως η ερημοποίηση (του χώματος) εξαφανίζει σταδιακά και ολόκληρη τηυ υπόλοιπη ζωή ...

Για τους αρχαίους πρόγονούς μας η Γαία ήταν όχι μόνο ζωντανή αλλά και σύμφωνα με την μυθολογία (δηλαδή για τον πολιτισμό των πελασγών και άλλων προ-αστικών κοινωνιών) η ΜΗΤΕΡΑ που γέννησε (έδωσε ζωή) σε ολόκληρο τον κόσμο, με πρώτους τον Ουρανό και την Θάλλασα (παρθενογέννηση) και στην συνέχεια με τον Ουρανό συνέλαβε τον Κρόνο, τους τιτάνες τους κύκλωπες, κα. Η Γαία δηλαδή είναι η ΠΡΩΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ οντότητα που ξεπήδησε απο το χάος και έδωσε (δείνει) ζωή σε όλα τα υπόλοιπα. Απορώ εαν πράγματι γνωρίζεις μέσα από τις πηγές την ελληνική μυθολογία & φιλοσοφία ... ή την γνωρίζεις από "ερμηνευτές" ...

Μήπως τελικά ρε Maira γνωρίζεις καλύτερα την Ιουδαϊκή μυθολογία παρά την ελληνική; Αυτό το "666" με βάζει σε υποψίες .... μπας και είσαι τελικά κρυφο-σιονιστής!;;

MAIRA666 είπε...

Προς ΜΙΡΑΖ …….

Ομολογώ ότι αν και ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ αυτοδηλωμένος έχεις την εσωτερική (Σ )ΤΑΣΗ να θέλεις να ασχοληθείς με κάτι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Τούτο αποτελεί ΕΛΠΙΔΑ. ( όταν έλεγα ότι Κίσινγκερ και οι ελλαδίτες υποταχτικοί του , μπορεί ναι μεν , να μην ξέρουν από ΠΑΙΔΕΙΑ , αλλά σίγουρα ξέρουν από Παιδομάζωμα , εννοούσα ότι ξέρουν καλά την τέχνη του Γενίτσαρου, ίσως λοιπόν τελικά να είσαι ένα από τα θύματα τους. )


Λοιπόν πρώτα - πρώτα θα σε παρακαλούσα να διαβάζεις τι λέω και να μην κάνεις αυθαίρετες ερμηνείες. Σου έγραψα ότι υπάρχουν τρεις έννοιες του στοιχείου Γ ΑΙΑ και αντίστοιχες της ΖΩΗΣ. Εσύ αυθαίρετα πήρες την τρίτη έννοια ΖΩΗΣ την κόλλησες με την πρώτη έννοια ΓΑΙΑ και έφτιαξες μολότοφ ( πνευματική).

Ξαναγράφω για να έχεις πρόχειρα τα τρία «είδη» ΖΩΗΣ

Ζ Ω Η με κεφαλαία είναι ο ΖΕΥΣ και

ζ ω η με μικρά είναι ο αντικατροπτισμος της ΖΩΗΣ σε χθόνιο επίπεδο αυτό που ονομάζουμε συγκαταβατικά «Φύση» , εκτός τον ΑΝΘΡΩΠΟ αλλά εντός του ορισμού οι καθαρά σωματικές λειτουργίες του

Ζ ω η είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ εκτός της σωματικές του λειτουργίες ( προειδοποιώ πρόσεξε τι εστί ΑΝΘΡΩΠΟΣ )



Όντως η ΓΑΙΑ είναι ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ εκτός του ΠΡΩΤΟΥ ( ΕΝΑ ) δηλαδή εκτός αυτού που την δημιούργησε του ΖΕΥΣ.

Συνεπώς η ΓΑΙΑ δεν έχει ΖΩΗ .

Τώρα με την σειρά της «δημιούργησε» « αλλά πράγματα» τα οποία ναι μεν δεν έχουν «ΖΩΗ» αλλά έχουν «Ζωή».

Μετά αυτά τα αλλά « πράγματα» «δημιούργησαν» « άλλα πράγματα» που δεν έχουν « Ζωή» άλλα έχουν « ζωή» .

Τέλος αυτά τα τελευταία «πράγματα» προσπάθησαν να «δημιουργήσουν» κάτι «νέο» και το μόνο που κατάφεραν είναι ΧΩΜΑ (χουν) δηλαδή από το ΧΑΟΣ ( ΧΑ) «έγινε» το ΧΟ η ΧΩ .


Με άλλα λόγια φτάσαμε από το «Α» στο «Ω» .

Έτσι η μόνη ροή που απέμεινε και η μόνη δυνατότητα « είδος ζωής» ( χάριν συζητήσεως) στο ΧΩΜΑ είναι το Χ (Ρ) ΩΜΑ ή και η ΧΩΜΑΤΕ (Ρ) Η


Το «δημιούργησαν » είναι σε εισαγωγικά γιατί ο τρόπος δεν είναι ένας ούτε παντα το ρήμα « γίνομαι» έχει ισχύ . Μπορεί να είναι «γεννώ» , «τεκω» , ή κάτι άλλο. Βέβαια στις μεταφράσεις όλα έχουν ισοπεδωθεί, νασαι καλά ρε Μπαμπινιωτη Ελληναρά !!

Εξάλλου Εσύ ο ίδιος λες ότι

«Διάβασε κανένα βιβλίο βοτανικής να δεις γιατί τα 10 πάνω μέτρα χώματος είναι η μήτρα της ζωής και γιατί και πως η ερημοποίηση (του χώματος) εξαφανίζει σταδιακά και ολόκληρη τηυ υπόλοιπη ζωή ...»

δηλαδή παραδέχεσαι ότι «Κάτι Άλλο» είναι που φέρει το ΧΩΜΑ μέσα του , έτσι ώστε να είναι μήτρα της « ζωής» . Αφαιρώντας αυτό το κάτι γίνεται η «ερημοποίηση» που λες και απομένει το πραγματικό και άνευ «ζωής» ΧΩΜΑ. Δηλαδή έχουμε διαχωρισμό της «ΨΥΧΗΣ» του ΕΝΕΡΓΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ = αυτού που εσύ λες , «ζωντανού χώματος» έτσι το εναπομείναν ΑΨΥΧΟ χώμα είναι το πραγματικό Χώμα . Π.χ αν το χώμα δεν λιπανθεί τίποτα δεν ΦΥΕΙ. Έτσι λοιπόν λύνεται και η διαφορά γιατί απλούστατα εσύ « ΧΩΜΑ» εννοείς το ΕΝΕΡΓΟ ΧΩΜΑ ( αν και δεν το ήξερες ) ενώ εγώ « ΧΩΜΑ» εννοώ το «ΧΩΜΑ».
Θα σε παρακαλέσω λοιπόν από δω και πέρα για να συνεννοούμαστε να διευκρινίζεις ή να είσαι περισσότερο ακριβής.

( αν και αυτό είναι λίγο προχωρημένο Ίσως η λέξη «Χώμα» να μην είναι η σωστή λέξη που αντιπροσωπεύει ακριβώς ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΑ και ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ αυτό που λέω( αν και το «χουν» είναι ) και να ήταν το ΧΩΧΑ ή το ΧΑΧΑ ή το ΤΑΡΑΤΑΡΑ= ΤΑΡΤΑΡΑ = ΤΑΤΑΡΑ . Βέβαια για τα « μέτρα μας» η λέξη είναι ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ . και για να σε κάνω να γελάσεις νομίζεις ότι ένα πορνοπεριοδικό εν ονόματι «ΤΑΡΑΤΑΤΑ» ή κάπως έτσι είναι άσχετο με τα προηγούμενα ?)


Ερώτηση ποιο είναι « ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ» όπου στο ΧΩΜΑ δίνει την δυνατότητα της «ζωής» ( και όχι Ζωής η ΖΩΗΣ )

Πρόσεξε τώρα όταν βρεις την απάντηση που είναι « φαινομενικά εύκολη» προσπάθησε να την ανεβάζεις προς τα ΑΝΩ δηλαδή στην Ζωή ή ακόμα και στην ΖΩΗ. Κάπου εδώ γύρω είναι και το ΜΗΔΕΝ.!!!!!!

Δεν θα σε κουράσω περισσότερο με τούτα τα πράγματα. Το μόνο που Ελπίζω είναι να σου κινήσω την περιέργεια να αλλάξεις βιβλία και σου εύχομαι αν ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ να γίνεις ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ μου.!!!




Τώρα όσον αφορά την ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΛΑΚΑ του Σαββίδη αν και δεν περίμενα τίποτα περισσότερο να μπορέσει να πει ούτε ο ίδιος , επέτρεψε μου να σου θυμίσω ότι από τι έχω δει στην τηλεόραση έχει και χεράκια και κεφάλι. ( ποδιά δεν βλέπω γιατί είναι καθιστός !). Συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιήσει πρώτα το κεφάλι και μετά τα χεράκια για να γράψει ότι θέλει ο ίδιος.!! Δεν νομίζω ότι έχει ανάγκη ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!


Βέβαια οι παραπάνω Βάσιμες ή αβάσιμες κατηγόριες , για να βοηθήσω, ήταν μόνο πρώτο «εξάρι» . Όποτε περιμένω την Απάντηση για να έρθει και το δεύτερο « εξάρι» !!!!!!!

Και κάτι ακόμη Μιράζ γιατί εστάθηκες ΜΟΝΟ στην αποκαλούμενη από εσένα « Πλάκα» και δεν μας αναλύεις και τους λόγους για την ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ( κοινώς πιάστηκε αδιάβαστος ) που έπραξε εντός τριών ωρών ?

Και κάτι τελευταίο γιατί δεν μας λες την ΓΝΩΜΗ σου για την ΣΥΝΔΕΣΗ ?

ίσως τον Βοηθηθεί να πράξει το ΠΡΕΠΩΝ , δηλαδή αυτό που ΘΕΛΕΙ και δεν το ξέρει , δηλαδή αυτό που ΘΕΛΩ , δηλαδή να απαντήσουμε στο αδυσώπητο ερώτημα che vuoi ? ή che voglio ? πως άλλωστε θα «δικαιωθεί» ο Εβραίος όπου …….. λιγουρεύεται την ΑΝΤΙΓΟΝΗ και την ΙΟΥΛΙΕΤΑ ?


ΥΓ
Αν ο Μυκηναΐος Φύλακας όπου αναφώνησε τρεις φορές το εξ δηλαδή εξ –εξ – εξ ( 6 - 6 - 6 ) , ( όταν ελαβε το ΣΗΜΑ της καταλείψεις της ΤΡΟΙΑΣ) ήταν Σιωνιστής ή σωστότερα ΣΥΟΝΙΣΤΗΣ ( και όχι σιονιστης που γράφεις ) τότε είμαι και εγώ.

Πρόσεχε λοιπόν γιατί έφτασες στα ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΒΡΙΣ. Όμως δεν το συνεχίζω και σε συγχωρώ λόγω άγνοιας .

ΜΑΙΡΑ666
Καλοπροαίρετα με θυμό
Πρόεδρος ΟΕΤ

ΦΑΝΤΙ είπε...

Μας έχει αλλάξει τα φώτα :) της μυθολογίας μας ... προς το παρόν ..

Ο ΖΕΥΣ ήταν παιδί του Κρόνου και της Ρέας, ως γνωστό, τιτάνων που γέννησε η ΓΑΙΑ μαζί με το παιδί της τον Ουρανό ...

Εδω θα βρείς την Κοσμογονία του Ησίοδου για να κάνεις ένα refresh:

http://www.scribd.com/doc/8505162/-

.... Πρώτα το Χάος έγινε - μετά η πλατυστήθα η Γης βάθρο ατράνταχτο κι αιώνιο των πάντων, και των θεών που στην κορφή κάθονται του Ολύμπου, και της πλατύδρομης της γής τα Τάρταρα τα μαύρα, ο Έρωτας ο πιο όμορφος μες στους θεούς κατόπιν που λύει τα μέλην έγινε, που θεών και ανθρώπων στήθη δαμάζει και νου τον συνετό τους παίρνει, ....

Και εδω εαν είσαι βιαστικός

http://www.theogonia.gr/cosmogonia/isiodos.htm

Ανιχνεύσεις είπε...

Για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου:

Υπάρχει όριο στην τρέλα;

ΥΓ. maira, θα την κάνουμε τη σύνδεση. Για να μη νομίζεις ότι θέλω να περιορίσω την διάδοση της σκέψης σου να σου ομολογήσω πως δεν γνωρίζω πως γίνεται η σύνδεση τεχνικά. Θα καταφύγω στις υπηρεσίες των τεχνικών της ΕΡΤ3 και θα κάνουμε τη σύνδεση.

ΛΕΥΚΟ-ΜΠΛΕ είπε...

Aπο μικρο και απο τρελλο μαθαινεις την αληθεια....τι αλλο θα μπορουσα να πω διαβαζοντας αυτο το ...ας το ονομασω κειμενο του του Ζιζεκ
Βρε ζημια που μπορει να παθει ενας ολοκληρος "λαος" απο εναν Μωυση....εκει που δε χρωστουσε σε τιποτα ο "λαος" βρεθηκε να χρωσταει τα παντα σε καποιον που ο Μωυσης τους ονομασε Θεο....
Εγινε οφειλετης....χρωστουσε και χρωσταει σε αυτον ακομα και τον λογο υπαρξης του....
Αλλα ποιος ειναι ο Θεος τους...?.......ποιος ειναι αυτος ο "Αλλος" κατα Ζιζεκ που τους επελεξε...?....η μηπως θα επρεπε να αναρωτηθουμε ποιος ειναι αυτος που επελεξαν αυτοι για να τους "επιλεξει" ....και ποιος ειναι ο σκοπος τους που για να τον φερουν σε περας επρεπε να του δωσουν μια "Αλλιωτικη" (Θεικη υποσταση)
Το ερωτημα δε θα πρεπει να ειναι τι θελει ο Θεος απο αυτους αλλα τι θελουν αυτοι απο τον θεο...?
Βρε Θεος να σου πετυχει....κι αυτος που τους ετυχε...!!! σκετη δυστυχια...τοσο παραξενος που "φραζει τη διασταση του Αγιου".... και δεν ταυτιζεται με το Θεο των φιλοσοφων που ειναι ο ορθολογικος διαχειριστης του συμπαντος....Εγω απορω με τον Θεο....οποιος και να ειναι αυτος σε οποια φυλη κι αν ανηκει πως επιτρεπει την υπαρξη τετοιων "αμπελοφιλοσοφων" σαν τον Ζιζεκ που μας λεει στην αρχη του κειμενου του οτι ο αντισημητισμος ειναι η καθαροτερη και πιο απεσταγμενη μορφη ρατσισμου de facto....παει και τελειωσε....αυτο ειναι....
Συνεχιζοντας την αναγνωση του...κειμενου (ο θεος τους να το κανει κειμενο)του Ζιζεκ.....βλεπουμε οτι προκειται περι ενος ανχωμενου λαου....και εντοπιζει διαφορα με το Χριστιανισμο στο θεμα της αγαπης.....Βρε ατυχια αυτος ο λαος.....αφου και τις δυο θρησκειες αυτοι τις εφτιαξαν διαλεξαν να κρατησουν για τον εαυτο τους την πρωταρχικη εκδοση ...αυτη που δημιουργει ανχος και την αλλη εκδοχη την εδωσαν στους αλλους λαους...
Προσπαθωντας να συνεχισω την αναγνωση επεσα σε υφαλο.....ο φραγμος του holy απο τον Χριστιανισμο που ακολουθει την εβραικη θρησκεια και ξαφνου εμφανιζεται το saint που ειναι ακριβως το αντιθετο του priest στην υπηρεσια του holy.....
Μα τους θεους του Ολυμπου του αλλαχ του Γιαχβε του βουδα του ζαρατουστρα του Θεου....κλπ κλπ.... αν υπαρχει συνοχη σε τουτα τα λογια.
Και συνεχιζοντας...προσπαθωντας να εξηγησει τα οσα ανεξηγητα προαναφερθησαν λεει οτι δεν υπαρχει "Αγιο" χωρις τους αξιωματουχους.....δηλαδη αν δεν υπηρχαν οι θρησκειες και οι ιερεις τους....το "Αγιο" θα επαυε να υπαρχει ως δια μαγειας επειδη ο ανθρωπος δεν το "ανακαλυψε" ακομα....δηλαδη ο γραφειοκρατικος μηχανισμος ειναι υπευθυνος για την πραγματικη υπαρξη του "Αγιου"....
Ειναι σα να λεμε οτι επειδη δεν εχουμε τη δυνατοτητα να δουμε με τα τηλεσκοπια μας περα απο ενα πεπερασμενο αριθμο ετων φωτος....οτι περα απο εκει δεν υπαρχουν ηλιοι,δεν υπαρχουν πλανητες,κομητες....συμπαν γενικοτερα....δεν υπαρχουν συμβαντα.
Και μετα ο "συγγραφεας" καταπιανεται με την Αντιγονη που κατα Λακαν διακρινεται σε αυτην ενας προδρομος της θυσιας του Χριστου....(πω πω...!!!τι λογια!!!...με νοημα...με βαθος...με υψος και μηκος...απο ολα εχει...)
Μα για ονομα του θεου....(σε οποιον θεο πιστευει ο καθενας) κατα την ιδια λογικη ο Καραμανλης θα μπορουσε να ταυτιστει με τον Ελληνα Χριστο με τα τοσα "μαρτυρια" που περναει για δυο υπογραφες που εβαλε και κανα δυο ΟΧΙ που ειπε....σε αντιστοιχια με το κυρηγμα του Χριστου περι αγαπης και ουρανιας βασιλειας....
Και εντοπιζει κι αλλη αντιστοιχια Αντιγονης-Ισμηνης σε καποια ταινια ....με λιγη καλη προσπαθεια και σε ταινια του γνωστου Γκουσγκουνη θα μπορουσε να εντοπισει αντιστοιχια ειτε με τον Οιδιποδα ειτε με τον Ετεοκλη ειτε με τον Πολυνεικη...(που σχετιζονται με την Αντιγονη)ειτε με οποιον αλλο θελει....φαντασια ναχει κανεις και μπορει να αντιστοιχισει το Χριστο με το διαολο....
Και αφου αναφερεται στην αντιστοιχια Αντιγονης-Χριστου(προδρομος θυσιας χριστου).....ποια η σχεση με την εβραικη θρησκεια...?
Τι να πω κυριε Σαββιδη.....το κειμενο μπορω να χαρακτηρισω επιοικως "παιδαριωδη"....ομορφες φιλοσοφικες λεξεις πλεγμενες μεταξυ τους με αρκετη μαεστρια θα ελεγα, ετσι ωστε να αποδωσουν στο τελος ενα κειμενο μη κατανοητο μπερδευοντας λεξεις και νοηματα προωθοντας θεσεις και αποψεις αμφιβολλου προελευσεως και ηθικης....
Δεν ειναι δυνατον ενας "φιλοσοφος" να μας λεει απο την αρχη κιολας οτι ο αντισημητισμος ειναι η καθαροτερη μορφη ρατσισμου de facto....αν το παρουμε ετσι ο "αντιαμερικανισμος" τι ειναι..?.....ο "ανθελληνισμος" τι ειναι..?....η μηπως ειναι καποια μπασταρδεμενη μορφη ρατσισμου?...η μηπως δεν ειναι καν ρατσισμος..?
Με πολυ εξυπνο τροπο ο συγγραφεας περναει τη θεση οτι προκειται περι ενος συνηθισμενου λαου..............συγκεκριμενα γραφει.."Πριν από τη συμφωνία με το Θεό, ήταν ένας λαός σαν όλους τους άλλους, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο διεφθαρμένος, που ζούσε μια συνηθισμένη ζωή- όταν αίφνης σαν σε τραυματική κεραυνοβόληση, έμαθαν (μέσω του Μωϋσή) ότι ο Άλλος τους είχε επιλέξει. "
Αν ηταν ενας λαος σαν ολους τους αλλους δε θα ειχε την "δημιουργια" ενος "θεου" και δε θα ειχε αναγκη την δημιουργια ενος"λογου" υπαρξης.....με τη "συμφωνια με το θεο".....εδω γιατι μου θυμιζει το "συμβολαιο με το λαο" του Ανδρεα Παπανδρεου δεν ξερω.....
Θεωρω οτι αρκετα ασχοληθηκα με τον κυριο Ζιζεκ και το γραπτο του "ανοσιουργημα" που οι σκοποι του ειναι ηλιου φαεινοτερο τινος σκοπους εξυπηρετει....
Αλλα γιατι τοση σπουδη πια για αυτο το λαο και τα......ανχη του...?υπαρχουν κυριε Σαββιδη και αλλα .....ελληνικα ανχη που θα μπορουσαμε να προβληματιστουμε τουτες τις μερες........γιατι τετοια σπουδη με τον "εκλεκτο" λαο του θεου...?...αυτοι εχουν το "θεο" τους που θα τους σωσει.....εμας και ολους τους αλλους λαους να δουμε ποιος θα μας σωσει απο αυτους....?



Η ερχομενη Τεταρτη θα ειναι απο τις ελαχιστες τεταρτες που δε θα δω εσκεμμενα την εκπομπη...
Εχω κουραστει να παρακολουθω την υπερπροσπαθεια του "εκλεκτου" λαου ανα τον κοσμο να πεισει περι της αναγκης υπαρξης του,περι της σπουδαιοτητας του,περι της αγιοσυνης του,περι του δικιου του,περι ολων οσων αφορα αυτον το λαο και αναγκαστικα μεσα απο την πολιτικη μας εχουν αναγκασει να τα οικοιοποιηθουμε κι εμεις και να τα καταστησουμε και δικα μας προβληματα.....Η πορτα της τηλεορασης μου αυτη τη φορα θα ειναι κλειστη.....δεν υπαρχει χωρος φιλοξενιας μεσα στο σπιτι μου αλλων Ζιζεκ.... ή Λακαν...



Φυσικα δεν εναντιωνομαι σε σας κυριε Σαββιδη,εσεις τη δουλεια σας κανετε.....


Ευχαριστω για τη φιλοξενια

ΛΕΥΚΟ-ΜΠΛΕ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανιχνεύσεις είπε...

Κύριε Λευκό-Μπλέ, δυστυχώς έχω και εγώ, όπως και εσείς, την έμμονη ιδέα ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου. Απορώ, πως δεν το διακρίνατε! Θέλω, όμως, να πιστεύω πως, σε
αντίθεση με πολλούς, δεν απορρίπτω με ευκολία ανθρώπους με τους οποίους δεν συμφωνώ, όταν μάλιστα τυχαίνει να έχουν και μια διεθνή αναγνώριση.Εκτός και αν πούμε ότι όποιος έχει διεθνή αναγνώριση την πέτυχε λόγω εβραϊκού δακτύλου.
Και αυτή η εκπομπή ουσιαστικά εμάς, την Ελλάδα και τους Έλληνες έχει ως επίκεντρο. Εν τέλει, όπως καλά κατάλαβε ο ευφυής aspic, θέλουμε να δούμε πως επηρεάζεται στη συμπεριφορά του ένας λαός στην περιοχή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το γεωπολιτικό παιχνίδι.

Ανιχνεύσεις είπε...

Την προηγούμενη εβδομάδα αφιέρωσα ένα κείμενο στον Λευκό-Μπλέ. Σήμερα αφιερώνω ένα άλλο στον maira 666. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να τον γλυκάνουμε τον άνθρωπο. Το κείμενο αυτό είναι αναρτημένο στο blog αλλά δεν έχει σημασία:

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες : Kανεις δε θα σε θυμαται για τις κρυφες σου σκεψεις...


'Ένα σπουδαίο πνεύμα μας αποχαιρετά'
Μετάφραση από τα Ισπανικά: Βασίλης Τερζής
Πρωτότυπο κείμενο εδώ
Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή για λόγους υγείας: καρκίνος στους λεμφαδένες. Η κατάστασή του μοιάζει να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Η αποχαιρετιστήρια επιστολή που ακολουθεί εστάλη από τον συγγραφέα στους φίλους του και χάρη στο Ίντερνετ έφτασε και σε μας.
Σας συστήνω να τη διαβάσετε, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά συγκινητικό κείμενο γραμμένο από έναν από τους λαμπρότερους λατινοαμερικανούς συγγραφείς του αιώνα που μας πέρασε.
'Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ.
Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι' αυτό που αξίζουν, αλλά γι' αυτό που σημαίνουν.
Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως. Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!
Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου.
Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος. Θα ζωγράφιζα μ' ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σερράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη. Θα πότιζα με τα δάκρια μου τα τριαντάφυλλα, για να νοιώσω τον πόνο από τ' αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους...
Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή... Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ. Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι οι αγαπητοί μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα.
Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται! Στο μικρό παιδί θα έδινα φτερά, αλλά θα το άφηνα να μάθει μόνο του να πετάει. Στους γέρους θα έδειχνα ότι το θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη. Έμαθα τόσα πράγματα από σας, τους ανθρώπους... Έμαθα πως όλοι θέλουν να ζήσουν στην κορυφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στον τρόπο που κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά. Έμαθα πως όταν το νεογέννητο σφίγγει στη μικρή παλάμη του, για πρώτη φορά, το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί. Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπόρεσα να μάθω από σας, αλλά δεν θα χρησιμεύσουν αλήθεια πολύ, γιατί όταν θα με κρατούν κλεισμένο μέσα σ' αυτή τη βαλίτσα, δυστυχώς θα πεθαίνω.
Να λες πάντα αυτό που νιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι. Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' έβλεπα να κοιμάσαι, θα σ' αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχής σου. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' έβλεπα να βγαίνεις απ' την πόρτα, θα σ' αγκάλιαζα και θα σου 'δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά. Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες στιγμές που σ' έβλεπα, θα έλεγα 'σ' αγαπώ' και δεν θα υπέθετα, ανόητα, ότι το ξέρεις ήδη.
Υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζωή μάς δίνει κι άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνο το σήμερα, θα 'θελα να σου πω πόσο σ' αγαπώ κι ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.
Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος είτε γέρος. Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι' αυτό μην περιμένεις άλλο, κάν' το σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία. Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι.

ΛΕΥΚΟ-ΜΠΛΕ είπε...

"Κύριε Λευκό-Μπλέ, δυστυχώς έχω και εγώ, όπως και εσείς, την έμμονη ιδέα ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου"

Tι εννοειτε κυριε Σαββιδη λεγοντας "ειμαστε"...?....ποιοι "εισαστε"...?....ενω ξεκινησατε να μιλατε σε α' ενικο (εχω κι εγω....)καταληγετε να λετε..."ειμαστε" εκτος κι αν εννοειτε οτι εγω κι εσεις....νομιζουμε (οι δυο μας) οτι ειμαστε το κεντρο του κοσμου....
Για μενα,,,δεν θα το ελεγα...δεν εχω δειξει τουλαχιστον τετοια δειγματα νομιζω....
Τωρα....για τη διεθνη αναγνωριση που λετε...."Γιαννης κερναει και Γιαννης πινει" λεει ο σοφος λαος μας....
Οταν νομοθετουν για να μην βγουν στην επιφανεια οι αποδειξεις που αναιρουν το ολοκαυτωμα τους ή πιο σωστα δειχνουν την καπηλευση του ολοκαυτωματος ολων των αλλων λαων απο αυτους....τοτε τι να περιμενει κανεις απο τετοιο λαο....Μια διεθνη αναγνωριση απο τους ιδιους προς τον εαυτο τους...Τον εαυτο τους προσπαθουν να πεισουν......αλλα και να αποπροσανατολισουν ολους τους αλλους....Το οτι η πολιτικη σε Ευρωπη και Αμερικη εχει αλωθει απο αυτους ειναι ηλιου φαεινοτερο νομιζω...οπου και να κοιταξεις σε οποιο ποστο(πολιτικο) και να ψαξεις ενας εβραιος ειναι σε αυτο....ή πισω απο αυτο....και αυτο οφειλεται σε αυτο που λενε εβραικη συνομωσια΄....με οτι αυτο συνεπαγεται απο πισω..(στοες,οργανωσεις κρυφες και φανερες,οργανισμους.....κλπ και ολα αυτα φυσικα με κινητηρια δυναμη τη δυναμη του χρηματος που αν θυμαστε εχετε αναρτημενη στο πορταλ(την απομαγνητοφωνηση του γνωστου ντοκιμαντερ...που κανεις δεν εχει διαψευσει και ουτε μπορει βεβαια)

ειπατε επισης

"Και αυτή η εκπομπή ουσιαστικά εμάς, την Ελλάδα και τους Έλληνες έχει ως επίκεντρο. Εν τέλει, όπως καλά κατάλαβε ο ευφυής aspic, θέλουμε να δούμε πως επηρεάζεται στη συμπεριφορά του ένας λαός στην περιοχή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το γεωπολιτικό παιχνίδι."

Πως επηρεαζεται ενας λαος απο το γεωπολιτικο παιχνιδι που παιζεται?
Πως τωρα ασχολουμαστε με την Ελλαδα και τον Ελληνισμο εξεταζοντας τον ιουδαισμο και τον εβραισμο και τα ανχη που εχει αυτος ο λαος.....ειναι αξιο αποριας κυριε Σαββιδη.....εκτος κι αν εννοειται οτι σε λιγο θα εχουμε απροσκλητους επισκεπτες που θα ερθουν και θα "θρονιαστουν" σε καποια περιοχη μας....γιατι λογο του καλου κλιματος θα βοηθηθουν να απωλεσουν τα ανχη τους....ας πουμε σε μια περιοχη σαν την Μακεδονια....γιαυτο και γινονται ολα αυτα απο τους γειτονες μας με την απροκαλυπτη υποστηριξη των Αμερικανων αλλα και με τη δολια και κρυφη υποστηριξη των ευρωπαιων εταιρων μας.....

Αν εννοειται καπως ετσι οτι η εκπομπη εχει την Ελλαδα και τον Ελληνισμο επικεντρο....θα εχει πολυ ενδιαφερον και δεν προκειται να την χασω την εκπομπη σας...

Ευχαριστω πολυ για τη φιλοξενια

Ανιχνεύσεις είπε...

Το είμαστε πηγαίνει στους Έλληνες κύριε Λευκό- Μπλέ.
Για να αντιμετωπίσει μια κοινωνία τις προκλήσεις του περιβάλλοντός της πρέπει να το γνωρίσει. Και μάλιστα καλά.

ΛΕΥΚΟ-ΜΠΛΕ είπε...

"Το είμαστε πηγαίνει στους Έλληνες κύριε Λευκό- Μπλέ.
Για να αντιμετωπίσει μια κοινωνία τις προκλήσεις του περιβάλλοντός της πρέπει να το γνωρίσει. Και μάλιστα καλά."

Συμφωνοι κυριε Σαββιδη,να γνωρισει η κοινωνια το περιβαλλον της για να μπορει να αντιμετωπισει τις προκλησεις ....αλλα δε μου ειπατε τι σχεση μπορει να εχει ο ιουδαισμος-εβραισμος και τα ανχη του λαου αυτου με τους Ελληνες..?......Τι προκληση μπορει να αποτελουν αυτοι για εμας...?

MAIRA666 είπε...

Πρώτα - πρώτα , Ευχαριστώ τον Σαββίδη που έστω και μετά από αρκετές Εβδομάδες Αγώνων δέχτηκε ΘΕΤΙΚΑ το αίτημα μου.

Ποτέ δεν είχα την απαίτηση να κανείς προσωπικά την Σύνδεση . Δεν είμαι τέτοιου είδους ΤΡΕΛΟΣ.

( Σημείωση… και καλό θα είναι να διαφημίζει στην εκπομπή ότι εκτός από το ΠΟΡΤΑΛ διαθέτουμε και ΜΠΛΟΚ για τρελούς ή για ντροπαλούς !!)

Επίσης πρέπει να τον Ευχαριστήσω και για την αφιέρωση και να του πω ότι δεν ΜΙΣΩ ούτε μπορώ να ΜΙΣΗΣΩ και το εννοώ. Περί του «ΜΙΣΟΥΣ» το έχω ήδη αναλύσει. Μπορώ όμως και πρέπει να ΘΥΜΩΝΩ.


Κατά δεύτερον στο αδυσώπητο ερώτημα σας αν υπάρχει όριο στην τρέλα
νομίζω ότι ως Πρόεδρος του ΟΕΤ είμαι ο πλέον κατάλληλος να απαντήσει.

Ναι λοιπόν Υπάρχει Όριο. Είναι το σημείο που Αρχίζει η δική σας «ΛΟΓΙΚΗ». Και δεδομένου ότι η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΕΛΩΝ προσπαθεί να είναι όσο γίνεται Ελεύθερη και με το δεδομένο ότι η πραγματική Ελευθέρια είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ τότε ΝΑΙ , πρέπει να σας γνωστοποιήσω ότι τα μέλη υποχρεούνται να ΑΥΞΑΝΟΥΝ στον ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΒΑΘΜΟ τον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ στην « λογική σας» , έως στον ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΑΘΜΟ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της και επομένως ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΙ να ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.



Μιραζ ….. σε Παρακαλώ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ τα « ΜΑΣ». Εάν Μετράω Σωστά από τότε που Προσπαθείς να αλλάξεις LOOK το γράφεις συχνά. Δηλαδή εννοώ π.χ. το « ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.» Για να μη σου ξανακολλήσω στην μούρη το γνωστό ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ παραλήρημα σου , του ΚΡΑΣΣΟΤΑΔΕ σε παρακαλώ συμμαζέψου.

Τώρα αφού μου έβαλες και την ΕΙΣΑΓΩΓΗ της θεογονίας και μου ΔΗΛΩΣΕΣ περιχαρής ότι Ο ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΖΕΥΣ εκτός ότι πρέπει να σε ΔΙΟΡΘΩΣΩ και να σου πω ότι ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑ
« Ρεην δ’ειχε πενθος αλαστον . αλλ οτε δη ΔΙ’ εμελλε θεων πατερ’ ηδε και ανδρων ΤΕΞΕΣΘΑΙ , ……….»

πρέπει και να σου ΘΥΜΙΣΩ ότι

στις …… 1 Φεβρουάριος 2009 8:18 μμ , είχα γράψει περί αυτού, δηλαδή μόλις 15 μέρες πριν.

Άρα όχι μόνο γνωρίζω το θέμα αλλά γνωρίζω μάλλον καλύτερα το θέμα.


Αντιγράφω μόνο το τελευταίο κομμάτι για να στο θυμίσω ….

« ΔΕΝ Νομίζετε λοιπόν ΜΠΛΟΚΕΡΑΔΕΣ ότι η ΛΥΣΗ είναι να ξεγελάσουμε την χώρα – κρατίδιο (Κρόνο) με μια «ΠΕΤΡΑ» έτσι ώστε τουλάχιστον ΕΝΑ από ΠΑΙΔΙΑ της να γίνει Ο ΝΕΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ της χώρας - κρατιδίου τούτου. !!!!!»

και Ενημερωτικά μέχρι εδώ ήταν. Δεν θα γράψω τίποτα περισσότερο για αυτό το θέμα.


ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ εκτός από Αιτήματα που ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ υπάρχουν και Ερωτήματα .!!!

ΕΓΩ μόνο σε δυο πραγματα θέλω ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Το πρωτο ειναι γιατί ΒΑΣΙΛΕΙΟ της ΔΑΝΙ___ΜΑΡΚΙΑΣ ? ! !

και το δευτερο
να μας ξεχωρισεις τους Ορους που εσυ χρησομοποιεις

ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ


ΜΑΙΡΑ 666
Καλοπροαίρετα με ΘΥΜΟ
Πρόεδρος ΟΕΤ



ΥΓ προς λευκό-μπλε

Αρκετά πράγματα έπιασες από το κείμενο αλλά νομίζω όχι όλα.!!!

Πάντως αυτό που γράφεις αυτό είναι και η ουσία ….

ο "ανθελληνισμος" τι είναι..?....η μήπως είναι κάποια μπασταρδεμένη μορφή ρατσισμού?...η μήπως δεν είναι καν ρατσισμός..?


Λευκό -μπλε οι ΕΒΡΑΙΟΙ και ο ΜΩΣΑΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ στηρίζονται στο ΑΓΧΟΣ . Αυτό είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ της ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. Υπάρχει και ένα δεύτερο μυστικό που έχει να κάνει με το « τατουαζ» Νομιζεις ότι η τέχνη τούτη ως «μόδα» είναι ΑΘΩΑ ?

system failure due to insufficient evolution? είπε...

ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

----- Σύμφωνα με άρθρο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (15/02/09) με τίτλο «Αγροτικό πεσκέσι σε τράπεζες» του Μπάμπη Αγρολάμπου, το πακέτο των 500 εκ. ευρώ προς τους αγρότες δεν θα δοθεί απ’ευθείας από την κυβέρνηση ως ενίσχυση, αλλά υπό μορφή δανείου μέσω Εθνικής και ΑΤΕ προς τον ΕΛΓΑ. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το εν λόγω άρθρο αναφέρει ότι το περιθώριο επιτοκίου (2,75%) την ώρα που οι δύο τράπεζες έχουν ενταχθεί στο κυβερνητικό σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος με τα 28 δις προκαλεί ερωτήματα, καθώς από τη μια οι τράπεζες αντλούν ρευστότητα με εγγύηση του Δημοσίου και από την άλλη δανείζουν τον ΕΛΓΑ που υπάγεται στο Δημόσιο. -----

Με λίγα λόγια οι τράπεζες μπαίνουν σφήνα στον δανεισμό του δημοσίου προς το δημόσιο(!) μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

----- Στο ίδιο φύλλο σε άλλο άρθρο με τίτλο «Τα επτά αινίγματα της ύφεσης» των Παπαγεωργίου-Καλλωνιάτη κάτω από το ερώτημα «-Τι σημαίνει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ τυπώνουν νέο χρήμα;» αναφέρεται κατά λέξη:

« Για να υπερκερασθεί η αδυναμία χρηματοδότησης των δημοσίων ελλειμμάτων, μπορεί η κεντρική τράπεζα μιας χώρας να προσφύγει στην εκτύπωση χρήματος για το δανεισμό του κράτους και την κάλυψη των ελλειμμάτων του. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για «νομισματοποίηση» του χρέους. Το αντίτιμο, εάν ξεπεραστούν κάποια όρια, είναι η υποτίμηση του νομίσματος και πολύ μεγάλος πληθωρισμός (Ελλάδα Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, υπερπληθωρισμός Γερμανίας το 1923, υπερπληθωρισμός Ζιμπάμπουε σήμερα), που είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Εάν η κατάσταση κρατηθεί υπό έλεγχο, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θετικό. Η διαδικασία νομισματοποίησης του χρέους έχει μόλις ξεκινήσει στις ΗΠΑ, αλλά δεν φαίνεται σε επίπεδο πληθωρισμού όσο το χρήμα που μοιράζεται στις εμπορικές τράπεζες και τις επιχειρήσεις διακρατείται (ή καλύπτει ζημιές από επισφαλή δάνεια) και δεν κυκλοφορεί ώστε να δημιουργήσει ζήτηση και να αυξηθούν οι τιμές.» -----

----- Στο ένθετο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στο ίδιο φύλλο σε άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ: Πλήρωσαν χρυσά τα χρέη που αγόρασαν», του Μπάμπη Μιχάλη, αναφέρεται ότι η επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Κογκρέσου για την εποπτεία του πακέτου των 700 δις δολαρίων της κυβέρνησης Μπους προς ενίσχυση των τραπεζών Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ισχυρίσθηκε ότι η κυβέρνηση πλήρωσε πανάκριβα τις μετοχές και τα άλλα χρεόγραφα που αγόρασε πέρυσι από τις τράπεζες προκειμένου να τους χορηγήσει βοήθεια. Η έμπειρη καθηγήτρια Δικαίου του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ειδήμων σε νομικά θέματα χρεοκοπημένων και προβληματικών επιχειρήσεων, είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών – του οποίου εκείνη τη εποχή προϊστάμενος ήταν ο για πολλά χρόνια επικεφαλής του τραπεζικού κολοσσού Goldman Sachs Χένρι Πόλσον – κατέβαλε στις τράπεζες που ενισχύθηκαν από το πακέτο 254 δις δολαρία, ενώ έλαβε σε αντάλλαγμα μετοχές και άλλα χρεόγραφα αξίας μόλις 176 δις δολαρίων!
Η Γουόρεν είπε επίσης στην επιτροπή της Γερουσίας ότι το υπουργείο Οικονομικών απέτυχε να εξηγήσει λεπτομερώς και να εξειδικεύσει τους όρους και τις μεθόδους βοήθειας που προσέφερε σε περισσότερα από 300 ιδρύματα του χρηματοπιστωτικού τομέα εκείνη την εποχή. Κατέληξε ότι το υπουργείο παραπλάνησε το δημόσιο, αφού δεν έκανε αυτό που είπε ότι επρόκειτο να κάνει. «Με άλλο τρόπο περιέγραψαν τον τρόπο τιμολόγησης και αλλιώς κινήθηκαν» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι ο Χένρι Πόλσον δεν ήταν εντελώς ειλικρινής. -----

Υπενθυμίζω ότι με βάση δημοσίευμα του BBC ένα υπέρογκο ποσό (περί 250 δις δολάρια) σε σχέση με το συνολικό πακέτο Πόλσον πήραν τραπεζικοί κολοσσοί, που σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα ελάχιστα επλήγησαν από την κρίση όπως η ίδια η Goldman Sachs, JP Morgan Chase και Bank of New York.

----- Στο ίδιο ένθετο σε άρθρο με τίτλο «Εισέπραξαν κρυφά πριμ ύψους 3,6 δις δολαρίων», του Φ.Γ. Χοϊδα, αναφέρεται ότι ο υπουργός δικαιοσύνης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι 696 διευθυντικά στελέχη της Merrill Lynch, που καταχρεωμένη εξαγοράστηκε τον Ιανουάριο από την Bank of America, εισέπραξαν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια το καθένα μυστικά και πρόωρα πριν την εξαγορά. Συνολικά το 2008 τα στελέχη των τραπεζικών μεγαθηρίων της Γουόλ Στριτ εισέπραξαν πριμ ύψους 18,4 δις δολαρίων μετά από αποκάλυψη του υπουργείου δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης. Παρόλα αυτά οι πρωτοκλασσάτοι golden boys της Γουόλ Στριτ, που έφεραν τις εταιρίες τους στο χείλος του γκρεμού μεταμορφώνονται σε ένα νέο είδος δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή μέχρι να αρχίσει η αποπληρωμή της επιδότησης από τις τράπεζές τους θα παραμείνουν στις θέσεις τους ως μισθωτοί αλλά απλώς θα μπει πλαφόν στις αποδοχές τους ύψους 500.000 δολαρίων! -----

Την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται μαζικά και πετιούνται στο δρόμο ως αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

MAIRA666 είπε...

Προς ΛΕΥΚΟ- ΜΠΛΕ , ΜΑΚΕΔΟΝΑ, και για οποιονδήποτε ενδιαφέρετε

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μέρος δικής μου ανάρτησης
στις 12 Φεβρουάριος 2009 11:31 μμ


“Επαφίεται στους ΜΠΛΟΚΕΡΑΔΕΣ να ανακύψουν ποιοι είναι σήμερα τούτοι. Δεν εννοώ ποιοι θα παίξουν ή προορίζονται να παίξουν τον ρόλο τούτο (όχι ότι δεν θα τον παίξουν ) , αλλά εννοώ , Ποιοι Είναι και πως ονομάζονται σήμερα οι ΑΠΟΓΟΝΟΙ των Τουρκαλβανων. ?
Όταν το ανακαλύψετε , τότε θα δείτε πόσα πράγματα θα συνδεθούν αυτομάτως. Το επόμενο βήμα είναι να δείτε και πιθανή σχέση με Μειοδοτικές και Μειονοτικές «ομάδες» αλλόθρησκες και αλλόφυλες. Εντός του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ χώρου.”


Παρακαλώ ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΕ αυτό που λέω με την Πληροφορία που μας δίνει ο Ιωάννης Μυχός στο Πόρταλ. Δεν θα σχολιάσω προς το παρών την «Εθνικοφροσύνη» του κύριου Μαμαλακη ούτε τους κύκλους που τον ανέδειξαν στην τηλεόραση, ούτε βέβαια γιατί μπερδεύει ΚΑΚΑ (αποποιήματα) , με τα ΚΑΛΑ ( ΕΛΛΗΝΙΚΑ) Περιορίζομαι απλά και μόνο στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ που περιγράφει προκείμενου να αποδείξω ότι , ότι γράφω είναι ΑΛΗΘΕΙΑ.!!!.

Αντιγράφω το κείμενο του κύριου Μιχου που αν και για άλλον λόγο το έγραψε ( όχι λιγότερο ΣΠΟΥΔΑΙΟ ) εντούτοις αποδεικνύει και συσχετίζει πράγματα.




yannis michos on February 16th, 2009 at 2:04 pm

Δεν ξέρω αν βλέπετε Μαμαλάκη. Όχι μόνο την εκπομπή “Μπουκιά και συγχώριο” αλλά και την άλλη με τα Άγραφα και τον Κατσαντώνη. Όταν σκοτώσαν, μετά από διαταγή των Τούρκων,οι Γ Υ Φ Τ Ο Ι τον Κατσαντώνη παρέδωσαν (με το αζημίωτο) το σώμα του στους Εβραίους οι οποίοι το πήραν και το κρέμασαν σε ένα πλάτανο σε κάποιο τζαμί στα Γιάννενα και για ένα χρηματικό ποσό το δίναν για λίγο σε κάποιο περαστικό Τούρκο για να το φτύσει ή σε Ρωμιό για να το κλάψει.
Έχουν πουλήσει τα πάντα, ακόμη και τη θρησκεία τους. Ακόμα και αυτό το μίσος εναντίον τους προς πώληση είναι. Ο σιωνισμός και ο αντισημιτισμός να ξέρετε ότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Και τα δυό πουλάνε!

Παρακαλώ ΑΝΑΛΥΣΤΕ με βάση αυτό την ΣΧΕΣΗ που υπήρχε , ΥΠΑΡΧΕΙ μεταξύ τούτων. ΓΙΑ τους πιο Προχωρημένους ας δοκιμάσουν να βρουν τα Πρωταίτια τούτης της Συμμαχίας γιατί δεν είναι καθόλου τυχαία και πρόσκαιρα.!!!!


ΥΓ προς ΑΣΠΙΚΙΟ

Πες του ΚΡΑΣΑΤΑΔΕ ότι στο ΜΠΛΟΚ υπάρχει ένας ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ όπου δεν μας αφήνει να εκφράσουμε ελευθέρα τις ΑΝΟΗΣΙΕΣ που μας παραδίδεις,

Η Ευρώπη είναι ο ελληνικός πολιτισμός ? έτσι ε !!! . ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ, ΣΤΑ προβατα των ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ.?



Και καλά ρε «ΦΙΛΑΡΑ» που όλα τα ξέρεις και όλα τα τεμαχίζεις (σε επτά τεμάχια όπως η επτάφωτη λυχνία ) και όλα τα πετάς στα σκουπίδια ( το καζανάκι να είναι καλά) όταν δεν μπορείς να περάσεις το δικός σου. Για εξήγησε μας , πως γίνετε από τη μια μεριά
Να είναι υπεύθυνος και συνεχιστής του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ η ΕΥΡΩΠΗ όπως μας λες στην ανάρτηση Ν.46 της 15 Φεβρουάριου και στην

ανάρτηση Ν. 5 στις 13 Φεβρουάριου να μας λες

«Εδώ πιστεύω είναι και η φάκα που έχει πιαστεί ο δ υ τ ι κ ό ς μας πολιτισμός από τότε που ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ τον ΕΒΡΑΪΚΟ τρόπο σκέψης.»

και

ΥΓ2 Όταν αναφέρομαι σε εβραίους,δέν το κανω φυλετικά,αλλά πολιτισμικά,σάν τρόπο σκέψης του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου.

Δηλαδή παραδέχεσαι ότι ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι ΕΒΡΑΪΚΟΣ !

Η ακόμα καλύτερα πρεπει να σου θυμισω ( ΞΕΧΑΣΙΑΡΗ) ότι σε άλλη ανάρτηση μας λες ,ότι οι εβραίο είναι πιο ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟΙ στον ΔΥΤΙΚΟ πολιτισμό αφού αυτοί τον έφταιξαν , ενώ εμείς είμαστε τεμπέληδες και για αυτό δεν τα καταφέρνουμε τόσο καλά.


Δεν μπορεί «ΦΙΛΑΡΑ» από την μια να μας παραμυθιαζεις ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και από την άλλη ΟΛΟΣΩΣΤΑ να μας λες ότι ο Δυτικός πολιτισμός είναι κατασκεύασμα του ΑΠΑΤΡΙΔΗ Εβραϊκού Κοσμοπολιτισμού = Παγκοσμιοποίηση = ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Στο κάτω-κάτω ΑΥΤΟ που ΒΙΩΝΩ ΣΗΜΕΡΑ με εσένα και με τον ΑΡΧΙΜΛΠΟΚΕΡΑ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αυτό που ΖΟΥΜΕ είναι ΕΒΡΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.!!!!!

Και κάτι τελευταίο η ΜΥΡΟΥΔΙΑ των ΟΡΤΥΚΙΩΝ δεν έφτασε ακόμα σε εμένα για να με αποχαυνώσει και αυτό είναι ΜΟΝΟ ένα «τεσσάρι».

Κυριε Σαββίδη ΜΟΥ , σε παρακαλώ μπορείς να μου απαντήσεις που τελειώνει η «ΛΟΓΙΚΗ» σας ? μιας και εγώ σου απάντησα που τελειώνει η ΤΡΕΛΑ.

Μόνο μην απαντήσεις αντίστροφα το κείμενο μου αλλά σε παρακαλώ κατέβασε καμιά νέα ιδέα.!!


ΠΡΟΣ ΜΑΡΙΑ Μ. και παράκληση προς ΣΑΒΒΙΔΗ


Μου φαίνεται ότι η ΜΑΡΙΑ Δ. του πολυτεχνείου απόχτησε διάδοχο την Μαρία Μ. Κοπέλα μου ,εντάξει . ΕΛΕΟΣ !!!

AKOY EKEI « ΑΣΕΒΗΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑ» και ναταν μόνο Τούτο ! καλα θα ηταν .! και ο Σαββιδης ΣΥΜΦΩΝΕΙ.!! Και εγώ ο ΜΑΛΑΚΑΣ κάθομαι και σας παρακολουθώ ! Βρε ασπικιε αν θυμάμαι κάτι για μούντζες έλεγες . Ρίξε και καμία κατά εδώ ! ( όχι πως δεν το κάνεις ! !)


Σαββίδη σε παρακαλώ κάνε ΘΕΤΙΚΟ το αίτημα της κοπέλας να περάσει με άριστα το ΝΤΟΚΤΟΡΑ της .!!!! Είναι παράκληση !! Εσύ που έχεις ΣΤΕΝΕΣ επαφές με τους ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ είναι παιχνιδάκι για εσένα .Ένα τηλέφωνο κάνεις , και να νάτο το ΝΤΟΚΤΟΡΑ!!! Δυστυχώς δεν Δύναμαι να το πράξω εγώ , αφού δεν έχω ΠΤΥΧΙΟ με ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ούτε καν πτυχίο για σκούπισμα και πολύ δε περισσότερο ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Αντιθέτως έχω LARGE RELATION !!!!!! Το μόνο που μπορώ να προσφέρω , είναι το κέρμα για το τηλέφωνο.!!


Και αλήθεια σου λέω και δεν θα ξαναπώ κουβέντα για να πετάξεις τον ΑΣΠΙΚΙΟ από το ΠΟΡΤΑΛ ή το ΜΠΛΟΚ . Άσε που τον έχω συνηθίσει . ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ Τούτος δεν πάει για ΔΟΚΤΟΡΑ αφού το έχει.!!!

Έχω ΕΣΕΝΑ που συμφωνείς με την ΜΑΡΙΑ την ΔΟΚΤΟΡΟΥ
Έχω και τον ΑΣΠΙΚΙΟ ( Κυνηγό Ορτυκιων) που διαφωνεί με εσένα αλλά πάντα Συμφωνώντας , εχω και το ΒΛΙΤΟ τον Μιράζ , μου φέρνεις για πνευματική εξάσκηση τον Ραμφο , τώρα δα μου έφερες τον άλλον μεγάλο διανοητή και ΓΝΗΣΙΟ εβραίο Σλαβοι , τι άλλο θέλω ? Εντάξει, είπαμε, κάνε και λίγο κρατει με την Μαρια .Μ. !!!!

Συμβουλή πάσα λίθο , λιθαράκι , πέτρα, πετραδάκι σε ακτίνα ενός χιλιόμετρου από το Στούντιο, βαλε να το μαζέψουν. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.! Οι καιροί είναι Δύσκολοι και Πονηροί .!


Και καλά ρε Σαββίδη για εξήγησε και συνδύασε αφού συμφωνείς με την Μαρία Μ. το Βασίλειο της ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ με το Εβραϊκό άγχος!!


ΜΑΙΡΑ666
Καλοπροαίρετα με ΘΥΜΟ
Πρόεδρος ΟΕΤ.

aspic είπε...

Που σαι ρε μάιρα τελικά;
Τρωγόσουνα συνέχεια με τους εβραίους και τώρα που σου δίνεται η ευκαιρία να τους βρίσεις να ξεσπάσεις,κρύφτηκες και δέν λες κουβέντα.















Χέστηκες πάνω σου ρε κακομοίρη μου τελικά.

MAIRA666 είπε...

ΦΤΩΧΕ μου ΑΣΠΙΚΙΕ δεν νομίζεις ότι ΗΔΗ εδώ και ΑΡΚΕΤΟΥΣ Μήνες ΒΡΙΖΩ = ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ , ΦΑΝΕΡΩΝΩ με ΒΟΗ τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ ή τους Φίλους ΤΟΥΣ. Αν δεν το έχεις καταλάβει τότε τι κάθεσαι και φιλοσοφείς.!!! .

Και μην μου πεις ότι δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ και γίνεις και ΕΣΥ ΜΟΓΓΟΛΟΣ γιατί εσύ ξέρεις γράμματα (συλλαβές) για να ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙΣ (όπως έχεις Παραδεχτεί) !!!


Όχι αγοράκι μου δεν φοβάμαι τα ΣΚΥΒΑΛΑ. !! Δεν νομίζω ότι έχω θέση σε αυτή την συζήτηση για να πάρω μέρος ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Το σημερινό θέμα είναι ΘΕΜΑ ΕΝΔΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ.


Απολαμβάνω πρώτα πρώτα την ΝΙΚΗ μου ( ΒΛΕΠΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ προς το Παρόν και ελπίζω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ την επόμενη εβδομάδα του ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ)

Ασπικιε , Αντιπρόεδρε εσύ , μεταξύ μας , που τον ξέρεις χρόνια , τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ? Προσωπικά ούτε η επαγγελματική του ιδιότητα ούτε κάποια άλλη ιδιότητα δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη πέραν από το μουστάκι του. Όποτε κρατώ λίγα καλάθια.!!!!

Δεύτερον σε τι να συμμετάσχω ? ΣΤΗΝ ΧΑΒΡΑ ΣΑΣ .!!! ? Σε αυτά που ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τον ΦΡΟΙΝΤ ή σε αυτά που ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τον Σλαβοι ή σε αυτά που συμφωνεί με τι Μαρία Μ. . ΔΕΝ νομίζεις ειδικέ στις ανακολουθίες ότι όλα είναι ανακόλουθα μεταξύ τους. Τώρα, να πούμε, τι μαγειρέματα κάνει ο Φρόιντ , τι αηδίες λέει ο σλάβοι και τι υποθέσεις ανύπαρκτες κάνει η Μαρια Μ . Άσε που με «δολοπλοκια» ωραία προσπαθεί να μας πει ότι η ΜΑΣΟΝΙΑ είναι επαγγελματικός προσανατολισμός ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ.

Από την άλλη
να κάτσω να συζητήσω το ΤΙΠΟΤΑ το δικός σου ( ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ) ή τις αηδίες του « ΚΑΤΙΤΙΣ» του ΦΥΤΟΥ!


Όχι αγοράκι μου , ξέρεις , ότι ξέρω πάρα πολλά.! Δεν κάνω ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΔΥΝΑΜΗΣ σε ΑΣΧΕΤΟΥΣ. .


ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ?
Προς το παρών μαζεύω κερασάκια .!!!


Ανέκδοτο
ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ελληνόφωνο ΕΒΡΑΙΟ να καλέσει στην Εκπομπή. !!!! ΑΣΠΙΚΙΕ νομίζεις ότι τρώω εβραϊκά ΟΡΤΥΚΙΑ.! Σαββιδη νομίζεις ότι τρώω εβραϊκό ΜΑΝΝΑ? Νομίζεις ότι με έχετε κάνει ΕΒΡΑΙΟΣ εν τέλει ? Πάντα υπάρχει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΡΟΟΠΤΟ


Η νομίζεις ΜΑΣΤΕΡ Σαββίδη ότι δεν το γνώριζα από την Αρχή ότι δεν θα έβρισκες κανέναν .!!! Για τόσο κουτορνίθι με έχεις.!!!

ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ !!! και καλή ΠΕΡΙΤΟΜΗ - Λοβοτομή ……πάντως σίγουρα από ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ θα περάσετε . ……. Καλού κακού βαστάτε τους «όρχεις» σας , γιατί όταν μπαίνετε σε χειρουργείο και μάλιστα όταν είσθε ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ , γίνονται και λάθη .!!!!


ΕΙΔΗΣΗ …… Στην Ιταλία κάποιος βουλευτής της legga πρότεινε στους ΒΙΑΣΤΕΣ ( σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) να γίνεται ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ.!!!!


Ερώτηση
Αν στους ΣΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ γίνεται ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΥΣ δεν νομίζετε ότι και στους ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ χρειάζεται ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ως μοναδικό μέσον εφόσον πρόκειται περί ΑΝΙΑΤΗΣ ασθένειας.!!!!

( στο κάτω -κάτω βοηθάμε την ΔΑΡΒΙΝΙΚΗ εξέλιξη της ΕΠΙΛΟΓΗΣ χε , χε χε ! πω - πω κακίες που λέω )




ΥΓ παρακαλείτε ο ΜΙΡΑΖ να σταματήσει να γράφει . Δεν προστατεύει τον Αυτό του γράφοντας και καθώς δεν έχει την ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ του ασπικιου , δηλαδή την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της ΑΥΤΟΣΥΓΧΗΣΗΣ , ούτε την άλλη ικανότητα του Μογγολισμού ( ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ) , ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.!!!!

ΥΓ ΣΟΥ έκανα ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ κύριε Σαββιδη να δώσεις το ΝΤΟΚΤΟΡΑ στην Μαρία Μ. ΑΝΤΕ δώστο να τελειώνουμε άνθρωπε μου.!!!!


ΜΑΙΡΑ666
Καλοπροαιρετα με ΘΥΜΟ
Προεδρος ΟΕΤ.


Για τους προσεχτικούς αναγνώστες υπάρχουν πράγματα ενδιαφέροντα.!!

Γκιωνης είπε...

μικρή συμβολή στο θέμα :

Συνέντευξη στην Ματούλα Κουστένη ( kusteni@enet.gr ) στην έκδοση «&7» Νο 373 – 11/1/’09 τής «Κ. Ε.»

( αποσπάσματα από την συνέντευξη ) :

...Γκίλαντ Άτζμον. Γεννήθηκε στο Ισραήλ, Υπηρέτησε στο στρατό, πολέμη-σε στις αρχές τής δεκαετίας τού ’80 στον πόλεμο με το Λίβανο. Σπούδασε φιλοσοφία, άρχισε να διδάσκει, αλλά κατέληξε ένας απο τούς δημοφιλείς τζαζίστες τής γενηάς του. Βάφτισε το συγκρότημά του “ the Orient House ”παραπέμποντας στην Παλαιστινιακή Αρχή τής Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Έχει επιτεθεί στο συμπατριώτη του συγγραφέα Άμος Όζ. Κυκλοφορεί στα Ελληνικά το βιβλίο του « οδηγός για μπερδεμένους » στις εκδόσεις « Εξάντας ».

- Αυτές τις μέρες ο Παλαιστινιακός λαός δοκιμάζεται πολύ σκληρά από τις ισραηλινές επιχειρήσεις. Πώς νιώθετε ;

- Νιώθω ρημαγμένος και καθόλου έκπληκτος... ...όσο θυμάμαι τον εαυτό μου οι πολιτικές πρωτοβουλίες τού Ισραήλ ήταν καταδικασμένες να οδηγούν πάντα σε τραγικές συνέπειες. Ο στόχος τού σιωνισμού ήταν να εξασφαλίσει έναν πολιτισμένο τρόπο ζωής για τους εβραίους. Αλλα απέτυχε παταγωδώς. Η βιαιότητα με την οποία αντιδρά το Ισραήλ αγγίζει τα όρια τής κτηνωδίας, αφού οδηγεί σε πολιτικές ξεκληρίσματος... Η ισραηλινή βαραβαρότητα αποδεικνύει οτι δεν χωρά εβραϊκό κράτος ούτε στην Παλαιστίνη, ούτε πουθενά. Και ο λόγος είναι απλός : μια ταυτότητα η οποία στηρίζεται στην αντίληψη τού « εκλεκτού » και στην φυλετική υπεροχή θέτει τον εαυτό της και το περιβάλλον της σε κίνδυνο.

- Πόσο δύσκολο ήταν για σάς να εγκαταλείψετε την γενέτειρά σας ;

- Δεν ήταν και τόσο περίπλοκο. ..υπάρχει ελάχιστη αυθεντικότητα στην Ισραηλινή κουλτούρα. ...Έτσι λοιπόν, όπως οποιοσδήποτε Ισραηλινός, δεν ήμουν στην πραγματικότητα μέλος τής περιοχής. Η Παλαιστίνη είναι μιά χώρα, ενώ το Ισραήλ είναι κράτος. Όταν μού λείπει η πατρίδα μου, δηλαδή η χώρα, πηγαίνω σε ένα παλαιστινιακό ή σε ένα λιβανέζικο εστιατόριο...

- Τελικά, έχετε πρόβλημα με την εβραϊκή σας ταυτότητα, ή την έχετε αρνηθεί ;
- Κανένα πρόβλημα δεν έχω, γιατί έχω αρνηθεί και την εβραϊκή και την ισραηλινή μου ταυτότητα. ...υποθέτω οτι έχω εβραϊκά και ισραηλινά ίχνη στην συμπεριφορά μου, αλλά σκοπός μου είναι να τα πολεμήσω ένα πρός ένα. ... Όμως έχω αρκετά προβλήματα με την εβραϊκή πολιτιστική ταυτότητα. Είναι ρατσιστικά προσανατολισμένη και προφανώς απεχθάνομαι κάθε μορφή ρατσιστικής πολιτικής.

- Υπηρετήσατε τη στρατιωτική σας θητεία το 1982, την εποχή τού πολέμου στον Λίβανο. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία ;

- Υπό μια έννοια ήμουν τυχερός που ήμουν εκεί. Τότε συνειδητοποίησα πως όλα όσα υποστήριζαν οι σιωνιστές δεν ήταν παρά μια φάρσα βασισμέ-νη σε ψέμματα και παραπλάνηση. Στον πόλεμο αυτό ξεκίνησα ένα προσω-πικό ταξίδι, συνειδητοποιώντας την άμεση ευθύνη μου απέναντι στον πα-λαιστινιακό λαό και το παλαιστινιακό ζήτημα...

- Γιατί υποστηρίζετε τον παλαιστινιακό λαό ;

- Γιατί όλα είναι, καθαρά, ένα δικό μου λάθος. Είναι δική μου η ευθύνη να φέρω τούς Παλαιστίνιους πίσω στην πατρίδα τους και στα σπίτια που τούς έκλεψε ο παππούς μου, ο πατέρας μου και, δυστυχώς εγώ.

- Ποιά είναι η δική σας ιδανική λύση γι’ αυτήν την αέναη διαμάχη ς

- Αποφεύγω με κάθε τρόπο την συζήτηση περί επίλυσης τού προβλήματος. Ψστόσο πρέπει να παραδεχτώ πως παρακολουθώντας την ισραηλινή βαρβαρότητα, στην περιοχή γίνεται μέσα μου απόλυτα σαφές οτι δεν υπάρχει χώρος για οποιαδήποτε εβραϊκή εθνική οντότητα στην περιοχή ή οπουδήποτε αλλού. Το ισραηλινό κράτος έχει καταφέρει να αποδείξει κατηγορηματικά πώς το «αγαπώ τούς γείτονές μου » απέχει πολύ από το να αποτελεί μιά ισραηλινή συλλογική αξία.

........

- Πώς σάς φάνηκε η εκλογή τού Μπαράκ Ομπάμα ;

- Δεν μπορώ να πώ οτι κρατάω την αναπνοή μου, ο άνθρωπος περιτριγυρίζεται από μερικούς φανατικούς σιωνιστές. Προσωπάρχης του είναι ο Ραμ Εάνουελ, που στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό, και υπάρχουν υποψίες οτι είναι ισραηλινός πράκτορας. Ελπίζω οτι αργά η γρήγορα ο Ομπάμα θα ξυπνήσει.

- Σάς έχω ακούσει να μιλάτε για το « σύγχρονο κακό ». Ποιούς εννοείτε ;

- Το « σύγχρονο κακό » είναι ένα διανοουμενίστικο σύστημα που μας οδηγεί στο « βασίλειο τού ανέκφραστου ». Δηλαδή στη Σιωπή. Θέλουμε να φωνάξουμε και κάτι πάντα μάς περιορίζει, λέγοντας οτι η φωνή δεν συνάδει με την ηθική. « Σύγχρονο κακό » είναι η συνεχής κακοποίηση τού παλαιστινιακού λαού μέσα από εθνοκαθάρσεις. Δύο εκατομμύρια εξαθλιωμένοι άνθρωποι απομονωμένοι, που πεινάνε, βομβαρδίζονται και ο πλανήτης δεν λέει κουβέντα. Και δεν φταίει μόνο το Ισραήλ γι αυτή την κατάσταση. Είναι ο παγκόσμιος εβραϊσμός που υποστηρίζει θεσμικά το Ισραήλ. Είναι οι διάφοροι Γούλφοβιτς που μάς οδήγησαν στο Ιράκ και μετέτρεψαν την Αμερική και τη Βρεττανία σε δύναμη πυρός για το Ισραήλ.
Είναι επίσης όλος ο Δυτικός κόσμος που δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα, παρ’ όλο που παρακολουθεί τη Γάζα να γίνεται σκόνη. Γενικότερα το « σύγχρονο κακό » καταλύει κάθε δικαίωμα κριτικής.

Απλώς παρακολουθούμε : το οικονομικό κράχ, την κατάρρευση τής Λίμαν Μπράδερς, τον Γκρίνσπαν να « παραμυθιάζει » τούς μικρομεσαίους Αμερικανούς, την απάτη τών 50 δισεκατομμυρίων δολλαρίων...
Είμαστε κατεστραμμένοι άνθρωποι και φοβόμαστε ακόμη και να ψιθυρίσουμε την παντοδυναμία τών σιωνιστών. Στο όνομα τής ορθότητας, απέχουμε από την Αλήθεια.
Και το χειρότερο ;
Οι διαπιστώσεις μας μάς ωθούν στην Σιωπή. Αυτολογοκρινόμαστε από το φόβο μήπως και δεχτούμε τις επιπτώσεις. Γινόμαστε άθελά μας συνεργάτες τών σιωνιστών.
Λές και αγνοούμε οτι η μοίρα μας θα μπορούσε να είναι ίδια με τών Παλαιστινίων. Για χάρη τής πολιτικής ορθότητας και τής φιλελεύθερης ιδεολογίας χάσαμε τα βασικά ένστικτα τής επιβίωσης. Όλα αυτά, είναι για μένα το « σύγχρονο κακό » και δεν σάς κρύβω οτι φοβάμαι πολύ. Διότι ξέρω πως όταν όλη αυτή η κατάσταση εκραγεί, κανείς μας δεν θα μπορεί να σταματήσει την παλλίροια τής οργής.

Συνεργάτες