13/10/08

Η εκπομπή της Τετάρτης:Σκόπια και διεθνές δίκαιο

Πάλι τα Σκόπια θα πείτε; Νομίζουμε πως βρήκαμε διαστάσεις του θέματος ,μετά την τελευταία δέσμη ιδεών του κ. Νίμιτς, που έχουν ενδιαφέρον. Να μερικές.
-Όλα αυτά που υποστηρίζουν οι δύο πλευρές βασίζονται και που στο Διεθνές Δίκαιο;
-Στις συνομιλίες πάντοτε θίγονται πολιτικά και νομικά ζητήματα για να επιλυθούν οι διαφορές. Το θέμα της εθνότητας είναι μάλλον κοινωνιολογικοιστορικό ζήτημα. Γιατί πρέπει να μας ταλανίζει στο σχέδιο Νίμιτς;
-Τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο προέβησαν, με την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, σε κίνηση σημαντικότατη για την περιοχή. Τι γεωπολιτικές ισορροπίες επαναπροσδιορίζει;
-Και, βεβαίως, η ανάλυση των ιδεών Νίμιτς.
Δεν έχουν ενδιαφέρον όλα αυτά;
Γράψτε την άποψή σας.

18 σχόλια:

macedonian είπε...

"Το θέμα της εθνότητας είναι μάλλον κοινωνιολογικοιστορικό ζήτημα" πλην όμως ο Νίμιτς το "παίζει".Και εδώ κολλάει αυτό που είχα πει κάποτε πως η αναγνώριση από την Ελλάδα κράτους με τη λέξη Μακεδονία στο όνομά του με κάνει (ως Μακεδόνα) αυτόματα αλλοδαπό στην ίδια τη χώρα μου.
Το θέμα Κύριε Παντελή έχει παρασυζητηθεί και δεν υπάρχει καμμιά ουσιαστική εξέλιξη.Ας αφήσουμε την οικονομική κρίση να μας δείξει το τι θα γίνει στο μέλλον.

aspic είπε...

Συμφωνώ με τον μακεδόνα ότι το θέμα έχει παρασυζητηθεί και δέν υπάρχει και καμμιά σημαντική εξέλιξη.Εξ άλλου και με τους αμερικάνους να έχουν πιάσει φωτιά τα πατζάκια τους,σάν τυπική διαδικασία ρουτίνας μοιάζει η πρόταση,καταδικασμένη σε αποτυχία.
Και επειδή πολλές εκπομπές έχεις κάνει παντελή με το σκοπιανό ζήτημα και κάπου υπάρχει μιά φθορά και κούραση στο θέμα,απορώ τι καινούργιο θα έχουν να μας πούν οι καλεσμένοι σου.
Υποψιάζομαι ότι θα αναμασήσουν τα ίδια,για αυτό τουλάχιστον πρέπει να φροντίσετε να είναι άψογη η εκπομπή στους άλλους τομείς,γιατί αλλοιώς μπορεί,τι μπορεί,σίγουρα θα μας πάρει ο ύπνος.













Γιατί όμως παντελή δέν φέρνεις στην εκπομπή και έναν σκοπιανό με κάποια θέση,να μας πεί απο πρώτο χέρι τις απόψεις των σκοπίων;
Να γνωρίσουμε και αυτούς και τα επιχειρήματά τους.
Κανέναν διπλωματικό εκπρόσωπο των σκοπίων δέν έχουμε εδώ στην ελλάδα να τον καλέσεις;

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Το θέμα έχει παρασυζητηθεί, συμφωνώ, αλλά πρέπει να σκεφτούμε μήπως αυτό είναι στα πλαίσια μιας τακτικής.

Το λες, το ξαναλές, το συζητάς και το ξανασυζητάς και στο τέλος λέει ο κόσμος: Αμάν πια, μας έπριξαν! Ας ονομαστούν και Μακεδονία!

Κι εγώ σκέφτηκα ακριβώς όπως εσείς όταν άκουσα για την νέα πρόταση. Και αναρωτήθηκα για ποιον λόγο κάνουν τώρα αυτήν την κίνηση (τη στιγμή που καμία πλευρά δεν έχει αλλάξει τίποτα). Είμαστε σε μια εποχή που κανένας δε νοιάζεται για το σκοπιανό, που οι ειδήσεις στρέφουν το βλέμμα μας αλλού και που δεν έχουμε ούτε όρεξη, ούτε τις απαραίτητες δυνάμεις να αντισταθούμε.
Δηλαδή... είναι η καλύτερη εποχή για να περάσουν αυτό που θέλουν.

Δεν πάει έτσι παιδιά. Πρέπει να είμαστε πεισματάρηδες και να τους εκνευρίσουμε.
Επίσης, μην ξεχνάμε ότι οι δικοί μας πολιτικοί δε δίνουν δεκάρα για το όνομα, και ευχαρίστως θα δεχόταν και το "Μακεδονία", για να μην πω και το "Θεσσαλία", αν μπορούσαν.

Η δική μας στάση είναι που πιέζει τους πολιτικούς.

Ας λέμε ξανά και ξανά τα ίδια επιχειρήματα που λέμε εδώ και χρόνια. Μόνο έτσι θα βγουν προς τα έξω.

anetos είπε...

Τα πάντα σε παγκόσμιο επίπεδο ανατρέπονται και τίποτα Δεν θα είναι αύριο όπως ήταν και χθες ,όσες ισορροπίες και να βρουν οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί , όλα αλλάζουν και αυτό είναι γνωστό σε όλους και από καιρό.
Το ίδιο θα συμβεί και στην μίζερη και φτωχή γειτονία μας . Το ενδιαφέρον μας θα πρέπει να στρέφεται Στο πως θα βραχούμε λιγότερο. Τα Σκόπια και το σκοπιανό θα ακολουθήσουν την νομοτέλεια και τις συνέπειες της ,εξάλλου τι είχαν τι έχασαν .
Κανένας στη νέα αμερικανική κυβέρνηση οποία και αν είναι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει το θέμα αυτό σε θέση με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όσο το έχει η Ονδούρα ....
55 τρις δολάρια είναι το χρέος της Αμερικής και δεν θα μπορεί πλέον να τυπώνει χαρτιά
τόσο εύκολα όπως είπε και ο Πουτιν .
Τι γίνεται με όλες αυτές τις νεόκοπες χώρες και τις χώρες αποκόμματα ? τελείωσαν για αυτές τα ψέματα και για τους μικρομέγαλους ηγέτες τους ? Το είδαμε και στην συνάντηση των ηγετών τις Ευρώπης ,Φάνηκε πεντακάθαρα(στον μεγάλο κίνδυνο) ποιοι είναι η Ευρώπη και τι είναι οι υπόλοιποι ... (πάντως η Ελλάδα και η Κύπρος δεν είναι στους υπόλοιπους ,τύχη? ...φάρδος ? από λάθος ?)

Αν η συζήτηση έχει γεωστρατηγικο, προσανατολισμό είναι πιθανό να βγουν και χρήσιμα συμπεράσματα για το σκοπιανό αν όμως περιορισθεί στα του Νιμιτς και της Κοντολιζας , Γκρουεφσκυ και λοιπούς καραγκιζιδες ...άντε γεια σας......

ΕΡΜΑΡΙΟΝ είπε...

Περισσότερο σας νοιάζει ο Dow Jones από τη Μακεδονία;

Αν η Αμερική είναι όντως τόσο ανίσχυρη όσο λένε, τότε η νέα πρόταση Νίμιτς είναι μια μπούρδα.
Αν δεν είναι, τότε μας την έχει στημένη.

MAIRA666 είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ !!
ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΝ.

Από κείμενο Κ. Σαββιδη

«Όλα αυτά που υποστηρίζουν οι δύο πλευρές βασίζονται και που στο Διεθνές Δίκαιο;»
Μεχρι τωρα κυριε Παντελη ησουν πεπεισμενος ότι υπαρχει Ευρωπη. Το καστρο επεσε, το παραδεχτηκες στην τελευταια εκπομπή. Τωρα πρεπει να παραδεχτεις και δημοσια ότι δεν υπαρχει Διεθνες Δικαιον. Αρα μπουρδες και το κυπριακον.
Η παρασταση σε λιγο λαμβανει τελος και όλα τα περι Διικαιου.Οι "αμερικανοευρωπαιοι» (προσοχη στα εισαγωγικα) βιαζονται.Οι αμερικανοι ( προσοχη χωρις εισαγωγικα) όπως ηδη ειπα, τουλαχιστον οικονομικα ΠΑΡΕΔΩΘΗΣΑΝ. Η μεταβολη της Συνθηκης Του Μπρεττον Γουντς ( καμια σχεση με κρατικοποιήσεις ) δικαιώνει του λογου το αληθες.
Αρα και το Διεθνες Δικαιον αλλαζει , αφου αλλαζουν και οι Ι Σ Ο Τ Ι Μ Ι Ε Σ μεταξυ των ε γ γ υ η τ ώ ν., Αρα και το Διεθνες δικαιον πεθαινει , αφου οι εγγυητες μαχονται Όχι για το Δικαιον το Διεθνες αλλα ουτε καν για το ΔΙΚΑΙΟΝ αφου ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ( ΖΩΤ_ικα συμφεροντα) διεξαγουν μεταξυ τους.
Τωρα το «σχεδιο» Νιμιτς ( ανιστορητο ανθρωποειδες και όχι ανθρωπος) από εδώ το παει από εκει το παει για Μακεδονικον Εθνος μας το τριγυρναει. Τριχες είναι όλα. Παρασταση δινουν αυτοι, παρασταση δινουμε εμεις οσον αφορα το ονομα. Ουτως ηαλλως η διάλύση του εχει ηδη προεξοφληθει. Το βασικο όμως είναι να βρεθει ο δρομος και ο τροπος για την αναγνωριση εθνους Μακεδονικου. Το κρατιδιον λιγο μας ενδιαφερει.Το Μακεδονικον εθνος,Οι κ ο σ μ ο π ο λ ι τε ς της βαλκανικης είναι το ΠΡΩΤΕΥΟΝ.
Αυτοι θα είναι οι μπροσταρηδες , αραγε ποιανου ?
Ότι το σχεδιο τουτο εντασεται στο γενικοτερο πλαισιο αποδειξη αποτελει , Προσοχη κυριοι εν μεσω της παγκοσμιας διεθνους κρισης, η αφιξη του « αμερικανου» υπουργου αμυνας στο Κοσοβο. . Λιγες μερες μετα , ειχαμε αναγνωριση και από το Μαυροβουνιο και από τα Σκοπια οσο αφορα το κοσοβο και όλα αυτά τυχαια συμπιπτουν με το σχεδιο.
Διαβαστε το παρακατω αρθρο.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2008

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις στο Κόσοβο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έως τα τέλη του 2009, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέϊτς, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της χώρας του στην ειρηνευτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Ο Γκέϊτς, που επισκέπτεται το Κόσοβο – η πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του – είπε ότι ταξίδεψε εκεί για να δει τους Αμερικανούς στρατιώτες. ΚΑΝΕΝΑΣ υπουργός Αμυνας ΔΕΝ έχει επισκεφθεί το Κόσοβο από το 2001. SOS SOS SOS
Ο ίδιος απέρριψε την εκδοχή ότι το ταξίδι του στο Κόσοβο αποτελεί μήνυμα προς τη Ρωσία που είναι αντίθετη στην ανεξαρτησία του Κοσόβου.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου θα συναντηθεί με αξιωματούχους στη χώρα και στη συνέχεια θα έχει διμερείς συναντήσεις με αξιωματούχους της Γεωργίας και της Ουκρανίας στο περιθώριο των συναντήσεων των υπουργών Αμυνας στην ΠΓΔΜ και την Ουγγαρία, αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.
Κυριοι τα βαλκανια μεχρι τον Ευξεινο (η αξενο ) Ποντο και την Κασπια ΗΔΗ ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ.
ANETE ΣΥΓΓΝΩΜΗ που θα διαφωνησω αλλα το κανω όχι από κακια , αλλα μονο προς χαριν του διαλογου και της ενημερωσης.

Κανένας στη νέα αμερικανική κυβέρνηση οποία και αν είναι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει το θέμα αυτό σε θέση με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όσο το έχει η Ονδούρα ....

Η επισκεψη του υπουργου αμυνας άλλα λεει όπως ηδη εξηγησα. Αλλα από την συγκεκριμενη φραση θα ηθελα να σχολιασω αυτό Που λες « η νεα αμερικανικη κυβερνηση» Εισαι σιγουρος ότιΘα γινουν εκλογες ? εισαι σιγουρος ότι και αν γινουν θα πραγματοποιηθει η θεληση του αμερικανικου λαου ( όχι εθνους)?Εγω λεω , ότι δεν ξερω. Όλα είναι ανοιχτα ποια , και σε συνδιασμο με την αμερικανικη οικονομικη παραδοση ανευ ορων. Ως καποια και όχι ολοκληρωμενη απαντηση στο ανω ερωτημα αναδημοσιευω αποσποσμα αρθρου , μονο για οικονομια χωρου και Χρονου.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 12/10/2008

Του ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΚΑΤΣΕΛΗ


Στραμμένος στα προεκλογικά ντιμπέιτ και γονατισμένος από τη βαθιά οικονομική
κρίση, ο αμερικανικός λαός έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αγωνία για το μέλλον
του. Ετσι κι αλλιώς η πραγματικότητα εξακολουθεί να αποδεικνύεται οδυνηρή για
την αμερικανική κοινωνία, η οποία εδώ και μερικές ημέρες αποκτά ακόμη ένα λόγο
ανησυχίας: τη διασπορά μάχιμων μονάδων του στρατού μέσα στις μεγάλες
αμερικανικές πόλεις.

Πρόκειται για τους άνδρες της 1ης Ταξιαρχίας Πολέμου της 3ης Μεραρχίας Πεζικού,
που από τις αρχές Οκτωβρίου γύρισαν πίσω από το Ιράκ, αναλαμβάνοντας καθήκοντα αποκατάστασης της δημόσιας τάξης, συνεπικουρώντας στο ρόλο αυτό τις αστυνομικές δυνάμεις και την εθνοφρουρά.

Ταξιαρχία με περγαμηνές με ευδόκιμη τριετή υπηρεσία στο ιρακινό μέτωπο, όπου «αδρανοποίησε 33 στόχους υψηλής επικινδυνότητας και μείωσε κατά 70% τα περιστατικά βίας στη Βαγδάτη, τη Φαλούτζα και αλλού», η 1η Ταξιαρχία εντάσσεταιοργανικά στις δυνάμεις της USNORTHCOM, της μεικτής διοίκησης πολέμου των ΗΠΑ, η οποία συγκροτήθηκε το 2002 με αποστολή τον συντονισμό των πολιτικών τοπικών και ομοσπονδιακών αρχών σε επιχειρήσεις αποκατάστασης της δημόσιας τάξης.

Συνδιαστε το και με την « αποτυχημενη αποπειρα» και με την προσφατη δηλωση Του φιντελ καστρο για ομπαμα. Προσοχη εγω δεν λεω ότι Ο «καλος» είναι ο ομπαμα για να μην παραξηγηθουμε. Αυτό ελπιζω Καποτε , να μπορεσω , να σας το εξηγησω .

ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ

Υγ συγχωρεστε , αν υπαρχουν ορθγραφικα αλλα δεν εχω το χρονο διόρθωσης


ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΑΣΠΙΚΙΕ !!!!!!

Κειμενο ασπικιου


Κανέναν διπλωματικό εκπρόσωπο των σκοπίων δέν έχουμε εδώ στην ελλάδα να τον καλέσεις;

Εγω γνωριζω τουλαχιστον 2,5 ,που με καποιες προυποθεσεις Φτανουν μια ντουζινα. Αρα μην παραπονιέσαι ότι δεν καλει
Εκπροσωπους του αντιπαλου στρατοπεδου . Εκτος αν παραπονιέσαι ότι δεν σε καλει. Αυτό είναι ενδο_οικογενιακον θεμα.

Και σε οικογενιακά θεματα δεν επεμβαίνω !!!!!!!!!

Nativist είπε...

Ασφαλώς το Σκοπιανό είναι ένα πρόβλημα, το οποίο «παίζει» παντού λόγω της επικαιρότητάς του. Όμως, δεν είναι ούτε το σοβαρότερο, ούτε το νεότερο. Πολύ φοβούμαι ότι του δώσαμε απόλυτη προτεραιότητα, ξεχνώντας π.χ. το Βορειοηπειρωτικό ZHTHMA, το οποίο ούτε που ακούγεται. Ίσως για πολλούς να μην υπάρχει πια τέτοιο ζήτημα. Κοιτάζουμε τον «αλυτρωτισμό» (λάθος λέξη, ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ είναι, αφού δεν υπάρχει τίποτε γι αυτούς προς «λύτρωση») των Σκοπίων και ξεχνούμε αυτόν των Αλβανών, ο οποίος είναι πράγματι επικίνδυνος, λόγω της ύπαρξης στην χώρα μας περίπου 1,5 εκατ. λαθρομεταναστών (έστω και αν κάποιοι εκ των υστέρων «νομιμοποιήθηκαν»), δηλαδή ενός εν δυνάμει στρατού. Οι Αλβανοί, με κάθε ευκαιρία εγείρουν ζητήματα «Τσαμουριάς», καταπατούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της, την οποία αναγκάζουν να εγκαταλείπει τις πατρογονικές της εστίες υπό το αδιάφορο βλέμμα του αθηναϊκού κράτους. Προβαίνουν, δηάδή, σε πολιτισμική γενοκτονία, όπως ακριβώς έκαναν και οι Τούρκοι με τους Έλληνες της Πόλης, Ίμβρου και Τενέδου. Και ασφαλώς, μη έχοντας ποτέ εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1915, εξακολουθούν να κρατούν υπό κατοχή της Β. Ήπειρο. Νομίζω ότι κάποτε θα έπρεπε να γίνει μία συζήτηση και για το παραμελημένο αυτό ζήτημα. Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει στο παρελθόν.

Nativist είπε...

Διόρθωση: "καταπατούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της," παρακαλώ προσθέστε την λέξη "Αλβανίας" (της ελληνικής μεινότητας της Αλβανίας). Ευχαριστώ και συγνώμη.

Akritas είπε...

Κε Σαββίδη ελπίζω ένα κομμάτι της εκπομπής σας να ασχοληθεί και με τα γεγονότα του πεδίου βολής στους Λόφους της Φλώρινας ώστε να σταματήσει η πάσης φύσεως παραπληροφόρηση από όλες τις πλευρές.

Ανιχνεύσεις είπε...

Κύριε akrita έχετε ιδίαν αντίληψη των γεγονότων; Πως τα είδατε; Μπορείτε να μας γράψετε στο blog;

Π.Σαβ

y=αx+β είπε...

Εγώ έγραψα προ ολίγου στο portal τη δική μου αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα το δείτε σήμερα το αντιγράφω κι εδώ:

Γενικά έχω παρατηρήσει ότι τα ΜΜΕ τόσο στη χώρα μας όσο και στη δική τους, φουσκώνουν πολύ τα όσα γίνονται και προβάλλουν μόνο τα γεγονότα εκείνα που δείχνουν εχθρικά αποσιωπώντας εντελώς όλα τα υπόλοιπα. Όταν έγινε εκείνη η πορεία διαμαρτυρίας και στις δύο χώρες ενάντια στην εχθρότητα που προβάλλεται, κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε λέξη! Αυτή τους η στάση δρα καταλυτικά ενάντια στη σταθερότητα της περιοχής και αυτό δε συμφέρει κανέναν παρά μόνον τους εχθρούς της Ευρώπης! Δεν νομίζω ότι έχουμε να χωρίσουμε περισσότερα από όσα έχουμε να μοιραστούμε.
Διάβασα πριν λίγο καιρό σε μια εφημερίδα ένα άρθρο σχετικά με τη σλαβομακεδονική μειονότητα στην οποία ζητείται συχνά να αποδείξει τον πατριωτισμό της στον κάθε γελοίο εθνικιστή. Πήγατε όπως μας είπατε στη Φλώρινα και λογικά θα τα είδατε Καλύτερα από μένα. Το μεταπολεμικό ελληνικό κράτος της δεξιάς εξόρισε αρκετούς από αυτούς όχι απλά ως αριστερούς αλλά ως μη Έλληνες και ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχουν δικαιωθεί. Το σύγχρονο ελληνικό κράτος όπως πάντα αδιαφορεί και έχει αφήσει τη χρυσή αυγή να δρα ανενόχλητη και να τους συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής. Όπως τότε που παρεμπόδισε το παραδοσιακό πανηγύρι στη Μελίτη. Δε μιλάει κανένας όμως στην Ελλάδα γι αυτά για να τα καταδικάσει και έχει αφήσει τους Σκοπιανούς να τα χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Όπως καλή ώρα αυτό με το στρατό.
Πιστεύω ότι θα έπρεπε να συζητηθούν αυτά τα πράγματα στη σημερινή εκπομπή και να μη σταθείτε και πολύ στο θέμα του τι μαθαίνουν στα σχολεία τους ως ιστορία τους και ποια είναι η πολιτική του κράτους τους γιατί όπως είπαν και οι άλλοι στο blog τα έχουμε μάθει πια απ έξω. Αντίθετα, μια διαφορετική προσέγγιση από την πλευρά της σύγχρονης ιστορίας και σχετικά με την επίδραση που έχουν όσα προβάλλονται στον κόσμο σε σχέση με την “έχθρα” των δύο λαών, στη σταθερότητα της περιοχής και στην μελλοντική πορεία της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αν συντηρούνται οι έχθρες στην περιοχή, πολύ φοβάμαι ότι ακόμα και αν όλες οι χώρες μπουν στην ΕΕ, θα έχουμε την ίδια κατάληξη που είχε και η Γιουγκοσλαβία πριν από 20 χρόνια. Και αυτό ξαναλέω ότι δεν συμφέρει παρά μόνο τους εχθρούς της Ευρώπης. Ελπίζω να μη συνεχίσουν τα ΜΜΕ να παίζουν το παιχνίδι των Αμερικάνων για χάρη της πρόσκαιρης τηλεθέασης.

aspic είπε...

Χαίρομαι για τους δυό προηγούμενους μπλογκεράδες που έγραψαν προσπαθώντας να δούν αντικειμενικά τα πράγματα (ασχέτως άν έχουν δίκιο ή άδικο),όπως λυπάμαι για προπροηγούμενο μπλογκερά που έγραψε πώς το ενάμιση εκατομύριο αλβανοί μετανάστες στην ελλάδα είναι ένας εν δυνάμει στρατός της αλβανίας.
Όλα αυτά προβάλλονται από τα μμε όπως είπε ο αχ+β,συντηρώντας την έχθρα των λαών πρός χάρην τηλεθέασης.
Και ξαναρωτάω τον παντελή άν θα ήταν δυνατόν να καλέσει στην εκπομπή του (άν όχι σήμερα κάποτε) και έναν σκοπιανό διπλωμάτη ή ότι άλλο.
Να τους ακούσουμε πώς τα λένε και αυτοί ρε αδελφέ.






















Ελ μάιρα,άν όλοι οι έλληνες ήταν σάν και σένα,όντως όπως μου λές θα πήγαινα από την μεριά των σκοπιανών.

Ανιχνεύσεις είπε...

aspic "χτυπάμε" πιο ψηλά αλλά ακόμη δεν έχουμε πετύχει. Ξέρεις, δεν είναι φρόνιμο να αποκαλύπτουμε τις κινήσεις μας διότι υπάρχει μια προσπάθεια μεταξύ των ΜΜΕ να έχουν την πρωτιά στην παρουσίαση μιας συνέντευξης ή ενός γεγονότος και τα Σκόπια, υποτίθεται πως είναι προνομιακό δικό μας πεδίο.
Πάντως προσπαθούμε να έχουμε την άποψη των Σκοπίων στην εκπομπή και κατά καιρούς την παρουσιάσαμε.
Για σήμερα επιχειρήσαμε να συνομιλήσουμε με έναν απο τους ευφυέστερους πολιτικούς τους και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, τον κ, Φρτσκόφσκι, πρώην υπουργό εξωυτερικών. Συνομίλησε με την Κάλλη και δέχθηκε να πεί μόνο την άποψή του στο θέμα της ταυτότητας και της γλώσσας και τίποτε άλλο. Δεν είναι να θέλουμε μόνο εμείς. Πρέπει να θέλει και η άλλη πλευρά.

Π.Σ.

MAIRA666 είπε...

Προς ψ=αχ+β


Αγαπητέ , σύμφωνα με ην τελευταία δημοσίευση σου φαίνεται να είσαι αν όχι μεγάλος , τουλάχιστον ΓΝΩΣΤΗΣ της κατάστασης.

Και μάλιστα όλοι , ή τουλάχιστον οι περισσότεροι εδώ στο blog, σύμφωνα με το κείμενο σου , γνωρίζουν περί « Μακεδονικού» για αυτό,
και θα σε παρακαλέσω να με διαφωτίσεις και εμένα σε μερικές απορίες
που έχω και δεν γνωρίζω τις απαντήσεις για να μπορώ και εγώ να
παρακολουθώ τα τεκταίνομενα.


Κείμενο ψ=αχ+β


« Πιστεύω ότι θα έπρεπε να συζητηθούν αυτά τα πράγματα στη σημερινή εκπομπή και να μη σταθείτε και πολύ στο θέμα του τι μαθαίνουν στα σχολεία τους ως ιστορία τους και ποια είναι η πολιτική του κράτους τους γιατί όπως είπαν και οι άλλοι στο blog τα έχουμε μάθει πια απ έξω.»

Ερωτηση 1. Τι μαθαίνουν στα σχολεία ως ιστορια ? και αυτά που μαθαινουν είναι ιστορια , ή ΩΣ ιστορια (όπως λες ) ?

Ερωτηση 2. Ποια η πολιτικη του κρατους τους ?

Ερωτηση 3. ( ασχετη με το συγκεκριμενο κομμάτι του κειμενου αλλα βγαλμενη μεσα από το υπολοιπο κειμενο σου)

Πιοί είναι οι εχθροι της Ευρωπης ? Δεδομενου ότι ονοματίζεις μονο την Αμερικη ως εχθρο αλλα ο πληθυντικος που χρησιμοποίησες δυο φορες , υποδηλωνει και την υπαρξη εταίρου τον οποιο όμως δεν κατονομαζεις.


Σε πρακαλω οι απαντησεις για οικονομια χρονου και χωρου να
Είναι ΣΥΝΤΟΜΕΣ και προπάντων περιεκτικές,
οπως και οι ερωτησεις.


Ευχαριστω εκ των προτέρων για την απαντηση ?




Καλοπροαιρετα

MAIRA666 είπε...

Προς homo cretensis

1 Μαλλον σε λαθος blog ηρθες η ακομα και σε λαθος εκπομπη η ακομα καλυτερα και λαθος καναλι παρακολουθεις.
Στο διπλανο γραφουν και συζητουν τετοια προχωρημενα θεματα.
Σε τουτο μονο τις αλβανικες, κοσοβαρικες, σκοπιανες, κροατικες, βουλγαρικες , η τελος παντων ευρωπαικες η και Σορρικες (εκ Σορρου) θεσεις μπορεις να παρακολουθεις. Λογω όμως «ευρωπαικης δημοκρατιας» αν πας σε καποιο από αυτά τα μερη π.χ Σκοπια η ακομα και σε οποιαδηποτε ευρωπαικη πρωτευουσα και παρακολουθησεις τηλεοραση θα δεις ότι για λογους δημοκρατιας
Παλι αυτους δειχνουν , αφου βαρεθηκαν να ακουν εμας.
Ετσι μαλλον , μονο σε καποιο καναλι καλωδιακο και συνδρομικο πιθανον να μπορεσεις να βρεις δημοσιες συζητησεις του δικου σου ενδιαφεροντος. Δεν εχεις καταλαβει το τι γινεται εδώ μεσα ?
Τωρα θα δεις ποσοι θα βγουν και θα σε λούσουν με τις γνωστες ταμπελες κατασκευασμενες ( ελληνικα “made in») από «ανθρωποειδη»(κυριολεκτω) ευρωπαικης εθνικοτητας η και εθνοτητας η εν τελει ευρωπαικης καταγωγης.

Τα κοσμητικα τούτα είναι ρατσιστης,εθνικηστης, ακροδεξιος,
Χρυσαυγιτης, φασιστας, απανθρωπος,
χιτλερ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ α !! ξεχασα και Αντιοικολογο όχι
μονο γιατι δεν ασχολεισαι με πρασινα αλογα αλλα και
γιατι δεν προσεχεις τα ΦΥΤΑ γυρω σου.




Παρε και εσυ ένα ποτηστηρι η εν τελει ένα κλαδευτηρη

ΜΠΟΡΕΙΣ.


Ο κυριος Παντελης θεωρει επιτυχια την «συνετευξη» του Πρωην
Υπουργου ,του Μεγιστου ( πνευματικα) και Παναρχαιου και κραταιου ( οικονομικα) Κρατους της « Ελευθερης Μακεδονιας».

Φιλε μου εγω θεωρω επιτυχια και μεγιστο κατορθωμα να βρω υδραυλικο για να αποφραξω την αποχευτεση !!!!

Καλυνηχτα και συγνωμμη αν παραφερθηκα ΥΠΕΡΒΑΛΟΝΤΑΣ !!!!!

ΥΓ προς ασπικιον .

Σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να εισαι ελλην ,ουτε ακομη και στην περιπτωση που λες. Απλα , για να μην ξεχνιομαστε, κατα δηλωση σου, μισεις τους ελληνες αρα εισαι ΑΝΘΕΛΛΗΝ.



Καλοπροαιρετα

y=αx+β είπε...

Εννοούσα αυτά που ακούμε συνεχώς σε όλες τις εκπομπές για τα Σκόπια. Ότι δηλαδή θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες, ότι είναι οι μόνοι Μακεδόνες απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και επιδεικνύουν αδιαλλαξία ως προς το όνομα.
Αυτά μαθαίνουν ΩΣ ιστορία.

Όσο για τους εχθρούς, είναι εν δυνάμει όλοι εκείνοι που δεν τους συμφέρει η ίδρυση ενός ενιαίου και συμπαγούς κράτους στη θέση της ΕΕ επειδή θα είναι μάλλον ένα ισχυρό κράτος. Και ποια δύναμη μπορεί να θέλει έναν ακόμα ανταγωνιστή;

Akritas είπε...

Κε Σαββίδη δεν έχω ιδία αντίληψη των γεγονότων. Δυστυχώς είμαι δέκτης των όποιων πληροφοριών παίρνω είτε από τα ελληνικά media και είτε από τα ξένα συμπεριλαμβανομένων και των Σκοπιανών. Οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να βγουν και να πουν τα πράματα με το όνομα τους.

Δυστυχώς η ανκοίνωση του ΟΤ έγινε πιο γνωστή από όσο αυτήν των Δημάρχων. Κακά τα ψέμματα οι Σκοπιανοί προσπαθούν να καπηλευθούν μία κατάσταση η οποία μπορεί να ξεφύγει.

Όταν κάποιο κόμμα αναφέρει σε ανακοίνωση του την φράση "οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη όσων θα επακολουθήσουν" αφήνει ή δεν αφήνει σαφή υπονοούμενα για "σχεδιασμένες πράξεις διατάραξης της κοινής ειρήνης" ίσως όμως και πολύ σοβαρότερων αδικημάτων ?

Δηλαδή τι πρέπει να γίνει , να θρηνήσουμε νεκρούς και πάλι επειδή κάποιοι βαλθήκανε να γίνουν οι σωτήρες ενός λαού ποτισμένου με το δηλητήριο του σλαβομακεδονισμοού ?

Καλή εκπομπή.!!

y=αx+β είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Συνεργάτες