2/2/09

Η χώρα που "τρώει" τα παιδιά της

Μέσα στη γενική απαξίωση, υπάρχουν και φωτεινοί θύλακες. Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός νέων ελλήνων σπουδάζει στο εξωτερικό και επιστρέφει με τις γνώσεις του για να εργασθεί. Να εργασθεί και για λόγους επιβίωσης αλλά και οραματικούς. Να προσφέρει στη χώρα του και στην επιστήμη του.
Το τραγικό είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί για πολλούς λόγους να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι στο τέλος είτε αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό είτε περιθωριοποιούνται σε άλλες εργασίες που δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο που σπούδασαν. Ελάχιστοι τυχεροί ασχολούνται με το θέμα που εξειδικεύτηκαν αλλά και αυτοί συναντούν μύριες όσες δυσκολίες.
Στο εσωτερικό της χώρας ακολουθείται η τακτική της ελλάσσονος προσπάθειας σε μια στιγμή που αντιθέτως έπρεπε να προσπαθήσουμε ως κοινωνία να ανεβάσουμε και το επίπεδο της παιδείς μας και το επίπεδο της εκπαίδευσής μας. Είναι, πλέον, όρος εθνικής επιβίωσης αυτό.
Ο μέσος όρος των δυνατοτήτων της χώρας και της κοινωνίας μας να αφομοιώσει το νέο επιστημονικό δυναμικό που βρίσκεται διεσπαρμένο ανα τον κόσμο, υπολείπεται των δυνατοτήτων των ανθρώπων αυτών. Κάποιες άτολμες προσπάθειες με ερευνητικά κέντρα και ζώνες καινοτομίες γίνονται αλλά και αυτές έχουν εμπλακεί σε γρανάζια γραφειοκρατίας και μκροσυμφερόντων με αποτέλεσμα τα όποια βήματα να γίνονται με αργούς ρυθμούς.
Ένα άλλο ζήτημα είναι η πολυσυζητημένη σύνδεση της εκπαίδευσης με τις παραγωγικές κατευθύνσεις προς τις οποίες θέλει να προσανατολισθεί η χώρα.
Λέμε να κάνουμε μια εκπομπή για όλα αυτά και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Θα υπάρξει στρατηγική κατεύθυνση; Θα ομονοήσουν κάποια στιγμή τα Ανώτατα Ιδρύματα και οι άλλοι φορείς ώστε να καταλήξουν σε κάποιον κοινό τόπο και να προχωρήσουν τα πράγματα;
Τι λέτε; Έχει ενδιαφέρον το θέμα και ποιές άλλες διαστάσεις του νομίζετε πως πρέπει να δούμε;

18 σχόλια:

aspic είπε...

Ορίστε ρε που διαμαρτυρόσασταν πώς σας έχει ξεχάσει ο παντελής.
Έλειπε ο άνθρωπος και μόλις γύρισε έτρεξε να σας το βάλει.
Άιντε, σφιχτείτε τώρα να κατεβάσετε ιδέες να γράψετε.


















Μάιρα,επειδή θέλω να μειώσω δραστικά το τσιγάρο διότι άν συνεχίσω έτσι σε λίγο καιρό θα σας γράφω από τον άδη που λέει ο λόγος (πράγμα το οποίο θα σε έκανε και ευτυχή εσένα βέβαια),για αυτό στο εξής και για λίγο καιρό θα σου απαντώ διαμέσου του λευκομπλέ,αλλά και διαμέσου αυτού θα σε διαβάζω.
Τα δικά σου κείμενα είναι ακατανόητα και με κουράζουν και θέλω μισό πακέτο να τα διαβάσω και έτσι μεγάλα που είναι.
Εξάλλου και ο λευκομπλές εσύ να μήν είσαι,είναι αυτός που συμφωνείτε σε όλα,οπότε είναι σάν να διαβάζω και να απαντώ σε σένα.
Λευκομπλέ,δέν πιστεύω να αλλάξεις μάσκα τώρα και να γίνεις και εσύ ακατανόητος.
Εσείς καπνίζετε;
Να μήν καπνίζετε γιατί κάνει κακό.

ΒΓ Και ελάτε και εσείς ρε παιδιά καμμιά επίσκεψη στο πόρταλ,να σας κεράσουμε και τίποτα.
Μόνο εμείς θα ρχόμαστε;
Και δέν κατάλαβα λευκομπλέ,από τι κινδυνεύεις στο πόρταλ που έγραψε ο μάιρα;

Ά και κοίτα,από τις τρείς περιπτώσεις που είπες,πουλημένος,άψυχος και ψυχικά διαταραγμένος,η πρώτη δέν ισχύει διότι είμαι πανί με πανί τελευταία.
Οπότε παίξε με τις άλλες δυό περιπτώσεις,ή βάλε μιά καινουργια για να χεις πάλι τρείς (να συμπληρώσω και εγώ άλλες δύο και να χουμε πέντε και στα μούτρα σου).

ΛΕΥΚΟ-ΜΠΛΕ είπε...

Πρωτα απο ολα να ευχαριστησω τον κυριο Σαββιδη για τις εξηγησεις αλλα και διαβεβαιωσεις που εδωσε περι μη υποβαθμισης του blog....και ας περασω στον ασπικ τωρα....
Ρε ασπικ.....ολα αυτα που εγραψες τι σχεση εχουν με την αρχικη δημοσιευση του κυριου Σαββιδη...?....καμμια...
Το μονο που κανεις ειναι να συνεχιζεις τη βεντετα σου με τον Μαιρα666....να συνεχιζεις με πιο κομψο τροπο να αμφισβητεις εμενα και να συνεχιζεις να με ταυτιζεις με τον Μαιρα666....και γενικα να συνεχιζεις την ιδια τακτικη σου ....να βριζεις....γιατι ολα αυτα?
Οσο για το τελευταιο που γραφεις αν και δεν το γραφεις σε μενα....τα πεντε που λες (μουτζα)να τα γυρισεις στα δικα σου τα μουτρα....το συγκεκριμενο blog δεν εχει αναγκη αναγκη απο τις ανοιχτες σου παλαμες....ουτε τις δικες σου ουτε και κανενος αλλου....ο Μαιρα666 οσο εριστικος και να ειναι αν τον παρακολουθησεις ξερει πολυ καλα τι γραφει...αλλα εσυ σαν ανωτερος ανθρωπος που εισαι γιατι τον ακολουθεις στο "κατρακυλισμα"....στασου στο υψος της θεσης σου αλλα και των περιστασεων....κοψε και το καπνισμα αφου σε πειραζει οπως λες....γιατι αν πας εκει που λες δυστυχως τα "αφεντικα" σου μαλλον δε θα σε αφηνουν να γραφεις στο blog...ισως εχουν διαφορετικα σχεδια για σενα...
Οσο για το πορταλ...εγω προσωπικα δε δε γραφω γιατι με κουραζουν τα μικρα γραμματα που εμφανιζονται τα κειμενα που αναρτουν οι διαφοροι που γραφουν εκει....τωρα για το κερασμα που λες.....αστο καλυτερα....η χολη που σκορπας απλοχερα με χορτασε....
Λυπαμαι που εφαγα το χρονο μου για να απαντησω σε σενα ασπικ και στις αρλουμπολογιες σου και δεν μου εμεινε χρονος για να δημοσιευσω καποιες σκεψεις επι του θεματος....δεν πειραζει ομως...

Ευχαριστω για τη φιλοξενια

MAIRA666 είπε...

Προς ΑΣΠΙΚΙΟ

Επειδή τίποτα δεν θα μένει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.!!!

1. Επί της ΟΥΣΙΑΣ τίποτα δεν ειπες.


2. Δεδομένου οτι το ΠΟΡΤΑΛ αφήνει ίχνη και με δεδομένο ότι ο Σαββίδης και κατ επέκταση εσύ , είστε ειδικοί στις ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ σκέφτηκα να διατηρήσω την ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΜΟΥ ή καλύτερα την ΕΠΩΝΥΜΙΑ μου.
ΔΗΛΑΔΗ να μην το παίξω και εγώ ΓΝΩΣΤΟΣ -ΑΓΝΩΣΤΟΣ. Γιατί δηλαδή τούτο το προνόμιο να το έχει ο κάθε ασπικιος και όχι εγώ ? ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ είστε ?
Στο κάτω - κάτω αν με «ανακαλύψετε» , ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ της ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ θα πάψει να υφίσταται. Συνεπώς διατηρώ τόσο τον ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ της εκπομπής όσο και τον λόγο ύπαρξης σας , άρα σας είμαι, το οξυγόνο σας. Και ως τέτοιο πρέπει να με προσέχετε. Αν καταστραφώ θα καταστραφείτε. Οικολογικό λοιπόν το θέμα.!!!!
Αν θυμάσαι ο μιραζ το έχει ήδη παραδεχτεί !


3. Τυχόν Απάντηση δώσε την όπως θέλεις. Είτε απευθείας , είτε διάμεσου του Λευκού - ΜΠΛΕ είτε διαμέσου και του Σαββίδη αφού ο τελευταίος είναι το ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ αλλά θεώμενο από διαφορετική Οπτική Γωνία.

4. Μου φαίνεται ότι και ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ "ΚΙΝΕΖΟΣ" = ΔΕΝ καταλαβαίνω = ΜΟΓΓΟΛΟΣ = ο έχων σύνδρομο ΝΤΑΟΥ = ΜΟΥΓΓΟΣ= ΓΥΦΤΟΣ

και με δεδομένο ότι ΞΕΡΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και σου αρέσει να ΕΞΙΣΩΝΕΙΣ τα ΠΑΝΤΑ τότε αυτή την ΙΣΟΤΗΤΑ να την ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΕΙΣ γιατί είναι ΑΛΗΘΙΝΗ. Εκείνες τις Περίεργες Εξισώσεις που κάνεις στο πορταλ περί ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΔΩΝ ανεξαρτήτου ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ γόνου ( μιμιδιων , εσύ το έχεις γράψει ) , μόνο εσένα και κάποιους άλλους εξυπηρετούν γιατί ως ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ που είστε, όταν δεν έχετε τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ σε κάτι , τότε το μόνο που κάνετε είναι να προσπαθείτε να πείσετε και τους άλλους ότι δεν την έχουν.

Συνεπώς όλα εξισώνονται. Εσείς οι ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ δεν έχετε την Δυνατότητα και οι άλλοι που έχουν την Δυνατότητα δεν το ΞΕΡΟΥΝ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΞΙΣΩΣΗ κατ ΕΣΕ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ κατ εμε.

Τουλάχιστον παραδέξου ότι σε παρακολουθώ ανελλιπώς και εις Βάθος. Μην το πάρεις πάνω σου, αλλά διαμέσου εσένα ΜΑΘΑΙΝΩ να ανασκευάζω όλη την ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑ που σκαρφίζεστε. Είσαι κάτι σαν Πειραματόζωο.!!!!!

Ομολογώ Βέβαια ότι είναι ΕΤΟΣ ΔΑΡΒΙΝΟΥ ! Και με το δεδομενο ότι ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΡΟΛΑΒΕ και τον τίμησε ήδη με αφιέρωμα στο ΠΟΡΤΑΛ , σκέφτηκες και εσύ ο γνήσιος οπαδός του και σίγουρα αδέλφι του ( περί μιμιδιων ομιλώ) αφού έχετε τον αυτό φαινοτυπικό « Γόνο» , ότι πρέπει να τιμηθεί .!!! Στο κάτω -κάτω σκέφτηκες , εγώ να μη δείξω καλή διαγωγή ? θα έρθει ο ΑΡΧΙΠΙΘΗΚΟΣ κάτι σαν τον ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΑ οπου με τον χάρακα του ,ως ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ θα μου δώσει μια στον ποπό και θα σου σκούζω όλη μέρα,!!!!!! Για τετοια ειμαστε.!



Ελπίζω μόνο να ΕΙΣΑΙ διαφορετικού είδους ΠΙΘΗΚΟΥ από τον πρώτο γιατί αν ανήκεις στην ΦΥΛΗ ( TRIBU πάντα θυμάμαι και τον μιραζ) των ΜΑΚΑΚΩΝ τότε φίλε την έβαψες γιατι ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕΣ. Εξηγούμε …... ΜΑΚΑΚΟΣ = ΜΑ+ΚΑΚΟΣ = Η ΚΑΚΙΑ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ( σε ελεύθερη μετάφραση) .!!!!!

Όπως κατάλαβες λοιπόν δεν ξέρω αν έχεις όπως λες τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες με τον ΔΑΡΒΙΝΟ αλλά λόγω εξωτερικού περιβάλλοντος ( τυχερουλης που είσαι) σου βγήκαν τα πιο εξευγενισμένα χαρακτηριστικά στην επιφάνεια. Βλέπεις εσύ ζεις στην ΕΛΛΑΔΑ ή και Ελλάδα ή και ελλαδα = Γραικια ενώ εκείνος έζησε στην ΑΓΓΛΙΑ= ΚΙΜΒΡΙΑ. Σκέψου να έβγαιναν τα μη εξευγενισμένα χαρακτηριστικά σου. Σύγκρυο μου έρχεται μόνο με την σκέψη.!!!!

Για του ΦΙΛΟΥΣ . δειτε το παραπανω κατι σαν ΜΑΘΗΜΑ ( αποψη ) ΑΝΡΩΠΟΓΟΝΙΑΣ ………….και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.

6. Αν προσθέσεις στο πέντε το ένα έχουμε 6. Τώρα αν το γράψεις και τρεις φορές σαν ΤΙ...ΜΩΡΙΑ τότε έχουμε 666.

ΔΕΝ νομίζω να μην απάντησα σε κάτι. ΠΑΝΤΩΣ εγώ εδώ είμαι .!!!!


Αλλά συ δεν μου είπες που βρήκες Σοβαρή Διαφωνία, σχετικά με εμένα και με τον ΛΕΥΚΟ- ΜΠΛΕ. Όταν ΔΙΧΟΝΟΙΕΣ = ΔΙΧΩΣ __ΝΟΥ = ΑΝΟΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙΣ ανάμεσα σε ΛΟΓΙΚΟΥΣ το Μόνο που θα λάβεις είναι ΠΥΡ-ΟΜΑΔΙΚΟ.

ΥΓ γράφε στο ΠΟΡΤΑΛ εδώ δεν σε παίρνει.!!!! Και πήγαινε στους «δικούς σου τρελούς» ( ΚΑΤΑ δήλωση σου) δηλαδή στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ = ΕΞΩΘΕΝ ΑΡΧΗΣ . Το πρόβλημα όμως είναι καθαρά εννοιολογικό και όχι ετυμολογικό. Δηλαδή η πλατεία βρίσκετε έξω από κάθε αρχή ? ή η ΑΡΧΗ της βρίσκεται Έξωθεν δηλαδή στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ? ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αφού η πρώτη ναι μεν στέκει ετυμολογικά αλλά όχι εννοιολογικά , ενώ η δεύτερη και ετυμολογικά και εννοιολογικά .!!!!!

ΥΓ πρόσεξα, ότι ο "ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ" Ανίχνευσε τα ίχνη του Λευκού- Μπλε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΣ με τον ΜΑΙΡΑ666. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!! ΕΙΔΑΤΕ ΜΥΤΗ ο " ανιχνεύσεις" !

Πρόσεξα επίσης ότι σαν Αλεπού ( ο θεός να σε φυλάει από την πονηράδα του !)
απάντησε στον Λευκό Μπλε αλλά στα δικά μου ΑΙΤΗΜΑΤΑ είναι ΜΟΓΓΟΛΟΣ ( ΜΟΥΓΓΟΣ).

Άσε που αν το συνδυάσω με την προσπάθεια του ΑΣΠΙΚΙΟΥ της δικής μου Υποβάθμισης και εξύψωσης του Λευκού - Μπλε καταλήγω σε άλλα συμπεράσματα.

ΛΕΥΚΟ - ΜΠΛΕ κάθε χαμόγελο τους προς εσένα , μόνο κολακεία και Πονηριά είναι.

Εγώ μόνο ΑΡΝΗΤΙΚΑ σχόλια θέλω από αυτούς.! Τι να τα κάνω τα καλά σχόλια από αυτούς ? ΠΕΡΙΤΤΑ είναι .

ΛΕΥΚΟ- ΜΠΛΕ ειλικρινώς Πρόσεχε
ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕ
ΕΡΜΑΡΙΟΝ - ΚΥΚΛΟΣ κλπ ………….. ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ !

ΜΑΙΡΑ666
Πρόεδρος ΟΕΤ
Καλοπροαίρετα με θυμό

ΛΕΥΚΟ-ΜΠΛΕ είπε...

Βρε Μαιρα666 ...εισαι πολυ καχυποπτος.....δε με ενδιαφερουν ουτε τα χαμογελα ουτε τα καλα λογια καθενος...εγω μονο καποιες αποψεις καταθετω εδω και ισως και καποιες κρισεις επι καποιων αλλων αποψεων που διαβαζω απο αλλους bloggers.
Οσο για τα ιχνη που λες...αυτα τα αφηνει ο καθε υπολογιστης στο οποιοδηποτε site μπει ο χρηστης του...στο πορταλ το μονο που σου ζηταει ειναι το e-mail σου...αν δε θες να δωσεις το κυριο e-mail σου αφιερωσε 10 λεπτα και πηγαινε ανοιξε ενα στο yahoo η στο hotmail....η οπου αλλου ....
Αν καποιος θελησει πραγματικα να βρει ποιος εισαι και απο που γραφεις.....ειναι το μονο ευκολο...αρκει να εχει προσβασεις στα ηλεκτρονικα συστηματα του σερβερ....η και ξερω κι εγω που αλλου.....παντως ειναι ευκολο απο οτι εχω ακουσει απο τα κουκις και ενα σωρο αλλα "διαβολακια" που εχουν "τρυπωσει" οι κατασκευαστες των υπολογιστων μεσα σε αυτους...
Αλλωστε κι εδω που μπαινεις και γραφεις.......κανεις συνδεση πρωτα.....και για να κανεις συνδεση πρεπει ναχεις ενα λογαριασμο.....και για ναχεις ανοιξει ενα λογαριασμο πρεπει ναχεις δωσει ενα e-mail αν θυμαμαι καλα.....και το e-mail αυτο εμφανιζεται καθε φορα σε στην οθονη σου πανω απο το πορτοκαλι πληκτρο "ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ" το οποιο βεβαια το αφηνεις ατσεκαριστο στο κουτακι που εχει διπλα του αν δε θες να γινεται εμφανες...δε νομιζω να κανω λαθος σε αυτα που ειπα....παντως να θυμασαι οτι με οποιοδηποτε e-μαιλ και να μπαινεις,....οταν καποιος αποφασισει να βρει ποιος εισαι και απο που "εκπεμπεις" ο υπολογιστης σου εχει αφησει τα ιχνη που χρειαζονται ωστε να σε βρει....ειτε κουκις λεγονται αυτα ειτε ID, ειτε οτιδηποτε αλλο....
Οσο για τα αλλα που λες περι ασπικ και Σαββιδη επιφυλασσομαι να εκφερω γνωμη για αργοτερα....
Παντως ουτε κι εγω βρηκα διαφωνια καπου μαζι σου...οπως λεει ο ασπικ...τι να πω?...τι να υποθεσω...?...δεν ξερω τι καταλαβε ...εκτος αν αλλα διαβαζει και αλλα καταλαβαινει....
Περι εξαρχειων .....και παλι θα συμφωνησω μαζι σου....η Αρχη βρισκεται στο εξωτερικο - τουλαχιστον για μενα - και ισως εντοπιζεται στο κεντρο του "κακου"....την γηραια αλβιωνα οπως την λενε (ποτε δεν καταλαβα γιατι) και στην καθομιλουμενη Αγγλια,Ηνωμενο Βασιλειο,Μεγαλη Βρεττανια κλπ.......ή ισως σε ενα αλλο μικρο κρατιδιο εντος ευρωπαικου εδαφους (μεγαλο σαν την Πελλοπονησο) με Βασιλικη οικογενεια......και γνωστο απο τα πολλα γαλακτοκομικα προιοντα και απο τις πολλες φυτειες τουλιπας......ο ευρων αγαπητε ασπικ κερδιζει αλλα ....τρια ....για να τα προσθεσεις στην πενταδα σου....και να σχηματισεις το πρωτο σου οχταρι απο τα τρια........(καπου ειχα διαβασει οτι το 888 ειναι "εχθρος" του 666...δε θυμαμαι την αναλυση...αλλα το ενα ειναι το νουμερο του χριστου και το αλλο του διαβολου....χαχαχαχα)
Τωρα ποιος ειναι ο ενας και ποιος ο αλλος σας αφηνω να το βρειτε με τον Μαιρα666......
Συγνωμη αν επιτιθομαι αλλα δε μπορω να σε αφησω να με ενοχλεις αλλο.....κι εγω να καθομαι ετσι.....

Eυχαριστω για την φιλοξενια

MAIRA666 είπε...

Φίλε Λευκό - Μπλε

1. ΑΛΒΙΟΣ = Είδος Λευκότητας
Σε μεταφράσεις θα το συναντάς ως ΛΕΥΚΟ αλλά στην πραγματικότητα πιστεύω ότι είναι ΕΙΔΟΣ Λευκού γιατί αν ταυτιζόταν ακριβώς δεν θα υπήρχε ΑΝΑΓΚΗ ύπαρξης της λέξεως τούτης και κατ’επεκταση θα ήταν άχρηστη. Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα έχω μάθει τίποτα δεν είναι άχρηστο.


Συνεπώς ΓΗΡΑΙΑ ΑΛΒΙΟΝΑ είναι η Εκ του Παλαιόθεν Λευκή.

Τώρα πιθανότερο είναι ότι η ονομασία πρέπει να προέρχεται από το γεγονός ότι οι νότιες βραχώδεις ακτές της ΝΗΣΟΥ τούτης είναι ΛΕΥΚΕΣ ( ΑΣΠΡΕΣ ) λόγω της συστάσεως των πετρωμάτων της.


Υπάρχει και δεύτερη ανάλυση πιο «προχωρημένη» ( τραβηγμένη) που έχει σχέση με την πόλη ΑΛΒΑ της Ιταλίας ( λίγο έξω από την ΡΩΜΗ) ….. τους ΤΡΩΕΣ……….Την ΚΡΗΤΗ.
Η δεύτερη τούτη εκδοχή είναι πολύπλοκη και δεν είναι ώρα για να στην αναλύσω και μάλλον δεν ισχύει .


2. Η Νήσος τούτη σήμερα ως ΚΡΑΤΟΣ ,είναι ΔΙΕΘΝΩΣ αναγνωρισμένη με το ΕΠΙΣΗΜΟ όνομα Ηνωμένο Βασίλειο.

Τώρα το ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ( Σήμερα υπό την Σκεπή του Βασιλικού οίκου της Ελισαβετ ) έχει ως μέλη του τα βασιλεία αλλά και έθνη ή λαούς των :

Α. Βρετανών ( πιθανή προέλευση εκ του ΒΡΕΤΟΥ και αυτό εκ του ΒΡΟΤΟΥ και τούτο έχει σχέση πιθανότατα με την ΑΡΚΑΔΙΑ.- μάλιστα πιθανολογώ ότι τούτοι πρώτοι από όλους ονόμασαν την Νήσο ΑΛΒΙΟΝΑ. Τούτο εξηγεί και την Επιγραφή ΑΡΚΑΣ που έχει βρεθεί εις την ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΝΗΣΟ = ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΤΩΝ - ΒΡΟΤΩΝ )

Β. Ουαλων
Γ. ΑΓΓΛΩΝ + ΣΑΞΟΝΩΝ ( Κιμβροι) = Σημερινοί ΒΑΣΙΛΕΙΣ τόσο ουσιαστικά όσο και τυπικά.
Δ. Σκωτσέζων
Ε. Ιρλανδών ( έστω με βία και μερικώς)


Όντως η Σχέση της HOLLAND = Αγια Γη ( γιατί άραγε ?) με το ΗΝΩΜΕΝΟ Βασίλειο είναι Αδιάρρηκτη. Η Σαξονία αν και σήμερα βρίσκεται στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ ( ως ΚΑΤΩ Σαξονία) στην πραγματικότητα συνεχίζει και στην Ολλανδία. Αν πρόσεξες στο « Γ. Βασίλειο» έγραψα ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ δηλαδή είναι ανακατωμένοι σε ένα νέο μίγμα σχεδόν αδιαχώριστο , που είναι αδύνατον να διακρίνεις τα δυο αρχικά συστατικά του.
Αλήθεια μήπως η λέξη ΣΕΞ όπως μας την ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ( άραγε ποιοι ? και με την βοήθεια ποιων ?) έχει σχέση με τα Ήθη και τα Έθιμα άλλα και με την ΠΝΕΥΜΑΤΟ- ΥΛΙΚΟ -ΟΥΣΙΟΔΟΜΗ των λαών τούτων ? Προσοχή ΣΕΞ είναι η πράξη εκείνη η οποία είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΡΚΙΚΗ και ηδονιστική ( χωρίς ίχνος LOVE - ΕΡΩΤΑ δηλαδή ΣΥΝΟΥΣΙΑ = Συμμετοχή στην ΟΥΣΙΑ.) Νομίζω τώρα Λευκό - Μπλε ότι μπορείς ευκολότερα να ΝΟΗΣΕΙΣ ( όχι καταλάβεις απλά ) γιατί τούτες οι περιοχές είναι οι ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ της ΠΟΡΝΕΙΑΣ (ναρκωτικά) και πάσης φύσεως ΥΛΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ και το ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ των ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ( εδώ και αρκετούς αιώνες). Επίσης ίσως τώρα Νοήσεις γιατί όλα τα λεγόμενα ΑΝΩΜΑΛΑ και ΑΠΟΧΑΥΝΩΤΙΚΑ που μπορεί να εφεύρει Ο ΑΝΘΡΩΠΙΔΗΣ ( όχι Ανθρωπινος) εγκέφαλος ( όχι Νους ) ξεκινούν ή ευδοκιμούν εδώ. Να σου Θυμίσω την λεγόμενη ομοφυλοφιλία , την αποχαυνωτική η και σκληρή μουσική ,τον σατανισμο , τον προτεσταντισμό, τον λουθηρανισμό, τον μαρξισμό , τον κάθε λογής ΑΝΟΣΙΟ , ΑΛΟΓΟ ΑΝΟΗΤΟ , ΚΙΝΗΜΑ για τα πιο απίστευτα πράγματα που τους δίνουν τον ΤΙΤΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αποτέλεσμα την Πνευματική ή Σωματική εκπόρνευση την βαφτίζουμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.!!!!
Μην ξεχνάς για να συνδεόμαστε και με τα σημερινά , ότι το πρώτο μεγάλο ΚΡΑΧ (χρηματιστηριακού τύπου) στην «ΔΥΤΙΚΗ ιστορία» έγινε στην Ολλανδία με τις ΤΟΥΛΙΠΕΣ. Κατόρθωσαν να πείσουν τον κόσμο ότι ο δυνατότερος , πλουσιότερος, ευδαιμονεσετρος, ο υπέρτατος όλων είναι αυτός που έχει όχι μόνο τις πιο πολλές αλλά και τις πιο σπάνιες Τουλίπες. Σύντομα όλοι αγόραζαν τουλίπες , μόνο που στο τέλος τους έμειναν οι τουλίπες και ο ΧΡΥΣΟΣ ήταν σε άλλες τσέπες.

Ίσως τώρα σου είναι ευκολότερο να εξηγήσεις μερικά (όχι όλα) συμπτώματα όπως τα περί αλκοολισμού η και περί ομοφυλοφιλίας των ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΩΝ και όχι των υπόλοιπων λαών της Αλβιόνας.. !!!

Αυτά τα ολίγα περί ΑΛΒΙΟΝΑΣ.!!!!

Συμπέρασμα Και η Ολλανδία και η Αλβιόνα (τουλάχιστον μέχρι αποτίναξης της Σκλαβιάς από τους ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ ) είναι ΚΕΝΤΡΑ συσχετιζόμενα και αδιαχώριστα..!

ΥΓ1 αυτά που λες για τα ε-μέιλ ας πούμε ότι είναι Σωστά και Λάθος.

ΥΓ 2 ο Μάρκος ΑΥΡΗΛΙΟΣ ήταν ΕΛΛΗΝ. Ήταν αυτός που ειπε
«Η μεγαλύτερη ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ είναι η Καλοσύνη» και βασίστηκε ο μίνστερ ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΑΣ και ΑρχιΜπλοκερας για το Θέμα στο Πορταλ.

ΑΥΡΗΛΙΟΣ = Αύρα Ήλιου Τώρα το τι είναι ΑΥΡΑ και το ποιος είναι ο ΗΛΙΟΣ ας το απαντήσει ο οποιοσδήποτε Αντιπρόσωπος του κυρίου ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ………………. Ο Ασπικιος ξέρει., αλλά μπορεί ?


Και πέστε μου σας παρακαλώ ότι όταν λέω ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει ο ΑΥΡΗΛΙΟΣ ?

Και σας παρακαλώ ακόμα , όταν ΠΟΛΕΜΟΣ εκτοξεύεται με όλα τα μέσα ενάντια στον ΜΑΙΡΑ666 δεν είναι και πόλεμος στον ΑΥΡΗΛΙΟ?

Και πέστε μου σας παρακαλώ ακόμα κάτι .Αν είναι σωστά αυτά που λέω τότε το κείμενο που υποτίθεται ότι στηρίζει ο Σαββίδης περί καλοσύνης δεν είναι ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ ? εκτός αν καλέσαμε τον Ραμφο και με την βοήθεια των διακόνων η έννοια ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ξανά- ορίστηκε ως ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ οπότε και ο ΑΥΡΗΛΙΟΣ ήταν ΕΒΡΑΙΟΣ και συγκεκριμένα του οίκου ΙΟΥΔΑ.


Πες τε μου πως μπορώ να συζητήσω εφόσον ο καθένας μιλά ορίζοντας (καταλαβαίνοντας) όπως θέλει κάθε πράγμα. Μάλιστα έφτασα να γελώ με τα χάλια του ΑΡΧΙΜΠΛΟΚΕΡΑ όταν δήλωσε ότι μεταξύ σοβαρού και αστείου ….. Τι να πω.? Όταν Όντως το κείμενο του μιλά ξεκάθαρα για ΟΠΛΙΚΗ καινοτομία και παραγωγή όπλων και μετά το αρνείται.? Δεν μπορεί να είμαστε όλοι παλαβοί !! εκτός αν δεν γνωρίζεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ οπότε παραδέξου το και τελειώσαμε.!!! Δεν μπορείς να μιλάς για Καλοσύνη και από την άλλη σαν Ισουιτης να λες ότι οι ΣΟΦΙΣΤΕΙΑ είναι χάρισμα των προγόνων μας. Μπορεί να ήταν , που ήταν χάρισμα των ΠΡΟΓΟΝΩΝ σου, όχι όμως και των ΔΙΚΩΝ μου. Οι δικοί μου ΠΡΟΓΟΝΟΙ ή έστω ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ήταν ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ.!! ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΤΕ Υ Β Ρ Ι Σ Τ Η Σ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Σας δίνω την Ευκαιρία της ΤΙ…….ΜΩΡΙΑΣ = δυνατότητα Νόησης της Μωρία σας. !!!!! οπότε και περιμένω να ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΗΘΕΙΤΕ .

Αν δεν το κάνετε τότε θα το κάνω εγώ. Σας θυμίζω ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Μ Ο Υ είναι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ του ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ του ΝΟΜΟΥ. ( περί ΝΟΜΟΥ βλέπε προηγούμενη Ανάρτηση). Τα υπόλοιπα δικαιώματα μου σας τα χαρίζω .!




Ασπικιε ( αλλά και Σαββίδη) όταν καταλάβεις τα περί ΕΓΓΥΗΣΗΣ και όταν ανακαλύψεις ποιος είναι ο Εγγυητής που θα σου ορίσει ποιος είναι ο καλύτερος επιστήμονας , και τι πρέπει να έχει για είμαστε σίγουροι ότι είναι Επιστήμονας , τότε θα καταλάβεις πολλά. Εγώ δεν μιλώ για ΑΝΟΗΤΑ πράγματα και για ΜΑΚΑΚΙΕΣ.

Μιλάτε για ΠΑΙΔΕΙΑ και δεν είδα κανέναν να μου ορίσει την ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ και την ΕΝΝΟΙΑ της λέξεως τούτης. Για τι στο διάβολο μιλάτε αφού δεν καταλαβαίνετε το τι ορίζει η λέξη τούτη ?
Έχετε μόνο αντίληψη αφηρημένη για την έννοια τούτη και για αυτό συνεχώς διολισθαίνετε σε αναλύσεις για χρήματα , θέσεις, τιμές , κλπ.

ΑΛΗΘΕΙΑ κατά την «Γνώμη» σας δεν πρέπει ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ να είναι εκείνος που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ όπως ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΑ μας λέει η ίδια η λέξη. Δεδομένου τώρα ότι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ (εκ του επισταμαι ) είναι αυτός που γνωρίζει ΚΑΛΩΣ , συμπεραίνουμε ότι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ αυτός ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ δηλαδή το ΘΕΙΟΝ.!!!! Αν θυμάμαι καλά ο Φουρνατζης σας έγραψε τι να κάνω την τεχνολογία αν δεν υπάρχει ΤΣΙΠΑ , ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΑΡΕΤΗ, ΚΑΛΟΣΥΝΗ. Εσείς τώρα περί Παιδείας μιλάτε αλλά ως γνωστόν εξασκούμενοι το ΣΑΒΒΙΔΙΚΟΝ ρητό περί φιλοχρηματίας τυρβάζετε..

Και αφού μιλάτε όλοι για λεφτά , ας πω και εγώ μια κουβέντα. περί αυτού. ΑΚΟΥΣΑ την άποψη ότι Ο Καλύτερος Επιστήμονας πρέπει να αμείβεται καλύτερα σε σχέση με του άλλους ( μισθός αναλογικός των πτυχίων που φέρει μοιραζόμενα από τους Εγγυητές - λαμόγια , Δημόσια –ιδιωτικά) . Μετά Άκουσα την ΑΣΠΙΚΙΚΗ άποψη ( συμφωνώντας με τον ιδιαίτερο ΣΑΒΒΙΔΙΚΟΝ τρόπο και ο ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΗΣ) ότι δεν υπάρχει πραγματικά Καλύτερος (δηλαδή όλα σχετικά, βλέπε από ΡΗΤΟΡΕΣ μέχρι περί ειδικής και γενικής Αιστανικης Σχετικότητας και Μοντέρνας η και μεταμοντέρνας τέχνης ) αφού ο καθένας έστω και θεωρητικά μπορεί να κάνει τον σκουπιδιάρη και τον αστρονόμο , άρα Ισοπεδώση ΜΙΣΘΩΝ και ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ αφού τι κάνεις το ένα, τι το άλλο , η Άξια του Έργου σε χρήματα είναι περίπου ίση και όλοι έχουν την αυτή ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.




Κύριοι ΥΠΑΡΧΕΙ « Καλύτερος» και σας είπα ποιος είναι. Άρα η ασπικικη σχετικότητα και η εικονική ανυπαρξία Πρότυπου είναι μετέωρη και αυτοκαταρεουσα. Μην ΞΕΧΝΑΤΕ ότι κάνει (είναι) την ΑΛΕΠΟΥ. Και επαναλαμβάνω «ο άνθρωπος» δεν έχει την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ για αυτό προσπαθεί να σας πείσει ότι ούτε εσείς έχετε την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ άρα και ΕΑΥΤΟΥ. Συνεπώς καμία δυνατότητα σύγκρισης , άρα ο Καλύτερος σε κάθε πράγμα είναι οριζόμενος μόνο από τις τεχνικές ή τεχνολογικές πληροφορίες . ΑΡΑ καταλήγει και το χειρότερο μάλιστα είναι ότι το πιστεύει, στην ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ.

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ δεν θέλει ή τουλάχιστον θέλει , ελάχιστα ΧΡΗΜΑΤΑ, αλλιώς δεν θα ήταν ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, και ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ θέλει μόνο ΧΡΗΜΑΤΑ ( άπληστος ). Συνεπώς ο θεωρούμενος από εσάς «καλύτερος» για εμένα είναι ο «χειρότερος» αφού το μόνο ενδιαφέρον του είναι πως θα πάρει περισσότερα χρήματα και πως θα κανει 1-2 βίλες τριμπαλκονες, αλλά συμφωνούμε να αμείβεται με όσο γίνετε περισσότερα χρήματα. ΟΥΤΩΣ η άλλως όποια «επιστήμη» ή «τέχνη» και να έχει διαλέξει έχει περιπέσει στην ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ. Και όταν όλοι πέφτουν στην Χρηματική τέχνη και αδιαφορούν για την ΟΥΣΙΑ της τέχνης τους ή της επιστήμης τους , τότε αναγκαστικά τούτοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως κοινωνία άρα το σύστημα αυτοοδηγειται στην κατάρρευση. Συμπέρασμα αν το ΠΡΟΤΥΠΟ της κοινωνίας είναι Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ τότε καληνύχτα και αν το ΠΡΟΤΥΠΟ της κοινωνίας είναι η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ πάλι καληνύχτα, αφού κανείς δεν θα ήθελε να κάνει τον σκουπιδιάρη , αλλά όλοι τον αστρονόμο ή και τον ΤΕΜΠΕΛΗ αφού και αυτό θα έχει ίδια άξια.

Ασπικειε όταν θέλεις να αναφερθείς σε εμένα να γράφεις στο ΜΠΛΟΚ και όχι ασυναρτησίες και ΑΛΕΠΟΥΔΙΣΙΑ στο πορταλ.

ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ. Είμαι εδώ για να αποσυντονίσω τους ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ. Κατάλαβε το. Ανθρωπίδη μου !!!!

Παρατήρησα ότι «ο πόλεμος» στο πορταλ καλά κρατεί . ΑΣΠΙΚΙΕ κράτα και καμία μερίδα αποποιημάτων και για τον επόμενο μήνα. Μην ρίχνεις όλα τα Σκύβαλα μαζωμένα. Τι θα δώσεις στους ΣΚΥΘΕΣ των Εξαρχείων τον επόμενο μήνα? Κάνε και λίγο οικονομία . Δύσκολες μέρες έρχονται.

Σαββιδη και Ασπικιε θα κάνω πρόταση για να σας κάνουν ΑΡΧΙ - ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ στο Εθνικό θέατρο. Νομίζω ότι δίνεται καταπληκτική παράσταση στο Πορταλ.!!!!! Συγχαρητήρια , και σε ανώτερα. Είδατε ότι δεν χρειάστηκε ΕΓΓΥΗΤΗΣ για να εγγυηθεί για την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ σας τούτη παρά μόνο ο ΑΥΤΟΣ σας. Τι άλλο θέλω , αν έχω τούτη την ΕΓΓΥΗΣΗ για το συγκεκριμένη Ικανότητα της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.!!!! Τι να κάνω όλα τα διπλώματα του χαρβαρντ , της ΝΕΤ , της Πρεσβειας κλπ.
ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΣΟ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .!!!!


ΜΑΙΡΑ666
Καλοπροαίρετα με Θυμό
Πρόεδρος ΟΕΤ

makoxi είπε...

Συνέβη πριν από τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το μάθημα ήταν στις πέντε το απόγευμα. Το αμφιθέατρο ήδη γεμάτο από τους πρωτοετής φοιτητές, περιμένοντας να προσέλθει και καθηγητής για να αρχίσει το μάθημα. Η ώρα περνάει αλλά ο καθηγητής πουθενά. Οι φοιτητές περιμένουν στωικά, κάπου θα καθυστέρησε υπέθεσαν. Στις 18.15 τους βλέπει ένας κλητήρας και απορημένος τους ρωτάει τι κάνουν όλοι στο αμφιθέατρο, για να τους ενημερώσει στη συνέχεια ότι ο καθηγητής δεν θα έρθει. Δεν πρόκειται να γίνει το μάθημα και κακώς περιμένουν. Ακόμη και τώρα που τα γράφω δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω ότι έγινε κάτι τέτοιο, αλλά έγινε. Όλοι κάποια φορά δεν μπορέσαμε να παραβρεθούμε στο ραντεβού μας, αλλά πόσοι θα «στήναμε» 400 παιδιά χωρίς να κάνουμε καμία προσπάθεια να τους ενημερώσουμε να μην περιμένουν άδικα. Ο αγώνας κάθε καθηγητή πανεπιστημίου δεν σταματάει με το που θα πάρει την έδρα. Μπορεί το παραπάνω γεγονός να είναι μοναδικό, αλλά ούτε ως μοναδικό δικαιολογείται.
Ο πατέρας μιας φοιτήτριας που περίμενε άδικα, που ακόμη δεν μπορεί να το χωνέψει.

DIONYSOS είπε...

Εστω και αν δεν άκουσα την εκπομπή από την αρχή, έστω και αν άκουσα μόνο το τέλος της, ο κ. Αρζιμάνογλου με ανάγκασε να ανοίξω τον υπολογιστή για να γράψω ένα σχόλιο.

ΑΡ(Τ)ΖΙ, ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΚΑΙ ΛΟΥΛΑΔΕΣ!!!

Ποια "πολιτική βούληση" είδε ο κ. Αρζιμάνογλου και για ποιο αντικείμενο;

Ποια ακόμη "εξειδίκευση" λείπει από τις ήδη υπερεξειδικευμένες ειδικότητες (ως προς τους τίτλους των Τμημάτων ή Σχολών) και τα υπερεξειδικευμένα μαθήματα (ως προς τους τίτλους τουλάχιστον ή μόνο) και πόσοι πρέπει να παράγονται στα ελληνικά Πανεπιστήμια κατά τον κ. Αρζιμάνογλου;

Προφανώς δεν κατάλαβε τον νεαρό Καθηγητή του ΑΠΘ (δεν πρόλαβα να συγκρατήσω το όνομά του), που είπε ότι δε χρειάζεται να παράγουμε Μηχανικούς που να ξέρουν να κατασκευάζουν "ταραμά", αλλά Μηχανικούς που να είναι ικανοί και ευέλικτοι να προσαρμόζονται στις ανάγκες!

Αλλά για ποια Βιομηχανία και ποιες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα μιλάμε;

ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ είπε...

Παίρνοντας αφορμή από την τοποθέτηση του κ. Σαββίδη σχετικά με το διαχωρισμό τίτλου σπουδών και αγοράς εργασίας, καλό θα ήταν, πριν κάποιος απόφοιτος σχολής μπεί στην αγορά, να υπάρξει αξιολόγηση της επαγγελματικής του επάρκειας (και μάλιστα με αδιάβλητο σύστημα) διότι το επίπεδο είναι τραγικά χαμηλό (ιδίως σε αποφοίτους ΤΕΙ ή ξένων κολεγίων). Μια πρώτη κίνηση θα μπορούσε να είναι ο θεσμός του δόκιμου για δύο τουλάχιστον έτη.

Thanassis είπε...

Οι σπουδές και η επιστήμη είναι σίγουρα ο σπουδαιότερος τρόπος, με τον οποίον η κοινωνία βρίσκει λύσεις σε πολλά προβλήματά της και βελτιώνει το επίπεδο ζωής του ανθρώπου. Μπορώ να σας πω για μένα, που κατάγομαι από μια φτωχή, αγροτική οικογένεια, μεγαλωμένος σε μια μικρή ακριτική επαρχία της Ελλάδας, χωρίς πολλές ευκαιρίες για αθλητισμό και ψυχαγωγία, με μόνη διέξοδο την μέτρια ελληνική τηλεόραση, τα θορυβώδη καφέ και το γήπεδο (εκτόνωσης!) του χωριού για το ματς της Κυριακής. Όλα αυτά κάπως έγιναν δευτερεύοντα όταν παρακολουθώντας δορυφορική τηλεόραση και ιδίως την γερμανική, είδα πως κάποιοι άλλοι άνθρωποι γνωρίζουν και παρακολουθούν θέατρο, αθλητισμό με αθλήματα που δεν γνώριζα καν ότι υπήρχαν και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα που ας μου επιτραπεί να πω καταδεικνύουν κουλτούρα της ησυχίας, της σοβαρότητας και της εργατικότητας. Νομίζω ότι είναι πλάνη να πιστεύουμε ότι η προσφερόμενη παιδεία στη χώρα μας μπορεί να φτάσει σε λίγο την παιδεία της Ευρώπης. Μπορούμε όμως να δόσουμε μια διέξοδο στους νέους, να απεγκλωβιστούν από την μετριότητα της κουλτούρας μας, βοηθώντας τους να γνωρίσουν έστω, να παραδειγματισθούν και γιατί όχι να τολμήσουν αξιοποιώντας τη δική τους φαντασία και δημιουργικότητα για πράγματα που ενώ αλλού θεωρούνται αυτονόητα, εδώ τα απαξιώνουμε νομίζοντας ότι προσήκουν σε ανθρώπους εκκεντρικούς. Ζώντας στη Θεσσαλονίκη εν έτει 2009 μΧ, και μόλις έναν αιώνα μετοθωμανικής εμπειρίας, νομίζω ότι είναι καιρός να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας την αυτοκριτική για την δική μας πολιτισμική ταυτότητα.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Maira τι έγινε, έκλαμψη ήρεμου και ορθολογικού λόγου; Ξαφνικά βελτιώθηκες επικύνδινα, να τόλμησαν και έγραψαν μερικοί συγκάτοικοί μας μερικά πολύ ενδιαφέροντα σχόλια :)

Θανάση όσο υπάχουν νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το Καλύτερο, υπάρχει ελπίδα. Απλά είμαστε λίγοι ακόμη. Φαντάσου λέει κάποια στιγμή σύντομα να ξαναλειτουργήσουν τα αρχαία ελληνικά θέατρα (όπως της Δωδώνης, το αρχαιότερο και αγαπημένο μου - κατάγομαι από την περιοχή), θέατρα μέσα στο φυσικό περιβάλλον, με σύγχρονες ποιοτικές φυσιολατρικές παραστάσεις ... όποτε συμβεί αυτό θα ξέρουμε ότι η κοινωνία μας θα έχει αλλάξει δραματικά.

ΛΕΥΚΟ-ΜΠΛΕ είπε...

Eνδιαφερουσα η αναλυση περι Αλβιωνας Μαιρα666........θα την μελετησω.....
Σε ευχαριστω πολυ......

MAIRA666 είπε...

Λευκό - Μπλε σε Ευχαριστώ που με διάβασες.

Σε ευχαριστώ όμως περισσότερο γιατί θα το ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ = ΑΝΑ+ΓΝΩΣΗ = ΞΑΝΑ +ΓΝΩΣΗ = ΞΑΝΑΘΥΜΑΜΑΙ = ξαναφέρνω στην μνήμη μου κάτι που ξέρω αλλά το ξέχασα.


Σε παρακαλώ ΔΩΣΕ προσοχή και στο τμήμα που μιλώ για τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ και μάλιστα τείνω να ιχνηλατήσω τον δρόμο ( το οικονομικό σύστημα και όχι μόνο) που πρέπει να έχει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. όχι ελλαδική και ψωροκώσταινα ,όχι εβραϊκή ή Ευρωπαϊκή )!



ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΛΕΥΚΟ - ΜΠΛΕ ( και σε ΑΛΛΟΥΣ) για αυτά που θα γράψω πιο κάτω και θα τα διαβάσεις. Ξέρεις ότι Δεν θέλω να ασχολούμαι αλλά δεν ΜΠΟΡΩ να τους ΑΦΗΝΩ όταν λένε ΜΑΚΑΚΙΕΣ.



ΜΙΡΑΖ σου είπα να προφυλάσσεσαι , αλλά εσύ αγόρι μου είσαι όλος διόλου ΝΤΙΠ. Είτε αλλάξεις όνομα, (φιλομιραζ) , είτε ρούχα ( σμόκιν με ουρά) είτε λέγειν ( Πράσινα Άλογα ), είτε ΔΕΡΜΑ (φολίδες) δεν ΔΥΝΑΣΑΙ ( δεν έχεις την ΔΥΝΑΜΗ , ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΤΥ για να αλλάξεις.) Ο Αιθέριος ΔΙΑΣ σου την Στέρησε ( και όχι μόνο εσένα)

Τουλάχιστον ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥ γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις ότι όσο καιρό θα είμαι εδώ στο ΜΠΛΟΚ πάντα θα ΘΥΜΑΜΑΙ.

Απόσπασμα Κειμένου του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Μιράζ Και συναδέλφου του ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΑ.


« Δεν πρέπει επομένως να είμαστε και τόσο περήφανοι που δώσαμε τα "φώτα" μας στην Δύση ... ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ποτέ δεν ήταν πραγματικά παν-ανθρώπινος. Η απάντηση στην κρεατομηχανή της χρηματοοικονομικής αυτοκρατίας που πολτοποιεί τους παλιούς πολιτισμούς δεν είναι ο εθνικισμός, οι εθνικές μειονότητες η ιστορική επιστροφή και ο "πατριωτισμός" ...

Η εποχής μας μας καλεί να κοιτάξουμε μπροστά αντί για πίσω, να τα κρεμίσουμε ΟΛΑ, είναι χρέος μας υμών που δώσαμε τα ΦΩΤΑ στον Δυτικό πολιτισμό να διορθώσουμε την ΥΒΡΙΣ(εάν μπορούμε βέβαια)

… η εποχή μας καλεί να»

20 Ιουλιου 2008

Απόσπασμα ΧΘΕΣΙΝΟΥ κειμένου Μιραζ

« Φαντάσου λέει κάποια στιγμή σύντομα να ξαναλειτουργήσουν τα αρχαία ελληνικά θέατρα (όπως της Δωδώνης, το αρχαιότερο και αγαπημένο μου - κατάγομαι από την περιοχή), θέατρα μέσα στο φυσικό περιβάλλον, με σύγχρονες ποιοτικές φυσιολατρικές παραστάσεις ... όποτε συμβεί αυτό θα ξέρουμε ότι η κοινωνία μας θα έχει αλλάξει δραματικά.»

ΧΩΜΑΤΙΝΕ ( κατά δήλωση σου) ΥΒΡΙΣΤΗ (κατά δήλωση Μου) ΥΠΟΚΡΙΤΗ , ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΕ , ΨΕΥΤΗ , ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΔΟΤΗ , ΧΥΔΑΙΕ , ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ, ΗΛΙΘΙΕ , ΑΛΟΓΕ , ΠΑΡΑΛΟΓΕ, ΑΔΥΝΑΤΕ , ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΕ, ΜΑΚΑΚΟ , ΨΕΥΤΗ , ΑΝΑΞΙΕ ήρθες να μου το παίξεις και Έλληνας και Καλοσυνάτος. Αι ! σιχτιρ . Το Μόνο που πραγματικά σε ενδιαφέρει είναι να ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ κάθε τι ΕΛΛΗΝΙΚΟ και την ΔΩΔΩΝΗ. αν μπορείς , να την κάψεις με μολότοφ. Αν όντως κατάγεσαι από την Περιοχή της Δωδώνης , τότε η μόνη σχέση που έχεις με την ΕΛΛΑΔΑ είναι η σχέση που έχουν οι ΤΣΑΜΗΔΕΣ με την ΕΛΛΑΔΑ. (πιθανόν να είσαι και γόνος τους , αν δεν μας έχεις έρθει απευθείας.)

Αν θέλεις απόδειξη οποιοδήποτε Κοσμητικού , Ευχαρίστως θα στην δώσω γιατί ξέρεις ότι είμαι ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣ στο μέγιστο δυνατόν βαθμό


ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΑ ? ΠΕΣ μου πως λέγεται Αυτός που καλύπτει και δίνει δυνατότητα βήματος λόγου , σε έναν ΥΒΡΙΣΤΗ. , ΨΕΥΤΗ και ΥΠΟΚΡΙΤΗ ?

Μην το πεις ΔΥΝΑΤΑ γιατί θα σε ακούσει ο ΑΥΤΟΣ σου.!!!

Πες μου , σε παρακαλώ με ΘΕΩΡΕΙΤΕ τόσο μαλάκα ή θεωρείτε τόσο μαλάκες τον κόσμο?

Καλά εγώ είμαι Μαλάκας μα δεν ντρέπεστε τα ΠΑΙΔΙΑ σας (όσοι έχετε).

ΠΑΙΔΙ . Ερώτηση . Τι έκανες στον ΠΟΛΕΜΟ μπαμπά

Απάντηση τον ΠΑΤΡΙΩΤΗ γιε μου , αλλά με το μέρος των ΑΛΛΩΝ.


Απάντηση εναλλακτική 1 . Το Κουνέλι ( για κρεατοφάγους)
Απάντηση εναλλακτική 2. Το ΦΥΤΟ ( για φυτοφάγους)

ΑΙΣΧΟΣ !!! και μόνο ΑΙΣΧΟΣ.!



Σαββίδη το ΨΑΛΙΔΙ είναι εκεί που Ξέρεις
ΤΟ ΜΑΣΤΥΓΙΟ είναι εκεί που ΞΕΡΩ.!

ΜΑΙΡΑ666
ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ με ΘΥΜΟ
Πρόεδρος ΟΕΤ

Και ΚΑΡΠΑΖΟΡΙΧΤΗΣ.


ΥΓ προς ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΗ ή ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ του Μπλοκ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΣΕ ΕΙΠΑ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΕ ΕΙΠΑ.

ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΝΑΙ ! Και αν χρειαστεί το Ξανάλεω. Ούτως ή άλλως το έχω αποδείξει.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι το ΦΑΣΙΣΤΑΣ ……θα δούμε. ΣΕ ευχαριστώ που με διευκολύνεις.!

Για το ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ αν εννοείς τον ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ( Πλήρως εννοιολογικά) τέτοια ΤΙΜΗ δεν πρόκειται να σου κάνω. Πάντως , αν θέλεις , θα παω στην ΠΡΕΣΒΕΙΑ Αρχιμάστορα , να κάνω αίτηση προς ανάδειξη του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΣΟΥ του άλλου , όχι του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.!!! Ξέρω ….. ξέρω ….. ΝΤΕ Καταλαβαίνω.!! Αμ έλα που καταλαβαίνω ΕΓΩ.!!!

Ασπικιεεεεεεε και μην Ξεχνάς η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ να είναι στην Μητρική του Γλώσσα. ( όποια είναι αυτή) !!!

Αλήθεια ανησυχώ αν όντως τα λες αυτά και τα πιστεύεις και δεν κάνεις «πλάκα». ΠΑΝΤΩΣ έξυπνη η ΣΑΒΡΙΔΙΚΟΥ Τύπου Προσπάθεια ΕΞΙΣΩΣΗΣ εμένα με τον ΑΣΠΙΚΙΟ. Δηλαδή εγώ και ο Ασπικιος είμαστε μαζί και βάλουμε εναντίον σου !! Άσε που και ο ασπικιος Ολόσωστα σου είπε ότι λες πράγματα ανεγκέφαλα αφού ούτε αυτός ποτέ , σε χαρακτήρισε με τα κοσμητικά που λες . Μπράβο , Μπράβο έχεις άλλα Σχέδια ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ? αν δεν έχεις , έχει το ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ του ΤΣΙΠΡΑ.!!!
Τσουπ κάνει μια και βγάζει όχι κουνέλια αλλά ενστάσεις ? Λίγο ΛΑΔΙ στη φωτιά την Δυναμώνει.!!!


ΝΥΧΤΑ ………!!! Ο ΜΑΙΡΑ θα αργήσει να βγει αυτή φορά για Σας.!! ( αν ποτέ βγει !)

aspic είπε...

Τι έγινε,θα σε κλείσουνε για θεραπεία για αυτό θα αργήσεις να ξαναβγείς μάιρα που λές;
Το λοιπόν,μιά απάντηση που σας χρωστάω,μάιρα και λευκομπλέ,είναι εκεί που μου λέτε ότι ψέμματα λέω ότι έχετε και διαφορές σε κάποιες θέσεις σας.
Γιατί όμως λέω ψέμματα; Σε κάποιες εκπομπές ο λευκομπλές έχει πεί καλά λόγια για τους καλεσμένους ενώ ο μάιρας τους σκυλοβρίζει ώς συνήθως.Τον σαββίδη,ο μάιρας τον βρίζει όσο δέν παίρνει,ενώ ο λευκομπλές του μιλάει με σεβασμό και εκτίμηση.

Σου χρωστάω και άλλη μιά απάντηση μάιρα όσον αφορά την περασμένη συζήτηση,που ενώ πήρα και έμμεσα αλλα και άμεσα θέση υπέρ της αρχαιοελληνικής παιδείας που θα έπρεπε να λειτουργούσε σάν πρότυπο για την σημερινή,εσύ τίποτα δέν κατάλαβες και με σκυλόβρισες και πάλι.
Αλλά τόσα κόβει το μυαλό σου,τόσα λές.
Σου χρωστάω επίσης μιά απάντηση,μάλλον οι σοφιστές στην χρωστάνε,για αυτά που τους κατηγορείς επειδή έχεις άγνοια ακριβώς,ότι οι σοφιστές ήταν σημαντικοί φιλόσοφοι και αυτοί στην αρχαιότητα,απλώς ο αριστοτέλης τους έβγαλε την ρετσινιά που παραμένει και σήμερα,επειδή ήταν εχθρικός πρός αυτούς.
Επίσης χρωστάω και μιά ερώτηση στον λευκομπλέ,γιατί λευκομπλέ,εσύ δέν μπαίνεις στο πόρταλ; Για να κάνεις παρέα στον μάιρα να μήν στενοχωριέται μονάχος του εδώ;
Και τέλος χρωστάω,και στους δυό σας αυτή την φορά και .......





























...δέκα φάσκελα.
Πάρτε τα και αυτά και δέν σας χρωστάω τίποτα τώρα.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Maira τσαντισμένο μου κορίτσι (κατά δήλωσή σου Maria) όποιος βιάζεται λόγω κακίας, τι παθαίνει;;; .... σκοντάφει!

Όταν έλεγα να τα γκρεμίσουμε όλα αναφερόμουν στα πολιτισμικά εκείνα στοιχεία που έχουν φέρει τον άνθρωπο-απέναντι στον άνθρωπο με αφύσικο, αυτοκαταστροφικό τρόπο. Με το να αντιγράφεις ένα μόνο απόσπασμα, μπορεί να εντυπωσιάζεις προσωρινά κάποιους αναγνώστες, αλλά ΠΑΡΑβιάζεις την κατανόηση και την αλήθεια των λεγομένων του συν-γραφέα σου.

Βάζω ένα μεγαλύτερο κείμενο για να σε βοηθήσω να ΘΥΜΗΘΕΙΣ το νόημα της φράσης που απέσπασες:

..... Είναι προφανές ακόμη και από το πολύ σύντομο παραπάνω απόσπασμα, πως με την γεωργία ήλθε η οργάνωση και η αστικοποίηση, οι εριχαρακώσεις, τα σύνορα, οι στρατοί, άρχισαν οι πόλεμοι, οι ΝΕΟΙ θεοί, η εξουσία, η αποξένωση από την φύση και συνεπακόλουθα και η διαστρέβλωση του ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΥ θρησκευτικού συναισθήματος της πνευματικής ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΕ ανθρώπου απευθείας με την γήινη ΦΥΣΗ.

Είναι επίσης προφανές πως το αρχαίο Ελληνικό «έθνος» ήταν ένα κατασκεύασμα που δημιουργήθηκε από τις κυρίαρχες φατρίες των 4 "αδελφών" ελληνικών φύλλων στην παραληρηματική εκστρατεία του Μεγ. Αλεξάνδρου μετά την νίκη επί των Περσών.

Η σχέση αστικοποίησης, άυλων και αφηρημένων θεοτήτων με τον ιμπεριαλισμό, τους πολέμους και την παρακμή – κατάρρευση δεν έχουν δυστυχώς αναλυθεί επαρκώς. Η αλήθεια είναι πως οι αρχικοί θεοί των πολλών και διάσπαρτων γενιών - κυνηγών των αυτοχθόνων ελλήνων - Πελασγών αντικαταστάθηκαν με το δωδεκάθεο με την έλευση της γεωργίας και της αστικοποίησης. Η Γαία μετατράπηκε σε Δήμητρα, ο Πάνας παραγκωνίστηκε, οι παλιότερες παγανιστικές τελετές μετατράπηκαν σε Ελευσίνια μυστήρια. Εισήχθηκαν νέοι αφηρημένοι και αστοί θεοί όπως ο Άρης, ο Απόλλωνας, η Αθηνά, η Αφροδίτη. Δεν γίνεται βέβαια σύγκριση με την αφαιρετική διαστρέβλωση του θρησκευτικού συναισθήματος που ακολούθησε από τις 3 μονοθεϊστικές θρησκείες που γέννησε η Έξοδος των Εβραίων από την Αίγυπτο, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι η αστικοποίηση στην αρχαία Ελλάδα και ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός δυστυχώς ήταν ο λογικός πρόγονος της Ρωμαϊκής, μετέπειτα της χριστιανικής και σήμερα της χρηματοοικονομικής αυτοκρατορίας ... που καταρρέει.

Το κοινό γνώρισμα όλων αυτών των αυτοκρατοριών είναι, η ιστορική αποστολή, η θεϊκή «καταγωγή», η λατρεία της εξουσίας, o επεκτατισμός, ο ιμπεριαλισμός, η καταστροφή της φύσης και η κατασπατάληση των πόρων, η μεγαλομανία, οι πόλεμοι, η κατάρρευση.

Δεν πρέπει επομένως να είμαστε και τόσο περήφανοι που δώσαμε τα "φώτα" μας στην Δύση ... ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ποτέ δεν ήταν πραγματικά παν-ανθρώπινος. Η απάντηση στην κρεατομηχανή της χρηματοοικονομικής αυτοκρατίας που πολτοποιεί τους παλιούς πολιτισμούς δεν είναι ο εθνικισμός, οι εθνικές μειονότητες η ιστορική επιστροφή και ο "πατριωτισμός" ...

Η εποχής μας μας καλεί να κοιτάξουμε μπροστά αντί για πίσω, να τα κρεμίσουμε ΟΛΑ, είναι χρέος μας υμών που δώσαμε τα ΦΩΤΑ στον Δυτικό πολιτισμό να διορθώσουμε την ΥΒΡΙΣ(εάν μπορούμε βέβαια)


Μετά δεν προσέχεις τι ακριβώς γράφω (κάποτε ήσουν καλύτερος, τι έγινε σε κούρασε η ανάγνωση του πόρταλ;)

......θέατρα μέσα στο φυσικό περιβάλλον, με σύγχρονες ποιοτικές φυσιολατρικές παραστάσεις ... όποτε συμβεί αυτό θα ξέρουμε ότι η κοινωνία μας θα έχει αλλάξει δραματικά.»

Αναφέρομαι στην λατρεία της Φύσης και όχι των ανθρωπόμορφων θεών, ή των ανθρώπινων καταστάσεων.

Επίσης πότε δεν είπα ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι για πέταμα, αλλά έχω υποστηρίξει την ανάγκη για την ΕΞΕΛΙΞΗ του σε κάτι ΚΑΛΥΤΕΡΟ .... την οποία βέβαια εσυ έχεις κάθε δικαίωμα να αρνήσε αλλά όχι να μας βρίζεις κιόλας που ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τον αρχαίο ελληνικό "πολιτισμό"! Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η σημερινός "πολιτισμός" μας είναι καλύτερος από εκείνον ... χειρότερος είναι. Να πεις ότι είμαι απελπιστικά αισιόδοξος ότι όχι μόνο μπορούμε να τον ξαναφθάσουμε αλλά και να τον ξεπεράσουμε, να το δεχθώ. Κάντο όμως με καλοσύνη, γιατί η κακία σου ΘΟΛΩΝΕΙ το Βλέμμα και επομένως το ΟΡΑμα...

ΛΕΥΚΟ-ΜΠΛΕ είπε...

Mπραβο ρε ασπικ....ειχες δεν ειχες παλι επλεξες το εγκωμιο του Μαιρα666 και με πηραν και μενα τα σκαγια....λοιπον...τα φασκελα που μου αναλογουν ευπροσδεκτα....τι αλλο μπορω να κανω απο εδω..?...ισως θα πρεπει να θεωρηθουν σαν παρασημα....οταν μουτζες εκτοξευονται απο σενα μονο τιμη θα μπορουσαν να θεωρηθουν για τον αποδεκτη....αλλα αυτα στα πλαισια του blog γιατι αν ειμασταν καπου αλλου δε θα τολμουσες να μιλησεις για φασκελα...........αλλα μαλλον μια και δε μπορεις να ριξεις καμμια "μολοτοφ" εδω μεσα αρκεισαι σε φραστικο φασκελο....
Δεν πειραζει......ετουτη τη φορα δε θα ζητησω απο τον κυριο Σαββιδη να παρεμβει για να μαζεψει τοσο τον Μαιρα666 που νομιζω εχει παρεκτραπει αρκετα στην τελευταια του δημοσιευση - αν και ζηταει συγνωμη εκ των προτερων - οσο και τα δικα σου τα φασκελα γιατι νομιζω οτι αν θελει να το κανει θα το κανει απο μονος του....δε χρειαζεται να του υποδυκνειω τα καθηκοντα του σαν διαχειριστη....αν και το μονο που θα μπορουσε να κανει ειναι μια παρακληση για να μην παρεκτρεπονται οι γραφοντες....
Κυριε Σαββιδη περιμενουμε την αναρτηση του εισαγωγικου σημειωματος για την επομενη εκπομπη...
Το πορταλ απλα δε μου αρεσει...εχει πολυ μικρα γραμματα που με κουραζουν...αλλα τι σε πειραζει ρε ασπικ που γραφω εγω...γραφε εσυ στο πορταλ και ασε με εμενα να γραφω εδω....τι ζρι περνας εσυ με το που γραφω εγω..?
Οσο για τον αν εκτιμω τον κυριο Σαββιδη και τους καλεσμενους της εκαστοτε εκπομπης αυτο αφησε το σε παρακαλω στη δικη μου κριση....απλα προσπαθω να ακολουθω τον "κωδικα δεοντολογιας" οσον αφορα την "εμφανιση" μου σε ενα blog που δε μου ανηκει και που ειμαι φιλοξενουμενος σε αυτο.
Το αν διαφωνω με τον Κυριο Σαββιδη η και με καποιους καλεσμενους....καποιες φορες...οταν αυτο συμβει και θελω να το εκφρασω θα το εκφρασω με κοσμιο τροπο,οπως ακριβως νομιζω οτι θα πρεπει να το κανω...και οχι με "πυροτεχνηματα"


Ευχαριστω για τη φιλοξενια

MAIRA666 είπε...

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ αφου
1.
ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΗΔΗ Ο ΜΙΡΑΖ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ
2.
ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΗΔΗ Ο ΑΣΠΙΚΙΟΣ με τα γραφομενα του

« που ενώ πήρα και έμμεσα αλλα και άμεσα θέση υπέρ της αρχαιοελληνικής παιδείας που θα έπρεπε να λειτουργούσε σάν πρότυπο για την σημερινή,»
3.
Απαντησε ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ με την ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.
Αντι λοιπον απαντησης …………….


Ναι από σήμερα είστε όχι απλώς Έλληνες, αλλά ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΧΛΑΜΥΔΑΤΟΙ και εγώ ένας Κακός Ραβίνος . και τούτο γιατί ο πρώτος δηλώνει οπαδός της θύρας 7 δηλαδή ότι είναι υπέρ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ο δεύτερος είναι βαμμένος οπαδος της θύρας 5 δηλαδή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ( βέβαια το ΕΛΛΗΝΙΚΗ το έκαναν για λόγους ΜΥΣΤΗΡΙΟΥΣ και ΑΡΡΗΤΟΥΣ «αρχαιοελληνική» )!


ΠΩ - ΠΩ !!! ΒΡΕ τι μαθαίνει κανείς εδώ μέσα. !! Σας ευχαριστώ .!!! ΠΡΟΣΚΥΝΩ την Αγιότητα σας !!!


ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ εσείς , εκλαμπρότατοι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ σας παρακαλώ , μην πειράξετε εμένα τον ΡΑΒΒΙΝΟΥΛΗ= ΒΕΝΖΕΒΟΥΛΗ γιατί θα πάω στον ΟΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ για να γυρέψω ΑΣΥΛΟ.!!!!! Και όχι μόνο αυτό « αναθεματισμένοι» Έλληναραδες αλλά θα πω στον αδελφό μου τον ΣΑΡΚΟΖΙ να σας φέρει όχι την ΣΕΧΤΑ την επαναστατική αλλά την αληθινη ΣΕΧΤΑ. Και μην μου πουλάτε πολύ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΧΛΑΜΥΔΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ γιατί μα τον ΑΒΡΑΑΜ τον ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ και τον ΜΩΗΣΗ τον προγονό μου θα πάω στον ΟΛΜΕΡΤ να σας κάνει αλά ΓΑΖΑ και στον ΣΟΡΟΣ να σας πάρει την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εξαλλου τι να την κανετε . Τόσα μερη εχετε. Την θρακη, την Στερεα ,την πελοποννησο,τα νησια, την κρητη κλπ Θα πω και στο κολητάρι μου τον ΧΟΛΜΠΟΥΡΓΚ να σας ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ. Άκου κει να λετε ότι ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι δικό σας και ΕΛΛΗΝΑΣ και πρόγονο σας.! τούτο είναι τεκνό του ΣΗΘ και απόγονος των ΛΕΜΟΥΡΙΩΝ.

Και καλά ρε ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ δεν ντρέπεστε να υποτιμάτε τον ΕΒΡΑΙΣΜΟ? Τόσα μα τόσα σας πρόσφερε . ΕΙΣΤΕ ΑΝΗΘΙΚΟΙ .!!! θα παω να σας καταγγείλω στον ΟΗΕ. ( μεταξύ μας το Μαγαζάκι τούτο εμεις το στήσαμε ) Και στην ΕΛΙΣΑΒΕΤ την ΜΑΜΑ μου. Μαμά , μαμά ! ΤΟΥΤΟΙ ΟΙ Ελληναραδες έχουν μαστυγιο και με κυνηγάνε.
ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΜΑΜΑ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ τους ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ. Με χτυπάνε όλη μέρα στην καμπούρα μου και μου πειράζουν τα σπυράκια μου.!!!


Ελληναραδες μου εσείς, φωτεινοί παντογνώστες , ( αηδίες λέω για να περάσει η ώρα μέχρι να φτάσουν οι δικοί μου και μετά θα σας δείξω εγώ τι εστί εβραίος) σας ΔΟΞΑΖΩ και για να σας αποδείξω την κατωτερότητα μου, ΑΥΤΟΦΑΣΚΕΛΟΝΟΜΑΙ. Να πάρε ΔΕΚΑ και αλλα δεκα ……. Το ευχαριστήθηκα κιόλας. ΣΑΒΒΙΔΗ ΑΡΧΗΕΛΛΗΝΑ = ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΑ ρίξε και εσύ κανένα !! ΜΠΟΡΕΙΣ .!!!! ( αφού σε είπα ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΑ κατά σε.)

«Καταραμένοι» ΕΛΛΗΝΕΣ που θα πάει δεν θα σας ΠΙΑΣΩ ολους . Και όταν σας πιάσω θα σας βγάλω τα ΔΟΝΤΙΑ ένα - ένα. Εμείς οι ΕΒΡΑΙΟΙ έχουμε καλούς ΟΔΟΝΤΟΓΙΑΤΡΟΥΣ , είμαστε οι ΕΓΓΥΗΤΕΣ της επιστήμης τούτης. Έτσι όταν σας πιάσουμε και σας βγάλουμε τα ΔΟΝΤΙΑ θα εξαφανιστεί το ΕΙΔΟΣ το «καταραμένο» του ΕΛΛΗΝΑ αφού δεν θα μπορούν να φάνε, μιας και δεν θα έχουν ΔΟΝΤΙΑ. Αμ πως.!!


Ακούστε να σας πω , έχω αποδείξει ότι είμαι ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΕΤ. Δεν μου την βγαίνετε.

ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΕΣΕΙΣ , ΕΒΡΑΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΕΓΩ. Αμ πως .!!!!


Και καλά αφού εγώ είμαι ΕΒΡΑΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ και εσείς ΕΛΛΗΝΕΣ ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ρε παιδιά τι είναι ?

Μάλλον παπάς είναι αφού το παίζει εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο παπάς ή ο Πάπας ?

ΣΕ ευχαριστώ ΜΙΡΑΖ που δημοσίευσες το κείμενο σου για να δείξεις την ΕΛΛΗΝΗΚΟΤΗΤΑ σου. Αν θέλεις Δημοσίευσε και ένα δικό μου προκειμένου να αποδείξεις από ποια άτιμη φάρα προέρχομαι , δηλαδή την ΕΒΡΑΙΚΟΤΗΤΑ μου.!



ΥΓ προς ΛΕΥΚΟ-Μπλε - ΜΑΚΕΔΟΝΑ και κάθε άλλον που έχει την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΟΗΣΗΣ.

Το παραπάνω είναι ΜΑΘΗΜΑ.!!!!!
Αρκεί να ΝΟΗΣΕΤΕ.

Πες μου . που ακριβώς έχω παρεκτραπεί.
ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΕΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ και το ΕΝΝΟΩ.
Αν κατάλαβες ΛΕΥΚΟ – Μπλε τούτοι το παίζουν τώρα και ΕΛΛΗΝΕΣ και τούτο το είχα καταλάβει από το ΠΟΡΤΑΛ. Ακριβώς Τούτο το γεγονός ήταν που μου ΘΥΜΙΣΕ τον ΘΥΜΟ και με εκανε να εκραγω από ΘΥΜΟ «ΘΥΜΩΝΟΝΤΑΣ» με.

Και οι δυο το παραδέχτηκαν το παιχνίδι τους εδώ στο ΜΠΛΟΚ. Στο πορταλ , ο μεν ΑΣΠΙΚΙΟΣ δίνει μάχες χαρακωμάτων με τον ΣΑΒΒΙΔΗ για το ποιος είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και ο Μιραζ από την άλλη θέλει να εμφανισθεί με νέο LOOK γιατί έτσι απαιτούν οι καιροί. Μην ξεχνάς ότι ανήκει στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ με 3,2 % στα γκάλοπ άρα πιθανόν και στην βουλή. Εξάλλου με ένα καλό πρεστιζ προς τα έξω τόσο ο ίδιος, όσο και το κομματιδιον θα βοηθήσει στην παραπλάνηση έτσι ώστε σταδιακώς να « αφομοιώσει» τους ΟΡΦΑΝΟΥΣ.

Και αν κάποιος νομίζει ότι ο μιράζ ξέρει τι λέει και είναι καλοπροαίρετος και ξέρει τι εστί ΕΛΛΑΔΑ τότε τον ΠΡΟΚΑΛΩ ας μας αναλύσει τι ΕΣΤΙ ΦΥΣΗ , γιατί στο τελευταίο κείμενο του η ΦΥΣΗ και Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ή τέλος πάντων αυτός που τείνει να γίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ , είναι κάτι ξεχωριστό από την ΦΥΣΗ. Και τούτο το λέει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.!!!

ΑΛΗΘΕΙΑ που το βρήκες ότι τούτες οι παλαβομάρες είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ?

Απόσπασμα κειμένου Μιράζ

«Αναφέρομαι στην λατρεία της Φύσης και όχι των ανθρωπόμορφων θεών, ή των ανθρώπινων καταστάσεων.»

δηλαδή κατά σε η Φύση και μάλιστα η λατρεία της είναι κάτι ξέχωρο από τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ( δεδομένου ότι μόνο οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργούν «ανθρώπινες καταστάσεις») και ξέχωρο από τους ΘΕΟΥΣ .

Δηλαδή αυτό που απομένει από την ΦΥΣΗ και αυτό ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ , ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ και ΔΕΧΕΣΑΙ , αν αφαιρέσουμε και τους ΘΕΟΥΣ και τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ είναι τα ΦΥΤΑ , τα ΖΩΑ και το ΧΩΜΑ.

Αυτό τώρα το αποκαλεί σύγχρονες ποιοτικές φυσιολατρικές παραστάσεις ... και το ονομαζει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Είναι να μην ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ……ως πρόεδρος του ΟΕΤ?

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ , ΨΕΥΤΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ, ΑΛΟΓΟ , ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ κλπ

Εξάλλου για εξήγησε πως συνδυάζεις την ΠΙΣΤΗ σου στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ πολιτισμό με την ΑΘΕΪΑ σου.
Γιατί ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ( εγώ ο εβραίος ) ξέρω ότι είναι η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ. ( μη το πείτε όμως γιατί ο ΑΒΒΡΑΜ με λοξοκοιτάζει άγρια)
Μάλιστα τόσους ΘΕΟΥΣ είχαν μέχρι και ΑΓΝΩΣΤΟ για να καλύπτουν και άλλες «κουλτούρες» ( ακου κουλτούρες !!!) π.χ κουλτούρα του ΜΑΡΞ, του ΡΑΜΦΟΥ, Ζουραρη , του χασαποπουλου , του τριανταφυλοπουλου του Ασπικιου , του μιράζ κλπ. Αμ τι .!! για όλους έχει ο μπαξές. !!!!

Και εντάξει μη μου πεις ότι είσαι ΑΘΕΟΣ αλλά Πιστεύεις στην ΦΥΣΗ ( περί τούτου είδαμε τι εστί Φύση κατά σε ) και αντί του δηλωτικού ΕΝΘΕΟΣ χρησιμοποιήσεις ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ( ή κάτι παραπλήσιο) γιατί εκτός ότι δηλώνεις ένθεος τότε όπως στο έχω πει , ΕΙΣΑΙ

1. ΦΥΤΟ από τους φυτολόγους,
2. ΖΩΟΝ επειδή ακολουθείς τους ΦΥΤΟΛΟΓΟΥΣ πάνω σε πράσινα ΑΛΟΓΑ.
3. είσαι ΧΩΜΑ ( αυτό το παραδέχτηκες εσύ δεν χρειάζεται να στο πω εγώ, κατά δήλωση σου αν ΘΥΜΑΣΑΙ)

ΚΟΙΝΩΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ενώ οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι
Ι Δ Ε Ο Λ Α Τ Ρ Ε Σ. !!!!!!!!
( πάω να κρυφτώ ο εβραίος μέσα στο Χώμα (ΗΟΜΟ) μου γιατί είπα πολλά και βλέπω τον ΣΗΜ_ιτη να με
περιμένει στην γωνία.)

Και κάτι τελευταίο. Ξέρεις τόσο πολύ από ΕΛΛΑΔΑ και ΦΥΣΗ και ΑΝΘΡΩΠΟ και ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ όπου μπερδεύτηκες όταν Κάποτε είπα ότι το ΜΑΙΡΑ και το ΜΑΡΙΑ είναι το ίδιο , δηλαδή εκφράζουν το «αυτό». Απλά στο δεύτερο , υπάρχει ένας αναγραμματισμός σε σχέση με το πρώτο και το δεύτερο είναι η έκφραση του πρώτου προκείμενου οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ( καμία σχέση με εσένα και άλλους ομοίους σου ) να μην ΞΕΧΑΣΟΥΝ την Δηλωτική Έννοια του ονόματος και πάντα να υπάρχει Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ( διάμεσου του Ονόματος ΜΑΡΙΑ ) να ανακαλύψεις τον ΜΑΙΡΑ όπου βρίσκεται πίσω από όλα.

Και για να μην αμφιβάλλεις σου ΔΗΛΩΝΩ ευθαρσώς ότι είμαι Αρσενικός και μάλιστα ΑΝΔΡΑΣ ως φέρων το ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΔΙΑ δηλαδή την ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑ.

Καταλαβερδουγκος ΑΝΘΡΩΠΙΔΗ ? ( Ρώτα τον Ασπικιο , τον συνάδελφο σου, για τούτο . Αυτός το έγραψε , άρα και ξέρει τι λέει.)

Και ειλικρινώς αν ήταν μόνο τούτο, ούτε θα μίλαγα. ΕΧΩ ΔΕΙ τόσα ΑΝΟΗΤΑ ΑΛΟΓΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ στο ΠΟΡΤΑΛ και μάλιστα αν συνδέσεις τις διάφορες αναρτήσεις μεταξύ τους ( από τους ίδιους συγγραφείς γραμμένα) μόνο μέσα στο ΔΑΦΝΙ μπορούν να θεωρηθούν ΛΟΓΙΚΟΙ. !!!!


ΥΓ προς Μακεδόνα

Έχεις δίκιο για αυτό που είπες ότι καταλάβαμε τι θέλουν να κάνουν με την ΠΑΙΔΕΙΑ αφού βάλαμε υπουργό τον ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ και τούτος διόρισε με την σειρά του τον ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ .

Και τούτος ο τελευταίος έχει διοριστεί από τον ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ και τους συνεργάτες του . Συνεπώς ΑΦΑΝΗΣ αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ είναι ο ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ η αντιπρόσωπος αυτού. Και καλά ρε Μακεδόνα τι νομίζεις ότι δεν ξέρουν τι εστί ΠΑΙΔΕΙΑ τούτοι ? Εντάξει το έχουν ομολογησει εκ Παλαιόθεν ότι δεν ξέρουν από Παιδεία , αλλά τι σημασία έχει αφού ξέρουν τι εστί ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ .!!! λεπτομέρειες τώρα θα κοιτάμε !!



ΠΡΟΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ θα μας εξηγήσει από τους ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ τι εστί « ΠΑΙΣ» και τι ορίζει ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΑ και ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ η λέξη τούτη, που όπως είναι φανερό αποτελεί την ρίζα της παράγωγης λέξης «ΠΑΙΔΕΙΑ» που τόσο μελάνι χύσατε να γράφετε για αυτήν γιατί ΦΑΙΑ ουσία δεν χύσατε.

Νομίζω ότι ο Σαββίδης ο Αρχηγός είναι ο πλέων κατάλληλος.

Προς βοήθεια μπορεί να ανοίξει το ΑΓΓΛΙΚΟΝ λεξικό . να πάει στην λέξη ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΜΟΡΦΩΣΗ . Για βοήθεια τον πληροφορώ ότι το EDUCATE προέρχεται από το λατινικό E-DUCΟ όπου
DUCO = ΑΓΩ ,ΑΓΟΜΑΙ δηλαδή EDUCO = Οδηγώ , οδηγούμε με Συγκεκριμένο τρόπο δηλαδή «προάγομαι» διαμέσου του «μηχανισμού» EDUCATE . ΤΟ DUCO όμως είναι του ΔΟΚΩ και ΔΟΚΕΥΩ δηλαδή είμαι δετικός στα καλά, προσδοκώ ( εννοείτε τα καλά ) , φυλάσσω (εννοείτε τα καλά ) Άρα λοιπόν αυτός που δέχεται τα ΚΑΛΑ , αυτός που φυλαττει τα ΚΑΛΑ , και αυτός που έχει προσδοκίες ΚΑΛΕΣ είναι DUCO δηλαδή ΔΟΥΚΑΣ. Τώρα η διάφορα είναι ότι το ΠΑΙΣ και η ΠΑΙΔΕΙΑ πάει κατευθείαν στην καρδιά του θέματος και δηλώνει την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ της ΠΑΙΔΕΙΑΣ ενώ το ΔΟΥΚΑΣ ας πούμε ότι είναι ο αντιπρόσωπος της ουσίας της ΠΑΙΔΕΙΑΣ . Αυτά τα ολίγα περί ΠΑΙΔΕΙΑΣ από έναν « Εβραίο» χε - χε !!




Και μην ξεχνάτε ποιο είναι το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Κάθε ΑΝΘΡΩΠΟΥ = ΕΛΛΗΝΑ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

( τι εστί ΝΟΜΟΣ ήδη το έχω Πει.)



ΑΚΡΑ του τάφου σιωπή περί ΠΟΡΤΑΛ. !!!!!!!!

ΜΑΙΡΑ666
Καλοπροαίρετα με Θυμό
Πρόεδρος ΟΕΤ

Ανιχνεύσεις είπε...

Μπράβο maira 666, πολύ καλή η ετυμολογία των λέξεων εκπαίδευση και παιδεία.

Δύο τόνους μακαρόνια είπε...

Επέστρεψα στην Ελλάδα ύστερα από σπουδές στην Αγγλία πριν από τέσσερα χρόνια, και από τότε αν βάλετε και το στρατιωτικό μαζί με την αναγνώριση πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ έχω χάσει τέσσερα από τα ποιο δημιουργικά μου χρόνια. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Σας παραθέτω και το link από το blog που έχω δημιουργήσει για αυτήν την κατάσταση:

http://dikatsadoatap.blogspot.com

Συνεργάτες