8/10/08

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Εδώ μπορείτε να αφήνετε τα ερωτήματα για την αποψινή εκπομπή

22 σχόλια:

Hippo είπε...

"Κινδυνεύει η Πραγματική Οικονομία"???

ή μήπως

Κινδυνεύουν οι άνθρωποι από την "Οικονομία"

Hippo είπε...

Και τουλάχιστον εφόσον μας βάζετε να σερφάρουμε, δεν κάνετε και μία webTV για να μη τρέχουμε από δωμάτιο σε δωμάτιο!!!

piterpan είπε...

Σε προσφατο σχολιασμο του στην τηλεοραση του ΣΚΑΙ ο πρωην υπουργος κ.Ανδριανοπουλος εξεφρασε την αποψη οτι η προσπαθεια διασωσης των χρεωκοπημενων χρημοτοπιστωτικων ιδρυματων ειναι λαθος και οτι θα εχει το αντιθετο αποτελεσμα απο αυτο που προσπαθει να αποφυγει, και οτι χρηματα των φορολογουμενων σπαταλονται για να σωθουν κακοδιαχειρισμενες ιδιωτικες επιχειρησεις, οι οποιες -συμφωνα με τον κ. Ανδριανοπουλο- θα επρεπε να αφεθουν να καταρρευσουν, και να εξαγορασθουν απο τις υγειεις επιχειρησεις οι οποιες ειναι περισσοτερες απο τις "προβληματικες"...Ποια η γνωμη σας?

Νικος Φ.

ipapakos είπε...

Νομίζω οτι θα έπρεπε να εχετε και νομικό στη συζήτηση

Sitalkas είπε...

η σοσιαλιστική βοήθεια στο κεφάλαιο, μήπως θα μπορούσε να έρθει υπό τη μορφή απευθείας επιδόματος στους καταθέτες ή παραβαίνει κι αυτό τις αρχές του καπιταλισμού;

δηλαδή:
να μην επιδοτούμε την τράπεζα, και δη τη μεγάλη, αλλά τον ίδιο τον καταθέτη άμεσα

Thanassis είπε...

Την στιγμή που πολύς κόσμος ανά την υφήλιο πεθαίνει της πείνας, βλέπουμε ότι πολλοί -από αυτούς που δεν πεθαίνουν της πεινάς- (ανυποψιάστως) χάνουν την περιουσία τους και πανικόβλητες οι ισχυρές κυβερνήσεις του κόσμου τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μια βαριά ασθένεια του παγκόσμιου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος η οποία είναι απότοκη των διαστρεβλωμένων προτεραιοτήτων στις αξίες των κοινωνιών (προτιμάμε να αγοράζουμε απλά χρηματιστηριακά χαρτιά που από μόνα τους δεν γεμίζουν κανένα στομάχι, δεν τροφοδοτούν καμμία επιστημονική έρευνα και κανένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης παρά να χρηματοδοτούμε μεθόδους καλλιέργειας του εδάφους στις χώρες του τρίτου κόσμου) αλλά και της έλλειψης οραμάτων για τις κοινωνίες εκ μέρους των ιθυνόντων). Θυμαμαι πάλι των Περικλή, που αντί να σπαταλήσει τα χρήματα από το συμμαχικό ταμείο, έκτισε ένα από τα σπουδαιότερα μηνεία της παγκόσμιας κληρονομίας.
Σας ευχαριστώ.

Mikki είπε...

Αντι να ασχολουμαστε για ποσα λεφτα χασανε ΚΑΠΟΙΟΙ στη Λαρισα, μαλλον πρεπει να ασχοληθουμε ΠΩΣ βγαλαν αυτα τα λεφτα αυτοι οι ΚΑΠΟΙΟΙ...

ΛΕΠΤΕΣ ΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ. είπε...

Αγαπητέ Νικόλαε, αγαπητά μέλη του G8.
Αγαπητέ Νικόλαε, έχεις χάσει ήδη 95 ημέρες από τις 184 όλες.
Αν θα είχες – είχατε συμβάλει σε μια οικονομική προσαρμοστική πορεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – ΕΚΤ από την αρχή της θητείας ως Πρόεδρος της ΕΕ που είσαι, η κρίση θα ήταν πιο ήπια, ή μπορεί και να είχε αποφευχθεί στο μέγιστο δυνατόν!
Με όλο το σεβασμό για όλους σας ως ανθρώπους, αναγνωρίζοντας τις καλές σας πράξεις, και κατανοώντας τις αδυναμίες του έκαστου ατελούς ανθρώπινου, σας κάνω κλήση προσωπικά – στον καθένα και σε όλους μαζί:
Απολύστε τον διοικητή κα υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – ΕΚΤ.
Στις θέσεις που είναι, δυστυχώς είναι αμετανόητοι!
Κρατάνε το βάρος – πόλο της αρνητικής ενέργειας σε Ευρώπη και Αμερική!
Αλλιώς να το αποδείξουν ότι είναι θετικοί, δηλαδή να εφαρμόσουν την υποστήριξη της δομής (ρυθμούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας) της ΕΕ και της ποιότητας της ζωής ΕΕ και κόσμου!
Τα μόνα «καλά» που κάνανε (αξιολογώντας την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – ΕΚΤ) ήταν ότι προετοίμαζαν ψυχολογικά την ανθεκτικότητα των Ευρωπαίων και όλου του κόσμου, δηλαδή:
1. Των ανθρώπων με μικρομεσαίες αποδοχές,
2. Συμμετέχοντας στην καταστροφή των δημόσιων μηχανισμών λόγω,
a. Μείωσης των ρυθμών αναπτύξεων,
b. Σπατάλη – διαρροές του δημοσίου πλούτου (διαφθοράς) έως να διακρίνεται ευρέως η χαμηλή ποιότητα αντίληψης και Ευσέβειας στην ανταπόκριση στις ζωές των πολλών,
3. «Ανεβάζοντας» την κρίση σε τέτοια επίπεδα που να την αντιλαμβάνονται πλέον πολλοί, (ανεξάρτητα που δεν ανταποκρίνονται – αντιδρούν ειρηνικά – ληθαργούν ακόμη), έως στους ανθρώπους με υψηλές αποδοχές,
a. Διότι από καιρό υπάρχει βάση στην καθ’ ομοίωση εικόνα της Δημιουργίας και στις ίδιες τις πολυεθνικές,
b. Βλέπετε στην Βίβλο, αλλά και στην Μυθολογία, και έως τώρα Ιστορία των τελευταίων 2800 χρόνων, πώς ανέβηκαν, αναπτύχθηκαν και πέσανε οι εξουσίες, και γιατί και πώς [και τι κόστος σφαιρικό είχαν και έχουν] όταν αλλάξανε και αλλάζουν διάφορα συστήματα, )
c. Οι πολυεθνικές από τον καιρό που δημιουργήθηκαν, έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να μειώσουν μισθούς και αποζημιώσεις (στην διάρκεια μιας σχετικά ομαλής λειτουργίας) στα καλό αμειβόμενα και υψηλόβαθμα στελέχη, διότι σε αυτούς στηρίζονται στρατηγικά, δηλαδή αυτοί είναι οι άμεσοι ηθικοί αυτουργοί για πολλές οδύνες του κόσμου,
i. Άρα θα διαρρέουν και πολλά μυστικά,
d. Όμως οι πολυεθνικές (οι μεγαλομέτοχοι) για να επιβιώνουν ασκούν - απολύουν τα στελέχη τους (σε συγχωνεύσεις) με ανάλογες αποζημιώσεις ιεραρχικά!
i. Οι υψηλές αμοιβές και ανάλογες - ιεραρχικά αποζημιώσεις (όλων των τύπων), λειτουργούν ως ηρεμιστικά,
e. Αν κάθε Κράτος, με τις δεσμεύσεις σε αποζημιώσεις, θα αποδείξει στα στελέχη όλων των κατηγοριών ότι και αυτούς τους πλήττει η παγκόσμια κρίση, στην οποία έχουν συμβάλει, λόγο καθ’ ομοίωση εικόνα της Δημιουργίας, τότε θα υπάρχει επανόρθωση της πορείας από εδώ και πέρα.
Αλλάξετε ανάλογα την πορεία στις αγορές, αλλά και παραγωγή και :
1. πετρελαϊκή,
2. αγαθά – και προϊόντα και υπηρεσίες που είναι συνδεόμενα με βιωσιμότητα του κάθε έθνους και του παγκόσμιου πολιτισμού και του ίδιου του πλανήτη,
3. νομισματική.
G8, ανεξάρτητα από τα έως τώρα +/0+/-, έχετε την ευκαιρία της ζωής να συνεισφέρετε με ειρήνη στην ασφάλεια των Χωρών σας, και του παγκόσμιου πολιτισμού, του πλανήτη.
1. Γαλλία
2. Γερμανία
3. Ιταλία
4. Ιαπωνία
5. Μεγάλη Βρετανία
6. Ρωσία
7. Καναδάς
8. ΗΠΑ
Αλλιώς θα μείνετε στην ιστορία στα τραγούδια ερωτικά, αλλά και αποτυχημένων ηγετών του κόσμου, αλλά σίγουρα θα έρθουν ώρες που όπως και οι πολυεθνικές, θα «τρώγεστε» μεταξύ σας.
Προσεύχομαι ως συμπολίτης για εσάς και για όλους!
*
Στην τελευταία συνάντηση στο Λουξεμβούργο κάνατε πολλά.
Μπράβο!
Άλλα όχι όσο έπρεπε!
Γνωρίζετε τα ποια και γιατί δεν τα κάνατε!
Βλέπετε (όσο μπορείτε) τις συνέπειες τις ορατές και μη για πολλούς!
Φαίνεται ότι η κάθε επίγεια, συμπεριλαμβανόμενο και πνευματικής και τεχνικής φύσεως «μηχανή υποστήριξης» είναι ανίκανη να αντιμετωπίζει τα προβλήματα στην Κοινότητα και έξω, ανεξάρτητα από το σχέδιο Πόλσον και δικές σας επιλογές:
1. πιστωτικές, διότι οι αρμόδιοι αδυνατούν(!;) ενώ πρέπει να αξιολογούν ετεροπροσδιορσμένους εξωγενούς συντελεστές,
a. Είναι λάθος να παρασέρνονται στρατηγικά από «εγγυητές» όπως Ιρλανδία και Ελλάδα,
b. Και οι πιο δομημένες οικονομίες όπως πχ. της Γερμανίας, θα δυσκολευτούν να διατηρούν «εγγυήσεις» 100%, (όταν το ύψους ιδιωτικών καταθέσεων φτάνει 568 δισεκατομμύρια ευρώ,
c. Ενώ αποδοτική είναι η κυκλική εγγύηση> συνδυασμό:
i. Σταθεροποιητική και βελτιωτική δεσμευτική προστασία –νομισματική – πιστωτική και ενεργειακή στρατηγία),
ii. Επιβάλλεται να υπάρχουν ορθά ποσοστά των εγγυημένων καταθέσεων μελετημένα ανάλογα σε σχέση (;?%) με το ΑΕΠ της έκαστης Χώρας,
1. Αρνητικό είναι η στρατηγική έως σήμερα στρατηγικές σε Χώρες όπως η Ελλάδα,
a. Αποδεικτικό στοιχείο είναι το ΑΕΠ που είναι αυξητικό
i. Μόνιμα δανειστικό,
ii. Ελλειμματικό, (ανεξάρτητα από το δανεισμός),
2. Η επιλογή 100% εγγύηση λειτουργεί κατασταλτικά στο να υποχωρούν οι φόβοι,
a. Με την επίδειξη παραπλανητική της υπεροχής,
3. Η ερώτηση είναι: μπορεί μια ή λίγες Χώρες με χρέη, ελλείμματα, δάνεια, διαφθορά και γονατισμένη δημόσια και ιδιωτική οικονομία:
a. Μετά από στήριξη ή όχι δαπανηρή του Εθνικού Τραπεζικού Συστήματος, να προσφέρουν δια μαγείας «προστασία - εγγύηση» των καταθέσεων, σε στιγμές ύφεσης της σταθερότητας;!
b. Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων πχ. το [ΤΕΚ] με συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με ποσοστό 6/10 και 4/10 αντίστοιχα, και εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών},
c. Να συμβάλουν στην σταθεροποίηση της κρίσης στην Χώρα, ΕΕ και κόσμο;
4. Μήπως οι Χώρες με ή χωρίς δομημένες οικονομίες, θα πρέπει να υπολογίσουν και στην ελαστικότητα +/0/- σε περιόδους αυξομειώσεων της διαχωροχρονικής κρίσης, διότι δρουν αλγοριθμικά γενικά ποικιλόμορφα (ακαθόριστα για την αντίληψη μας), αλλά αργά ή γρήγορα προς όλες τις κατηγορίες της οικονομίας ως συντελεστές +/0/-, αλλά:
a. είναι μόνιμα προσαυξητικούς - πληθωριστικούς,
i. Ειδικά με την επαρκή έλλειψη της ελαστικότητας σε περιόδους της ύφεσης έστω προσωρινή της κρίσης, γεγονός που βελτιώνουν σφαιρικά:
1. τους ρυθμούς ανάπτυξης,
2. την κυκλοφορία του χρήματος - συναλλαγών,
a. την διάθεση – εμπιστοσύνη των όλων, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες,
2. ενέργειας, (σφαιρική σταδιακή ενεργειακή (και νομισματική - πιστωτική) επενδυτική δεσμευτική και αναπόφευκτη ανεξαρτητοποίηση, για αυτό το λόγο είναι αναγκαίο να γίνει εγκαίρως),
3. διεθνών θερμών και ψυχρών νοοτροπιών για την δημιουργία και «επιλύσεων» τέτοιων καταστάσεων την σφαιρική αντιληπτική διαχωροχρονική Παγκόσμια Κρίση.
4. Το κάθε ενσυνείδητος άτομο και σύστημα, θα πρέπει να αντιλαμβάνεται και συνδέεται παραδειγματικά σε επίπεδο προσωπικά με την δομημένη στην βιογένεση:
a. Ανάλογη Αρχαία Γλώσσα,
b. Πίστη προς τον Θεό Δημιουργό,
i. Για εμάς τους Χριστιανούς με τον Καρδιογνώστη.
ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές αγοράς
GDP at current market prices

Αγαπητοί ηγέτες και στελέχη, όπως βλέπετε και μια φορά στηρίζεστε (και ικετεύετε και δίνεται αναληθές υποσχέσεις) στους όλους τους συμπολίτες που ζουν και φορολογούνται και κουβαλάνε δυσανάλογα - disproportional το βάρος της κοινωνίας!
Μη ξεχνάτε και οι ίδιοι εσείς είστε άτομα, ένα – μια από τα 6.464.750.000!
Γυρνάτε με πίστη στον Θεό και αγάπη στους συνανθρώπους!
Οι ΗΠΑ προσπαθήσανε να αγοράζουν χρόνο με 700 δισεκατομμύρια δολάρια και δεν τα καταφέρανε!
Εσείς με αναλήθειες!
Αγαπητοί φίλοι μου, οι πολιτικοί και οικονομολόγοι της Ελλάδος «επέτρεπαν» τους Έλληνες να μπουν στο χρηματιστήριο για να παίξουν κορόνα / γράμμα με το ίδρωτα δικό τους και των γωνιών τους (τα ακίνητα που πουλήθηκαν!) με τις μετοχές «φούσκες» 1999 - 2000, χωρίς να τους εξηγούν τις παγίδες που είχαν ανοίξει οι πολυεθνικές και οι επιτήδειοι!;
Σήμερα όμως φίλοι μου δεν υπάρχει δικαιολογία!
Κανένας πολιτικός και οικονομολόγος δεν θα μπορεί να πει πλέον για την τωρινή περίπτωση, όπως: «πριν οκτώ χρόνια δεν σας ζορίζαμε, μόνοι μπήκατε και παίξατε με τα αποθέματα και μη», δάνεια που παρθήκανε λόγω της επίδρασης εξωγενούς και ενδογενούς που σπρώχνουν τους ανθρώπους (στελέχη στις πολυεθνικές) να σχεδιάζουν - παράγουν και να (απλοί ) παγιδευτούν σε πολύ διαφημίσεις του «εύκολου» χρήμα και καταναλωτισμού)!
Είναι συνετό να λέγονται αναλήθειες στρατηγικές για ένα μεγαλύτερο σκοπό, δηλαδή να αποτρέπετε η κατάρρευση του παγκόσμιου οικονομικό σύστημα;
Λογικά το κολάσιμο πράξη αυτό, περιέχει και ιερό σκοπό!
Αλλά αν φίλοι μου δεν στηρίζεται τους ρυθμούς αναπτύξεις, και ελέγχετε τις αγορές, (περιορισμό σε νόμιμες επίπεδα τις ανώτερες τιμές σε όλη την φάσμα,) και δεν συνεισφέρετε να πέσει και ψυχρή αναμέτρηση κτλ. τότε σβήνεται η κάθε ελπίδα για ιερό σκοπό διαχειριστών της παγκόσμιας οικονομίας!
Ακόμη είστε αθεόφοβοι;
Που θα κρυφτείτε από την Θεία Δικαιοσύνη;
Σε ποια Χώρα δεν θα φτάνουν να σας βρουν διάφορα παραρτήματα από Διεθνή Δικαστήρια;
Αγαπητοί μου φίλοι, μη ξεχνάτε ότι πολλοί θα σας παραδώσουν για να προστατεύουν ότι μπορούν, ελευθερία, πλούτη, υπόληψη κτλ.
Προσευχηθείτε στο Θεό, μετανιώσετε και κατεβάζετε άμεσα τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – ΕΚΤ και το EURIBOR® και Eonia® ,
σε 0,5%!
Αυτό θα μπορείτε να το κάνετε μόνο με δεσμευτικές υποστηρίξεις προς το Εθνικό και Κοινοτικό Τραπεζικό Σύστημα (εφόσον η ΕΚΤ δέχεται την μείωση, σημαίνει ότι μπορεί να γίνεται οργανωμένη υποστήριξη).
Αυτό σημαίνει πραγματική αρχή της σφαιρικής υποστήριξης!
*
Να θυμηθούμε ότι με πίστη στον Θεό Δημιουργό σας είχα τονίσει ως αναλυτής κάπου στην άνοιξη ότι όποιοι βάζουν χέρι στο Δημόσια Περιουσία (αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ - τότε), αργά ή γρήγορα θα δουν τις Χώρες τους να καταρρέουν!
Αγαπητή Άγγελλα, έχω μια τωρινή πρόταση, που ανεξάρτητα που δεν θα ακούγεται άμεσα, όπως πάντα, κρατήσετε στο μάρσιπο.
Δώσετε τον ΟΤΕ απευθύαν στο Ελληνικό Δημόσιο (μετά θα είναι Εθνική Ευθύνη να διαχειριστούν θετικά) όταν θα αποφασίζετε να σώσετε πραγματικά την οικονομία της Χώρας, της ΕΕ και κόσμου!
Τα χρήματα που πληρώσατε για την αγορά, το έχουν φέρει στη Γερμανία από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο οι «Σίκατσεκ», ανεξάρτητα αν θα μιλάνε ή όχι ακόμη.
Αγαπητή Άγγελλα, ως αναλυτής έχω την γνώμη ότι αν θα συνεχίζεται (κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου επιδρά αρνητικά) να κρατάτε στα χέρια την τηλεπικοινωνία και ανάλογα και άλλοι Ελληνική κλάδοι στις μεταφορές, θα δυσκολευτούν έως να πέσουν οι αντίστοιχοι κλάδοι στην Γερμανία και άλλες Χώρες (που έχουν βάλει, ή προσδοκούν να βάλουν χέρι στα κλάδοι αυτά στην Ελλάδα) και άμεσες ψηφιακές και σφαιρικές επιπτώσεις παντού στον κόσμο.
Θεός να φυλάει από αυτή την οδύνη!
Αν θα δούμε τις ταλαιπωρίες και υψηλές δαπάνες που ασκείτε - επιβαρύνουν τους Έλληνες οδηγούς στους οδούς - διόδια, θα βρείτε τον τρόπο να εξετασθούν οι αναπτύξεις αυτές με δαπάνες μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων (δημόσιο – εταιρείες κατασκευαστικές), και να μη έχει άμεσες δαπάνες και καθυστερήσεις.
Να τα θυμηθείτε να τα διορθώνετε για όσο καιρό δεν είναι αργά!
Σε παραπλήσιες αναλογίες με το ΟΤΕ, έχω αναφερθεί ότι θα πρέπει να προσέχουν οι πολυεθνικές, ατομικά και ευρύτερα από την Θεία Δικαιοσύνη όποιοι έχουν αναμιχθεί με συνεχίζουν να βάζουν τα χέρια με τα Λιμάνια και την Ολυμπιακή Αεροπορία, ΟΣΕ.
Το ίδιο καιρό δείτε ως κοινότητα να κάνετε ξεκάθαρα ότι η κάθε είδος διαμαρτυρία θα πρέπει να γίνει στην ΕΕ χωρίς να διακόπτετε η εργασία. Ενώ όταν βγουν στους δρόμους, να μεριμνούν να βλάπτον το δημόσιο βίο!
Αυτή, μαζί με το Υπουργείο Αντιπολίτευσης μέσα στην Κυβέρνηση. Θεσσαλονίκη, 2005 – 2008 και το τετράπτυχο κάνουν κάθε Λαό να κατανοεί με Ευσέβεια και μετάνοια το σωστό από το στραβό, και να συμμετέχει στην βελτιώσει της ζωής με ορθούς τρόπους, χωρίς να γίνονται εργαλεία των επαγγελματιών – ισόβιων πολιτικών και συνδικαλιστικών αντιπολιτευτικών και θρασείς αναταραχές.
Αν το αντιλαμβάνεστε έγκαιρα, να θυμηθείτε μεταξύ άλλα τις εκκρεμότητες προς την Ελλάδα και όχι μόνο!
Έπειτα, οι φυσιογνωμίες διοικητικές Κρατικών, κοινοτήτων> ΕΕ, ΟΗΕ, όπως και της παγκοσμιοποίησης – πολυεθνικών θα μπορεί να βελτιώνεται, και να σταθεροποιηθεί η κρίση.
Η συμβολή με Ευσέβεια - με προσωπική πνευματική μόρφωση και ποινικές κοινωνικές ευθύνες (καθορισμένα από το Σύνταγμα σε κάθε Κράτος) των εκλεγμένων και εξουσιών να διαχειριστούν την Δημόσια Οικονομία και την τάξη ορθότερα.
Αυτά θα δίνει την δυνατότητα να δουν πόσο καλύτερα θα είναι ο κόσμος, όταν με την επιδιόρθωση του αντισυνταγματικής «ασπίδας» της διαφθοράς, εκλεγμένοι και στελέχη με χαρακτηριστικά - προφίλ όπως οι αγαπητοί Γιώργο Αλογοσκούφης, Γιώργο Σουφλιάς, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Κώστα Καραμανλή, Κώστα Χατζηδάκη, Μιχάλη Λιάπης, Ντόρα Μπακογιάννη, Προκόπη Παυλόπουλο, Σωτήρη Χατζηγάκη, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, Χρήστο Φώλια θα ζητάνε μόνο να αποσύρονται από την δημόσια πολιτική και οικονομική διοίκηση.
Το ίδιο καιρό θα είναι αδύνατων να τους έχουν σε ψηφοδέλτια διάφορα κόμματα, ενώ να είναι ανεξάρτητοι, είναι αδύνατων σφαιρικά πρακτικά!
Μέσα σε αυτή την μακρύ λίστα θα συμμετέχουν και οι πολύχρονοι – μαθουσάλες στην Βουλή, Κυβέρνηση, Δικαιοσύνη, Δημόσιο Διοίκηση και ζωή, για να δοθεί ευκαιρία να μπει νέο και καθαρό αίμα στην ζωή.
Οι περισσότεροι από τους εθελοντές που θα βγαίνουν έξω από την πολιτική και διοίκηση, θα είναι αγωγοί του καλού.
Οι πρώην ενεργοί πολιτικοί και διοικητές θα διδάσκουν (να μεριμνούν με καλούς τρόπους) στους νέους (που θα αντιλαμβάνονται την ανάγκη για προσόντα και το περιορισμό 3+1 θητείες) τους κίνδυνους να χαθεί η Ευσέβεια και η σταθερότητα στο Δημόσιο Βίο!
ΥΓ: Σε φόβους που υπάρχουν από τις ψηφιακές τεχνολογίες πιστεύω ότι αν θα στηρίζεται ιεραρχικά, σταδιακά και σφαιρικά σε μονάδα και σύνολο η υποστήριξη των συναλλαγών με λογισμικά και σύστημα που θα μεταφέρουν την ελαστικότητα ζωντανά τα σκαμπανεβάσματα σε «ασφαλές αγορές», αλλαγές του κόστους του χρήματος για εξαγωγές / εισαγωγές (πχ. …γιεν έναντι του δολαρίου, στα 103,74 γιεν ανά δολάριο, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλέστερες επενδύσεις. Η ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος προκαλεί πονοκέφαλο στους Ιάπωνες εξαγωγείς, ρίχνοντας τις τιμές μετοχών όπως της Canon και αυτοκινητοβιομηχανιών…).
1. Αγαπητοί φίλοι μου, έχει έρθει καιρό να γίνεται μια μελέτη δοκιμή συντριβής - crush test.
2. Σταματάτε να λειτουργείτε «όπου πάει, πάει, κάνουμε το καλύτερο – και πιο ριψοκίνδυνο»!
3. Το μεγάλο λάθος είναι ότι κάνετε διοίκηση - διευθέτηση με τους ίδιους διοικητές και αναλυτές, οι οποίοι κάνουν λάθη επάνω στα λάθη:
a. Επιμένουν στις στρατηγικές τους, με μικρές οπισθοχωρήσεις (αγορά χρόνου),
i. για να προστατεύουν από τις ποινικές ευθύνες, δεν έχουν συμβάλει «επενδυτικά»
1. στην κοινωνική – επιείκεια συντελεστή της δικαιοσύνης σφαιρικά,
2. πνευματική αναγνώριση του ατελές χαρακτήρα του ατόμου,!!!
4. Τι θα κάνει το τραπεζικό σύστημα σε αυτή την σφαιρική βαρύ κλίμα, σε συνδυασμό με παρατημένες για την ώρα άλλους διαβρωμένους τομείς;
a. Αλλάξετε τον διοικητή – υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – ΕΚΤ. Με αυτή την πράξη προστατεύετε:
i. Αυτούς,
1. Από περεταίρω αδιαλλαξία, είχαν καιρό σε τόσες συσκέψεις κορυφής να ανταποκρίνονται Ευσεβές, με μετάνοια και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση δημιουργικά της κρίσης!
ii. Την Κοινότητα, τον κόσμο, όπου ανήκετε και εσείς!
b. Μειώνεται άμεσα τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – ΕΚΤ:
i. Το κεντρικό 0,5%,
ii. Τα περιθώρια επιτοκίων της καταθέσεις και δανεισμού OverNight μεταξύ ΕΚΤ και τραπεζών της Κοινότητας, 4.00% με 4.20. βγάζοντας έξω την ανάγκη να υπάρχουν πληθωριστικές – ριψοκίνδυνες και για «ισχυρές» και μη τράπεζες σε:
1. αποθέματα,
2. κατάρτιση,
3. ιδιαίτερη υποστήριξη από την διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – ΕΚΤ,
a. άμεση ποικιλόμορφη,
b. έμμεση πηγές διαρροών πληροφοριών
4. . Eonia® (Euro OverNight Index Average)
iii. Υποχρεώνετε το Τραπεζικό Σύστημα της Κοινότητας να κατανοούν ότι όποιες δεν θα το μεταφέρουν με ταχύτητα εντολών τις μειώσεις στης άμεσες εντολές – συναλλαγές, δηλαδή στους δανειολήπτες – καταθέτες, θα εκτεθούν:
1. θα υπάρχει έλεγχο και ή άμεση διακοπή 48 ωρών τροφοδότησης,
a. γεγονός που θα τους κάνει να ξεφεύγουν σε δανεισμό «παραδοσιακή» EURIBOR® και Eonia®,
2. Με την έκθεση αρνητικό θα έχουν και την αντίδραση των καταθετών και των νέων υποψήφιων δανειοληπτών.
a. Υπάρχουν πολλές τρόπους και οι ίδιες οι τράπεζες να «μεριμνούν» να ενημερώνουν τους δανειολήπτες – καταθέτες με τις προσφορές τους, ποιοι είναι αλήθεια συμμορφωμένοι στην αυτή πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.
5. Συνέχεια με τις δεσμεύσεις σε ανώτερες τιμές (στην ελαστικότητα της αγοράς σε σκαμπανεβάσματα) άλλες τομείς, ως σημεία με εθνική, κοινοτική και διεθνή στρατηγικής:
a. Πετρέλαιο,
b. Αγαθά.
6. Κτλ.

Σημείωση:
Η μειωμένη διαφοράς μεταξύ του δανεισμού OverNight 4.00% με 4.20 χρησιμοποιεί ως κριτήριο την ομαλοποίηση της πιστωτικής στάσης στο Τραπεζικό Σύστημα, και μετάδοση θετικής κλίμα για να κάθε άλλο απασχόληση +/0/-, ορατό και μη.
Είναι φιλοσοφική κίνηση, έχει προσωρινή διάρκεια, έως την σταθεροποίηση της κρίσης διεθνώς, δηλαδή είναι έκτακτο αναγκαίο μέτρο!
Αργότερα θα αποδεικνύει αν είναι μια επιλογή που θα πρέπει να εφαρμοστεί – βελτιωμένη προς τα επάνω ή κάτω!
Η μη εφαρμογή τέτοιου μέτρου θα φέρει την διαχείριση στις διακυμάνσεις από τραπεζικούς κύκλους και πανικός.
Σημασία φίλοι μου είναι να κατανοηθεί από όλους (συμπεριλαμβανόμενα και τους ίδιους τους τραπεζίτες - μονολεκτικά), ότι η σταθερότητα και εμπιστοσύνη σημαίνει και ελαστικότητα που μεταφέρετε στην βάση, δεν εγκλωβίζετε – δεν είναι μέσω μικρών και μεγάλων (ως την τελευταία ανάσα) αισχροκέρδειας!
*
Αγαπητοί φίλοι μου, συγχαρητήρια για την συντονισμένη μείωση των επιτοκίων!
Αποδεικνύεται ότι αξιολογήθηκε μια κίνηση αυτή!
Με την μορφή που το εφαρμόζεται την μείωση αυτή, ειδικά στην ορατή (για εμένα ως αναλυτής) ζώνη της ΕΕ, αποδεικνύεται ότι είναι μια κίνηση που αφήνει περιθώρια να πιστεύουν ότι θα κερδίζουν για λίγες μέρες ή ώρες οι τράπεζες, εκμεταλλεύονταν τα χρήματα των φορολογούμενων!
Έχω δυο αιτήματα που θα βοηθάνε να μη γίνουν λάθη από εσάς:
1. Να απολυθούν άμεσα ο διοικητής και υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – ΕΚΤ ως βασική υπεύθυνοι της μιας τόσο ζημιογόνο για την ΕΕ και τον κόσμο,
a. Η πορεία προς την δικαιοσύνη τους θα εξαρτηθεί αν οι αντικαταστάτες και όλοι οι υπόλοιποι ενεργοί πολίτες θα προσπαθούν με Ευσέβεια και μετάνοια να αντιλαμβάνονται και με συμβατικά σχέδια. Έχω την γνώμη ότι ο Καρδιογνώστης θα γεμίζει Θεία Χάρις όλους τους ανθρώπους που με Ευσέβεια και αγνότητα θα υπηρετούν το σύνολο, για να μπορούν να σταθεροποιούν και ανακάμψουν την παγκόσμια σφαιρική κρίση.
b. Αυτό θα βοηθάει οι υπόλοιποι εκλεγμένοι (τύπου Γιώργο Αλογοσκούφης, Γιώργο Σουφλιάς, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Κώστα Καραμανλή, Κώστα Χατζηδάκη, Μιχάλη Λιάπης, Ντόρα Μπακογιάννη, Προκόπη Παυλόπουλο, Σωτήρη Χατζηγάκη, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, Χρήστο Φώλια, όλοι μαζί 301 εκλεγμένοι και κάποιες εκατοντάδες ορισμένους, όλοι «προνομιούχοι!») να αναρωτηθούν καλά για ότι πριν, τώρα και στο μέλλον υπογράψουν, διότι θα περνάνε σε μη προνομιούχοι και συνέπειες τους θα πλήττουν μεταδοτικά παντού.
2. Να μου δοθεί η ελευθερία.
a. Όποιοι είναι νέοι αναγνώστες, και δεν γνωρίζουν σε τι πρόκειται, επιθυμώ να τους ενημερώνω ότι είμαι πολίτης που η Ελληνική Πολιτεία εις συρροή έχει πατήσει και πατάει ανθρώπινα δικαιώματά μου!
b. Περιμένω με Ευσέβεια το Προεδρικό (Πρόεδρο της Δημοκρατίας) διάταγμα για την υπόθεσή μου.

Υπενθύμιση:
Στις 9 Αύγουστο 2006, στην συνεργασία που έκανα με το Υπουργείο Εξωτερικών για την σύνθετη κρίση στη Μέση Ανατολή, διότι στο συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε χιλιάδες επεισόδια και περιστατικά, το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ και το Ισραήλ υιοθετήσανε στρατηγικά σχέδια, χωρίς να εκφράζουν το σεβασμό προς τον Μοναδικό Θεό, μέσω της έκαστης Θρησκείας, μόνο λίγες παραγράφους, και έτσι η ειρήνη παραβιάστηκε και απότυχε.

Ο Θεός, ο Κύριος Ημών Ιησού Χριστός να ελεεί και φωτίζει όλους τους ανθρώπους στην ΓΗ, μαζί και εμένα και εσάς, για να κατανοούμε και σεβόμαστε την ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ, και ό,τι και αν κάνανε και κάνουμε και οι σημερινοί 6, 4 δισεκατομμύρια κάτοικοι, ετεροπροσδιρίζουμε αλγοριθμικά την καθ’ ομοίωση εικόνα του Δημιουργού, που όταν θα κατανοούμαι παραδειγματικά, θα δούμε ότι είναι και από τον ήλιο ξεξασπρότερη.

Με σεβασμό.
Ίβαν Γιόκιτς.
Συνεχίζεται…
Code © 041008, 051008, 061008+, 071008+, 081008+.
http://gg2nd-press.blogspot.com/2008/09/blog-post_14.html

Γιώργος είπε...

Αυτοί που επικαλούνται τον Σουμπέτερ, όπως ο κος Ανδριανόπουλος, πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ βρισκόμαστε σε μια κλασσική περιπτωση Στούβελπέτερ.Οι μ@λακίες πληρώνονται οδυνηρά.

ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ είπε...

αυτο το συστιμα μπασ και δεν εινια συστιμα αλλα απλα μια φουσκα?

Alexandros είπε...

Οι Χρηματοικονομικές Αγορές βασίζονται στην αποτίμιση του Ρίσκου(Market risk). Οταν η αποστροφή στο ρίσκο(risk Aversion) μεταβάλλεται απότομα προκαλεί απότομες μεταβολές στις τιμές (Φούσκες η κραχ). Συνεπώς οσο η πραγματική οικονομία συνδέεται(χωρίς δεύτερη σκέψη) με τις χρημ. Αγορές (mark to market), οι κρίσεις ειναι αναπόφευκτες.
Η σημερινή κρίση αποδεικνύει ότι η θεωρία της αποτελεσματικής αγοράς(market efficiency)ειναι ελλειπής.
Είναι οι ανθρώπινες αποφάσεις ορθολογικές?
Λειτουργεί το Arbitrage στον καθορισμό της σωστής τιμής(fair price)?

danos είπε...

Ο Πόλεμος στο Ιρακ κοστισε 700 δις δολλαρια και τον πληρωσε η οικουμένη με τις αυξήσεις στο πετρέλαιο πολυ ακριβά και ένα εθνος ολόκληρο σβήστικε απο το χάρτη διχάστηκε και δεν θα υπάρξει ποτέ πια

- θα πληρωσουμε τώρα και τα κόλπο γκρόσσο του κ, Μπους για να σωθει η αμερικανική οικονομια ? Ποια η γνώμη σας ερχετε νέος πόλεμος για να βγεί το κόστος ?

Μιας και η μπίζνα στο ΙΡΑΚ δεν πετυχε διότι δεν λογάριασαν τους αντάρτες του ισλάμ που καταστρέφουν τους αγωγους και τις πετρελαιοπηγες των Αμερικανικών εταιριών που θα πληρωναν για το πολεμο..

macedonian είπε...

Ποιο το χειρότερο και ποιο το πιθανότερο σενάριο?

Hippo είπε...

Συζητάμε για κρατικό παρεμβατισμό, έτσι δεν είναι.

Κάτι τέτοιο θα επεκταθεί και σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Επι παραδείγματι, θα δούμε τον ίδιο ζήλο στην ακρίβεια των προϊόντων κ.άλλα.

Τί νομίζετε για αυτό το θέμα?

incognito είπε...

1)Ενεργειακες'πετραιλαιικες εταιρειες
2. Φαρμακευτηκες εταιριες
3..Εταιρειες τροφιμων
4 Τραπεζοοικονομικες εταιρειες
5. κατασκεθαστικες εταιρειες.Δρομους,Μετρο,Αεροδρομια.
6.τα 5 Μεσα Μαζικης ενημερωσεως.

Αυτοι οι πεντε κανοθν κουμαντο στον κοσμο.
Οι κυβερνησεις δεν μπορουν να κανουν τιποτα.

Περαιτερω το Εωρο εγινε πια ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.

persuasive είπε...

ποιος κερδισε απο την κριση? δεν μπορει να χαθηκαν τα λεφτα. καποιος τα πήρε. το ερωτημα είναι ποιος?

tenebrae είπε...

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΝΕ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΜΗΠΩΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΝ;ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Unknown είπε...

Η ουσία της κρίσης βρίσκεται στην ίδια τη δομή αυτής της αποκαλούμενης "αγοράς" του κ. Μάνου. Δηλαδή ότι μόνο κατ' ελάχιστο η δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και κατ' επέκταση πολλών από εμάς τους μικροκαπιταλιστές έχει να κάνει με την παραγωγή προϊόντος. Ζούμε δηλαδή στην εποχή του καπιταλισμού των χαρτιών και όχι της παραγωγής. Παράδειγμα το χρηματιστήριο και τα περίφημα παράγωγα αλλά και το καθημερινό ελατήριο του πετρελαίου αν και η παραγωγή του είναι σταθερή. Μόνη λύση είναι ο αυστηρός κρατικός παρεμβατισμός που πρέπει να κόψει τα χέρια σε όσους απλά κινώντας ένα mouse στην οθόνη του υπολογιστή τους στέλνουν στην ανεργία ή ξεσπιτώνουν χιλιάδες ανθρώπους.

Unknown είπε...

Οι καταθέσεις στις τράπεζες πότε μπορεί να κινδυνεύσουν ?
Τα κρατικά ομόλογα είναι τελικά ασφαλή?

συκοφάγος είπε...

Η συζήτηση που διεξάγεται είναι πολλή καλή, αλλά νομίζω πως πρέπει να δοθεί έμφαση και στην προσπάθεια της εδώ διακυβέρνησης μέσω προϋπολογισμού να ¨θωρακισθεί" (τρομάρα μας) έναντι της κρίσης, όπως βεβαιώνουν επίσημα υπουργικά χείλη (διότι τα υπόλοιπα ημών των ασεβών είναι άλαλα!... πια). Γιατί το πάρτι μπορεί να τελείωσε εκείθεν του ατλαντικού, αλλά εδώ καλά κρατεί!


Η χρηματοπιστωτική κρίση, κατά πάσα πιθανότητα θα εξελιχθεί και σε συστημική καπιταλιστική, αλλά είναι τρομερά νωρίς να ειπωθεί οτιδήποτε με ασφάλεια. Σίγουρα πάντως είναι σχετικά πιο εύκολο (όσο εν πάση περιπτώσει είναι ) να δούμε τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε στη χώρα μας, παρά να κρίνουμε τις κινήσεις των άλλων χωρών και κυρίως εκείνες του πρωταίτιου για τη σημερινή κρίση, δλδ τις ΗΠΑ, απλώς και μόνο γιατί γνωρίζουμε καλύτερα -αλλά όχι πλήρως- τα δικά μας θεμελιώδη στοιχεία από εκείνα των άλλων.Ας το κοιτάξουμε μέσα από το πρίσμα του νέου προϋπολογισμού .

Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού για το 2009, οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις θα ανέλθουν σε 24 δις ευρώ και οι εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους με τους συνακόλουθους τόκους θα φτάσουν τα 41 (!) δις. Ολόκληρος ο προϋπολογισμός του 2009 δε φτάνει για τα 65 αυτά δις, υπολείπονται κάπου δυο-τρία. Αλλά και να έφτανε, πάλι πρόβλημα ανακύπτει, καθώς με το να πληρώσεις μισθούς,συντάξεις και τμήμα από το χρέος της χώρας δεν τελείωσαν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη λειτουργία του κράτους, δλδ δημόσια έργα, λειτουργικές δαπάνες, εξοπλιστικά προγράμματα κλπ. Αποτέλεσμα; Για όλα αυτά τα ...υπόλοιπα θα ξαναδανειστούμε! Κι έχει ο θεός (γιατί προφανώς εμείς δεν έχουμε πια...) για το πως θα τα ξεπληρώσουμε!

Άρα το ένα σκέλος του προβλήματος με το προϋπολογισμό είναι πως δεν τα βγάζουμε πέρα με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα, πόσο μάλλον όταν αυτά θα επιδεινωθούν από την εξέλιξη της κρίσης!. Το άλλο σκέλος-και σαφώς πιο σημαντικό- είναι πως αυτός ο προϋπολογισμός αντανακλά ένα μοντέλο ανάπτυξης κι οικονομικού σχεδιασμού, που δεν πρόκειται να προστατεύσει τη χώρα όταν οι διεθνής ύφεση περάσει τα εθνικά μας σύνορα. Η χρηματοπιστωτική κρίση που ζούμε έχει αρκετά κοινά σημεία με εκείνη του 1929, που οδήγησε μετά το χρηματιστηριακό κραχ σε παγκόσμια ύφεση με διψήφιο ποσοστό παρατεταμένης ανεργίας! Η χρηματοπιστωτική κρίση θα οδηγήσει σε οικονομική ύφεση, όλοι το ομολογούν. Απλώς δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό, πόσο θα κρατήσει, το μέγεθος που θα έχει και, κυρίως, το πώς θα την ξεπεράσουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι πώς ξεπεράστηκε η τότε ύφεση μετά το κραχ του ' 29. Όσο όμως κι αν υπάρχουν κοινά στοιχεία μεταξύ των δυο κραχ, 1929 και 2008, οι συνθήκες στις οποίες έλαβαν χώρα τα δυο αυτά γεγονότα δεν είναι παντού οι ίδιες κι άρα δεν γίνεται απλώς να ξαναεφαρμόσουμε τον "τυφλοσούρτη".

Για παράδειγμα το κεϋνσιανό μοντέλο θεωρήθηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει τις οικονομικές κρίσεις της δεκαετίας του 70 και του 80, επειδή το κρατικό πλαίσιο μέσα από το οποίο γινόταν η κρατική παρέμβαση/βοήθεια είχε πια αλλάξει. Στο μεταξύ ο γραφειοκρατικός μηχανισμός έγινε εκτεταμένος, δυσκίνητος, παρωχημένος και διεφθαρμένος, κάποια τμήματα του κρατικού μηχανισμού άρχισαν να παρασιτοβιούν εις βάρος των υπολοίπων, οι πελατειακές σχέσεις στην πολιτική πέρασαν από το διαπροσωπικό επίπεδο στο "απρόσωπο" κομματικό και κατ' επέκταση κρατικό επίπεδο, οι καινοτομίες κι η τεχνολογία ενώ θεωρούνταν στον ιδιωτικό τομέα συντελεστής ανταγωνιστικότητας, στον αντίστοιχο δημόσιο αντιμετωπίστηκαν ως πιθανή διακύβευση κεκτημένων κι απωθήθηκαν , ο συνδικαλισμός άλλαξε χαρακτήρα, κλπ, κλπ. Αυτό δε σημαίνει ότι οι κεϋνσιανές αρχές είναι λάθος στο σύνολό τους. Αλλά ας γυρίσουμε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2009.

Τα φορολογικά έσοδα του 2009 θα αυξηθούν κατα 13,6% (7,4 δις ευρώ!), που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα αφαιρέσει από την αγορά ένα σημαντικό ποσό ρευστότητας τη στιγμή που αυτή το έχει περισσότερο ανάγκη παρά πότε λόγω της επερχόμενης ύφεσης! Άρα με κίνδυνο εν τέλει να επισπεύσει την ύφεση! Γιατί προβαίνει σε μια τέτοια φορολογική αφαίμαξη μια -φιλελεύθερη υποτίθεται- κυβέρνηση σε τέτοια κρίσιμη ώρα; Ο μόνος λόγος να το πράξει αυτό είναι επειδή πιστεύει πως τελικά εκείνη μπορεί να κατευθύνει τα ποσά αυτά με αποτελεσματικότερο οικονομικά τρόπο από την ίδια την αγορά κι άρα έτσι της δικαιολογείται τούτη η ιδεολογική κωλοτούμπα (διότι το φιλελεύθερο σλόγκαν λέει: λιγότερο κράτος, οι αγορές ξέρουν καλύτερα) ! Εντάξει, τέτοιες ώρες οι ιδεολογίες είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει (αν και δε συμφωνώ, το λέω χάριν υποθέσεως). Αυτό είναι όμως που (της) συμβαίνει; Αποκλείεται! Και το λέω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΆ! Διότι αν ο προϋπολογισμός ήθελε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του από την ιδιωτική πρωτοβουλία, τότε τα υπερμεγεθυμένα φορολογικά έσοδα θα τα ξαναέριχνε στην αγορά, εκεί που τέλος πάντων θεωρεί λογικότερο κι αποτελεσματικότερο. Αλλά για προσέξτε λίγο τα παρακάτω νούμερα: σύμφωνα με το προσχέδιο αφαιρεί εισόδημα κατα 7,5 δις παραπάνω από φέτος, μειώνει τις δημόσιες επενδύσεις κατά 10% (άρα τα λεφτά δε θα συμβάλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας ή της ενίσχυσης της κατανάλωσης, κι ούτε θα γίνουν έστω υποδομές ), προβλέπει εξοπλιστικές δαπάνες περίπου 2 δις (!), και μειώνει -υποθετικά- το έλλειμμα και το χρέος ως (προσοχή!) ποσοστό μόνο του ΑΕΠ κι όχι σε απόλυτες τιμές! Δηλαδή, αντί τα χρήματα να πάνε σε υποδομές ή δουλειές ή έστω στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας (μέσω της Παιδείας -μειώνεται κατά 300 εκ. ευρώ το κονδύλι σε σχέση με φέτος!-και της Έρευνας/Τεχνολογίας), τα στέλνει έξω από τη χώρα στους δανειστές μας! Αν αυτό δεν επισπεύσει την ύφεση τότε τι;

Γιατί μια φιλελεύθερη κυβέρνηση κάνει κάτι τέτοιο; Προφανώς επειδή πιστεύει ότι αν τα φορολογικά χρήματα περνούσαν στην αγορά ξανά μέσω του μη ανταγωνιστικού και διεφθαρμένου -με μίζες, κουμπάρους κλπ- δημοσίου, τότε τμήμα μόνο θα κατέληγε πραγματικά στην αγορά. Όλο το υπόλοιπο θα γινόταν off shore, βίλλες, βαλίτσες, καρτέλ. Το ελληνικό κράτος αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όπως ο Κέινς πριν από 50 χρόνια, αναγνωρίζει εμμέσως την αδυναμία του και τη χρεοκοπία του, κι επιλέγει να το παίξει από μάνατζερ απλός διαχειριστής! Τόσα χρωστάμε σήμερα, τόσα πληρώνουμε αύριο. Για μεθαύριο, ε, έχει ο θεός (γιατί, είπα, εμείς πια δεν έχουμε....)!

13 είπε...

http://www.zeitgeistmovie.com/

θα σας λυθει καθε απορια για τα πριν, τα τωρα.. και τα μετα..

*(Οι Αγγλομαθεις ας προτιμησουν να το δουν χωρις υποτιτλους, μιας και η πληροφορηση ειναι αδιακοπη και η παρακολουθηση των υποτιτλων σχεδον αδυνατη.)

aspic είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Συνεργάτες