9/10/08

O Χώρος του aspic

Εδώ μπορείτε να γράφετε τα σχόλια και την κριτική σας για την εκπομπή της Τετάρτης 08/10/08 με θέμα την κρίση στην αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία

32 σχόλια:

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Δεν ξέρω τι θα πουν οι άλλοι, πάντως αυτό που μου έμεινε από τη χθεσινή εκπομπή ήταν το ίδιο με αυτό που είχα μέσα μου πριν την δω.

Δηλαδή το ότι κανείς δεν ξέρει. Τα πράγματα είναι, αλλά δεν είναι ίδια με το 1988, η αγορά μπορεί να ανακάμψει, αλλά μπορεί και να μην ανακάμψει, τα θεμέλια της οικονομίας έχουν κλονιστεί, αλλά έχουν βαθιές ρίζες οπότε δεν κλονίστηκαν... κλπ κλπ κλπ.

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα και πολλά, με εξαίρεση την διαπίστωσή μου ότι και οι ειδικοί δεν έχουν καταλάβει και οι ίδιοι πολλά, γι' αυτό πιστεύω ότι το σύστημα των κλοπών αυτών (χρηματιστήρια, τράπεζες, πετρέλαια κλπ) είναι πολύ έξυπνο. Τόσο έξυπνο, που οι αετονύχηδες του Τσιφόρου θα μοιάζαν με αθώες κοκκινοσκουφίτσες μπροστά στους κλέφτες της εποχής μας.

Το συμπέρασμά μου από όλα αυτά είναι ότι τα αστικά κέντρα θα την πάθουν περισσότερο και όχι οι φτωχοί αγρότες, που ούτως ή άλλως τρώνε πάντα αυτά που οι ίδιοι παράγουν.
Κάποιες εταιρίες χωρίς λόγο ύπαρξης, ή κάποιοι γραφειοκράτες που έχουν σκοπό να λύσουν την γραφειοκρατεία που παράγει η γραφειοκρατεία των γραφειοκρατών κάποιων άλλων εταιριών που παράγουν γραφειοκρατεία... Κάποιες τέτοιες εταιρίες, απλώς φάνηκε ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Αυτό είναι όλο.
Ε, και;

Άρα, αν μένεις σε πόλη, φτιάξε στο μπαλκόνι σου ένα κοτέτσι, φύτεψε μερικά ζαρζαβατικά και τρώγε όσα ο ίδιος φτιάχνεις. Μπορεί να σου χρειαστούν.

Και πέτα την γατούλα αγκύρας που έχεις και πάρε καμιά κοτούλα. Η τελευταία τρώγεται και κάνει κάνα αυγό.

Sitalkas είπε...

είναι να απορεί κανείς με την κατάσταση που επικρατεί. κανείς δεν ξέρει τι έρχεται, λες και δεν έχουμε εμπειρία από το παρελθόν, κανείς δεν ξέρει αν ακόμα και το τελευταίο προπύργιο της μικροϊδιοκτησίας, οι αποταμιεύσεις, κινδυνεύει ή όχι κτλ κτλ κτλ.

μια ΘΟΛΟΥΡΑ επικρατεί και τίποτα άλλο.

είναι ηλίου φαεινότερο πως τα χρήματα δεν κάνουνε φτερά. ο πλούτος συσσωρεύτηκε κάπου. αν η ανάπτυξη που βασιζοταν η παγκόσμια οικονομία ήταν ψευδής, κι όλος αυτός ο πληθωρισμός μια φούσκα και τίποτα άλλο, τότε το ρευστό έπρεπε να υπάρχει απλά να υποτιμηθεί.
κάποιοι κάπου κάποτε είχαν την ιδέα να παίξουν με την παγκόσμια οικονομία. για τι αντάλλαγμα; για βίλλες σε νησιά του Ειρηνικού και διαμερίσματα σε οροφοδιαμερίσματα ουρανοξυστών; δε μπορώ να το πιστέψω.

δυστυχώς, όπως αναφέρθηκε αμυδρά και στην εκπομπή, η περίοδος ευφορίας ακολουθείται από κρίση, κι η έξοδος από την κρίση απαιτεί πόλεμο.
φανταστείτε τι πολεμός θα είναι αυτός κι εναντίον ποιου;!

aspic είπε...

Συμφωνώ με τους προηγούμενους συμπλογκεράδες ότι οι ειδικοί στην εκπομπή όλα τα παν και τίποτα δέν είπαν.
Ο δόκτορας καρφάκης είχε κολλήσει στο γιατί τρία τοις εκατό το έλλειμα και όχι τέσσερα (εμάς τους θεατές ρώταγε να του πούμε; ), ο παπαγιανίδης άνετος και χαλαρός έφτειαχνε σενάρια (το χειρότερο να τα τινάξουμε ορθοί και το καλύτερο να προλάβουμε να καθήσουμε πρίν),ο άλλος δόκτορας ο ψαλιδόπουλος έκανε φιλότιμες προσπάθειες να θυμηθεί γιατί βρισκόταν στην εκπομπή και ποιό ήταν το θέμα της συζήτησης ( μοιάζοντας να σκέφτεται από μέσα του: "τι τραβάω ο έρμος και τι κάθομαι και κουβεντιάζω τώρα για να προωθήσω το βιβλίο μου.Ά ρε καπιτάλα παπαγιανίδη μέχρι το τσίρκο μεντράνο είσαι ικανός να με βγάλεις εσύ τελικά για να πουλήσεις κανένα αντίτυπο"),η αντιφατική κάλυ ερωτώμενη πώς βλέπει τα πράγματα απαντούσε γελώντας πώς είναι απαισιόδοξη (δηλαδή άν ήσουν αισιόδοξη ρε κάλη τι θα έκανες; θα πέταγες χαρτοπόλεμο από την χαρά σου στους καλεσμένους; ) και τέλος ο παντελής στον κόσμο του ξεφύλιζε με μανία το βιβλίο του γκρίνσπαν δείχνοντας το κάθε τόσο στους καλεσμένους και στην κάμερα (εντάξει ρε παντελή,το καταλάβαμε.Όχι μόνο κατάφερες να το διαβάσεις όλο το βιβλίο,αλλά το κατάλαβες κιόλας και θυμάσαι πολλές φράσεις απ εξω και ανακατωτά.Αλλά μήν το κάνεις θέμα τώρα και σύ.).

Βασικά η κουβέντα δέν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.Στο μεγαλύτερο μέρος αναλώθηκε προσπαθώντας να εντοπίσει-ερμηνεύσει απλώς τα συμπτώματα και όχι την ουσία.
Με ευθύνη και του παντελή,η συζήτηση έμεινε απλώς στον φαινότυπο,στο πώς δημιουργήθηκε η κρίση,χωρίς καμμιά παραπάνω εμβάθυνση στις αιτίες,χωρίς καμμιά συνολική προσέγγιση του ζητήματος,καταλήγοντας τελικά στην μιζέρια της ελληνικής πραγματικότητας και πώς θα την βγάλει ο κυρ μήτσος τώρα που δέν θα μπορεί να πάρει δάνειο για να αγοράσει το καινούργιο τσεροκί.
Ακούστηκε μάλιστα και το απίστευτο (από τον κύριο καρφάκη μου φαίνεται),πώς η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει να διατηρήσει την υπερκαταναλωτική συνήθεια των ελλήνων,για να συνεχίσουν αυτοί να αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα και εξοχικά,όπως έκαναν και στο παρελθόν,για να τονώσουν την ρευστότητα.
Δέν ξέρω βέβαια άν κατάλαβα καλά ότι το πε,αλλά άν το πε,τι να του πώ και εγώ τώρα,τι να μου πείτε και εσείς,τι να σας πούν και εσάς και άς μπεί ο μάιρας ο φωτομάιρας να μας πεί τι να του πούμε για να μας πεί,που λέει ο λόγος.

Κανείς δέν είπε στους θεατές τι συμβαίνει πραγματικά,πώς αυτοί θα πρέπει να αλλάξουν πιά την ανόητη φιλοσοφία ζωής που είχαν μέχρι τώρα και λοιπά και λοιπά.
Όχι ότι δέν τα ξέραν οι ντόκτορες.Απλώς προτίμησαν να χαιδεύουν τα αυτιά των θεατών.
Ποιός θα τα πεί όμως τελικά;

Το μόνο θετικό της εκπομπής τελικά,είναι ότι όλοι χωρίς δεύτερη κουβέντα ξεχέσαν κανονικά τον ανδριανόπουλο όταν έπεσε το όνομά του στο τραπέζι.
Μόνο και μόνο από αυτό η εκπομπή διασώθηκε τελικά και άξιζε κάποιος να την δεί.
Αυτά.

ΥΓ Και ρε παντελή,μου φαίνεται πώς οι τελευταίες εκπομπές είναι μικρότερης διάρκειας και δέν προλαβαίνετε να πιάνετε όλες τις πτυχές ενός θέματος.


































Ερμάριον και παριζιάνε,διαφωνώ μαζί σας ότι κάποιοι αετονύχηδες δημιούργησαν το πρόβλημα.
Άν υπάρχει ευθύνη σε κάποιους για την κρίση ,αυτή δέν είναι ότι την δημιούργησαν για να κερδοσκοπήσουν,αλλά ότι δέν μπόρεσαν να την αποτρέψουν.
Το μόνο που ευθύνεται είναι το ίδιο το οικονομικό σύστημα.
Αυτού του τύπου ο σύγχρονος καπιταλισμός για να επιβιώνει θα πρε΄πει να υπάρχει συνεχής ανάπτυξη.Μόλις σταματήσει να αναπτύσεται,αρχίζει η κατάρευσή του.
Υπάρχει κάτι όμως στο σύμπαν όλο που μπορεί να αναπτύσεται αενάως;
Όταν λοιπόν έφθασε στα όριά του το σύστημα,δέν μπορούσε δηλαδή να αναπτύσεται πιά σάν πραγματική οικονομία,η ανάπτυξη έγινε εικονική με όλα αυτά τα χρηματοπιστωτικά προιόντα που αφορούσαν κυρίως το μέλλον.
Καμμιά σημασία δέν έχει άν συμπτωματοποιήθηκε η κρίση στα ακίνητα.Θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε.
Τα αρνητικά της κρίσης είναι αυτά που είπε ο καραγιανίδης.
Τα θετικά είναι αυτά που ειπε το ερμάριον,με τις κατσίκες και τα μποστάνια στα μπαλκόνια.
Ο άνθρωπος μετά από αυτή την κρίση (ή μετά από κάποια επόμενη άν δέν είναι αυτή η σημερινή η καθοριστική),θα αναλάβει την ευθύνη της καθημερινότητάς του και εν γένει της ζωής του),πράγμα που δέν συμβαίνει σήμερα έτσι εφησυχασμένος και αποχαυνωμένος που είναι.
Μπορεί η οικονομία να χάσει κάπως τον παγκομιοσποιημένο της χαρακτήρα,να γίνει πιο τοπική,τουτέστιν να την βγάζουμε και πιο φτωχικά,όμως αυτό θα σημαίνει και μεγαλύτερη ενεργητικότητα κινητικότητα από μέρους ημών των κοινων θνητών.
Λόγω αυτής της οικονομικής μετεξέλιξης,ο νέος άνθρωπος θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να γεφυρώσει τα χάσματα που υπάρχουν σήμερα ανάμεσα σε αυτόν και την πολιτική,την επιστήμη,την διανόηση,τις τέχνες και λοιπά.
Όπως λέει και ο παπα φάρος δηλαδή,θα ταυτιστούν και πάλι σε μία οι μέχρι τώρα ξεχωριστές έννοιες του πνευματικού και του μή πνευματικού,που ευθύνονται για τον αφασικό και άσαρκο άνθρωπο του καιρού μας.
Θα ξεπηδήσει δηλαδή,ο νέος ενεργητικός και βιωματικός άνθρωπος.
Οπότε,κρίση είναι αυτή τελικά ή ευλογία που λέει ο λόγος;
Βέβαια αυτή η κρίση μπορεί να μήν είναι η τωρινή που θα σπρώξει τα πράγματα,αλλά να συμβεί το δύο χιλιάδες είκοσι,ή το δύο τριάντα.
Κάποτε όμως θα συμβεί.
Δέν θα συμβεί λέτε;

ΒΓ Φωτομάιρα (όσον αφορά το προηγούμενο τόπικ),εντάξει άν το δαγκώσεις το μήλο θα πέσεις στην παγίδα και θα σε πάρει ο διάολος.
Όμως τα χρυσά μήλα που ηρακλή που λές,είναι τα πορτοκάλια,οπότε δέν πιστεύω να συμβεί το ίδιο άν δαγκώσεις ένα από αυτά.

MAIRA666 είπε...

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ


Ο Δημοσιογραφος κατω δεξια αν θυμαμαι καλα το ονομα του
ΠΑΠΑΓΙΑΝΙΔΗΣ τα ειπε Ο Λ Α. Αρκει να προσεξετε τι ειπε τουλαχιστον
οσον αφορα την ΓΡΑΙΚΙΑ Η ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ. Μονο σε παρακαλω κυριε ΣΑΒΒΙΔΗ μετεφερε σε αυτόν τον
Ανθρωπο ή ΕΛ_ληνα ή Ελληνα ότι ειμαι από τους Τυχερους ( ΑΤΡΟΠΟΣ -ΚΛΟΘΩ - ΛΑΧΕΣΗ ) εκεινους που ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ, ή ακομα καλυτερα που εχει την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ αρα και την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ επικλησης ΚΑΠΟΙΟΥ ΘΕΟΥ /θεών και ΠΙΣΤΗΣ.

ΕΛΠΙΖΩ να μην κανω λαθος !! το μήνυμα παρακαλω να μεταφερθει.


ΣΕ όλα τα υπολοιπα που ειπε , αν θυμαμαι καλα , θα μπορουσα να υπογραψω ΜΑΙΡΑ 666. !!!!!!

Ευχαριστω εκ των προτερων για την μεταφορα του μηνύματος


Τωρα για τους υπολοιπους τι να πω ?
Ο καθηγητης κατω αριστερα συμπαθεστατος και πρεπει να τον σεβομαστε λογω ηλικίας.
Ο πανω αριστερα ο «καθηγητης» μαλλον από ΠΡΕΒΕΙΑ πηρε τον τιτλο. ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν αφελεις η εφιαλτες. !!!!!!!
Ασπικιε εισαι καλυτερος από αυτόν τον καθηγητη. Ο Σαββιδης ανα τρεις φρασεις τον επιανε να ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ εσυ θελεις τουλαχιστον τέσσερις. Ο κυριος ΣΑββιδης ηταν πολύ καλυτερος από τον καθηγητη
αλλα όχι καθοδηγητη. ΚΑλυτερα θα ηταν αν κατειχε τον τιτλο του καθηγητη. ο Σαββιδης !!!


Κυριε Παντελη εχω ετοιμασει ένα κειμενο , αλλα δεν θα το δημοσιευσω , στο οποιο αποδεικνύω ότι η αποληκοτητα είναι ΜΟΝΟΠΟΛΗΚΟΤΗΤΑ.
(Και η πολιτεία του Πλατωνα αρκει να μελετηθει , προκειμενου να αποδιχθει το παραπανω συμπερασμα. ΝΑΙ και αυτό εχει ειπωθει !!!!)
Αντι αυτου σας παραθετω την ειδηση η οποια αποδεικνύει του λογου
του αληθες αλλα και « ΧΡΗΣΜΟΔΟΤΕΙ» την συνεχεια του ΣΗΡΙΑΛ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ.

Η ειδηση

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2008 22:10

«Έχουμε ανάγκη από περισσότερη Ευρώπη και η παρούσα κρίση έδειξε πως ο κόσμος μας γίνεται ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΟΣ , καθώς όταν οι Αμερικανοί κάνουν τα πάντα μόνοι τους οδηγούν σε συγκρούσεις».
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.
Ο κ. ντε Βιλπέν αναφερόμενος στη διεθνή κρίση σημείωσε ότι ανάλογη είχε εκδηλωθεί και στην εποχή της πρώτης παγκοσμιοποίησης, τον 15ο και 16ο αιώνα. Τότε, επισήμανε, υπήρχε ο φόβος για την πανώλη. Τώρα, ο φόβος είναι διαφορετικός. Τότε και τώρα υπήρχε και υπάρχει απληστία.
Συνεχίζοντας ανέφερε πως «ο κόσμος είναι διχασμένος και ιδιαίτερα επικίνδυνος και πρέπει να αποκτήσει μία κοινή γλώσσα και να ακολουθήσει κοινούς παγκόσμιους κανόνες».
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας έκανε λόγο για «ιστορική ανατροπή» που ζούμε στις ημέρες μας και τόνισε πως «ζούμε το σοκ της κρίσης, της βαθιά ηθικής κρίσης, της κρίσης στην ενέργεια, της επισιτιστικής κρίσης και της κρίσης εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Σε αυτές τις συνθήκες η Ευρώπη έχει παρουσία. Αντιμετωπίζει όμως και αυτή τη δική της κρίση. Ποιο είναι το πολιτικό της μοντέλο, ποιος είναι ο στόχος της και τελικά ποια Ευρώπη θέλουμε, είναι τα ερωτήματα που εγείρονται».
«Η παγκόσμια κρίση γεννά την ανάγκη μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, της συγκρότησης ενός συμβουλίου ασφαλείας αρχηγών, ενός συμβουλίου οικονομικής ασφαλείας, διότι θα πρέπει να χτίσουμε έναν οικουμενικό κόσμο που δεν θα στηρίζεται στη βάση της σύγκρουσης των συμφερόντων».


Και μαδαγα την μαργαριτα αν θα το πει ή δεν θα το πει ?
Και μετα την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ο Καραμανλης παιρνει την Βαλιτσα του και φευγει για ΜΑΛΤΑ εν μεσω του ΣΗΡΙΑΛ.!!!



Κυριε Παντελη μην εξαπτεσαι ( ουτε και εσυ ασπικιε ) αν σημερα
Ανακαλύψετε ότι δεν ΥΠΑΡΧΕΙ Ευρωπη και δεν επηρατε τον τιτλο του ΚΟΣΜΟΛΟΛΙΤΗ επισημα. ΞΥΠΝΑ Κυριε Παντελη και μην επιμένεις ότι ΕΠΕΙΔΗ ο φιλευσπλαχνος ΓΚΡΙΣΠΑΝ και ολοι εκεινη
Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΟΥ ηθελαν να προλαβουν τα χειροτερα , για αυτό Τα ταλαιπωρα τουτα αγαθα παιδακια , προτημησαν να ξεφουσκουσουν τα ομολογα (τοξικα , από τοξινες ξερουν αυτοι) προκειμενου να γλιτωσουν τα χειροτερα. ΑΝ πραγματικα το πιστευεις και δεν
εισαι υποχρεωμενος να το πιστευεις για αλλους λογους , σε παρακαλω
πηγαινε σε αυτόν τον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ να στα εξηγησει.


Και για να χαιρονται οι φιλοι μας ( αν υπαρχουν ) και να σκασουνε οι οχτροι μας ( δεν προλαβαινω να μετραω…..)
Ο Καραμανλης ηταν ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ Που επισημα Εδειξε το ΔΡΟΜΟ. ( Ποιο δρομο ? ) Αμ τι , η ΜΕΡΚΕΛ Η Ο ΣΑΡΚΟΖΙ είναι καλυτεροι από ΑΥΤΟΝ ? ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ.
Τι ξερει ? χειροκροτηματα δεν ακουω !!!!!!!!!! όχι για μενα
Αλλα για τον Αρχηγο .


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΠΩ. (προς το παρον)

Υγ Δυστυχώς δεν μπορω να σου κανω αναλυση για την ΚΛΕΨΙΑ του
Αιωνα μας. .ΕΞΑΛΛΟΥ λιγο πολύ , τα ειπαν και αλλοι. ΤΟ θεμα είναι ότι δεν εγινε μονο για την κλεψια. Εγινε ΚΥΡΙΩΣ για αλλους λογους ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ . Σκεψου μονο το εξης ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΣ
Από τι εχει αναγκη ( ως αδηφαγος και ακορεστος ) από ΧΡΗΜΑΤΑ? Από αυτά εχει . ΑΛΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ψαχνει να καλυψει.!!!!!


Υγ Μακεδονα η προσπαθεια μεχρι τωρα είναι να σε « αναγκασω» να Διαβασεις . Οντως εχεις ελλείψεις .
Αν ανοιξουμε λεξικο ( όχι μπαμπινιωτικο ) θα δουμε ότι μηλα ( περισπουμενο) σημαινει τα προβατα . Σημαινει και αλλα πραγματα που
εχουν σχεση με τον μυθο. Στην προκειμενη περιπτωση απλα σημαινει προβατα. Οποτε είναι ευκολο τωρα στην μεταφραση. Αν παλι δεν
Καταλαβαινεις τι εστι «προβατο» μεταφορικα ρωτα τον ασπικιο.!!!!! ΘΑ είμαι πραγματικα υπερηφανος και θα εχω πετυχει να βαλω ένα πετραδακι στην μορφωση σου , αν καταφερνα να σε κανω να αγορασεις ένα Ετυμολογικο λεξικο ( όχι μπαμπινιωτικο ) και π.χ την πολειτια του Πλατωνα η καποια τραγωδία η εστω και την ελληνικη ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.
ΔΕΝ ζηταω και πολλα για καποιον που εχει την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να
Παει μπροστα.!!!!!!! Στο χερι σου είναι το μπροστα και το πισω.
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θελει «ιδρωτα.»

Αλλα τελικα και ο ασπικιος με απογοήτευσε !!!! αντίφιλε χρειαζεσαι
Μετεκπαίδευση. Στο εχω ηδη πει Πολλάκις.


Υγ προς Παριζιανο ( το Παρισι γνωριζεις ποιος το ιδρυσε ?)

Σε παρακαλω μην λες για πολεμο! Θα σε ακουσουν οι φιλο –ειρηνιστές
Και θα σου κοψουν την γλωσσα.
Τωρα περα από την πλακα , ΝΑΙ πολεμος . ΟΛΟΙ εναντιον ΟΛΩΝ.
Ετοιμαζομαστε για ΙΡΑΝ - ΠΑΓΚΙΣΤΑΝ- ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ (συνεχεια) Αζερμπαιτζαν , Αρμενια Υεμενη , ολη η κεντρικη και νοτιος ΑΜΕΡΙΚΗ. . Η Αφρικη δεν πιανεται γιατι αυτή εχει παψει
να υφισταται ……… και βεβαια ΑΙΜΟΣ ( βαλκανια )

σκοπια / αλβανια / βουλγαρια / κοσσοβο / σερβια / βοσνια / κροατια και μετα ελλαδα ( σταδιακα ) ,η Τουρκια παραλειπεται ως ευκόλως
εννοουμενη.


Ολα όμως (που γινονται και θα γινουν ) σχετιζονται με το ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Κουιζ , ποιο είναι ? 6 γραμματα !!!!!!!
Μακεδονα είναι ευκολο.

Παντως αν το βρειτε , μην το πειτε γιατι κανει ΤΖΙΖ……….



Περι ρευστου εχεις δικιο. ΠΡΟΣΟΧΕ το πως θα συμβει . Νομιζω
Για να χρησμοδοτησω ότι και η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ δείχνει τον δρομο.
Όχι όμως αυριο πρωι . ( ετσι τουλαχιστον νομιζω)


Αυτή η αναρτηση δεν αποτελει αναλυση της κρισης μονο ΜΙΚΡΟ μερος της εχει ειπωθει . Αυτό αποτελει σχολιασμο εκπομπης όπως δηλωνει και ο τιτλος του θεματος.

Καλοπροαιρετα !!!! και καλο κουραγιο σε ολους. Τα δυσκολα είναι
Ε Δ Ω και Τ Ω Ρ Α.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Έλειπα στο εξωτερικό και δεν πρόλαβα ούτε την εκομπή να δω αλλά ούτε και να καταθέσω τις απορίες μου.

Προσωπικά βρίσκομαι σε πλήρη σύγχυση! Θα μπορέσει κάποιος να μας εξηγήσει με απλά ελληνικά τι είναι αυτό το περίφημο GDP που χρησιμοποιεί στο άρθρο του ο George Friedman (αναρτήθηκε από τον Παντελή) για να στηρίξει ότι η Αμερική έχει μια ζωηρή οικονομία 14τρις $ ;

Ναι και λοιπόν;;; Τι μας δείχνει αυτό το GDP; Ελάχιστα στρεβλωμένα πράγματα που μάλλον εξυπηρετούν τους μονεταριστές παρά τους οικονομολόγους της πραγματικής οικονομίας. Γι αυτό έχουν προταθεί ήδη πάνω από 50 νέοι δείκτες μπας και βγει κάποια άκρη.

Το δημόσιο χρέος της Αμερικής είναι 9 τρις ή 65% του GDP! Κάθε χρόνο ο δημόσιος προϋπολογισμός είναι 300 δις MEION! Προφανώς αυξάνουν το χρέος κάθε χρόνο. Υπολογίζουν πως μέχρι το 2030 το χρέος θα είναι όσο το GDP (θα έχουν γίνει όπως η Ελλάδα σήμερα) και στο παραπάνω χρέος δεν περιλαμβάνεται το ασφαλιστικό κόστος που σήμερα είναι 60 τρις (τα στοιχεία απο Wikepedia)

Λοιπόν μπορεί κάποιος να αντιπαραβάλει με έναν απλό ισολογισμό εταιρείας για να καταλάβουμε τι σημαίνουν τα μεγέθη αυτά; Είναι το GDP αντίστοιχο με τον τζίρο της εταιρείας; Είναι η ετήσια ζημιά της κυβέρνησης αντίστοιχη με τις ζημιές της εταιρείας; Είναι το δημόσιο χρέος αντίστοιχο με την "καθαρή θέση" της εταιρείας ή με τις σωρευμένες ζημιές μόνο; Ποιό είναι τότε το αντίστοιχο του μετοχικού κεφαλαίου;

Εαν Φέρντατε τον ΜΑΡΙΝΟ ίσως μας τα εξηγούσε όλα αυτά!

Η αποπληρωμή του χρέους των εταιρειών που καταρέουν στα χρηματιστήρια οδηγείται στην λύση να μαζευτεί το χρήμα που ΗΔΗ κυκλοφορεί μέσω της φορολογίας!

Γιατί όμως; Είναι γνωστό πως η χρηματιστηριακή τιμή δεν αφορά την λογιστική της αξία ! Αλλά δυστυχώς και η "κουτσή Μαρία" γνωρίζει πως όλες αυτές οι εταιρείες είναι στον ισολογιμό "υγιέστατες" μόνο που πάνω απο το 100% των κεφαλαίων τους είναι δάνεια. Λειτουργούν δηλαδή και αυτές με τεράστιο χρέος! Θα έπρεπε εδω και χρόνια να βρίσκονται τουλάχιστον στο μισό μέγεθος, αλλά τις έχαγε και αυτές η απληστία και ο μύθος της συνεχούς "ανάπτυξης" της οικονομίας, αλλά τόσο του πληθυσμού όσο και του ορίου ζωής!

Βέβαια υπάρχει και η λύση η κυβέρνηση να κόψει ΝΕΟ χρήμα αντί να το μαζέψει απο τους φορολογούμενους. Μάλιστα εδω και πολλά χρόνια που γίνεται αυτό έχει πάψει να υπάρχει το ανάλογο αντίκρισμα σε χρυσό, δηλαδή σε κάτι υλικό. Τα αποθέματα χρυσού της Αμερικής είναι μόλις 265 δις $ !! και συνολικά τα άμεσα "ρευστοποιήσιμα" πάγιά της αν δεν κάνω λάθος είναι λιγότερα απο 400 δις $ ... ;

Πόσο είπαμε πως είναι το χρέος;;; Και πως θα πληρωθεί αυτό εδω και τώρα εαν χρειαστεί !;;

Εάν ήταν εταιρεία η Αμερική (ας πούμε ο Όμιλος Πουλιάδη που κατέρευσε το 2004) δεν θα έπρεπε να είχε ήδη κλείσει;;!! Τι θα έλεγε ο κος Μαρίνος εάν επρόκειτο για εταιρεία;

Αλλά λύση ήταν (και μάλλον παραμένει) να κόβεται νέο χρήμα. Εύκολη λύση, δεν με φτάνει το χρήμα που θα μαζέψω εαν ξεπουλήσω ότι έχω και δεν έχω; Ε κόβω νέο χρήμα! Απλά πράγματα, όπως και το Big Bang, δημιουργία ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ .... δημιουργία απο το τίποτα :)


Το χρήμα ΠΛΕΟΝ είναι εντελώς άϋλο. Γεννιέται κυριολεκτικά από το ΚΕΝΟ! Μην αρχίσουν τώρα οι οικονομολόγοι από τα IMF ότι δεν προτιμούν την κοπή νέου χρήματος γιατί έχει σοβαρές παρενέργειες. ΜΠΟΡΕΙ να γίνει και έχει προφανώς γίνει εφόσον το χρήμα που κυκλοφορεί είναι πολλαπλάσιο των αποθεμάτων σε χρυσό!

Επομένως τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, τι σταθερό αντίκρισμα έχει το χρήμα;

Θα μπορέσει κάποιος να μας εξηγήσει αυτό το τρελοκομείο που λέγεται οικονομία ...;; Οι άνθρωποι;, τα οικοσυστήματα, το χώμα, ο άερας, ακόμη και η ενέργεια αποτελούνται από μια πολύ χειροπιαστή ουσία, δεν είναι άυλα!

Ας πούμε το βάρος ενός ανθρώπου, ή η μάζα του ήλιου, μετριούνται απο μια μονάδα μέτρησης η οποία δεν μεταβάλεται ανάλογα με πόσοι ενδιαφέρονται να γίνουν φίλοι του ή πόσους εχθρούς έχουν! Το 1 ΚΙΛΟ είναι 1 κιλό! Δεν γίνεται πότε μισό και πότε ενάμισο, ανάλογα με το ενδιαφέρον που δείχνουν κάποιοι προς τον άνρθωπο που ζυγίζουμε!

Η ποσότητα του αέρα που αναπνέουν παρομοίως μετριέται με κάποια σταθερή μονάδα μέτρησης! Οι μονάδες μέτρησης είναι σταθερές, ακόμη και για υποκειμενικές διαστάσεις όπως "τι κάνει έναν άνθρωπο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ευτυχισμένο" ή πολύ περισσότερο "Υγιή σωματικά και ψυχικά" αποτελούν τελικά σταθερές, αφού εξαρτώνται από έναν πολύ χειροπιαστό και συγκεκριμένο άνθρωπο με σάρκα και οστά!

Έτσι δεν θα έπρεπε να έχουμε ΟΡΙΣΕΙ μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ αξία του νομίσματος (π.χ. του $) ως μια σταθερά που να μπορεί να εκφράζει πραγματικές ΑΞΙΕΣ πραγμάτων σε $;

Παλιά ήταν ο χρυσός η σταθερά αυτή. Σήμερα (εδώ και 30-40 χρόνια περίπου) είναι η εμπορευσιμότητα του νομίσματος!!

Και αυτό, δηλαδή η νομισματική αξία έχει μπει στην λογική της συνεχούς και σταθερής ανάπτυξης (που επιδιώκουν οι διάφοροι καιροσκόποι) όπως και τόσα άλλα. Πραγματικά ζούμε σε μια εποχή σχιζοφρένειας όπου όλα έχον σχεδόν ΕΞΑΥΛΩΘΕΙ! Δεν υπάρχει πλέον αντίκρυσμα σε κάτι ΥΛΙΚΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ...

Διαβάστε εδώ γιατί είναι αδύνατη η οποιαδήποτε συνεχής ΑΥΞΗΣΗ (χρέους, πληθυσμού, κατανάλωσης ενέργειας, πίστωσης, κλπ) ->

Τα όρια της συνεχούς ανάπτυξης

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα για το θέμα που απασχόλησε την εκπομπή είναι τα 2 video που ακολουθούν. Στο ένα φαίνεται πως έχει γίνει πρόβλεψη για την κατάρρευση εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο από μερικούς Αμερικανούς γερουσιαστές!

http://www.youtube.com/watch?v=d73KlhUq1W8

http://www.youtube.com/watch?v=cziN3gt-hic

aspic είπε...

Ρωτάς κάτι πράγματα και εσύ ρε μιράζ τώρα....
Ποιός να σου απαντήσει;
Η εκπομπή τελειωσε και οι καθηγητές γύρισαν στα πανεπιστήμιά τους.
Μήπως θέλεις να κάνει και άλλη εκπομπή ο σαββίδης την επόμενη τετάρτη να τους φωνάξει πίσω για να σου απαντήσουνε;
Δέν γίνεται.Έχει προγραμματίσει εκπομπή για τα σκόπια τώρα.

Τέλος πάντων σε αυτά που ρωτάς υποτίθεται πώς ο μονεταρισμός πήρε το χρήμα και από μέσο και μέτρο το έκανε αγαθό.
Εξ ου και το κόστος του χρήματος.
Δέν αντιστοιχεί ούτε βασίζεται σε τίποτα πραγματικό.
Έγινε το ίδιο μιά "πραγματικότητα".
Στο ωραίο παράδειγμά σου με το μπουκάλι και τα μικρόβια,η πραγματική οικονομία (το μπουκάλι),η γεωργική παραγωγή,η βιομηχανική και λοιπά δηλαδή,δέν θα μπορούσε να αντέξει την συνεχόμενη ανάπτυξη (μικρόβια) που θέλει ο φιλελεύθερος καπιταλισμός.
Κάποτε θα ξεχείλιζε και τα μικρόβια θα βγαίναν έξω να φάνε τον ελ -μάιρα την ώρα που θα τραγούδαγε τον εθνικό ύμνο.
Αποφάσισαν λοιπόν πώς η αναλογική πρόοδος των μικροβίων,θα ήταν δυνατόν να αναπτύσεται αενάως χωρίς ποτέ να ξεχειλίζει το μπουκάλι,άν αυτό το μπουκάλι πολλαπλασιάζεται ανάλογα και σε άλλα μπουκάλια,όχι κατά το ίδιο και την φύση του αλλά κατά τα μικρόβια που εμπεριέχονται σε αυτό (αυτά).
Άν δηλαδή,λειτουργήσει αντίστροφα ο μηχανισμός,και αντί να φτειάχνουμε πρώτα άδεια μπουκάλια για να τα γεμίσουμε στην συνέχεια με μικρόβια,παράγουμε πρώτα τα μικρόβια και στην συνέχεια κατασκευάζουμε και τα μπουκάλια.
Δηλαδή το χρήμα έγινε εικονικό αγαθό,που στην συνέχεια,στο μέλλον, υποστήριζαν ή τουλάχιστον υπέθεταν,ότι θα παρέσυρε στους ρυθμούς του και την πραγματική οικονομία.
Δυστυχώς για κάποιους ευτυχώς για άλλους ,το μέλλον ήλθε, τα μικρόβια πληθύνονταν,τα πρώτα μπουκάλια όντως κατασκευάζονταν αλλά από ένα σημείο και έπειτα η πραγματική οικονομία δέν άντεχε άλλο και τα παιξε (ή θα τα παίξει στο μέλλον άν συνεχιστεί αυτό).
Και έτσι τώρα οι κυβερνήσεις τρέχουν και δέν φθάνουν να φέρνουν μπουκάλια (πραγματικές οικονομικές ενισχύσεις) για να κλείσουν μέσα τα μικρόβια.
Άν όμως συνεχιστεί το ισχύον καπιταλιστικό σύστημα,τότε υπάρχει πρόβλημα.Διότι με κάθε οικονομική ενίσχυση,με κάθε σπιντάρισμα της πραγματικής οικονομίας,ή ακόμη και με κόψιμο χρήματος που λές,μπορεί μεν να κατασκευάζονται περισσότερα μπουκάλια,αλλά ταυτόχρονα το κόστος των μπουκαλιών,γεννάει και περισσότερα μικρόβια.
Λογικά δηλαδή,η μόνη λύση είναι παράλληλα με τα κυβερνητικά μπουκάλια,να σταματήσουμε ή να μειώσουμε και την παραγωγή μικροβίων στα εργαστήρια.
Να σταματήσει η α νάπτυξη δηλαδή (σύγχρονος καπιταλισμός) και να μπούμε σε επιβράδυνση της οικονομίας.Διότι αυτός ο καπιταλισμός που ξέρουμε μέχρι σήμερα τα καψε τα λάδια του και σβήνει ( ή τα σπασε τα μπουκάλια του και του σκορπίζουν τα μικρόβια έξω).
Εκτός άν η τεχνολογία ξαφνικά πετάξει στον κόσμο μιά τόσο απίθανη ανακάλυψη,μιά τόσο τρομερή μηχανή,που ξεπετάει εκατομύρια μπουκάλια στο λεπτό και με ελάχιστο κόστος.
Ευτυχώς μέχρι τώρα δέν φαίνεται στον ορίζοντα κανένα τέτοιο μηχάνημα,το σέρν καθυστερεί όπως φαίνεται (ίσως να μήν ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας να κάναμε μιά συσχέτιση του πειράματος σέρν με την κρίση του καπιταλισμού) εκτός άν ετοιμάζονται οι εξωγήινοι να το πετάξουν με αλεξίπτωτο από τον ουρανό στο κεφάλι του ελ-μαιρα την ώρα που θα διαβάζει αμέριμνος τον θείο πλάτωνα).
Και σε ρωτάω τώρα εσένα μιράζ που είσαι και καλός οικολόγος.
Άν η οικονομία τελικά επιβραδυνθεί,αυτό δέν είναι ένα βήμα πρός την σωτηρία του πλανήτη;
Γιατί τότε να στενοχωριόμαστε;
Θα περάσουμε λίγο πιο φτωχικά βέβαια,αλλα τα ωφέλη που θα πάρουμε σάν άνθρωποι και σάν φυσικό περιβάλλον θα είναι πολλαπλάσια.
Ουσιαστικά πρέπει να χαιρόμαστε.
Και άν είχαμε και συνείδηση οι άνθρωποι στη γή και καταλαβαίναμε τι παίζει η ιστορία,κανονικά τώρα θα έπρεπε να αποσύραμε μαζικά τα χρήματά μας από τις τράπεζες να περιορίζαμε την κατανάλωση,να κάναμε απεργίες διαρκείας και τέλος πάντων,ότι πέρναγε από το χέρι μας για να το αποκάνουμε μιά ώρα αρχύτερα το σύστημα.
Μιά μαζική αντίδραση τώρα που είναι στα κάτω του ο τερατώδης καπιταλισμός,θα τον τίναζε στον αέρα μιά για πάντα.
Αλλά ποιός να τα κάνει αυτά;
Ο ελ-μάιρας που μαθαίνει να συλλαβίζει ακόμη με τα μήλα του;
Ελ-λό-λα πά-ρε έ-να μή-λο
Έλ -μά-ι-ρα πά-ρε και ε-σύ έ-να.....





































.....ΣΠΛΑΑΑΑΦΦΦΣΣΣΣΣΣΣΣ......στη μού-ρη σου,για να μάθεις να είσαι σοβαρός τουλάχιστον όταν ο κόσμος είναι σε κρίση.


ΒΓ Το επαναλαμβάνω πάντως μέχρι να το εμπεδώσει και ο μάιρας,πώς το θετικό από την πιθανή κατάρευση του οικονομικού συστηματος που ζούμε,είναι περισσότερο κοινωνικο και υπαρξιακό, παρά οικονομικό.
Ο άνθρωπος μετά απο μιά τέτοια αλλαγή,θα βγεί από την αφασία του και την ασαρκία του,θα γίνει περισσότερο κινητικός,ενεργητικός,θα αναλάβει τις ευθύνες της καθημερινότητάς του,θα γίνει πιο επιδέξιος,πιο καπάτσος ρε αδελφέ με τον κόσμο,με αγάπη και σεβασμό για τον πλανήτη και θα είναι ικανός από το να φυτεύει ραπανάκια στις γλάστρες στο μπαλκόνι του που είπε το ερμάριον,μέχρι να σου αναλύει απ έξω και ανακατωτά τις τελευταίες θεωρίες της κβαντομηχανικής, να σου ζωγραφίζει παπάδες στο τελάρο και πάνω από όλα θα γίνει πολύ περισσότερο κοινωνικός,συνεργατικός και αλληλέγγυος με τον συνάνθρωπό του.
Καθότι όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα ακόμη,είναι προνόμια που χαρίζει η αξιοπρεπής "φτώχεια".Η ανάγκη δηλαδή,που ωθεί τον άνθρωπο να βγάλει από μέσα του όλη την ανθρώπινη και θεία δημιουργικότητά του.Σε σχέση με τον πλούτο,ο οποίος απλώς σε αποχαυνώνει,σε κλείνει στο σπίτι σου να χαίρεσαι την αυτάρκειά σου, τα πλούτη και την κουταμάρα σου.
Το τι είναι πλούτος τι είναι φτώχεια,τι είναι υγεία τι αρρώστεια και τα λοιπά και τα λοιπά,θα περάσουν από ριζική αναθεώρηση.
Να υποδεχτείτε τώρα τον ελ μάιρα ,που θα μας πεί τι είναι πλούτος και τι είναι υγεία κατά πλάτωνα.
Χειροκροτήστε τον ντε που έρχεται....

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Μιράζ μου θυμίζεις λίγο τον Μιγκουελίτο από τη Μαφάλντα, ο οποίος είχε ζητήσει ένα χαρτί από την Μαφάλντα, και όταν αυτή του το έδωσε, της είπε:

-Όχι, θέλω από εκείνα που έχουν κάτι πρόσωπα επάνω, με τα οποία παίρνεις πράγματα.

Φυσικά και το χρήμα είναι άυλο. Γιατί είναι δικό μας κατασκεύασμα.
Είναι ένα πρακτικό κατασκεύασμα.
Φτιάχτηκε για πολλούς πρακτικούς λόγους.

Πχ, εσύ είσαι γεωργός, αλλά θες να φας αρνί, εγώ εκτρέφω αρνιά, αλλά θέλω να φάω αυγά και ο Μάιρας είναι αυγουλάς και θέλει να φάει μια χορτόσουπα.
Αν αρχίζαμε να δουλεύουμε με ανταλλαγές, θα έπρεπε εσύ να με πληρώσεις με χορταρικά (για να σου δώσω αρνί), εγώ θα πλήρωνα τον Μάιρα με αρνιά (για να πάρω αυγά) και ο Μάιρας θα σε πλήρωνε σε αυγά (για να φάει χόρτα).

Έτσι όλοι μας θα είχαμε και από ένα είδος που δε θα χρειαζόμασταν. Εσύ αυγά, εγώ χορταρικά κι ο Μάιρας ένα αρνί.

Μπορούσαμε επίσης να κάνουμε και το άλλο. Να σου δώσω το αρνί, να μου δώσεις τα χόρτα, με τα οποία θα πλήρωνα τον Μάιρα για τα αυγά του.
Αλλά αυτό θα ήταν θέμα τύχης να συμβεί. Πχ αν όλοι θέλαμε αυγά; Ο Μάιρας θα γέμιζε με αρνιά και χόρτα και δε θα είχε τι να τα κάνει.

Έτσι, σκέφτηκε ο κόσμος να βγάλει τα λεφτά, που σημαίνουν με πολύ έξυπνο τρόπο αυτήν την ανταλλαγή που σου έλεγα παραπάνω.
Και τα λεφτά δεν αλλοιώνονται, και δε γεμίζεις ούτε γίδια, ούτε χόρτα, ούτε αυγά, αλλά μπορείς με αυτά να πας να πάρεις από τον Άσπικ ένα ποδήλατο και να κάνεις τις βόλτες σου, ο οποίος Άσπικ, επειδή τρώει μόνο κρέας, ποτέ δε θα σου έδινε τίποτα αν δεν είχαμε λεφτά, αφού εσύ μόνο χόρτα θα είχες να του δώσεις.

Και όπως καταλαβαίνεις, αυτό το μπάχαλο τα χρήματα το βάλαν σε μια τάξη.
Και γι' αυτό λέγονται και χρήματα, γιατί ήταν χρήσιμα για να ξεφύγουμε από την ανοργανοσιά.

Unknown είπε...

Παντελή για μια ακόμη φορά απέδειξες πως ειναι δυνατόν να υπάρξει Δημοσιγραφία και από την Τηλεόραση.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Χα, χα. Να σαι καλά ρε Ερμάριο! Τα χρήματα μας έβαλαν σε τάξη ... Χα, χαααα. Δες σε πόση τάξη είναι τώρα οι "αγορές" ... Να δεις του χρόνου επίσης σε τι τάξη θα είμαστε που θα κυνηγάει ο ένας να κλέψει ... τα χόρτα του άλλου .... μια και τα λεφτά δεν θα αξίζει να τα κλέψει κανείς! Χαχαααχααααα.

Λοιπόν εντάξει, πέρα απο τα αστεία, σωστή η ιστορική παρουσίαση που μας έκανες. Ας γυρίσουμε λοιπόν στα basics μπας και καταλάβουμε τίποτε:

1. Το χαρτί (ή το κέρμα ή το εικονικό κέρμα έστω) που λες ότι θα χρησιμοποιούμε για την ανταλλαγή θα εκφράζει κάποια αξία, χρήσιμη για την ανταλλαγή. Σωστά; Ωραία πως θα υπολογίζεται τώρα αυτή η αξία για το κάθε αγαθό; Θα προσδιορίζεται από την ποσότητα των κιλών αρνήσιου κρέατος που έχεις εσύ στην κατοχή σου σε σχέση με την ποσότητα που χρειάζεται να πουλήσεις σε εμάς τους υπόλοιπους ή απο μια έννοια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ αξίας του αρνιού (π.χ. θρεπτική αξία/ κιλό ή θρεπτική αξία/ μονάδα οικολογικού αποτυπώματος ή κάτι παραπλήσιο); Να το θεμελιώδες ερώτημα της οικονομίας του 21ου αίωνα!

2. Πες ότι εγω πρόερχομαι απο την Βόρεια Αμερική και το χαρτί μου ονομάζεται Δολάριο. Το δικό σου χαρτί ονομάζεται Ευρώ. Σε πληρώνω σε δολάρια για το αρνί σου με πληρώνεις σε ΕΥΡΩ για τα χόρτα μου. Η ονομαστική αξία των χαρτιών μας (η μονάδα δηλαδή μέτρησης του νομίσματος) θα είναι ΙΣΗ ή θα προσδιορίζεται και αυτή από την ανάγκη αγοραπωλησίας των χαρτιών; Φαντάσου την περίπτωση όπου ο ASPIC ξεμένει απο χαρτιά (ή δεν έχει καθόλου) και αναγκάζεται να ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ Δολάρια απο εσένα υποσχόμενος κάποια στιγμή να στα επιστρέψει πίσω (αυξάνοντας την παραγωγή ή βελτιώνοντας της επίδοση των ποδηλάτων του, φυσικά χρησιμοποιώντας και τεχνικές μάρκετινκγ για να πουλήσει περισσότερα) και μάλιστα με τόκο! Αυτό που περίμενε κανείς θα ήταν να σου επιστρέψει το ισόποσο σε Δολάρια ή σε Ευρώ ή σε συνδυασμό αυτών των χαρτιών, μια και θα έχουν όλα την ίδια ονομαστική αξία (χαρτιά είναι) και μάλιστα χωρίς τόκο; Παράλογο ή λογικό (το πρώτο);;; Το θέμα του τόκου είναι πολύ controversial αλλά αξίζει τον προβληματισμό μας. Τόκο πάνω σε μια ΣΤΑΘΕΡΗ μονάδα μέτρησης;; Έχει νόημα;; Μα θα πουν μερικοί, το ρίσκο, πρέπει να πληρωθεί το ρίσκο. Μα το ρίσκο ποιανού πράγματος, να απωλέσει κάποιος το πλεόνασμα χαρτιών; Μα αυτά είναι απλά μονάδες μέτρησης ή όπως λέει η λαική ρίση "κωλόχαρτα" (έτσι τα έκαναν η εγκέφαλοι των χρηματιστών)! Η πραγματική αξία βρίσκεται στο αρνί, στα χόρτα, στο ποδήλατο! Και τι έγινε που έχει μαζέψει κάποιος χαρτιά (πέρα απο αυτά που του χρειάζονται καθημερινά); Και τι έγινε εαν δεν του επιστραφούν τελικά με τόκο;

Άντε σκεφτείτε παληκάρια! Άντε μπας και τους αλλάξουμε τα φώτα και στην Οικονομική θεωρεία .... :)

Βλέπεις πως με εκείνα και με τα άλλα έχουν μεγαλώσει γεννιές και γεννιές ΑΠΛΗΣΤΩΝ ανθρώπων; Είχα την τύχη να γνωρίσω έναν άσημο Βρετανό φιλόσοφο που έχει γράψει ένα βιβλίο για την εισαγωγή του νομίσματος στην Αρχαία Ελλάδα και πως αυτό διέφθηρε τους ανθρώπους "αναγκάζοντας" τον Σόλωνα να θέσει τα θεμέλια της "δημοκρατίας" (πολιτική, ηθική, και άλλες μεταρυθυμίσεις ...) 200 χρόνια πριν τον Πλάτωνα και 300 πριν τον Αριστοτέλη ... Ο λόγος είναι η συσώρευση του νομίσματος. Γράφει ο Αριστοφάνης στον ΠΛΟΥΤΟ:

"Με όλα τα πράγματα έρχεται κάποια στιγμή όπου έχεις μπουχτήσει, είτε αυτό είναι το σεξ, το ψωμί, ο πολιτισμός, τα γλυκά, οι τιμές, οι φιλοδοξίες, η εξουσία, μια σούπα φακές, αλλά κανένας δεν έχει καταφέρει να χορτάσει την όρεξή του για χρήμα. Εαν κάποιος αποκτήσει 13 τάλαντα, αυτομάτως θέλει 16 και εαν τυχόν επιτύχει στο να αποκτήσει τα 16 τότε ισχυρίζεται πως δεν αξίζει να ζει κανείς εαν δεν πιάσει τα 40!"

Και ο Πλάτωνας στην Πολιτεία, θεωρεί πως το χαμηλότερο στρώμα του ανθρώπου, εκείνο που ρέπει στις απολαύεις και το χρήμα, το "φιλοχρήματο", είναι ακόρεστο και απεριόριστο! Ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά είναι ξεκάθαρος: "Η δημιουργία του χρήματος είναι απεριόριστη, αλλά ο πλούτος που απαιτείται για μια καλή ζωή είναι στην πραγματικότητα περιορισμένος". Στην εποχή του Ατιστοτέλη βέβαια δεν κυριαρχούσε όπως σήμερα η έννοια του δανεισμού του χρήματος (επένδυση) με σκοπό το κέρδος. Ήταν πάντως κατηγορηματικός, η έννοια του κέρδους καλλιεργεί την "χαμηλή" υπόστατη της ανθρώπινης ψυχής και είναι ΑΦΥΣΙΚΟ διότι οδηγεί στον άνθρωπο να νομίζει πως η οικονομία (ή και οτιδήποτε άλλο στον υπαρκτό κόσμο) είναι απεριόριστο, δηλαδή ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ, χωρίς ΜΕΤΡΟ!

Παντελή εαν σε ενδιαφέρει και για αλλαγή σου προτείνω να κάνεις μια εκπομπή με τον Βρετανό φιλόσοφο για το πως η κατασκευή του νομίσματος οδήγησε στην δημιουργία της μεταφυικής και ενός κλάδου των φιλοσόφων στην αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται ίσως για controversial εργασία αλλά ας ακούσουμε και κάτι διαφορετικό, έχουμε κουραστεί με το ίδιο .... λιβάνι ! Εαν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου στείλω τα στοιχεία του καθηγητή ... Τα τεχνολογικά μέσα υπάρχουν, το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη ... ;)

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Φίλτατε Μιράζ

Εδώ πιάνεις ένα ζήτημα εντελώς διαφορετικό με τον τρόπο που το ανέφερες παραπάνω.
Το πρώτο σου θέμα αφορούσε το γιατί να υπάρχουν τα άυλα χρήματα. Το δεύτερο αφορά το πώς μπορεί κάποιος να βγάλει πολλά λεφτά, πώς μπορεί να κλέψει, ή τι υπερβολές μπορούν να υπάρξουν.

Πάντα υπάρχει μια χασούρα στην ανταλλαγή, είτε έχεις χρήματα, είτε όχι.
Πχ, μπορεί ο Μάιρας να μας πιάνει κορόιδα και να μας δίνει ένα αυγό για ένα κοπάδι, ή για μια ολόκληρη μηλιά. Και να μας λέει μάλιστα ότι μας κάνει και καλή τιμή.

Όλα αυτά είναι θέματα που αφορούν στην ουσία το κακό που υπάρχει στον κόσμο, ή έστω την επιβλητική παρουσία κάποιου, την ικανότητά του να το πλασάρει σωστά, και να σου πουλάει ένα αυγό ως το πλέον πολύτιμο αγαθό που μπορείς να βρεις.

Και εκεί έρχεται καπάκι και ο Ασπικ και σου λέει:
"Κάτσε ρε Μιράζ, εγώ πέντε μήνες σου έφτιαχνα ένα ποδήλατο, εσύ τι θα μου δώσεις; Πενήντα κιλά ζαρζαβατικά; Τι να τα κάνω; Που να τα βάλω; Πώς να τα φυλάξω; Θα σαπίσουν."


Τέλος πάντων, δε βαριέσαι! Μήπως και αν συμφωνούσαμε να καταργήσουμε τα χρήματα θα τα καταργούσε και κανένας άλλος; Ή ξέρεις κανέναν να πληρώνεται σε μηλόπιτες της γιαγιάς, ή σε σταφίδες από το χωριό;

_______________________
Πάντως εγώ απορώ με τους αμερικάνους που έχουν αφήσει την κρίση να συνεχίζεται έτσι.
Εμείς εδώ στην Ελλάδα, σε κάθε ανάλογο πρόβλημα, διενεργούμε μια ΕΔΕ, και όλα τελείώνουν.
Γιατί δεν κάνουν και οι Αμερικάνοι μια ΕΔΕ; λύνει όλα τα προβλήματα στο πι και φι...

(είναι καλό να λέμε καμιά μπαρούφα που και που για να εκτονώνεται ο Μάιρας που έχουμε μέσα μας...)

Ανιχνεύσεις είπε...

Ευχαρίστως mirage να μας στείλεις τα στοιχεία του βρετανού φιλοσόφου.
Αν δεν θέλεις να τα γράψεις εδώ, το e-mail μου είναι pansav@otenet.gr

Ευχαριστώ

achso είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
achso είπε...

Σας συμβουλεύω να επισκεφθείτε το blog του mirage" και να δείτε τα video που έχει βάλει εκεί.

Εξαιρετικά διδακτικό το http://www.youtube.com/watch?v=F-QA2rkpBSY
(και οι συνέχειές του).


[Γεια σου mirage! Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω :-) ]

macedonian είπε...

Δάσκαλε maira,
Πάντα επιθυμούσα την αγορά ενός ετυμολογικού λεξικού (όχι μπαμπινιώτικου) αλλά κάτι οι χαμηλές απολαβές μου,κάτι οι κραιπάλες μου ,κάτι η παγκόσμια οικονομική κρίση που ενέσκυψε με έκαναν να το αμελήσω...
Δε σου κρύβω πως τα Αρχαία Ελληνικά ήταν ο λόγος που δεν προτίμησα την 3η δέσμη στο λύκειο και το αμάρτημά μου αυτό θα το πληρώνω εσαεί.Τη λέξη όμως μηλα (περισπούμενη)τη γνώριζα όλως παραδόξως,οπότε θα δικαιολογηθώ λέγοντας πως μάλλον οι ατέλειες του διαδικτύου (μη ύπαρξη πολυτονικού)ευθύνονται για τη φτωχή μου επίδοση στο διαγώνισμα.Υπόσχομαι όμως την αγορά του λεξικού και δέχομαι τις προτάσεις σου για κάποιο καλό.
Όσο για το θέμα της εκπομπής με κάλυψαν οι προλαλήσαντες (άπαντες) και έχω να προσφέρω μόνο μία πρόταση για διέξοδο από την κρίση:μία πολύ καλή επαναληπτική καραμπίνα και εξαιρετικά μεγάλο αριθμό φυσιγγίων (για αγριογούρουνα εάν είναι εφικτό).Προτείνω δε τη διατυμπάνιση της εν λόγω αγοράς στον ευρύτερο πολιτικό και επιχειρηματικό περίγυρό μας μέσω καρφίτσας στο πέτο και φορώντας τι-σερτ που θα αναγράφει το ρητό "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο" ή "να κοιτάς πάντα πίσω από την πλάτη σου" και διάφορα άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Και μετά μπορούμε να αράξουμε να αγοράσουμε ποπ-κορν και να δούμε τι θα γίνει...

:-)

MAIRA666 είπε...

Παντελή αν κάνεις την επιχείρηση με κωδικό όνομα
«Βρετανός φιλόσοφος» σου υπόσχομαι Θέαμα !!!!
θα κάνουμε ενα πάρτυ «ολο τρέλα» που τύφλα να έχει το πάρτυ της wall-street.


Αντιπρόταση

Προτείνω να μην πειράξουμε και να αφήσουμε να κατέχει , αυτό που κατέχει , αυτός ο δυστυχής , « φιλόσοφος» , δηλαδη την Ασημαντότητα του , γιατι αν ανακοινώσουμε το επτασφράγιστο όνομα του θα την χάσει
και θα γίνει Σημαντικός. Οπότε θα γίνει και αυτός μια από τα ίδια
και θα χάσει αυτό που έχει , οπότε τι τα θέλεις τα λεφτά , αφού ΧΑΣΟΥΡΑ έχει ο «άνθρωπος» και όχι κέρδος.

Γελάκια βλέπω !!!! αλλά εγώ κλαίω !!! όχι βέβαια για την αφέλεια
σας αλλά για την κουτοπονηράδα σας. Πόσους τέτοιους φιλοσόφους θέλεις να σου βρω ? και δεν χρειάζεται να τρέξω στο εξωτερικό που
πάει ο αντίφιλος mirage ( πληρωμένα τα έξοδα βέβαια) αλλα στο εσωτερικό

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να σχολιάσω τα μπουρδελολογήματα ,γιατι μόνο τέτοια είναι , του κατοίκου του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι βρετανού αλλά επιφυλάσσομαι για το μελλοντικό παρτυ .


Οπότε θα μου πείτε τι προτείνεις ?
Προτείνω να διαβάσει ο Σαββιδης κείμενα ( κατόπιν συμφωνίας ) από τους ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ. Ετσι αυτοί δεν θα χάσουν αυτό που έχουν ,δηλαδή την σημαντικότητα τους , ούτε θα μεγαλώσει η σημαντικότητα τους αφού δεν είναι αχόρταγοι ( κατά δήλωση σας ) και άρα δεν θα κερδίσουν οπότε θα παραμείνουν Σ Τ Α Θ Ε Ρ Ο Ι .

Είναι αυτό που αναζητά ο ασπικιος και ο mirage την Αντικειμενική
ΑΞΙΑ την ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ.

Συμπερασματικά λοιπόν αφήνω τον ΣΑΒΒΙΔΗ και τους υπολοίπους δυο
να διαλέξουν μεταξύ ΠΛΑΤΩΝΑ _ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ η ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
Η ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ η κάποιον άλλον. Ναι !! να τον δω να απαγγέλλει
ΟΜΗΡΟ τηλεοπτικά και θα δεις ΠΑΡΤΥ που θα κάνω.
Και μην νομίζεται «κοράκια ψυχών» ότι εγώ είμαι ο αρχαιολάτρης , αλλά εσείς ολημερής και ολονυκτής μόνο με αυτούς ασχολείστε όπως
Και οι γελοίοι καθοδηγητές σας η εκ του εξωτερικού η εκ του εσωτερικού
Προκειμένου να τους ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΟΥΝ.

Και μην ξεχνατε τι εστι mirage


« Η εποχή μας μας καλεί να κοιτάξουμε μπροστά αντί για πίσω, να τα κρεμίσουμε ΟΛΑ, είναι χρέος μας υμών που δώσαμε τα ΦΩΤΑ στον Δυτικό πολιτισμό να διορθώσουμε την ΥΒΡΙΣ(εάν μπορούμε βέβαια)

… η εποχή μας καλεί να … τους
αλλάξουμε .... τα φώτα !!!» κειμενο του mirage



Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Τ Ε Τ Ο


ακολουθουν και αλλες αναρτησεις

MAIRA666 είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΑΜΑ !!!!!!!
Για να μην νομίζει ο Σαββιδης ότι δεν προσέχω το blog μας

Παρατηρήσεις

1. Είναι η δεύτερη φορά που λες ότι εγώ τραγουδώ το εθνικόν ΥΜΝΟΝ. Ως Ανθέλλην ( κατά δηλωση σου και ο mirage ) δεν γνωρίζεται ότι οι ΥΜΝΟΙ υμνούνται και δεν τραγουδιούνται.
Οι ΥΜΝΟΙ δεν είναι τα τραγουδάκια της μαντονα , των rolling , του
Πανούση, και δεν ξερω ποιανού ηλίθιου ακόμα .


Παρατήρηση

2. αλώπηξ = αλεπού. ΑΥΤΟ είσαι ασπικιε και απλώς ποιο κάτω υπενθυμίζω τι σημαίνει αλεπού . Επίσης υπενθυμίζω το ρητό ότι αυτά που δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Αναφέρομαι για τα «μηλα»

αλωπηξ = « Η γαρ αλωπηξ το ζώον , ένθα οπου ουρήση,τον τόπο άκαρπον ποιεί , ξηραινουσα και την προυπαρχουσα βοτανη»

παρατήρηση
3. κείμενο ασπικιου

«Ά ρε καπιτάλα παπαγιανίδη μέχρι το τσίρκο μεντράνο είσαι ικανός να με βγάλεις εσύ τελικά για να πουλήσεις κανένα αντίτυπο"

σχόλιον
Σε κανενα άλλο προσκεκλημένο δεν αναφέρεσαι τόσο υποτιμητικά.
Γουστάρω ! , σε όλα τα πρόσωπα συμφωνήσαμε ρε ασπικιε για την εκπομπή , εκτός για το ΠΑΠΑΓΙΑΝΙΔΗ. Τελεια !!!!!!!


Παρατήρηση
4 . Κείμενο ασπικιου

«Μπορεί η οικονομία να χάσει κάπως τον παγκομιοσποιημένο της χαρακτήρα,να γίνει πιο τοπική,τουτέστιν να την βγάζουμε και πιο φτωχικά,όμως αυτό θα σημαίνει και μεγαλύτερη ενεργητικότητα κινητικότητα από μέρους ημών των κοινων θνητών.


Σχόλιον

Εσυ ασπικιε κατά της παγκοσμιοποίησης !!!!!
Εσυ και ο mirage (και ο Σαββιδης ) οι ΚΟΣΜΟΠΟΛΗΤΕΣ !!!
Λες ότι η κατάρρευση της παγκοσμιοποίησης θα φέρει κάτι Το καλό. Μα εσυ και οι υπόλοιποι δυο , μοναδικόν σκοπόν έχετε
την «πανανθρώπινη ταυτότητα» , τον ανθελληνισμό , και τώρα δημοσιογράφοι της πλάκας , έρχεστε να μου πείτε ότι η «τοπηκοτητα» θα μας κανει καλύτερους. Δηλαδή υποστηρίζεται αυτό
Που πολεμάτε . ΚΥΡΙΟΙ είστε ή ανώμαλοι ψυχικά ( κατωτάτου επιπέδου ψυχής κατά Πλατωνα και Αριστοτελη) , ή ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΙΣ.

Σας θυμίζω μόνο ένα απόσπασμα από τον Mirage αν και
Μπορώ να βρω και για τον ασπικιο πολύ εύκολα κάτι αντίστοιχο.
Αν θέλεις ασπικιε δοκιμασε με . Οσο για τον Σαββιδη …….

Κειμενο mirage
«Η νέα παγκόσμια εθνοτική ταυτότητα είναι το ζητούμενο και το αναζητούμενο και όχι η Μακεδονική ή η Ελληνική ;»

μετάφραση = οι «ανθρωποι» είναι υπερ της παγκοσμιοποιησης.
Τελεια και παυλα……..

Σύμφωνα λοιπόν με τους εκλεκτούς ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ έχουμε
Και λέμε .

Σαββιδης .

Ο Γκρισπαν και η η αγαθιάρικη παρέα του προτίμησαν να
σκάσουν την φούσκα των ακινήτων για να προλάβουν
τα χειρότερα . ( μας το ειπε στην τελευταία εκπομπή )

δηλαδή καμία ευθύνη !!!! να θυμίσω μόνο την δήλωση
Ανδριανοπουλου του καπιταλιστή, οτι κατόπιν εντολής του Επίσημου Κράτους εδίνοταν τα Τοξικά δάνεια και έτσι είναι . ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, Η FED κοιμόταν ? Υπάρχει κάποιος νοήμων που να πιστεύει ότι δεν το γνώριζαν ? ΕΛΕΟΣ !!!

Μirage ( ΠΡΟΣΟΧΗ ηταν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!! θέλοντας και να εντυπωσιάσει τους συναδέλφους του )


Κείμενο Mirage

Το οποίο μπορεί να σας εγγυηθεί ότι το έγραψε ΜΟΝΟΣ χωρίς
Βοήθεια . Και παράκληση , μην εγγυηθείς ,όπως έκανες όταν χτυπιόσουν και «ορκιζόσουν» ότι δεν είσαι δημοσιογράφος .
Η προειδοποίηση είναι για να προστατευτείς.

«Η συνεχής και σταθερή ανάπτυξη μιας οποιασδήποτε ποσότητας, είτε αυτή λέγεται χρέος ή δανεισμός ή πληθυσμός ή κατανάλωση ενέργειας, αποτελεί μια ΕΚΘΕΤΙΚΗ μαθηματική εξίσωση! Μια εκθετική ανάπτυξη σε ένα σαφώς περιορισμένο περιβάλλον, είναι με πολύ απλά λόγια ΑΔΥΝΑΤΗ!»


Με άλλα λόγια ο περιβόητος ετούτος μαθηματικός , πού δέν ξέρει από άλλα μαθηματικά ( για να μην ξεχνιόμαστε ) αλλα από φυσική είναι « βλαχαντερό» για να θυμόμαστε και τους «φιλοσόφους» ( αν και δεν ξέρει άλλα στοιχειώδη πράγματα , ξέρει την εκθετική εξίσωση)
δεν μας λέει πουθενά , ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι κατεύθυναν το σύστημα σε αυτό, που ονομάζει αδύνατον. Αλλά σε κάποιο άλλο
σημείο μας εξηγεί αόριστα κάποιοι καιροσκόποι.

«Και αυτό, δηλαδή η νομισματική αξία έχει μπει στην λογική της συνεχούς και σταθερής ανάπτυξης (που επιδιώκουν οι διάφοροι καιροσκόποι) όπως και τόσα άλλα.»


δηλαδή και ετούτος ο δημοσιογραφίσκος καμιά ευθύνη σε κανέναν
αλλά αόριστα στον κυρ-μητσο τον νεογιαππη η στα λεγομενα
“golden boys”
Όλο το υπόλοιπο κείμενο είναι μια υστερική επιχειρηματολογία
Που όντως αναμιγνύει αλήθειες και ψέματα. Μάλιστα για να δείξει ότι έχει ισχυρό υπόβαθρο μας μιλάει για εξαυλώσεις (το λίγο μυαλό του μόνο εξαυλώθηκε ) και για άλλες μπουρδελολογιες περί παραγωγής από το τίποτα που το ταυτίζει με το ΜΗΔΕΝ. ( βλαχαντερό !!!! και το λεει ενας μη φιλοσοφος !!! )

Ασπικιος

Κείμενο του ασπικιου

«Άν υπάρχει ευθύνη σε κάποιους για την κρίση ,αυτή δέν είναι ότι την δημιούργησαν για να κερδοσκοπήσουν,αλλά ότι δέν μπόρεσαν να την αποτρέψουν.
Το μόνο που ευθύνεται είναι το ίδιο το οικονομικό σύστημα.
Αυτού του τύπου ο σύγχρονος καπιταλισμός για να επιβιώνει θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ανάπτυξη.»

έτσι και ο ασπικιος δεν βρίσκει καμία ευθύνη, αλλά για όλα φταίει το σύστημα ωσάν να προυπήρξε το σύστημα ερήμην τραπεζών και κρατών και ΦΥΛΩΝ. Ασπικιε θυμήσου ποιοι έφτιαξαν τον Δυτικό πολιτισμό κατά τα λεγόμενα σου ? Ποιοι ? Αυτοι που σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ο εγκέφαλος τους λειτουργεί καλύτερα σε αυτό το περιβάλλον , αφού αυτοί το έφτιαξαν, και όχι εμείς που είμαστε λίγο ποιο «τεμπέληδες» για να θυμόμαστε και τα προηγούμενα. ( η θεά Μνημοσύνη είναι εδώ και μοσχοβολάει !!!)



Συμπέρασμα, και οι τρεις ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ δεν ρίχνουν την ευθύνη εκεί που πρέπει , αλλά προσπαθούν να περάσουν ότι φταίει το
ΜΗΔΕΝ ( το τίποτα ) η ακόμα χειρότερα προσπαθούν να τους καλύψουν κάνοντας τους μέχρι και ήρωες , τους υπεύθυνους, αφού προσπάθησαν να σώσουν τον κόσμο , αλλά δεν τα κατάφεραν.


Ο εφραιμ είναι άγιος μπροστά σας !!! καλοφάγοτα !!!!
Νομίζετε ότι ως φιλο-ειρηνηστές ότι δεν έχουμε πόλεμο , αλλά και ούτε τον θέλετε. Ξέρετε αγαπητοί blogεραδες γαιτί δεν θέλουν τον πόλεμο ? για τον απλούστατο λόγο ότι οι πεμποτοφαλαγγίτες
στον πόλεμο εκτελούνται και μάλιστα με τον τόν ποιο εξευτελιστικό τρόπο. Αλλά εγώ ρωτάω . Είμαστε σε πόλεμο ή σε ειρήνη ? ανάλογα την απάντηση ας πορευτείτε. !!!!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λέω κόψτε κεφάλια αλλά τουλάχιστον «ΚΟΨΤΕ» γλώσσες

Τώρα στο δι ταύτα , για το τι μελλει γίνεται από εδώ και κατω.

Σας το είπε ο Παπαγιαννιδης. Εμείς θα δούμε μόνο ένα μικρό μέρος . Το πρώτο «6» αρχισε να υφένεται ( ΚΛΟΘΩ) . Για να έρθουν τα δυο υπόλοιπα «6» έχουμε ακόμα χρόνο ( νομίζω !)
Εγώ προσεύχομαι !!!
Και όχι χριστιανικά που λες « θεουλη μου βοηθησε με» αλλα
ΕΛΛΗΝΙΚΑ και Πυθαγορικά « θεουλη μου βοηθησε τους» !!!!

Ερωτηση προς mirage τον ενημερωμενο από το εξωτερικο .

Γιατί δεν έχει φύγει ο χρυσός και να πεταει στα υψη πχ 2.000
η ουγγια μετα αυτό το μπαχάλο στην αγορά ? Τι γινεται , το ευρω θα πάει επανω η το δολλαριο θα πάει επανω ? η τίποτα από τα δυο , αλλά το τρίτο και προς το παρόν άγνωστο. Η πρέπει να τα πουλήσουμε όλα και να πάρουμε λίρες? οικονομολόγοι , ειδού η ρόδος ειδου και το πήδημα !!!!!!!

Εχε υπόψην σου mirage ότι για να είναι καλοφάγοτα πρεπει
να τα επενδύσεις και σωστά , γιατι τοτε σου πουλήσανε φούμαρα,
Καπνό και θα εξαυλωθούνε, και άντε πιάστα.


Στην τελευταία ανάρτηση που έκανες αντιφιλε μου, μας λες ότι εχεις διαβάσει Πλατωνα , Αριστοτελη , Αριστοφανη , ρε φιλε , άφησε κανεναν και για μενα. Και διαβαζεις αυτους , Εσυ που λες

« Η εποχή μας μας καλεί να κοιτάξουμε μπροστά αντί για πίσω, να τα κρεμίσουμε ΟΛΑ, είναι χρέος μας υμών που δώσαμε τα ΦΩΤΑ στον Δυτικό πολιτισμό να διορθώσουμε την ΥΒΡΙΣ(εάν μπορούμε βέβαια)

… η εποχή μας καλεί να … τους
αλλάξουμε .... τα φώτα !!!» κειμενο του mirage


Βέβαια , οχι οτι πιστεύω , οτι εχεις διαβάσει τίποτα , αλλα οι καθοδηγητές σου και διαστρεβλωτές το εχουν κανει , δηλαδη να διαβαζουν αντι για σένα !!!!!
Εχεις ήδη εκτεθεί , προστάτεψε τον «αυτό» σου.

Και κάτι τελευταίο , για να γελάσουμε , χωρίς σχόλια

« για το πως η κατασκευή του νομίσματος οδήγησε στην δημιουργία της μεταφυικής και ενός κλάδου των φιλοσόφων στην αρχαία Ελλάδα.»





Καλοπροαιρετα με θυμο

MAIRA666 είπε...

Μακεδονα φιλε μου δεν ειμαι Δασκαλος . ΝΑΙ , θα το ηθελα όμως. Ελπιζω καποτε να τα καταφερω. Μην με υποτιμάς τοσο και να με κατατάσεις σε αυτούς που τολμούν να γράφουν ως επάγγελμα «φιλόσοφος», «ψυχίατρος», «Ψυχολόγος», «πολιτειολόγος» η ακόμα ακόμα και «δημοσιογράφος» .

Δεν γνωρίζω και εγω αρχαία ελληνικά . Θα το πληρώνω και εγω το ιδιο με εσένα. που μας άφησαν Στούρνους οι καθοδηγητές μας.


Αυτό που λες για την καραμπίνα είναι τέλειο!!! Συμπίπτει με αυτό που
Λεω και εγω . Το καλύτερο εμπόριο που εχει να κάνει κάποιος από εδώ
Και πέρα είναι η πώληση όπλων. Ολοι θα θέλουν όπλα είτε για να σκοτώνονται μεταξύ τους, είτε για να αυτοκτονούν !!!!!

Και Μακεδόνα για να γνωρίσεις και αλλους ακριβοπληρωμένους εφιάλτες
Διάβασε την παρακάτω επιστολή και μην ξεχνας τα ονόματα που υπογράφουν το βιβλίο είναι οι καθοδηγητές των «παιδιών μας.»

Και βεβαια πιθανον να γνωριζεις την περιβόητη φραση από τον
Ελληνικο κινηματογραφο « Ουρανια το δίκανο» !!!!!!



Επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Wed, 01/10/2008 - 20:18 — admin
Το Σωματείο μας απέστειλε στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μία επιστολή διαμαρτυρίας, με αφορμή την ύπαρξη ενός χάρτη στην 11η σελίδα του βιβλίου "Ιστορία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας - Α', Β' και Γ' Γυμνασίου", ο οποίος θεωρούμε πως λανθασμένα αποκλείει την περιοχή της Μακεδονίας από τις ελληνόφωνες περιοχές της αρχαιότητας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής, καθώς και ο σχετικός χάρτης.

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

http://www.ngonaus.org/?q=node/74

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΕΣΤΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ , ΑΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ.


ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ

ΦΑΝΤΙ είπε...

Καλησπέρα Παντελή. Θα σου στείλω email, μην αρχίσει ο άνθρωπος στα καλά καθούμενα να λαμβάνει υβριστικές επιστολές απο τον "άγνωστο στρατιώτη", του φτάνει η κόσμια αλλά έντονη κριτική που δέχεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα ...

Για σου AHSO, χαίρομαι που βρίσκεται εδω, είσαι σε καλή μεριά ... γράψε και εσυ κανένα σχόλιο να ανέβει περισσότερο το επίπεδο της συζήτησης.

aspic είπε...

Ερμάριον,μου φαίνεται ότι δέν την έχεις πιάσει σωστά πώς γίνεται η δουλειά σήμερα με το χρήμα.Το παράδειγμα που λές με τα αρνιά,τα κατσίκια,τα αυγά και τα ποδήλατα (παρεμπιπτόντως να πάρετε όλοι ποδήλατο παιδιά.Πήρα την άνοιξη ένα και το έχω καταφχαριστηθεί.Άμα καταφέρω και κόψω και το κάπνισμα στο μέλλον,θα κάνω τον γύρο του κόσμου με αυτό.Θα γίνω μάιρα ένας κοσμοποδηλάτης.
Καμμιά σχέση που λέτε με τα ποδήλατα που ξέραμε παλιά.Σήμερα είναι πανάλαφρα και ένα τίκ να τους κάνεις στο πετάλι απογειώνονται.Ποδήλατο,να πάρετε όλοι από ένα ποδήλατο.Και εσύ παντελή,γιατί από ότι σε βλέπουμε στην οθόνη το χεις φτειάξει το στομάχι),ίσχυε παλιά ή ισχύει ακόμη άς το πούμε στην συμβατική οικονομία.
Στην άλλη την εικονική που ευθύνεται για το μπάχαλο,κάποιος έχει αρνιά αλλά δέν έχει χρήματα παράδειγμα να πάρει ένα ποδήλατο που θέλει.Εγγυάται λοιπόν τα αρνιά του, παίρνει ένα δάνειο και τρέχει να παραγγείλει ένα ποδήλατο.Μέχρι εδώ καλά και λογικά.Στην συνέχεια όμως αυτός που του έδωσε το δάνειο το πουλάει (το δάνειο) σε έναν άλλο κρατώντας για τον εαυτό του ένα μερίδιο από τους τόκους,που και αυτός μέρος του τίτλου ή όλο θα το πουλήσει σε έναν ακόμη κρατώντας και αυτός κάτι για τον εαυτό του και ήδη το ίδιο το αρχικό δάνειο,το εικονικό χρήμα δηλαδή,γίνεται αγαθό.
Και στην συνέχεια,γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκο το θέμα,όταν ο δανειοδότης εκδίδει τίτλους δανείων για ποδήλατα,χωρίς ακόμη να υπάρξουν δανειστές χωρίς να υπάρχουν και ποδήλατα χωρίς να υπάρχουν και αρνιά,εκτιμώντας την πιθανή τιμή και των ποδηλάτων και των αρνιών αλλά και τον αριθμό των δανειοληπτών,και τα βγάζει στην αγορά.
Ήδη εδώ έχει ξεφύγει το πράγμα απο κάθε πραγματικότητα,γίνεται τζόγος κανονικός,και άν η αξία των ποδηλάτων στο μέλλον πέσει ή των αρνιών ανέβει ή δέν υπάρχει καταναλωτικό ενδιαφέρον για αυτά,έχουμε τις συνέπειες που βλέπουμε και τώρα.
Δέν φταίει κανείς όπως νομίζει ο μάιρας,αλλά το ίδιο το σύστημα,και βέβαια η απληστία που είπε και ο καραγιαννίδης.
Όμως αυτό που είπε ο μιράζ για την μεταφυσική που ξεπηδάει από την εισαγωγή των νομισμάτων στην αθήνα,θα πρέπει να μας προβληματίζει και να μας βάζει σε υποψίες μήπως κάπως αλλοιώς είναι τα πράγματα τελικά,όχι κατ ανάγκην τοσο αρνητικά.
Οπότε περιμένουμε να μας πεί περισσότερα περί του σημαντικώς ασήμαντου κατά ελ μάιρα,βρεττανού φιλοσόφου.


Μάιρα φωτομάιρα,εδώ σου δίνουμε πάσες να δώσεις νέες ελπιδοφόρες προτάσεις ηθικής και αξιών στις νέες γεννιές και εσύ γράφεις άιρες μάιρες κουκουνάιρες.
Φωνάζεις για τον πλάτωνα,τον αριστοτέλη,τον αισχύλο και λοιπούς σημαντικούς,και όταν σε καλούμε να μας πείς για αυτούς κοιτάς το ταβάνι κεκεδίζοντας.
Βρέιιιιι,αφού δέν το χεις μάθει το μάθημα απέξω γιατι το σηκώνεις το χέρι;
Νομίζω ότι είσαι από τους πονηρούς που σήκωναν το χέρι στο σχολείο,για να κάνουν το δάσκαλο να πιστέψει πώς το ξέρουν το μάθημα και να μήν τους σηκώσει πάνω.
Εδώ σε μάς όμως δέν περνάνε αυτά τα κόλπα.
Όλοι θα σηκωθούμε με την σειρά μας να πούμε ότι ξέρουμε και κυρίως ότι δέν ξέρουμε.


Για τον παπαρογιαννίδη που μου λές,μήν είσαι άδικος.
Δέν ήμουν με αυτόν περισσότερο υποτιμητικός από ότι με τους άλλους (ο οποίος είχε στηθεί στην κάμερα σάν αρχινονός.Τον τράγκα στην γνωστή διαφήμηση θύμιζε).
Δηλαδή για τον ψαλιδόπουλο που είπα ότι δέν θυμόταν γιατί είχε έλθει στην εκπομπή δέν ήμουν υποτιμητικός;
Ακόμη και για τον παντελή ήμουν,ακόμη και για την κάλυ που ήταν η μόνη "αθώα" στην συζήτηση.
Ελπίζω να μήν παρεξηγεί ο παντελής άμα τα διαβάζει αυτά.Μας ξέρει τωρα τόσο καιρό εδώ.Άμα δέν πώ καμμιά κακία και ειρωνία (όντως υπερβολική καμμιά φορά),δέν μπορώ να ισσοροπήσω.
Και εσύ ρε ανισσόροπε ελ μάιρα,για αυτό δέν μας βρίζεις όλη την ώρα και είσαι υποτιμητικός μαζί μας;

Όσο για τον κοσμοπολιτισμό,μαλακίες έχεις καταλάβει τι έχω πεί και δέν περίμενα να καταλάβεις εξάλλου.
Είσαι ψιλομπερδεμένος.
Και ο σωκράτης κοσμοπολίτης δήλωνε,αλλά δέν είχε φύγει ποτέ από την αθήνα,και δέν πιστεύω ότι θα του άρεσε η σημερινή παγκοσμιοποίηση.
Και για τον ύμνο που μου λές,ο ύμνος υμνείται ειναι λίγο μαλακία να το πείς αφού επαναλαμβάνεις δυό φορές την ίδια λέξη.Από την άλλη και ο ύμνος ψάλλεται είναι λάθος,οπότε ο ύμνος τραγουδιέται,μιά χαρά είναι.
Τέλος δέν αθωώνω κανέναν,αλλά δέν πάσχω και από κοινωνικές φοβίες να κοιτάω πλάγια πίσω απο την πλάτη μου μήπως με ακολουθεί κανείς.
Αυτά τα συνωμοτικά γενικώς δέν μου αρέσουν,του στύλ όπου φταίμε εμείς εφευρίσκουμε έναν φανταστικό κύκλο να του τα φορτώσουμε (και μιάς και είπα για κύκλο,ελπίζω να χεις δεί το ντογκβιλ.Η ψυχοπαθολογία του δάσκαλου (δάσκαλος άν θυμάμαι καλά),σου ταιριαζει γάντι.Για πρόσεξέ το αυτό).
Πόσο μάλλον όταν οι υπεύθυνοι της κρίσης,είναι υποτίθεται και αυτοί ζημιωμένοι (βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα).
Και εν πάσει περιπτώσει,η φύση των ανθρώπων φταίει και όχι οι ίδιοι οι άνθρωποι.
Με το να στήνουμε ανθρώπους στον τοίχο,δέν διορθώνουμε σε τίποτα την ανθρωπότητα,κακό της κάνουμε.
Να αγαπάς τον συνανθρωπό σου ελ μάιρα,μήπως σε αγαπήσει και ο ευατός σου τελικά,για να πώ και το συνηθισμένο σλογκανάκι.
Αυτά και σου εύχομαι καλά σεντόνια για το επόμενο θέμα της μακεδονίας,που είναι και στην ειδικότητά σου.






























Τι έγινε όμως ο παπαγιαννίδης και δέν σου απάντησε;
Ρε μπα΄ς και δέν του το στειλε το μύνημα ο παντελής που του ειπες;
(Απεχθάνεσαι τους δημοσιογράφους,και τον μόνο που βρήκες σωστό στην εκπομπή ήταν ένας δημοσιογράφος.Τελικά οι άνθρωποι,αγαπάμε αυτό που μισούμε,και μισούμε αυτό που αγαπάμε).

macedonian είπε...

maira,
Με το "δάσκαλε" προς θεού,δεν ήθελα να σε θίξω και ελπίζω να μην το έκανα.Απλά χαριτολόγησα για να ελαφρύνω λίγο τη συζήτηση.
aspic,
Όταν αναφέρεις τις ανταλλακτικές κοινωνίες ως παραδείγματα προς αποφυγή ή απολιθώματα παρελθόντων εποχών οφείλεις να λαμβάνεις υπ'όψη σου ένα μικρό γεγονός:η "τιμή" ή η "αξία" των ανταλασσόμενων προιόντων καθορίζονταν από τους παραγωγούς καθεαυτούς και τις ανάγκες αυτών και μόνο και όχι από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εδρεύει σε μακρυνή χώρα.Δε διαφωνώ πως είναι αδύνατο να υπάρξει αυτό σήμερα,εξηγώ όμως γιατί το ανταλλακτικό σύστημα επέζησε στη χώρα μας μέχρι και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα,ήταν τίμιο.

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Παρόλα όσα λέει ο Μάιρας, πρέπει να παραδεχθούμε όλοι ότι τα κείμενά του έχουν βελτιωθεί με τόσο "γράψε, γράψε".
Τα κεφαλαία έχουν γίνει λιγότερα και οι ακρότητες λιγοστέψαν. Επίσης, ξεκίνησε και μια εκστρατεία με αρχαίους Έλληνες συγγραφείς η οποία δεν είναι τόσο άκαρπη όσο φαινόταν ότι θα είναι.

Πάντως, μια παράκληση παιδιά: όχι τόσο πολλές αναφορές στους αρχαίους Έλληνες. Οι πολλές αναφορές, και ειδικά αυτές που έχουν τον χαρακτήρα της παραπομπής στην αυθεντία, είναι υποτιμητικές τελικά για τους αρχαίους.

Τι πάει να πει "ο Σωκράτης είπε το τάδε";
Αν το τάδε αξίζει ως έκφραση, θα είναι αξιόλογο ούτως η άλλως. Αν είναι μπούρδα θα είναι μπούρδα.

Και για να μην παρεξηγηθώ: αυτά δεν αφορούν τον Μιράζ, αλλά τον Μάιρα.
Μάιρε, το παρατραβάς το σχοινί με τους αρχαίους και καταντάει ανούσιο.
Όταν είχα πρωτοδιαβάσει Αριστοτέλη, είχα πάθει κι εγώ μια τέτοια παλαβομάρα, να μιλώ με λογικές του στυλ "πάμε για καφέ, διότι οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα, κι εμείς είμαστε άνθρωποι άρα, κοινωνικά όντα, άρα συμμετέχουμε σε δραστηριότητες όπως το να πίνουμε καφέ"...
Κι έλεγα κάτι τέτοιες μπούρδες, αλλά ευτυχώς μια φίλη μου μου είπε τότε ότι έγινα πολύ πρίχτης τον τελευταίο καιρό και το ξανασκέφτηκα το ζήτημα.
Και είχε δίκιο...

Σκέψου το λίγο αυτό...

καληνύχτα σε όλους.

Sitalkas είπε...

ρε παιδιά, ή το Friedman θα διαβάσω ή όλα αυτά τα μηνύματα. ας λακονίσουμε λιγάκι για να προλαβαίνουμε και να τα κοιτάμε

πως μπλέξαμε την έννοια του χρήματος έτσι;
το χρήμα δε χάνεται, αν δεν υπάρχει μείωση της παραγωγής - όχι της παραγωγικότητας, και σίγουρα δεν ευθύνονται για την τρύπα οι κακομοίρηδες αμερικάνοι δανειολήπτες που δε μπορούσαν να πληρώσουν τις δόσεις τους (όχι της πρέζας).
άκουσα μέχρι κι ότι ευθύνεται ο Bin Laden γι αυτό.
εγώ έχω την εντύπωση πως με ένα ντου στην Ελβετία όλες οι απορείες μας θα λυθούν. όλα τα άλλα είναι εικασίες.

προς maira666
όσον αφορά την ίδρυση του Παρισιού, ή καλύτερα Λουτετίας, το σημερινό όνομα το έδωσε ο Ιουλιανός ο Αποστάτης (να ναι καλά ο γούγλης). το βρήκα; τι κερδίζω; πάντως τώρα που θα ξαναπάω θα ρωτήσω και κανένα ντόπιο μπας και ξέρει κάτι παραπάνω (ναι καλά)

πόλεμοι θα γίνουν πολλοί για την έξοδο από την κρίση αλλά εγώ τη βρήκα την άκρη. η παγκόσμια τράπεζα χάρισε τόσα χρέη στις χώρες του 3ου κόσμου. γιατί; αυτοί φταίνε.
ΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ να πάρουμε αυτό που μας ανήκει - τα οικολογικά μας τζιπάκια.
είναι το επόμενο τρελό που θα ακούσουμε δλδ.

(μάλλον πλατίασα κι εγώ γι αυτό το κόβω εδώ :) )

aspic είπε...

Μακεδονικέ,άν δέν παρεξήγησα αυτά που μου γράφεις, τοτε θα παρεξήγησες εσύ αυτά που έγραψα.
Σίγουρα πάντως μιά παρεξήγηση υπάρχει στον αέρα.
Πουθενά δέν έγραψα ή άφησα να εννοηθεί,πώς θεωρώ την ανταλλακτική οικονομία παράδειγμα πρός αποφυγήν ή απολίθωμα περασμένων εποχών.
Περισσότερες επεξηγήσεις όταν τελειώσει ο παριζιάνος την ανάγνωση φρίντμαν για να μήν του αποσπάσω την προσοχή όπως παραπονέθηκε.
























Και εσείς παιδιά μέχρι να μας πεί ότι τέλειωσε ο παριζιάνος το διάβασμα,μήν γράψει κανείς σας τίποτα.
Ησυχία όλοι.
Να σεβόμαστε και τον διπλανό μας που διαβάζει,μήν είμαστε γαιδούρια.

MAIRA666 είπε...

Συγνωμη για το σεντονι !!

Μικρό χαζοχαρούμενο αεροπλανάκι ξεκινάω με εσένα. Το επτασφράγιστον
Μυστικό τού ονόματος δεν θα στο πάρω. Νομίζεις ότι εχω όρεξη να Ασχολούμαι με έναν ακόμη ψυχοπαθή. Εχω ήδη στο blog 2,5 και αν αν κάνουμε και « προσθετική» φιλοσοφία ( για να μην ξεχνιόμαστε) και
αθροίσουμε και τους ψυχοπαθείς που καλεί , συνήθως ο παντελης , ως
Αυθεντίες, τότε μάστορα μαζεύω ντουζίνα. ΕΛΕΟΣ !!!! δεν θέλω άλλους. ΙΚΕΤΗΣ στα πόδια σας πέφτω , μη παρακαλώ σας , μη , φέρνεται άλλους ηλίθιους στην χώρα μου. ! Εχουμε πολλούς . Νομίζω
οτι βρήκα την λύση για το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας. Θα εξάγουμε όλο αυτό το συμφερτό , οπότε και τζάμπα να τους δώσουμε Θα έχουμε λιγότερους να τρέφουμε , οπότε να σου , και λιγότερο έλλειμμα

Ειδες καλός που ειμαι στα μαθηματικά με σταθερές τις εξαγωγές , πετυχαίνω μείωση του ελλείμματος αφού θα εισάγω λιγότερα .
Τύφλα στους « οικονομολόγους» και στους «καθηγητές» τα τες ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ πέρνουσι τα διπλώματα .


ασπικιε τα ήθελες και τα έπαθες.
Δεν θα ασχοληθώ με αυτά που λες στον συνάδελφο σου το «αεροπλανάκι» γιατί την τεχνική αυτή της εικονικής πραγματικότητας μάλλον την κατέχεις καλύτερα εσύ ,παρά εγώ. Οπότε είσαι και ποιο
ειδικός για να διδάξεις περι φουσκωμάτων ( ουτε η καλπη ) και παπατζήδων. Εσυ ως γνήσιος αντιπρόσωπος των παπατζήδων εισαι ικανός να μπερδεύεις τον κόσμο σου ( τα μηλα σου, για να μην ξεχνιόμαστε) και ως χουντίνι , να βγάζεις κουνέλια ( για να μην ξεχνιόμαστε)

1. ο « βρετανός φιλόσοφος» είναι ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ όχι κατά εμένα,
αλλά και κατά τον mirage.Ξαναδιάβασε το κείμενο , τού φίλου σου,
παλι, και θα το δεις. Οπότε περιμένω ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

2. κειμενο του ασπικιου
.» Δέν φταίει κανείς όπως νομίζει ο μάιρας,αλλά το ίδιο το σύστημα,και βέβαια η απληστία που είπε και ο καραγιαννίδης.»

Συμφωνουμε για την απληστία. Ο Παπαγιανιδης ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Οντως το ειπε δυο φορές για το θέμα της απληστίας. Αν δεν βρώμισε ο εγκέφαλο σου ( για να μην ξεχνάμε τα μαργαριτάρια σου ) θυμήσου κατι που ειπε για αγρότες Λάρισας και ομόλογα τύπου « αδελφοί Λημαν» . Το θεμα είναι ΠΟΙΟΣ συστηματοποίησε , οργάνωσε , ανάπτυξε και έδιδαξε στους υπολοίπους
την αθλιότητα βασιζόμενος και τροφοδοτώντας με φαί ( όστια , μάννα, ορτύκια, μεταλλαγμένα , μετασμοσχευμένα κλπ) το κατώτατο τμήμα της ψυχής ( κατά ΠΛΑΤΩΝΑ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ) ετσι ώστε να το κάνει κυρίαρχο και να φτάσουμε στο επίπεδον όπου τα πόδια γυρίζουν και χτυπούν το κεφάλι ( ποδόσφαιρο ) και να το θεοποιήσουμε. Κατάλαβες τώρα . Μήπως θέλεις περισσότερο να στο
εξηγήσω, δεν σε συμφέρει , με υπογραφή. Θυμήσου μόνο στον εναπομείναντα , μη σαπισμένο εγκέφαλο σου, ποιοί είναι αυτοί που
δημιούργησαν τον ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ( εσπερια). Το εχεις ήδη πει.
Μήπως θέλεις να σου φέρω το αυτούσιο κείμενο ? ε παπατζή, θέλεις?
Θέλεις να μιλήσουμε ποιος έφερε το δέμα του σαπουνιού?
Γιατί με προκαλείς ? αθλιε , αφου δεν το πας το φορτίο.

Γιατί πρέπει να ανέχομαι στην γλυκιά πατρίδα μου όλους τούς Ανθέλληνες. Πήγαινε στο καλό «άνθρωπε» μου , στο εξωτερικο, αφού δεν σου αρέσει εδώ. Η εξορία από την αρχαιότητα ήταν ένας δρόμος για τους ασπικιους. Πάρε τον άλλο , τον φιλο σου, και πηγαίνετε στην ΑΓΓΛΙΑ ( και όχι βρετανία.)



3. κειμενο ασπικιου.

« Φωνάζεις για τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη,τον Αισχύλο και λοιπούς σημαντικούς,και όταν σε καλούμε να μας πείς για αυτούς κοιτάς το ταβάνι κεκεδίζοντας.»

Πότε , βρε ψεύτη , με κάλεσες να σου μιλήσω για αυτους? Εσυ τους
χρησιμοποιείς κατά το δοκούν. Εσυ ( και ο mirage και όχι μονο) που μισείς ολους τους ΕΛΛΗΝΕΣ ( κατά δήλωση σου) , εσυ που αγωνίζεσαι να γίνεις ευρω_ πεος , κοσμοπολίτης , ανεγκέφαλος , πότε
ασχολήθηκες με την Η Θ Ι Κ Η ? Ούτε την ορθογραφία της δεν
ξερεις. Αμφιβάλω βέβαια , αν υπάρχει στο λεξικό του μπαμπινιωτη.



Διευκρίνηση , ο όρος κοσμοπολίτης κατά τον μεσαίωνα ( σκοταδισμος) άλλαξε την έννοια της λέξης, οπότε μην μπερδεύεις τον ΣΩΚΡΑΤΗ.
Μήπως θέλεις να «διδάξω» αυτό το θέμα? Ευχαρίστως! Μήπως να σου θυμίσω τι είπε « Ο κ. ντε Βιλπέν αναφερόμενος στη διεθνή κρίση σημείωσε ότι ανάλογη είχε εκδηλωθεί και στην εποχή της πρώτης παγκοσμιοποίησης, τον 15ο και 16ο αιώνα.» αρα το παραμύθι , και τον τίτλο κοσμοπολίτη , τον έχουμε ματαδεί.


4. κειμενο ασπικιου

«Όλοι θα σηκωθούμε με την σειρά μας να πούμε ότι ξέρουμε και κυρίως ότι δέν ξέρουμε.»

ας μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται να πούμε κάτι που δεν ξέρουμε ?

και θελεις να μη σε αποκαλω ΨΥΧΟΠΑΘΗ!!!!!! Ξουτ από εδώ !!! αλήτη !!!

5. κειμενο ασπικιου

«Άμα δέν πώ καμμιά κακία και ειρωνία (όντως υπερβολική καμμιά φορά),δέν μπορώ να ισσοροπήσω.»

«Και εσύ ρε ανισσόροπε ελ μάιρα,για αυτό δέν μας βρίζεις όλη την ώρα και είσαι υποτιμητικός μαζί μας;»

Εσυ νοιώθεις ετσι. Όχι εγω. Εγω δεν βριζω για να ισορροπώ αλλα με τα κοσμητικά διευκρινίζω το ειδος και κατά επεκταση το γενος ( για να μην ξεχνιόμαστε ) του καθενος.
Εξαλλου για να σε ( μας ) διδαξω μεταφερω μεταφρασμενο κειμενο από τον Σωκρατη ( πολιτεια Πλατωνα).

«Γιατι φοβαμαι πως είναι ΑΝΟΣΙΟ να κακολογουν μπροστα σου την
Δικαιοσυνη και εσυ να στεκεσαι ΑΠΡΑΓΟΣ και να την αφηνεις ανυπερασπιστη , ενώ εχεις πνοη και μπορεις ακομα να μιλας.»

Νομιζω φτανει !!!!!


6. κειμενο ασπικιου
Από την άλλη και ο ύμνος ψάλλεται είναι λάθος,οπότε ο ύμνος τραγουδιέται,μιά χαρά είναι.

Σύμφωνα με τον σαπισμενο εγκέφαλο σου ( όχι μυαλο) έτσι είναι.
Προτείνω να ρωτήσεις τον Γριβα. Και αν ο Γριβας γραπτώς μου
Το πει , θα γυρεψω γονατιστος συγχώρηση. Προς το παρον εχουμε
Το εξης συμπερασμα ,
Ο οδυσσεας Ελυτης και κατά επεκταση ο θοδωρακης είναι το ιδιο με τον ΒΟΥ τζωρτζ η τα τερατα της γιουροβιζιον.
Θα καθησω τωρα εγω να σου αλλαξω γνωμη. Εχω και τον βρετανο φιλοσοφο !!!!!! αχου !!

7. κειμενο ασπικιου

«Πόσο μάλλον όταν οι υπεύθυνοι της κρίσης,είναι υποτίθεται και αυτοί ζημιωμένοι (βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα).»

Εισαι σιγουρος? Αφου σε εκαναν και εσενα να το πιστεψεις ασπικιε μενω αφωνος !!! colpo grosso !!!!! αγορι μου .

(Βεβαια είναι « ζημιωμενοι» αλλα δεν το ξερουν ακομη. Δεν μιλω Οικονομικα.)


8 κειμενο ασπικιου

«Να αγαπάς τον συνανθρωπό σου ελ μάιρα,μήπως σε αγαπήσει και ο ευατός σου τελικά»

Κατά αρχην σε ευχαριστω, που αναγνωριζεις ότι εχω «ευατον»
πραγμα που δεν εχεις εσυ. Εσυ εχεις μονο «αυτό» ,εξαλλου μην
επαναλαμβανόμαστε στο εχω χιλιοπεί .

εγω το κανω, όπως ΗΔΗ σου εγραψα , στην προηγουμενη αναρτηση Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α αλλα εσυ ως ΓΝΗΣΙΟΣ χριστιανος την κανεις χριστανικα ,για να μην πω τον αυθεντικο τροπο.

9. κειμενο ασπικιου

« Ρε μπα΄ς και δέν του το στειλε το μύνημα ο παντελής που του ειπες;»

Το ιδιο αναρωτιεμαι και εγω !!!!


10.κειμενο ασπικιου
«Απεχθάνεσαι τους δημοσιογράφους,και τον μόνο που βρήκες σωστό στην εκπομπή ήταν ένας δημοσιογράφος.Τελικά οι άνθρωποι,αγαπάμε αυτό που μισούμε,και μισούμε αυτό που αγαπάμε).»

ΔΕΝ απεχθνομαι τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ απεχθανομαι τους ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ δημοσιογραφους και γενικα ολους τους παπατζηδες σε όλα τα επαγγελματα , όταν δεν ακολουθουν το ΠΡΕΠΟΝ.
Κατι δηλαδη σαν εσενα και τον mirage .
Σφαλιαρες που ριχνω εγω ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.

Ελπιζω να μην παρελειψα κατι και δεν το απαντησα .Η ταχτικη , η δικη σου , να παραλειπουμε ότι δεν μας συμφερει , δεν είναι δικη μου τεχνη. Αν κατι παραλειψα φροντισε να μου το θυμισεις για
να απαντηθει. Το μαθημα το ξερω καλα και για αυτό σηκωνω το χερι . Ποκα δεν ξερω.




ΥΓ παριζιανε ! αυτό που κερδισες είναι ότι σου « αξιζε» δηλαδη
Η Γ Ν Ω Σ Η.

Αν ηδη το εγνωριζες , η θεα Μνημοσυνη εκανε το εργο της.

Τωρα θα ημουν γελοιος αν σου ζητουσα να βρεις και να διαβασεις περισσοτερα για τον ιδρυτη του Παρισιου?
Σε διαβεβαιω εχει ενδιαφερον η ζωη του και δεν είναι
Ασχετη με τα σημερινα , τοσο τα παγκοσμια , οσο και τοπικα γεγονοτα.
Αν οντως το κανεις , παλι θα βγεις κερδισμενος ειτε γνωριζεις
ειτε δεν γνωριζεις.


Κειμενο παριζιανου

«η παγκόσμια τράπεζα χάρισε τόσα χρέη στις χώρες του 3ου κόσμου. γιατί;»
απαντηση μονο για προχωρημενους !!!!!!!!!


ΑΠΕ
Τρίτη, 29 Απριλίου 2008

"Πρέπει να ταΐσουμε τους πεινασμένους", δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, απευθύνοντας έκκληση στις πλούσιες χώρες να καλύψουν το αίτημα του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (PAM) για τη χορήγηση επιπλέον βοήθειας 755 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κι Μουν ανακοίνωσε επίσης την άμεση σύσταση ενός πυρήνα αντιμετώπισης της κρίσης, ο οποίος συσπειρώνει τους επικεφαλής υπηρεσιών του ΟΗΕ, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας του οποίου θα προεδρεύει ο ίδιος.

ΤΟ μονο που μπορω να σου πω ότι ουδεις στην πραγματηκοτητα
Ενδιαφερεται για αυτους τους « φτωχους» , άλλα λένε , και για άλλα ενδιαφέρονται. Η « ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» εχει άμεση σχεση όπως βεβαια και η λεγομενη «οικονομικη κριση» εχει σχεση.Παντως μην
νομισεις ότι εννοω ότι επειδη εδωσαν κατι ψιχουλα στους «φτωχους» κατασταρφηκε η παγκοσμια οικονομια. Μεχρι εδώ ,
ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ από εδώ και κατω.


Ερμαριον συμπαθεστατον ειμαι υποχρεωμένος να γραφω αρκετα
Αφου αντιμετωπιζω δυο φορες ισως και παραπανω χτυπηματα
Κατω από την μεση. Παντως για λογους ισορροπίας προτεινω
Να διαβαζεις 1 αναρτηση δικη μου και 2 από τις αντιθετες
Ειτε μια και μια ειτε δυο από οποιον θελεις. Προσοχη δεν
Λεω τρείς γιατι ο τρίτος δεν γραφει αλλα μονο «λογια» είναι.
Οσον αφορα τους αρχαίους δεν αναφερομαι εγω, αλλα μαλλον
Οι αντιφιλοι μου και το κανουν σκοπιμως για να διαστρεβλώνουν. Εγω ειμαι υποχρεωμενος να υπερασπιστω το ΔΙΚΑΙΟΝ γιατι όπως λεγω λιγο παραπανω,θα ειμαι ιεροσυλος Αν δεν το πραξω.!!!!!! Οσο μπορώ και κατά την ποιότητα και κατά
Την ποσότητα ( χρόνο)





Σαββιδη δεν μπορεις να εχεις παραπονο ! το blog σε λιγο αν
συνεχισουμε ετσι θα καταταχτει στα καλυτερα . Σε παρακαλω βρες μου ακομα ένα ασπικιο η εστω ένα Φαντομ η εν τελει έναν Νεον Σαββιδη. Θελω ζωντανια στο blog. Αντεχω ακομη και αλλους !
νομιζω το σωστο νουμερο είναι 666.





καλοπροαιρετα και με θυμο

Sitalkas είπε...

@aspic
με παρεξήγησες μάλλον. δεν είπα να μη γίνεται διάλογος, αλλά να είναι πιο περιεκτικός και χωρίς τόσες επαναλήψεις ώστε να είναι ευκολανάγνωστα τα μηνύματά μας κι από τον "περαστικό" αυτού του blog.
μάλλον πάντως προτιμώ να διαβάζω τα δικά σας μηνύματα παρά τον Friedman, που ώρες ώρες με εξοργίζει.

@maira666
είμουν σαρκαστικός στο θέμα περί αφρικανικλων χρεών που κατέλησαν το σύστημα αλλά η δημοσιογραφική υπευθυνότητα, που προέταξε τα επισφαλή στεγαστικά δάνεια της αμερικής ως πηγή του κακού με έκανε να γράψω μια τέτοια παλαβομάρα.
όσον αφορά τον Παραβάτη, θυμάμαι πως ο τίτλος του αποδώθηκε από τους χριστιανούς μετέπειτα, καθώς ο νικητής γράφει την ιστορία όπως θέλει. περαιτέρω μελέτη όμως δε με ενδιαφέρει στο παρόν στάδιο.

χρειάζεται νομίζω άλλη μια εκπομπή για το θέμα, με καλεσμένους και κάποιους ξένους οικονομολόγους(αυτοί μπορεί να ναι και σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη), να περιγράψουν τις συνέπεις στις χώρες τους, αλλά και κάποιο φιλελευθεριστή ώστε να υπάρξει ένας ισχυρός αντίλογος.

εγώ έχω πλέον το ερώτημα, μήπως ο υπαρκτός σοσιαλισμός υπερτερεί του καπιταλισμού ως οικονομικό σύστημα;

aspic είπε...

Έγραψε ο ΕΛ-μάιρας:
"Νομίζεις ότι εχω όρεξη να Ασχολούμαι με έναν ακόμη ψυχοπαθή. Εχω ήδη στο blog 2,5 και αν αν κάνουμε και « προσθετική» φιλοσοφία ( για να μην ξεχνιόμαστε) και
αθροίσουμε και τους ψυχοπαθείς που καλεί , συνήθως ο παντελης , ως
Αυθεντίες, τότε μάστορα μαζεύω ντουζίνα. ΕΛΕΟΣ !!!! "


Για τα παραπάνω νομίζω ταιριάζει γάντι το ανέκδοτο που είπε ο λαζόπουλος,κατά το οποίο ένας οδηγός που πάει στο αντίθετο ρεύμα όταν ακούει από το ραδιόφωνο πώς ένας οδηγός οδηγεί επικίνδυνα στο αντίθετο ρεύμα,μονολογεί: "Ένας μόνο; Χιλιάδες είναι!! ".

Για τα υπόλοιπα μάιρα τρισμάιρα,σάν απάντηση θα σου παραθέσω τις λέξεις που έγραψες με κεφαλαία: " ΕΛΕΟΣ ΙΚΕΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΙΚΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΑΝΟΣΙΟΣ ΑΠΡΑΓΟΣ ΗΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΝΗΣΙΟΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΠΡΕΠΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΝ ".

Στο ξαναλέω,το ντόγκβιλ για σένα το γύρισε ο τριερ.
Φτειάξε ένα μεγάλο κύκλο με κιμωλία και μπές μέσα του.
Θα σε βοηθήσει πολύ.Θα νοιώθεις ασφαλής μέσα του και θα χαλαρώσεις.
Ά,και μήν ξεχάσεις να πάρεις και τον κομπιούτορα μέσα για να μας γράφεις πώς περνάς.


Παριζιάνε το σκέφτηκα και εγώ αυτό περί σοσιαλισμού που έγραψες και άν είναι το καλύτερο σύστημα τελικά,όμως μήν ξεχνάς πώς αυτά τα σοσιαλιστικά πράγματα ήταν που απέτυχαν στην δεκαετία του εβδομήντα και έφεραν στο προσκήνιο τον νεοφιλελευθερισμό (ακόμη και η αμερική πρίν το ογδόντα σε πολλά πράγματα λειτουργούσε σοσιαλιστικά).
Θυμάσαι πρίν λίγα χρόνια κιόλας πώς αποθέωναν όλοι τον νεοφιλελευθερισμό και καταδίκαζαν τα προνοιακά σοσιαλιστικά μοντέλα σάν αναχρονιστικά;Σήμερα οι ίδιοι λένε τα αντίθετα.
Και ο κόσμος,σάν τελλάρο με μήλα (κατά μάιρα,αφού τον ενοχλεί το κοπάδι τα πρόβατα),μιά πάει από δώ,μιά πάει από κεί,αναλόγως που θα τον σπρώχνουν κάθε φορά οι "ειδικοί".
Για αυτό νομίζω τελικά πώς πρέπει να είμαστε πολύ δύσπιστοι και επιφυλακτικοί.
Άσε να κυλήσουν τα πράγματα και βλέπουμε.
Εξάλλου σε εκατον πενήντα χρόνια θα μπούμε στην νέα εποχή του υδροχόου και θα λυθούν με μιάς τα προβλήματά μας,άμα πιστέψουμε το zeitgeist που μας προτεινε δίπλα ο δεκατρίας.





















Το χει δεί κανείς;
Μερικά σημεία του τα βρίσκω συγκλονιστικά.
Ιδίως αυτό με την πορεία του ήλιου που έδωσε συμβολικά την σταύρωση τον ενταφιασμό και την ανάσταση,το βρίσκω καταπληκτικό.
Ούτε κάν το φανταζόμουνα πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Να το δείτε άμα δέν το είδατε.

Sitalkas είπε...

ανέφερα τον υπαρκτό σοσιαλισμό, που επικρατεί στα σκανδιναβικά κράτη, κι όχι τον original σοσιαλισμό που είχε η ΕΣΣΔ. δεν μιλάμε ούτε καν για εποχή περεστρόικας καθώς υπήρχε απίστευτος συγκεντρωτισμός που ισοπέδωνε τα πάντα. ο ίδιος συγκεντρωτισμός πλείτει και τον καπιταλισμό σήμερα. η υπερσυσσώρευση πόρων σε λίγα χέρια προκαλεί κατ εμέ την οικονομική επιβράδυνση, ενώ κι η ανακατανομή του πλούτου από το δυτικό κόσμο προς τις πολυπληθείς ασιατικές χώρες, με μεσάζοντα τις πολυεθνικές, επιδυνώνει την κατάσταση εδώ.

αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στη δύναμη των "νταβατζήδων", βαρόνων ή όπως αλλιώς λέγονται, στην Ελλάδα για να καταλάβουμε τι γίνεται έξω. αν 5 μπακαλο-βιοτέχνες και τελάληδες της οκάς, ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις στην ψωροκώσταινα, έξω που είναι πιο οργανωμένοι τι κάνουν; (απορρίπτουν τη συνθήκη του KIOTO γιατί έτσι θέλουν, θα έλεγε εύκολα κανείς)

αυτός ο συγκεντρωτισμός πως μπορεί να πληγεί; με κάποια καλύτερη κατανομή του πλούτου που εξασφαλίζει ο σοσιαλισμός ή με νομοθετικές ρυθμίσεις που αποδιοργανώνουν τους κολωσούς ευνοόντας τη μικροοικονομία; μπορεί ο καπιταλισμός των ισχυρών να αντέξει τέτοια νομοθεσία; μπορεί ο σοσιαλισμός να μην παρεκτραπεί όπως στην ΕΣΣΔ;
κυριότερα απ'όλα, θέλουμε να γίνει αυτό ή διαμαρτυρόμαστε μόνο και μόνο επειδή δεν είμαστε εμείς μεγαλοκαρχαρίες; (αυτό δυστυχώς νομίζω πως μπορούμε εύκολα να το απαντήσουμε)

όπως και να χει,πιστεύω πως μια εκπομπή ακόμα είναι απαραίτητη πάνω στο σοβαρότατο αυτό θέμα

Sitalkas είπε...

παρατήρησα κάποια ορθογραφικά τώρα που διάβασα την ανάρτησή μου. συγχωρέστε με οι πιο αυστηροί

(ίμε ανωρθώγραφως τη να κάνο; )

MAIRA666 είπε...

1.
Συγγνωμη που δεν ηξερα το ανεκδοτο . Δεν παρακολουθω τον ΝΕΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ.. Τον αφηνω για εσενα.


2.
Εάν η απαντηση που μου εδωσες σε ικανοποιεί , τοτε ικανοποιεί χιλιες φορες εμενα.

3.

Αν χόλωσες ( εκ της χολης) που ειπα ότι μερικοι καλεσμενοι είναι
Ψυχοπαθείς , σε πληροφορω ότι δεν εκανα τιποτα λιγοτερο από να αποδώσω με μια λεξη τους χαρακτηρισμους που εσυ ΠΡΩΤΟΣ και
Καλυτερος , συνηθως με διαφορα κοσμητικα διακοσμεις τους καλεσμενους. Αρα συμφωνουμε σε πολλα. Μονο στον ΠΑΠΑΓΙΑΝΙΔΗ διαφωνήσαμε. Τελος αν μάνιασες( εκ της μανιας ) με το 2,5 κακως εκανες , αφου τοσο καιρο στο εχω αποδείξει με τις τοσες αντιφασεις που περιεχουν τα λεγομενα σας . Εξαλλου δεν είναι κακο να αναγνωριζεις από τι πασχεις.
Πως αλλιώς θα βρεθει η κατάλληλη θεραπεία ?


4. προς παριζιανο

Aυτό που λεγω είναι οτι το θεμα της επισιτιστικής βοηθειας είναι ΜΕΡΟΣ του COLPO GROSSO. !!!!

Αν θελεις ( μηπως και καταλαβεις ) διαβασε την σημερινη αρθογραφια για
Το τη ζητησε ο Γκορντον ( του Ηνωμενου Βασιλ.) σε σχεση με την συνθηκη του « ΜΠΡΕΤΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ « και την απαντηση των ΗΠΑ .

Σημερα νομιζω η ΗΠΑ περεδοθησαν ΕΠΙΣΗΜΑ στην ΕΥΡΩΠΗ για να συνεχισουν τον «πολεμο». ΟΙ ΗΠΑ μας τελειωσαν παμε για αλλα.!!!!!
Οι εχοντας λοιπον δολλαρια για να σας δώσω και κατι χρησιμο ξεφορτοθείτε τα . Με ηρεμια , δεν θα γινουν όλα μονομιας.

Sitalkas είπε...

φίλε maira666
(επίτρεψέ μου να σε αποκαλώ έτσι αν και δε γνωριζόαμστε)

το ύφος του aspic είναι γνωστό. πρώτος και καλύτερος δείχνει ανοχή ο κ.Σαββίδης τον οποίο ενώ αποκαλεί μπαρμπα Παντελή πολλές φορές, του έδωσε ολόληρη μόνιμη στήλη! δε θα πρεπε να αρπάζεσαι και να απαντάς σε ίδιο ύφος.

επίσης, κόιταξα (για να καταλάβω) πού διεθνή αρθρογραφία αλλά δεν έβγαλα το δικό σου συμπέρασμα. εάν η βρεττανία άνοιξε το χορό των κρατικοποιήσεων σήμερα, δεν παύει να ακολουθεί την αμερικανική πρόταση για επιδότηση "εκατομμυρίων δισεκατομμυρίων". αυτό που μετράει δεν είναι ποιος είχε την ιδέα, αλλά ποιος καθορίζει τη μοίρα της παγκόσμιας αγοράς, και μάλλον δεν είναι κάποιο κράτος.

άποψή μου όμως είναι πως "δεν έχει πάτο ο κουβάς" κι όσα τρισεκατομμύρια και να έρθουν δε θα γεμίσει. χρειάζεται αλλαγή του οικονομικού συστήματος σε κάθε χώρα, κι αυτό φοβάμαι πως δε θα γίνει τόσο εύκολα με ειρηνικό τρόπο

aspic είπε...

Παριζιάνε και εγώ σε αυτόν τον σοσιαλισμό αναφερόμουν,κυρίως των σκανδιναυικών χωρών σήμερα και όχι στον περιβόητο-διαβόητο πρώην του ανατολικού μπλόκ.
Και αυτός,ο δυτικός σοσιαλισμός,απέτυχε στις περασμένες δεκαετίες.
Ο φρίντμαν που διαβάζεις ισχυροποιεί τον φιλελευθερισμό του,πάνω ακριβώς σε αυτήν την αποτυχία και διάβρωση των πιο σοσιαλιστικών οικονομιών της δύσης.
Ακόμη και για τους σκανδιναυούς σήμερα,δέν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πώς η πρόοδός τους θα ωφείλεται στο σοσιαλιστικό μοντέλο που έχουν ή θα ωφείλεται σε αυτούς τους ίδιους σε ανθρώπινο επίπεδο αξιών,δικαίου και ήθους.
Σκέψου το δικό τους σοσιαλιστικό μοντέλο να το χαμε στην ελλάδα.
Νομίζεις πώς θα λειτουργουσε;
Ή μήπως όλοι οι εγχώριοι απατεώνες και λωποδύτες (που έχουμε πολλούς) θα έβρισκαν διάφορους τρόπους να κάνουν πλιάτσικο σε βάρος του;
Το πασοκ του ογδόντα,ιδεολογικά,απείχε πολύ πιστεύεις από τον σκανδιναυικο σοσιαλισμό του σήμερα;



Και για το ύφος μου που λές παριζιάνε,νομίζω πώς με αδικείς.
Κατ αρχήν δέν θυμάμαι να έχω αποκαλέσει (και μάλιστα πολλές φορές όπως λές), τον σαββίδη μπάρμπα όπως μου καταλογίζεις.
Και άν το χω κάνει (που επαναλαμβάνω δέν το πιστεύω να το χω),νομίζω ότι θα είναι έτσι διατυπωμένο που θα χάνει την προσβλητική του έννοια.
Ούτε και το ύφος μου στην ουσία του είναι προσβλητικό ή υβριστικό.
Καμμιά κουβέντα λέμε,λίγο πιο καθημερινά,όσο μπορούμε έξω από τις συμβάσεις και τυπικότητες ενός διαλόγου.
Σιγά τώρα που πρόσβαλλα ή έβρισα κανέναν.


Ο ελ-μάιρας όντως αντιγράφει το ύφος μου όπως λές και πολλές φορές επαναλαμβάνει από την αντίθετη μεριά διάφορα που γράφω,προφανώς γιατί το βρίσκει σάν ένα μέσο για να εκφράσει τον "καλοπροαίρετο" θυμό του εναντίον κάποιων που δέν πάει εδώ μέσα.
Διότι όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος,είναι ένας ταγμένος στρατιώτης του δικαίου και της ηθικής (το οποίο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και αλλοιώς,αλλά άντε μήν το πώ και μου πείς πάλι για το ύφος μου) ο οποίος πολεμά το ψέμα και την ανηθικότητα (που και αυτό παραπέμπει αλλού,αλλά είπαμε άντε να μήν το πώ).
Το πρόβλημά που έχει ο ελ-μάιρας-ελ μαζί μου και με άλλους,είναι επειδή του γκριζάρουμε την φωτεινή εικόνα που έχει για την ελλάδα ,για τους αρχαίους για τους νέους και γενικώς για όλα αυτά τα ψεύτικα και φτειασιδωμένα πράγματα με τα οποία φουσκώνουν πολλοί άνθρωποι το μυαλό τους για να αισθάνονται μεγάλοι και δικαιωμένοι από την ζωή τους.
Τον ενόχλησε δηλαδή για παράδειγμα που την ελληνική επανάσταση την χαρακτηρίσαμε ταξική και όχι εθνική.Επειδή είπαμε ότι οι επαναστάτες ήταν διαφόρων φυλών,και το πρώτο που έπραξαν ήταν να βγούν συμμορίτες στα βουνά να αρπάξουν κανένα κοψίδι από την αυτοκρατορία,να λιγδώσουν το άντερό τους στην αρχή και στην συνέχεια αφού έφαγαν και χόρτασαν την είδαν και εθνικά τη δουλειά.
Και τον ενόχλησε,επειδή ο ελ-μάιρας- ελ-ελ-μάιρας-ελ -ελ,όπως και πολλοί συμπατριώτες μας,φαντάζονται ωραιοποιημένα τους ήρωες επαναστάστες,καθαρούς και αμόλυντους,να ρέει άφθονο το αίμα μέσα τους των ευγενών βυζαντινών αυτοκρατόρων,να διαβάζουν οληνυχτίς την ένδοξη ιστορία στις σπηλιές και ολημερίς να πολεμάνε για τα ιερά των προγόνων τους.

Και βασικα τα παραπάνω τα λέω όχι για να σχολιάσω τον ελ-μάιρα,διότι στην περίπτωσή του τα σχόλια περιτεύουν,αλλά κυρίως για να κάνω την σύνδεση με αυτού του τύπου τον ύστερο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό που ζούμε και ελπίζω να φθάνει στο τέλος του και ο οποίος ευθύνεται για τον μετασχηματισμό του ανθρώπου από ενεργητικό υποκείμενο σε αφασικο αντικείμενο,για την ανάπλαση της ιστορίας του δηλαδή, σε ενός τύπου μουσειακής αισθητικής αναπαλαίωσης.
Δέν ξέρω για παράδειγμα άν το χεις προσέξει,αλλά ακόμη και στο κέντρο των αθηνών περιδιαβαίνει ο κόσμος ντυμένος με φουστανέλες ή αρχαίους χιτώνες,ή βυζαντινά χρυσοποίκιλτα πανωφόρια.
Ζούν γύρω μας φαντάσματα της ιστορίας δηλαδή, στιγμιότυπα μιάς αβίωτης καθημερινότητας που συνωστίζονται στις τράπεζες,στα μαγαζιά,στα υπουργεία και λοιπά,εκλιπαρώντας τους δημίους τους για λίγη σάρκα,για τον άγιο θάνατο που θα τα λυτρώσει δηλαδή.
Για αυτό το ξαναλέω,η κατάρευση αυτού του τύπου του καπιταλισμού,πιθανόν να ωφελήσει πρώτα από όλα υπαρξιακά τον άνθρωπο.
Να του ξαναδώσει την ιστορία του.
Να του επιστρέψει πίσω την ψυχή του δηλαδή.




















Άν και κρίνοντας από τον ελ-μάιρα,νομίζω ότι ίσως η βλάβη που έχει γίνει στην ανθρωπότητα πιθανόν να είναι μή αναστρέψιμη.

Ανιχνεύσεις είπε...

aspic μην έχεις κανένα πρόβλημα έκφρασης, τουλάχιστον όσον αφορά την ταπεινότητά μου. Όταν θέλει να έχει κάποιος δημόσιο λόγο θα υφίσταται και κριτική. Έχω συνηθίσει αρκετά και δεν ενοχλούμε απο τίποτε εκτός απο τη συκοφαντία.
Άλλωστε δεν αντιλήφθηκα να γράφεις κάτι προσβλητικό για μένα. Αλλά και να γράψεις δεν χάλασε ο κόσμος. Όλοι κρινόμαστε, ιδίως όταν θέλουμε να έχουμε δημόσιο λόγο.

Π.Σ.

Συνεργάτες