30/10/08

Ο χώρος του "aspic"

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας για την εκπομπή της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου: "Τι είναι ο νεοέλληνας".

56 σχόλια:

sotiris93 είπε...

Γιὰ μᾶς τοὺς ἀπόδημους, πρόκειται νὰ "ἀνεβεῖ" ἡ ἐκπομπὴ στὴν κυρίως ἱστοσελίδα καὶ ἂν ναί, πότε περίπου;;;

anetos είπε...

aspic πάλι βιάστηκα και έγραψα στο απέναντι (κυριλέ site ) πιστεύω να με θέλεις και στο δικό σου
ελεγα οτι ο ατομικισμός ο «ανήθικος εγωκεντρισμός « η ανικανότητα για ομαδικότητα ,και δημιουργική συμμετοχή , Ο άκρατος δουλοπρεπής μιμητισμός ξενόφερτων πρότυπων
οι βασικές αιτίες για τα κακά του νεοέλληνα και της ελληνικής καθημερινότητας και πίσω από αυτά είναι η έλλειψη παιδείας και κουλτούρας η βασικότερη αιτία που την σειρά της είναι θέμα πολιτικό και αυτό με την σειρά υπάρχει διότι υπάρχει άρνηση και δυσκολία στην συμμετοχή ανθρώπων που θέλουν πράγματι να προσφέρουν στην πολιτική λόγω υψηλού κόστους , αφήνοντας έτσι χώρο στους διεφθαρμένους και στην οικογενειοκρατία …… αυτά κατάλαβα από την χθεσινή έξοχη συζήτηση
καθαρόμυαλων μη συμπλεγματικών ελλήνων ,και μετά μια από τα ίδια .
Συμπέρασμα , στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα να διαπιστώσουμε έχουμε πρόβλημα να διορθώσουμε …
Κάποτε σε μια σκανδιναβική χώρα για να μπω σε μια δημόσια τουαλέτα έπρεπε να βάλω ένα κέρμα ,βγαίνοντας κράτησα την πόρτα ανοιχτή για να μπει ο επόμενος , που
ήταν σκανδιναβός με ένα παιδάκι ,αυτός όμως δεν έμπαινε αλλά περίμενε να κλείσω την πόρτα ,για να βάλει το δικό του κέρμα …… μέχρι και στο κατούρημα υπάρχουν «αρχές» σε κάποιους λαούς … πόσα χρόνια σωστής παιδείας χρειάζονται κύριε Σαββίδη οι έλληνες ?
Το βιντεo της κας Καλλης πολύ καλό , πρέπει να ξαναπροβληθεί !!!!!

ου ...έλεγα λοιπόν ότι

macedonian είπε...

Να σας πω τι είναι ο Έλληνας.Σήμερα τα ξημερώματα έλαβε χώρα επίθεση εναντίον στρατοπέδου στον Εύοσμο Θεσσσαλονίκης από αναρχοφασιστοειδή.Μέχρι την ώρα αυτή κανένα κανάλι ή portal ή blog δεν ανέφερε το γεγονός.Άρα ο έλληνας γνωρίζει ότι του σερβίρουν.Οι έλληνες κατηγορούν όλους τους Αγγλοσάξωνες ότι "καταναλώνουν " ότι τους σερβίρουν-τους αποκαλούν δε "αμερικανάκια".Άρα οι έλληνες είναι αμερικανάκια,επιτέλους τους φτάσαμε!Θα κάνουμε και εκπομπή για τον Ομπάμα!

aspic είπε...

Άνετε,κατ αρχήν δέν είναι τίποτα δικό μου εδώ μέσα και μετά αποφάσισε επιτέλους με ποιούς θα πάς και ποιούς θα αφήσεις.
Μήν το παίζεις σε δυό ταμπλώ,δέν είναι σωστό.
Αλλά για το θέμα αυτό θα επανέλθω.
Πότε;
Σε λίγο.
Συμφωνώ μέχρι ένα σημείο σε αυτά που γράφεις.Το ίδιο και με τους καλεσμένους του σαββίδη χθές.
Δυστυχώς δέν την είδα από την αρχή την εκπομπή,πρόλαβα μόνο το δεύτερο μέρος εκεί λίγο πρι΄ν τις δώδεκα, για αυτό δέν έχω ολοκληρωμένη άποψη.
Από αυτά που είδα όμως,ο κύριος ζιάκας μου φάνηκε λίγο ξυνισμένος,λίγο αυστηρός,δέν κατάλαβα τα περι μηδενισμού που έλεγε και γιατί ισχύουν αυτά μόνο για τα ελληνικά πράγματα και όχι για τα παγκόσμια.
Για τον άλλο κύριο κάτω αριστερά (δυστυχώς δέν θυμάμαι το όνομά του),νομίζω ότι έπεσε στο λάθος κατ εμέ (που πέφτεις και εσύ άνετε),να μας βάλει σώνει και καλά να γίνουμε δανοί ή σουηδοί.
Από την μιά λέτε πώς πιθηκίζουμε,και από την άλλη μας δείχνετε εξιδανικευμένες συμπεριφορές των κατοίκων της αλλοδαπής για να ακολουθήσουμε.
Τέλος για τον κυριο γιανναρά,σωστά τα έθεσε τα ζητήματα,κατα την γνώμη μου όμως κατέληξε σε λάθος συμπεράσματα τόσο για τις αιτίες τους όσο και για την επίλυσή τους.
Συμφωνώ όμως απόλυτα μαζί του ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει γιατί ο έλληνας πρίν την επανάσταση ήταν δημιουργικός και μετά την επανάσταση έγινε κουκουντάβελο.
Όσο για τον καταναλωτισμό του έλληνα,το δέκα τοις εκατό του πληθυσμού που έχει κριτική σκέψη και διακρίνει τις ποιότητες ή την μετριοκρατία στην πολιτική,αυτά ισχυουν και πάλι παγκόσμια και δέν είναι γνώρισμα μόνο των ελλήνων,οπότε μας αδικούν να τα φορτώνουν αποκλειστικά σε εμάς.
Βασικά το κύριο σημείο που διαφωνώ με όλους τους χθεσινούς συζητητές και με αρκετούς στο πόρταλ και στο μπλόγκ,είναι ότι δέν πιστεύω ότι ο έλληνας πρέπει μέσα από την παιδεία ή ότι άλλο να αλλάξει σε έναν ανώτερο τύπο πολίτη,αλλά αντιθέτως θα πρέπει να αποδεχθεί αυτό που είναι και να μήν ντρέπεται και αισθάνεται μειονεκτικά απέναντι στους άλλους.Το δέχθηκε ο γιανναράς ότι ο πιθηκισμός ωφείλεται στην μειονεξία του έλληνα,δέχθηκε ότι το έθνος του έπεσε στενό και δέν του ταιριάζει,δυστυχώς όμως δέν το προχώρησε λίγο πιο πέρα και έμεινε εκεί.
Θα πρέπει αυτό το ίδιο που σήμερα φαίνεται αρνητικό στον έλληνα,να το κάνει να φαίνεται θετικό και να αφήσει τους σουηδούς και τους δανούς να κουρεύονται.
Οι μεσογειακοί λαοί,ανθρωπολογικά,δέν φημίζονται για την συλλογικότητά τους την μεθοδική τους σκέψη,την οργάνωση και λοιπά.Έχουν άλλα προτερήματα.
Στο κάτω κάτω και αυτή η συλλογικότητα και η οργάνωση των βορείων είναι που έφερε τους δυό παγκόσμιους πολέμους τουλάχιστον.
Δυστυχώς η χθεσινή εκπομπή μας έκανε να αισθανόμαστε σάν τους ξεφτίλες του πλανήτη.Και τα δειξε τα βίντεο ο παντελής,δέν τα έδειξε του πόσο ίδιοι ήταν οι παλιοί έλληνες με τους νέους;
Νομίζω πώς έχουμε εξιδανικεύσει το παρελθόν.
Τέλος πάντων,νομίζω πώς το θέμα δέν εξαντλήθηκε,παίρνει μερικές στροφές η συζήτηση ακόμη και καλό θα είναι να ξανακάνει ο σαββίδης μιά ανάλογη εκπομπή στο μέλλον.
Αυτά.
































Το λοιπόν άνετε,να φωνάξουμε και τους άλλους να κάνουμε μιά συζήτηση εδώ πέρα περί του τι θα κάνουμε τελικά με τα μπλόγκ και τα πόρταλ.
Μπερδευόμαστε να γράφουμε και στα δύο παράλληλα.
Μήπως να α φήσουμε το μπλόγκ και να πάμε όλοι στο πόρταλ;
Μπρός τρέχα να τους φωνάξεις απο δίπλα να κάνουμε γενική συνέλευση οι μπλογκεράδες.
Ή να πούμε στον σαββίδη να μας ενσωματώσει το μπλόγκ στο πόρταλ να είμαστε όλοι μαζί;
Ή δέν γίνεται λές;

Ανιχνεύσεις είπε...

Είμαι μαζί σας. Περιμένω την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

Π.Σ.

macedonian είπε...

Πάμε portal?

aspic είπε...

Πάμε πλατεία;

Το λοιπόν,προτείνω να μπούμε όλοι οι γνωστοί μπλογκεράδες που συμμετέχουμε εδώ μέσα (μήν κάθομαι και σας φωνάζω έναν έναν τώρα),και να καταθέσουμε ο καθένας τις απόψεις του περί του θέματος πορταλίστας ή μπλόγκερ.
Αφού συζητήσουμε στο τέλος να αποφασίσουμε και τι θα κα΄νουμε.
Μήν μας πάρει μήνες όμως γιατί ο σαββίδης μας περιμένει και τον καθυστερούμε.
Στόχος μας πιστεύω είναι να μήν μείνει κανείς δυσαρεστημένος,και άν είναι να διαλέξουμε πορταλ να μεταφερθούμε όλοι μαζί σε αυτό ταυτόχρονα (προσεκτικά όμως για να μήν σφηνώσουμε στην πόρτα) και άν είναι να διαλέξουμε μπλόγκ τότε να μεταφερθούμε πάλι στο πόρταλ ένας ένας σκορπιστά αυτή τη φορά (με προσοχή πάλι όμως,μήν κλείσει απότομα ο πρώτος την πόρτα πίσω του και κοπανήσει πάνω της ο επόμενος).
Όπως καταλάβατε δηλαδή ουσιαστικά το θέμα δέν είναι να διαλέξουμε μπλόγκ ή πόρταλ,αλλά το πώς θα μεταφερθούμε στο τελευταίο.
Καθότι ο θάνατος του μπλόγκ είναι προδιαγεγραμμένος ήδη,αφού όπως στην φύση,όπως στην αγορά,όπως στήν μόδα,όπως παντού,το καινούργιο τρώει το παλιό και τίποτα δέν μένει όπως είναι.
Το θέμα είναι να παζαρέψουμε την παράδοση του μπλόγκ στον σαββίδη με ευνοικούς όρους για μάς.
Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας.
Άντε πείτε και εσείς την γνώμη σας.
(άν έχει μείνει κανείς να την πεί βέβαια,γιατί σε λίγο δέν θα υπάρχει ψυχή εδώ μέσα).





















Π.Σ. ,εσύ που είσαι και το αφεντικό τι σε εξυπηρετεί καλύτερα να γίνει;
Και άν εγκαταλείψουμε το μπλόγκ θα το σβήσεις ολοσχερώς;
Όχι τίποτα άλλο αλλά θα σβηστούν και τα πόστ του μάιρα και ποτέ δέν θα μάθουμε από τι έπασχε τελικά.
Γιατί όσο υπάρχουν,όλο και υπάρχει καμμιά ελπίδα να τα μυριστεί κανένας ψυχίατρος να μπεί να κάνει την μελέτη του.

system failure due to insufficient evolution? είπε...

Aspic λες "Οι μεσογειακοί λαοί,ανθρωπολογικά,δέν φημίζονται για την συλλογικότητά τους την μεθοδική τους σκέψη,την οργάνωση και λοιπά."

Νομίζω ότι η συλλογικότητα, η μεθοδική σκέψη, η οργάνωση κ.λ.π, δεν είναι θέμα ανθρωπολογίας. Είναι προϊόντα που κατακτώνται σταδιακά από μια κοινωνία.

Μιλώντας και με όρους φυσικής, η εντροπία, δηλαδή η αύξηση της αταξίας ενός συστήματος ποτέ δεν ελαττώνεται. Ένα σύστημα πάντα τείνει προς μια αυξημένη χαοτική κατάσταση, μια σταδιακή αποδιοργάνωση.

Για να περάσει το σύστημα από μια κατάσταση αυξημένης εντροπίας προς μια κατάσταση μειωμένης εντροπίας πρέπει να ξοδευτεί ενέργεια, να παραχθεί έργο.

Μια κοινωνία λοιπόν πρέπει να κοπιάσει, να πεδευτεί για να πετύχει τα παραπάνω. Δεν είναι θέμα δηλαδή ανθρωπολογικών χαρακτηριστικών.

Οι μεσόγειοι λοιπόν Ισπανοί ας πούμε, γιατί είναι αυτή τη στιγμή δεκαετίες μπροστά σε θέματα οργάνωσης, τεχνολογίας, παιδείας κ.λ.π. σε σχέση με εμάς τους μεσόγειους Έλληνες;

Γιατί έχουν πόλεις κοσμήματα σε σχέση με τις δικές μας πόλεις;

Ξέρω τι θα μου πεις. Ότι αυτοί κάποτε ήταν αποικιοκράτες και μάζεψαν τεράστιο πλούτο από τις αποικίες, ότι κατέσφαξαν λαούς στην Αμερικανική ήπειρο, ότι δεν γνώρισαν τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο γιατί ήταν σύμμαχοι του άξονα, μπλα μπλα μπλα...

Μετά εγώ θα σου πω ότι πέρασαν και μια 35χρονη (και όχι 7χρονη) δικτατορία, μπήκαν αργότερα από εμάς στην ΕΟΚ, μπλα μπλα μπλα...

Είδες πόσο προβλέψιμοι είμαστε;

Τα ξέρω αυτά Aspic και ειλικρινά τα έχω βαρεθεί, δεν θέλω άλλες αναλύσεις-δικαιολογίες. Θέλω να προχωρήσω μπροστά, αλλά δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου, δεν έχει νόημα.

Αν δεν βρω εκεί έξω κάποιους που απαιτούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μια καλύτερη Ελλάδα, με περισσότερη οργάνωση, καλύτερη παιδεία, ανάπτυξη, αξιοκρατία, κράτος πρόνοιας, μια Ελλάδα που δεν θα σκοτώνει τα παιδιά της, είμαι χαμένος από χέρι.

Εσύ Aspic, είσαι;

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Παιδιά κι εγώ έχω μπερδευτεί με το μπλγκ και το πόρταλ και γράφω πια όπου νά 'ναι, χωρίς να θυμάμαι τι έγραψα που.

Το μεν πόρταλ το έχω συνηθίσει πια, το δε μπλογκ είναι το καταφύγιό μας για να μιλάμε ακόμα πιο άμεσα.

Οπότε εγώ είμαι μέσα για όποιες αλλαγές προτείνουν και οι άλλοι.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Υ.Γ. Άνετε την απολαμβάνω τη συζήτησή μας στο πόρταλ για το κατούρημα.
Εύχομαι να μην παρεξηγιέσαι με το ύφος μου, δεν είναι επιθετικό, απλώς παθιάζομαι με κάποιες απόψεις...

Harmonic Ecology = MI VIA είπε...

Κ. Σαβίδη, δε ξέρω γιατί η άποψή μου για την εκπομπή της 29ης στο σάιτ δε καταχωρήθηκε, θα ήθελα να βοηθούσατε να μαθευτούν οι αλήθειες σχετικά με τον πόνο των ζώων που είναι ίδιος με τον δικό μας, αλλά δεν τον υπολογίζουμε καθόλου. Αυτό δεν είναι φιλοζωία, αλλά φιλανθρωπία, αν σκεφτούμε τις αρρώστιες της κρεοφαγίας, τη μόλυνση κι υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την αλλαγή του κλίματος από τη κτηνοτροφία, και κατανοήσει τη φιλοσοφική πλευρά του θέματος που μας καθιστά ανήθικους και με χαλαρές συνειδήσεις, γι αυτό το ποστάρω κι εδώ μήπως δε το παρατηρήσατε.
ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
"Πολύ καλή η εκπομπή κι οι προσκεκλημένοι σας μέσα στην ουσία του θέματος, ενημερωθήκαμε ακόμη περισσότερο για πράγματα που δεν ακούμε ποτέ και δε προλαβαίνουμε με τους σημερινούς ρυθμούς της ζωής να το κάνουμε με ευχαίρια, αλλά οι καλεσμένοι σας, ως......νεοέλληνες φιλόσοφοι κι επιστήμονες, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τη διατροφή και την επίδρασή της στο χαρακτήρα και την εξέλιξη του ανθρώπου..
Θα ήθελα εδώ να σημειώσω πως υπάρχουν πολλές σύγχρονες έρευνες που επιστήμονες δηλώνουν "είμαστε ό,τι τρώμε", όπως ο Ιπποκράτης κι οτι οι αλκαλικές τροφές, τα φυτά, ηρεμούν τον άνθρωπο....
Μπορείτε να πάρετε το βιβλίο "Το θαύμα της αλκαλικής διατροφής" στο σάιτ του Παπασωτηρίου να καταλάβετε περισσότερα.
Μια έρευνα εξ' αυτών έδειξε πως με την υγιεινή φυτική διατροφή και άσκηση, βελτιώνεται το DNA μας, εξελίσσεται δηλαδή, εξελισσόμεθα..
http://www.pnas.org/cgi/content/full/105/24/8369?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=Dean+Ornish&searchid=1&FIRSTINDEX=0&resourcetype=HWCIT (Αμερικάνικη Ακαδημία Επιστημών)
Απ' την άλλη μεριά στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου 18-10-08 δημοσιεύτηκε άρθρο που μας έλεγε για επιστημονικά συμπεράσματα πως ο άνθρωπος έχει σταματήσει πλέον την εξέλλιξή του, πως δεν εξελισσόμεθα όπως όλα τα άλλα είδη το κάνουν στους αιώνες. Ακόμη, καταρίπτεται στο ίδιο άρθρο η Δαρβινική θεωρία και μένει ερωτηματικό για άλλες θεωρείες που θέλουν μια Δύναμη μεταφυσική να επεμβαίνει εδώ στη γη και τη ζωή.
Ειπώθηκε απο τον κ. Ζιάκα πως η μια, απ' τις δυό, θεωρία του διαφωτισμού πρέσβευε τα ίδια.
Οτι άνωθεν επεμβάσεις γεννούν τη συνείδηση και το πνεύμα και κατευθύνουν την εξέλιξή μας κι οτι είναι στα μείον μας που δε πιστεύουμε σε τίποτα πια.
Αν οι άνθρωποι, έρχονται στη γη με ένα σκοπό, της ομοίωσης ενός Δημιουργού όπως αφήνεται να εννοηθεί, τότε σίγουρα δεν έχουμε εμείς οι άνθρωποι να συγκρίνουμε τίποτε με ανώτερες αρετές που αποδίδουμε στην Ανώτερη αυτή Δύναμη, όπως η μη βία, η ευσπλαχνία, η αγάπη, η δικαιοσύνη, η ανιδιοτέλεια στη ζωή μας κι ειδικά στην εκμετάλλευση της φύσης και των ζώων,
αντίθετα απίστευτη σκληρότητα ανακαλύπτει κανείς αν ψάξει το θέμα π.χ. στο ίντερνετ
Επιπλέον, αν ευαισθητοποιηθεί, ανακαλύπτει με έκπληξη πως είναι πολύ μόνος στο κόσμο αυτό και πολύ ασήμαντος μπρος στα συμφέροντα, την αναλγησία της καλοπέρασης και ματαιοδοξίας και την απάνθρωπη θάλεγα, αδιαφορία για ό,τιδήποτε άλλο έξω από αυτά και τη βαθιά πεποίθηση του ανθρωποκεντρισμού γενικότερα!
Ε! Και? .... σου λένε... δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα...

Αυτό δεν είναι θέμα άξιο να θιχτεί από τους αξιότιμους δασκάλους μας;

Γίνεται με τέτοια κτηνώδη βία που υφίστανται τα κατώτερα όντα, γίνεται με 55 δις εκτρεφόμενα κι ίσως 100 δις πειραματόζωα που υποφέρουν φρικτά χωρίς λόγο αν μελετήσει κάποιος το σκοτεινό μέρος της επιστήμης, (αν, λέω αν, έχουμε κάποιο σκοπό από τη γέννησή μας να μπορέσουμε να τον επιτελέσουμε), γίνεται να εξελιχτούμε ως πνευματικά κι ανώτερα όντα που διακυρήσσουμε πως είμαστε κι απαιτούμε τα καλύτερα για τη πάρτη μας, γίνεται μια ανώτερη δύναμη, ακόμα κι η φύση, να μην υποβαθμίσει την αξία μας, να μη μας πισωγυρίσει, να σταματήσει ν' ασχολείται μαζί μας, ή και να μας εξαφανίσει ακόμα, αν δεν συμφωνεί η συμμετοχή μας στο σύνολο της ζωής, με το λόγο της ύπαρξής μας ση γη?

Δυο ώρες πριν αρχίσει η εκπομπή σας, βίντεο στην ΝΕΤ έδειχνε κάτι Γάλλους "επιστήμονες" που έλεγαν πως έκαναν πολλά χρόνια μυστικά πειράματα με ζώα για τεχνιτή, πλαστική καρδιά και τώρα περιχαρείς ανακοίνωναν πως δοκιμάστηκε με επιτυχία το τελευταίο μοντέλο τους πάλι σε ζώα κι όλα εντάξει για τη κονόμα τους, συγνώμη, για τους ανθρώπους ήθελα να πω, ( που πόσα χρόνια θα κερδίσουν? αξίζει τέτοια θηριωδία?), κι η κατα τα άλλα συμπαθέστατη κ. Χούκλη πανηγύριζε κι αυτή για το....Θαύμα της ¨"επιστήμης"..

Οι δημοσιογράφοι, δε ξέρουν πως στην υπόλοιπη δύση γίνονται αγώνες για κατάργηση αυτής της βαρβαρότητας και χαίρονται, ή χασκογελούν για τα κοψίδια, και μάσες με πτώματα αθώων ζώων, δε ξέρουν πως υπάρχουν 30 εκατ χορτοφάγοι στη Δύση και ΄κάποια δις στον υπόλοιπο κόσμο που ζουν πιο υγιείς και περισσότερο, όταν έχουν σωστές συνθήκες, δεν τους απασχόλησε καθόλου το θέμα να το ψάξουν από κοντά,....γιατί;... τι συμβαίνει;
Και δεν έχουν ούτε τη λεπτότητα να μη κάνουν τέτοια σχόλια χάριν των τηλεθεατών τους που έχουν δει τα ντοκυμαντέρ του Παπαχελά προ ημερών και του Κούλογλου παλιότερα και βρίσκουν και στο ίντερνετ αυτή τη φρίκη, ή στα ι-μέιλ που παίρνουνε; Δε σέβονται την ανάγκη της προταιρεότητας της προστασίας του περιβάλλοντος, της υγείας, του πολιτισμού που σιγοσβήνει από την επέλαση της βαρβαρότητας γενικότερα;
http://xortofagia.blogspot.com/2008/07/cnn-vegans.html#links
Αυτά γιατί δε τα έχουν επισημάνει οι φιλόσοφοί μας, δε θα έπρεπε να πουν, να κάνουν κάτι να τα σταματήσουν; Να ζούμε π.χ. μες την υποκρισία της γιορτής του Πάσχα και της ζωής, με εκατομμύρια σφαγές αθώων ζώων, ή τις ζωτομίες, τα βασανιστήρια, τις γούνες με τα γδαρσίματα ζωντανών ζώων, ή τις ηλεκτροπληξίες, την ακινητοποίηση, τον, την, το, τα,, χιλιάδες, εκατομμύρια, δις περιστατικά σκληρότητας, μπορεί να μας αντέξει η φύση ή ο Θεός, στον οποίον εκατομμύρια προσεύχονται για αγαθά και καλοπέραση, ή σωτηρία;
Δε διακρίνουν μια κατηφόρα, με τόση βία; αρκεί το συμφέρον, η οικονομία, η ανάπτυξη; δε διάβασαν τα σχόλια στο μπλογκ; δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη ενός σχολίου; μιας επέμβασης στη διαφώτιση της κοινής γνώμης για ευσπλαχνία για έλεος, τι να τα κάνουμε τα σοφά λόγια χωρίς συναίσθημα, χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς γενναιότητα στην υπεράσπιση αθώων; τι;
http://www.ecology-salonika.org/talk/viewtopic.php?t=217 ""

aspic είπε...

System failure,το ότι δέν φημίζονται οι νότιες φυλές για το μεθοδικό τους οργανωτικό τους πνεύμα,δέν σημαίνει ότι υστερούν σε τίποτα,για να μου λε΄ς περί εντροπίας και τα λοιπά.
Απλώς χρησιμοποιούν άλλα μεσα.
Ο κάθε λαός έχει τα προτερήματά του και τα ελλατώματά του.
Άλλοι λένε ότι αυτό ωφείλεται σε ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά,άλλοι σε πολιτισμικά,και λοιπά.
Σημασία έχει όμως,πώς οι νότιοι έχουν διαφορετικοι ψυχοσύνθεση από τους βόρειους,όπως διαφορετική έχουν οι μαύροι από τους λευκούς,οι κι΄τρινοι από τους κόκκινους,οι μπλε απο τους πράσινους (σε λίγο καιρό θα δούμε και μπλέ και πράσινους ανθρώπους όπως το πάνε οι γεννετιστές).
Το να μου λες τώρα ότι πρέπει να υιοθετήσουμε τα προτερήματα άλλων λαών για να προκόψουμε,όπως είπαν και χθές στου σαββίδη,νομίζω πώς εκτός ότι μας κάνει να μιμούμαστε κακήν κακώς τους άλλως,τελικά μας εμποδίζει να αναδεικνύουμε τις πραγματικές μας ικανότητες και δυνατότητες.
Ο καθένας είναι αυτό που είναι,και μπορεί.

ΥΓ Οι ισπανοί σε επίπεδο προσώπων,είναι ίδιοι και χειρότεροι από τους έλληνες.
Το άν πρόκοψαν οικονομικά,αυτό ωφείλεται στο ότι εκμεταλεύθηκαν τις ικανότητές τους.
Και η ικανότητα δέν έχει να κάνει μόνο μ ε την οργάνωση,την μεθοδικότητα και την συλλογικότητα.
Πάρε παράδειγμα τις ισπανικές ομάδες ποδοσφαίρου,στο ποσο καλύτερο ποδόσφαιρο αποδίδουν σήμερα από τις μεθοδικές γερμανικές (χωρίς να σημαίνει πώς και οι τελευταίες δέν έπαιζαν κάποτε το καλύτερο ποδόσφαιρο).
Υπάρχουν και άλλα πράγματα,όπως η φαντασία,το φιλότιμο,ο ενθουσιασμός,η ευελιξία,η προσαρμοστικότητα,ακόμη και η καπατσοσύνη ρε αδελφέ που τα καταφέρνουν καλά το ίδιο όπως και η μεθοδικότητα,οργανωτικότητα και λοιπά.
Φθάνει να τα δείς θετικα και όχι αρνητικά.




















Ερμάριον,τι θα πεί είσαι μέσα για όποιες αλλαγές προτείνουν οι άλλοι;
Και εσύ άλλος είσαι,και πρέπει να προτείνεις κάτι.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

προς : Harmonic Ecology = MI VIA

Μία ερώτηση: Εγω μπορεί να σκοτώνω 95 ζώα το χρόνο (αν βάλεις και τις κατσαρίδες και τις μύγες που εξολοθρεύω είναι πολύ περισσότερα). Αλλά αυτός που είναι χοτροφάγος πόσα αθώα χορταράκια σκοτώνει το χρόνο;

Πόσες χιλιάδες καημένα μπρόκολα που επρόκειτο να μεγαλώσουν, να γεράσουν, να διηγούνται στα μπροκολάκια τους τις ιστορίες από τα παλιά έχει στερήσει ο μέσος αδίστακτος χορτοφάγος που τα κόβει άκαρδα από τη ρίζα;

Πόσα κακόμοιρα λαχανάκια, άσπρα, μικρά, στο άνθος της ηλικίας τους έχουν στερηθεί τη χαρά της ενηλικίωσης χάρη στο αδυσώπητο βλέμμα του λυσσασμένου χορτοφάγου;

Και πόσα άλλα χορταράκια, επειδή ο ρατσισμός των καλλιεργητών τους έχει δώσει το παρατσούκλι "παράσιτα" σκοτώνονται χωρίς να αφεθούν να ζήσουν και αυτά όπως όλοι οι άλλοι ζωντανοί οργανισμοί;

...

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Εγώ προτείνω blog ανεπιφύλλακτα. Αλλά αν είναι να είμαστε οι μισοί εδώ και οι άλλοι μισοί εκεί, καλύτερα να είμαστε όλοι εκεί...

Harmonic Ecology = MI VIA είπε...

Για όποιον χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβει πως δε γίνεται να σωθούν οι άνθρωποι χωρίς τον υπόλοιπο ζωικό κόσμο κι είναι ανέφικτα ό,τι και να κάνουμε με τις καλές μας θελήσεις, ας ψάξουν λίγο ακόμα.
Είμαστε 6 δις και βασανίζουμε 150 δις για να ευχαριστηθούμε, μη το παίρνετε ελαφρά,
η WWF Hellas ανακοίνωσε σήμερα πως έτσι όπως πάμε μέχρι το 2030, θα χρειαστούμε 2 πλανήτες για να επιβιώσουμε, ο πρώτος μας τελειώνει..δείτε πάλι το βίντεο του CNN
http://xortofagia.blogspot.com/2008/07/cnn-vegans.html#links
KI APO NEW YORK TIMES
http://xortofagia.blogspot.com/2007/12/pdf.html#links
http://ygieinidiatrofi-zoi.blogspot.com
Αληθινά δημοσιεύματα
http://www.box.net/shared/o371evoggg
Και λίγες σκέψεις για τον πόνο των φυτών, τη πρώτη ατάκα που ακούω πάντα για την ηθική στη διατροφή.
http://xortofagia.blogspot.com/2008/10/blog-post.html#links

system failure due to insufficient evolution? είπε...

Aspic το προτέρημα είναι για όλους προτέρημα και το ελάττωμα είναι για όλους ελάττωμα.

Δεν ανήκει σε κανένα λαό και σε καμμιά κουλτούρα. Το ξαναείπαμε.

Δεν σημαίνει ότι αν βελτιωθούμε ως κοινωνία θα γίνουμε από Έλληνες ξαφνικά Σουηδοί, Δανοί, Γερμανοί ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε Έλληνες, αλλά καλύτεροι Έλληνες.

Είναι κακό δηλαδή στην τελική να θέλουμε να γίνουμε (και να γινόμαστε συνεχώς) ως άνθρωποι και ως Έλληνες καλύτεροι;

Όσο για το ποδόσφαιρο, δεν έχει και πολύ σχέση. Οι Ισπανικές ομάδες σήμερα μόνο Ισπανικές δεν είναι, οι Αγγλικές μόνο Αγγλικές δεν είναι, οι Γερμανικές μόνο Γερμανικές δεν είναι.

Και μη μου πεις για εθνικές ομάδες. Γιατί οι Πορτογάλοι και οι Άγγλοι και οι Σουηδοί δεν έχουν κανένα ευρωπαϊκό τίτλο ενώ εμείς έχουμε έναν (αλλά είχαμε Γερμανό στον πάγκο!).

Ανιχνεύσεις είπε...

aspic, επειδή με ρωτάς, εμένα με ενδιαφέρει να νοιώθετε εσείς καλά και δεν το λέω δημαγωγικά. Ακόμη και αν ζητήσετε κάτι άλλο να κάνουμε σετικά με την επικοινωνία μας θα προσπαθήσω να γίνει.
Εκείνο που δεν κατόρθωσα μέχρι στιγμής, παρόλες τις προσπάθειές μου, είναι να αναρτάται η εκπομπή στο portal. Δεν το αφήνω, όμως, θα το πετύχουμε, που θα πάει;
Και τα άλλα ζητήματα που έχουν τεθεί τα διάβασα και ό,τι μπορώ θα το κάνω.

Π.Σ.

Kenppe@gmail.com είπε...

Κε Σαββίδη,

Μπορούμε να βοηθήσουμε για την επξεργασία και το "ανέβασμα" της εκπομπής οπουδήποτε..

καθώς και να προτείνουμε ενναλακτικούς τρόπους επικοινωνίας

Επι-κοινωνήστε :

antifono@gmail.com

anetos είπε...

Πορταλ η μπλογκ ?

....Κιθαρίστας η ντραμερ ?

Μπλογκ = άνεση συμπεριφοράς ,ισχυρό αγχολυτικό ( ψυχολογική εξάρτηση ?),λίγη τσατίλα ,λόγος κυκλοθυμικός και ασυνεπής ,μπόλικο συναίσθημα και αμεσότητα , δικτυακή φιλία και «εριστική» ζεστασιά ,αμπελοφιλοσοφία , , «την βρίσκω !»

Βαθμός 90 στα 100

Πορταλ. = λίγο μαζεμένη,( καθωσπρέπει) συμπεριφορά , περισσότερη θεωρητικολογία και κάμποση επιτήδευση ,Φαρδύτερη συμμετοχή , δημιουργία ομάδων , ποιο λειτουργικό και ταυτόχρονη συμμετοχή σε περισσότερα θέματα . ξένα κείμενα , φιλοξενία αξιόλογων θεμάτων ,

Βαθμός 70 στα 100

Προτείνω και τα δυο , να συνυπάρχουν και να «μεταλλαχθούμε» ASPIC σε ένα είδος
70 % μπλογγεραδες και 30 % πορταλαδες , δηλαδή αντί portal , diporto
Δεν κουράζει ,απλά είναι θέμα συνήθειας .Μου αρέσει το μπλογκ και η παρέιστικη
αποδομηση αλλά θέλω και λίγο τάξη και δομή , μπορούν να υπάρξουν κάποιοι χαλαροί κανόνες ,άτυποι, που θα τους προτείνουμε όλοι και θα βοηθήσει ο Παντελής
πχ
- ταυτόχρονη ανακοίνωση του νέου θέματος και στα δυο
- όταν γράφουμε κάτι στο πορταλ το λεμε και στους άλλους «αποκεί» στο μέσα δωμάτιο .... κλπ

τι λετε ?

aspic είπε...

Άνετε,νομίζω ότι πολύ εύστοχα ανάλυσες το μπλόγκ και το πόρταλ.Έτσι όπως τα λές είναι και βασικά χρειάζονται και τα δύο να υπάρχουν.
Αλλά είναι που ειμαι λίγο τεμπέλης,πάλιωσε και ο κομπιούτορας και αργεί να γεμίσει τις σελίδες,γερνάμε και ξεχνάμε τι γράψαμε εκεί και τι εδώ που είπε και το ερμάριον,και μακάρι να έβγαινε καμμιά συσκευή στο μέλλον να ποστάρει κατευθείαν αυτά που θέλουμε να πούμε,να επέλεγε και μόνη της που να τα στείλει,χωρίς να καθόμαστε να τα σκεφτόμαστε και να τα πληκτρολογούμε,και κλίκ με το ποντίκι α πό δώ και κλίκ από κεί που λέει ο λόγος.
Τελικά οτιδήποτε κάνεις σε αυτή την παλιοζωή χρειάζεται κόπο.
Ακόμη και να ξαπλάρεις στον καναπέ,να πείς θα ξεκουραστώ για καμμιά ώρα ρε α δελφέ,μιά θα χτυπήσει το τηλέφωνο,μιάς θα ζεσταίνεσαι και θα σηκωθείς να ανοίξεις τα παράθυρα,μιάς θα κρυώνεις και θα σηκωθείς να τα κλείσεις,μετά ο γείτονας θα φωνάζει και θα σηκωθείς να τον γαμοσταυρήσεις και όλο σε κούραση θα βρίσκεσαι.
Είναι φρικτός αυτός ο πλανήτης που ζούμε αδέλφια.Η βαρύτητά του δέν αντιμετωπίζεται με τίποτα.Τελικά όλοι καταρέουμε,λειώνουμε,γινόμαστε ένα με το έδαφος.
Εν τω μεταξύ,δέν είναι να κάτσουμε μπροστά στο πληκτρολόγιο,και όλο πάφα πούφα,τι πράγμα είναι αυτό.Να τώρα που τα γράφω αυτά,έχω ένα τσιγάρο στο τασάκι,ένα στο χέρι,και ένα .....μρφφφ μρφφφφ....τι μυρίζει;....και ένα ξεχασμένο στο άλλο δωμάτιο που έχει πέσει στο χαλί.
Μισό λεπτό να πάω να δώ τι γίνεται μή πιάσω καμμιά φωτιά και επιστρέφω......













































Εντάξει το πρόλαβα.
Λίγο ακόμη και θα χε πιάσει φωτιά ο γάτος που ήταν δίπλα.
Είναι εκεί στην ίδια θέση από τον αύγουστο.
Δέν έχει κουράγιο ούτε τα βλέφαρα να ανοίξει.
Τι τραβάνε και αυτά τα ζώα.Σάματι έχει δίκιο ο harmonic ecology που τα λυπάται.
Το λοιπόν επανέρχομαι γιατί ξέφυγα κάπως,ένας από τους βασικούς λόγους που λε΄τε που συμμετέχω στο ωραίο μπλόγκ του σαββίδη και δέν φτειάχνω κάποιο δικό μου,είναι ότι ε δώ δέν έχω καμμιά έννοια τι θέμα να ανεβάσω,τι να αφήσω τι να αλλάξω,και τέτοια.
Υπεύθυνος είναι ο σαββίδης και η ομάδα του και εμείς ακολουθούμε ξεκούραστα και χαλαρά.
Τώρα όμως,από ότι φαίνεται μας πέταξε πίσω το μπαλάκι ο παντελής και πρέπει να αποφασίσουμε εμείς.
Και μάλλον από ότι φαίνεται από τις τοποθετήσεις του ά νετου και του ερμάριου,προτείνουν λίγο πολυ τα πράγματα να μείνουν ώς έχουν.
Τουλάχιστον να συμφωνούσαμε ρε παιδιά,τις μονές μέρες να γράφουμε στο μπλόγκ και τις ζυγές στο πόρταλ.Ή τα κοινωνικά και επιστημονικά θέματα να τα γράφουμε στο μπλόγκ άς πούμε και τα οικονομικά και γεωπολιτικά να τα γράφουμε στο πόρταλ.
Ή ακόμη το καλύτερο,άν γίνεται τεχνικά να βάλει το μπλόγκ ο σαββίδης στο πόρταλ,και απλώς να κάνουμε ένα κλίκ και να βγαίνουμε.
Έ;
Να βρούμε όσο γίνεται κάτι να την βγάζουμε πιο άνετα,άνετε.
Κουρασμένοι άνθρωποι ει΄μαστε.
Αλλά άς περιμένουμε και τους άλλους να δούμε τι θα πούν και στο τέλος αποφασίζουμε.
Λέτε να κάνουμε ψηφοφορία;
Να πούμε να μας το βάλουν εκεί στο πόρταλ που ψηφίζουν για διάφορα θέματα.


ΒΓ System failure,γιατί επιμένεις πώς μόνο των βορείων η οργάνωση και η μεθοδικότητα είναι προτερήματα και των νοτίων η φαντασία,η προσαρμοστικότητα και άλλα,δέν είναι;
Και βέβαια συμφωνώ να γίνουμε καλύτεροι,αλλα με τα δικά μας προτερήματα και όχι με των άλλων.
Εντάξει,όντως σήμερα και στο ποδοσφαιρο όπως παντού,υπάρχει ομοιογένεια.
Παρόλαυτά κάποιες διαφορές ανάμεσα στις διάφορες σχολές έχουν μείνει από το παρελθόν.Όπως και να χει πάντως,το γερμανικο ποδόσφαιρο φημίζεται για την πειθαρχία του και την οργάνωσή του και έχει δειξει θαυμάσια παικτικά δείγματα στο παρελθόν,και το ισπανικό φημίζεται για την φαντασία του και τον ενθουσιασμό του και έχει δείξει και αυτό ανάλογα θαυμάσια παικτικά δείγματα.
Δέν λέω κάτι άλλο,από το κάθε λαός να ακολουθεί αυτό που είναι και μπορεί.
Όσο για την κούπα που πήρε η εθνική μας,κατ αρχήν την πήραμε σάν γερμανοί (τρίτης κατηγορίας μάλιστα) και μετά,και εγώ στην αρχή όπως όλοι μας ενθουσιάστηκα και πανηγύρισα το κύπελλο,σήμερα όμως που το ξανασκέφτομαι πραγματικά ντρέπομαι για αυτό.Το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ελλάδα ήταν ένα άθλιο παιχνίδι σκοπιμότητας.
Και μήν περηφανεύομαστε και πολύ,γιατί τελικά οι ξένοι,αυτό θυμούνται μονο από την εθνική μας.


ΒΓ2 Harmonic ecology,καλά στα λέει το ερμάριον για τα μπρόκολα.
Και πέρα ότι βασανίζετε εσείς οι χορτοφάγοι όλα αυτά τα φυτά (και μάλιστα σκέψου πόσα από αυτά τα τρώτε ζωντανά χωρίς να τα σκοτώσετε στην κατσαρόλα πρώτα ) εμμέσως βασανίζετε και σκοτώνετε και ένα σωρό μικροσκοπικά ζωάκια που εξολοθρεύει ο καλός αγρότης για να σας φέρει τα μπρόκολα στην αγορά μεγάλα και λαχταριστά.
Βέβαια δέν διαφωνώ καλά και σώνει με την χορτοφαγία,το βρίσκω όμως πολύ δύσκολο να διαδοθεί και να επικρατήσει σε μιά εποχή σάν την σημερινή,που την ευμάρειά της και τον πλούτο της τα ωφείλει σε ένα βαθμό και στον φθηνό κρέας που μαζί με το πετρέλαιο κινούν τα πράγματα στην δύση.
Την βιομηχανική επανάσταση δηλαδή,άν δέν ακολουθούσε η επανάσταση της μπριζόλας τότε δέν θα είχε κανένα αποτέλεσμα.
Έπρεπε να εξασφαλιστεί στον εργάτη γρήγορη και συμπυκνωμένη τροφή σε ενέργεια και πρωτείνες.
Τι νομίζεις;
Και οι εργάτες ζώα είναι που τα ταίζουν για να παράγουν έργο.

ΒΓ3 Αντίφωνο τι έγινε την επεξεργάστηκες την περασμένη εκπομπή να μας την προβάλλεις;
Άντε τι αργείς;
Άν θέλεις να συνεργαστείς με τον σαββίδη,πρέπει να είσαι γρήγορος και να δειξεις μεγάλο επαγγελματισμό.
Ο σαββίδης βάζει υψηλά στάνταρντς στις δουλειές του.

system failure due to insufficient evolution? είπε...

Ωραία λοιπόν αφού το θέτεις έτσι ας εξηγήσω κάπως αλλιώς τι θέλω να πω.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα τελευταία χαρακτηριστικά που ανέφερες.

Η φαντασία και η προσαρμοστικότητα που λες δεν μπορεί να είναι χαρακτηριστικά ενός κράτους, ούτε καν μιας εθνότητας. Ο καθένας μας όπου και αν βρίσκεται, όποια και αν είναι η εθνικότητά του, έχει λιγότερη ή περισσότερη φαντασία και μεγαλύτερη ή μικρότερη προσαρμοστικότητα, είναι δηλαδή διαφορετικός από τον οποιονδήποτε όσον αφορά αυτά τα χαρακτηριστικά.

Οι Ισπανοί που είπες, σε επίπεδο προσώπων είναι όλοι διαφορετικοί. Στην πραγματικότητα λοιπόν, σε επίπεδο προσώπων δεν υπάρχουν Έλληνες, Ισπανοί κ.λ.π., όλοι είναι διαφορετικοί και ο καθένας με την δική του προσωπικότητα.

Όμως δεν μπορείς να πεις για ένα κράτος ότι έχει φαντασία, ή ότι έχει προσαρμοστικότητα, ή ότι είναι καπάτσο ας πούμε.

Μπορείς όμως να πεις για ένα κράτος ότι είναι οργανωμένο. Ή ότι το Α κράτος είναι πιο οργανωμένο από το Β κράτος σε όλες τις δομές του.

Τώρα είμαστε ας πούμε στην Ισπανία και βλέπουμε τον Πάμπλο που έχει πολλή φαντασία, τον Φερνάντο που υπερτερεί σε μεθοδικότητα και τον Φελίπε που είναι ο πιο καπάτσος.

Διαπιστώνουν ότι το κράτος στο οποίο ζουν έχει πολλά προβλήματα σε επίπεδο οργάνωσης. Επιστρατεύει λοιπόν ο καθένας τις ικανότητες του και προσπαθούν να φιάξουν ένα κράτος πιο οργανωμένο και πιο ανθρώπινο για όλους τους συμπατριώτες τους.

Πάμε τώρα στην Ελλάδα και βλέπουμε τον Μήτσο που είναι καπάτσος (μπορεί και πιο καπάτσος από τον Φελίπε), τον Γιάννη που έχει φαντασία (μπορεί και περισσότερη απ'ότι ο Πάμπλο) και
τον Κώτσο που είναι ο πιο μεθοδικός (μπορεί και πιο μεθοδικός από τον Φερνάντο).

Βλέπουν ότι το κράτος τους είναι από οργάνωση άστα να πάνε αλλά αντί να επιστρατεύσουν τις ικανότητές τους για να φιάξουν ένα οργανωμένο κράτος πιο ανθρώπινο για τους συμπατριώτες τους λένε: και τι μας νοιάζει εμάς ρε αδερφέ, εμείς βολευτήκαμε, δε πα να κουρεύονται;

Τώρα έρχεται και ο γιος του Μήτσου (που μπορεί να είναι και πιο καπάτσος απ'τον μπαμπά του), ο γιος του Γίαννη και ο γιος του Κώτσου. Βλέπουν τους μπαμπάδες τους τι καλά περνάνε και λένε: ωχ αδερφέ, στην τελική εμείς θα αλλάξουμε την Ελλάδα; Δε πα να κουρεύονται;

Ελπίζω να κατάλαβες που το πάω και να μη σε κούρασα.

Όσο για την μπάλα μην κολλάς. Ένα παιχνίδι είναι. Ένα παιχνίδι που έγινε μπίζνα. Και αν βάλεις μέσα τα στημένα παιχνίδια, τις διαιτησίες και τα ασύλληπτα ποσά που παίζονται σε στοιχήματα, δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.

Όσο για τον τίτλο το 2004, είχαμε και πολλή κολοφαρδία. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε φτάσει ούτε στους 8. Και οι Δανοί το 92 από τις παραλίες ήρθαν έτσι για πλάκα και πήραν την κούπα.

Γι'αυτό σου λέω, δεν βγάζεις άκρη...

Αν πάλι δεν σου αρέσει το ότι είμαστε και μεις κράτος, με όλα (ομολογουμένως) τα δεινά του συστήματος δυτικού τύπου (και που στην ουσία πολλοί από εμάς μισούμε) τότε με γεια σου με χαρά σου. Άλλο καπέλο. Μπορούμε να το συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή.

Harmonic Ecology = MI VIA είπε...

Χμμμμ....συγνώμη, λάθος έκανα...
Λόγω του κ. Σαβίδη, νόμισα πως θα είχε κάποιο επίπεδο γνώσεων, κουλτούρας και καλλιέργειας το blog του.
Αλλάζω γραμμή πλεύσης, πείτε τα μόνοι σας, που συμφωνείτε κι όλας κι αφήστε άλλους ν' αναρωτιούνται για το επίπεδο του νεοέλληνα ή και τι σημαίνει η "επανάσταση της μπριζόλας"!...www.meatrix.gr
Δε κοιτάτε για καμιά επανάσταση στις ανύπαρκτες αξίες μας;
Όσο θα ονομάζουμε μπριζόλες, χοιρινό και κοψίδια, ζώα που σε κοιτάνε στα μάτια, που κλαίνε στη σφαγή και σπαρταράνε, τίποτα καλύτερο δε θα δει ο άνθρωπος, θα το καταλάβετε, αλλά θα είναι αργά.
Αντε, πηγαίνετε να δείτε κανά σήριαλ στα μέτρα σας τώρα, ή παίξτε με το ίντερνετ να συνεχίσετε τον ύπνο, γειά.

aspic είπε...

Για τους λόγους που λές system failure,του έλληνα του έπεσε στενό παπούτσι το έθνος και για αυτό πρίν την επανάσταση ήταν δημιουργικός που είπε και ο γιανναράς.
Διότι όντως ένα κράτος πρέπει να έχει οργάνωση όπως λές.
Για αυτό τα βόρεια κράτη είναι πιο οργανωμένα,καθαρά και σωστά.
Όμως και η φαντασία και η προσαρμοστικότητα και ευελιξία δέν θα το έβλαπτε.
Για αυτό δέν σημαίνει,ότι στην οργάνωση που υστερούμε εμείς οι νότιοι,δέν μπορούμε να την υποκαταστήσουμε με άλλα πράγματα.
Νομίζω πώς θα πρέπει να ξεφύγουμε απο την μίμηση των άλλων και να παίξουμε με τον δικό μας τρόπο.
Εξάλλου όπως πάνε τα πράγματα σήμερα,κυρίως στον θέμα του περιβάλλοντος,νομίζεις πώς οργάνωση και μεθοδικότητα χρειάζεται για την επίλυση,ή φαντασία και προσαρμοστικότητα;
Διότι να δείς που χαρακτηριστικά σάν των ελληνων που σήμερα φαίνονται εντελώς ποταπά και αρνητικά,ενδεχομένως να είναι α πό τα πιο κατάλληλα που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις σε κρίσεις του μέλλοντος.
Και τελικά ρε system δέν είπα ότι είμαστε οι καλύτεροι,αλλά σίγουρα δέν είμαστε και οι χειρότεροι.
Ο κάθε λαός πρέπει να συμβάλλει στον πλανήτη,με τα προσόντα που διαθέτει.
Όλοι καλοί είμαστε,γιατί να τσακωνόμαστε ποιοι είναι οι καλύτεροι,οι βόρειοι ή οι νότιοι;
Τέλος πάντων,δέν διαφωνώ με αυτά που λές,δέν συμφωνώ όμως κιόλας.






















Εσύ τι λές;
Μπλόγκ ή πόρταλ;

aspic είπε...

Ρε συ harmonic ecology,γιατί μας μιλάς με αυτό το τρόπο,μας προσβάλλεις και μας στενοχωρείς και είμαστε και ευαίσθητοι;
Μόνο τα ζώα σκέπτεσαι και τους ανθρώπους καθόλου;
Ξέρεις ποσο προσέχω τα ζωάκια και τα φροντίζω;
Σε λακούβα με νερό να δώ καμμιά σφήκα κανένα πεταλουδάκι,σταματάω και το βγάζω έξω και το κουνάω στον αέρα να στεγνώσει για να μπορεί να πετάξει πάλι.
Το ζήτημα που θέτεις με προβληματίζει,αλλά δυστυχώς ειναι έξω ακόμη από τις δυνατότητές μου.
Εντάξει,το είπα δέν διαφωνώ μαζί σου με την χορτοφαγία,πιστεύω ότι στο μέλλον σίγουρα δέν θα σκοτώνουμε τα ζώα,αλλά δυστυχώς αυτό το μέλλον είναι πολυ μακρινό.
Δέν σου είπα ότι συμφωνώ με την επανάσταση της μπριζόλας,σου περιέγραψα απλώς τι ισχύει σήμερα.
Και στο κάτω κάτω πρέπει να παραδεχθείς,ότι σε σχέση με τα αρπακτικά ζώα που βλέπουμε στα ντοκυμανταίρ και τυραννούν τα θηράματά τους όταν τα σκοτώνουν,ο άνθρωπος έχει βελτιώσει κάπως τις συνθήκες του θανάτου τους.
Αλλά δυστυχώς είναι ανέφικτο να μιλάμε ακόμη για χορτοφαγικές συνήθειες.
Πέρσι το σεπτέμβρη έτρωγα για δυό μέρες μόνο σταφύλια και ραπάνια,και δέν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου.
Έπαθα και κατάθλιψη έ και όλα μου φαινόνταν μαύρα.
Τέλος πα΄ντων,είσαι άδικος να μας λές χαμηλού επιπέδου,επειδή τρώμε κρέας,μιά δυό φορές την βδομάδα και μείς.
Τι να κάνουμε;

























Τα μανιτάρια στα ζώα ή στα φυτά ανήκουν;

anonymos" είπε...

Γιατί πρέπει να ομαδοποιούνται οι συμπεριφορές?
Γιατί κάποιος κάνει κάτι και δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος αλλά ολόκληρο το έθνος ή όλοι οι γήινοι?
Γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε την διαφορετικότητα και την συνύπαρξη όλων μαζί. Γιατί η παρακμή ορισμένων να αφορά όλους και το ανάποδο. Γιατί ο κ. Γιανναράς μιλάει για πηθικισμό (θέλοντας να δώσει αρνητική έμφαση) όταν ο ίδιος μιμείται κάποιους άλλους?
Γιατί ο καθένας από μας θέλει να τους έχει όλους με το μέρος του? και άλλα πολλά, αλλά καταλάβατε το πνεύμα μου.....

system failure due to insufficient evolution? είπε...

OK aspic και anonymos ξέρω τι θέλετε να πείτε και είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό.

Όσο για blog ή portal, δεν με απασχολεί και πολύ. Εκφράζομαι όπως εκφράζομαι όπου και αν γράφω.

Δηλαδή για να το κάνω λιανά aspic δεν μπορώ επειδή θα πάω να γράψω στο portal να βάλω τα καλά μου. Δεν θα είμαι ο εαυτός μου, με πιάνεις;

Υ.Γ.: και μεταξύ μας, ούτε γραβάτα δεν ξέρω να δένω!

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

προς Harmonic Ecology = MI VIA

Θυμάμαι ένα ντοκυμαντέρ στο οποίο είχε πάει κάποιος και είχε κόψει ένα φυλλαράκι από ένα δέντρο. Κάποιοι παραδίπλα είχαν ένα κουτί που έπιανε υπέρηχους και πιάσαν έναν υπέρηχο από το δέντρο, και το ερμήνευσαν ως αντίδραση στον πόνο.

Και αυτά έχουν ζωή Harmonic, όχι μόνο τα ζώα με μάτια. Απλώς αντιλαμβανόμαστε τον πόνο των δεύτερων.

Εγώ, δεν είναι ότι διαφωνώ με την χορτοφαγία, απλώς την θεωρώ τζάμπα κόπο.

Μόνο οι πέτρες δεν έχουν ζωή. Αλλά αυτές δεν τρώγονται. Και σε αυτή την άκαρδη φύση, τρώμε όλοι, ο ένας τον άλλον, κι εμάς θα μας φάει το χώμα, και το χώμα θα το φάει το δέντρο, και το δέντρο θα το φάει η κατσίκα, που θα την φάει ένας άνθρωπος, ο οποίος θα συνεχίσει τον ίδιο φαύλο κύκλο.

Ακόμη και τροφές όπως το γάλα και τα αυγά, έχουν ζωντανούς οργανισμούς μέσα τους. Αν δεν είχαν, δεν θα ήταν ωφέλιμα και δε θα ήταν φαγώσιμα.

Ματαιοπονία λοιπόν η χορτοφαγία. Και το δέντρο έχει γονείς, και μοιάζει στους γονείς του, και αν του κάνεις καμιά πληγή βγάζει ρετσίνι να την επουλώσει, και αρρωσταίνει και παγώνει και αναρρώνει.
Δηλαδή είναι ανάγκη να σε κοιτάξει με ένα περίλυπο βλέμμα για να καταλάβεις ότι πονάει όταν του κάνεις μια χαρακια;

Και τελικά, αν αρχίσουμε να τα λυπόμαστε όλα και να νιώθουμε ενοχές που τρώμε, θα αρχίσουν και αυτά να νιώθουν ενοχές που τρων εμάς και θα τελειώσει η ζωή στον πλανήτη γιατί όλοι λυπηθήκαμε όλους με αποτέλεσμα να πεθάνουμε από την πείνα.

cyclos είπε...

Το πόρταλ έχει ένα σωρό δωμάτια που συζητάει ο κόσμος. Εδώ είναι παράγκα μπροστα στο πόρταλ, αλλά είμαστε όλοι μαζί σ' ένα θέμα, ενώ εκεί θα χανόμαστε στους χώρους και στα διάφορα άρθρα.
Ο κόσμος στο πόρταλ είναι σοβαρός, έχει επίπεδο. Έχω δει σχόλια που μοιάζουν περιλήψεις ορισμών από πανεπιστημιακές σημειώσεις (όχι πολύ παλιές μάλιστα), τα οποία σχόλια εκφέρονται με το σχετικό στόμφο.
Τί καταλαβαίνετε? Θα γράφει από κάτω ο άσπικ τι έξυναν οι καλόγεροι και ακόμη πιό κάτω θα γράφει ο καλοπροαίρετα θυμωμένος μάιρας "ΕΙμαι ο Οφιςςς" "σαπισμεΝΟΙ εΓΚΕφαλοι" "αεροΠΛΑΝΑκια" και τέτοια?
Θα θορυβηθεί ο ονοματεπώνυμος κόσμος του πόρταλ, ο οποίος προφανώς μπορεί να δεχθεί περιορισμένο αριθμό παρομοίων σχολίων.
Αν θέλει το αφεντικό ίσως θα μπορούσε να ενσωματωσει το μπλογκ, δηλ. να βάλει ένα λινκ στο πόρταλ για να μην έχουμε δύο ξεχωριστές ιστοσελίδες στα αγαπημένα.
Για το κυρίως θέμα θα φροντίσω να επανέλθω, πρέπει να φύγω τώρα και κλείνω.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Έχω μια ιδέα. Το blog να περιοριστεί σε τρία θέματα:

1. Ο χώρος του aspic (που είναι το σήμα κατατεθέν του blog).
2. Το θέμα της επόμενης εκπομπής.
3. Οι ερωτήσεις για την εκπομπή.

Βέβαια πρέπει να είναι αναρτημένα ταυτόχρονα στο portal και στο blog. Αλλιώς, όλοι θα γράφουν εκεί που πρωτοαναρτήθηκε το θέμα, και θα ασχολούνται με την εκεί συζήτηση.
Για παράδειγμα, μέχρι αυτήν την ώρα που γράφω, στο blog δεν υπάρχει χώρος για σχολιασμό στο θέμα της επόμενης εκπομπής. Έτσι θα πρέπει να γράψω στο portal. Όπως γράψαν και όλοι οι άλλοι.

Αν συμφωνείτε οι υπόλοιποι με τα παραπάνω, να τα ζητήσουμε από τον Σαββίδη.

Ανιχνεύσεις είπε...

Λοιπόν θέλω να γράψω και εγώ κάτι που μου έκανε εντύπωση.
Τα σχόλια που δέχθηκα για την εκπομπή ήταν και θετικά και αρνητικά.
Τα θετικά δεν τα συζητάω, διότι το σκεπτικό των ανθρώπων που τα διατύπωσαν ήταν λίγο πολύ σαν το δικό μου.
Τα αρνητικά με προβλημάτισαν.Μήπως έκανα λάθος, σκέφθηκα.
Ώσπου, το Σάββατο επισκέφθηκα μια μονάδα παραγωγής κρασιών στην περιοχή της Φλώρινας.
Οι άνθρωποι μου είπαν πως ενώ παράγουν εξαιρετικό κρασί με διεθνή βραβεία, έχουν το εξής πρόβλημα.
Στην Ευρώπη που γνωρίζουν ποιά είναι η Ελλάδα και οι έλληνες, μόλις ακούν Ελληνικό προϊόν "κουμπώνονται" χωρίς να μπούν στον κόπο να το δοκιμάσουν. Έχουν μια αρνητική, αρνητικότατη εικόνα για μας.
Στην Αμερική που δεν ασχολούνται και δεν γνωρίζουν πολύ την Ελλάδα και τους έλληνες, κρίνουν το προϊόν απο την ποιότητά του. Και εκεί πάμε καλά.
Τι σημαίνει αυτό; Γιατί όσοι μας γνωρίζουν λένε αμάν; Και πόσο λεβεντιά είναι να λέμε: Βρε δεν παν να πνιγούν...
Ένα απο τα τηλεφωνήματα που δέχθηκα ήταν μιας κυρίας-δικηγόρος μάλιστα δήλωσε- που μου έλεγε σε ύφος ι ταμο (δείχνει και την ποιότητα αυτού του είδους των ελλήνων) πως Ελλάδα και έλληνες δεν είναι αυτό που δείξαμε αλλά κάτι πολύ διαφορετικό, εμένα μου έμοιασε εξωτικό αυτό που μου περιέγραφε. Δεν είχε καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Πως είναι δυνατόν ενω βρισκόμαστε στον πάτο του πυθαριού, οριμένοι, ίσως και πολλοί να ηδονίζονται με αυτό που δίνουμε ως στίγμα-όχι στους άλλους αλλά στον εαυτό μας;.
Για πόσο ακόμη θα καταχρεωνόμαστε χωρίς να μπορούμε να παράγουμε κάτι ανταγωνιστικό; Και καλή η...ιδιαιτερότητα, (μαγκιά τη λένε κάποιοι) αλλά πόσο μπορεί να τραβήξει; Πόσο μπορούν να μας ανεχθούν; Διότι ζούμε σε έναν αλληλοεξαρτώμενο κόσμο.
Θα μου πείτε τι μας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μας; Δεν νομίζω πως είμαστε άνθρωποι των σπηλαίων.
Απο την άλλη η εργαλειακή αντίληψη ότι το θέμα είναι η ιστορική νομοτέλεια και αυτά πουν θέτω ως ερωτήματα είναι μικροαστισμοί, βρίσκεται μακράν του δικού μου προβληματισμού.
Οπότε; Οπότε, τίποτε. Εδώ σταματάμε.

Π.Σ.

MAIRA666 είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΑ ( φιλε μου ) ΕΠΕΣΕΣ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ.!!!


ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΗΡΘΑ . ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΚΑΦΕ
ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ.

Η ΘΕΑ ΝΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ !!!!!!!


Δεδομενου λοιπον ότι ειμαι ο μοναδικος, οπου κάθε λεξη
και φραση που χρησιμοποιω πρεπει να την εξηγω και αν είναι δυνατον να την αποδικνειω προκειμενου να ανεβασουμε το επιπεδο του μπλογκ τοτε ας κανω την αρχη.

Οφις = παρα του οπτω το βλεπω. Οπτικον γαρ , ότι κοιμωμενον ανεωγμενους εχει τους ωπας.

Αρα όπως εχω ηδη εξηγησει και παλαιοτερα σημαινει ότι όχι μονο
δεν εφυγα αλλα ειμαι εδώ και παρακολουθω αγρυπνα το μπλογκ

καλοπροαιρετα = δεν εχω κανενα προσωπικο οφελος για το οτιδηποτε
γραφω . Μαλλον το αντιθετο εισπρατω.

Αληθεια ποσοι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ κυκλοφορουν μεσα
Στο μλπογκ .? Ελαχιστον τρεις. ( υπαρχουν και αλλοι)


Με θυμο = αν θ υ μ η θ ε ιτ ε κατά Αριστοτελη εχουμε ΤΡΙΑ ( γατι οι αρχαιοι ασπικιε δεν γνωριζαν το τρια ) ΕΙΔΗ ψυχης ( και όχι γενη ασπικιε) . 1. ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΝ ( καμια σχεση με ΓΚΡΙΣΠΑΣΝ ,ΣΟΡΟΣ και λοιπες δυναμεις)

2. ΘΥΜΙΚΟΝ ( θυμοειδες) ενδιαμεσον


3. ΖΩΙΚΟΝ αυτό το ειδος της ψυχης σας εχω πει ηδη ποιοι το εχουν


Αν σας κοψουν το ΘΥΜΙΚΟΝ , τοτε εχεται μονο το ΖΩΙΚΟΝ, δεδομενου ότι η κυριαρχια του ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ πανω στο ΖΩΙΚΟΝ
δεν υπαρχει.

Αρα λοιπον καλοπροαιρετα με θυμο ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι οτιδηποτε γραφω το γραφω ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για το κοινο καλο προκειμενου
Να ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ μερικων και να αρχισουν να ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΟΥΝ ( όχι διαβαζουν) και όλα αυτά βεβαια με την βοηθεια του θυμου με το οποιο δηλωνω ότι ΥΠΑΡΧΕΙ και μεσολαβει προκειμενου το ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΝ ( θειον) να κυριαρχει επι του ευτελους
Ζωικου .
ΚΥΡΙΟΙ απλα ανοιχτε βιβλια , όχι από αυτά που ανοιγει η γνωστη τριαδα. Δεδαδες βιβλια κυκλοφορουν της ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Εμενα με αφησαν ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ καπιοι καλοι μπανινιωτηδες και κατι κουλτουριαρηδες ηθοποιοι, τραγουδηστες , δημοσιογραφοι, δασκαλοι υπουργοι, τομεαρχες κλπ.( ολα σε εισαγωγικα κλεισμενα. ) Εδώ στο μπλογκ υπαρχουν ψυχες που μενουν ΑΠΑΙΔΕΥΤΕΣ γιατι καποιοι θελουν να διαβαζουν και να τις παραμορφωνουν με την ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ της ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ( αριστεριστικα - οικολογοικα - ινδιανικα - κλπ)

Τελευταιο χτυπημα ρωμαικες επιστολες. ( ποσοι ερευνητες τυπου σερλοκ χολμς) χρειαστηκαν για να βρεθουν ? ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και επιστολες του ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ, ο οποιος είναι και ευκαιρος και επικαιρος.
Δεν χρειαζομαστε επστημονες για να τις βρουμε. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΝ.






ΥΓ προς Mr . savidi. H sabidi H sabath H σαββιδη η σαβ(ρ)δη η εν
Τελει και ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΕ. ΑΛΗΘΕΙΑ ποιοι εχουν ιερο
Το σαββατο ? νομίζετε ότι κανω πλακα ?

ΣΥΓΝΩΜΗ παιδια , τωρα που Κατεβασα το επιπεδο . Αλλα το κατεβασα? Μηπως λεω πραγματα που ουτε ο Γιαναρας η εκεινος
Ο ζουραρης που μπερδευει τα μοναστηρια με την εκλησια του δημου και
ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΓΙΑΝΑΡΑΣ με τα βλαχαντερα εκ κυπρου μπορουν να πουν ? Αληθεια μηπως εγω ανεβαζω επιπεδον και
Όχι αυτοι , που ομιλουν η γραφουν απταιστως την ΑΓΓΛΙΚΗΝ ?



ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΕΡΙ ΕΒΡΑΙΩΝ MR. SAVIDI ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜ
ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ.
Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΜΟΥΛΩΧΤΟΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ, ΧΕΙΛΑ ΜΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ . ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ. ΟΥΤΕ Η ΝΕΑ ΚΑΡΔΙΑ ΕΚ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ Η ΣΕ ΣΩΖΕΙ ?

ΧΕΙΛΑΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΝΗΜΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΝΕΤ2

ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ . ΕΣΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ( ΚΑΘΩΣ
ΔΗΛΩΣΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ) ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ . ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ –ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ +ΨΕΜΑ = ΨΕΜΑ.
ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ «ΕΒΡΑΙΟΛΟΓΟΣ» ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΨΕΥΤΗΣ. Ο ΠΡΩΤΟΣ «ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ» ,ΕΣΥ ?


ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.?
ΤΟΣΟΙ ΛΑΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ . ΤΟΣΑ ΕΘΝΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ
ΤΟΥ MIRAGE.






*** ΑΣΠΙΚΙΕ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ. !!!!!! ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΒΛΕΠΩ.




ΥΓ2 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ « ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ¨» ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΗΚΟΤΗΤΑ , ΤΑΞΗ , ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΣ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΣΤΡΑ . ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΑΞΗ / ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ , Η ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ?
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ Ως ΠΡΟς ΤΙ ? ΕΤΣΙ ΑΣ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΡΟΥΣ . ΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ , ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.



ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΕΞΟΡΙΣΜΟΥ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ Α.Ε. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΗΙΝΟΙ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΥΡΑΝΙΟΙ Η ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΤΕΣΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΥΡΑΝΙΟΙ.
ΟΙ ΓΗΙΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ Η ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.




Μηπως θελει καποιος να αναλυσουμε το ΓΗΙΝΟΣ η το ΟΥΡΑΝΙΟΣ ?

******* Προειδοποιση προς ασπικιο .

Μην κανεις παιχνιδι τυπου ότι ειδα τον « ουρανο με τα αστρα» η ειδα
« αστρακια» πολυχρωμα γιατι θα δεις το ΜΑΝΗΤΑΡΙ όπως ακριβως είναι ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ.



Και ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΨΥΧΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΣΠΙΚΙΟΣ . ΣΑΒΒΙΔΗ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ. ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΛΕΞΙΚΟ ( ΟΧΙ ΑΓΓΛΙΚΟ)
ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ Μ Ο Υ ( ΟΧΙ «ΣΟΥ» ) ΠΡΟΓΟΝΟΙ
« ταυτιζαν» ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. Και οι δικοι μου προγονοι ηξεραν καλα τι ελεγαν
Καρδια , οι επιστημονες του CERN ( για να μην ξεχνιομαστε) εφτειαξαν. ΑΙΜΑ ( που δεν πιστευεις ) ουτε εφτειαξαν ουτε θα φτειαξουν. ΙΕΧΩΒΑΣ εισαι και εχεις προβλημα με το αιμα ? Μηπως
Θελεις να μηλησουμε για το παραμαγαζο τουτης της «εκλησσιας»





Προς Καλη. Σε ευχαριστω που στο βιντεο εβαλες τον Καραγκιοζη.
ΗΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ . ΕΙΜΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑΩ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΝΙΟΝΙΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΡΠΟΝΤΕ ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΑΡΓΥΡΙΑ.

Αληθεια ΝΕΑΡΗ μου , τι θελεις να μας πεις με τον ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ
Και την επικεντρωση στα ματια του ΙΠΠΟΥ στην αρχη της εκπομπης ?
Η πιθανοτητα να εναι τυχαιο είναι λιγοτερο από 1 /τρις.
Αν απαντησεις θα ανεβασεις την αξια του μπλογκ και ολοι θα ζηλεψουν ( οι αρσενικοι ). Ασε που θα με « μισησει» περισσοτερο Ο ασπικιος που μου εδωσες απαντηση .





ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ με θυμουλη ( γιατι δεν αξιζει ισως κατι περισσοτερο)





ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΒΑΘΜΗΣΗ ΣΑΣ .


Συγγνωμη για τυχον ορθογραφικα . Δεν προλαβαινω να κανω διορθωση

MAIRA666 είπε...

ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ !!!!!!!


Ο Mr SAVIDI ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ.

( ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΓΡΑΜΜΕΣ) !!!!!

Ειχα την αισθηση ότι το μπλογκ ειχε (εχει) παραδοθει
Εξολοκληρου στον αντισαβιδη= ΑΣΠΙΚΙΟΝ και στους συνεργατες του ( τσιρακια λαικιστι)


ΣΥΓΓΝΩΜΗ εκ των προτερων για την υποβαθμιση σας
αφου διαβάζεται αναρτησεις δικες μου οι οποιες δεν
είναι κυριλε και κολακευτικες .


ΔΕΝ αντεξα . Ηταν προκλησις για μενα να μην σχολιασω
Τον ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΝ ΑΣΤΕΡΑ.

Θα ξεκηνησω αναποδα, από το τελος , οπου πραγματικα υπογραφει και διατυπωνει το συμπερασμα που εβγαλε κατά Την διαρκεια αλλα και μετα το περας της εκπομπης.

Κειμενο Π Σ.

«Οπότε; Οπότε, τίποτε. Εδώ σταματάμε.»

Κυριοι και Κυριες τα ειπε όλα με μια λεξη « Τ Ι Π Ο Τ Α.»

Θα ηθελα να σας κανω αναλυση του «ΤΙΠΟΤΑ» φιλοσοφικα αλλα για διαφορους λογους δεν θα το κανω. Θα αρκεστω σε αυτό που συγκαταβατικα ολοι σας θεωρείται.

Τιποτα λοιπον δεν μας ειπε ουτε και καταλαβε για το τι είναι ΠΡΟΣΟΧΗ νέο _ ΕΛληνας η ΝΕΟ_ ελληνας η ελληνας
Η ΕΛληνας η ελλαδιτης η εν τελει και για τον γενικα περι Ελληνικης καταγωγης ο οποιος κατεχει το συνταγματικο ονομα ελληνας από το συνταγματικο ονομα ελλας που εδωσαν Παραλογα ( συμφωνω απολυτως) στο νεοσυστατο κρατος οι ξενοι. ( αληθεια τους λογους τους ξερετε ?).

Και αν νομιζεται Κυριες ( προηγουνται) και κυριοι ότι παλαβωσα μεσα στους ορισμους και στις διαφορετικες εννοιες που ολοφανερα υπαρχουν στις παραπανω λεξεις τοτε να
Σας θυμιζω ότι πρωτοι εσεις με πρωτεργατη αναγκαστικα τον
«Εχων το γενικο προσταγμα» τον αξιοσεβαστο (ειμαι κολακας) κυριο κυριο ΣΑΒΒΙΔΗ , έχετε μπερδεψει ολες τις εννοιες και
βολοδερνετε μεσοπελαγα με ένα καραβι εν ονοματι ΤΙΤΑΝΙΚΟ.

Και γινομαι σαφης. ΕΝΩ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΕΕΛΗΝΑΣ , ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΗΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ,ΚΑΙ αλλοι απαντουσαν για ΕΛληνα αλλοι για νεοελληνα αλλοι
Για ελλαδιτη και εν γενη ο καθενας όπως τον εβολευε.
Ενώ από την μια προσπαθουσατε να πειτε ότι ο νεοελληνας δεν Εχει σχεση με τον ΕΛληνα από την άλλη δεν βολευε παντα ο ισχυρισμος οποτε εμφανισαμε και την παγκοσμια
Προτωτυπια των ΡΩΜΑΙΚΩΝ επιστολων.

Ειλικρινεστατα Κυριε δεν με ενοχλει οπου δεν καταλαβαινεται τιποτα ( προβλημα σας) αλλα με ενοχλει να παρασυρεται και αλλους σε αυτην Την αθλια ανθελληνικη προπαγανδα για λιγα αργυρια , και εσεις ,και οι «συμπαθεστατοι» φιλοι σας.


Και αν λεγω βλακειες , ΠΑΡΑΚΑΛΩ αλλα και ΠΡΟΚΑΛΩ τον οποιδηποτε από τους μπλογκερ ( και ο σαββιδης) να μου
Διατυπωση οσο τον δυνατον πληρεστερα τον ΟΡΙΣΜΟ του ΕΛΛΗΝΑ και κατοπιν και του ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.

( ο mirage= o στοχευμενος η και ο στοχευων ,αφου δεν σας αρεσει το μικρο σαρκοζικο αεροπλανακι , παρακαλειται να μην
επαναλαβει τον ορισμον που ειχε κανει παλαιωθεν, για δικο του καλο)
( Κάλλη , καλή μου νεαρα , ουτε και εσυ ξεφευγεις γιατι εδηλωσες κατι « ενδιαμεσον¨» αρα γνωριζεις το τι είναι ειτε το ένα ειτε το άλλο η και τα δυο.)


Παμε μια παραγραφο λιγο ποιο πανω .

«Και καλή η...ιδιαιτερότητα, (μαγκιά τη λένε κάποιοι) αλλά πόσο μπορεί να τραβήξει; Πόσο μπορούν να μας ανεχθούν; Διότι ζούμε σε έναν αλληλοεξαρτώμενο κόσμο.
Θα μου πείτε τι μας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μας; Δεν νομίζω πως είμαστε άνθρωποι των σπηλαίων.»

Αν δεν κανω λαθος Κυριε μεχρι τωρα , μας διατυμπανιζεται
(Με χρηματα των φορολογουμενων , αφου εργαζεσται σε κρατικο καναλι ) ότι η ΕΥΡΩΠΗ ότι και αν είναι αυτο το πραγμα ότι είναι πολυ - πολιτισμικη και ότι το ιδιο πρεπει να γινει ( αφου δεν είναι) σε αυτό που αποκαλειται ελλαδα.
Αρα ο πολύ πολιτισμός σας εχει μονο αξια εντος ελλαδας και εκτος ελλαδος δεν ισχυει. Γιατι πως διαφορετικα μπορει
να ερμηνευθει η κρεμουμενη απειλη που διατυπωνεται ότι πολύ
σας ανεχτηκαμε εσας τους ελληνες με τις ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΕΣ
σας εμεις οι ευρωπαιοι. Δεν πατε ………..στο καλο.
Αφου λοιπον ειστε ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ πηγαινεται να τους πειτε ότι
Δεν κανουν καλα με τις απειλες γιατι δεν είναι ανεκτικοι και
Υπομονετικοι στην ιδιαιτεροτητα των ελληνων αλλα είναι ανεκτικοι στην ιδιαιτεροτητα των ευρωπαιων Κοσοβαρων. Η και
Σκοπιανων ( Μακεδονων )


Συμπερασμα . ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ οπου συμφερει.


Ας προχωρησουμε όμως λιγο παραπανω.

«Ένα απο τα τηλεφωνήματα που δέχθηκα ήταν μιας κυρίας-δικηγόρος μάλιστα δήλωσε- που μου έλεγε σε ύφος ι ταμο (δείχνει και την ποιότητα αυτού του είδους των ελλήνων) πως Ελλάδα και έλληνες δεν είναι αυτό που δείξαμε αλλά κάτι πολύ διαφορετικό, εμένα μου έμοιασε εξωτικό αυτό που μου περιέγραφε. Δεν είχε καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Πως είναι δυνατόν ενω βρισκόμαστε στον πάτο του πυθαριού, οριμένοι, ίσως και πολλοί να ηδονίζονται με αυτό που δίνουμε ως στίγμα-όχι στους άλλους αλλά στον εαυτό μας;.
Για πόσο ακόμη θα καταχρεωνόμαστε χωρίς να μπορούμε να παράγουμε κάτι ανταγωνιστικό;»


Εδώ μας λεγει ότι η κυρια δικηγορος του περιεγραψε ένα τυπον τον οποιο ο ιδιος τον θεωρει ΕΞΩΤΙΚΟΝ.
Δεν μας περιγραφει τι ακριβως ειπε αλλα σιγουρα κατι που δεν του αρεσε , κατι που δεν υπαρχει, ( κατά αυτόν και όχι κατά αυτην) κατι που το χαρακτηριζει ιταμο και μαλιστα προσδιδει ΠΡΟΣΟΧΗ και ΕΙΔΟΣ ελληνα . Αληθεια αυτό που αποκαλειται ΕΙΔΟΣ ελληνα υπαρχει μονο εδώ στην ψωροκωσταινα η μπορει να συναντηθει και άλλου π.χ και στη ευρωπη ? γιατι τοτε δεν είναι ειδος ελληνα αλλα ειδος ευρωπαικον. Αληθεια κυριε σας παρακαλω πειτε μου σε
Ποιο ειδος ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΝ η αλλο ( δεδομενου ότι δεν είναι ελληνας κατά δηλωση του ) κατατασεται τους συνεργατες
σας , τους κυριους ασπικιον και mirage ?
Αν επιθυμειται σε ποιο ειδος ελληνα η και εξωγηινου με
κατατασεται ? τον « ΑΥΤΟΝ» σας ?


παρατηρηση 1. στον πατο του ΠΥΘΟΥ η ΕΛΠΙΣ

παρατηρηση 2. Μονο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μπορουμε να «παραγουμε»
και όχι επανακτυπωσεις (αντιτυπα) ΜΑΙΜΟΥΔΩΝ.

Αρα τιποτα ανταγωνηστικον σε χρημα όπως εννοειται. !!!!
Αυτά τα αφηνουμε για τους κρασοπαραγωγους της φλωρινας!! Η για καποιους αλλους που ηδη εχω περιγραψει παλαιοτερα. Το « κρασοπαραγωγοι» διευκολυνει για να συνδεθουμεκαι με την παρακατω παραγραφο .



Τα αρνητικά με προβλημάτισαν.Μήπως έκανα λάθος, σκέφθηκα.
Ώσπου, το Σάββατο επισκέφθηκα μια μονάδα παραγωγής κρασιών στην περιοχή της Φλώρινας.
Οι άνθρωποι μου είπαν πως ενώ παράγουν εξαιρετικό κρασί με διεθνή βραβεία, έχουν το εξής πρόβλημα.
Στην Ευρώπη που γνωρίζουν ποιά είναι η Ελλάδα και οι έλληνες, μόλις ακούν Ελληνικό προϊόν "κουμπώνονται" χωρίς να μπούν στον κόπο να το δοκιμάσουν. Έχουν μια αρνητική, αρνητικότατη εικόνα για μας.
Στην Αμερική που δεν ασχολούνται και δεν γνωρίζουν πολύ την Ελλάδα και τους έλληνες, κρίνουν το προϊόν απο την ποιότητά του. Και εκεί πάμε καλά.
Τι σημαίνει αυτό; Γιατί όσοι μας γνωρίζουν λένε αμάν; Και πόσο λεβεντιά είναι να λέμε: Βρε δεν παν να πνιγούν...


Καταρχην για να αστειευτουμε τι περιμενεται να σας πουν ανθρωποι Που παραγουν κρασι και όχι οινο ? αφου οι ανθρωποι είναι μανουλες στην νοθεια όπως μας λεγεις.

Κρασι = οινος νοθευμενος με νερο.


Περαν όμως του αστειου δεν είναι δυνατον να κατεχουν και τα δυο. Εξηγουμε . Αφου γνωριζουν οι ευρωπαιοι τι εστι βερυκοκο ( μπαρδον ελληνας ) δεν μπορουν να εχουν «εικονα» ειτε καλη ειτε κακη. Ο κατεχων εχει ΓΝΩΣΗ όχι εικονα. Αρα ατοπον.
Αν όμως εχει «εικονα» γιατι μαλλον αυτό εχει τοτε τυφλα να εχουν οι οχτροι μας αφου οι φιλοι μας και «συνεργατες» ευρωπαιοι διαμορφωνουν με μεγαλυτετερη ταχυτητα και συνεπεια Το προφιλ των κακων ελληνων σε σχεση με τους αλλους φιλους μας τους αμερικανους. Αληθεια η τηλεοραση η εφημεριδες
Κλπ δεν εχουν καμια επιδραση στην εικονα? Τωρα που και το RTL
Εξαγορασε κοντομηνα (αλφα) , τωρα που ολα τα κρατικα γεμισαν Αργυρωνητους η ηληθιους τι πρεπει να περιμενω η καλυτερα να περιμενουν οι κρασοπαραγωγοι ? πιστευει καποιος ότι η ΕΙΚΟΝΑ =
Το φαινεσθαι θα καλυτερεψει προκειμενου να πουλησουν και αυτοι κανενα κρασακι . Γιατι δεν λετε σε αυτόν τον κακομοιρη τον
κρασοπαραγωγο ( αν υπαρχει) ότι σε λιγο μεταλαγμενη μπυρα από ζωικον καλαμποκι θα παραγει αντι ΟΙΝΟΥ. (στην καλυτερη βιομαζα)


Κειμενο σαββιδη

« Τα σχόλια που δέχθηκα για την εκπομπή ήταν και θετικά και αρνητικά.
Τα θετικά δεν τα συζητάω, διότι το σκεπτικό των ανθρώπων που τα διατύπωσαν ήταν λίγο πολύ σαν το δικό μου.
Τα αρνητικά με προβλημάτισαν.Μήπως έκανα λάθος, σκέφθηκα.»


Πρωκαταβολικα ελπιζω τα αρνητικα να ηταν πολλα γιατι αυτό
σημαινει ότι υπαρχουν πολλοι που σκεφτονται διαφορετικα και όχι
σαν τον κυριο Σαββιδη. Ασπικιε μην βιαστεις να ριξεις τα δηλητηριωδη βελη σου γιατι μιλαω για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εκτος αν
δεν εισαι δημοκρατης .

Δεδομενου κυριε ότι σας προβληματιζουν τα αρνητικα σχολια
Και τα δικα μου είναι αρνητικα ( εκτος αν εχεις διαφορετικη
Γνωμη ) περιμενω τα σχολια σας . Ελπιζω να αποδειξεται ότι η Λογικη μου είναι ιταμη και να με καταταξεται σε ειδος ιταμον.
Ναι κυριε.

Περιμενω με ανυπομονησια !!!!!


καλοπροαιρετα με θυμουλη

συγγνωμη για ορθογραφικα.Δεν εχω χρονο. Αναγιγνωσκω τα μελλουμενα !!!!

Kenppe@gmail.com είπε...

Αγαπητοί φίλοι/ες καλό μήνα και καλή εβδομάδα,

Στο αναννεωμένο antifono.gr βρίσκεται ολόκληρη η εκπομπή Ανιχνεύσεις: "Τί είναι ο νεο-Ελληνας" (ηχητική μορφή) με συμμετοχή του Χ.Γιανναρά και του Θ.Ζιάκα).

προτείνομενοι browsers (opera ή firefox).

Ευχαριστώ
Κωνσταντίνος Βεργής

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Το ζήτημα είναι ότι κατηγορώντας τον νεοέλληνα δεν κερδίζουμε καμία αλλαγή προς το καλύτερο. Μάλλον καταλήγουμε στο να ενθαρρύνουμε την απαισιοδοξία που ήδη υπάρχει για τον ποιόν των συνανθρώπων μας, η οποία ευθύνεται πολύ για τον εγωιστικό ατομισμό.
ΟΛΟΙ κατηγορούν τον νεοέλληνα. Κι όμως, αυτός δε διορθώνει τα λάθη του. Γιατί; Γιατί όλοι, θεωρούν ότι τίποτε αξιόλογο δεν υπάρχει δίπλα τους, οπότε δεν αξίζει να προσπαθούν.
Η νοοτροπία αυτή δίνει ένα άλλοθι στην αδιαφορία που κυριαρχεί.

Και μήπως αυτή η κρίση γίνεται ποτέ αφορμή για αυτοκριτική;
Στις δημόσιες υπηρεσίες πολλοί δε δουλεύουν. Όταν ωστόσο πάνε αυτοί οι εργαζόμενοι σε άλλες υπηρεσίες, κατηγορούν το δημόσιο, και κατηγορούν τον νεοέλληνα. Η απουσία αυτοκριτικής σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι εξοργιστική.

Τι θα συγκλόνιζε αυτούς τους ανθρώπους η κριτική στον νεοέλληνα; Ποτέ τους δε θα αντιλαμβανόταν ότι αφορά τους ίδιους...

aspic είπε...

Νομίζω τελικά ερμάριον,τώρα που άκουσα και το πρώτο μέρος της εκπομπής από το αντίφωνο (ρε αντίφωνο μισές δουλειές κάνεις.Που είναι η εικόνα; ) και τον πρόλογο του σαββίδη,πώς καλές είναι τέτοιες εκπομπές που δείχνουν τα αρνητικά μας.
Διότι ακόμη και κανείς να μήν α λλάξει,τουλάχιστον ίσως να μας φύγει λίγο το τουπέ που έχουμε σάν ελληναράδες.
Και στο κάτω κάτω αφού συμφωνούν οι αγρότες με την εκπομπή και διαφωνούν οι δικηγόροι,αυτό είναι σχεδόν απόδειξη πώς ήταν σωστή η εκπομπή (για σκέψου να συμφωνούσαν οι δικηγόροι και να διαφωνούσαν οι αγρότες ,πόσο έξω θα είχε πέσει ο παντελής και οι καλεσμένοι του).
Και νομίζω πώς στο θέμα θα έπρεπε να δώσει συνέχεια ο σαββίδης και με άλλες εκπομπές,άν όμως τελικά δέν αποδεικνυόταν μάταιο και ετεροχρονισμένο αυτό το θέμα,αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του ζιάκα (που συμφωνώ απόλυτα μαζί του),τα έθνη τελειώνουν,ο διαφωτισμός ξεψυχάει,οπότε τι σημασία έχει τώρα να ψάχνουμε τι είναι οι έλληνες.
Τελικά όλα δείχνουν ότι ο κόσμος αλλάζει,αλλά και όλο ο ίδιος μένει που λέει ο λόγος.






















Τελικά που καταλήξαμε για το μπλόγκ;
Τι να προτείνουμε στον σαββίδη;
Άμα του λέγαμε να βάλει το μπλόγκ στο πόρταλ όπως είπε και ο κύκλος για να μήν πηγαινοερχόμαστε θα ήταν καλά;
Να του πούμε να βγάλει και τον χώρο του άσπικ γιατί αισθάνομαι λίγο άσχημα μιάς και όλοι συμμετέχουμε τώρα στην κριτική,και να το κάνει ο χώρος του καλού μπλογκερά;
Ή να βάζει εκ περιτροπής κάθε φορά διαφορετικό νίκ στο χώρο της κριτικής;
Τέλος παντων κάτι πρέπει να προτείνουμε,τι να προτείνουμε;
Ο κόσμος αλλάζει,δέν μπορούμε εμείς να μείνουμε στο μπλόγκ ώς έχουμε.
Θα μας μηδενίσει η ιστορία που είπε ή δέν είπε και ο ζιάκας.

system failure due to insufficient evolution? είπε...

Ωραία λοιπόν, μου άρεσε η πρόταση του κύκλου, οπότε ψηφίζω και εγώ να μπει το μπλογκ ως λινκ στο πόρταλ.

Unknown είπε...

Αγαπητοί φίλοι, ρίχνοντας μία πολύ γρήγορη ματιά στα σχόλιά σας επιβραβεύω για άλλη μία φορά τον εαυτό μου που δεν παρακολουθεί τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ένα ακόμη ανούσιο blog, με τα μόνα ουσιαστικά και αληθινά σχόλια από την harmonic ecology, τα αντιμετωπίσατε ειρωνικά με τις συνηθισμένες ηλίθιες δικαιολογίες που ακούει όποιος προσπαθεί να υπερασπιστεί τα ζώα (περί πόνο φυτών κτλ). Προφανώς δεν τα καταλαβαίνετε όλα αυτά, (αλλά δυστυχώς κάποιες φορές η βλακεία δεν έχει όρια). Δηλαδή πρέπει να έχεις πολύ υψηλό IQ για να καταλάβεις ότι η ντομάτα δεν πονάει ενώ το ζώο πονάει. Και δε θα μπω στον κόπο να αναλύσω το αυτονόητο. Δεν καταλαβαίνετε ότι η έκρηξη των ασθενειών σχετίζεται άμεσα με τη διατροφή μας. Αλλά έτσι γίνεται χρόνια τώρα. Αν μιλήσεις για κάτι που δεν το κάνουν οι πολλοί, που δεν το κάνει η μάζα, σε θεωρούν τρελλό, ρομαντικό ... Ένα έχω να πω αγαπητοί φίλοι: '' κι όμως γυρίζει'' Θα σας πάρει πολλά χρόνια να το καταλάβετε (πολύ αισιόδοξη είμαι, σιγά μην το καταλάβετε). Και κλείνοντας δείτε τι έχει πει με μία φράση ο Αινστάν: ''Τίποτα δεν θα ευεργετήσει την ανθρώπινη υγεία και θα αυξήσει τις ευκαιρίες επιβίωσης της ζωής στη Γη περισσότερο όσο η εξέλιξη σε ένα χορτοφαγικό διαιτολόγιο.'' Και πολλοί άλλοι βέβαια. Αλλά τι σας λέω τώρα....

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Αγαπητοί φίλοι...επιβραβεύω για άλλη μία φορά τον εαυτό μου...Ένα ακόμη ανούσιο blog...τα αντιμετωπίσατε ειρωνικά με τις συνηθισμένες ηλίθιες δικαιολογίες...δεν τα καταλαβαίνετε όλα αυτά...η βλακεία δεν έχει όρια...πρέπει να έχεις πολύ υψηλό IQ...να αναλύσω το αυτονόητο...Αν μιλήσεις για κάτι που δεν το κάνουν οι πολλοί, που δεν το κάνει η μάζα...Θα σας πάρει πολλά χρόνια να το καταλάβετε...Αλλά τι σας λέω τώρα....
Ένα έχω να πω αγαπητοί φίλοι: '' κι όμως γυρίζει''

Γειά σου ρε Ελένη με την μετριοφροσύνη σου!!!

Harmonic Ecology = MI VIA είπε...

Αυτό θα έλεγα κι εγώ ερμάριον, κι όμως, η γη γυρίζει, έστω κι αν χαρακτηριστώ άτομο χωρίς μετριοφροσύνη, και γι αυτό και που ξενέρωσα με την ειρωνία σας, που αντικαθιστά τα επιχειρήματά σας!
"τα μπροκολάκια που πονάνε", "καλά σου τα λέει", χωρίς να έχετε ρίξει ούτε ματιά στα ντοκουμέντα!
σσσσσσσσ....μη ξυπνάτε...
(από το ψώνιο μου τα λέω, δεν υφίσταται θέμα, αλοίμονο! άσε, μη προβληματίζεστε άλλο, το λύσαμε το θέμα! εγώ αλαζών κι εσείς σοφοί-σοφότατοι, και παντογνώστες!)

aspic είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά!!!
Στο πόρταλ μας βρίζουν,εδώ μας βρίζουν,πολλά μέτωπα έχουν ανοίξει και δέν προλαβαίνουμε να απαντάμε.
Μου φαίνεται πώς τώρα αρχίζει να παίρνει μπροστά το πορταλ και το μπλόγκ του σαββίδη.
Άμα συνεχίσουμε έτσι τα ξεχεσίματα μεταξύ μας,θα τα πάμε στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας.

Και εσείς κυρία έλενα τι πράγματα είναι αυτά που μας λέτε;
Ακόμη και ο ελ-μάιρα κοκκίνησε με τους τρόπους σας.
Πάντως να ξέρετε ότι εγώ συμφωνώ ότι η γή γυρίζει που μας λέτε,μόνο που στην περίπτωσή σας γυρίζει μαζί με τον ουρανό και τα άστρα γύρω από το κεφάλι σας.
Το ότι κάναμε λίγο χιουμοράκι,εστω και κακό,και πήραμε τα πράγματα πιο ανάλαφρα δέν σημαίνει ότι είμαστε και του κατωτάτου επιπέδου,ότι δέν έχουμε και εμείς οικολογικές ανησυχίες και ότι χαιρόμαστε με τα αθώα ζωάκια και τον πόνο που τραβάνε.
Να εξισσοροπήσουμε θέλαμε τον φανατισμό σας και το αυστηρό βλέμμα που μας κοιτάγατε.Διότι το συνηθίζουν πολλοί από τους οικολόγους να έχουν αυτό το ύφος σάν να είναι κανένας στριμμένος λυκειάρχης,ή σάν κάτι αγέλαστες κυρίες της εκκλησίας.
Αμάν πιά!
Ο τρόπος αυτός που λέτε τις απόψεις σας,σας φέρνει κάποιες φορές στα όρια της γραφικότητας και δέν μπορείτε να κρατήσετε τα μέτρα.Σας πιάνει η υπερβολή από το σβέρκο και σας φέρνει να κάνετε κωλοτούμπες στον αέρα.
Τις ίδιες χορτοφαγικές αποψεις έχει και ο μιράζ.Γιατί όμως σε αυτόν απαντάμε αλλοιώς και ούτε αυτός τσαντίζετε να μας πεί κατωτάτης ευφυίας ούτε και εμείς στενοχωριόμαστε;
Διότι κρατάει το μέτρο στα λεγόμενά του.
Είναι λογικός.
Δέν μας δείχνει το μακρινό και το άπιαστο και κλείνει τα μάτια του στο κοντινό και άμεσο,όπως εσείς.
Και όσο για τον πόνο των φυτών,επιτρέψτε μας να έχουμε άλλη άποψη.
Δέν είναι ευγενικό όσους έχουν άλλη άποψη από την δική σας να τους λέτε ηλίθιους.
Τέλος πάντων,για τα επιμέρους χορτοφαγικά θα απαντήσω σήμερα- αύριο στο άλλο τόπικ στον μιράζ.
Άν δέν σας κάνει κόπο,περάστε και απο κεί να μας βρίσετε.
Χαρά μας να βοηθάμε στην καθημερινή εκτόνωση των συνανθρώπων μας.






















Πάντως έτσι για την ιστορία,σήμερα το μεσημέρι έφαγα μιά ωραία μαρουλοσαλάτα και μάλιστα βιολογική.
Έχω μιά φούσκωση βέβαια τώρα,μου ρχεται με το συμπάθιο να.....,αλλά κατά τα άλλα νοιώθω μιά χαρά.
Εσύ ερμάριον τι έφαγες το μεσημέρι;
Πάλι μπριζόλες ρε,θα σου ανέβει η χοληστερίνη από τώρα βρειιιι.

ΒΓ Και μιά ερώτηση άσχετη.Εσείς ρε παιδιά με τι την τρώτε την μαρουλοσαλάτα,με λεμόνι ή με ξύδι;
Είναι δυνατόν παντού να την σερβίρουν με λεμονι; Και την λαχανοσαλάτα με λεμόνι,και τα πατζάρια με λεμόνι,ακόμη και τα βλήτα και τα αμπελοφάσουλα με λεμόνι.
Μα ακόμη και τα αμπελόφασουλα με λεμόνι!!!!!
Είναι δυνατόν!!!
Στο θέμα της σαλάτας δέν έχω τίποτα κοινό με τους περισσότερους νεοέλληνες,τους βλέπω σάν ξένους.Τι κοινό μπορεί να έχω άραγε με κάποιον που τρώει τη σαλάτα του με λεμόνι;
Και βλέπω,σπα΄νια βέβαια,κάποιον να ρίχνει ξύδι,και αμέσως τον νοιώθω αδελφό μου,έστω και άν είναι από την ζιμπάμπουε.
Τι ρόλο άραγε παίζει το χρώμα που έχουν οι άνθρωποι,μπροστά στο πώς τρώνε τις σαλάτες τους;

Εσείς χορτοφάγες,έλενα και harmonic,σάν ξινές που είστε θα πρέπει να ξέρετε άν πάει περισσότερο στις σαλάτες το λεμόνι ή το ξύδι.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Εγώ δεν τρώω σχεδόν τίποτα όλη μέρα, γιατί το πρωί δεν κατεβαίνει τίποτα εκτός από τον φραπέ, και το μεσημέρι μόνο κάτι ψιλά μίνι κρουασανάκια.

Το βράδυ όμως τρώω τον αγλέουρα, ο οποίος σήμερα είχε ένα μενού κοτούλας ελευθέρας βοσκής (δε θα πω ποιος συγγενής μου την έσφαξε για να μην αρχίσουμε τις προσωπικές παρεξηγήσεις). Χθες έφαγα γλώσσες από έναν γνωστό ψαρά μου. Την Κυριακή είχα φάει κάτι γλυκαδάκια που μου έφερε στη ζούλα ένας φίλος μου σφαγέας...

Unknown είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
θα ήθελα να σας συστήσω μερικούς από τους ξινούς, αγέλαστους λυκειάρχες, αυστηρές κυρίες της εκκλησίας και δε θυμάμαι τι άλλο είπατε: http://www.happycow.net/famous_vegetarians.html

και μη δίνετε τόση σημασία στο dressing. Tο κουνουπίδι όπως και να το φας, κουνουπίδι θα μείνει

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Καλά ρε Ελένη, το γεγονός ότι ο άλλος είναι χορτοφάγος και έγινε διάσημος τι σημαίνει για μένα; Ότι θα γίνω διάσημος κι εγώ αν σταματήσω τα γλυκαδάκια; Ή αν το τάδε μεγάλος επιστήμονας ήταν χορτοφάγος τι σημαίνει για μένα; Ότι το κρέας με εμπόδισε να αποδείξω πως κάθε άρτιος είναι άθροισμα δύο πρώτων;

Και στο κάτω κάτω νομίζεις πως δίνω δεκάρα το τι τρώει ο καθένας τους;

Άσε που οι μισοί από αυτούς είναι χορτοφάγοι επειδή η κοκαΐνη είναι φυτικό προϊόν...

cyclos είπε...

Θέλω κι εγώ να είμαι οικολόγος. Θα ήθελα να έχουμε ένα πιό χορτοφαγικό διαιτολόγιο, διότι τα φυτοφάγα ζώα για να βάλουν 1 κιλό κρέας, πρέπει να καταναλώσουν 10 κιλά φυτά. Αυτό συμβαίνει σε κάθε κρίκο της τροφικής αλυσίδας. Για να βάλει ένα κιλό ο ανώτερος, πρέπει να φάει 10 κιλά κατώτερο.
Επειδή οι άνθρωποι γίναμε πολλοί και δεν φτάνει για όλους το κρέας (γιατί φυτοφάγα για όλους σημαίνει ότι η διαθέσιμη καλλιεργήσιμη γη θα πρέπει να υπάρχει αποκλειστικά για να παράγουμε ζωοτροφή), θα ήταν καλύτερα να τρώγαμε όλοι φασόλια, και το κρέας να είναι πολύ σπάνιο, ώστε η γη να φτάνει για όλους. Τα φυτοφάγα ζώα παράγουν επίσης μεθάνιο, εντείνοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου. (και οι άνθρωποι παράγουν, αλλά λιγότερο, λόγω μάζας σώματος.) Τα φυτοφάγα ζώα λοιπόν, στα οποία έχουμε δώσει την ευκαιρία να ζήσουν, θα πρέπει να μειωθούν άμεσα, για τους παραπάνω λόγους.
Οι οικολόγες φίλες μας όμως μόνο τα ζώα συμπονούν? Τα έντομα, τα μικρόβια, τις άλλες μορφές ζωής τίποτα?
Έχουν αντιληφθεί ότι το κάθε είδος χρησιμοποιεί για τροφή του άλλα είδη?
Όμως ο άνθρωπος δεν πρέπει να το παρακάνει, γιατί η γη δεν μπορεί να θρέψει τόσα πολλά φυτοφάγα. Βλέπετε κορίτσια, ο άνθρωπος αντί να μειώνει τους πληθυσμούς των καταναλούμενων ειδών, τους αυξάνει. Και μειώνει αυτούς που δεν τρώει.

Harmonic Ecology = MI VIA είπε...

aspic, άμα είναι στο πισινό του άλλου, κάνουμε και πλακίτσες νεοέλληνες, άμα είναι π.χ. για τους παλαιστίνιους που ασχολείται πολύς κόσμος λέμε και μεις για τον αποτροπιασμό μας, για να είμαστε ιν, άντε και λιγο για τους ιρακινούς,...
για τους αφγανούς τώρα ποιός χ....κε,
ή για τους φυλακισμένους έστω στη χώρα μας, καλά να πάθουν, άλλά σιγά μη συμπονέσουμε τώρα και τα ζώα!....μας είπανε ποτέ πως πονάνε;
τι γραφικοί που είναι τελικά οι δίκαιοι άνθρωποι....κι ενοχλητικοί φυσικά γιατί μας βάζουν σε προβληματισμό τη συνείδηση, πέτα τους εκεί λίγη λάσπη γελοιοποίησης, να τους....απενεργοποιήσουμε, η συνήθης τακτική που έλεγε κι ο Σοπενχάουερ, κι η γνώμη μας για τα φυτά είναι άλλη και ξεμπερδέψαμε!
Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι...
κι εμείς κάπως έτσι είμασταν βέβαια πριν δούμε τη φρίκη στα βίντεο των ιστοσελίδων των 30.000.000 γραφικών χορτοφάγων του δυτικού "πολιτισμένου" κόσμου.. οι κουτόφραγκοι τι μας κάναν! μας χάλασαν το όνειρο του "πολιτισμένου" ευρωπαίου!και τη πλάκα...
http://www.supernovatube.com/play.php?viewkey=df05793592f5fab95138
(πώς γίνεται να μη λαβαίνω τις χαζές απαντήσεις σας;)

aspic είπε...

Τι σας λέμε τι μας λέτε τωρα κυρία μου.
Τέλος πάντως,άν νομίζετε ότι εσείς διατηρείτε το όνειρο του πολιτισμένου ευρωπαίου επειδή δέν τρώτε κρέας,θα γελάνε και τα μαρούλια που τρώτε μαζί σας.
Αθώος μπορεί να το παίξει μόνο κάποιος που ζεί στις σπηλιές απομονωμένος απο αυτο που αποκαλούμε οργανωμένη κοινωνία.
Όποιοι και όσο ζούμε μεσα σε αυτήν (και εσείς ζείτε υποθέτω αλλοιώς δέν θα μας μιλάγατε μέσα από τον κομπιούτορα),είναι τόσο αθώος όσο και ο διάβολος,και άς μήν τρώει κρέας,και άς κάνει το σταυρό του ολημερίς σε όποιο νόμο και θεό πιστεύει.
Καθήστε και μετρήστε την αξία των αντικειμένων στο σπίτι σας,το αυτοκίνητό σας,τα σπίτια σας και τα οικόπεδά σας,τα μετρητά που έχετε ή δέν έχετε,και η σούμα που θα κάνετε θα είναι ο θάνατος και ο πόνος που προκαλέσατε σε όλων των ειδών τα πλάσματα του κόσμου τούτου,μαζί και τα ζώα,και άς τα τρώτε και άς μήν τα τρώτε.
Καταδικάζετε εμάς για τα ελάχιστα για να αθωώσετε τον εαυτό σας για τα μέγιστα.
Όλοι κουβαλάμε τον θάνατο και τον πόνο και όλα τα άλλα που λέτε είναι τα παραμύθια και οι παρηγοριές που λέτε στον εαυτό σας.





























Έτσι για την ιστορία πάντως,τα φυτά έχουν μελετηθεί και έχει δειχθεί ότι πονούν και υποφέρουν.
Το να πιστεύετε ότι ο πόνος είναι προνόμιο μόνο του νευρικού συστήματος,σας κάνει να πέφτετε στην παγίδα που έπεσε και η επιστήμη και που καταγγέλουν τα χορτοφαγικά κείμενα.
Οπότε αντιφάσκετε άν δέν το χετε καταλάβει.
Ότι υπάρχει πονά.
Μήν σας πώ τώρα,ότι υπάρχουν και έρευνες που λένε ότι νοιώθουν πόνο ακόμη και τα άψυχα πράγματα.

ΒΓ Κανείς δέν νομίζω ότι διαφώνησε με τον πόνο των ζώων και τουλάχιστον εγώ έγραψα και ξανάγραψα ότι σε έναν δίκαιο ολοκληρωμένο κόσμο του μέλλοντος σίγουρα δέν πρέπει να θανατώνονται τα ζώα.
Σήμερα όμως είναι ανέφικτο και υποκριτικό να θέλουμε κάτι τέτοιο.
Εφικτό θα ήταν να εξασφαλίζαμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και θανάτωσης των ζώων.
Το ίδιο ισχύει και για τις συνθήκες διαβίωσης και θανάτωσης και για τους ανθρώπους θα μπορούσαμε να πούμε.

ΒΓ2 Και στο κάτω κάτω,εμείς το γυρίσαμε λίγο στο καλαμπούρι να πάνε τα φαρμάκια κάτω,ούτε σας βρίσαμε ούτε σας προσβάλλαμε,γιατί τσαντίζεστε;
Κανονικά εμείς θα έπρεπε να είχαμε τσαντιστεί με το επιθετικό και προσβλητικό ύφος σας.
Νομίζω πώς οι χορτοφαγία πειράζει στα νεύρα τελικά,ίσως να κάνει τους ανθρώπους και αγενείς.

Unknown είπε...

αγαπητέ/η aspic, αν αυτά που λέτε σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα επειδή σκοτώνετε ζώα για την καλοπέρασή σας, μπορείτε να τα λέτε! Μάλλον εσείς παρηγορείτε τον εαυτό σας κι όχι εγώ. Λυπάμαι δεν έχω τη διάθεση να απαντήσω σε επιχείρημα σχετικό με τον πόνο των ...φυτών!!!!!
Αλλά αν όλοι είμασταν χορτοφάγοι, 150.000.000(τα μηδενικά είναι σωστά) ζώα ΔΕ θα σφάζονταν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!!, θα μολύναμε ΛΙΓΟΤΕΡΟ την ατμόσφαιρα, τα εδάφη και τα ύδατα, θα καταστρέφαμε ΛΙΓΟΤΕΡΟ τα τροπικά δάση και δε θα κλέβαμε τόση τροφή από τους πεινασμένους για να ''ταϊσουμε την τροφή μας''. Αυτά και πολλά άλλα με κάνουν να νιώθω περήφανη που είμαι χορτοφάγος. Τέλειοι ίσωσ δε γίνουμε, αλλά προσπαθούμε??? να γινόμαστε καλύτεροι. Μπορεί για εσάς να είναι ανέφικτο και υποκριτικό αλλά για εκατομμύρια ανθρώπους που στρέφονται προς τη χορτοφαγία δεν είναι. Μπορείτε τώρα να το ξαναγυρίσετε στο καλαμπούρι! Είναι δοκιμασμένη μέθοδος και συνήθως πετυχαίνει!

Harmonic Ecology = MI VIA είπε...

Θα παρατηρήσω, πως η χορτοφαγία είναι στάση ζωής κι όχι μόνο αλλαγή στη διατροφή κι ούτε επιδιώκει κανείς να επιτεθεί σε κανέναν, η προσβλητική σας κι ειρωνική σας αντιμετώπιση σ' αυτές τις αλήθειες, είναι που εισέπραξε την αντίδραση, αν θυμάστε΄, αγαπητοί συνήθεις....νεοέλληνες....
Αν δεν ήταν τόσο φοβερό το πρόβλημα της κρεοφαγίας και στην ανθρώπινη και πλανητική υγεία και στον αδιαμφισβήτητο πόνο των ζώων, δε θα μας καιγόταν καρφάκι κι εμάς για το τι περιδρομιάζουν οι άλλοι, που κι εμείς θα το περιδρομιάζαμε με την ίδια ευκολία, όπως ίσως θα υποψιάζεστε, & το να συνεχίζετε να αμύνεστε με προσβλητικά σχόλια, όπως για τα "νεύρα" κλπ, (δεν υπάρχει πιο ηρεμιστική διατροφή από την αλκαλική και φυτοφαγική υγιεινή διατροφή), φανερώνει τον πολιτισμό σας, ούτε λόγος για διάλογο με επιχειρήματα, ούτε να διαβάσουμε, ούτε να το ψάξουμε, μόνο λάσπη στα πρόβατα που ξέφυγαν απ' το κοπάδι...
Για πες κ. aspic, έχετε δει κάποιο πρόβατο, ή μοσχάρι, γουρουνάκι κλπ, να πετάει τα...πόδια του, ή την ουρά του, όπως οι τοματιές τις τομάτες, μελιτζάνες, ή φρουτο-δένδρα, έχετε δει όταν κόβονται οι ουρές και τα δόντια των ζώων εκτροφής χωρίς αναισθησία μάλιστα, ή όταν τους σπάνε τα πόδια για να ακινητοποιηθούν κάνοντας τρυφερότερο "κρέας", ή κάνοντάς τους πειράματα, (Εφ. Πρώτο Θέμα),
να ξαναφυτρώνει τίποτε απ' αυτά, ή να ξανανοιώνει με λίγο σελοτέιπ, όπως γίνεται στα φυτά, όταν τους σπάζουν κλαριά;
έχετε δε δει, να σπαρταράει κάνα μαρούλι, ή άλλο λαχανικό στη "σφαγή" του, όπως σπαρταράνε τα φυτά κι οι άνθρωποι;
Ας δείξουμε λίγη συμπόνοια στα ζώα, ανθρώπινα και μη, κι ας γίνουμε επιτέλους, με τον καιρό, καρποφάγοι και σποροφάγοι, (μπορούμε άνετα), αν είμαστε τόσο ευαίσθητοι κι ακριβοδίκαιοι, ας κάνουμε όμως μια αρχή, μην αφήνουμε το "είσαι ό,τι τρώς!" να φυτεύει μέσα μας χαρακτηριστικά των κατώτερων μορφών ζωής, αν θέλουμε να πιστεύουμε πως είμαστε ανώτεροι, από ζώα και "νευρικούς" & "φανατικούς" χορτοφάγους.
Ας δείξουμε επιτέλους ευαισθησία, συναισθηματική νοημοσύνη, αφού η διανοητική τα έκανε μπάχαλο μέχρι τώρα, εκτός κι αν αρέσκεστε σ' αυτή τη τρέλα που ζούμε, πάρτε απόφαση.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

"Ας δείξουμε επιτέλους ευαισθησία, συναισθηματική νοημοσύνη, αφού η διανοητική τα έκανε μπάχαλο μέχρι τώρα, εκτός κι αν αρέσκεστε σ' αυτή τη τρέλα που ζούμε, πάρτε απόφαση."

Πόση αλαζονεία κουβαλάς και λες τέτοια λόγια!

Τελικά πίσω από κάθε άρρωστο ιδεολόγο κρύβεται ο εγωισμός!

y=αx+β είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
y=αx+β είπε...

Harmonic Ecology, πάτησα πάνω στο όνομά σου και είδα στο προφιλ σου το παρακάτω κείμενο:

"Η λέξη οικολογία έχει ήδη εκτεθεί στη γνωστή καπηλεία που υφίστανται όλες οι ιδέες, όλες οι αξίες από την ώρα που στρέφεται το ενδιαφέρον του κόσμου με ελπίδα προς αυτές."

Αυτό αν κατάλαβα σωστά (αν κάνω λάθος να με διορθώσεις σε παρακαλώ) σημαίνει ότι όταν μία έννοια γίνεται ευρέως γνωστή, την παίρνει ο κάθε πικραμένος και λέει τα δικά του.

"Έτσι, πιστεύοντας πως δε μπορεί να υπάρξει οικολογία χωρίς την έννοια της Αρμονίας που προυποθέτει η ανιδιοτελής συνύπαρξη με όλα τα όντα κι παντελής έλλειψη βίας προς όλα, ανεξαρτήτως ωφελιμιστικών σκοπών που εποφθαλμιούν οι εκμεταλλευτές της φύσης, εισάγουμε τον όρο Αρμονική Οικολογία = ΜΗ ΒΙΑ για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας προς την εκμετάλλευση που γίνεται στη φύση και τα ζώα, αλλά και τις ιδέες, τους αδύναμους ανθρώπους, και το πόνο που σκορπίζει αυτή, στους συγκατοίκους μας σ' αυτή τη γη. Όλοι είμαστε γήινοι κι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, ειδικά στη μη χρήση βίας και στέρησης ελευθερίας."

Θα μου επιτρέψεις τώρα κι εμένα να εκφράσω τον αντίλογό μου.
Ποιος σου είπε ότι υπάρχει αρμονία στη φύση; Ισορροπία υπάρχει. Ισορροπία της βίας. Ούτε αρμονική συνύπαρξη υπάρχει. Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των ειδών και μεταξύ ατόμων του ίδιου είδους. Μερικά είδη φυτών όπως ο δυόσμος σκοτώνει οποιοδήποτε άλλο φυτό πας και του φυτέψεις από δίπλα.
Στις στέπες της Αφρικής οι ύαινες και τα λιοντάρια μισούνται και αλληλοσκοτώνονται. Επίσης είναι σαρκοφάγα και τρώνε άλλα ζώα για να επιβιώσουν. Άλλωστε αν δεν υπήρχαν και τα σαρκοφάγα, τα φυτοφάγα θα πολλαπλασιάζονταν και θα έτρωγαν όλα τα φυτά και στο τέλος δε θα έμενε τίποτα πάνω στη γη.

Εγώ ξέρω ότι οικολογικό είναι να αφήνουμε τη φύση να αναπτυχθεί με την ησυχία της και όχι να προωθούμε κάτι που δεν υπάρχει.
Δε σου είπε κανένας να τρως κρέας χωρίς να θέλεις, αλλά μην έχεις και την εντύπωση ότι αυτή είναι η αληθινή φύση του ανθρώπου.

Harmonic Ecology = MI VIA είπε...

Ερμάριον, θα το πω: τρία πουλάκια κάθονται, τόπιασες το νόημα και τη ψυχολογία μου, αυτό ήταν το κίνητρό μου κι έχω και μια λοξή ....."ιδεολογία"...χάρισμά σου αυτός ο όμορφος κόσμος...μη στον θίξουμε οι αλλαζόνες....
γ=αχ+β, αυτή είναι η μία άποψη, η ρεαλιστική, η άποψη του ψυχρού παρατηρητή, του διανοητή αν θες, του μυαλού μας, αυτής της μαιμούς που μας κάνει ό,τι θέλει πηδώντας από κλαδί σε κλαδί, από άποψη σε άποψη...
Αυτή η κυρίαρχη σήμερα στη γη ψυχρή άποψη, είναι που δυναμώνει τους νόμους της ζούγκλας και στις ανθρώπινες κοινωνίες κι αν ψυχρανθούμε λίγο ακόμη, αν συνεχιστεί αυτός ο μηδενισμός, πως δεν υπάρχει τίποτε, είμαστε μόνο για να εκτονώνουμε τα ένστικτα και τα πάθη, αύριο μπορεί ν' αποφασιστεί στη ψύχρα να τρώμε και κρέας από ΑΜΕΑ, μια και υπάρχει φήμη για το ωραίο ανθρώπινο κρέας,(τι διαφορά έχουν από κάποια έξυπνα γουρουνάκια, κάποια άτομα με ειδικές ανάγκες;), ήδη κάποιοι συνασπίσθηκαν για τα δικαιώματα των παιδόφιλων, κι αυτούς τα ένστικτα της φύσης τους σπρώχνουν, όπως τα ζώα, αυτό δεν είναι το σύγχρονο σλόγκαν;
Για τα παιδιά που απαγάγονται για τα όργανά τους συμφωνείς, μέσα στο πνεύμα του σκληρού ανταγωνισμού της επιβίωσης;
Η φύση μπορεί νάναι ό,τι θέλει, εμείς έχουμε κάτι που δε τόχει άλλο ον στη φύση, της οποίας είμαστε διαχειριστές και προστάτες κι όχι εκμεταλλευτές, έχουμε πνεύμα, δε ξέρω κανένα ον που να προσπαθεί ενσυνείδητα να εξελιχθεί, δε ξέρω τίποτα στη φύση με όραμα, ιδανικά, μακροπρόθεσμους στόχους, όλα απλώς υπάρχουν, ζουν, μόνο ο άνθρωπος σχεδιάζει το μέλλον, και με τη λογική αυτή ιδού τ' αποτελέσματα φίλε μου, πες, αν έχεις, ή θέλεις παιδιά, τι κόσμο θα τους παραδώσεις; Μια ζούγκλα; μια παρακμή στην οποία μας έσπρωξε η "κοινή λογική"; Ο Σωκράτης κι άλλοι Σοφοί την απαξίωναν, ως μη αξιόπιστη πάντως...
Γι αυτό μιλάω για ποιοτικό συναίσθημα κι έξυπνη, ευφυή ηθική, κι επιτέλους, ας βρούμε το μέτρο σύμφωνα με τη φύση, όπως λες, δεν είναι δυνατόν το 1960 στη χώρα μας, ακόμα κι οι τσελιγκάδες να τρώνε ζώα τρεις φορές το χρόνο στις μεγάλες γιορτές και σήμερα να τρώμε 3 φορές τη μέρα, βασανίζοντας φρικτά στην εκτροφή και σφαγή αθώα, άκακα ζώα, που τα βρίσκουμε πακέτα στα σούπερ μάρκετ!
Επιτέλους, αν νοιώθεις σαρκοφάγο ζώο, τρέξε, κυνήγησε και μπήξε τα δόντια σου στο λαιμό του θύματός σου, χωρίς όπλα, όπως στη φύση, που μεριμνά να τρώγονται τα πιο αδύναμα σ' αυτό το κυνηγητό, όχι μονά-ζυγά δικά μας! ή είμαστε εξελίξιμοι, πολιτισμένοι, ή όχι, δε γίνεται και τα δυό, δυό μέτρα και δυό σταθμά, έτσι δεν είναι;
Ανθρωπος σημαίνει άνω-βλέπω κι όχι κάτω απ' τη μέση μονίμως, όπου είναι η κοιλιά, τα γεννητικά όργανα κι οι τσέπες, αλλά και (ειδικά) στις ιδέες, στα ιδανικά, στον ουρανό, όπως τον εννοεί ο καθένας!Κάποτε οι άνθρωποι "ζήλευαν" και προσπαθούσαν να ομοιάσουν στους καλύτερους με την άμιλα, όπως το έβλεπε ο καθένας, σήμερα ζηλεύουμε τα ζώα;
Ακόμη πιο κάτω από μας;
Εκτός των πιθικανθρώπων που προβάλλονται στη τηλεόραση ως μοντέλα για μίμηση, (τώρα μη με πεις αλαζόνα ερμάριον, γιατί θα χάσω πάσα ιδέα για τη κρίση σου), θα ζηλέψουμε την αγριότητα στη φύση να μιμηθούμε;
Μόνο ο άνθρωπος κάνει τις υπερβάσεις και φτιάχνει καλύτερους κόσμους κι αυτή είναι αν θες η ανωτερότητά του, όχι με αυτό το πισογύρισμα στην ενστικτώδη κατάσταση που προτείνεις, ξανασκέψου το..

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Στην εποχή μας οι ακρότητες είναι τόσο συχνές που έχουν χάσει τον χαρακτήρα τους.

Από τη μια βλέπεις εκείνους που είναι μέχρι το λαιμό στα περιττά αγαθά, και από την άλλη βλέπεις κάποιους να θέλουν να ζήσουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Από τη μια βλέπεις ακραίους εθνικιστές να παραλογίζονται με πάθος σε κάποια σενάρια επιστημονικής φαντασίας (για εξωγήινους και τα συναφή) και από την άλλη βλέπεις τους άλλους να λένε ότι δεν υπάρχει έθνος.

Από τη μια βλέπεις ανθρώπους να τρώνε μόνο κρέας (λες και τα χόρτα δεν τρώγονται) και από την άλλη βλέπεις ανθρώπους που τρομάζουν στην όψη του κρέατος.

Ασχολούμαστε με νομικίστικες λεπτομέρειες για ανούσιες πολιτικάντικες συνωμοσίες, ασχολούμαστε με φιλοσοφικές παραπομπές σε Σοπενχάουερ, Καντ, Αριστοτέλη (παριστάνοντας τους ψαγμένους και διαβασμένους)και χάνουμε τελείως το νόημα.

Υποτίθεται ότι ζούμε σε μια εποχή που οι ιδεολογίες έχουν ωριμάσει, αλλά ζούμε σε μια εποχή τρομερής σύγχυσης.
Αντιλήψεις που φανερώνουν ψυχικά νοσήματα (όπως το να πασχίζει κάποιος να πείσει τους υπόλοιπους να πάψουν να τρώνε κρέας, θεωρώντας παράλληλα όλον τον κόσμο βάρβαρο και ηλίθιο), όχι μόνο δεν κατατάσσονται στις ψυχικές νόσους, αλλά λαμβάνονται και σοβαρά υπόψη και καθόμαστε να συζητάμε κι όλας.

Τι συζητάμε; Με ποιους;

Πιστεύω ότι η στάση του harmony και της Έλενας είναι αρρωστημένη, απλώς δε γνωρίζω την ορολογία με την οποία χαρακτηρίζεται.
Είναι από εκείνους τους ιδεολόγους που ενστερνίζονται με άκριτα πότε τη μια ακραία άποψη (πότε την εντελώς αντίθετή της) χωρίς να αντιλαμβάνονται ποτέ τους υπόλοιπους*.

Εδώ αισθάνομαι ότι όσα είπα είναι αρκετά και σταματώ τη συζήτηση.

____________
*χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο harmony αδυνατεί να ξεχωρίσει τη βαρβαρότητα της βίαιης αρπαγής οργάνων με την κρεοφαγία.

aspic είπε...

Οι ανθρωπολόγοι τοποθετουν σάν κρίσιμο σημείο της εξέλιξης του ανθρώπου,την αλλαγή της διατροφικής του συνήθειας.
Όσο ήταν πάνω στα δέντρα και έτρωγε μπανάνες,δέν διέφερε και πολύ από τις σημερινές μαιμούδες.
Η ανάπτυξη του ανθρωπίνου εγκεφάλου άρχισε να συμβαίνει όταν οι μακρινοί μας πρόγονοι άρχισαν να κατεβαι΄νουν από τα δέντρα και να κυνηγάνε ζώα.
Οι λόγοι που συνέβει αυτό κατά τους ανθρωπολόγους, είναι ότι κατ αρχήν οι πρωτείνες από το κρέας που προστέθηκαν στην διατροφή του ανθρώπου αύξησαν την μάζα του εγκεφάλου του και μετα στο ότι το οργανωμένο κυνήγι βοήθησε τους ανθρωπίδες να ασκήσουν τον εγκέφαλό τους,να γίνονται όλο και πιο ευφυείς να αναπτύξουν συλλογικότητα και συνεργατικότητα εφόδια απαραίτητα στο κυνήγι.
Ακόμη και η γλώσσα εντάσσεται μέσα σε αυτόν τον κυνηγετικό εξοπλισμό,αφού θεωρείται απαραίτητο στοιχείο για την οργάνωση και αποτελεσματικότητα του κυνηγιού.
Και σήμερα ακόμη η γλώσσα δέν έχει χάσει αυτές τις κυνηγετικές κρεοφαγικές καταβολές της,το ίδιο και πολλές άλλες συνήθειες του ανθρώπου.Η συντροφικότητα των ανθρώπων,οι κοινωνικες σχέσεις,οι ομάδες,οι οικογένειες,οι πατρίδες και λοιπά,κατάγονται από την συνήθεια των προγόνων μας να συγκεντρώνονται όλοι γύρω από το σκοτωμένο ζώο και να το τρώνε ομαδικά (και σήμερα ακόμη το κρέας είναι η αφορμή για να συγκεντρωνόμαστε σάν παρέες,σάν οικογένειες και λοιπά).
Αυτή η συνήθεια είναι που κατέληξε σήμερα στην κοινωνικότητα του ανθρώπου,ο οποίος άν είχε μείνει να τρώει μπανάνες στα δέντρα,σήμερα απλώς θα συνέχιζε να τρώει μπανάνες στα δέντρα.
Βασικά η ψυχοσύνθεσή του είναι στενά δεμένη με το κυνήγι και την κρεοφαγία,πράγμα που επιβεβαιώνουν τόσο οι τέχνες όσο και ο αθλητισμός.
Τα διάφορα σπόρ,ακόμη και τα ατομικά, δέν είναι τίποτα άλλο από τα απομεινάρια του κυνηγιού μέσα μας.Τρέξιμο,στόχευση,ελιγμοί,πονηριά και λοιπα που υπάρχουν στα σπόρ,είναι καθαρά κυνηγετικά στοιχεία.Το ίδιο και οι τέχνες,άν και όχι τόσο εμφανώς όσο στα σπόρ,αποτελούν το αφηρημένο πιά σχεδιασμό ενός κυνηγιού που στην πορεία μετατράπηκε σε παιχνίδι.Το παιχνίδι είναι κυνήγι.
Και ακόμη και η πολιτική,η οικονομία,οι νόμοι,τα πάντα στις ανθρώπινες κοινωνίες,είναι άμεσα εξαρτημένα με τις αρχέγονες μνήμες του κυνηγιού.

Με όλα αυτά θέλω να συμφωνήσω με τον αχ+β ότι ο άνθρωπος ακολουθεί την φύση του (όταν μάλιστα είναι εξοπλισμένος και κατά τέτοιο τρόπο από αυτήν που δικαιολογείται απόλυτα να καταναλώνει κρέας) και είναι σίγουρα οικολογικό να καταναλώνει κρέας όπως και τόσα άλλα ζώα,παμφάγα και σαρκοφάγα,αλλά αυτο δέν σημαίνει ότι δέν έχουν δίκιο και οι χορτοφάγες να λενε πώς την φύση δέν πρέπει να την παίρνουμε πάντα σάν πρότυπο και πρέπει κάποτε να ξεφύγουμε από την βαρβαρότητά της.
Όμως δέν είναι δυνατόν να συμβεί τώρα αυτό,σε αυτό το στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης,γιατί φοβάμαι πώςο άνθρωπος θα πρέπει να γυρίσει πίσω στα δέντρα να τρώει μπανάνες και να πηδάει από κλαδί σε κλαδί.Και αυτό δέν θα συμβεί επειδή βέβαια δέν θα τρέφεται με πρωτείνες,τουλάχιστον μόνο για αυτό,αλλα κυρίως επειδή θα πρέπει να αλλάξει κατά τέτοιο τρόπο τις συνήθειές του και την ψυχοδομή του που θα είναι μοιραίο για την εξέλιξή του.
Άς κάνουν λίγο υπομονή μερικές εκατοντάδες χρόνια ακόμη οι χορτοφάγοι λοιπόν.
Εξάλλου τόσες χιλιάδες χρόνια πέρασαν που τρώμε κρέας.
Έχουμε φάει το γάιδαρο πιά,τώρα που φθάσαμε σ την ουρά αντιδρούν;























Για τα φυτά αγαπητές κυρίες χορτοφάγες που είπατε,όντως όταν κόβουμε τους καρπούς τους,όχι μόνο δέν τα πονάμε,αλλά τους είναι και ευχάριστο κιόλας.Είναι το ανάλογο με το γάλα που παίρνουμε απο τα ζώα.Δέν συμβαίνει όμως το ίδιο όταν τρώμε τα ίδια τα φυτά,όπως στην περίπτωση των μαρουλιών,ραδικιών και λοιπά.Εκεί,μπορεί να μήν σπαρταράνε τα ίδια,σπαρταράει όμως το ηλεκτρικό τους φορτίο,έτσι όπως το μετράνε οι επιστήμονες,που είναι πιά πεπεισμένοι ότι νοιώθουν φόβο και πόνο.
Έχουν αποδειχθεί από το ογδόντα πιά αυτά τα πράγματα,όπως έχει αποδειχθεί ότι δρά ευεργετικά στα φυτά η μουσική,ότι έχουν διάφορους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ τους,ότι νοιώθουν συμπάθεια,μίσσος και άλλα συναισθήματα,ότι εκρίνουν διάφορες ουσίες δηλωτικές των συναισθημάτων και της διάθεσής τους και λοιπά και λοιπα.
Γιατί τα αρνείστε αυτά κυρίες χορτοφάγες;
Και τα φυτά έχουν ψυχή,έστω και άν την εκφράζουν διαφορετικά κουνώντας τα τρυφερά,πράσινα φυλλαράκια τους στο ελαφρύ αεράκι,που πα΄τε εσείς με το μαχαίρι και τα κομματιάζετε,αφήνοντας τα υγρά τους να τρέχουν στο χώμα.Γιατί δέν τα πονάτε,επειδή δέν έχουν κόκκινο αίμα;

ΒΓ Δέν ξέρω για τις άλλες χώρες,αλλά τουλάχιστον η ελληνική κτηνοτροφία χρειάζεται ελάχιστη καλλιεργήσιμη έκταση για να συντηρηθεί λόγω του εκτατικού χαρακτήρα της.
Αλλά και παγκοσμίως δέν πιστεύω η κτηνοτροφία να φταίει για την μόλυνση του πλανήτη και την καταστροφή των δασών (τουλάχιστον όχι σε κάποιο ικανό ποσοστό σε σχέση με το πετρέλαιο τις βιομηχανίες,την αστικοποίηση και λοιπά).

ΒΓ2 Έτσι όπως το είπες ερμάριον,ζούμε σε μιά εποχή όπου υπάρχουν όλες οι ιδεολογίες και μάλιστα πολλές στα άκρα τους,για αυτό και έχει πρόβλημα (η εποχή μας).
Ο κάθενας για να τα βγάλει πέρα,να νοιώσει ασφαλής ή να εκτονώσει τα φορτία του,αγκιστρώνεται σε διάφορες ιδεολογίες,με φανατισμό πολλές φορές και δέν τον ξεκουνάνε από κεί θεοί και δαίμονες.
Τουλάχιστον τους προσφέρουν παραμυθία και παρηγορία,και ίσως να πρέπει να τους δικαιολογούμε και να μήν τους πιάνουμε απο την μύτη.

Harmonic Ecology = MI VIA είπε...

Ό,τι πείτε αγαπητοί συνέλληνες... έχουν δίκιο όσοι μας φρενάρουν με το επιχείρημα πως, ο άνθρωπος άμα δε πάθει δε θα μάθει...
Καλό ταξίδι στη γη φίλοι, με τις τόσο χρήσιμες, αν κι επώδυνες εμπειρίες της.....
Δε...συνάδουμε, που έλεγε κι ο μακαρίτης...
όταν τα ζωντανά όντα ονομάζονται "κρέας", ή άλλο τι,
κι έτσι, δε νομίζω να ξανασυναντηθούμε, πατώ αυτό το "κατάργηση εγγραφής" νομίζω και θα απαλλαγείτε απ' τη φανατίλα..
"Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα λασπώνει....." είναι το καινούργιο σλόγκαν στο ίντερνετ φαίνεται..

y=αx+β είπε...

Όπως και να το κάνουμε, ο άνθρωπος είναι κι αυτός ένα ζώο όπως όλα τα άλλα. Η βασική διαφορά είναι ότι αυτός έχει τεχνολογία. Σαν ζώο λοιπόν, τρώει κι αυτός άλλα είδη και ποτέ δεν πρόκειται να πάψει να το κάνει, εκτός μόνο αν αποχωρήσει εντελώς από τη φύση και ζει μέσα σε μηχανικές κατασκευές και τρέφεται αποκλειστικά με προϊόντα κατασκευασμένα στο εργαστήριο. Τα ζώα λεγόμαστε αλλιώς και καταναλωτές ή παράσιτα. Δεν είμαστε απαραίτητοι. Η φύση θα μπορούσε να υπάρχει κάλλιστα μοναχά με φωτοσυνθετικούς οργανισμούς και αποικοδομητές.

Μακάρι πάντως όλοι οι φανατικοί να ήταν σαν εσένα και όχι σαν κάτι άλλους που κηρύττουν μίσος.

Συνεργάτες