29/11/08

Ο χώρος του "aspic"



Λίγο καθυστερημένα ανοίγουμε το "χώρο του aspic" αλλά τις τελευταίες ημέρες ελάχιστα βρεθήκαμε κοντά σε υπολογιστή.
Θα τον κρατήσουμε, όμως, ως την Τετάρτη. Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε την εκπομπή της προηγούμενης Τετάρτης για την επαναδόμηση του κράτους -έθνους αλλά και το θέμα της επόμενης εκπομπής. Πετρέλαια και οι προκλήσεις της Τουρκίας.

Η Τουρκία επιχειρεί να γίνει περιφερειακή δύναμη. Για να πετύχει το στόχο της αυτό πρέπει να ελέγξει τις ενεργειακές πηγές της περιοχής (πετρέλαια Αιγαίου, Κύπρου, Κιρκούκ) και τις ενεργειακές οδούς. Η Ελλάδα;

Γράψτε την άποψή σας.

24/11/08

Μπορεί να είναι επίκαιρες οι ιδέες του Ρήγα;

Που τον θυμηθήκαμε; Με τα Βαλκάνια να μας ταλανίζουν, τη διεθνή οικονομική κρίση να μετατρέπεται σε συστημική κρίση και την ανθρωπότητα να περνά σταδιακά σε έναν πολυπολικό κόσμο, ας αρχίσουμε να αναζητούμε πως θα κάνουμε τον περίγυρό μας πιο ασφαλή και ειρηνικό.
Η λογική "τι θέλεις και τα ανακατεύεις;" λογική που χαρακτηρίζει την ελληνική εξωτερική πολιτική, είναι μακρυά απο εμάς.
Γράψτε ό,τι σχετικό θέλετε., να μας βοηθήσετε στην προσέγγιση του θέματος.

20/11/08

Ο χώρος του "aspic"

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας για την εκπομπή της Τετάρτης 19/11/08 "Η φιλοσοφία και η σημασία της για μας σήμερα".

15/11/08

Ο χώρος του «aspic»

Στο χώρο αυτό μπορείτε να γράψετε τα σχόλιά σας για την εκπομπή της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου που είχε ως θέμα το πως διαμορφώνονται οι σύγχρονες ταυτότητες.

Μπορείτε επίσης να γράψετε την άποψή σας για το θέμα της επόμενης εκπομπής: «Η φιλοσοφία και η σημασία της για μας σήμερα».

ΥΓ. Που κατέληξε η συζήτηση για το blog; Η πρόταση να το μεταφέρουμε ως ξεχωριστό μόνιμο χώρο στο portal δεν είναι άσχημη. Τι λέτε;

6/11/08

Ο χώρος του "aspic"

Πως είδατε την εκπομπή για τις αμερικανικές εκλογές;

ΥΓ. Και για τις εκλογές να μην γράψετε, γράψτε για τη διατροφή. Έχει ενδιαφέρον.
Θυμίζει το μεθυσμένο (με το συμπάθιο) που έψαχνε το κέρμα που έχασε κάτω απο το φώς μιας κολόνας της ΔΕΗ, επειδή εκεί έβλεπε, ενω το κέρμα το έχασε στο σκοτάδι.
Πάντως, την ερχόμενη Τετάρτη, λέμε να ασχοληθούμε με τον Ντεριντά. Αναζήτηση ταυτότητας με προβολές στο μέλλον. Δηλαδή, βλέπουμε το μέλλον και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ταυτότητα με βάση αυτό που πιστεύουμε πως θα είναι.
Εδώ, τεχνητό άνθρωπο επιχειρούμε να φτιάξουμε, "μελλοντική" ταυτότητα δεν θα φτιάξουμε; Μεταπτυχιακό για το είδος της διαμόρφωσης ταυτότητας στα Σκόπια, για όποιον ενδιαφέρεται.
Και μια και μ' 'επιασε η φλυαρία- όπως λέει και ο Μάιρα καμιά φορά, γράφω πάνω απο δύο γραμμές-η συζήτηση για την εκπομπή της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου για το "τί είναι ο νεοέλληνας" προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. Ανεξαρτήτως της κριτικής που δεχθήκαμε. Αυτό δείχνει κάτι, με πιθανότητα σημαντικού στατιστικού λάθους, αφού οι χρήστες του internet είναι μιας κατηγορίας πολίτες και μικρός αριθμός στο σύνολο του πληθυσμού: Ότι η ταυτότητα αποτελεί αναγκαίο στοιχείο για τη ζωή του ανθρώπου. Και αν αυτό ισχύει για ανθρώπους σαν και αυτούς που έχουν πρόσβαση στο internet αντιλαμβάνεσθε την ανάγκη ταυτότητας για τον καθημερινό κόσμο που δεν έχει την πολυτέλεια να πολυσκέπτεται.
Αυτά, για να μην με κατηγορήσει ο maira για φλυαρία και για ...κατάχρηση εξουσίας.

Π.Σ.

2/11/08

Επόμενη εκπομπή: Αμερικανικές εκλογές (05/11/08)

Οι αμερικανικές εκλογές θα είναι το θέμα της επόμενης εκπομπής. Και επειδή μέχρι να αρχίσουμε να μεταδιδόμαστε όλα τα κανάλια θα έχουν πει και δείξει πολλά για την επικαιρότητα, προβληματιζόμαστε τι να κάνουμε για να έχει ενδιαφέρον η εκπομπή μας.
Μπορείτε να μας βοηθήσετε;

Συνεργάτες